2020-09-03 440 瀏覽
天氣熱最好啤啤佢,旺角的酒吧主要集中於黑布街,又或者去到太子先有,不過今日竟然有新發現,在朗豪坊向海皮方向行落兩條街,竟然有間小酒吧,靜靜地都幾好坐。有1664同埋Stella Artois生啤,不過今日唔飲生啤,始終放寬晚市無耐,心入面覺得飲支裝啤酒似乎係唔錯的選擇。今次試了老闆推介的德國手工啤 Tap 5,入口好香麥味,仲帶少少菠蘿果香,不過酒精度就好似勁過平時的啤酒。我朋友就飲了Tap 7,佢話麥味好濃,口感幾好。呢隻牌子出面好似唔多地方有,下次會再黎啤啤佢。

2020-09-02
2019-04-20 1156 瀏覽
放工本想搵個地方坐得舒舒服服 食下野飲下野見網上啲相 地方感覺唔差 就去試下一入去 個西服店員只拎飲品menu給我們10點去到 又未last order 唔俾人食野的嗎?要我們開口問先話仲有野食算 我當佢是忘記俾食物menu 冇傷雅興落單要一杯oreo sweetie, 一杯1664杯oreo sweetie 個樣真係醜樣到飛起個朱古力掛邊亂咁擠 一啲誠意都冇舊cream俾啲bubble 浸晒都唔緊要 諗住好飲就ok點知入口一樣令人失望口感稀到不得了 又甜到乸晒脷飲左啖飲品已經好失望之後啲野食都費事影相芝士薯條一般般 芝士都重味不過薯條唔夠脆水牛城雞翼 一黎就覺得好重醋酸味哄埋少少聞 直頭覺得「勤」我明白有Tabasco 會有啲酸辣但絕對唔係刺鼻嘅酸味囉海鮮pizza個皮係脆嘅 成個批都正常$98買一個手掌大多才少嘅批我都唔識分咁叫貴定係正常所以唔作任何comment焗生蠔 有4隻 4隻蠔都有沙放左啲煙肉落去焗 唔好食重點係有沙!每隻都要吐返出來有冇搞錯最後一件事一出飲品就跟咗碗nuts小食啲脆脆漏左氣 淋嘅都冇乜點食 叫佢收左去唔好放喺度最後埋單先知收錢的 盛惠20 一開頭冇講過架喎
放工本想搵個地方坐得舒舒服服
食下野飲下野
見網上啲相 地方感覺唔差 就去試下
一入去 個西服店員只拎飲品menu給我們
10點去到 又未last order 唔俾人食野的嗎?
要我們開口問先話仲有野食

之後啲野食都費事影相

芝士薯條一般般 芝士都重味
不過薯條唔夠脆

水牛城雞翼 一黎就覺得好重醋酸味
哄埋少少聞 直頭覺得「勤」
我明白有Tabasco 會有啲酸辣

最後埋單先知收錢的
盛惠20 一開頭冇講過架喎
但都算啦 我明白鋪頭有鋪頭規矩
不過既然收得錢 應該出返啲好少少的俾客人
至少唔係漏氣都出吧?!
埋單時講俾西服店員聽
佢望都冇望住人 應左一句 哦.
哦??!
呢個態度真係令人最嬲最失望
致西服店員
如果你係老闆的話 你呢個態度真係為你趕走唔小客

之前行街經過仲以為係間唔錯嘅店
我諗多左了 真係好差 唔會再光顧
宵夜
2019-03-25 559 瀏覽
有個好朋友話同我慶祝生日🎂我就俾左2個要求佢 考下佢😂😂😂1. 要平 人均200留下2. 要好食之後就等佢帶啦😂😁我地約左係旺角 之後就等佢帶路就去到呢間啦其實應該係酒吧黎但係有嘢食😂間嘢無乜人 d 裝修就有d舊啦之後就等個fd嗌啦點知 黎到既竟然係個超級大漢堡包🍔😱😱😱多角度俾大家睇下個包 佢大過我塊面呀 傻的嗎 我笑到傻左 😂😂😂不過就真係好驚喜😂仲有禮物收 haha 睇下個包高到 係份禮既一半高我地2個人都食唔哂 好彩無叫其他嘢咋🙈🙈🙈係開心既🥳🥳🥳
有個好朋友話同我慶祝生日🎂

