2021-02-14 3641 瀏覽
餐廳面積偌大,但假日下午來到已經全場爆滿。有室內和室外用餐空間。另外非常貼心,設有等候區,供客人等候入座,湖水藍配搭鮮橙色的櫃,很有活力。餐牌所見,除了主食,還有蛋糕和飲品選擇。⭐️鮭魚・牛油果・香草三文治(Brunch)$98頂層鋪滿了煙三文魚、牛油果醬和芝士粒。煙三文魚入口不會太鹹,和軟芝士粒互相配合,帶有鹹香,配上沙律菜吃清爽,頗飽肚又健康。⭐️Spaghetti・奶油花雕酒燉雞$98義大利麵條偏正宗些,吸附湯汁,入口濕潤,吃起來比較有咬口。配上花雕酒燉雞塊,酒味比較淡,雞肉很嫩。⭐️巴斯克芝士蛋糕$52這件蛋糕不錯,吃起來很濕潤,口感輕盈,頂層是香滑的忌廉,下面是芝士蛋糕,吃起來有層次。⭐️抹茶戚風蛋糕$40抹茶蛋糕的抹茶味很突出,嚐到綠茶的味道,入口鬆軟,淋在蛋糕的忌廉也很滑,不會太甜。⭐️朱古力酥$25小小一件朱古力酥,裡面有朱古力夾心,朱古力味道出眾。
餐廳面積偌大,但假日下午來到已經全場爆滿。

餐牌所見,除了主食,還有蛋糕和飲品選擇。

⭐️鮭魚・牛油果・香草三文治(Brunch)$98
鮭魚・牛油果・香草三文治

頂層鋪滿了煙三文魚、牛油果醬和芝士粒。
鮭魚・牛油果・香草三文治

⭐️Spaghetti・奶油花雕酒燉雞$98
Spaghetti・奶油花雕酒燉雞

義大利麵條偏正宗些,吸附湯汁,入口濕潤,吃起來比較有咬口。
Spaghetti・奶油花雕酒燉雞

配上花雕酒燉雞塊,酒味比較淡,雞肉很嫩。

⭐️巴斯克芝士蛋糕$52

⭐️抹茶戚風蛋糕$40
抹茶戚風蛋糕
抹茶戚風蛋糕

⭐️朱古力酥$25

朱古力酥

小小一件朱古力酥,裡面有朱古力夾心,朱古力味道出眾。
2021-02-07 2375 瀏覽
知道桔梗開咗姊妹店 就即刻bookmark 定想黎! 加上我係觀塘翻工 就更加近 方便直接堂食lunch/ tea😍 首先一定要大讚呢度嘅設計 餐廳地方寬敞 燈火通明 樓底高 仲有個打通露天嘅天台 陽光☀️射入嚟 被人溫暖精神舒服嘅感覺 所以坐喺度一個下午慢慢傾偈 好舒服自在! 食物水準都唔錯 朋友同我都好滿意😊 All Day Breakfast🍳 $128 十分豐富,有齊太陽蛋、腸仔、煙肉、炒雜菌和沙律,最特別係有自家烘焙嘅麵包,同出面一般嘅麵包比香軟好多😚台北燉牛肉意大利粉 $98 一排薄薄嘅嘅牛肉片 放係意粉中間 成個意粉都浸滿香濃帶少少麻辣嘅牛肉汁 牛肉七成熟 好嫩口 好特別嘅台式mix 西式嘅fusion 😋 Dirty☕️ $42 咖啡味濃郁,溝埋凍鮮奶令到整體感覺好香滑。咖啡棕色配上鮮奶白色撞埋一齊,視覺效果一流😍草莓乳酪燕麥奶搖 $48 口感清新而且仲有草莓粒 飲唔到燕麥味 可能比濃味嘅乳酪同埋草莓遮蓋左 好岩我食完香濃嘅台式燉牛肉 之後再飲中和翻個味道😛 感覺就好似飲咗成杯新鮮炸嘅草莓汁! 巴斯克濃抹茶芝士蛋糕🍰 $52蛋糕鬆軟,每啖有淡淡嘅芝士味,再配上有少少苦澀嘅濃

