餐廳: JW咖啡室
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: JW咖啡室
資訊:

2023-11-28 9634 瀏覽
👨🏻‍🍳JW咖啡室 (金鐘)📍金鐘金鐘道88號太古廣場香港JW萬豪酒店5樓 「真心值呢個價🫶🏻」 食過好多間酒店buffet,無乜邊間想encore,但系JW會!!暫時 :🇭🇰no1 JW🤤🫶🏻🇭🇰no2 Island Shangri-la 好多酒店既壽司豉油都會勁咸,減低食刺身既欲望🫠但系JW吾單止豉油Wasabi正常!!仲有子薑、枝豆😋刺身仲好厚身好新鮮😻👍🏻🍽️刺身選擇多 : 三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子、赤貝、甜蝦、墨魚、北寄貝都系我中意食的😋👍🏻🍽️‼️必食火炙和牛壽司‼️大塊且超嫩吾韌😻👍🏻🍽️魚生丼😋 沙律區👍🏻🍽️牛肉沙律、薯仔沙律好惹味😋仲有好多款沙律,不能盡吃🙈🤣 扒區👍🏻🍽️和牛西冷、斧頭扒、美國肉眼扒配English/French mustard勁正😝另外仲有薯角同薯餅 (buffet不吃,留肚🤣)👎🏿羊架 (太老,好韌好榎🥲) 湯品👍🏻🍽️燉雞湯 (足料夠味,暖笠笠😋)另有中式(黃瓜豬𦟌湯)、西式(周打蜆湯) 海鮮區👍🏻🍽️龍蝦、長腳蟹 (主攻🤣啖啖肉)麵包蟹(桌上有蟹鉗剪刀)、螺肉、蝦、蟹鉗等海鮮區配瑪麗玫瑰醬‼️絕了🥹🫶🏻有啲似沙律/蛋黃醬,但系更夾海鮮‼️ cheese an
👨🏻‍🍳JW咖啡室 (金鐘)
📍金鐘金鐘道88號太古廣場香港JW萬豪酒店5樓

「真心值呢個價🫶🏻」

暫時 :
🇭🇰no1 JW🤤🫶🏻
🇭🇰no2 Island Shangri-la
加州卷
火炙和牛壽司

好多酒店既壽司豉油都會勁咸,減低食刺身既欲望🫠
但系JW吾單止豉油Wasabi正常!!
仲有子薑、枝豆😋
刺身仲好厚身好新鮮😻
都系我中意食的😋
👍🏻🍽️‼️必食火炙和牛壽司‼️
大塊且超嫩吾韌😻
👍🏻🍽️魚生丼😋

沙律區
👍🏻🍽️牛肉沙律、薯仔沙律
好惹味😋仲有好多款沙律,不能盡吃🙈🤣

扒區
👍🏻🍽️和牛西冷、斧頭扒、美國肉眼扒
配English/French mustard勁正😝
另外仲有薯角同薯餅 (buffet不吃,留肚🤣)
👎🏿羊架 (太老,好韌好榎🥲)

湯品
👍🏻🍽️燉雞湯 (足料夠味,暖笠笠😋)
另有中式(黃瓜豬𦟌湯)、西式(周打蜆湯)
龍蝦

海鮮區
👍🏻🍽️龍蝦、長腳蟹 (主攻🤣啖啖肉)
麵包蟹(桌上有蟹鉗剪刀)、螺肉、蝦、蟹鉗等海鮮區
配瑪麗玫瑰醬‼️絕了🥹🫶🏻
有啲似沙律/蛋黃醬,但系更夾海鮮‼️

cheese and ham區
煙三文魚都有3種吾同既整法😻

麵包區 (晚市種類偏小是正常的😝)
豆腐花

甜品區 (對面有水果區和雪糕區)
👍🏻🍽️木桶豆腐花😻😻
好滑!!必食,可以自己落黄糖
其他甜品款式種類多,正常,沒有多嚐🙈
另有水果、Häagen-Dazs同Movenpick雪糕。
乳鴿

