2023-11-27 424 瀏覽
圖片同實際差太遠 唔值78蚊肉嘅份量係足嘅 但係啲菜似唐記包點入面附送嘅菜 飯嗰度啲紅米少到一個點 menu 話有5款蔬菜我冇數但係點睇都唔似有5款溏心蛋唔溏心...附近有韓式便當差唔多價錢 啲嘢食豐富好多 建議店家可以參考吓附近差唔多價位嘅便當係點嘅
圖片同實際差太遠 唔值78蚊

肉嘅份量係足嘅 但係啲菜似唐記包點入面附送嘅菜

溏心蛋唔溏心...

2023-08-22 561 瀏覽
今日去咗呢間營養健康日式便當做Lunch。呢間小店選擇都比較多,每逢午飯時間都好多人排隊買,但時間唔會太長。我今日試咗杭椒牛柳配野菜便當,牛柳份量好多,每條都有手指尾咁粗,而且牛柳肉質軟腍。入面仲配搭好多新鮮野菜 口感爽脆,溏心蛋+椰菜花+西蘭花獨+紅蘿蔔等。而我改咗小飯多菜。所以有大半都是蔬菜。
2023-08-20 410 瀏覽
#fatxquarrybay ‼️ 大 encore 便 當‼️•① [ 杭 椒 牛 柳 配 野 菜 飯 // 燒 汁 豚 肉 配 野 菜 便 當 // 味 增 比 目 魚 配 野 菜 便 當 ]|之前返tuns part time 有人提出 網上外賣平台呢間便當,本身都冇乜期望,點知好食到想 encore 再 encore \[♡_♡]/呢度便當出名營養均勻😂,有好多肉之餘都有好多菜🥦特別推介 「 燒 汁 豚 肉 」 + 「 杭 椒 牛 柳 」豬柳好彈牙,個汁仲要好好食,總之係平時食唔到嘅味啦✨️👏🏻(⸝⸝⸝⸝神∀神⸝⸝⸝⸝)👏🏻✨️「 杭 椒 牛 柳 」的杭椒撈埋飯幾好食。「 味 增 比 目 魚 」就正正常常啦。|𓋪 「 燒 汁 豚 肉 配 野 菜 便 當 」10/10 「杭 椒 牛 柳 配 野 菜 飯 」9.8/10「 味 增 比 目 魚 配 野 菜 飯 」7/10·Karui Bento (鰂魚涌)鰂魚涌芬尼街海輝大廈地下H號舖
#fatxquarrybay
‼️ 大 encore 便 當‼️

呢度便當出名營養均勻😂,有好多肉之餘都有好多菜🥦
「 杭 椒 牛 柳 」的杭椒撈埋飯幾好食。
「 味 增 比 目 魚 」就正正常常啦。|
𓋪 「 燒 汁 豚 肉 配 野 菜 便 當 」10/10
「杭 椒 牛 柳 配 野 菜 飯 」9.8/10
「 味 增 比 目 魚 配 野 菜 飯 」7/10
Karui Bento (鰂魚涌)
鰂魚涌芬尼街海輝大廈地下H號舖
2023-08-12 275 瀏覽
有時候喺Office坐得耐或者夜晚又有大餐食,就會想食一餐健康小小嘅午餐。呢間外賣店相比其他餐廳位置比較隱蔽,但其實就係鰂魚涌一間好出名嘅兩餸飯側邊,所以都唔難搵。佢哋主打食健康嘅外賣,所以飯盒嘅飯係用咗紅白米,而且又有蔬菜,雞蛋,同埋自選嘅肉類,蛋白質同埋纖維都均衡咁配搭好。今次我揀嘅呢款牛肉係有少少辣,肉質應該係用咗牛柳部位,隔離仲有兩條川椒,一食落去麻辣感強勁。如果鍾意食辣嘅人士,呢款一定好啱食。