食物水準都唔錯 朋友同我都好滿意😊

Dirty☕️ $42

Dirty

草莓乳酪燕麥奶搖 $48

巴斯克濃抹茶芝士蛋糕🍰 $52
蛋糕鬆軟,每啖有淡淡嘅芝士味,再配上有少少苦澀嘅濃抹茶cream,令到蛋糕整體唔會太膩!
濃抹茶芝士蛋糕

2021-01-30
台式燉牛肉
Dirty
濃抹茶芝士蛋糕
  • All  daybreakfast
2K
2021-02-05 1805 瀏覽
是日放早,便到公司附近的樂感嘆下,平日的下午茶時段不多人,不用等位就可入座。觀塘店比牛頭角店更大,仲有室外空間添,呢個天氣坐室外都幾舒服,不過有人在室外拍攝就不打攪啦。揀好位就預備點餐,每張枱都有水同QR CODE,自行落單好方便。點了一份炸魚薯條,香口野最啱食,又方便share呢。炸魚好嫩滑,靚魚柳黎喎完全無腥味,而且炸粉不厚抵讚。附上一大堆薯條同沙律菜,仲有個勁好味嘅沙律汁,感覺似千島醬但帶辣味,酸酸辣辣又有少少甜味好正!另外仲點左豬肉蘋果楓糖三文治,賣相好靚喎。甜甜地嘅豬肉片,豬味勁濃郁,咬落有啲爽爽地嘅,原來夾左蘋果片係豬肉同麵包中間,勁多肉都唔會膩。中間有煙肉卷住溫泉蛋,生蛋汁好正呀~加上塊包煙煙韌韌咁,真係好好味!橫掂都係黎嘆嘅,又點少得甜品,點左巴斯克伯爵茶芝士蛋糕。芝士蛋糕本身已經好正,又綿又滑同烘得香脆的外層,而加再加上一層厚厚的伯爵茶忌廉,簡直讓人欲罷不能,好想encore多一件呀~最後係本來作為前菜無花果包,原來即點即烘製作需時。上枱時熱辣辣香噴噴,好吸引喎。個包質感厚實,入面有甜甜地嘅無花果肉,塗上半瀜牛油真係無敵正,靚麵包配靚咖啡,一流。飲品點了凍純粹拿鐵鮮奶
點了一份炸魚薯條,香口野最啱食,又方便share呢。
另外仲點左豬肉蘋果楓糖三文治,賣相好靚喎。
橫掂都係黎嘆嘅,又點少得甜品,點左巴斯克伯爵茶芝士蛋糕。
最後係本來作為前菜無花果包,原來即點即烘製作需時。
上枱時熱辣辣香噴噴,好吸引喎。
飲品點了凍純粹拿鐵鮮奶咖啡&熱平白咖啡,咖啡係好飲嘅,但略微細杯左啲,比起食物似乎偏貴了點。
渡過左一個休閒下午,兩個人呢個價屬抵食。
2021-02-03
2021-02-01 1935 瀏覽
最近Weekend都好慢活,因為疫情底下,冇得一大班人食飯,冇得睇戲冇得做gym冇得唱K。放假嘅日子過得好清閒😂做得最多嘅反而係cafe hopping☕️近日留意到觀塘碼頭附近有間新開嘅大型cafe。每逢週末,四圍嘅cafe都人頭湧湧,呢到勝在環境夠大,座位夠多,可以快啲入座!甜品櫃😍下次外賣去觀塘海濱野餐都唔錯!⭐️全日早餐 $128賣相一流,而且好足料😍有太陽蛋、炒雜菌、新鮮沙律菜、辣香腸、煙肉、酸種麵包。沙律菜新鮮清甜,配上清新蘋果片令人更開胃!微微煎過嘅煙肉,油香四溢🤤辣香腸個人認為只係微辣,啖啖肉,正!炒雜菌份量都唔少,仲有啲芝士粉喺面,令整體更惹味!酸種麵包煙煙韌韌,而且麥味香濃👍🏻⭐️豬肉・蘋果・楓糖三文治 $88賣相同樣吸引😍煙肉圈住隻流心蛋🤤酸種麵包上鋪滿蘋果片同豬肉,加上楓糖漿,味道清甜不膩。⭐️巴斯克伯爵茶芝士蛋糕 $52巴斯克蛋糕鬆軟綿密,伯爵茶cream好清新,啖啖伯爵茶嘅清香,同芝士蛋糕味道好夾。⭐️煙肉 ‧ 迷迭香 ‧ 芝士 Scone $25Scone質感鬆化,外層略帶焦香,但裡面仍能保持微微濕潤,令整體唔會太乾。煙肉 ‧ 迷迭香 ‧ 芝士呢個鹹食口味的確唔錯!