熟食區
👍🏻?椒炒魷 (嫩身個隻煙韌)、鮑魚、紅燒乳鴿、海南雞
👎🏿北京填鴨 (怪怪的🙈)
另有蝦片、白飯配咖哩

粉麵區
今次無食到🙈不過好多材料,行過就聞到香味😝

JW真系值呢個價🙈
1800入場,staff已經準備招待,好友善,經常加水換碟🙈🙏🏻
食到2200,可以慢慢享用🫶🏻
紅白啤3酒可選擇,再另外可叫餐茶,
白酒開頭好甜易入口,配海鮮一流😝
不過隔左一段時間就開始酸澀🙈要快D飲。

食物高質,選擇多,
JW既醬汁配料都特別出色‼️

當日朋友生日,訂座留名,有個小小甜品加生日朱古力刻碟🤤🫶🏻
仲幫我地影相!!🥹
最後有D信用卡有折,當晚用匯豐信用卡有九折😋🫶🏻

#jwcafe #jw咖啡室
龍蝦
豆腐花
乳鴿
2024-04-14 659 瀏覽
見信用咭和酒店有合作優惠,2年前去過ok, 再參考op年初食評,book了下午茶自助餐。這天客人不多,中式點心吾同左,無咗蝦餃和雪山叉燒包,加入粉菓,亦有鮮竹卷,春卷和炸鮮奶,比以前失色。燉湯冇左花膠湯換咗鮑魚椰青湯,相比中式燉雞湯較足料好飲,比較突特出係炒蜆幾大隻惹味。亞洲和西方食物吸引,有和牛瘦身多肉,星洲炒大蝦啖啖肉,煮青口漲卜卜唔會亁硬身,卡邦尼意粉收汁靚,脆炸雞翼做到脆皮而唔會乾身。魚生三文魚和吞拿魚做到油光,軟身貨質素高。如果肉質多啲鮮味更好。兩款煙和淹製三文魚好咸香。甜品最好味係芒果卷多果肉,冬甩細細個幾好食。糖水有凍紫米露,開心果露和台式涼粉。員工服務態度好好,改善地方係添加食物比較耐。因為帶長者去,佢主要想食中式點心,期望有落差。食物整體算係唔錯。

中式點心
2024-04-12
用餐優惠
信用卡優惠
2024-04-13 0 瀏覽
多年前嚟過食午餐及晚餐嘅自助餐,今日試下午茶自助餐,好滿意呀!😋首先餐具有碟放要加分,其他餐廳往往只放喺枱面,感覺有點不潔尤其是刀叉🍴用過之後會沾上食物。食物種類多,refill 快,普遍都好食,除咗以下圖片的食物,其實仲有燉湯,燒和牛,Laksa, 魚生,壽司,海鮮粥,炸雲吞,燒乳鴿,燒賣,粉菓,Haagen Dazs 的杯裝雪糕 etc. 其中有一啲仲幾特別添e.g. 牛油果露,芒果糯米卷,冰粉 😋 再加埋杯一啲都唔hea 嘅歺飲,足足放一個檸檬的iced lemon tea, 大滿足呀!員工態度誠懇,收碟好快,個個都好醒目,今次用歺體驗係近幾個月嚟最好嘅👍 多謝!!期待下次再試其他時段😉

期待下次再試其他時段😉
2024-04-13
下午茶
  • Buffet
  • 燉湯
2024-04-01 720 瀏覽
每次去,由登記到入座,不同的服務員態度都好好,服務好,甜點沒什麼驚喜,但鹹食每一樣都好食每隔一段時間,會換菜式,所以時常去也不會厭,尤其點心,一直保持高水準,湯當然是冠軍🏆。

