今次來嘗鮮,揀咗胡麻棒棒雞拌小醋麵,冷涼嘅麵條交織著滑溜嘅胡麻醬,真心話,多啲胡麻醬就更正!腸仔吃落外皮焦香,裏面卻保持著軟綿,蒜香飄香,唔鹹唔淡啱晒口味😅。飲品嘅冬瓜茶,喝落去一股爆谷味,嚇我一跳😂😂,呢個組合真係出人意表。轉戰另一盤,涼拌燻蹄雲耳,個燻蹄實在夠晒彈牙,雲耳爽口,又有微微川辣香氣來助攻。嚟到湯麵,麻辣牛肉湯麵得個辣字真係貨真價實,麻麻辣辣食兩口就覺得點似太辣,但牛肉又香又多。飲品嘅白核烏龍茶滋味純和,喝落清新舒暢。喺呢度食,心情變得好舒服。餐廳感覺悠閒,乾淨明亮,等人放鬆下來好好享受這頓晚餐。總括來講,幾有驚喜,吸引我再次光顧😍👍🏻🔥。

2023-11-19 289 瀏覽
叫左杯檸檬愛玉,入面冇愛玉嘅。於是我返去再同佢講,佢將杯野驗屍咁款,再幫我加一匙羹咁多嘅愛玉俾我,我一啖唔知飲唔飲到。態度差,又貴,又難飲。本身諗住唔洗排隊,時間快少少。果然冇好嘢。30幾蚊飲杯咁嘅嘢寧願等耐啲買隔離多人排隊嗰間。
叫左杯檸檬愛玉,入面冇愛玉嘅。
態度差,又貴,又難飲。
本身諗住唔洗排隊,時間快少少。
果然冇好嘢。30幾蚊飲杯咁嘅嘢
寧願等耐啲買隔離多人排隊嗰間。
2023-07-28 307 瀏覽
上次飲過店家的樽裝飲品,覺得味道推挺好der,這次在 K11 Musea就決定去囤貨啦😎。店舖位於4樓食肆區,有外賣茶飲和堂吃的,是木系的裝修。雖然在尖沙咀地段,但飲品價格不變,所以性價比高🙈。-鼠妹🐿這次入手了三款茶飲,分別是白桃烏龍茶、皇牌奶茶及冬瓜茶,樽裝飲品易攜帶外出飲用。白桃烏龍茶是無糖飲品,茶味濃厚甘甜,感覺挺提神的飲品🤭。-感覺較特別的是皇牌奶茶,因為茶味濃厚甘醇,跟奶的比例剛好,味道不會太甜的☺️。夏日消暑的飲品是冬瓜茶,沒有時間煲湯或涼茶,暫時飲這個吧😂。-

白桃烏龍茶是無糖飲品,茶味濃厚甘甜,感覺挺提神的飲品🤭。

2023-07-24
2023-07-22 204 瀏覽
店名: KiKi茶 地址: 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓406號舖尖沙咀站J出口,行2分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 4.5/5Kiki麵係台灣一向好出名,最近留意到原來有支裝飲品出售,今次就試左三枝不同嘅飲品,佢地包裝好靚之餘,價錢亦都唔貴😗樽裝冬瓜茶❤️❤️❤️❤️❤️$13冬瓜茶一向係夏天消暑之選,飲落唔太甜,有台灣嘅特色,仲可以去除油膩感,飯後雪凍黎飲一流😋樽裝白桃烏龍茶 (無糖)❤️❤️❤️❤️❤️$13呢款無糖飲品,飲落好清新,烏龍茶味亦十分濃,但亦有淡淡嘅白桃味,係健康清新之選🤪樽裝皇牌奶茶❤️❤️❤️❤️❤️$18茶味十分之香濃,口感豐富,加左奶,飲落去仲好醇滑,茶同奶十分之夾,不愧係皇牌奶茶😍
店名: KiKi茶

樽裝冬瓜茶❤️❤️❤️❤️❤️

樽裝白桃烏龍茶 (無糖)❤️❤️❤️❤️❤️

樽裝皇牌奶茶❤️❤️❤️❤️❤️
2023-07-19 184 瀏覽
🇭🇰✨尖沙咀Musea KiKi茶由明星舒淇、藍心湄和陶晶瑩合作投資、舒淇代言嘅KiKi麵踩過界,進軍埋手搖茶飲界,之前係隔離K11 Art House睇完戲,完場買咗2杯解渴,味道唔錯,屋企人幾鍾意佢哋嘅白桃烏龍茶。殊不知,而家佢哋出埋樽裝版KiKi冬瓜茶、白桃烏龍茶及皇牌奶茶,而且喺佢哋網店 — KiKi食品雜貨都買到,唔洗專登出尖沙咀!① KiKi冬瓜茶 $10🔹慢火熬煮而成嘅懷舊古早風味冬瓜茶,選用天然優質冬瓜,味道清甜, 生津止渴② KiKi 白桃烏龍茶 $10🔹 採用獨家烘焙過嘅上等香濃烏龍茶葉,甘醇嘅烏龍茶底,尾韻散出白桃香③ KiKi皇牌奶茶 $15🔹估唔到係傳統港式奶茶風味,而唔係台式奶茶。茶底濃,奶味香醇,係有厚度嘅奶茶📍 KiKi茶尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓406號舖
🇭🇰

