餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

假日過來朋友家玩,先到附近「JOMO」吃個午餐,來到將軍澳近海傍的位置,這邊的餐廳氣氛不錯點了「All day Breakfast」&「煙燻三文魚忌廉芝士Sourdough」,「All day Breakfast」的顏色很漂亮:炒蛋、牛油果、大啡菇、三文魚蓉、烤蕃薯等,味道算是不錯;「煙燻三文魚忌廉芝士Sourdough」上面的三文魚份量好像不少,但跟「All day Breakfast」裡的三文魚蓉基本上都是一樣的,印象中之前來吃,三文魚好像是一片片的魚肉,不是碎三文魚,個人認為一片片口感還是比較好,Sourdough很好吃,麵粉味很香。飲品點了「Cold Brew coffee」&「Dirty」,「Cold Brew coffee」的質地細滑,味道平衡得非常好,朋友喜歡得在我們order甜品「伯爵茶戚風蛋糕」時,他又加點了一杯來到JOMO,不管吃得多飽,真的都不想錯過它的戚風蛋糕,軟棉棉的蛋糕,味道是不太甜而又濃郁的茶香,蛋糕裡面混著碎茶葉,把味道的層次提升不少。小小的一件,連加一是$60,價錢不算便宜,否則會想再encore one more

2024-01-14
  • 伯爵茶戚風蛋糕
好耐以前來過一次這裏食午餐,那一陣子的感覺也很好,不過就要等好耐今日。今天難得可以一早老公揸車去將軍澳食早餐,第一時間就諗起這裏。喜歡這裏,是因為近海旁,店子內充滿微笑的陽光☀️。今次我們叫了兩份All day Breakfast🍳 ,一份素食,一份有煙勳三文魚,加2杯咖啡。Jomo All day Breakfast 🍳 with Smoked Salmon $138這份All day Breakfast 有晒我最喜歡的食物,煙三文魚、牛油果、酸種麵包、炒蛋、大啡菇⋯⋯特別喜歡他的煙三文魚,不太鹹,伴上適量的洋蔥🧅,更加美味。之後飲埋喜歡的flat White,令人愉快的時刻。每天一早可以享受一個喜歡的早餐,實在令人精神抖抖。欣賞這間餐廳仍然保留住簡樸的味道,期待下次再去,加油!

Jomo  All  Day  Breakfast  with  Smoked  Salmon

欣賞這間餐廳仍然保留住簡樸的味道,期待下次再去,加油!

2024-01-07
早餐
呢個係今年生日食嘅第三個蛋糕🤣同樣都係戚風蛋糕,不過唔同口味▶️ 伯爵茶戚風蛋糕 8‘’好巨型🎂適合10-12個人食用外表白雪雪,灑上少許花瓣作裝飾,望落簡單優雅切開係軟綿綿嘅戚風蛋糕,切嗰下已經feel到蛋糕好有回彈力,「反彈」返把刀上嚟🤣戚風蛋糕口感濕潤,冇前嗰兩個蛋糕咁輕身,同樣軟綿綿但比較幼細同有質感睇得出用咗好多茶葉製成,差唔多成個蛋糕佈滿茶葉🍵伯爵茶味極度濃郁,當然仲食到蛋香味,同時唔會好甜外層係忌廉,佢寫話係用黑糖口味嘅法國忌廉,但係自己食到微微咖啡味🙈男朋友仲加咗麻糬俾我,佢啲麻糬好大粒,成個蕨餅size咁,全部聚集喺中間咬落煙煙韌韌唔太黏身😋唔係鬼口水type,而係比較乾爽滑捋捋,加咗令蛋糕更加豐富!屋企人一齊食,全部都大讚佢伯爵茶味夠出夠香一個簡單唔花巧但高質嘅蛋糕🍰
伯爵茶戚風蛋糕