甜品櫃😍下次外賣去觀塘海濱野餐都唔錯!

⭐️全日早餐 $128

⭐️豬肉・蘋果・楓糖三文治 $88

⭐️巴斯克伯爵茶芝士蛋糕 $52

⭐️煙肉 ‧ 迷迭香 ‧ 芝士 Scone $25
煙肉 ‧ 迷迭香 ‧ 芝士呢個鹹食口味的確唔錯!煙肉芝士香濃惹味,配上迷迭香嘅香草氣息,好啱我口味!

⭐️Flat White $34
奶味啡味平衡,啡味濃而不酸,入口順滑。

⭐️值得留意嘅係,呢到有室內外座位,仲係Pet-Friendly❤️
好耐無約朋友出街食野喇 !!今次特登約去一間大家都想試既新開cafe:: Lagom Kaffe原來係旺角桔梗既姊妹店 ~ 之前試過桔梗覺得唔錯~ 所以都有少少期望 : P呢度近觀塘海濱公園~ 食完去散下步 係一件賞心樂事 ~ : )下午3:30黎到 估唔到都仲好多人等位 !!我地大約等左20分鐘左右 ~~不過好多蛋糕款都已經賣晒 T^T 下次要早d黎先得...食物有all day breakfast, 三文治類, 意粉類, 沙律, 炸物, 蛋糕同包餅類淨係蛋糕已經好多款 !! 堅想試晒佢地p.s. 呢度係用QR code自助落單, 有埋wifi, 幾貼心 而且食物都唔需要等太耐店面真係好大好闊落 !! 座位亦都舒適~ 空間感真係好緊要 !室內已經好大, 佢地仲有埋室外area 比好多植物包圍成間cafe比人既感覺真係好free : )牛肉.培根.烤肉醬三文治 $98三文治算幾厚身同幾大件 ~ 多士濕潤 邊位帶點煙韌 ~每一啖都佈滿烤肉醬同牛肉, 好惹味 !!煙肉包住半熟蛋 ~ 整體味道同口感都好豐富呢拌碟有沙律 ~ 可以減膩炸魚薯條 $88炸魚原來係一件件細細咁上~ 食用時幾方便,
好耐無約朋友出街食野喇 !!
下午3:30黎到 估唔到都仲好多人等位 !!
我地大約等左20分鐘左右 ~~
不過好多蛋糕款都已經賣晒 T^T 下次要早d黎先得...
淨係蛋糕已經好多款 !! 堅想試晒佢地
室內已經好大, 佢地仲有埋室外area 比好多植物包圍
成間cafe比人既感覺真係好free : )
牛肉.培根.烤肉醬三文治 $98
三文治算幾厚身同幾大件 ~ 多士濕潤 邊位帶點煙韌 ~
每一啖都佈滿烤肉醬同牛肉, 好惹味 !!
煙肉包住半熟蛋 ~ 整體味道同口感都好豐富呢
拌碟有沙律 ~ 可以減膩
炸魚薯條 $88
炸魚原來係一件件細細咁上~ 食用時幾方便, 不過魚肉味道唔太出
沾埋中間微辣既醬汁會香d同好味d ~
薯條好食啊, 炸得香脆 剛剛好!
沙律配麻醬 仲有南瓜塊, 幾有心思 ~
巴斯克抹茶芝士蛋糕 $52
我超鐘意 !!! <3 推介必試啊 !!!
抹茶味夠香濃 但唔澀 ~~ 芝士蛋糕本體好軟滑
配埋面頭既抹茶cream一齊食 個口感係最正 !! 如果就咁食件蛋糕 就略嫌實在太濕喇
蛋糕外圍有少少burnt既皮 好正 !!
(左)玉桂蘋果燕麥奶搖 $48
玉桂味比蘋果味出, 飲落有蘋果蓉, 幾清新 ! 飲晒成杯都唔覺漏

(右)多明尼加朱古力奶 $48
唔會過甜 !! 反而飲到既係濃郁可可味 !! 真心覺得不錯 !

