🥢尖沙咀超抵食買一送一每人$239全包 海鮮火鍋刺身放題🥢這間良心放題火鍋店一直在我book mark list 入面,而家仲做緊買一送一優惠,除了火鍋肉類仲有即撈貝類同流水蝦,仲有醬油鮑魚同醬油蝦,海鮮迷聽到都覺得食指大動🥢M6 澳洲和牛肩胛火鍋放題 $398 (星期五六日買一送一價錢) 平均加一後每位$239湯底一共有7款選擇,牡蠣土手鍋,海鮮煉獄鍋,步隊鍋,人參雞鍋,壽喜燒,豬骨鍋,隻隻都好吸引最後揀了海鮮煉獄鍋,店員話好辣,搞到我非常之咁期待,點知出到嚟係小小辣,雖然冇想像中咁辣,甜甜辣辣地幾好味,入邊本身已經有蝦帶子青口,所以都好鮮味🥢刺身,醬油蝦,醬油鮑魚刺身款式雖然唔多,但感覺很新鮮爽脆,最好食係醬油蝦同醬油鮑魚,我encore左好多次,醬油蝦用的是有頭甜蝦,本身已經好甜,加上特製的甜豉油醃過,味道更加鮮甜,鮑魚口感軟腍滑溜有口感,甜甜的又係好好食🥢即撈貝類,大頭蝦出邊有魚缸可以俾你即撈即煮,貝類共有四款感覺新鮮鮮味,其中一隻蜆略略有點沙,大頭蝦隻隻都超爆膏,如果鍾意食蝦嘅朋友呢度真係一個天堂🥢串燒蝦出邊有個燒烤爐,會不定時提串燒蝦,我咁鍾意
🥢尖沙咀超抵食買一送一每人$239全包 海鮮火鍋刺身放題

🥢刺身,醬油蝦,醬油鮑魚
醬油蝦,醬油鮑魚

🥢即撈貝類,大頭蝦

即撈海蜆
即撈大頭蝦

🥢串燒蝦
出邊有個燒烤爐,會不定時提串燒蝦,我咁鍾意食蝦梗係一次過攞好多隻,呢度嘅蝦仁有少少椒鹽味道,好嘢未好啱送酒

椒鹽大頭蝦串燒

🥢M6 澳洲和牛肩胛
食甜海鮮刺身,到我哋重點想食嘅牛肉,店員會擺低兩盤牛肉俾你,牛肉油脂均勻,入口好重牛肉嘅香味而且無筋好軟腍,放題來講很高質

🥢飲品
除咗有普通汽水,仲有我至愛的韓國水梨飲品,同埋桃酒啤酒,如果想飲真露燒酒可以加錢,都係良心㗎 10幾蚊一支,抵飲到爆

韓式飲品任飲

🥢甜品
嗱嗱嗱!重點呢度甜品真係要留肚食,因為除咗有雀巢雪糕,仲有movenpick ,多款韓國雪條雪糕批,最推介係鯛魚燒綠茶雪糕批,圖中右下韓國熱爆的流心黑糖珍珠奶茶雪條,真係好食到停唔到口

任食雪糕

🥢呢一間良心放題食物質素真係唔錯,尤其是鍾意食蝦同海鮮嘅一定要黎試吓,不過唯一唔好嘅係人手可能唔係好夠,冇乜人收枱會食到成枱都係殼,但重點食物多元化同埋甜品真係好正好啱食,襯而家仲有買一送一我會再來多幾次懲罰下呢間良心放題店