▶️ 伯爵茶戚風蛋糕 8‘’
好巨型🎂適合10-12個人食用
外表白雪雪,灑上少許花瓣作裝飾,望落簡單優雅

屋企人一齊食,全部都大讚佢伯爵茶味夠出夠香
一個簡單唔花巧但高質嘅蛋糕🍰
外賣自取
伯爵茶戚風蛋糕
2023-12-13 164 瀏覽
靚景好Chill架海邊Café一直都好鍾情將軍澳澳南海岸架餐廳,難得今日朋友仔帶埋佢隻狗仔入來搵我小聚,所以都係揀返澳南海岸架一間叫JOMO架café。其實呢間café 真係好Chill,對住個海景,藍天白雲~~真係好似咩煩惱都無曬咁😊我地3點幾搵左outdoor坐低,點左2杯野飲同埋件cake。抹茶蛋糕不過不失架蛋糕野飲凍mocha & 凍 green tea mocha有時去一間café佢個環境仲重要過佢架野食,不過,呢間架蛋糕同野飲都算係晤錯啊,有機會都會想Lunch 來多次試下佢其他主食。==============================JOMO Kitchen & Health Hub將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G01號舖
靚景好Chill架海邊Café

抹茶蛋糕
不過不失架蛋糕

野飲
凍mocha & 凍 green tea mocha

JOMO Kitchen & Health Hub
2023-12-02 169 瀏覽
尋日朝同朋友咗扮文青。一早10點幾,將軍澳南嗰邊唔係好多餐廳cafe開咁早,所以都係是但去一間。呢度朝早時段有供應breakfast 同brunch ,或有少少蛋糕選擇。呢度食物質素正常操作,不過坐得都舒服,閒日早上唔算多人,有室內外位,室外位可以放狗,又可以望到海濱大橋,最好就係用嚟hea同放空。
尋日朝同朋友咗扮文青。

all day breakfast
2023-12-01
$150 (早餐)
2023-10-29 275 瀏覽
幫襯過呢間鋪頭幾次,都冇特別覺得好食,直至叫到呢個Vegetarian all day breakfast給我留下了非常清新又美味的印象。首先,他們的沙拉菜同牛油果,都好新鮮。大啡菇烤得剛好。Yogurt 係無糖,配上藍莓同士多啤梨粒,好食。他們的sourdough都非常美味,麵包表面金黃酥脆,內裡鬆軟。朱古力唔好飲,唔夠濃如果你是素食主義者或者只是想嚐試一些不同的早餐選擇,我強烈推薦你來這家餐廳試下佢地既all day breakfast

首先,他們的沙拉菜同牛油果,都好新鮮。
大啡菇烤得剛好。
Yogurt 係無糖,配上藍莓同士多啤梨粒,好食。

朱古力唔好飲,唔夠濃

• Vegetarian All Day Breakfast
好喜歡的將軍澳cafe 要分享給大家了~超chill 超愛這裡的vibe 看著海 看著大家跑跑步踏單車Mocha iced $50他們的咖啡☕️還滿舒服😌的 沒有過濃烈 或偏酸、苦感邊喝 邊坐在户外看著風景 曬著陽光☀️ 真是100分的享受Chocolate hot $50這朱古力🍫沒有很甜 或苦 是一份簡簡單單的朱古力🍫但他們的拉花也真的好美~~打卡一流Tiramisu Roll Cake $50這份的味道沒到超級濃郁 但也是走個舒服路線不過中間的jelly 也真的咖啡☕️ 味也滿香的不愛太甜 但又想吃個甜品的話 這份可以點點看😌Banana Chocolate Cake $50這份的朱古力🍫 蛋糕🍰 比較紮實 而外皮還微硬脆暖暖再配上冰淇淋🍦 不過甜 又好吃😋不愛香蕉🍌 的朋朋們 也不怕 他們香蕉人主要在中間的位置所選的香蕉🍌 也不是熟透的狀態~甜度剛好~喜歡這幾次到將軍澳 還是默默地跑回這家他們的户外vibe 真的沒人能及(若搬到將軍澳 有空的話 一定會天天來坐 吹吹風 放空💗
好喜歡的將軍澳cafe 要分享給大家了~

