2020-11-24 741 瀏覽
La casa 是我近來很喜歡的漢堡餐廳,是日放工帶男朋友試一試。最新推出的二人餐完全附合了我這種選擇困難的人,什麼都包含了,什麼都可以嘗一嘗。150g 薄切西冷砵酒漢(轉沙律)讓我愛上這小店的原因是它所有的漢堡都能走包轉沙律!實在地我不是太愛澱粉質,在出外吃飯時時常只能吃冷冰冰的雞胸沙律,而這裡卻有魔鬼與天使的化身,肥滋滋漢堡連同醃青瓜都一同搬上沙律菜,實在是我吃過最豐富的沙律!薄切西冷有很多片,肉味香濃,配上芝士,實在太爽!黑松露野菌手工闊條麵男友選的闊條麵,闊條麵約一指闊,帶點咬勁,野菌放得很多,黑松露味很香,整體香濃而不膩。芝士醬薯條薯條粗身,質地偏軟,感覺沒那麼熱氣(哈哈)要了車打芝士醬,味道平而近人,下次可能挑戰一下藍芝士!香脆雞翼 炸粉薄身,炸得金色,放了好一會仍然十分香脆。香脆蝦棒蝦棒同樣炸得香脆,配上蛋兼醬十分邪惡!
150g 薄切西冷砵酒漢(轉沙律)
讓我愛上這小店的原因是它所有的漢堡都能走包轉沙律!
而這裡卻有魔鬼與天使的化身,
薄切西冷有很多片,肉味香濃,配上芝士,實在太爽!
黑松露野菌手工闊條麵
男友選的闊條麵,闊條麵約一指闊,帶點咬勁,野菌放得很多,
黑松露味很香,整體香濃而不膩。
芝士醬薯條
薯條粗身,質地偏軟,感覺沒那麼熱氣(哈哈)
要了車打芝士醬,味道平而近人,下次可能挑戰一下藍芝士!
香脆雞翼
 炸粉薄身,炸得金色,放了好一會仍然十分香脆。
香脆蝦棒
蝦棒同樣炸得香脆,配上蛋兼醬十分邪惡!
Lunch wz fd@上環, 有附近返工嘅人帶路, 黎到li間好有bar feel嘅Bistro食burger🍔, 坐高枱高櫈嘅環境chill過附近好多餐廳wor.🍴150g 薄切西冷砵酒漢堡 (HKD105)我食li個burger嘅肉係原條西冷人手薄切出黎ga! 感覺好似据緊扒咁, 肉質好嫩咬落完全無筋, 仲juicy到猛咁滴啲肉汁出黎添. 而熱熔喺肉上面個層車打芝士🧀更有淡淡嘅特別香味, 其他配料最突出一定係砵酒x焦糖化嘅洋蔥🧅👍🏻甜甜的😊, 成個burger之中, 西冷比例特別重, 即刻覺得好抵食!🍴雞肉香草🌿手工通粉 (HKD78)店家嘅手工Rigatoni 紋理凹凹凸凸令到每一粒通粉都非常掛汁, 手造嘅口感真係好食好多, pesto sauce調得好好味, 雞肉又多, 仲有車厘茄平衡返個starchy感, 最鐘意係每一啖都帶d帶絲cheese啱哂我li個芝士控.🍴芝士醬薯條&汽水 (+HKD28) 加$25就有薯條+汽水, 我見原來仲有得+多$3要個Blue cheese/ cheddar cheese醬. 想講BLUE CHEESE醬係唔可以錯過ga !!! 薯條成桶仔咁

🍴
150g 薄切西冷砵酒漢堡 (HKD105)

🍴
雞肉香草🌿手工通粉 (HKD78)

