2024-05-13 42 瀏覽
之前去咗「Le Grande Bleu 」食Fine Dining Premium Set🍽️.羊肚菌忌廉蘑菇湯(2客)🥣羊肚菌香氣十足🍄‍🟫加上蘑菇細粒🍄菇味濃郁,口感幼滑😛.日本帶子伴煙三文魚刁草慕絲(2客)🐚帶子煎香鮮甜🔥配上香醇煙三文魚刁草慕絲🐠十分有層次🤤仲可以用意大利香草包點慕絲食🥖.慢煮鮮鮑魚伴鮑魚肝醬(2客)🌊鮮鮑魚鮮味濃郁😋厚肉爽彈😆沾上鮑魚肝醬😙十分滿意😌.法國鵝肝•澳洲黑安格斯牛柳伴鮮橙醋酒汁🥩鵝肝大塊柔滑,充滿油香🪿牛柳用咗蘋果木、梨木🍐櫻桃木煙燻🍒🪵令牛柳帶陣陣特殊香氣💨伴上鮮橙醋酒汁🍾好滋味😄.西班牙伊比利亞黑毛豬鞍伴蘋果蜜桃話梅汁🍖黑毛豬鞍軟嫩Juicy🐖蘋果蜜桃話梅汁酸甜開胃🍏同豬鞍好夾👍🏻.新派意大利飯(2客)🍚有3種唔同配搭😍分別係魚籽醬🖤三文魚籽及燒汁鮑魚💁🏻‍♀️意大利飯質感Creamy😗3款都係超級好味💯 .蘋果金寶蛋糕🧁香甜蘋果🍎口感鬆軟細膩☺️.柚子芝士蛋糕🍰 清新柚子同鹹香芝士好夾🍊🧀
蘋果金寶蛋糕🧁香甜蘋果🍎口感鬆軟細膩☺️
柚子芝士蛋糕🍰 清新柚子同鹹香芝士好夾🍊🧀
  • 羊肚菌忌廉蘑菇湯
  • 新派意大利飯
  • 慢煮鮮鮑魚伴鮑魚肝醬
  • 慢煮鮮鮑魚
2024-01-02 109 瀏覽
哇,今次去咗呢間食店,真係一場味蕾嘅旅行啊!🚀起頭,羊肚菌忌廉蘑菇湯真係香到出晒命,湯滑到似絲綢,一啖落肚,暖笠笠嘅。仲可以不停refill,食得我心花怒放!🌸鮮甜帶子酥同黑松露嘅味道簡直係絕配,酥皮啖啖口感,一啖唔夠喉嘅。再講下個慢煮鮮鮑魚,啊靚仔!鮑魚鮮美入味,腍到化喺口,絲毫唔帶腥味,搭配嗰肝醬更加令味道層次分明,滿足晒!😋白花膠嗰碟,我真係畀100個like,清新嘅白汁好啱花膠嘅軟滑,仲有啲法式藜麥增加咗啲咬口,好味到停唔到口。最後,個鵝肝雪糕真係出人頭地,呢種創意又得意嘅甜品,食落去又滑又冰凉,嗰個淡淡鵝肝味道令人回味無窮。食左咁多,感覺自己攞盡美食好彩頭!這家店絕對係我食過嘅最正!會推介俾朋友一齊嚟過呢場美食盛宴!🍴👍

垃圾餐廳明明早一個月book左本人是經Openrice訂座的我同餐廳10月3號還可以正常聯絡收哂email, WhatsApp confirm埋甜品款式當晚準時到餐廳間店冇人打極餐廳電話冇人聽,WhatsApp 電話唔通企左係門口熱左30-40分鐘IG,FB都無任何當日消息最後決定放棄….一心諗住正日同太太去慶祝生日發生咁詭異既事情真係多得你唔少!勸大家book左既快d搵定第間🤔🤔🤔🤔
垃圾餐廳
明明早一個月book左
本人是經Openrice訂座的

我同餐廳10月3號還可以正常聯絡

當晚準時到餐廳

間店冇人
打極餐廳電話冇人聽,WhatsApp 電話唔通
企左係門口熱左30-40分鐘
IG,FB都無任何當日消息
最後決定放棄….

一心諗住正日同太太去慶祝生日
發生咁詭異既事情
真係多得你唔少!