Mocha
Mocha iced $50
他們的咖啡☕️還滿舒服😌的 沒有過濃烈 或偏酸、苦感
邊喝 邊坐在户外看著風景 曬著陽光☀️ 真是100分的享受

2023-10-25
Mocha
Banana Chocolate Cake
2023-10-26 143 瀏覽
將軍澳海傍ᴄᴀғᴇ☕️❥ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ ʀᴏʟʟ ᴄᴀᴋᴇ + ɪᴄᴇᴅ ʟᴀᴛᴛᴇ $𝟾𝟹❥ ᴏʀɪɢɪɴᴀʟ ʙᴀsǫᴜᴇ ʙᴜʀɴᴛ ᴄʜᴇᴇsᴇ ᴄᴀᴋᴇ + ᴅɪʀᴛʏ $𝟽𝟾ᴄʜᴇᴇsᴇ ᴄᴀᴋᴇ味濃而不膩中間軟心效果討好 高質♥︎卷蛋就不過不失🜚 ᴄᴀᴋᴇ sᴇᴛ 性價比很好啊 .ᐟ.ᐟ.ᐟ周邊環境都很ᴄʜɪʟʟ~~
將軍澳海傍ᴄᴀғᴇ☕️

ᴄʜᴇᴇsᴇ ᴄᴀᴋᴇ味濃而不膩
中間軟心效果討好 高質♥︎
卷蛋就不過不失

🜚 ᴄᴀᴋᴇ sᴇᴛ 性價比很好啊 .ᐟ.ᐟ.ᐟ
周邊環境都很ᴄʜɪʟʟ~~

Now is the perfect time of year to enjoy the lovely outdoor seating at @jomocoffeencakes by the tko promenade! the menu is definitely vegetarian friendly and they always have such a yummy selection of cakes I've been fan of Jono for years, their chiffon cakes are still my favourite in Hong Kong. their all day breakfast and home made pasta were still very good and yummy. I mean the food quality is still here. However, the portions were too small for dishes priced $130, and they were served on pap

However, the portions were too small for dishes priced $130, and they were served on paper dishes and it was self service.

It was the first time I had jomo in TKO, but  the portion and presentation of the main dishes was disappointing. not to mention that there were tons of mosquitos flying around when we were eating, there were some flew into out food

the place and food were supposed to make people chill, but that wasn't value for money to have brunch there with the whole experience.
我同工人姐姐帶埋一個唔夠兩歲嘅BB入去坐,叫咗一杯咖啡同埋一個乳酪竟然叫我再叫多一樣食物,我話唔係個BB都計一個人?佢態度勁差,然後話我個一個咖啡同埋一個乳酪 只當係一個餐。朝早8:00 ,成間金鐘分店一個人都冇,佢啲服務態度都咁差,所謂咖啡店,我只不過坐得個15分鐘就迫你係咁消費, 嘢食又瞓又唔係特別好食,門面又窄,抵佢朝早一個人都冇。趕客,臨走我撕爛咗佢將去買會員卡,同佢講咁差嘅服務態度,我唔會再嚟。

𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ Homemade Granola w/ Raspberry Yogurt Bowl ┅ HKD 88▸ Earl Grey Chiffon Cake   ┅ HKD 55▸ Taro Mochi Roll Cake   ┅ HKD 50▸ Pineapple Coffee Tonic ┅ HKD 58▸ Mocha ┅ HKD 45▎Yogurt Bowl 穀麥碗上枱擺盤極之 IGable🤩 配有香蕉、奇異果、士多啤梨、藍莓等顏色鮮艷水果😋 仲有自家乾果穀麥片 兼顧到飽足感 熱量低之餘 又可以為身體提供所需維他命 喺外國非常熱門的早餐選物 能量滿滿😆▎Earl Grey Chiffon Cake 喺我心心念咗一段時間嘅伯爵茶戚風 經過幾次灣仔新店都太多人排無食到 伯爵茶戚風依舊鬆軟濕潤 充斥淡淡伯爵茶香味 滿滿的空氣感 淋上了軟滑的忌廉 口感順滑 甜度剛好 ▎Taro Mochi Roll Cake 芋頭麻糬 Roll Cake 蛋糕外層鬆軟綿密 忌廉打得很輕身 芋頭芋泥香而不膩 間中有數粒芋泥粒粒 麻糬口感軟糯 「 芋頭控 」
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