外賣自取
#鰂魚涌#karuibento 星期五晚收工唔想煮食 路過鋪頭見到木系裝橫好日系feel Menu主打輕盈便當 就買左兩個便當番去開餐😋🍱1️⃣杭椒牛柳配野菜便當牛柳加上左杭椒變得好惹味辣得過癮 份量好足 不油不膩仲有我最愛既溏心蛋簡簡單單 紅糙米飯底 配搭蔬菜 有營健康🌟2️⃣比目魚野菜便當比目魚表皮微微煎香 清清地無咁濃味好有住家屋企feel 簡簡單單配上溏心蛋加椰菜西蘭花同樣紅糙米飯底 有營之選🌟✅蛋白質✅鐵質✅碳水化合物✅蔬菜 推介lunch hours OL又有多個選擇😋🍱🎉
#鰂魚涌#karuibento

推介lunch hours OL又有多個選擇
😋🍱🎉

• 杭椒牛柳野菜便當
2023-08-10 160 瀏覽
今次再次同同事光顧呢間健康又抵食既Bento專門店,多款便當選擇,連素食都有,雖然多人排隊買,但等候時間唔算長,啱晒買返office食😛照燒雞扒配野菜便當 $68燒到金黃香口既雞扒已經切塊,方便享用,而且雞肉特別嫩滑多汁!泰式咖喱雞配野菜便當 $68泰式咖喱唔辣而且好入味,薯仔同雞肉都吸收晒當中既精華,雞肉烹煮時間恰好,唔會太乾或太柴,份量都足夠!售賣既飲品都相當健康,有自家製檸檬薏米水(另加$12)外,仲有盒裝解茶或味噌湯選擇,少糖少鹽必選!

照燒雞扒配野菜便當 $68

泰式咖喱雞配野菜便當 $68

• 照燒雞扒配野菜便當
2023-08-07 61 瀏覽
今日lunch同同事嗌app食呢間日式便當。佢哋之前食過推薦我食豚肉,咁我就嗌咗豚肉便當。一打開個盒見到份量好多,肉都唔少,肉菜飯比例係 2:1:3👍🏻。豚肉食落比較爽口,好似食緊豬頸肉咁。但比較可惜嘅係冇汁送飯成口乾爭爭咁。唯一比較濕口嘅應該係菜,但我個人係唔食出面焗咗一陣嘅菜,覺得唔夠新鮮。因為冇食,所以評價唔到啲菜😂。foodpanda價$68,覺得偏貴,會想食兩餸飯多啲,多汁易入口啲。
外賣送餐
2023-07-26 115 瀏覽
一家只做外賣的日系便當店。店舖雖小但裝修很有格調,全部淺木色為主。菜單內容種類豐富,價錢合適。🐟挪威三文魚配野菜便當108HKD好大一塊三文魚🍣,皮煎得焦香,肉質緊緻,只做簡單調味已經好足夠,配搭野菜,送飯一流。🐂杭椒牛柳配野菜便當68HKD這一份便當是超值之選!牛肉量超足,烹飪火候剛剛好,牛肉鮮嫩,配上杭椒(特別辣,不要問我怎麼知道的🥵)和顆粒分明的日本米,味道出色!總體來講,小店調味水平很高,食材很新鮮,蔬菜不會煮過頭沒味道,價格適中,看得出料理師傅的用心。

菜單內容種類豐富,價錢合適。

🐟挪威三文魚配野菜便當108HKD

🐂杭椒牛柳配野菜便當68HKD

2023-07-24
🩵鰂魚涌·Karui Bento🩵原來鰂魚內街開咗呢間外賣店主打輕盈外賣式健康家庭便當🍱以少油鹽糖嘅烹飪方式煮成便當都有9款 食材豐富多樣有牛/雞/豬/魚/素菜等選擇 實有啱心水😉蔬菜+高質蛋白嘅肉類 健康又有營養👍🏻燒汁豚肉配野菜便當🍱 $68大大個外賣盒盛載好多豐富材料顏色夠晒鮮豔 睇落已經好有食慾豚肉唔係一片片而且呈條狀咬落都有啲肉汁 燒汁滋味濃郁☺️入面仲配搭好多新鮮野菜 口感爽脆😋溏心蛋+椰菜花+西蘭花🥦+紅蘿蔔🥕等啲紅米飯飯粒飽滿 好有咬口 便當非常飽肚味增比目魚配野菜便當🍱 $88比目魚煎到金黃色 外脆內軟😎肉片非常厚身 嫩滑又唔腥有2大片份量都幾多🤪魚肉用味增調味 味道剛剛好唔太鹹同樣配搭溏心蛋+蔬菜 豐富又健康☺️
🩵鰂魚涌·Karui Bento🩵