我地2個人都食唔哂 好彩無叫其他嘢咋🙈🙈🙈
係開心既🥳🥳🥳
生日
2019-03-05 429 瀏覽
鬧市中的一個與朋友相聚的好地方, 估唔到平日熙來攘往的上海街,周圍都係賣重型裝修工具的店鋪, 但到了晚上坐在酒吧嚟竟然有一種中環蘇豪區的感覺。 喝了兩杯啤酒 啤酒夠凍 在送上 雜錦花生 過了一個非常寫意的晚上
2018-06-17 1027 瀏覽
Really easy to talk to the staff, very casual !! Food is also great! Especially for Expats living in MK, this the place to go , the staffs english is Good! So communicating was easy !

• Oysters
2017-06-16 1974 瀏覽
一坐低,就覺得對手好痕;一望後面,一排下爛位正正係後面 😱真係唔係好明點解可以安排啲下爛位離客人咁近,但無奈都坐低,就照食喇... 大家朋友都係想食下野搵個無限時餐廳吹下水我地三個叫左個二人餐,再加左杯野飲同雞翼;野食so far無乜野 - 唔係難食但又唔係特別好食... 而重點係我地邊食邊拍蚊,好多蚊滋飛黎飛去,我地又係咁摸頸r手.... 總之好唔自在都算喇,我地都係想傾下計....突然之間,係我地無叫埋單既情況之下,有個侍應就放左張單係我地枱面,話 "放係度先" 😱😱😱你係唔係咁心急翻卓呀 😡😡😡你係咁緊張翻卓既,你不如set 限時.... 咁我可以選擇揀唔揀呢間餐廳我地最初都無理住,張單就咁放枱面。五分鐘後,阿侍應又走黎扮晒野打開張單,就講左句 "呀,你地想比cash 定咭"....Sorry, 但真係好肉酸 🤔🤔🤔野又唔特別好食;地方又污漕;仲要借啲耳趕你走....不會再幫襯!
一坐低,就覺得對手好痕;一望後面,一排下爛位正正係後面 😱

都算喇,我地都係想傾下計....