勸大家book左既快d搵定第間
🤔🤔🤔🤔
2023-10-27
生日
2023-10-28 280 瀏覽
少作食評,請見諒。三星期前透過餐廳IG網上預約留座,留座一日後跟餐廳職員透過WhatsApp溝通好預定餐單及其他食品。本人在用餐前一天特意透過其預定平台確認留座,奈何在這個平日晚上到達餐廳時餐廳並沒有營業。無論用餐廳固網電話,或是WhatsApp 聯絡也是聯繫不上。事前我亦沒有收到任何通知餐廳是否有特別事故或者已經結束營業。此等服務質素在一間定位在法式fine dining的餐廳上實在令人失望及痛心。
少作食評,請見諒。
題外話/補充資料: 沒機會品嚐廚師手工。味道未能置評。
2023-10-26
食物選擇可以接受,質素不錯,free flow 酒類亦可接受。唯服務質素、應對客戶、整體做餐體驗未達其預期的高級/fine dine 水平。餐廳定位、特色有待攪清楚。試一次當體驗,下次要考慮。

2023-10-20
🎈推荐指數: 🧡🤍🤍🤍🤍|✏️環境: 4/10|✏️位置: 7/10|✏️服務: 5/10|✏️味道: 3/10|✏️選擇性: 5/10|✏️返尋味: 3/10|✏️Time: Dinner Time|✏️Through: reservation|✏️Price: Around $1,500/person|✏️Pay Attention:  just like blending all the food|✏️Recommend:  sorry but no🚗 🚗🚗___呠呠車停泊:  周街搵咪錶, 向上山方向油站附近有停車場《 我覺得 》: 👴📢作為一位專業的食評家,我的目標一直是發現和推薦香港最優秀的餐廳,讓食客們享受美食之旅。然而,有時候也會遇到不盡人意的餐廳體驗,這次我要講述的是位於跑馬地的法國菜館Le Grande Bleu。雖然這家餐廳有一些值得欣賞的地方,但也有許多需要改進的地方,讓我們來一一看看。味道和口感:從法國菜館我們期望的是濃郁的風味和令人愉悅的口感,但Le Grande Bleu未能交付。食物的味道相對平淡,缺乏深度和層次感。口感也未能令人印象深刻,有些菜品過於油膩,而有些則過於乾燥。
🎈推荐指數: 🧡🤍🤍🤍🤍

|✏️環境: 4/10|✏️位置: 7/10
|✏️服務: 5/10|✏️味道: 3/10
|✏️選擇性: 5/10|✏️返尋味: 3/10
|✏️Recommend:  sorry but no

《 我覺得 》: 👴📢

味道和口感:
從法國菜館我們期望的是濃郁的風味和令人愉悅的口感,但Le Grande Bleu未能交付。食物的味道相對平淡,缺乏深度和層次感。口感也未能令人印象深刻,有些菜品過於油膩,而有些則過於乾燥。這明顯是需要改進的地方,法國菜應該能夠在味蕾上留下深刻的印象。

食材品質:
食材品質是法國菜的基石之一,但在Le Grande Bleu中,我們未能看到對食材的高度重視。有些食材的新鮮度和質量令人擔憂,這影響了整體菜品的表現。一家法國菜館應該以最優質的食材為基礎,這是無法妥協的。

創新和獨特性:
在法國菜的領域中,創新和獨特性可以為一家餐廳帶來競爭優勢。然而,Le Grande Bleu的菜單似乎缺乏新意。菜品的搭配和味道沒有帶來令人驚喜的元素,這讓整體餐廳體驗顯得比較平庸。

服務和環境:
服務質量和用餐環境在餐廳體驗中同樣重要。雖然Le Grande Bleu的服務員友好,但在忙碌的時候可能會讓客人感到有些忽略。用餐環境也有待改進,儘管裝潢簡單,但缺乏法國菜館應有的氛圍和魅力。

價值和價格:
考慮到食物的品質和味道,Le Grande Bleu的價格相對高昂,這讓人難以接受。食客們期望在這個價位範圍內享受到更出色的法國菜品,但這裡提供的價值似乎不夠令人滿意。