有2大片份量都幾多🤪
魚肉用味增調味 味道剛剛好唔太鹹
同樣配搭溏心蛋+蔬菜 豐富又健康☺️
2023-07-14
10 分鐘 (外賣自取)
2023-07-17 88 瀏覽
呢排身邊同事都好著重健康,食既野都想少鹽少糖🤣所以搵既餐廳都想清淡為主🤣 同事介紹左一間位於公司附近既Karui bento,係鰂魚涌地鐵站B出口一落電梯就到👍🏻位置超級方便又易搵,呢間店舖主要係做外賣為主,所以好適合係附近既office lady🤭杭椒牛柳配野菜便當 ($68)一打開個飯盒份量好多,充滿左牛柳既香味,野菜都好多,真係好健康🤭🤭真係做到飲食均衡👍🏻👍🏻👍🏻挪威三文魚配野菜便當($108)三文魚扒大大塊,一打開果陣三文魚味好香,又煎得好香,唔會太過濃同好油👍🏻👍🏻加埋糙米同菜絕對夠飽

杭椒牛柳配野菜便當 ($68)

挪威三文魚配野菜便當($108)
外賣自取
🍴Lunch想食得健康啲💭, 鰂魚涌呢間有營便當🍱就啱哂你~🥳🙌🏻📍店舖位於鰂魚涌地鐵站附近🚇, A出口上行人天橋🚶🏻‍♀️便到達, 地點方便🚪門面到內裡裝修走日系簡約風🌿✨主打日式健康便當🍱, 款式選擇☑️有素食(豆腐), 肉類🐔🐮🐷, 魚類🐟👉🏻每份便當皆營養均衡🈵:1/4蛋白質🥚 1/4碳水化合物🍚 1/2蔬菜🥬🥕😋食得健康又有營, 👩🏻‍💻🧑🏻‍💼非常適合一眾上班人士~♪(´ε` )🉑於手機上先落order📱, 咁就唔怕lunch排隊等候啦👍🏻🤪🔸挪威三文魚配野菜便當🐟 $108 8/10🫣唔好睇佢便當盒細細咁🍱, 每樣的份量都很足🫨🐟三文魚有2塊, 🤏🏻用少油烤煎, 表面帶微焦😙外皮煎得好香, 肉質嫩滑帶油香😚仲附有半隻溏心蛋🥚, 有少少流心同日式醬油味😋🥰最中意佢飯底係紅米飯❤️🍚💪🏻感覺更加健康🆙🔴紅米:升糖指數較白米低📉✔️可促進腸道健康✔️改善心臟健康✔️預防糖尿病🥬🥕蔬菜佔咗便當一半, 共5️⃣款野菜西蘭花🥦|椰菜花|椰菜|本菇🍄|紅蘿蔔🥕🧄蒜蓉炒輕輕調味, 帶出蔬菜鮮味😽~🔸杭椒牛柳配野菜便當🐮 $68 8/10🐮牛柳份量好多, 約有10條😉條條都手指咁粗🤩🖐🏻🤯睇樣以為會有
📍店舖位於鰂魚涌地鐵站附近🚇,
A出口上行人天橋🚶🏻‍♀️便到達, 地點方便

🚪門面到內裡裝修走日系簡約風🌿
✨主打日式健康便當🍱,
款式選擇☑️有素食(豆腐), 肉類🐔🐮🐷, 魚類🐟
👉🏻每份便當皆營養均衡🈵:
1/4蛋白質🥚 1/4碳水化合物🍚 1/2蔬菜🥬🥕
😋食得健康又有營,
👩🏻‍💻🧑🏻‍💼非常適合一眾上班人士~♪(´ε` )