你係唔係咁心急翻卓呀 😡😡😡

我地最初都無理住,張單就咁放枱面。

Sorry, 但真係好肉酸 🤔🤔🤔

野又唔特別好食;地方又污漕;仲要借啲耳趕你走....
不會再幫襯!
2017-04-30 1154 瀏覽
明天就Easter 假期了,假期前夕以為很多餐廳都需要等好耐,好彩今次來到旺角這家K2 Square就好快有位,可能是因為新天地街這邊比較人流少吧。 這餐廳的環境方面,在旺角區算幾舒服,也算少許靜,可能適合普通聊天。 今天點了兩個午餐,上餐速度屬於標準。
今天點了兩個午餐,上餐速度屬於標準。
2017-04-13
平時返工路過見到,已經好想試,因為佢有開放式的大酒吧,非常吸引,而且見室內坐位不多,怕難book位,終於星期二有時間去試下,8:30pm去到,見門口酒吧位爆滿,好彩室內晚餐位有枱👏🏻地方小小,坐位舒適,餐枱夠濶,無壓迫感,員工不多,但招呼周到,好細心,又親切,有問必答,我地倆位女士叫了一set2⃣️人餐,價格相宜$400有找,還有手工啤酒😍,員工細心介紹每款口味很好喔😊食物好有水準,之後會再去的,我見openrice佢地11:00pm收工,但實際應該唔係,因為我個晚12:00走人,仲有客入同室內都爆滿🤗,唯一有樣唔好,就係有幾多蚊仔😉要貼蚊貼喔😂
2017-04-11
  • 火焰鐵板烤雞
2017-03-06 1335 瀏覽
晚上在旺角覓食,經過一間看到餐牌好像不錯就進去嚕。這款頭盤相對比較特別,三文魚、芒果、少許煙肉等切粒配上麵包,感覺簡單 整個口味亦清新和開胃。在家裡也想弄來吃!主菜的選擇亦多 共有十款,我們點了烤雞。在上桌時都有哇一聲,完隻的雞還帶着少許火焰 外皮烤至金黃 吃下去脆身。肉質尚算嫩滑,完全啖啖肉的感覺。(特別是雞脾好滋味)完全可以三個人一起分享,最適合肉控們 餐廳後來會幫忙切件,不用擔心無從吃起。旁邊有薯角作配菜 增加口感夠惹味。另外的墨汁意大利飯就有點失望,吃過一些餐廳都有同樣問題,就是過鹹了(醬汁很濃郁加上飯會比較入味)加上海鮮的鹽也略多,吃下去忍不住要喝水。最後還有甜品作完美的收結呢,心太軟上面放著雪糕  而且是放在鐵板上( 鋪著朱古力醬),聽到’’次次聲’’。第一次吃冒煙的心太軟,流心效果不到很強烈 但甜膩感還是令人挺幸福的。飲品多以cocktail為主,酒精味不濃 大眾容易入口。看似大杯不過冰也不少 兩者打平了。可能不是六日又不在鬧區的關係 ,人流不多 坐得舒適。除了那個飯外,整體都接受喔 下次還可以再黎試試其他。
晚上在旺角覓食,經過一間看到餐牌好像不錯就進去嚕。

在家裡也想弄來吃!
主菜的選擇亦多 共有十款,我們點了烤雞。

肉質尚算嫩滑,完全啖啖肉的感覺。(特別是雞脾好滋味)

加上海鮮的鹽也略多,吃下去忍不住要喝水。

可能不是六日又不在鬧區的關係 ,人流不多 坐得舒適。

除了那個飯外,整體都接受喔 下次還可以再黎試試其他。
2016-10-12
2017-02-22 630 瀏覽
今次吹水之友一改中菜風,改食西餐。一班人吃吃喝喝,於是找了一家西餐酒吧。我們選擇的小食有蜜糖雞翼、洋蔥圈和芝士薯條。當中最有特色的是芝士薯條,並非一般的把溶了的芝士淋在薯條上,而是用脆漿包著芝士跟薯條一起炸,外層脆脆的,而中心帶著濃濃的芝士香。三文魚他他混入了洋蔥及蜜桃,清香鮮美,放在多士上一起吃,滋味無窮。火焰鐵板燒雞上桌時原只雞棟篤企在鐵板上,店員在客人面前點火,待火焰熄滅後再拿回廚房切件給客人享用。雞肉仍保持細膩嫩滑,肉汁豐盈,雞皮亦燒得香,完全沒有肥膩的感覺。芥末薄餅有肉粒、磨菇、芝士等,是一個厚批,配合芥末醬頗特別,而且激大個,十分飽肚。勁飽又滿足。