整體黎講 呢度既食物質素幾高, 款式亦好吸引人
蛋糕同飲品都超多款, 加上環境好舒服, 好岩同朋友黎食野吹水 ~
價錢方面 我覺得比起唔少新開cafe 呢度算係超值 !! 而且份量合理 唔會食完好似無食咁 XD
所以覺得呢間絕對值得回頭 !
2021-01-24
4天前 0 瀏覽
夜晚回覆堂食, 終於可以有機會黎Lagom 食晚餐. 入座時唔算多人好快就安排好座位, 入面空間感好大, 仲有露天梳化位可以選擇飲野同食shisha, 比到人好舒適的感覺. 飲品柯打了non-alcoholic drink: Before Sunrise 同埋Before Sunset, Before Sunrise係熱焦糖甘橘味oat milk shake, Before Sunset係凍甘橘玫瑰特飲, 一熱一冷又幾有心思, 我個人比較喜歡Before Sunset. 食物試左干貝燻鮭蘆筍燉飯同埋台灣風味牛肉千層麵, 燒干貝大大粒, 燉飯亦煮得夠creamy而不膩, 牛肉千層麵芝士味十足, 但又唔似出面肉醬的做法, 有啲台式紅燒牛肉嘅味道, 兩樣都幾好味. 食完晚飯就出去露天梳化座試一試shisha, 店員好有禮貌介紹每款味道同較煙, 消閒傾計一流

Before Sunrise & Before Sunset

干貝燻鮭蘆筍燉飯

• 干貝溫泉蛋燉飯
  • 台式牛肉千層麵
  • BeforeSunrise&BeforeSunset
4天前 0 瀏覽
樂感係桔梗嘅姊妹店,先係牛頭角開咗分店,再進駐觀塘,賣點除咗係地方大之外,仲係無限時!坐幾耐都得,聽到即刻心心眼😍🔥必點: Earl grey cheese cake, 日日燕麥奶搖✅推薦: 牛肉•培根•烤肉醬三文治🥪牛肉•培根•烤肉醬三文治 💰$98身為主角嘅牛肉,非❕常❕滑❕滑到好似食緊生牛肉咁🤤培根包住嘅流心蛋,一切🔪溢瀉💦 打卡一流📸雖然麵包本身偏硬,不過索咗醬汁、肉汁、蛋汁後,麵包變濕潤,軟身咗,唔再硬梆梆,唔使咬到牙都甩😶加上三文治面層沈左芝士粉,配上烤肉醬,適合濃味愛好者👍🏻🥗All day breakfast 💰$128配料有煎雙蛋、煙肉、沙律菜、麵包、大腸、菇類,碟旁嘅肉桂燕麥醬有驚喜😱雖然係想像到嘅味道,不過我哋第一次試,覺得好特別,沾麵包好食😋 大腸微辣、juicy,相比起三文治,除咗牛肉變咗菇類之外,其他配料大致相同,相比之下,性價比低過三文治🍰Earl grey cheese cake 💰$52 蛋糕好軟滑,係比普通芝士蛋糕再軟啲,cream cheese 嘅口感,可惜earl grey 味唔重🥤日日燕麥奶搖 (草莓香蕉) 💰$48使用真正水果草莓、香蕉,仲

✅推薦: 牛肉•培根•烤肉醬三文治

🥪牛肉•培根•烤肉醬三文治 💰$98

🥗All day breakfast 💰$128
All day breakfast

🍰Earl grey cheese cake 💰$52

🥤日日燕麥奶搖 (草莓香蕉) 💰$48
使用真正水果草莓、香蕉,仲有不含乳糖嘅燕麥奶製成,適合敏感人士👍🏻三款材料組成平均,各自突出,無一種喧賓奪主,每啖都有🍓果籽同新鮮果肉,飽肚感十足☺️
Earl grey cheese cake ,  日日燕麥奶搖

⚠️ 注意: 飲品蛋糕不設後上 ⚠️
我哋order嘅時候冇留意到點餐紙寫住 “飲品蛋糕不設後上”,落咗單冇幾耐蛋糕就嚟,搞到要食咗甜品先食正餐,次序錯曬😂 所以喺度提醒大家:
想先食正餐後食甜品嘅,記得
❗️之後加單先order甜品❗️
(重要的事要說三遍)
All day breakfast
5天前 0 瀏覽
桔梗姐妹店💛星期六三點嚟到,嘩🥲好多人好彩都幾多位等咗大概40分鐘台北燉牛肉意粉 $98好香食落有少少似麻辣味嘅肉醬意粉除咗肉碎 仲有幾塊牛肉好嫩滑好有肉味同埋個汁又多又好好味,條條意粉都好似充滿晒汁汁最後就咁配肉食都好正牛肉•培根•烤肉醬 三文治 $98面頭舖滿晒肉肉同意粉嘅牛肉應該係同一款都係好嫩滑配埋煙肉、流心蛋、芝士粉邊有可能輸配薯角應該會仲滿足Iced Doninican Milk Chocolate $48🍫少少失望🤏🏻雖然飲落好濃 好有層次但個after taste唔係我喜歡嘅味Berries Yogurt Oat shake $48咁粉紅色 又莓又yogurt 明顯唔係我嘅嘢🤫不過個樣都幾呃like可惜好少嚟觀塘如果唔係應該會成日嚟價錢正常、食物有特色又好味、環境又夠空曠夠舒服
桔梗姐妹店💛
星期六三點嚟到,嘩🥲好多人
好彩都幾多位
等咗大概40分鐘