🍴
芝士醬薯條&汽水 (+HKD28)
薯條x  Blue  cheese
薯條x  Blue  Cheese

加$25就有薯條+汽水, 我見原來仲有得+多$3要個Blue cheese/ cheddar cheese醬. 想講BLUE CHEESE醬係唔可以錯過ga !!! 薯條成桶仔咁黎差啲食唔哂🤪.
2020-10-28
薯條x  Blue  cheese
薯條x  Blue  Cheese
\\ 🍴 發 掘 B u r g e r 嘅 美 味 🍔\唔食大集團嘅Burger,會發現其實真係好多高質又好味嘅選擇🤤,呢間位於上環嘅Burger小店價錢親民,唔洗過百就食到大大個嘅漢堡🍔,單點價錢都只係$65~$92,150g嘅西冷漢堡跟埋餐都只係$112🐂·不良牛餐—經典安格斯芝士漢堡 $98推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆唔跟餐單一個Burger就$78~ 加$20多一份小食同飲品🥤,套餐可選一份小食—香脆雞翼2隻、芝士薯條🍟或香脆薯角,飲品除咗有汽水🥤、仲有英式熱茶、咖啡☕️、梳打水等,亦可以加$28~$48升級揀生啤、手工啤、啤酒🍻、奶昔等·Burger拎上手個刻已經Feel到好聚手,麵包有烘烤過,帶微暖,夠軟棉;夾層除咗有厚厚嘅手打牛肉扒,仲加入左味道清新嘅番茄🍅、芝士、生菜🥬、酸瓜、洋蔥🧅,可以拉低返整體嘅油膩感😋,手打牛肉夠厚肉,具濃濃嘅牛肉味,鎖得住肉汁,咬落去個吓肉汁爆發,超Juicy🤤🤤·傻豬豬餐—日式照燒豬肉漢堡 $98推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆啱晒唔食牛嘅朋友🤪,呢款同樣唔跟餐就$78~ Burger包住滿滿嘅豬頸肉,肉質嫩滑,醬汁好惹味,唔會過鹹,除咗有生菜同
\
\ 🍴 發 掘 B u r g e r 嘅 美 味 🍔
\
不良牛餐—經典安格斯芝士漢堡 $98
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
傻豬豬餐—日式照燒豬肉漢堡 $98
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
啱晒唔食牛嘅朋友🤪,呢款同樣唔跟餐就$78~ Burger包住滿滿嘅豬頸肉,肉質嫩滑,醬汁好惹味,唔會過鹹,除咗有生菜同瓜仲有數粒菇仔🍄
小食就揀咗香脆雞翼同Burger嘅朋友🍟,份量都幾多,仲要係粗薯條😍,炸到金黃色,芝士醬帶淡淡芝士鹹香,點薯條食都唔會好膩,呢點幾讚👍🏻;雞翼皮脆,可惜肉質就有少少硬🤭
📍 La Casa Bistro (上環)
上環文咸東街2號地舖
🚆上環黨鐵站A2出口,步行2分鐘🚶🏻‍♀️
2020-10-22 164 瀏覽
#pb食在中環召喚Burger控🍔唔知大家身邊有冇一個好鍾意食burger嘅朋友呢🤪 我身邊有一個Buger super fans 但係我本身就麻麻地burger🙈 於是就睇下有咩地方又有好食嘅burger 又有其他嘢食 可以滿足哂我地兩個😆 結果發現呢間burger shop有burger有salad有pasta 真係好多選擇🤩.呢間Burger shop以快餐店形式 座位唔多🙈 除左burger 仲可以走包轉沙律 健康d🤭 Lunch套餐包一個小食同飲品 全部都係$100左右 都唔錯👍🏻🔹經典芝士漢堡套餐🍔朋友叫左呢個經典漢堡套餐配小食雞翼🤩 Burger入面都幾足料 而且蔬菜份量都幾多😋 塊漢堡煎得剛剛好 咬落都幾juicy🤩 小食雞翼兩隻都大大隻 岩哂雞翼控🤭🔹150g 安格斯西冷沙律套餐🥗(扮)健康嘅我就試呢個沙律套餐配芝士薯條🤪 佢雖然走左包 但係其他料都同正常burger餐一樣😋 沙律用左Italian dressing 酸酸地 幾開胃😍 特別要讚嘅係個安格斯西冷 食落好濃牛味 而且都幾多塊🤩.係附近番工嘅人想食Burger都可以試下呢間👍🏻 除左burger同salad
#pb食在中環
召喚Burger控🍔

