2023-09-11 459 瀏覽
九龍灣嗰位中年阿叔侍應態度一路都唔好👎㗎喇,我通常都唔叫佢serve我嘅,我當佢透明,佢收錢嗰陣時多謝都冇聲,好似啞嘅咁!唔係見下午茶啲嘢幾抵食都唔會去!好啦,現在餐廳唔做下午茶了,唔使去啦!唔使再見到個黑面神👏👏👏其實間餐廳有啲舊,梳化椅又爛,又漏水,收人成百幾蚊個lunch你去啦!
2023-08-28 487 瀏覽
呢間餐廳主打以西式食材結合日式烹調方法 菜式選擇豐富 同朋友相約九龍灣 打算試一試龍蝦配番茄忌廉意粉 $178意粉調味非常美味 可以食到濃郁鮮美的海鮮鮮味 番茄蔬菜清甜味道 幼滑的忌廉令到意粉醬更濃稠 開邊龍蝦上面有大量融化的芝士 龍蝦蝦肉彈牙 整體味道十分出色 值得一試海膽忌廉烏冬 $178彈牙煙靭的烏冬加上濃郁的海膽忌廉汁 味道比龍蝦配番茄忌廉意粉更鹹重 味道不錯 但有一種越食越鹹的感覺可以另外加錢升級午餐 (+$25) 以加配沙律 餐湯/白飯 飲品 我們選擇了煙三文魚沙律 粟米忌廉湯 配檸檬紅茶 味道正常水準 以女士食量而言 升級午餐後的份量剛剛好

龍蝦配番茄忌廉意粉 $178

龍蝦配番茄忌廉意粉

海膽忌廉烏冬 $178
海膽忌廉烏冬

2023-08-24
龍蝦配番茄忌廉意粉
2023-08-20 364 瀏覽
上星期同事生日,揀左呢間令我地都好滿意架日式cafe 餐廳😋🥰我地4個人叫左4個晤同架餐share, 人多就係有呢個好處,樣樣都可以叫d💙💙💙我地叫左: 牛肉壽喜燒烏冬 (必叫)燒汁牛肉飯 (必叫)明太子意粉 (必叫)蒲燒鰻魚撈烏冬配溫泉蛋 (可以一試)整體嚟講我都覺得呢一間嘢唔單只款好多,份量足,而且味道都好晤錯,價錢又晤算太貴,我哋食完呢四個餐之後覺得燒牛肉飯大家真係一定要一線因為佢嗰啲牛肉好Juice,撈埋之後連埋個汁落去食飯簡直一流,我個人就比較偏心明太子意粉。同一班好同事出嚟食飯,最緊要就係啲嘢食好食賣相靚,而且打卡一流🥰🥰如果大家第時約埋三五知己幾出嚟食飯,都可以試吓呢間餐廳佢除咗日式嘢之外,成個餐牌多到我哋四個都有選擇障礙症😂😂Lunch 叫左4個餐連埋加野飲都係$150人左右😝😝#japan#foodie#cafe#nice————————————————L.D.K. by Ufufu Café (德福廣場) (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號舖

我地叫左:

牛肉壽喜燒烏冬 (必叫)
燒汁牛肉飯 (必叫)
明太子意粉 (必叫)
蒲燒鰻魚撈烏冬配溫泉蛋 (可以一試)

Lunch 叫左4個餐連埋加野飲都係$150人左右😝😝

#japan#foodie#cafe#nice

————————————————

九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號舖
2023-08-12 333 瀏覽
2人坐2人枱是沒問題的,但過份在熱辣辣的酥皮湯、前菜和鐵板主菜差不多一齊上。枱上面沒有空位,侍應就放枱邊,要客人自己安排擺個鐵板,好驚!我們不是期望每度菜慢慢上,但也得一個合理時間才可吃完。怎可能有信心再光顧?
2023-08-08 340 瀏覽
同朋友去葵廣行街,行到攰就想搵間餐廳食個Tea。朋友話呢間Tea Set都抵食,所以就嚟試吓。餐廳行日式路線,都幾靚幾舒服。下午茶價錢$48起,都有好多選擇,有蛋糕、芭菲、漢堡、飯、意粉等。焦糖千層蛋糕配飲品$48賣相都唔錯,好日系。一向都鐘意食千層蛋糕,呢間份量都ok, 味道唔差,唔會過甜。咁當然無Lady_ 果D咁好食既。不過以CP值來說,有得打卡又坐得舒服,都算唔錯。日式火山燒漢堡$62味道真係日式嘅味道,入面係山薑豚肉燒,幾好食。返到屋企我都上網學咗點整~~不過價錢少貴,質素其實同Mos差不多。