整體體驗:
綜合以上各點,Le Grande Bleu在法國菜館的競爭中尚有不小的差距。雖然這裡有一些可以欣賞的地方,但需要更多的改進,以提供一個更令人滿意的用餐體驗。如果您是一位法國菜的愛好者,我建議您尋找其他更具聲譽的餐廳,以滿足您的味蕾。
ᵕ̈ ✨前菜羊菇菌蘑菇湯口感豐盈 粒粒蘑菇粒增添口感日式帶子大粒又厚實 伴上三文魚慕絲 鮮味無窮南非鮑魚吃得出很新鮮 慢煮的烹調方式保留了彈牙的口感 魚肝醬咸淡適中 做到提升鮮味,但又不會喧賓奪主的作用🫶🏻✨主菜法國鵝肝口感豐富 油脂飽滿安格斯牛柳經過蘋果木煙燻 口感軟嫰 但味道未算驚喜個人覺得海鮮的質素更為出色✨甜品柚子芝士蛋糕充滿果香 口感紮實豐富 很喜歡!Apple crumble味道偏酸 適合我的口味整體而言,是價錢親民、質素不俗、環境清雅的入門fine dining的好選擇☺️𓉬 Le Grande BleuFood 9/10⁣Environment 8/10Price $400pp #happytreats_happyvalley⁣ #happytreats_western#hkig #hkigfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongcafe #hkcafe #hkfood #cafehk #hktravel #hkholiday #香港好去處 #香港餐廳 #香港餐

ᵕ̈

法國鵝肝口感豐富 油脂飽滿
安格斯牛柳經過蘋果木煙燻 口感軟嫰 但味道未算驚喜
個人覺得海鮮的質素更為出色

甜品
柚子芝士蛋糕充滿果香 口感紮實豐富 很喜歡!
Apple crumble味道偏酸 適合我的口味

𓉬 Le Grande Bleu
Food 9/10⁣
Environment 8/10
Price $400pp

#hkig #hkigfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongcafe #hkcafe #hkfood #cafehk #hktravel #hkholiday #香港好去處 #香港餐廳 #香港餐廳推薦 #食評 #黃色經濟圈 #香港加油 #香港人加油 #黃店 #跑馬地美食
2023-06-06 334 瀏覽
今日同家姐去咗跑馬地食法國菜,慶祝自己終於考完試!!所以今次揀咗去跑馬地一間迷你餐廳到試下食法國菜,感受一下高級嘅味道👅餐廳提供兩個set,今次我地揀咗premium set🍲 前菜半肚菌忌廉蘑菇湯個湯用咗好多蘑菇碎粒再配上羊肚菌混合而製成,令到湯好creamy得黎又有好豐富的菇味!🍤日本帶子 伴煙三文魚刁草幕絲上依個菜之前店員會先上法式麵包先,讓你配堆帶子的醬夾麵包一齊食!上菜前店員會為我們介紹這道菜的用料,是採用了三文魚打成幕絲,配上新鮮的帶子和三文魚籽令到口感更加特別,而且亦十分適合用黎配法式麵包 慢煮伴鮑魚肝醬呢個係用了南非的鮑魚,店員亦都講明鮑魚鮮甜味不會較為突出,必需要配上他們鮮特製的鮑魚醬才會感到鮑魚的味道而個醬係做得非常出色,好濃得味道🥩法國鵝肝 澳洲黑安格斯牛柳煙燻製作(蘋果木、櫻桃木、梨木)佯鮮橙醋酒汁呢個餐廳係用煙燻製作,牛柳相對較為硬,但欣賞鵝肝做得幾好,煎到外脆內軟,好好食!!另一個可以揀咗🍎西班牙伊比利亞黑毛豬鞍(伴蘋果蜜桃話梅汁)依個豬鞍的醬汁係用咗梅汁,酸酸甜甜感覺幾特別,又幾開胃,肉質都唔錯,所以我比較喜歡豬肉多過牛柳新派意大利飯魚肝醬--》三文魚子-

🍲
前菜
半肚菌忌廉蘑菇湯

🍤
日本帶子 伴煙三文魚刁草幕絲
令到口感更加特別,而且亦十分適合用黎配法式麵包

慢煮伴鮑魚肝醬
而個醬係做得非常出色,好濃得味道
🥩
法國鵝肝 澳洲黑安格斯牛柳
煙燻製作(蘋果木、櫻桃木、梨木)
佯鮮橙醋酒汁

另一個可以揀咗
🍎
西班牙伊比利亞黑毛豬鞍
(伴蘋果蜜桃話梅汁)

