餐廳: KITCHEN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
復活節假期去到W Hotel食中午復活節節嘅自助餐🦀冷盤有蝦有蜆有青口,有麵包蟹有螺,味道都唔錯,幾新鮮有海水鹹香,特別推薦麵包蟹超級多膏,肉質都好甜!🥗沙律款式都多,有蕃茄牛油果生菜,仲有西瓜蜜瓜菠蘿熱情果!🍴熱食蝦肉串燒,豬肉串燒,有牛扒同埋羊肉,魷魚,串燒係正常,魷魚都彈牙,牛扒係肉質軟淋淋有牛尾,羊肉就比較嚡口,都正正常常!🍣刺身刺身係切好俾你嘅可以自己夾,有三文魚,吞拿魚,八爪魚,希靈魚,三文魚係唔錯嘅,吞拿魚比較瘦八爪魚正常!🍴喇沙/蠟味飯湯底幾香濃,有少少辣味,麵係一半油麵一半米粉,有魚蛋蝦仁豆卜,幾唔錯。蠟味香而不膩,ok的。🍰甜品甜品款式唔算好多,得朱古力蛋糕布朗尼,泡芙,豆腐花,葡撻,伯爵茶芝士蛋糕,牛奶布甸酸奶!推薦指數: 7.5/10整體質素唔錯,不過冇想像中咁驚喜中規中矩!
復活節假期去到W Hotel食中午復活節節嘅自助餐

🦀冷盤

🥗沙律
款式都多,有蕃茄牛油果生菜,仲有西瓜蜜瓜菠蘿熱情果!

🍴熱食

🍣刺身

🍴喇沙/蠟味飯

🍰甜品

推薦指數: 7.5/10
整體質素唔錯,不過冇想像中咁驚喜中規中矩!
2024-05-06 0 瀏覽
用餐日期:2024/04/20可用餐時段:6:30-10:30,4小時用餐費用(每人):$189餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill 沙律吧:有4款沙律菜 22款配料 7款醬汁 3款已調好味的沙律 1款煙三文魚 4款冷切火腿片 11款日式前菜 沙律菜和配料新鮮選擇多味道好 調好的沙律味道不錯但選擇偏少 煙三文魚味道好但有點偏咸 這家難得有芝士碎粒+柚子醋 如調味的沙律有多些款式選擇 有黑醋醬更好 推薦芝士:有4款芝士(Chedder/Cream/Emmental/Feta Cheese) 除了常見3款芝士外 這家特別是有Feta 菲達芝士 菲達芝士原產自希臘 據說起源於西元8世紀 然而希臘文”Feta”起源於義大利文”fetta” 意思是"一片食物” 自從2002年菲達芝士受到歐盟的原產地指定保護制度(PDO)後 菲達芝士的乳源規定至少70%的綿羊乳 其餘則使用山羊乳 菲達芝士是沒有外殼 芝士團顏色很白很密實也很容易碎,芝士團上散布著很多的小洞眼和裂紋 這家的菲達芝士口感有如奶油般的細膩而且不咸味道非常
用餐日期:2024/04/20
可用餐時段:6:30-10:30,4小時
用餐費用(每人):$189
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服
芝士:有4款芝士(Chedder/Cream/Emmental/Feta Cheese) 除了常見3款芝士外 這家特別是有Feta 菲達芝士 菲達芝士原產自希臘 據說起源於西元8世紀 然而希臘文”Feta”起源於義大利文”fetta” 意思是"一片食物” 自從2002年菲達芝士受到歐盟的原產地指定保護制度(PDO)後 菲達芝士的乳源規定至少70%的綿羊乳 其餘則使用山羊乳 菲達芝士是沒有外殼 芝士團顏色很白很密實也很容易碎,芝士團上散布著很多的小洞眼和裂紋 這家的菲達芝士口感有如奶油般的細膩而且不咸味道非常好 超推薦給喜愛芝士的人

壽司:有3款素壽司(青瓜 煎蛋 豆皮)+1款冷麵 因不好壽司冷麵沒試不作評論
乳酪:乳略有4種味道 1款凍燕麥片 試了1款乳酪+凍燕麥片 凍燕麥片味道不錯但這凍燕麥片是裝在一個很大的杯中 杯內只有約1/6的凍麥片在內 觀感上不太好 如凍燕麥片換上一個符合容量的杯子觀感上會更好 乳酪味道正常 如有提供本地新鮮製造的雀巢品牌乳酪更好 希望店方改善
穀物:有8款穀物 6款配料2款牛奶+3款植物奶(豆奶/杏仁奶/燕麥奶)這家的植物奶是去過的酒店早餐自助餐中最多選擇的 推薦