KiKi 白桃烏龍茶

③ KiKi皇牌奶茶 $15
KiKi皇牌奶茶

📍 KiKi茶
這家台灣麵食攬獲口碑,如果去K11 musea的話,絕對值得一試。 朋友點了午市套餐的涼拌皮蛋豆腐有清新,特別適合夏天進食。古早味滷肉飯滷製得渾厚香濃,醬汁完全融入飯中。我就點了下午茶,前菜拼盤各具特色,蒜片台式腸咸香Q彈,酸脆土豆絲酸與脆合為一體,煙燻無骨鳳爪肉質細嫩。麻香肥腸拌麵肥腸醬具麻辣口感,與他們著名的Kiki麵融為一體。香茅草炸雞翼皮脆肉嫩恰到好處。 時下食客更注重健康與新鮮,店家精心研發料理卻保留濃厚的台灣口味,讓我們更加認識傳統餐點。最後來一杯芋泥芋圓白桃烏龍茶,除為整體增添清新感覺外,也為這餐畫上完美的句號。
麻香肥腸拌麵
古早味滷肉飯
麻香肥腸拌麵
古早味滷肉飯
首先,我老母大陸親戚泥香港玩,咁就泥4樓飲嘢抖抖。落飲品order個女仔員工厭世到呢…不如辭職唔好做啦之後走既時候,我問樓面其中一個男既有無濕紙巾;一開始講咗3次唔該都聽唔到,之後轉個頭望返我,我就問:「有無濕紙巾可以比我」條友用垃圾普通話答我:「濕紙巾我們沒有,只有普通這些.....」;利申.本身係香港人,全程都講返廣東話(除咗飲嘢個陣同親戚對話)有無濕紙巾唔重要,個態度真係極品咯…我講廣東話,你用普通話,仲要難聽到好似食咗屎既想點?咁仲意講不如去國泰做空少啦!

2023-04-30 218 瀏覽
尖沙咀K11 Musea 台式手搖茶在K11 Art House看完電影已經快晚上十點了,在同層的Kiki茶截單前點了兩杯他們的招牌飲品,分別是凍紫薯雪絨芋圓白桃烏龍($38)和凍楊枝甘露($48)。因為芋圓賣光了,店員主動提出更換為珍珠,我們問可否改為愛玉,他們說可以。凍紫薯雪絨芋圓白桃烏龍,可改為無糖和少冰,紫薯十分綿滑帶些許甜度,白桃味道稍弱,愛玉較淋欠缺咬口💜但楊枝甘露就是標配,不能更改任何甜度或冰量,所以對我們而言甜了些💛整體而言,兩款的味道都不錯,下次經過會嘗試其他款式。K11 Musea Kiki TeaAfter watching a movie at K11 Art House, it was almost 10 pm, and we ordered two of Kiki Tea's signature drinks, including Cold Purple Sweet Potato Snowy Taro Balls White Peach Oolong ($38) and cold Mango Pomelo Sago ($48) before the stor
尖沙咀K11 Musea 台式手搖茶