好好味燒牛肉
2024-03-31
好好味燒牛肉
疫情前食過佢哋嘅lunch buffet覺得真係唔錯種類多,食物質素好,所以今次再試多次佢嘅lunch buffet發覺其實咁多年後,佢啲種類都係一樣😂😂最出名嘅中菜,例如花膠 鴨掌 蒜蓉蒸蝦 片皮鴨 燒味等等,仍然都有提供,但係感覺上質素好似冇之前咁好,定係唔知係咪我期望太高,所以有啲失望🙃熟悉方面都有啲扒,意粉果啲。個意粉我就覺得唔係太好食,因為我已經係等佢新鮮新一盤拎出嚟,但係一夾嘅時候都已經爛晒,好明顯煮得過熟。甜品方面種類都算多,但係好可惜冇我最鍾意嘅焦糖燉蛋同埋之前有嘅馬卡龍,如果有呢兩樣嘢嘅話,我應該會再幫佢加多幾分🤣🤣服務態度好好,啲侍應全部都好醒目,做嘢又爽手,不過環境方面就偏迫夾。而且都好嘈,可能因為有好多一家大細一齊嚟食,會見到熟食區嗰邊有好多細路跑來跑去,老實講係有少少危險。
疫情前食過佢哋嘅lunch buffet覺得真係唔錯

發覺其實咁多年後,佢啲種類都係一樣😂😂

熟悉方面都有啲扒,意粉果啲。

• 叉燒
2024-02-16 2052 瀏覽
Jw呢個名如果有食開自助餐都知非常有名的,主打出名鮑參翅肚,所以今次我即刻帶晒老人家嚟,因為平時帶老人家食自助餐冇咩啱食。環境:首先環境一貫大酒店風格,樓底高,裝修豪華,乾淨企理,好彩坐到樓上位,可以睇到靚景,不過就由於人數真係好多,拎嘢食或出入都會有少少迫,不過都係可接受範圍食物:首先熱食方面,真係會有花膠鮑魚等名貴食材,不過就真係當一款一樣,質素都唔錯嘅另外就係冷盤,基本上龍蝦麵包蟹長腳蟹都齊哂,新鮮好食的其後最欣賞就係炸軟殼蟹,非常好食,值得推介,其他熱食就中規中矩啦總結:以五星級酒店嚟講,這個質素絕對對得起個價錢,值得推薦

另外就係冷盤,基本上龍蝦麵包蟹長腳蟹都齊哂,新鮮好食的
總結:以五星級酒店嚟講,這個質素絕對對得起個價錢,值得推薦
2024-01-29 1958 瀏覽
N年前嚟過tea buffet,印象深刻。N年後再嚟,餐廳稍為裝修左,有d model feel.既然Tea, 唔會同dinner buffet多元化比較,但......一d都唔差👍刺身、壽司、煙三魚、沙律、熱盤、粉麵、粥、甜品一樣有。值得一提📢📢📢 花膠鮑魚燉雞湯 真係嘩嘩聲,不單止有服務員幫你攞,每盅有兩三件大大舊厚身花膠,食落好 nim口;鮑魚原切,雖然煲左湯但仍然好淋;湯底又夠清甜,小妹飲左兩中落,已經覺得自己靚左😂😂

刺身壽司、煙三魚、沙律、熱盤、粉麵、粥、甜品一樣有。

值得一提📢📢📢

2023-11-29 3155 瀏覽
JW buffet dinner都係唔錯既選擇!今次係klook book枱食物種類唔算好多,但味道都好好!主要都係食冷盤,有長腳蟹、青口、蝦、刺身~環境清靜,地方唔大,所以人流都唔多,可以好好享受晚餐今日仲係慶祝朋友生日,即刻搵職員拎件甜品寫happy birthday 都可以👍🏼
JW buffet dinner都係唔錯既選擇!
今次係klook book枱
食物種類唔算好多,但味道都好好!
主要都係食冷盤,有長腳蟹、青口、蝦、刺身
環境清靜,地方唔大,所以人流都唔多,可以好好享受晚餐

2023-10-19 4222 瀏覽
JW Cafe 既buffet不嬲出色. 今次蟹主題, 雖然比平時貴.  但亦多咗好多蟹選揀, 搞到平時主角花膠同鮑魚都變咗配菜.  長腳蟹食得出新鮮唔會勁咸. 蟹粉小籠包鮮味. 最估唔到既係放係片鴨附近既蟹蓋, 入面全部一疏疏蟹肉. 勁滿足. 蟹餅反而唔洗試.其他炒蟹其實都好食. 但可惜個肚有限. 食唔到咁多.
長腳蟹食得出新鮮唔會勁咸. 蟹粉小籠包鮮味.