蛋區:這家蛋區沒列明有提供什麼類型的蛋類 是服務扣分之處 蛋區有2款保暖的煎蛋(太陽蛋+雙面煎蛋) 沒有5星酒店的Egg Benedict 或水煮荷包蛋 希望店方改善
熱食:有4款炸物 熱豆漿 炸油條 燕麥粥 3款中式粥 4款印式 10款西式 10款中式 6款點心 試了2款點心 炸魚 煎蛋 菇 菜 味道不錯 如炸魚的粉薄些魚餡料多些更好 推薦

麵包:有約20款麵包/糕點 什錦曲奇 即製pancake 提供牛油 果醬 麵包選擇很多 如愛食麵包的應會很開心 試了一款紫薯包 味道不錯 推薦
麵檔:有4款麵類+9款配料 特別是有較少見的公仔麵選擇 試了清湯水煮菜味道不錯 推薦

水果:有8款 其中4款沒去果皮 試了6款水果 味道正常鮮甜 如水果都是去皮的更好 希望店方改善

飲品:有果汁 熱茶 熱水 2部可出奶類的熱加啡機 試了Latte 這家的Latte奶泡夠厚實咖啡不苦味道好 推薦

總結:這家環境舒適 食材新鮮 服務好 不論沙津菜麵包穀物乳酪芝士熱食麵檔的選擇都多而且味道好 如調味的沙律多些選擇 蛋區有水煮荷包蛋/Egg Benedict更好 現在kxday有半價優惠+減$16優惠碼後價錢合理 是值得推薦的自助早餐餐廳

餐廳環境:

2024-04-20
$189 (早餐)
2024-04-19 611 瀏覽
用餐日期:2024/04/18可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘用餐費用(每人):$275餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間適量距離 服務:服務員服務有禮態度好 收碟及時 食物及時refill 沙律吧:有約4款沙律菜 18款配料 7款已調好味的沙律 8款醬汁 3款火腿片 1款煙三文魚片 1款法國鴨肝枇 沙律菜和配料新鮮選擇多味道好 調好的沙律味道不錯 煙三文魚味道好但有點偏咸 這家難得有芝士碎粒+柚子醋 如有黑醋醬更好 推薦 芝士:有4款芝士 包括自助餐中較少見Gorgonzola藍芝士 Gorgonzola是世界3大藍芝士之一 它的表面有青黴菌造成的藍色花紋 可以使用牛奶或羊奶製作 Gorgonzola是3大藍芝士中最濕潤軟滑質感的味道也是3大藍芝士中相對最溫和的 如有羊奶芝士更好 推薦冰鎮海鮮:有8款(藍青口 青口 蜆 花螺 毛蟹 小龍蝦 蝦 海螺) 毛蟹是酒店自助餐中較少見的 好蟹的可嘗試刺身/壽司:有4款刺身(吞拿魚 三文魚 八爪魚 鯖魚)5款壽司 1款冷麵 這家的刺身是去過的酒店自助餐中最好的 因這家的刺身都是平均厚切好並放在冰著的船上給客人自取而且r
用餐日期:2024/04/18
可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘
用餐費用(每人):$275
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間適量距離
服務:服務員服務有禮態度好 收碟及時 食物及時refill

刺身/壽司:有4款刺身(吞拿魚 三文魚 八爪魚 鯖魚)5款壽司 1款冷麵 這家的刺身是去過的酒店自助餐中最好的 因這家的刺身都是平均厚切好並放在冰著的船上給客人自取而且refill得很快 客人可不用排隊且可按個人喜愛取不同的刺身種類及份量 是服務最加分之處 試了吞拿魚+三文魚+ 醃製鯖魚 吞拿魚和三文魚都很新鮮且厚切完全沒筋味道很好 鯖魚肉質厚實味道不錯 如有油甘魚腩刺身更完美 推薦