新派意大利飯
魚肝醬--》三文魚子--》燒汁鮑魚

三款Risotto都好特別,店員建議我地由左至右開始食就唔會影響品嚐醬汁的味道,即係由淡到濃味去食。飯粒偏硬,係我喜歡的口感,真係分層食到醬汁的味道。好特別

🍮
甜品
蘋果金寶蛋糕+柚子芝士蛋糕
柚子芝士蛋糕比較好味,較為重芝士味

總括嚟講,依間餐廳好啱同朋友傾計,同朋友黎飲番杯,餐廳空間不大,但店員服務很好,黎食前記得要預約!
2023-05-17
  • 新派意大利飯
2023-05-30 302 瀏覽
把握假期嘅最後一日,嚟到位於跑馬地嘅西餐食dinner。門口好神秘,一推開門就貝到入面好有情調,啱晒情侶過嚟浪漫一翻。座位唔多,所以by reservation。我哋就叫咗個Premium set ($880/位),另加了兩杯飲品。羊肚菌忌廉蘑菇湯 - 呢個簡直係我飲過最好飲嘅蘑菇湯!蘑菇多到不得了,每啖都充滿住濃郁嘅菇,湯底仲好creamy,口感絕佳!日本帶子 - 帶子十分彈牙,而底下嘅係用煙三文魚製成嘅刁草慕絲,配上香脆嘅意式麵包好夾。慢煮鮮鮑魚 - 好大隻鮑魚,仲十分爽口鮮甜,伴上鮑魚肝醬更惹味。法國鵝肝和澳洲安格斯牛柳 - 煎香咗嘅鵝肝味道好rich,油脂味濃郁。另外,餐廳建議牛扒揀medium rare,果然無令人失望。牛柳保持juicy,鎖住肉汁,但又唔會覺得生到咬唔開。 牛扒用咗煙燻製作,帶岀淡淡嘅蘋果木、櫻桃木同埋梨木嘅香味,好有驚喜。白花膠 - 呢個fusion菜好特別,味道較淡。係用咗爽滑嘅白花膠,再伴上法式藜麥白汁同黑魚子,口感好新奇。Fusion 意大利飯 - 分別有魚籽醬味、燒汁鮑魚味同三文魚子味,味道由淺向深食起。個飯真係煮得好掂,好煙韌同帶口感,撈埋三款唔

座位唔多,所以by reservation。

Fusion 意大利飯 - 分別有魚籽醬味、燒汁鮑魚味同三文魚子味,味道由淺向深食起。個飯真係煮得好掂,好煙韌同帶口感,撈埋三款唔同嘅醬汁食真係好夾。

蘋果金寶蛋糕 - 質感厚實,有濃郁嘅蘋果味,每啖仲食到蘋果蓉,口感高質。
柚子芝士蛋糕 - 呢個質感軟稔,食到淡淡嘅柚子清香,而cream cheese 味又唔會太過濃郁令人感膩。
2023-05-28 2315 瀏覽
餐廳位於跑馬地,價格比較親民的Fine Dining,比貼地少少嘅價錢就可以嘗試到高級嘅食材,想慶祝但係唔想花過千元食飯可以試試呢一間餐廳。​今次叫左兩個set, Signature Set ($680) 同埋Premium Set ($880)。飲品就叫左All You Can Drink (Beverage) ($68),當中就包括左Fruitmix Juice, Orange Juice等等。​🍴 羊肚菌忌廉蘑菇湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫最鍾意蘑菇湯,而呢一款蘑菇湯唔係咁簡單,係混合左大量嘅蘑菇同埋羊肚菌。一擺上台就聞到好大浸雜菌味,食落去仲有粒粒菌碎,好有咬口!​🍴 日本帶子 (伴煙三文魚刁草慕絲) + 意大利香草包 ⭐️⭐️⭐️⭐️北海道帶子 意大利香草煙三文魚醬帶子新鮮,而且熟度啱啱好,食得出食材用心。下面嘅煙三文魚醬配合埋鬆軟嘅香草包,真係Perfect match!​🍴 慢煮鮮鮑魚 (伴鮑魚肝醬) ⭐️⭐️⭐️⭐️南非鮑魚慢煮後仍有保留鮮味,加上以鮑魚肝贍和昆布汁調製的醬汁,更能突顯其鮮味。廚師仲細心地切開一小片方便食客進食。​🍴 法式鵝肝•澳洲黑安格斯牛柳 (煙燻製作)(蘋果木、櫻桃木、梨木)