🔸挪威三文魚配野菜便當🐟 $108 8/10
🫣唔好睇佢便當盒細細咁🍱, 每樣的份量都很足🫨

🐟三文魚有2塊, 🤏🏻用少油烤煎, 表面帶微焦
😙外皮煎得好香, 肉質嫩滑帶油香😚
仲附有半隻溏心蛋🥚, 有少少流心同日式醬油味😋

🥰最中意佢飯底係紅米飯❤️🍚
💪🏻感覺更加健康🆙
🔴紅米:升糖指數較白米低📉
✔️可促進腸道健康✔️改善心臟健康✔️預防糖尿病

🥬🥕蔬菜佔咗便當一半, 共5️⃣款野菜
西蘭花🥦|椰菜花|椰菜|本菇🍄|紅蘿蔔🥕
🧄蒜蓉炒輕輕調味, 帶出蔬菜鮮味😽~

🔸杭椒牛柳配野菜便當🐮 $68 8/10
🐮牛柳份量好多, 約有10條😉
條條都手指咁粗🤩🖐🏻
🤯睇樣以為會有啲乾身
🌟有驚喜, 西冷牛柳肉質軟腍🤤
配上杭椒烹煮, 好惹味😆😘

*要小心面頭個啲青椒🫑, 好辣(唔小心食咗🥵)
2023-07-06 85 瀏覽
今日去左太古坊個客到做野趕工 , LUNCH 只好買外賣, 諗緊要買咩外賣時, 個客介紹有間唔錯便當. 佢叫埋我一齊去買. 咁當然跟埋去啦佢地頭麻. 去到外賣店一睇好簡潔嘅裝潢只做外賣. 埋去睇下個MENU, 有9款便當. 全部都配野菜. 我地叫左兩款便當. 1) 味噌比目魚配野菜便當 -塊比目魚勁大塊, 一打開D 魚油香味沖曬出黎, 調味適中, 帶出比目魚鮮味, 勁多 野菜好爽脆, 配埋個溏心蛋一流.2) 杭椒牛柳配野菜便當 - 好多牛柳有成半盒都係. 用杭椒配炒少少辣好惹味開胃. 一樣野菜好爽脆, 配埋個溏心蛋一流.呢間外賣便當看似簡單, 但食落一D都唔簡單, 用簡單調味, 更突顯蔬菜, 同主食的鮮味. 個客真係無介紹錯.

我地叫左兩款便當.

個客真係無介紹錯.
2023-05-03 243 瀏覽
喺鰂魚涌地鐵站附近嘅外賣店,之前幫襯過幾次,食豚肉味道都唔錯。所以今次同朋友諗住再試,但係一去到服務態度已經唔係咁好,都未落完單就已經急着收錢,但係明明後面冇人排隊。最後都叫咗個雞扒便當,點知食第一舊就出事,食到一半見到啲雞肉中間係粉紅色,以為都正常。諗住照食啦,但再食就發現有幾舊都係生到咬唔到,食落去同食生肉冇分別個盒便當差唔多全部雞都係得五成熟,建議如果幫襯嘅話唔好叫照燒雞扒便當見到都有人買外賣,唔知係咪淨係我呢盒係咁
見到都有人買外賣,唔知係咪淨係我呢盒係咁
2023-02-21 291 瀏覽
無論工作幾忙都要食lunch,最初出嚟做嘢嘅時候有事忙到真係冇食。而家年紀大咗,自己排係首位,要照顧好自己先。鰂魚涌呢間Karui Bento好近太古坊,今日係朋友家wfh,買左個外賣上去食,食完再博殺。我食左個杭椒牛肉配野菜便當,西冷牛柳條肉腍牛味重,醬汁香濃惹味。便當仲有五種蔬菜,半隻糖心蛋同紅白飯,營養均衡。朋友既挪威三文魚配野菜便當,三文魚經少油烤煎三分鐘,外皮煎得微脆,魚肉可口;同樣有好多蔬菜,飯量幾多好夠飽。

2023-02-19 198 瀏覽
第一次食叫咗燒汁豚肉便當。豚肉份量多,肉質爽口,似食緊豬頸肉。原本以為燒汁係平時日本嗰種,點知味道不一樣,有小小酸味而且豚肉有焦糖脆邊,似黑醋骨咁。紅米飯量唔多,但有野菜,飯同野菜比例各半。我個人認為紅米比例可以多返D!
第一次食叫咗燒汁豚肉便當。

燒汁豚肉野菜飯
2023-02-15
10 分鐘 (外賣自取)