🔹經典芝士漢堡套餐🍔

🔹150g 安格斯西冷沙律套餐🥗

係附近番工嘅人想食Burger都可以試下呢間👍🏻 除左burger同salad 佢仲有意粉提供嫁😋

La Casa Bistro
上環文咸東街2號地舖
2020-10-22 257 瀏覽
Set A 🐷傻豬豬餐 日式汁燒豬腩片漢堡 🍔$98 (9/10)⁣唔知大家對burger有咩要求,👦🏻就鍾意好香好juicy嘅感覺🤤🤤🤤。⁣哩個burger就岩哂👦🏻,豬肉片加左洋蔥🧅同日式燒汁去炒,所有配料都比醬汁包住哂,好香同有少少甜味👄。⁣入面仲加左啲香菇去令到成個包更juicy更惹味👀。⁣佢地嘅薯角大大份好食又飽肚,另外,包體好鬆軟、咬落唔會黏口,係我鍾意嘅類型🧡。⁣⁣Set H 黑松露野菌手工闊條麵🤎 $98(8/10)⁣佢地用嘅係一款香港製造嘅手工意粉😎,意粉比較厚身、煙韌同平啲食到嘅意粉好唔同👀👀。⁣配上香味溫和唔攻鼻嘅黑松露醬同菇菌😛😛,好鮮好香,重點係全素可以食!!⁣⁣🥤Movenpick strawberry milkshake🍓 +$48 (8/10)⁣Milkshake綿密冇碎冰❄️, movenpick嘅味道保留得幾好,冇甜左或者淡左😛😛,鍾意食movenpick嘅朋友可以一試,我地去嘅時候得士多啤梨味揀🍓🍓。⁣⁣我地都幾鍾意哩啲新式Burger☺️☺️,感覺組合更多更有驚喜,推薦!😛⁣
Movenpick milkshake

入面仲加左啲香菇去令到成個包更juicy更惹味👀。⁣

Set H 黑松露野菌手工闊條麵🤎 $98(8/10)⁣

Movenpick milkshake
2020-10-20 39 瀏覽
經典安格斯芝士漢堡餐(套餐價: $98)麵包好鬆軟,塊漢堡好厚身好juicy🤤除咗塊漢堡之外,配料仲有芝士、蕃茄、生菜,其實就係經典漢堡包嘅配料🤣 佢嘅芝士份量好多,一路食一路拉絲😋🧀 加埋個醬食落味道好夾,不過肉汁同埋醬汁都好多,好容易食到成手都係😆我仲加咗$48轉Milkshake😍 呢間餐廳嘅milkshake加左movenpick雪糕整🤤店員仲幫我係面加左啲caramel,無得輸啦🤰🏻芝士薯條(跟餐)芝士醬同薯條係分開上,咁樣薯條就冇咁容易變淋~薯條係即叫即炸,上枱仲係熱辣辣架🤩 個醬係比較杰身嗰種,都幾香濃,食完即刻覺得肥咗幾公斤🙈大啡菇合桃芝士漢堡餐(套餐價: $98)唔想咁Heavy食呢個餐就啱晒!麵包同樣好軟熟,個落好juicy!咬落去啲菇嘅水份即刻標晒出黎💦平時好少見包入面會加合桃,但出奇地有幾夾,仲豐富左成個包嘅口感添😋 好鍾意呢個包!食完一啲罪惡感都冇🥳香脆雞翼(跟餐)同樣都係即叫即炸,外皮炸到好香脆😍,已經唔係即刻食,但擺左陣咬起上黎仲係,雞肉都幾嫩、滑,得兩隻真係唔係幾夠喉🤪 -La Casa Bistro (上環)📍 上環文咸東街2號地舖抵食指數:😚😚😚😚/
經典安格斯芝士漢堡餐(套餐價: $98)