蟹餅反而唔洗試.
其他炒蟹其實都好食. 但可惜個肚有限. 食唔到咁多.
2023-10-19 2855 瀏覽
雖然食物選擇唔多,但係9成既食物質素都係好高質,好有水準,仲可以由6點開始食到10點,每次出去都會睇到d食物係滿滿放哂出黎。❤人面咁大既花膠❤食起黎勁痴嘴既海參❤啖啖肉既鮑魚 ❤鮮味十足唔同口味既炒蟹❤勁香雞味既白切雞❤爽口彈牙勁大隻蝦肉既雲吞❤apple crumble蘋果口感軟得黎帶點咬口散發住牛油香的 crumble 食落好香脆可口唔死甜❤乳酪雪糕唔係食起黎好水果隻,係實在既口感,酸甜岩岩好❤綿密鮮甜既蟹粥 100分❤最緊要仲有多款唔同冷凍海鮮,龍蝦 長腳蟹 蟹,食到lamlam利❤仲有其他西式菜式都大大大大大推薦俾大家。❤可能我真係太耐冇食過自助餐,但今晚呢餐真係接近100分,雖然價錢小貴,但絕對值得一試! 特別如果你夠大食,絕對回到本。🥰🥰🥰

2023-09-11 4214 瀏覽
呢間係我覺得全香港最好食嘅自助餐。因為我特別鍾意食熱嘢同中餐,依間質素超高。人均消費$800左右。環境舒適唔會迫夾,好高級,每次嚟都full晒。刺身方面好多選擇,基本嘅三文魚,帶子,油甘魚,象拔蚌,馬刀貝,甜蝦等等都有海鮮就有海蝦,蟹,龍蝦,青口等等中菜方面,有我最鍾意食嘅鮑魚,海參,花膠!扒類都好齊,片皮鴨印度嘢西式嘅全部有。中湯有兩款,西湯有一款。仲有得煮湯麵,呢間嘅雲吞係自家製,皮薄餡靚。餐廳間唔中會轉下菜式,近期就有炸生蠔同埋避風塘炒蟹,啲海鮮全部出名新鮮!甜品方面有麵包布甸,蛋撻, Häagen-Dazs雪糕,芝麻糊豆腐花,好多種嘅水果撻南瓜撻,芝士餅,蛋白餅等等都有。如果加入左會員仲有七折添!加上有3小時免費停車。我都已經話係呢間餐廳嘅長客。

海鮮就有海蝦,蟹,龍蝦,青口等等

刺身,龍蝦
蛋白餅,cheesecake  正
  • 海參
  • 龍蝦
2023-08-02 12972 瀏覽
朋友到這家酒店staycation,套票包括自助下午茶折扣,於是一行人一起品嚐。餐廳於早年曾裝修過,走型格路線。 食物選擇一般,憑記憶記錄如下: 西式:牛扒、蟹鉗、卡邦尼長通粉、野菌卷、煙三文魚、芝士、麵包、沙律和水果等。 中式:
花膠螺肉燉湯、豉油皇炒麵、炒菜、生滾海鮮粥、豉油皇乳鴿、點心,包括蝦餃、燒賣、野菌腸粉和糯米卷。粉麵檔有數款粉麵,而配料有咖哩牛、丸類和蔬菜等。 日式:約4至5款刺身及紫菜壽司等。 甜品:英式鬆餅、葡撻、南瓜撻、港式奶茶味奶凍、菠蘿椰子味奶凍、冬甩、madeleine、 tiramisu、macaroon和Haagen Dazs雪糕等。 款式主要是以上所述,不過不失,亦平平無奇,較為貴價的食物包括花膠螺肉燉湯、牛扒和蟹鉗,而煙三文魚只吃了一輪,好像未見添加。 先取了西式食物,牛扒算是軟腍有肉汁,三文魚亦嫰滑。 中式食物的燉湯是搶手貨,亦供應不絕,燉湯清澈沒有油份,湯料有一整條花膠及螺肉。 其他中式食物方面,蝦餃和燒賣算是穩陣之選,大大件很飽滿,蝦肉爽口彈牙,而味道可以。 即煮粉麵的配料一般,和在茶餐廳吃到的沒有甚麼分別,咖哩牛入口香辣。 甜品方面