JK Brother’s 地址: 尖沙咀彌敦道180號寶華商業大廈3樓
配菜
任食雪糕
配菜
  • 雪糕
2020-12-03 479 瀏覽
JK Brother’s 💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:M6澳洲和牛肩胛放題$233(平日,已連加一 )餐廳M6澳洲和牛肩胛放題做緊買一送一!好抵啊!••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:套餐主打嘅M6澳洲和牛肩胛有明顯雲花,但太薄,唔算好重牛肉味。後來追加嘅牛肉都保持到頭輪水準,都算滿意。火鍋湯底普通,今次揀咗壽喜燒湯底,偏咸,可以試其他湯底。火鍋配料唔算多,比較特別嘅係有清酒醉雞同韓國泡菜餃子。醉雞食落好重酒味,而且有啲苦,唔太推介。而韓國泡菜餃子就有泡菜味,未食過都可以試吓嘅。熟食方面大部分都唔錯,炸物保持到溫度而唔會油,最得意係有流心芝士撻同奶黃牛角酥!流心芝士撻超級流心而且好有芝士味,撻皮唔硬,好食到想encore!奶黃牛角酥非常酥脆,奶黃唔係有咸蛋黃嘅奶黃,味道輕盈。兩樣都好好食,嚟到一定要叫喔!蝦絕對係必食之選,不論係出面撈嘅蝦、燒蝦定醬油蝦都好大隻肥美同有膏!雪糕櫃有Movenp
JK Brother’s 💛
♥️餐點:M6澳洲和牛肩胛放題$233(平日,已連加一 )
餐廳M6澳洲和牛肩胛放題做緊買一送一!好抵啊!

火鍋湯底普通,今次揀咗壽喜燒湯底,偏咸,可以試其他湯底。

蝦絕對係必食之選,不論係出面撈嘅蝦、燒蝦定醬油蝦都好大隻肥美同有膏!雪糕櫃有Movenpick雪糕同一啲比較罕見嘅韓國雪條,都幾唔錯喔!而甜品試咗芒果布甸同牛奶布甸,如果唔係特別想試可以留肚食其他嘢!
♥️特色:餐廳同一般火鍋放題好唔同!一個價錢已經包晒火鍋湯底、火鍋配料、火鍋醬料、刺身、熟食、燒烤、炸物、飲品同甜品雪糕!真係啱晒一次過想食多款種類食物嘅人啦。

餐廳仲設有生猛海鮮俾你自己撈,想食幾多自己撈!種類都幾多,大頭蝦、蜆、蟶子等,隔離亦有青口同扇貝夾!鐘意食海鮮嘅話呢到真係無去錯!

飲品方面,多款酒精飲品包括韓國燒酒、啤酒、白桃小姐、梅酒同清酒全部任飲,其餘一般紙包飲品、汽水、無糖茶都齊全。
M6澳洲和牛扁胛
醬油蝦
迷你刺身帶子丼
奶黃牛角酥(左)及流心芝士撻(右)
刺身
燒生蠔及蝦
M6澳洲和牛扁胛
醬油蝦
奶黃牛角酥(左)及流心芝士撻(右)
刺身
燒生蠔及蝦
2020-11-27 721 瀏覽
今個月已第三次光顧,今晚特別帶好友來試,結果失準了,也令朋友失望了。入埸見魚缸內只有幾隻死蝦,照撈,但原來肉也霉了。聖子放在底層給上層筲箕壓著,差點看不到,要搬開上層的筲箕才發現,不肯定是否不想讓客食到。M6澳洲和牛也跟月初的品質有差異,月初有明顯均勻雪花,口感較滑,今次較像美國肥牛的1/3邊是全脂肪,級數像不同了。簡單如粟米,也沒有了上次的超甜粟,是普通粟米甜度。奇怪而恰巧的連服務員也變了,不見了月頭那一兩個溫婉有禮而廣東話又字正腔圓的女孩子。月初月中,跟月尾像極了兩間店。生意難做,要保持初衷,不要蝕本,但如何經營與平衡,老闆要想想。
簡單如粟米,也沒有了上次的超甜粟,是普通粟米甜度。
月初月中,跟月尾像極了兩間店。
2020-11-27
2020-11-20 460 瀏覽
去年吃過覺得CP值很高因此今次再帶朋友一起光顧,今次除了食物水準下降了之外,有一位店員貌似老闆娘的態度也十分惡劣,臨近放題時間結束前她多次瘋狂催促我們交枱,且態度無禮,但明明是店家漏了我們很多張單 ,時段結束前十分鐘才說叫廚房馬上做給我們,且不帶歉意,要我們短短十分鐘時間內進食完畢,我們多次有禮地表示完成枱上少量食物便會交枱,但該店員還是氣急敗壞地說:唔係等陣架,你而家要即刻走!態度實在令人相當不舒服,食物質素都其次,身為香港人第一次在餐廳遭受如此惡劣態度對待,還要是所謂的「良心店」....應該不會再光顧了(我是特地登記openrice會員寫這篇評論的,因為店家社交平台也關閉了評論功能)
2020-11-17 970 瀏覽
支持小店行動 (佢n年前既前身係觀塘食韓國野的) *$488 +10% - 抵食! 因為有買一送一優惠!- 澳洲m6牛~ 好有澳洲牛既味(如果你有食開你就會明),牛味好重,肥膏少、如果你係大胃王可能可以食到好多!值得一試😋- 湯底 : 隻大菇係巧巧味既~叫左個麵豉湯底,略咸、都係蕃茄岩我多d~ 湯底好多料!- 芒果味啤酒 : errrr... 芒果lassi 岩我飲多d 😅- 仲有新鮮草蝦,一堆貝殼比你自己撈 ; d蝦好新鮮,d肉係好實好有質感既🤣(掛住食唔記得影相)- 仲有雪糕/條任食😊食完又要行多幾萬步
支持小店行動 (佢n年前既前身係觀塘食韓國野的)