芝士薯條(跟餐)

大啡菇合桃芝士漢堡餐(套餐價: $98)

香脆雞翼(跟餐)
La Casa Bistro (上環)
📍 上環文咸東街2號地舖

抵食指數:😚😚😚😚/5
舔舔脷指數:😚😚😚😚/5
假日節奏難得 忙友人有空一刻小伙子 齊邪惡 更像三點三週六上環 人流還是洶湧西裝革履 頓成T牛文青風文咸東 太多人與車繁街中 漢堡小角落天陰陰 攝一下鏡頭下 更有感覺無阻好心情一人一套漢堡餐曬冷牛 滿滿牛塊 大曬冷安格斯 更矜貴汁煮嫩香牛 甜蔥拌炒呷一口 蔥醬牛汁嘴邊滲出配酸瓜醬拌食 風味更甚開胃善良友人 卻叫不良牛不良牛非縮水 暗喻邪惡萬分邪惡芝堡 大大個輕壓 肉汁包邊滲透呷一口 芝香堡扒油溢口中陣陣湧現再呷一口 肉汁蛋醬嘴邊漏出口癢 套餐加薯加零系 是基本友人加薑啤 果然夠薑壓軸熱辣雞翼 脆香風味 別遺忘 肥了一點 邪惡一點不管了🍔🤤
假日節奏
壓軸熱辣雞翼 脆香風味 別遺忘
肥了一點 邪惡一點
不管了🍔🤤
2020-10-17
Burger真係一種令人滿足嘅邪惡食物😈每一啖都可以食足多款配料 ” • ڡ • ” 個人最鍾意嘅配撘就係牛肉同芝士所以今次就試左兩款安格斯牛肉漢堡店舖除咗主打漢堡仲有賣意粉同手工啤酒🍝而且佢嘅手工啤酒好多特別嘅口味🍺例如蜜糖咖啡同蜜糖多士🍯 ——————————————— SetD: 矖冷牛餐 ($112)#安格斯西冷漢堡 +NESTea+芝士薯條味道: 8.5/10牛肉切成左肉片狀 足足有150g㗎!所以食落好易咬加上左半溶芝士、菜同軟熟嘅麵包整體配合非常夾係食落比較輕盈但又足料嘅漢堡😆SetC: 不良牛餐 ($98)#經典安格斯芝士漢堡+Ginger Ale+薯角味道: 8.8/10呢款經典款式係我比較鍾意嘅❤️因為牛肉味非常重肉汁非常多而唔會油膩而且佢嘅漢堡肉都頗厚食落好夠飽😋薯條同薯角嘅話我個人就鍾意薯角多啲佢嘅醃料好香口而且有外脆內軟嘅口感😝——————————————環境: 8/10 服務: 9/10會想再食:8.8/10———————————————店家資訊•店名: La Casa Bistro •地址:上環文咸東街2號地舖———————————————#foodheal
Burger真係一種令人滿足嘅邪惡食物😈
每一啖都可以食足多款配料 ” • ڡ • ”
個人最鍾意嘅配撘就係牛肉同芝士
所以今次就試左兩款安格斯牛肉漢堡
店舖除咗主打漢堡
仲有賣意粉同手工啤酒🍝
而且佢嘅手工啤酒好多特別嘅口味🍺
例如蜜糖咖啡同蜜糖多士🍯
———————————————
SetD: 矖冷牛餐 ($112)
#安格斯西冷漢堡 +NESTea+芝士薯條
味道: 8.5/10
牛肉切成左肉片狀 足足有150g㗎!
所以食落好易咬
加上左半溶芝士、菜同軟熟嘅麵包
整體配合非常夾
係食落比較輕盈但又足料嘅漢堡😆
安格斯西冷漢堡