台北燉牛肉意粉 $98
好香

食落有少少似麻辣味嘅肉醬意粉
除咗肉碎 仲有幾塊牛肉
好嫩滑好有肉味
同埋個汁又多又好好味,條條意粉都好似充滿晒汁汁
最後就咁配肉食都好正

牛肉•培根•烤肉醬 三文治 $98
面頭舖滿晒肉肉
同意粉嘅牛肉應該係同一款
都係好嫩滑

配埋煙肉、流心蛋、芝士粉
邊有可能輸

咁粉紅色 又莓又yogurt
明顯唔係我嘅嘢🤫不過個樣都幾呃like

可惜好少嚟觀塘
如果唔係應該會成日嚟
價錢正常、食物有特色又好味、環境又夠空曠夠舒服
  • 台北燉牛肉意粉
  • 牛肉•培根•烤肉醬 三文治
5天前 0 瀏覽
最近一直搵緊觀塘區cafe,希望可以一邊嘆啡一邊工作。當初網上見到樂感時,係俾「不設限時」吸引住,喺香港要搵一個寧靜又坐得耐嘅空間係好難㗎,而樂感就正正sell自由工作空間,所以我就即刻約埋朋友去視察環境。😂餐廳係走柔和木系風格,而且設戶外用餐區,空間好大,一啲都唔侷促,冇諗過鬧市中有咁relaxing嘅地方。🌟豬肉.蘋果.楓糖三文治 $88本來一心諗住嚟食Fish and Chips,誰不知已經賣晒,就揀咗呢個Sandwich,實在太大驚喜喇!😆 麵包烘得外脆內軟,而蘋果同豬肉不嬲都係襯到絕,蘋果嘅甜味好突出,而且豬肉鬆化,係我目前食過最好味嘅Sandwich。🥇🌟巴斯克伯爵茶芝士蛋糕 $52呢個Basque Burnt Cheesecake 就有啲貨不對辦。Basque應該要焗到外面焦燶而中心保持軟滑濕潤似布丁或Custard一樣,但呢個蛋糕質感比較似NewYork Cheesecake嘅結實。不過呢啲名嘅嘢我就唔太在意,重點係蛋糕欠芝士味同伯爵茶味,兩大主角都消失就唔可以接受喇。🥵雖然甜品失分,但我會為咗個Sandwich同舒服嘅環境再去~

豬肉.蘋果.楓糖三文治

🌟豬肉.蘋果.楓糖三文治 $88

巴斯克伯爵茶芝士蛋糕
🌟巴斯克伯爵茶芝士蛋糕 $52

豬肉.蘋果.楓糖三文治
6天前 0 瀏覽
原本抱有很高期望,見到食物相片也不差當晚去到門口,侍應的態度非常差,當侍應帶我哋去到張枱,當時我哋係頭一兩pair客人,全場都未有其他客,同侍應講話想轉外面座位,不過佢態度好差咁話唔可以!嗌嘢食要用QR code, 發現幾款想食嘅嘢都話冇,咁咪即刻同佢哋confirm,是認為要問問,點知等咗15分鐘再都冇人理,搵返另一個同事問先話唔記得咗!全場所有侍應態度非常惡劣,舉手嗌侍應都扮睇唔到聽唔到!食物質素中規中矩,有一啲比較油膩!總括而言,服務質素完全唔合格,令到全晚氣氛非常差,好失望!
原本抱有很高期望,見到食物相片也不差

食物質素中規中矩,有一啲比較油膩!