麵包:有4款麵包 特別有自家製酸種麵包 試了酸種麵包 酸種麵包用料天然味道好 如有提供麵包烤烘機加熱更好 推薦
湯品:有1款中式红棗蟲草花竹雞湯+1款西式煙肉椰菜濃湯 試了煙肉椰菜湯 湯夠濃不咸味道好 因不好煙肉如是純椰菜湯更好 推薦

熱食:有約25款東南亞熱食+3款烤物(燒牛肉+天使粉紅蝦+蔬菜)+6款點心+麵檔 試了燒牛肉+燒蝦+黑淑炒蟹鉗+日式西京燒三文魚+薯蓉+幾款蔬菜 特別是燒肉區有提供8款醬汁 牛肉不肥烤得香口味道好但有部分牛肉有點過熟肉質已變硬實 燒蝦夠大隻香口味道好 燒蝦如有去蝦腸更好 蟹鉗三文魚薯蓉味道不錯 蔬菜味道正常 如燒牛肉肉質再嫩滑些更好 希望店方改善

甜品:有約14款西式甜品+雜綿糖果+ 1款豆腐花 試了紅莓意式奶凍+楊枝金露+豆腐花+肉桂蘋果金寶+萄撻+馬卡龍 奶凍和楊枝金露不過甜味道不錯 馬卡龍外脆內軟甜 蘋果金寶萄撻豆腐花夠熱味道很好 推薦肉桂蘋果金寶+萄撻+豆腐花 大家如好甜愛馬卡龍 這家的馬卡龍做得出色值得試

雪糕:有5款Häagen-Dazs獨立包裝選擇(朱古力 曲奇雲呢拿 雲呢拿 抹茶 士多啤梨紅桑子馬卡龍) 雪糕中首推這品牌 這品牌用料好不過甜 這品牌中個人最喜愛士多啤梨味 這次試的士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕有不少真果肉和馬卡龍在內味道好 推薦
水果:有8款 其中4款沒去皮 味道正常鮮甜 如水果都是去皮的更好 希望店方改善

總結:近來因很多買一送一中午自助餐關係試了很多家酒店中午自助餐 這家暫時是我最喜愛的 因這家的自助餐除了烤牛肉檔客人需要向服務員要求才可有提供外 其他包括甜品刺身雪糕都不用經服務員可隨心隨意地直接取自己想食的食物種類和份量 這是對自助餐客人的很大方便和尊重 這家環境舒適 服務員服務態度好 客人不會很多 拿取食物也不用排隊 用餐體驗非常好 在kxook有買一送一優惠後自助午餐價錢吸引 沙律菜海鮮刺身熟食甜品水果雪糕都選擇多味道好 如有麵包烤烘機油甘魚刺身黑醋醬更好 整體是值得推薦的自助午餐餐廳

餐廳自助餐區環境:
2024-04-18
-𝐊𝐈𝐓𝐂𝐇𝐄𝐍 𝐛𝐲 𝐖 𝐡𝐨𝐭𝐞𝐥今次黎試左 「環球營火燒烤」 自助晚餐🦀估唔到有唔少新加坡菜式係個人幾中意! 後尾先知原來果幾款亦都係酒店既highlight ✨W酒店既自助餐特別之處 就係一晚會有3道限量驚喜菜式 一人一份⭐️⭐️⭐️每當有鈴鈴聲響起 就要拿拿林去搵係邊度派餐 每次聽到都會不自覺地好興奮又緊張🤣當晚就有花膠鮑魚 + 芝士焗蟹蓋 + 火焰雜果雪糕🥳餐廳環境非常寬敞舒適 多人同時間拎野食都唔會覺得迫個人幾欣賞餐廳擺設同設計 以酒店自助餐黎講 自助區域係屬於開放式廚房類型空間雖然唔算好大 但食物既種類好多!🔥Global Campfire BBQ' Dinner Buffet ($638/pp)🦞 冰鎮海鮮區款式多 樣樣都好新鮮 包括開邊龍蝦 / 海螺 / 藍青口 / 翡翠青口 / 帝皇蟹腳 / 熟蝦 / 麵包蟹 / 蜆 等等 就連醬料都多選擇 個人幾中意個蛋黃醬配龍蝦一齊食🍣壽司刺身區有三文魚 / 北寄貝 / 吞拿魚等待既刺身 同埋多款壽司卷物可以揀~🥗前菜區除左有沙律基本款之外 仲有多款芝士 (連Burrata都有得任拎!) / 火腿凍肉 / 乾果 / 果仁及餅乾 /
𝐊𝐈𝐓𝐂𝐇𝐄𝐍 𝐛𝐲 𝐖 𝐡𝐨𝐭𝐞𝐥