SetC: 不良牛餐 ($98)
#經典安格斯芝士漢堡+Ginger Ale+薯角

店家資訊
•店名: La Casa Bistro
•地址:上環文咸東街2號地舖
———————————————
#foodhealinghk港島線 ———————————————
( ´﹃`)#foodhealinghk
安格斯西冷漢堡
  • 曬冷牛餐
2020-10-14 415 瀏覽
La Casa Bistro is a place I go to every so often when I want something simple and filling. They make great handmade pasta for a very reasonable price and in need of a quick bite. I know them to always be consistent. Boyfriend and I were in Sheung Wan and we decided to go have dinner there as it has been a while. When we arrived it appeared they had revamped the place with a whole new menu.They now focus on burgers. But these weren't the typical  burgers with patties. They offered a variety of bu

They now focus on burgers. But these weren't the typical  burgers with patties. They offered a variety of burgers including one that was just sliced beef.

They still offered pasta and what appeared to be new salads which were just the burgers minus the buns.

As the new item was burgers, boyfriend decided to try a burger and chose the Show Off Bull which is 150 g of Angus Beef Sirloin and decided on a set ($112) which includes a drink and a side. The burger was slices of seared beef strips with so much sauce, it dripped every where. The cheese was nicely melted. There was some carmelized onions and lettuce for crunch. All was held together with a very solid soft bun.

For sides you have a selection of three items: fries, fries with cheese sauce and fried chicken wings. Boyfriend ordered the fries with cheese sauce which was served on the side.  The serving of fries were quite generous. They were decent fries. Crispy on the outside but still fluffy on the inside.

I had the pasta and had the beef meatball spaghetti set ($82). The set here came with only a drink. The pasta was homemade and al dente. They were nicely coated with a very aromatic pesto sauce and a generous topping of fresh Parmesan cheese. The meatballs were great. Soft and fluffy. Nicely seasoned.

La Casa has always been my go to place for inexpensive but excellent pasta when I'm in a rush. But now they have added burgers to the menu. A welcome addition. Definitley be back.
2020-10-06
2020-10-13 48 瀏覽
🍔“不良牛餐” 經典安格斯芝士漢堡食漢堡包當然要試埋最classic嘅cheeseburger啦, 咁先試到廚師嘅手勢有幾咁與眾不同😆 漢堡扒原材料同樣用安格斯牛肉, 但以傳統嘅免治方式製成, 有接近1cm咁厚, 睇得出廚師相當有誠意❤️ 漢堡扒煎完都仍然鎖得住肉汁, 牛肉味依然濃郁, 配上特製醬汁, 同上次介紹嘅西冷漢堡一樣十分juicy😍 再配埋經典餡料, 芝士生菜酸瓜洋蔥蕃茄, juicy得嚟又fresh, 可稱得上係高質嘅cheeseburger👍❀🍟芝士薯條食漢堡包點少得佢嘅最佳搭檔-熱辣辣嘅炸薯條呢? 加埋creamy嘅芝士醬, 真係夠哂邪惡🤤 驚喜嘅位係呢隻芝士醬唔鹹唔算濃郁, 係淡淡嘅芝士味, 個人覺得加埋薯條就啱啱好👍亦可能因為咁, 即使食哂成份芝士薯條都唔會好膩/好濟😆 但如果鍾意食開濃味芝士嘅朋友就可能會覺得淡得濟, 呢點要留意哦😝❀🍹士多啤梨雪糕奶昔壓軸出場就係呢杯ice cream milkshake!! 唔係講笑, 小妹超級鍾意呢杯milkshake, 因為佢真係用movenpick雪糕打出嚟, 真材實料, 仲會飲到雪糕入面嘅士多啤梨果肉, 而且夠哂大杯, 真
🍔“不良牛餐” 經典安格斯芝士漢堡