*$488 +10% - 抵食! 因為有買一送一優惠!

- 仲有雪糕/條任食😊

食完又要行多幾萬步
2020-11-16 936 瀏覽
放題系列 – JK Brother’s🥘多次既限聚令延長及火鍋群組既出現☹️小店多次宣佈告急,並一度要靠賣食料’吊命’💉今次開返晚市,第一時間去懲罰一下💰------------------------------環境:全埸大約20枱左右,普遍都係4人座位依家每枱2人,坐落唔會太逼😋每枱中間都有布簾隔住,防疫意識做到足🧹------------------------------食物: M6澳洲和牛肩胛任食套餐坐低後店員推呢個套餐做緊買一送一🎉(加一收返正價同2位,只可以收現金)亮點一: 即撈即淥新鮮海鮮🦪大頭蝦,大蜆,沙白任你撈,青口扇貝任你夾撈完夾完加冰保鮮,即時再淥黎食亮點二: 名牌Movenpick雪糕食到飽🍦放題要任食Movenpick,埋單每人起碼$400UP亮點三: 剌身大件唔吝惜🍣每次ORDER刺身個數都出齊,仲要大大件亮點四: 麻辣凍鮑魚10小辣既程度,但非常入味,小編Encore左好多次😋至於其他火鍋配料,湯底,牛肉等等都係正常水平不過不失,對得住個價錢有餘總括黎講, CP值絕絕對係高分💯------------------------------服務:店員FILL食
放題系列 – JK Brother’s🥘
多次既限聚令延長及火鍋群組既出現☹️
小店多次宣佈告急,並一度要靠賣食料’吊命’💉
今次開返晚市,第一時間去懲罰一下💰
環境:
全埸大約20枱左右,普遍都係4人座位
依家每枱2人,坐落唔會太逼😋
每枱中間都有布簾隔住,防疫意識做到足🧹
食物: M6澳洲和牛肩胛任食套餐
坐低後店員推呢個套餐做緊買一送一🎉
(加一收返正價同2位,只可以收現金)
亮點一: 即撈即淥新鮮海鮮🦪

大頭蝦,大蜆,沙白任你撈,青口扇貝任你夾
撈完夾完加冰保鮮,即時再淥黎食
亮點二: 名牌Movenpick雪糕食到飽🍦

放題要任食Movenpick,埋單每人起碼$400UP
亮點三: 剌身大件唔吝惜🍣

每次ORDER刺身個數都出齊,仲要大大件
亮點四: 麻辣凍鮑魚

10小辣既程度,但非常入味,小編Encore左好多次😋
至於其他火鍋配料,湯底,牛肉等等都係正常水平

不過不失,對得住個價錢有餘
總括黎講, CP值絕絕對係高分💯
服務:
店員FILL食材速度都算快🚀
每次出去拎野食都唔會見到有吉盤
店員都好有禮貌,忙碌時都唔黑面😄

