2025-07-29
難得兩公婆出去撐枱腳,梗係要揀間有情調又有質素嘅餐廳!!!✨Risotto Al Nero 墨魚汁滿滿,每一啖都好香濃。原先預計米飯可能會較為硬身,以為會較符合意大利風味,反而整體口感剛好,大力推介!✨Alaskan Black Cod黑鱈魚肉質好滑,油份充沛。底部嘅奶油醬汁好Creamy帶好濃香嘅奶油🧈✨Zuppa Di Pesce淨係個外型都攞滿分,以蕃茄同蝦作為主調,湯底相當濃郁,海鮮都俾得好豪爽同大方。原先蓋住嘅Pizza Crust 可以自己撕落黎沾湯一齊品嘗。✨Polpette Della Nonna餐廳主打Cicchetti 嘅細細份餐點,類似西班牙Tapas,可以同時間食到好多款特色食物!貴為意大利經典嘅肉丸,肉香好重,而且Parmesan 芝士嘅味道好出,搭配咗蕃茄醬感覺好減膩。✨Octopus Spiedino八爪魚串烤得剛好,完全不過火,口感咬落去夠爽夠彈,搭配大蔥,口感有對比,值得推薦。✨Spicy Fries 不能忽略嘅薯條🍟炸得好香口,脆卜卜,個蕃茄Mayo醬好好沾!✨Grilled Broccolini邪惡嘅晚餐都仲需要帶點健康元素,淨係簡單用咗橄欖油去輕
✨Risotto Al Nero
✨Alaskan Black Cod
黑鱈魚肉質好滑,油份充沛。
底部嘅奶油醬汁好Creamy帶好濃香嘅奶油🧈
✨Zuppa Di Pesce
✨Polpette Della Nonna
✨Octopus Spiedino
✨Spicy Fries
✨Grilled Broccolini
邪惡嘅晚餐都仲需要帶點健康元素,淨係簡單用咗橄欖油去輕輕調味,已經好好食。
✨Bruschettine
純粹鍾情意大利麵包,而且價錢好親民!用上酸種底,帶幾份軟身,加上用咗橄欖油同香草攪拌嘅車厘茄,成件事好fresh