吞拿魚他他
火焰鐵板燒雞
切件後奉上給客人
芥末薄餅
2017-01-31 2600 瀏覽
每逢星期二總係要煩惱上日文堂前要去邊道食飯今日早左放工 係旺角行住街等朋友放工就發現左呢個小角落一入到餐廳就會見到呢幅極具藝術感既牆小妹好喜歡牆上呢句quote我地點左一個二人晚餐是日餐湯:甘荀忌廉湯忌廉湯呈淡淡既黃色 再加上甘荀既橙色呢兩個顏色配搭埋一齊令人望到覺得好開胃忌廉湯比較稠身 有淡淡既甘荀味前菜:三文魚他他千層三文魚他他其實係由三文魚 洋蔥 蜜桃等材料切粒制成既菜式洋蔥係呢個菜式扮演住一個好重要既各式因為佢負責帶出三文魚既魚油香味而蜜桃就幫手中和醃料中既咸味小妹個人就表示好鐘意呢個菜式味道主菜1:蜜糖芥末meat lover薄餅一上菜既時候見到以為佢都係一個平平無奇既pizza以為蜜糖芥末只係卓頭野點知食落又真係甜甜地 令人回想起我最喜歡既蜜糖芥末醬芝士係用左mozzarella 食落有拔絲既效果同埋pizza表面有啲火腿粒一次過可以滿足蜜糖芥末醬迷 芝士迷 同meat lover既三個願望主菜2: K square 牛肋骨身為一個食肉獸 每餐點可以少左一份牛所以今餐點左個牛肋骨 要試試佢合唔合乎小妹心意識食一定食medium rare 睇個樣都知呢個絕對做到半生熟既效果牛

每逢星期二總係要煩惱上日文堂前要去邊道食飯

所以今餐點左個牛肋骨 要試試佢合唔合乎小妹心意
牛肋骨煎得好均勻 切落去仲有小小血水
因為煎得好好既關係 食落一啲都唔老
選材方面 餐廳選用既牛肉 唔會太肥或太瘦
真係食牛有牛味 推介!
是日甜品:朱古力心太軟

你總是心太軟心太軟~
心太軟用鐵板上同凍冰冰既雲呢拿雪糕做成對比
心太軟有濃烈黑朱古力味
雲呢拿雪糕正好中和心太軟既漏 味道好夾
食完甜品可以話係為呢餐豐富既晚餐劃上句號
2017-01-31
2017-01-28 820 瀏覽
上個月和男朋友發現一間旺角 K Square 4 restaurant & bar, 位置係新填地街, 近朗豪坊位置,店鋪唔係好大,一邊6張枱左右,另一邊係Bar枱, 門口有2張高枱,當晚都滿坐,越夜越旺感覺,我們叫左2人晚餐,$388 一個餐湯,一個小食,2個主菜,仲有特飲和甜品,餐湯香濃磨菇湯,打碎磨菇煮成,都好香同磨菇好濃,有粒粒感覺。小食就叫左三文魚他他千層.好好味!一層蜜桃,一層生洋蔥,一層煙三文魚,配上士多啤梨醬汁,甜甜酸酸和生洋蔥的辣味,配上多士,實在合心意,開胃之餘仲比普通用杧果更有口感,而主菜我們分別叫了墨汁海鮮意大利飯和 K - square 招牌烤雞.先講墨汁海鮮意大利飯,比平時大粒有咬口,吸收左墨汁同海鮮香味,帶點蝦醬惹味,有蜆肉,青口,尤魚,蝦仁,仲煎2塊外脆內滑魚柳,感覺用料足有heart的煮法,食落口啖啖海鮮粒和香濃味道,真的很滿足。雖然2個人食到烏嘴狗禁,但覺得好溫馨。火焰烤雞真係首先烤好隻雞後,突然就放係你臉前點火,說時遲那時快,點火我都未準備手機影,攪到我勁急開相機影到最後火焰,我覺得燒後更香,雞肉同雞骨都有香草醃過味道,水準唔錯,唔打得都睇

火焰烤雞真係首先烤好隻雞後,突然就放係你臉前點火,說時遲那時快,點火我都未準備手機影,攪到我勁急開相機影到最後火焰,我覺得燒後更香,雞肉同雞骨都有香草醃過味道,水準唔錯,唔打得都睇得。而且服務員好有心思將雞收回切好再俾我們食,我配服佢分得幾靚,覺得呢個價錢有唔錯服務,餐廳又有情調真少見。