K11 Musea Kiki Tea

After watching a movie at K11 Art House, it was almost 10 pm, and we ordered two of Kiki Tea's signature drinks, including Cold Purple Sweet Potato Snowy Taro Balls White Peach Oolong ($38) and cold Mango Pomelo Sago ($48) before the store closed. As the taro balls were sold out, the staff suggested replacing them with pearls. When we asked if we could change to aiyu jelly, they said yes. The cold purple sweet potato snowy taro balls white peach oolong can be changed to no sugar and less ice. The purple sweet potato is very smooth with a slight sweetness, and the white peach flavor is slightly weak. The aiyu jelly lacks chewiness. However, the mango pomelo sago cream is a standard drink and cannot be changed for sweetness or ice levels, so it was a bit too sweet for us. Overall, both drinks tasted great, and we would like to try other options next time we pass by.
2023-04-29 133 瀏覽
想講k11 muses得果兩三間手搖店,真係好難搵。有食評話茶麻麻地,所以就揀左黑糖珍珠鮮奶(大杯$40),佢話明係黑糖珍珠來的,但珍珠食落唔覺得好重黑糖味,奶都唔算好香,係少數選擇中正正常常的😂 感覺可能水果茶會好少少
2023-04-17 110 瀏覽
有日去開K11 Musea,口渴想買杯嘢飲。Kiki 呢度有好多唔同嘅台式茶飲, 可以坐低飲又可以外賣返去。坐低茶飲區已經充滿人,所以我哋就揀咗外賣。揀咗杯珍珠奶茶、金桔茶。落單嘅時候店員都冇乜講嘢,最後落錯單,又要再改,服務態度都真係一般。不過外賣就是但啦。珍珠奶茶茶味太濃苦,奶味似奶水。應該係分量比例嘅問題。珍珠都偏硬。甜度我揀咗半堂就剛剛好。另外金橘茶酸酸甜甜,呢一杯比較正常。茶味都唔錯,所以建議叫淨茶類嘅飲品比較好。呢個價錢喺呢個商場度都算幾抵,口渴都係一個ok嘅選擇。

另外金橘茶酸酸甜甜,呢一杯比較正常。
2023-02-09 201 瀏覽
幾鐘意K11 Musea 呢個商場 ,又大又闊又好行呢日同朋友去尖沙咀食完野 一齊行咗陣街。一路行一路傾 唔覺唔覺又口乾乾,好想搵個地方飲下野坐下。朋友醒起有間kiki,去到時見到佢地仲有好多位,點知買左幾杯野飲都係唔可以坐的,佢叫我地要買埋野食先得。其實好失望,咁多位竟然唔比人坐。太口乾所以都買咗幾杯茶飲,唸住飲純茶冇死啦,點知出到黎都係幾失望。我叫咗杯純茉莉綠茶,用茶包上唔意外嘅,勝狂好夠熱,辣手架,真係即沖嘅冬天像就啱晒。但佢個茶底冇應有嘅茶香味,飲落仲好澀 ,唔好飲。朋友叫嘅白桃烏龍都話好難飲,完全唔係白桃烏龍應有嘅味。可能我地飲開茶,真係高要求左啦。
幾鐘意K11 Musea 呢個商場 ,又大又闊又好行
呢日同朋友去尖沙咀食完野 一齊行咗陣街。
一路行一路傾 唔覺唔覺又口乾乾,好想搵個地方飲下野坐下。
朋友叫嘅白桃烏龍都話好難飲,完全唔係白桃烏龍應有嘅味。
可能我地飲開茶,真係高要求左啦。

2022-11-19 205 瀏覽
Tea time ~~~ kiki茶🧋🧋白桃烏龍(凍)加椰果 $5 = $33🥤每次都係嗌白桃烏龍,由於我會加椰果既關係,椰果帶有甜味,所以我會嗌無糖~對我來說剛剛好👍🏻👍🏻白桃烏龍(凍)加迷你芋圓 $5 = $33🥤另一杯加芋圓,入口煙韌,十分彈牙可口!芋圓無甜度,所以會選擇微甜30%,嗌過幾次,都覺得佢既甜度落得好準確,並五會過甜/淡👍🏻👍🏻而茶味方面,清新果香味配合烏龍茶甘甜回味🍵,生津解渴。偷得浮新半日閒,品嚐白桃烏龍,其實都幾寫意❤️
Tea time ~~~ kiki茶🧋🧋