🍟芝士薯條

🍹士多啤梨雪糕奶昔
壓軸出場就係呢杯ice cream milkshake!! 唔係講笑, 小妹超級鍾意呢杯milkshake, 因為佢真係用movenpick雪糕打出嚟, 真材實料, 仲會飲到雪糕入面嘅士多啤梨果肉, 而且夠哂大杯, 真係加錢都一試!!😍 另外仲有雲尼拿同朱古力口味揀, 都係用movenpick雪糕㗎, 鍾意飲milkshake嘅朋友唔好錯過🤩

特別介紹返飲品方面除咗汽水同milkshake外, 仲可以揀本地手工啤酒chill下🍻 幫襯套餐加$28有罐裝, 或者加$48仲有draught beer添㗎😋 一間小小嘅餐廳由主食到小食, 甚至飲品都做得相當出色, 食得出店主嘅用心❤️
芝士薯條
2020-09-11
用餐優惠
試食活動
芝士薯條
2020-10-11 52 瀏覽
疫情真係停不了,其實搞佐咁耐,香港好多少店真係頂得好辛苦,希望大家都多D出去小店買下外賣支持下。但同一時間記得保持衛生,注意健康今日去佐上環買好耐未食過既BURGER,記得之前去上環陪屋企人拜神都經過,好近地鐡站,A2出口行兩條街轉灣就到六點幾鐘去到,得個外賣哥哥係度等外賣,有好有唔好啦,本來都有衝動留係度食,但算啦,咁既環境都係留俾人地坐,等之後黎既人有信心D其實呢度雖然地方唔大,但環境都幾闊落餐牌其實之前都SEARCH過,已經一早諗定食咩了我叫佐個SET D - 曬冷牛餐 再 加多個 大啡菇合桃芝士漢堡落單到拎走全程約莫五至十分鐘不得不提,呢度仲有本地手工啤酒同D特式酒精類飲品,有興趣既朋友都真係可以試下唔知係疫情關係定係本身都已經係咁好服務,個外賣袋PACK得好好﹗厚實紙袋,連個袋口都幫我封好,可以係一塵不染咁可以返到屋企。用佐十五分鐘返到屋企即時開餐兩個飽一個小食一罐野飲。。其實個度仲有好多飲品選擇,只係我近來減糖所以揀佐普通有汽水先開個150G 安格斯堡啦,呢個SET 112 連野飲 加 小食。小食其實有得揀芝士薯條、雞翼同薯角,我揀佐薯角個安格斯堡一打開個盒已經係脹卜卜,不

其實呢度雖然地方唔大,但環境都幾闊落

餐牌其實之前都SEARCH過,已經一早諗定食咩了

落單到拎走全程約莫五至十分鐘

用佐十五分鐘返到屋企即時開餐

150G安格斯西冷漢堡 (曬冷牛餐)

個安格斯堡一打開個盒已經係脹卜卜,不得不提係佢唔係用傳統既漢堡扒,而家直接用薄切安格斯西冷黎做,一咬落去不得了,比傳統漢堡更加豐富既口感同埋肉汁,另外個包底都煎到好香脆,真係滿足曬咁耐無食過漢堡既我既慾望﹗
佢個薯角都唔失色,好香好脆好飽滿。近排成日 見人講到底食薯條先,定食BURGER先。。。我選擇佐每樣一啖

大啡菇合桃芝士漢堡
至於個大啡菇漢堡,佢都有做SET,個名好得意,叫做大姑媽餐
呢個BURGER真係比較冷門,但係就絕對適合唔食肉既朋友啦。但唔好睇佢無肉,佢大大塊啡菇加埋豐富既配菜真係一D都唔輸比傳統漢堡,我都覺得呢間店幾有創意﹗同埋佢個配塔真係無得彈﹗就算唔係太好漢堡既你,如果鐘意食啡菇,呢個BURGER我都覺得必須一試﹗