另外我們加錢叫左2杯特飲,一杯薄荷仙子,有檸檬同薄荷葉,味道比較淡,酸酸地涼涼地,一杯果汁千層,原來係雜果賓治味,橙汁,菠蘿汁都好明顯,我比較喜歡果汁千層,多d生果味道平宜近人。
  • 鐵板朱古力
  • 墨汁海鮮意大利飯
  • 火焰鐵板烤雞
2017-01-28 635 瀏覽
在旺角閒逛到晚飯時間,隨意找個地方開餐,路經>>>K Square 4<<<,被餐廳內的字句吸引,也就內進了。 Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory. Set dinner 很豐富,冰飽到不行。 先喝餐湯,是晚餐湯乃甘筍忌廉湯,相當杰身,加強飽肚感;內裡配以甘筍小顆粒,甚是甘香。 頭盤是三文魚他他千層。 三文魚他他混有桃和蔥,集香、甜、爽於一身,口感和味道均極富層次感,放一點在旁邊的香脆多士一同享用,更感滿足。 主菜是三文魚卡邦尼意粉,最吸引是濃濃蛋香,配以軟硬度適中的意大利粉,那均勻的creamy口感實在回味無窮。煙三文魚咸度剛好,吃後不會口渴。大廚把味道調得恰到好處,侍應主動送來的芝士粉已不算必須的了。 冰選了果汁千層作餐飲,內裡混有香橙、菠蘿、西柚、蔓越莓汁和薑汁啤酒。味道沒啥酒味,感覺像一杯fruit punch。 最後的甜品可謂全晚最精彩的一環──鐵板冰火朱古力軟餅。上碟時的一陣煙霧絕對吸引視線,

頭盤是三文魚他他千層

最後的甜品可謂全晚最精彩的一環──鐵板冰火朱古力軟餅。上碟時的一陣煙霧絕對吸引視線,適中甜度的煙韌軟滑雪糕,配以密度很高的朱古力軟餅,冰火體驗非同凡響,美味與飽肚也是最高無上喲。

2017-01-04 586 瀏覽
除夕午餐當然要唔簡單,平時一至七都係茶記,今日高級小小,呢間餐廳酒吧格局,日間用作西餐用途,坐落旺角新填地街佢都算一間比茶記舒適得多多午餐落腳點!龍蝦餐湯熱辣辣的龍蝦湯非常香濃,如果多件餐飽就更好啦!黑松露龍脷柳焗飯 即叫即焗香脆熱辣,仲有飯蘸香,不錯同事點了澳州西冷扒,嫩滑有肉汁蒸餾咖啡午市A1 - A8 選擇午市B1 - B8 扒類選擇Happy Hour
除夕午餐當然要唔簡單,平時一至七都係茶記,今日高級小小
龍蝦餐湯
熱辣辣的龍蝦湯非常香濃,如果多件餐飽就更好啦!
黑松露龍脷柳焗飯
即叫即焗香脆熱辣,仲有飯蘸香,不錯
同事點了澳州西冷扒,嫩滑有肉汁
蒸餾咖啡
午市A1 - A8 選擇
午市B1 - B8 扒類選擇
Happy Hour
2016-12-02 927 瀏覽
唔好俾佢停!!朋友生日飯局今次去食西餐,今次呢間餐廳叫~K Square 4 Restaurant and Bar ,我地成班去到餐廳差唔多九點,餓爆,點菜先小食拼盤唔知係咪好肚餓關係,食落口之後覺得每款都好好食!!不過講真,蜜糖雞翼真係整得好甜幾開胃!炸葱圈呢就好脆唔粉!至於蘑菇呢就放左層蛋喺面,用刀切開之後啲蛋汁爆哂出黎,正兼幾有創意!黑松露鵝肝牛肉漢堡黑松露,鵝肝,牛肉三種味道一啖咬落去,原來味道都好非同凡響~唔錯!但美中不足係薯條比較硬身!香草燒羊架叫左7 成熟,但比較硬身,一般總結:不過不失!小食拼盤嘅蘑菇真係幾特別

黑松露鵝肝牛肉漢堡

香草燒羊架