今次黎試左 「環球營火燒烤」 自助晚餐🦀
估唔到有唔少新加坡菜式係個人幾中意!
後尾先知原來果幾款亦都係酒店既highlight ✨

當晚就有花膠鮑魚 + 芝士焗蟹蓋 + 火焰雜果雪糕🥳

餐廳環境非常寬敞舒適 多人同時間拎野食都唔會覺得迫
個人幾欣賞餐廳擺設同設計 以酒店自助餐黎講
自助區域係屬於開放式廚房類型
空間雖然唔算好大 但食物既種類好多!

🦞 冰鎮海鮮區
就連醬料都多選擇 個人幾中意個蛋黃醬配龍蝦一齊食

🍣壽司刺身
有三文魚 / 北寄貝 / 吞拿魚等待既刺身
同埋多款壽司卷物可以揀~

🥗前菜區
除左有沙律基本款之外 仲有多款芝士 (連Burrata都有得任拎!) / 火腿凍肉 / 乾果 / 果仁及餅乾 / 麵包 等等 驚喜既係就連潮州滷味都有!

🔥熱葷區
西式 印度 日式 粵菜 烤海鮮樣樣齊 當中包括
香草燒羊架 / 烤蠔 / 烤蝦 / 日式雞串 / 燒和牛肉扒 / 釀魷魚筒 / 烤墨西哥粟米 / 胡椒蟹 / 味噌三文魚 / 蘿蔔牛筋腩
個人特別推介惹味的胡椒蟹配炸饅頭 🥰
蟹肉煮得剛剛好 肉質非常!非常!非常之嫰滑
然後配炸饅頭係當晚既重點 蘸一蘸茨汁 勁好味!

🍲主食區
高度推薦喇沙 - 湯底既椰奶香味相當濃郁
配料有鮮蝦 + 魚蛋 + 豆卜 加埋秘製叄巴醬 夠晒惹味
呢個真係有瞬間去左新加坡 / 馬來西亞既感覺!
另外仲有一中一西既湯品 當晚有藥材烏雞湯 夠晒養生~

🥧甜品
高度推薦流心斑蘭咖央葡撻同豆腐花❤️
另外仲有即席表演火焰雜果雪糕 / 特濃朱古力蛋糕 / 西米糕 / 珍寶珠 / 迷你雪糕 / 開心果草莓蛋糕 / 馬卡龍 / 芝士蛋糕 / 紅莓奶凍 / 榛子撻 / 小泡芙 等等 自助餐黎講
呢個甜品數量真係不得了 淨係食甜品都飽晒~

整體黎講 都係性價本極高既自助餐選擇🥳
600蚊位除左包基本汽水茶咖啡之外
仲包左任飲氣泡酒 / 紅白酒 / 啤酒 非常罕有😍
重點係餐廳內大部分既座位都面向維港
可以一覽無遺地邊食邊欣賞海港景色~
如果早少少去仲可以睇到由日落到夜景!
2024-03-20
2024-03-28 1106 瀏覽
食物方面:-刺身新鮮,只有兩款,三文魚同希靈魚-海鮮新鮮,選擇多😆-熟食9成都好好味,好夠味,肉質好好😋而且選擇多,比較推薦係燒腩肉,燒蝦,三文魚👍🏼-甜品得個外表靚,基本上就冇一樣得,好甜,冇香味😛唯一就係哈根大師雪糕,而且係罕有既抹茶味😆服務方面:員工都有禮貌,但收碟比較慢,另外可以早啲俾顧客入座,而家要等到12:01先開始安排入座環境方面:-都舒適,有海景,傾計都舒服性價比方面:-午餐$300幾蚊一個人,價錢屬中高,如果甜品都好食都幾抵如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友😋😆
食物方面:
-刺身新鮮,只有兩款,三文魚同希靈魚
-海鮮新鮮,選擇多😆

服務方面:

環境方面:
-都舒適,有海景,傾計都舒服

性價比方面:
-午餐$300幾蚊一個人,價錢屬中高,如果甜品都好食都幾抵

2024-03-28
用餐優惠
試食活動
2024-02-04 2198 瀏覽
聖誕黎到W hotel 食Lunch buffet,5歲以下小童免費👍 冷盤方面有凍蝦、凍螺、青口、藍青口、龍蝦仔同麵包蟹,居然冇長腳蟹同生蠔,有D失望。刺身有三文魚、吞拿魚、八瓜魚同希靈魚,至於壽司方面,得幾款,款式唔多。 熱葷方面得十款度,不過勝在有火雞🐓應下節。另外仲有D點心,居然有芝麻卷。 全場最吸引應該係D甜品,超靚,超吸晴,有十幾款。 整體黎講,食物選擇唔算多,夾野食既地方又較為擠迫,可取之處係甜品吸引,同埋5歲以下小童免費。

全場最吸引應該係D甜品,超靚,超吸晴,有十幾款。

2024-01-30 2211 瀏覽
黎w酒店 6/F,同老公慶祝生日🎂 限時三個半鐘既自助餐,我地2個鐘戰敗左! 超飽飽飽飽!! 服務好好~~依家真係好多酒店都無應有既服務! 同埋我好欣賞呢間餐廳,每次有新鮮既野食都會用搖鈴通知客人去排隊! 手快有手慢無😙😙收碟收得好快,服務員全部都好有禮貌😊啲座位都坐得好舒服,早去仲可以有窗邊位坐睇海景😍😍我地食左2個鐘飽到想嘔🤣 埋單走! 其他人應該會覺得我地好蝕環境擺設好靚,整體好舒服好有美感 ❤️❤️值得再去🫶🏻🫶🏻🫶🏻 推介!!!!🔸龍蝦🌟🌟🌟🌟🔸牛扒🌟🌟🌟🌟🔸羊架🌟🌟🌟🌟🔸豆腐花🌟🌟🌟🌟🌟🔸蟲草花雞湯🌟🌟🌟🌟🌟🔸甜品🌟🌟🌟 偏苦,唔岩我口味🔸壽司 🌟 不推介😞🔸燒腩仔🌟🌟🌟

收碟收得好快,服務員全部都好有禮貌😊
啲座位都坐得好舒服,早去仲可以有窗邊位坐睇海景😍😍

環境擺設好靚,整體好舒服好有美感 ❤️❤️

值得再去🫶🏻🫶🏻🫶🏻 推介!!!!

🔸龍蝦🌟🌟🌟🌟

🔸牛扒🌟🌟🌟🌟

🔸羊架🌟🌟🌟🌟

🔸豆腐花🌟🌟🌟🌟🌟

🔸蟲草花雞湯🌟🌟🌟🌟🌟

🔸甜品🌟🌟🌟 偏苦,唔岩我口味

🔸壽司 🌟 不推介😞

🔸燒腩仔🌟🌟🌟

2024-01-29
生日
  • Buffet
2023-12-31 2608 瀏覽
本身都有少少期待,但係食完真係覺得唔抵食,入去冇幾耐頭15分鐘內龍蝦已經冇晒, 冇晒一段長時間,佢都唔加龍蝦。去到後尾好多海鮮清咗,佢都唔加。我唔係upload咗同一張相上嚟俾大家睇兩次,而係唔同時間出去,海鮮吧都係冇加過任何嘢。而且我覺得好明顯係特登唔加,因為佢唔係唔夠人手,我見佢係有人企咗喺度做其他嘢,或者唔做嘢都唔會加番啲海鮮。因為我一次都唔係攞好多嘢食,所以我頻頻出咗去好多次,但係都唔見佢有加海鮮,食咗成晚得出嘅結論就係佢啲海鮮只係30分鐘內會輕輕加少少,跟住就唔會再加。認真講,一間自助餐佢收人都唔係一個好平嘅價錢,仲要今晚係年尾呢啲時間佢收嘅價錢就更加貴,但係啲質素竟然係咁差,其實真係好令人失望,基本上出面好多自助餐平過佢都做到不斷refill海鮮,我完全理解唔到點解佢呢間做唔到。
2023-12-27 1994 瀏覽
今年聖誕可以連放四日假真係好開心🤭玩到癲之餘仲食到癲,大家係咪都過咗個肥肥飽飽嘅聖誕節呢?天氣凍凍地係應該要食多少少嘢先會暖架🤪今年去左W Hotel嘅kitchen度食聖誕大餐🎄氣氛好有feel,望住個海景好好享受一餐自助餐真係開心😍食自助餐第一輪梗係攞海鮮啦,海鮮好新鮮,龍蝦爆曬膏,真係啱晒我,不過海鮮勁快就已經俾人攞晒,而且出左兩轉就已經唔再出,加上食物嘅種類比較少,行左三轉就已經無咩野想食,而且大部份食物都只係微溫,而唔係熱辣辣,感覺好似擺咗好耐咁,真係令人失望🥺

