2022-07-23
本身好少食印度食物,但係朋友鍾意,所以同佢地就一齊去食😝呢間印度餐廳環境好舒服,座位寬敞環境亦乾淨企理。有特色的裝修 當日的食客好多都係印度人,證明應該都幾正宗既口味。MENU 的選擇好多,每樣都試少少。我地叫左以下幾款的食物KP Chaat Platter印度特色街頭拼盤 ($150)拼盤包含四個不同圓脆餅,每一款都有不同的食材和味道,整體都係一道非常開胃的菜。有的有洋蔥蕃茄的酸酸甜甜,有的甜甜健康的乳酪,有的甜甜辣辣。TukTuk特色脆薯仔及芋頭 ($70)炸得金黃香口的薯片配上兩個不同的醬汁,香口惹味Malai Broccoli Tikka印度特色烤西蘭花 ($95)西蘭花新鮮爽口,有芝士香🧀配上旁邊青綠色既係自家製腰果醬,更好味✨Shahi Paneer印度奶酪咖喱 ($105)自製乾咖哩弄碎香料乾酪配洋蔥及蕃茄,相對沒有太辣,並帶少少的甜味TakaTak Mushroom Masala蘑菇洋蔥咖喱 ($95)香濃嘅芝士烤餅,烤餅烤得好香脆又熱辣咖喱入面都好多蘑菇,咖喱好香。愛吃辣既你必試Mango Lassi ($59)奶味較重,好香的芒果味。Cold Masala Milk
呢間印度餐廳環境好舒服,座位寬敞
環境亦乾淨企理。
有特色的裝修
當日的食客好多都係印度人,證明應該都幾正宗既口味。
MENU 的選擇好多,每樣都試少少。
我地叫左以下幾款的食物
TukTuk特色脆薯仔及芋頭 ($70)
炸得金黃香口的薯片配上兩個不同的醬汁,香口惹味
Shahi Paneer印度奶酪咖喱 ($105)
香濃嘅芝士烤餅,烤餅烤得好香脆又熱辣
咖喱入面都好多蘑菇,咖喱好香。愛吃辣既你必試
Mango Lassi ($59)
奶味較重,好香的芒果味。
Cold Masala Milk Tea ($60)
Ice Lemon Tea ($40)
Vanilla Milkshake