講返呢間舖都幾得意,係等拎外賣個時可以睇下佢舖入面有個電視,影住佢既食物係點樣制作,你會見到好有心機,好有條理,環境亦都好好﹗會更令你期待將會放係你面前既食物。當然,食過佢地既野,你亦會感受到出色既選材同埋配塔,絕對一試難忘。
2020-10-10
150G安格斯西冷漢堡 (曬冷牛餐)
大啡菇合桃芝士漢堡
2020-10-09 65 瀏覽
【📍大大件自家製手工漢堡】疫情關係很久也沒有來這裡飲啤酒了。今晚路經此地,買了兩個套餐回家和家人分享。原來這裡的晚餐menu都好豐富,除漢堡之外,意粉、小食都是多不勝數。安格斯牛肉漢堡係必點菜之一,今次一口氣order了兩款安格斯,口感大不同滿足了兩個願望。套餐小食是香脆雞翼& 芝士粗薯條。兩種都炸得十分香脆,外賣也不會影響脆度。🍔漢堡曬冷牛套餐~ 安格斯薄切成小塊入口多汁一啲都唔怕膩 ,熟度已經預設到岩岩好,陣陣濃郁香味。🍔漢堡不良牛套餐~不良牛其實是手打安格斯牛肉漢堡扒,自家製夠哂誠意~再加埋芝士、蕃茄、生菜一起食真是十分Juicy.飲品方面我選了雪碧及熱咖啡。咖啡控的我覺得咖啡香味撲鼻,入口十分濃郁順滑,外賣杯也細心地蓋上保鮮紙。這是一間很有heart的小店,一定會再光顧啊!
【📍大大件自家製手工漢堡】

十分濃郁順滑,外賣杯也細心地蓋上保鮮紙。

這是一間很有heart的小店,一定會再光顧啊!
知道上環有好多好高質既小店,今日特登去果頭覓食😌老公最鍾意食burger🍔行過文咸東街見La Casa Bistro,佢雙眼即刻發光🤩就係度開餐啦!! 我地嗌左個二人餐😍$208有咁多野食係港島地區黎講,真心好抵!! 🥗Appetizer雞肉蘋果沙律 or 芝士薯條🍔Burger or 🍝Pasta: Choose 25款burger (Royal US Beef Sirloin +$60)3款意粉(+$20)🍤Snack: Choose 2香脆薯角/日式炸雞/香脆雞翼/意式肉丸/脆炸蝦棒🥤飲品2罐大啡菇漢堡 依個二人餐咁多野食,揀番個無肉既burger自我感覺良好啲😊好欣賞大啡菇超級juicy,一咬爆汁💥加上軟軟既Feta cheese,大啡菇既鮮味更加突出!! 第一次食burger有粒粒合桃,同肉類未必夾,但同大啡菇就超級夾,食落好有咬口😬日式燒汁豬腩片漢堡豬腩片多到就快滿瀉,一咬啲豬腩片係後面跌曬出黎😂好彩跌落個兜度可以叉番黎食,仲見到有海量洋蔥(我至愛😍)日式燒汁甜甜地好惹味!! 好喜歡La Casa Bistro選用既包好軟熟,即使烘過,無論包面定包底都一樣咁鬆軟,仲食到好香

🥗Appetizer
雞肉蘋果沙律 or 芝士薯條
🍔Burger or 🍝Pasta: Choose 2
3款意粉(+$20)
🍤Snack: Choose 2
香脆薯角/日式炸雞/香脆雞翼/意式肉丸/脆炸蝦棒
🥤飲品2罐

日式燒汁豬腩片漢堡
豬腩片多到就快滿瀉,一咬啲豬腩片係後面跌曬出黎😂好彩跌落個兜度可以叉番黎食,仲見到有海量洋蔥(我至愛😍)日式燒汁甜甜地好惹味!! 好喜歡La Casa Bistro選用既包好軟熟,即使烘過,無論包面定包底都一樣咁鬆軟,仲食到好香既牛油味😋