🍴 羊肚菌忌廉蘑菇湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫

北海道帶子 意大利香草煙三文魚醬

🍴 慢煮鮮鮑魚 (伴鮑魚肝醬) ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴 法式鵝肝•澳洲黑安格斯牛柳 (煙燻製作)(蘋果木、櫻桃木、梨木) (伴鮮橙醋酒汁) (Premium Set 限定) ⭐️⭐️⭐️⭐️
五成熟嘅牛柳,係餐廳推介嘅。牛柳係煙燻製作,上菜時依然能夠保持用汁,配埋生熟程度適中嘅鵝肝作為主菜,真係好夾。

🍴 白花膠 (伴法式藜麥白汁) (Signature Set 限定) ⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳少見地使用西式烹調手法處理中菜中常見的花膠,白花膠都幾大件,質感厚實爽滑,醬汁則以西芹汁、白汁和脆口藜麥製成,再加上魚子醬,令白花膠增添層次感和風味。

🍴 新派意大利飯 (魚籽醬、三文魚子、燒汁鮑魚) ⭐️⭐️⭐️⭐️
三款意大利飯中,餐廳建議客人先品嚐最淡口的魚籽醬忌廉意大利飯,再品嚐鮑魚燒汁意大利飯,最後再品嚐最濃味的燒汁鮑魚意大利飯。每款份量適中,意大利飯香濃可口,醬汁完全滲入飯粒中,口感濕潤軟糯,整體味道唔錯。

🍴 蘋果金寶蛋糕/柚子芝士蛋糕 ⭐️⭐️⭐️
蘋果金寶蛋糕,口感鬆軟,入面有粒粒嘅蘋果肉。而柚子芝士蛋糕味道酸酸甜甜,芝士味濃。

Le Grande Bleu

衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-05-21
2023-05-22 107 瀏覽
好朋友生日除左要食餐好,最緊要飲得夠,咁我諗住拎咗2支酒過嚟去開黎嘅時候,侍應同我講餐廳推出咗任飲有汽酒同埋紅白酒,百幾蚊一位真係唔使諗,開瓶器都慳返,最開心係有sparkling wine !!我哋點咗套餐,有齊前菜,主菜同甜品,前菜蘑菇湯超級足料,每一啖食到一粒粒蘑菇,好香好濃,三文魚蓉配新鮮帶子,配麵包一齊食,好夾好好味。最精彩係有鮑魚,切埋片夠晒細心,入口好彈牙,擺盆亦非常精緻。主菜牛柳五成熟剛剛好,唔會出血水,但係肉質正合我心意,最鍾意好重牛味,朋友嘅豬柳食做得好出色,任飲紅白酒,最好嘅地方就係可以每一道菜,配返唔同嘅酒去品嚐,簡直係提升味道。最後仲有三個唔同口味嘅意大利飯,有淡味開始食到濃味啊,我最鍾意都係鮑魚意大利飯,中西合璧嘅感覺,好味之餘亦好有驚喜。生日點可以無蛋糕,竟然太大意無叫餐廳寫字,不過好朋友都唔會介意呢啲細節,大家都好滿意呢一餐,而且最開心係不停傾偈不停飲,非常滿足嘅一個晚上。

1K
2023-05-18 112 瀏覽
呢日同男朋友慶祝周年紀念,佢帶左我黎跑馬地呢間法國餐廳食dinner,好驚喜。門口望落去好低調,入到去見到餐廳有open kitchen ,可以欣賞廚師烹調過程。晚市有兩個set可以選擇,分別係signature set同埋premium set,今次揀咗平啲嘅signature set,$680一位。另外仲可以加$168任飲酒。首先有羊肚菌忌廉蘑菇湯,湯好濃郁,仲有粒粒蘑菇既口感。前菜係日本帶子伴煙三文魚刁草慕絲,帶子大大粒,好鮮甜。下一道菜係慢煮鮮鮑魚伴鮑魚肝醬,好高級。另外仲有白花膠伴法式藜麥白汁,係平時西餐好少見到嘅菜式。最後一道菜係新派意大利飯,有三款細細碗嘅意大利飯,分別加入咗魚籽醬、三文魚子同埋燒汁鮑魚。甜品可以揀蘋果金寶蛋糕或者柚子芝士蛋糕,我哋每樣點咗一件,兩樣都有靚又好食。
首先有羊肚菌忌廉蘑菇湯,湯好濃郁,仲有粒粒蘑菇既口感。