餐廳行日式路線,都幾靚幾舒服。

焦糖千層蛋糕配飲品$48

日式火山燒漢堡$62
2023-07-31 368 瀏覽
焦糖千層蛋糕🍰😍蛋糕賣相超吸靚😍😍😍吸引度爆燈😍❤️蛋糕的表面有一層又薄又脆的焦糖皮,睇落勁亮麗、勁搶眼🤩🤩🤩。側面望過去,蛋糕的千層皮,同忌廉的比例啱啱好👍,層次分明又美觀😘,整係睇外觀,已經流曬口水🤤,打卡一流。蛋糕散發住香甜的忌廉香氣,食入口軟滑香醇,甜得黎唔會太膩,焦糖的甘味令蛋糕更加美味,一定要食喲😘❤️2點半後可以㨂蛋糕下午茶餐,仲包埋基本餐飲,超級抵食❤️❤️❤️
焦糖千層蛋糕🍰😍

下午茶
2023-06-23 930 瀏覽
2023.06.14 lunch好耐冇係呢間坐低食,連外賣都冇,因為後期外賣冇折兼勁收外賣費,好似一個餐就收$6,有點過份。咁耐冇食,都係叫翻同一樣食物,因為都係最鐘意食呢兩款,一個牛肉壽起燒烏冬,一個汁燒牛肉丼。牛肉壽起燒烏冬保持水準,依然好味,用瘦牛肉,絕對係我哋鐘意嘅😁 (唔好意思,影相前,手快快已將啲牛肉同蛋推晒落個湯度😂😂 唔好以為冇餸,牛肉都唔少㗎😄) 個汁燒牛肉丼就差咗,不過都差咗一段時間,今次係想俾多次機會,睇吓有冇變翻以前咁美味😝 之前叫外賣已發覺冇乜點汁燒過啲牛肉咁,冇乜色水同香味,唔洗食都睇得出,今次都係咁,所以下次都唔會叫lu。不過味道都好正常,牛肉份量又多!
2023.06.14 lunch

牛肉壽起燒烏冬
汁燒牛肉丼
2023-06-14
$113.3 (午餐)
2023-06-13 832 瀏覽
今日同好耐冇見嘅朋友食飯,咁啱佢又喺九龍灣返工,所以揀咗德福廣場搵Lunch食,由於而家係午飯時間,好多餐廳都排滿人,咁啱L.D.K.有位,決定食佢啦!職員安排咗卡位俾我哋,座位闊落而且坐得舒服!餐廳而家採用手機點餐,而且食物好快到!我哋各自揀咗個套餐,我朋友揀左壽喜燒配烏冬,而我揀咗和牛芝士漢堡包,嘢食嚟到嚇親我,因為份量真係好多,其實可以唔使加套餐,因為真係食唔哂,整體嚟講啲嘢食係ok👍🏻
2023-04-27
2023-06-12 626 瀏覽
Gathering @ L.D.K. by Ufufu Café 約朋友係九龍灣gathering, 嚟到呢間日式西餐cafe, 坐得幾舒服🤘🏻✅和風博多明太子意粉$118醬汁食到有微微嘅辣,明太子唔算太多,意粉份量適中,硬度ok 唔太淋,反而底部有點水汪汪。✅吉豚佐咖哩蛋包飯 $158日本咖哩會甜甜地,偏濃味,蛋包飯好食,咖哩汁足夠。吉列豬幾大塊,有肉汁,幾好食😎✅️芒果芭菲,跟餐加38芒果有4塊,甜甜地。底部有脆脆增加口感,芒果雪糕幾香唔太甜。✅香蕉朱古力芭菲,跟餐加38香蕉有4片,同朱古力雪糕幾夾,底部都係有脆脆,我覺得呢個好食過芒果。

✅和風博多明太子意粉$118

✅吉豚佐咖哩蛋包飯 $158

✅️芒果芭菲,跟餐加38

✅香蕉朱古力芭菲,跟餐加38
2023-06-03 635 瀏覽
九龍灣分店員工服務差到簡直用粗口也不能形容。飲食業的寄生蟲 。能僱用及蹤容這種垃圾員工 ,公司管理好有問題,衹顧賺$ ,無心做好餐廳,不斷剝削消費者,可恥。沒有服務也算。行為令人必須公開 令其他消費客人不再中伏。水吧阿嬸 事無忌彈大聲吹水 說話低俗 說三道四的三姑六婆 比茶記還要差 非常滋擾 。叫好幾次經理都吾應 ,原因掛著吹水 ,成班人吾係工作 以為係屋企咁嘻嘻哈哈 你們公司用資源養一班廢物? 吾悉管理就執左去啦。有冇公司文化? 有冇train up 。 九點半last order 趕收工做到出哂面,不斷係我身邊催我落單,個mgr 仲話我等緊你咋, 仲俾說話我聽 ? 你試下做客人 睇下有咩感受 ?