總括而言,服務質素完全唔合格,令到全晚氣氛非常差,好失望!
2021-02-28
6天前 54 瀏覽
本人訂位2000入座 1940到場 打開電子訂餐 已多款菜式售罄 選左千層麵同燉飯 但多次落單不果 請人員協助後告知千層麵亦已售罄 看看菜單能選擇的飯只剩一款 無奈離場 是比較出名的餐廳 但我們到場是人流已不多,能在入座時告知一下已大量餐點售罄會更好 花了30分鐘等候落單而沒有品嚐到 十分失望
你呢間餐廳之前已經見到兩個報道,都想像到室內一定人頭湧湧。好在佢地方spacious!可以容納好多人!佢哋分為兩個area,室外同室內。佢哋餐單好簡單,嘢飲品種就多好多。 我哋叫咗個All day Breakfast ,打卡一流。非常豐富,而且價錢非常合理($129)大大份。 有酸種麵包,少少辣味司華力腸,兩隻荷包蛋❤️沙律,真係勝過出面舖頭的組合😛然後仲叫咗個台北燉牛肉意粉($98)❤️出奇地好味呀估唔到係咁特別嘅口味,辣辣地,但係連我唔食得辣嘅都覺得好滋味👍🏼 估唔到呢度嘅fusion菜咁有特色,麻辣配意粉真係第一次試😛呢度亦都好多cheesecake 嘅選擇😢好可惜我去嗰陣時候賣晒晒所有cheesecake 同埋戚風蛋糕🍰 放心我一定會再返嚟

• 台北燉牛肉意粉
  • All  day  breakfast
觀塘咁密集,周圍都係人同車,想搵個舒適嘅地方hea下都唔得。嚟到呢間餐廳,你會發現觀塘竟然有咁大。其實都等左好一陣子時間,本來我記得上年話開,終於見到佢開啦。呢個室外空間超正,仲要係寵物係welcome,真係估唔到呢度係香港,坐近室外呢個位置都唔錯。午餐算係多選擇,仲要係特別,完全估唔到係食呢類。奶油花雕酒燉雞,98元,想念台灣吧,係呢個空間都有台灣嘢叫。雞係入味,汁都掛湯,整體其實都幾有味,裝盤都幾好,卷起啲意粉置中放,不過如果再熱啲會更好。加左10元要左杯latte,拉花唔錯,線條幾工整,啡都好飲。如果有機會夜晚係度都幾正。

午餐算係多選擇,仲要係特別,完全估唔到係食呢類。

如果有機會夜晚係度都幾正。
2021-02-27 48 瀏覽
這間集團的兩間分店【牛頭角/觀塘】,已經幫襯了數次經驗,就算等1小時,也沒有甚麼不滿意,但今次堂食令我非常失望。這杯涷京都抹茶$48, 完全沒有抹茶味,只是一杯涷鮮奶加冰。另外,炸海鮮$138只是一般貨色,酥炸皮厚,炸魚肉質鬆散,一咬就散,而炸蝦又腥。慶幸是預約booking, 這行貨一點也不值得等1小時入座,浪得虛名而已。

2021-02-27 0 瀏覽
餐廳晚市非常旺場,8點黎到已經滿座仲要等一陣位,大家記得要book枱阿🍽餐廳超級大,空間感十足,仲有啲戶外座位可以shisha~🍸花雕雞風味奶油雞肉燉飯🍚 ($128)食落口第一啖有淡淡既花雕酒味,奶油味都偏重,都係一般risotto既口感,不過佢偏澀冇咁水~雞排煎得好香脆👍🏻 整體都好好味,下次嚟都會想再食😋台灣風味牛肉千層麵 ($148)由於即焗呢個要等多少少時間~不過係值得架👍🏻 食物一黎到已經好吸引,上面鋪住層層既芝士🧀🧀🧀 四至五層麵夾住厚厚既肉醬,非常濃味,食肉獸兼重口味之選😋非洲寶石💎呢款精品茶係用南非綠蜜樹茶加配其他花沖制而成。味道非常特別,飲落去有一陣冰涼感,味道唔甜~草莓乳酪燕麥奶搖係草莓奶昔嘅味道,一小片草莓同少少燕麥加喺飲品上方作點綴🍓餐廳近住觀塘碼頭,食完野仲可以去行下海旁❤️

餐廳超級大,空間感十足,仲有啲戶外座位可以shisha~🍸

花雕雞風味奶油雞肉燉飯🍚 ($128)

台灣風味牛肉千層麵 ($148)

非洲寶石💎

草莓乳酪燕麥奶搖
係草莓奶昔嘅味道,一小片草莓同少少燕麥加喺飲品上方作點綴🍓

餐廳近住觀塘碼頭,食完野仲可以去行下海旁❤️