小食方面揀左芝士薯條、香脆雞翼、脆炸蝦棒,熱氣野啱曬我😎特別喜歡芝士薯條🍟炸得恰到好處,外脆內軟,點埋香濃既芝士醬,正呀😍

食burger🍔🍟又點少得啤酒🍺老公見到依枝手工啤即刻雙眼發光,係咁話個樽好型好靚,飲完要放係屋企個飾櫃🤩Monkey King的確幾符合佢人物性格既🐒

原來Moonzen門神依個本地手工啤酒品牌都幾出名,招牌手工啤包括「雷公啤酒」、「玉皇大帝 IPA」、「嫦娥巧克力黑啤」,個個名都不同凡響‼️老公揀依枝「孫悟空琥珀啤」Amber Ale 由五種不同既大麥製成,飲落有好香濃既焦糖麥味😋Aftertaste 仲有淡淡既水蜜桃🍑芳香,好match孫悟空大鬧天宮、偷食蟠桃既故事🤣的確有意思👍👏
二人餐
2020-10-04
二人餐
  • 芝士薯條
  • 香脆雞翼
  • 脆炸蝦棒
2020-10-08 33 瀏覽
有無人同我一樣以前好鐘意食shakeshack 自從唔食得之後就好耐無食burger🚧今次入左間上環唔錯既美式漢堡店🍔西冷安格斯無論係份量定肉汁都好澎湃 安格斯切左片生熟度剛剛好 咬落去好滿足🤏🏽另外雞肉漢堡既BBQ醬好惹味 雞扒肉嫩滑又沾滿BBQ醬 仲有菠蘿甜甜地中和返🍍呢間既burger啲包睇落係硬身 其實咬落好軟熟👻香脆雞翼唔會好厚粉但入味 薯角同薯條都係啖啖薯🧀🍟薯條個芝士汁係另外上 我鐘意個薯角多啲🤭 仲有Mövenpick整既milkshake 本身想飲朱古力味但sold out 最後叫左vanila 🥤上面仲揤左caramel 好肥呀😻
2020-09-29
  • 曬冷牛餐
  • 香脆雞翼
唔起眼但有驚喜嘅Burger店呢間小店位於上環文咸東街,如果唔專登揾平時經過都唔會留意到而且都幾細間位唔多,不過勝在因為唔起眼嘅關係,就算係晚飯時間人流亦都唔算多不良牛餐($98)呢個其實係經典安格斯芝士漢堡,佢塊肉睇落已經好厚好足料,食落牛肉味濃而且肉質好軟好嫩好juicy,面包有烘過食落好鬆軟好香牛油味,漢堡入面仲有半溶芝士、番茄、酸瓜,生菜,食落都好有層次感,超級多醬汁同肉汁,搞到我一路食啲汁到周圍都係佢個set仲包括罐裝飲品同芝士薯條/薯角/雞翼,我哋就揀左芝士薯條,薯條係條粗身,如果趁熱食嘅話都好香脆,不過凍左嘅話就會稔少少同埋個芝士醬就偏稀身,而且芝士味都唔太重,下次會試吓其他小食黑松露野菌手工闊條麵🍝雖然呢間店主打burger,但佢個闊條麵食落好有驚喜首先個黑松露味聞落去已經好香,食落亦都好重黑松露味,可見佢都真係好足料而且個闊條麵係手工製,食粒蛋香味好重好有咬口,面頭亦都灑上左芝士,完全符合我嘅口味
唔起眼但有驚喜嘅Burger店
呢間小店位於上環文咸東街,如果唔專登揾平時經過都唔會留意到

不良牛餐($98)
超級多醬汁同肉汁,搞到我一路食啲汁到周圍都係
如果趁熱食嘅話都好香脆,不過凍左嘅話就會稔少少

黑松露野菌手工闊條麵🍝
雖然呢間店主打burger,但佢個闊條麵食落好有驚喜
2020-10-06