白桃烏龍(凍)加椰果 $5 = $33

白桃烏龍(凍)加迷你芋圓 $5 = $33

而茶味方面,清新果香味配合烏龍茶甘甜回味🍵,生津解渴。

偷得浮新半日閒,品嚐白桃烏龍,其實都幾寫意❤️
2022-10-30 140 瀏覽
朋友送來一盒Kiki 月餅🥮,3款口味我都好鍾意呀🥰Kiki 非常有誠意呀,用一個兔型既便當袋裝住月餅盒,便當袋係布質可以重用😉月餅盒係紙造,夠哂環保😽==========🔹「Kiki 嘗。月」奶黃月餅(台灣原料,香港製造)一盒6個,3款口味,每款2個,每個45克係食之前我用電飯煲輕微加熱3款口味餅皮皆厚度適中,加熱後有輕微焦脆感似曲奇口感,富牛油味👍🏻==========🔺鳳梨奶皇月餅:餡料充足不具空氣感,口感細緻🫶🏻鳳梨味香濃仲食到一絲絲鳳梨蓉,真材實料🤭鳳梨同奶黃夾得黎,奶黃奶同蛋香比例完美,非常喜歡😍==========🔺白桃烏龍奶黃月餅:同樣餡料充足,口感細緻嫩滑🫶🏻烏龍☕️味濃且甘香,配合淡淡的白桃味幾清新同奶黃同樣夾得黎,茶味仲中和左奶黃的膩,超高質素🤩💯==========🔺茉莉綠茶奶皇月餅:同樣餡料充足,口感細緻嫩滑🫶🏻濃濃綠茶🍵味夠甘香,配合茉莉花香食落更有層次感👏🏻茉莉綠茶同奶黃能夠做朋友,夾得黎,滿意🥹==========總括黎講係非常有驚喜呀,回味無窮😻每款口味同奶黃都相處融洽又和諧💞如果食完不長脂肪,我會食夠5個🫠下年一定係必購名單,超級推介🙌🏻💯不過個人口味
朋友送來一盒Kiki 月餅🥮,3款口味我都好鍾意呀🥰
月餅盒係紙造,夠哂環保😽
==========
🔹「Kiki 嘗。月」奶黃月餅(台灣原料,香港製造)
一盒6個,3款口味,每款2個,每個45克
係食之前我用電飯煲輕微加熱
🔺鳳梨奶皇月餅:
餡料充足不具空氣感,口感細緻🫶🏻
鳳梨味香濃仲食到一絲絲鳳梨蓉,真材實料🤭
鳳梨同奶黃夾得黎,奶黃奶同蛋香比例完美,非常喜歡😍
🔺白桃烏龍奶黃月餅:
同樣餡料充足,口感細緻嫩滑🫶🏻
烏龍☕️味濃且甘香,配合淡淡的白桃味幾清新
同奶黃同樣夾得黎,茶味仲中和左奶黃的膩,超高質素🤩💯
🔺茉莉綠茶奶皇月餅:
同樣餡料充足,口感細緻嫩滑🫶🏻
濃濃綠茶🍵味夠甘香,配合茉莉花香食落更有層次感👏🏻
茉莉綠茶同奶黃能夠做朋友,夾得黎,滿意🥹
如果食完不長脂肪,我會食夠5個🫠
下年一定係必購名單,超級推介🙌🏻💯
不過個人口味都係覺得略甜,這是月餅的特色吧?😅
2022-10-04 164 瀏覽
原本係 K11 Musea 都開左分店,經過就梗係順便試埋喇!😆凍紫薯雪絨芋圓白桃烏龍 🧋$38頂層係以紫薯製既奶蓋,係好靚既粉紫色呀😍可以就咁飲一口奶蓋,再攪勻成杯,mix 埋清新既白桃烏龍,亦可品嘗到淡淡既紫薯奶香味!口感層次多重☺️芋圓口感彈牙,好有咬口☺️總結係高質呀!😆下次想試埋珍珠系列!

凍紫薯雪絨芋圓白桃烏龍 🧋$38
頂層係以紫薯製既奶蓋,係好靚既粉紫色呀😍
口感層次多重☺️
芋圓口感彈牙,好有咬口☺️

總結係高質呀!😆
下次想試埋珍珠系列!
2022-08-25 181 瀏覽
今日黎到K11 個商場幾靚 裝修好特別行左幾個鐘 都只係行左3-4層 行到都見有D口渴甘岩扶手電梯 一上就見呢間KiKi茶 哈哈哈哈 即係天要我揀你啦!呢間野既menu款式5算好多 都會見到有幾款係推薦款選擇困難症的我 就決定跟推薦款 - "野莓雪絨白桃烏龍茶" 但為左自我感覺良好 所以揀埋 微甜 少冰!!! "野莓雪絨白桃烏龍茶" 呢杯野 可能5應該微甜 飲落會有點好奇妙既感覺話好味 又算不上 話難飲 又未至於佢既桃味都飲得出既  只係各位叫呢杯既時候 真係建議正常甜吧!!而我同行者 就揀左常規既 黑糖珍珠鮮奶 可惜5記得影相!佢話味道都其他既都差5多 價錢都要above $35
今日黎到K11 個商場幾靚 裝修好特別
行左幾個鐘 都只係行左3-4層 行到都見有D口渴
呢間野既menu款式5算好多 都會見到有幾款係推薦款
選擇困難症的我 就決定跟推薦款 - "野莓雪絨白桃烏龍茶"
但為左自我感覺良好 所以揀埋 微甜 少冰!!!

"野莓雪絨白桃烏龍茶"
呢杯野 可能5應該微甜 飲落會有點好奇妙既感覺
話好味 又算不上 話難飲 又未至於

而我同行者 就揀左常規既 黑糖珍珠鮮奶 可惜5記得影相!
佢話味道都其他既都差5多 價錢都要above $35
野莓雪絨白桃烏龍茶