▸ Mocha ┅ HKD 45

▎Taro Mochi Roll Cake 芋頭麻糬 Roll Cake 蛋糕外層鬆軟綿密 忌廉打得很輕身 芋頭芋泥香而不膩 間中有數粒芋泥粒粒 麻糬口感軟糯 「 芋頭控 」一定會喜歡的! 😋

▎Mocha 咖啡味濃 奶泡綿滑 選用Double Shot House Blend Espresso 朋友覺得好滿意😆

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𓌈˒˒ Jomo Kitchen & Health Club

❜ JOMO Kitchen & Health Hub (將軍澳)
Shop G01,1/F,Monterey, 23 Tong Chun Street,TKO
— @jomocoffeencakes

‎‎܀
‎‎܀ Follow @chillfood.basis for more 📸
2023-08-06
  • Homemade Granola w/ Raspberry Yogurt Bowl
  • Earl Grey Chiffon Cake
  • Taro Mochi Roll Cake
  • Pineapple Coffee Tonic
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ Pineapple Coffee Tonic ┅ HKD 58▸ Homemade Granola w/ Raspberry Yogurt Bowl ┅ HKD 88▎Pineapple Coffee Tonic 擺盤好Igable 而Tonic Water選用大顆方冰 減慢冰嘅溶化速度 值得加分👍🏻 為免咖啡果酸味道蓋過Tonic Water嘅獨特苦味 店家更細心地特別調整為 Single Shot Espresso ☺️ 令Fruity Blend Favour 與Tonic Water 更match 更有層次😍 而菠蘿果肉為 Coffee Tonic 帶嚟一點小清新 冰涼又好喝!▎Yogurt Bowl 穀麥碗上枱擺盤極之 IGable🤩 配有香蕉、奇異果、士多啤梨、藍莓等顏色鮮艷水果😋 仲有自家乾果穀麥片 兼顧到飽足感 熱量低之餘 又可以為身體提供所需維他命 喺外國非常熱門的早餐選物 能量滿滿😆𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)  · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·𓌈˒˒ Jomo Kitchen & Hea
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

— @jomocoffeencakes

2023-08-06
$100 (早餐)
.星期日同朋友去將軍澳附近.本來搵間有sea view cafe.就搵間有位有半滿座位試吓.叫個all day breakfast同ice latte 試試.上菜速度算快食物普通.蛋糕🍰係唔錯👍🏻 要左個香蕉芝士蛋糕 有啲太甜.45分鐘用餐時間.兩人連加一 $450左右
星期日同朋友去將軍澳附近
蛋糕🍰係唔錯👍🏻 要左個香蕉芝士蛋糕 有啲太甜
45分鐘用餐時間
兩人連加一 $450左右
2023-08-06 162 瀏覽
在朋友家附近近年開了幾間cafe和餐廳,今次趁有時間就,見到一間裝修簡約嘅cafe就入去試下平日下午時間到,全店大概8成滿座不用等位就可直接入。下單大概15分鐘就有。JOMO全日早餐配煙燻三文魚🍣大概10分鐘就有,被一排牛油果驚艷到,軟軟嘅口感搭配上烤得香脆的酸種麵包,令到麵包帶有種清新嘅味道又增加了口感最出色都係威士忌木桶煙熏三文魚,同平時嘅煙三文魚唔同,鹹鮮味更濃厚,加上用油浸泡住更嫩滑最特別竟然有焗甜番薯,外層香脆入面香甜。炒滑蛋蛋香十足,大啡蘑菇焗得十分香,切開嫩滑多汁再配上一杯latte,坐在海旁位置有陣陣海風,望著外面海景真的十分寫意

JOMO全日早餐配煙燻三文魚🍣

2023-08-01 128 瀏覽
人氣蛋糕將軍澳人氣打卡蛋糕🍰味道係好好,但一咬下去真係一陣風咁!!!食完好似無食過野咁。。。之後叫左個包。。。份量。。。都係己好少,價錢都幾貴,食完都係唔係好飽咁。。都幾貴下同等位等左勁奈!#dinner #food #yummyfood #yummy #香港#將軍澳
人氣蛋糕