前菜係日本帶子伴煙三文魚刁草慕絲,帶子大大粒,好鮮甜。

下一道菜係慢煮鮮鮑魚伴鮑魚肝醬,好高級。
另外仲有白花膠伴法式藜麥白汁,係平時西餐好少見到嘅菜式。

2023-05-09 111 瀏覽
二訪跑馬地Fusion法國餐廳 價錢超親民 絕對係慶祝好地方❤️💫六道菜晚餐💫🫧羊肚菌忌廉蘑菇湯🫧上枱飄來陣陣菇菌香氣 香氣撲鼻😮‍💨 湯頭順滑 🫧日本帶子🫧香煎北海道帶子 麵包蘸上刁草慕絲好好食👍🏿🫧慢煮鮮鮑魚🫧選用南非鮑魚 口感彈牙 醬汁用上鮑魚肝 膽 昆布調製 原汁原味 ❣️🫧白花膠🫧中式食材西式煮法 花膠厚身口感佳 滿滿骨膠原 拌勻法式藜麥醬汁 更添滋味😋🫧新派意大利飯🫧三小兜意大利飯 用上魚子醬配忌廉汁 鮑魚配燒汁 三文魚子配白汁 一次過試齊三款口味 令人一試難忘🫧甜品🫧蘋果金寶蛋糕 柚子芝士蛋糕甜品作結🫶🏻

💫六道菜晚餐💫

🫧甜品🫧
蘋果金寶蛋糕 柚子芝士蛋糕
甜品作結🫶🏻

2023-05-07 117 瀏覽
中式羊肚菌加西式蘑菇打成嘅忌廉湯 > very creamy 好香好香北海道帶子配三文魚子Mouses 用咗三文魚同埋叼草做成, , 帶子 又大又滑。 意大利香草包用來點 mouses 食 , 麵包控表示食曬全碟都唔夠喉。 南非慢煮鮑魚醬汁 用鮑魚肝、膽同埋根部 煮成,提升鮑魚鮮味 。鵝肝安格斯牛柳用蘋果櫻桃李木煙燻 醬汁 牛邊位 及橙汁橙洒煮成。 牛肉味香濃,軟綿綿美味。 白花膠 醬汁以黎麥加魚子醬+烘乾了的黎麥 煮成, 增加口感 及加強鮮味。Risotto 三種食法魚子醬、鮑汁、師傅自家製燒汁 味道又淡到濃 , fusion食法, 鮑魚味最正。

意大利香草包

用來點 mouses 食 , 麵包控表示食曬全碟都唔夠喉。

南非慢煮鮑魚
醬汁 用鮑魚肝、膽同埋根部 煮成,提升鮑魚鮮味 。

鵝肝安格斯牛柳
用蘋果櫻桃李木煙燻
醬汁 牛邊位 及橙汁橙洒煮成。
牛肉味香濃,軟綿綿美味。

白花膠

Risotto 三種食法
魚子醬、鮑汁、師傅自家製燒汁
味道又淡到濃 , fusion食法, 鮑魚味最正。

2023-05-05 75 瀏覽
前排幫一個朋友慶祝生日,因為佢住跑馬地,所以就返佢去跑馬地食飯,就黎左呢間Fine Dining。羊肚菌忌廉蘑菇湯用左中式羊肚菌同埋西式蘑菇,飲落口感比較creamy,忌廉味都香濃。手工黑松露帶子酥帶子酥入面除左有帶子之外,仲有黑松露同羊肚菌,個sauce就用返帶子邊做原材料,同埋波特酒。慢煮鮮鮑魚係慢煮南非鮑魚,個sauce有鮑魚肝膽昆布去煮。食落味道鮮美,口感彈牙。主菜方面有兩款,分別係牛同豬。我同朋友就每人揀一款share食。法國鵝肝 • 澳洲黑安格斯牛柳有鵝肝又有牛柳食,牛柳以蘋果木煙燻過,煙燻嘅感覺好出,配上鮮橙醋酒汁,剛好平衡左油膩感覺。西班牙伊比利亞黑毛豬鞍純正西班牙伊比利亞黑毛豬鞍食落肉味香濃,帶點橡果香,伴上蘋果蜜桃話梅汁。新派意大利飯有三款意大利飯,建議由淡味食到濃味,依次為魚籽醬、燒汁鮑魚、三文魚子。法式烤牛奶.威士忌菊花蜜呢個甜品好正,奶味好香濃好滑,威士忌菊花蜜作為個汁,帶點清甜同酒香。

羊肚菌忌廉蘑菇湯

手工黑松露帶子酥