2021-09-16
最近去咗𝗛𝗮𝗿𝗯𝗼𝘂𝗿 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗛𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗼𝗻𝗴 #港島海逸君綽酒店 到staycation,其中一餐我哋加錢去Le 188食一個價值$688嘅Dinner set💕餐廳環境真心勁靚,因為佢係飽覽到維港兩岸(尖沙咀及港島)嘅景色🌃今個Post主要講晚餐,值得大讚係呢間service好好❤️至於餐廳環境圖會係我IG嘅Staycation post到再講講✨.有關Staycation Review、呢間餐廳free flow drinks、早餐嘅食物及景色,可以到 hashtag #fibee_harbourgrand 到觀看(之後幾個post會出)❤️.⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰.𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓𝒔▫️加拿大龍蝦配芹菜沙律,橘子汁及麥粉脆片(8.5/10)▫️酥皮焗法國鴨肉及鵝肝卷配紅雛菜及咖啡鴨肉汁(6.5/10)- 龍蝦沙律同橘汁好夾,再配埋個卜卜脆嘅脆片好香口好食;有對比下鴨肉同鵝肝就普普通通嘢~覺得鴨肉少少酥 .𝑺𝒐𝒖𝒑▫️迷你日本南瓜湯配煙肉及松露忌廉(9.5/10)- 佢個南瓜盅皮好薄,佢啲肉唔會太硬但又裝到啲湯,個湯亦都好好飲好creamy♪.𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓𝒔
▫️加拿大龍蝦配芹菜沙律,橘子汁及麥粉脆片(8.5/10)
𝑺𝒐𝒖𝒑
▫️迷你日本南瓜湯配煙肉及松露忌廉(9.5/10)
𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆
▫️紅酒燴美國牛面頰肉配薯蓉(7/10)
▫️ 野菌意大利飯配芫茜泡沫(7.5/10)
- 牛面頰炆的夠淋,有啲似牛腩但比牛腩更嫩滑;Risotto朋友形容好好食·͜·
𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
▫️ 士多啤梨慕絲配紅桑子及士多啤梨雪糕(8.5/10)
- 甜甜地帶點輕微嘅酸,我同朋友都好鍾意(≧▽≦)呢個甜品為成餐飯畫上完美句號💕
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
另外要大讚呢到服務好好,期間見到我哋有咩需要都會好主動幫手,仲會問我哋啱唔唔食~再加上靚景,整體體驗好好
🔻$688 per person
*All price are subjected to 10% service charge
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚
🔸𝐈𝐠: 𝐅𝐢𝐛𝐞𝐞𝟑𝐛 @fibee3b
餐牌