2023-06-02 520 瀏覽
响附近做完運動,就約媽咪食晚飯。又係最討厭嘅刷碼落單🫣😓揾餐死嘅…然後就話比你知原來期間限定菜牌係要人手落?!🥴🥱🙄服務員都算肯協助嘅~不過真係歲月係成長嘅催化劑~年紀大嘅好好多,helpful 又好禮貌,後生嘅唔係唔答嘅,不過好似AI咁…😅😅講返食物,我食咗個鰻魚温泉蛋撈烏冬,除咗條鰻魚,所有嘢都無味嘅……😮‍💨媽咪叫咗個三色丼,反而份量好足夠,用料亦新鮮。老細食和牛漢堡,佢話不過不失啦~件漢堡肉唔夠juicy喎~🙄🥱不過我撻咗佢幾條薯條過口癮,即炸熱辣辣,又幾香口嘅…返到屋企即刻生咗痱之…😓😢😫叫主餐牌加$38就可加配沙律🥬/餐湯🥣再加個芭菲(芒果/草莓/朱古力香蕉),估唔到又幾好味~加$20有杯餐飲(茶/啡/檸),唔想飲就原價加杯唔知咩抹茶,盛惠$45,搭件甜餅,有啲貴……
响附近做完運動,就約媽咪食晚飯。

湯或沙律二選一

三色丼
草莓芭菲
朱古力香蕉芭菲
2023-04-16 1020 瀏覽
食物質素還可以,不過現場見到另一張枱漢堡扒唔熟要再煮過。當日點了炸豬排烏冬同漢堡煲,味道還可以。只是剛入店,店員稱用QR Code落單,但因同行有其他人,因此要求提供餐牌,不過店員還是要求我地自己上QR Code落單嘅地方睇餐牌,現場留意到餐牌放在收銀機附近,有很多餐牌未派,覺得奇怪點解客人要求睇紙張餐牌卻不能提供。感覺店員比較敷顯嫌麻煩……
食物質素還可以,不過現場見到另一張枱漢堡扒唔熟要再煮過。

感覺店員比較敷顯嫌麻煩……
2023-04-15
2023-04-03 978 瀏覽
星期五晚想出街食下飯,見德福有間洋和食好似唔錯就嚟試下。星期五晚7-8點左右,前面約有5-6個人排隊,等左約20分鐘就可以入座。顧客可用手機落單,主餐牌另加$38可轉為Set dor,而今次我地只叫單點。🔸汁煮豚肉蕃茄鍋燒烏冬$98電話落單時,睇晒成個menu都搵唔到呢款,店員喺旁邊聽到我講搵唔到,就主動話可以幫我落單,因為係期間限定既菜式。蕃茄湯底酸酸甜甜好開胃,差唔多飲晒!豚肉份量算多,醃得夠入味,烏冬彈牙。😚🔸豚肉生姜燒撈烏冬$108姜味適中,唔會好辛口,配菜有洋蔥、蔥絲、少少紫菜同火箭菜,撈埋汁用豚肉一齊,口感豐富。

🔸汁煮豚肉蕃茄鍋燒烏冬$98

🔸豚肉生姜燒撈烏冬$108
2023-03-31
抹茶latte變奶水,同以前好大分別,想叫店員加多點綠茶,店員話係正常,我係沙田店常客,一飲話知奶太多。忌廉湯變稀了,好淡。日式咖哩猪扒飯,咖哩汁水汪汪,猪扒還可以。職員心不在焉,落錯單,態度又差劣。不建議幫襯九龍灣店。以前沙田店服務食物都很好,可惜結業了。
忌廉湯變稀了,好淡。
日式咖哩猪扒飯,咖哩汁水汪汪,猪扒還可以。
職員心不在焉,落錯單,態度又差劣。
不建議幫襯九龍灣店。
以前沙田店服務食物都很好,可惜結業了。
2023-03-09 866 瀏覽
LDK D食物其實唔係算好平,而且叫主食+飲品不會有優惠,見到餐牌D飲品好似每款都30蚊以上。我地覺得如果可以有D set可以額外加飲品可以有優惠就好,我地最後只有叫主食,之後放棄係餐廳叫飲品,然後之後先出去買飲品。🥹🥹