二訪W酒店自助餐,質素比以前不如之前。海鮮吧🦐沒有生蠔的自助餐,吸引力已經大大下降。有龍蝦、小龍蝦、螺、蜆、麵包蟹、長腳蟹、青口提供,大部分都是淡而無味,要靠醬汁挽回分數,麵包蟹可以一試。沙律和水果吧🥗沙律菜選擇不多,反而醬汁就很多,菜都算新鮮爽脆。水果非常之甜,各人都稱水果為整個自助餐最好味,算不算一個嘲諷?刺身壽司🍣都稱得上新鮮,喜歡甜蝦和八爪魚,壽司都是卷物,而且幾款食材大致上都沒差,提及蕎麥麵無味而且沒口感。湯品🥣當晚有冬瓜海鮮湯和南瓜忌廉湯,見到後者沒人碰過,所以就試了冬瓜湯,味道偏鹹,而且喜歡海鮮的我都覺帶點腥。熟食🥩選擇都算多,有中、西、港、潮、印度菜等,味道正常,但最大問題是食物基本上都不是熱的。儘管是侍應剛頓上來,食物都只是微溫。肉類食品更是過靭,我切牛扒都是用鋸的,醬汁反而幾好。甜品🧁甜品選擇幾多,不過沒有專人弄窩夫或pancake,雪糕則是現成的Häagen-Dazs,都不是常見的口味。很多甜品都以聖誕為主題,個人推薦brownie 及葡撻。總括依然,今次同行人數多,花了近兩萬,都沒有一道菜式好味及特別能留在我們腦海中。不過要一讚酒店的用心位,每一小時,侍應會拿着
二訪W酒店自助餐,質素比以前不如之前。

海鮮吧🦐

沙律和水果吧🥗

刺身壽司🍣

湯品🥣

熟食🥩

甜品🧁
很多甜品都以聖誕為主題,個人推薦brownie 及葡撻。

不過要一讚酒店的用心位,每一小時,侍應會拿着搖鈴,示意餐廳在推出限定食物(當晚是茄汁蟹蓋、花膠、火山雪糕),這個呈現方式很難忘。
-花1300元,可以免費泊車3小時
之前聽同事說這家餐廳的自助餐普通,所以沒吃過。9月時,朋友請我到這餐廳慶祝生日,到餐廳時夕陽還在,我拍了幾張照片,雖然夕陽很美,但它前面是紅隧那條馬路,車來車往有點煞風景。這自助餐9月的主題是德國啤酒節,食物款式不算多,但也算好吃。朋友很喜歡吃海鮮,她吃了很多碟龍蝦,麵包蟹,長腳蟹蟹腳。我吃了半隻龍蝦就沒吃了,不算難吃,但肉比較難脫殼。麵包蟹的膏滿多的,長腳蟹的蟹腳是眾海鮮中比較新鮮的。我懶得拆殼,所以只吃了兩隻。熟食有很多德國菜,例外豬手,香腸,味道也不錯,我喜歡羊鞍,肉嫩不太羶。甜品的款式挺多,擺得很漂亮。特別的有啤酒果凍,朋友覺得比較苦,我吃卻不覺得,可能她先吃更甜的甜品,之後再吃果凍就覺得苦了。餐廳中的啤酒也是隨便喝,我們不擅喝酒,朋友只拿了半杯嚐嚐。朋友的女兒還是孩子,可以免費吃算很難得,現在沒自助餐可以小朋友免費吧?最後,朋友還叫了這餐廳的名物 - 芒果拿破崙蛋糕來跟我慶祝生日。我們太飽,拍照後分成3份打包回家。第二天吃芒果還是很甜。這間自助餐也不算普通,質素算中上吧,可以再吃。