食物選擇一般,憑記憶記錄如下:

西式:

中式:

日式:
約4至5款刺身及紫菜壽司等。

甜品:

先取了西式食物,牛扒算是軟腍有肉汁,三文魚亦嫰滑。

甜品方面,英式鬆餅稍為欠缺牛油味,而葡撻和南瓜撻夠鬆化而味道不俗,而個人認為最有驚喜的是港式奶茶味奶凍,把本地茶餐廳飲品化身成高級酒店甜品,那份奶茶的香氣令人難忘。

自助餐還包括一杯飲品,但這裡人手不足,很久才有職員為我們下單。
2023-07-29
2023-08-01 5294 瀏覽
屋企人生日帶左佢地嚟食lunch buffet😍自助餐好難book位,需要預早一啲時間book~ 酒店餐廳環境舒適寬闊,服務質素好好,食物質素好新鮮😍一仲字 “正”💞今次自助餐主攻冷海鮮及花膠😋 鍾意晒兩樣嘅你哋,一定唔好錯過呀‼️🦞🦀🦐凍海鮮 數量都好充足😋有阿拉斯加長腳蟹,麵包蟹,海蝦,田螺等🤭唔使怕冇得食,職員會經常refill ~美中不足就係冇生蠔🥹🐟刺身刺身新鮮,種類挺多的:有三文魚,赤背,象拔蚌,甜蝦等🥘中式食物有幾款係必吃的👍🏻片皮鴨薄切,肉味香濃且油份適中🙌🏻蒜蓉蒸開邊蝦,每隻都好大隻夠蒜蓉香又咬口,嫩滑新鮮,賣相十分之吸引🦐又大又厚片嘅花膠口感剛好,唔硬唔霖😍好入味軟滑可口🤩另外還有蒸龍躉,燴鵝掌等等🍖西式食物主攻燒牛肉和羊架,即時可叫師傅切薄身或厚身,視乎你嘅食慾🥩兩款熟度5成左右,肉質也夠嫩,味道濃郁🍰甜品款式好多選擇🧁🍩 賣相精緻吸引,所有甜品味道唔會太甜,口感一般,最好食係Apple crumble, 還有雪糕有Movenpick和Häagen-Dazs~🍉🍈水果拼盤5-6款水果都好新鮮😍菠蘿,哈密瓜,西瓜十分甜😋除咗營養價值好高,而且味道鮮美&口感豐富Buff

🦞🦀🦐凍海鮮

🐟刺身
刺身新鮮,種類挺多的:有三文魚,赤背,象拔蚌,甜蝦等

🥘中式食物

匯豐信用卡有九五折優惠🔥

JW咖啡室
金鐘金鐘道88號太古廣場香港JW萬豪酒店5樓
2023-07-23 5496 瀏覽
JW咖啡廳的自助餐一直很難訂位,提前了六個星期預訂,果然零舍不同。JW自助餐最大賣點是食材很新鮮,中午自助餐有長腳蟹麵包蟹海蝦等,刺身種類亦有很多,有帶子、象拔蚌赤貝、吞拿魚、墨魚等超級鮮甜。另外必食的就是炆花膠扒,全部都大大塊,而且長期供應,立即refill還有家自製的燒味,叉燒、豉油乳鴿、海南雞、片皮鴨也都是現場即做。總體來說食材很新鮮、種類也很多,可以滿足大家的不同口味,唔怪得要提前咁多去book

花膠扒

2023-07-23
花膠扒
2023-07-09 3671 瀏覽
JW自助晚餐中西式也很美味,他們的甜品非常美味👍員工態度十分好的,我也很感激你的安排我的Birthday Cake,同時我們也很感謝Joyce & Cash兩位Staff他們很細心地為我們安排好的地方和位置😀
2023-07-09
生日