這間自助餐也不算普通,質素算中上吧,可以再吃。

2023-09-21
生日
  • 海鮮
  • 甜品
  • 熱葷
2023-10-25 3354 瀏覽
曾經喺飯堂嘅W kitchen自助餐,以前買埋佢個會員成日食,近幾年少咗去食,今次嚟到發現冇已再無生蠔真係有啲失望🥲🦪長腳蟹認為係海鮮之中最好食,感覺新鮮, 唔會死鹹,食咗好多都唔會覺得好飽好滯開邊龍蝦🦞呢度係有開邊龍蝦任夾嘅,不過每次refill唔算多,但係都係足夠嘅,外邊龍蝦都有好多膏!🍽️🍴麵包蟹,啲膏都好好食😋整體海鮮質素都唔錯佢冇咗生蠔🥲🦪,不過會有啲特別嘢叮叮響鐘 , 叮叮有花膠,帶子同埋火燒蛋糕,整體都算唔錯嘅!🍱餐廳:KITCHEN (尖沙咀)🏫地址: 📌尖沙咀柯士甸道西1號港鐵九龍站香港W酒店6樓

🍽️🍴麵包蟹,啲膏都好好食😋整體海鮮質素都唔錯

🍱餐廳:KITCHEN (尖沙咀)
🏫地址: 📌尖沙咀柯士甸道西1號港鐵九龍站香港W酒店6樓
2023-10-19 2173 瀏覽
冇乜特別,只系職員有禮貌,食物麻麻。不記得拍照,但系海鮮不太新鮮,食物種類好少,甜品少到冇朋友,反正就系普通到冇得再普通。不過,我覺得有些茶,咖啡,果汁,算系比較有良心。
冇乜特別,只系職員有禮貌,食物麻麻。

不過,我覺得有些茶,咖啡,果汁,算系比較有良心。
2023-10-18 2214 瀏覽
朋友請食brunch帶我黎W hotel令我好有印象,食物款式都多而且味道唔錯落地大玻璃仲有碼頭船境欣賞,下次要黃昏黎望下,相信日落仲幽美。酥皮湯大家都飲過,但呢個入面居然係飯呀!微辣既咖喱特別惹味,入面有小小海鮮,食到停唔到口,最後係食左2碗食buffet 冇理由唔食其他野掛,大家下次見到可以試吓。每人可以獲得2邊龍蝦,可以焗可以清蒸,個人比較喜歡焗果款。肉醬意粉係即叫即整,其他食物味道都唔錯,識食buffet既梗係每様都試啲叮叮響。。。又到表演環節,今日係火焰串燒雞,但係。。。由於太太飽關係無緣嘗試,期待下次再嚟
酥皮湯大家都飲過,但呢個入面居然係飯呀!
微辣既咖喱特別惹味,

入面有小小海鮮,食到停唔到口,最後係食左2碗
食buffet 冇理由唔食其他野掛,大家下次見到可以試吓。

每人可以獲得2邊龍蝦,可以焗可以清蒸,個人比較喜歡焗果款。

2023-09-03
2023-10-12 2326 瀏覽
近排平日夜晚自助餐真係好低食,今次試W Hotel。KITCHEN 環境一流,雖然夜晚窗外好黑,睇唔到咩景,不過佢座位好舒適,空間好寬敞。食物方面佢唔算多,基本冷盤,沙律,熱食,點心,壽司刺身,海鮮,甜品(雪糕係Häagen-Dazs)。味道無驚喜,正正常常。凍海鮮種類算多,長腳蟹,麵包蟹,龍蝦,蝦,蛤蜊,青口。熱食比較特別有炒蟹,羊架,豬肋骨,燒豬腩肉。另外,我最鍾意佢野飲任飲,橙汁,蘋果汁,咖啡,檸茶,想飲酒就要額外收費。酒店有3樣特色食品,焗蟹蓋,花膠,火焰雪山蛋糕,當聽到鈴聲就可以去排隊拎,佢呢個安排好好,廚師準備好,客人排隊好快就拎到,非常順暢。如果有follow我社交平台,我之前去過旺角康得思夜晚自助餐,同W 比康得思食物款式比較多,不過W坐得舒服啲,張枱好夠大。兩間平日價錢差唔多。