環境: 6.5/10
食物: 7.5/10
服務: 5.5/10

地址: 尖沙咀彌敦道180號寶華商業大廈3樓
人均消費: $200-$400
一行2人中午訂位20:30食都好多人食先先講牛肉真心唔係亂來比既.有質素好食.有牛味👍🏻海鮮.任攞.大頭蝦.青口.貝類(都4-5款)👍🏻湯地都足料.是次要左人參雞.來到有參味既👍🏻甜品.有質素👍🏻絕不是是旦既雪糕👍🏻即食.有蠔.有魚頭👍🏻尖沙咀$480.2個人老實說除左環境比較冇咁靚外.真係好👍🏻來野都快準食蝦食牛食甜品都夠回本🤣😂
一行2人中午訂位
老實說除左環境比較冇咁靚外.真係好👍🏻
來野都快準
食蝦食牛食甜品都夠回本🤣😂
2020-11-05 1402 瀏覽
因為朋友生日,所以去咗Brandon之前推介嘅JK brothers食火鍋放題。上到去即刻諗叫邊一個set,不過侍應行咗過嚟同我哋講$388嗰個set而家做緊買一送一,我哋諗都唔諗就即刻揀咗呢個啦。湯底方面我哋揀咗部隊鍋同埋牡蠣湯底。本身一上湯嘅時候覺得都幾香,但係侍應加湯嘅時候係加清湯,即刻溝淡晒啲味😭講吓食物方面,用手機掃QR code可以叫刺身,我哋叫咗每樣少少嚟試吓,覺得個醬油蝦同埋鮑魚都幾好食。火鍋配料方面就略嫌少咗啲啲,我最鍾意食嘅豆腐同埋芋絲都冇😢可能係我食嘅嘢比較揀擇....不過甜品方面就好揼本!去咁抵食嘅火鍋放題,竟然有movenpick!仲有好多韓國甜品,嗰個芒果雪條一定要食,同埋朋友拎咗呢個綠茶鯛魚燒雪糕,佢都非常推介!出面買一個都好貴。最後因為有朋友生日,所以送咗一支香檳俾我哋。非常推介大家去食
湯底方面我哋揀咗部隊鍋同埋牡蠣湯底。

• 甜品
2020-10-27 1609 瀏覽
朋友見到有優惠 帶我地黎試下4個人 叫2人價錢網上見到影片已經覺得好吸引 可以自己出去拎海鮮 有啲似之前韓國食一間店 不過嗰間就係燒烤嘅我勁鍾意食蜆啱晒我平時去任食打邊爐 落親單 蜆都係比幾粒而家鍾意攞幾多都得哈哈 仲有熟食 甜品 飲品自助區好多選擇地方唔算好大 記得要卜位海鮮全部望落去都好新鮮 對熟蝦冇興趣所以就冇拎到蜆就試哂幾款 個人覺得大粒啲白色嗰款比較鮮甜間唔中會有沙 可接受味道到正常 啲野未熟可以食住等有牛味 推薦唔記得影醬油蝦 醬油蝦推薦 好鮮甜 個醬汁就係醬油蟹嗰啲醬汁幾入味 甜甜地 辣辣地相反鮑魚就太辣呀 唔食得辣嘅唔好點鮑魚同埋刺身都一般般 可以每款叫2件試下先我嗰晚食嘅三文魚就太肥 好油芝士撻好味 可惜叫完2個之後就話無哂奶黃流心牛角包 個包本身好食個奶黃餡好流心 但味道有啲怪呢個唔推薦 都幾難食下🤣 千祈唔好拎
朋友見到有優惠 帶我地黎試下

奶黃流心牛角包 個包本身好食
個奶黃餡好流心 但味道有啲怪

呢個唔推薦 都幾難食下🤣 千祈唔好拎

2020-10-22 1592 瀏覽
現澳洲和牛套餐買一送一,兩或四人極抵食,但我最喜歡是有現撈生猛大頭蝦及貝類,蝦新鮮生猛🦐,幾款貝類鮮甜好味,任點的自製醬油蝦及醬油鮑魚亦好味,剌生款式不多但亦新鮮好味,自助吧食材有多款餃子/菜/雞肉,其中清酒雞肉及韓國泡菜餃可以一試,小食有多款炸物,以炸蠔,燒生蠔及串燒蝦最好味,甜品/雪糕都好多選擇,如果喜歡榴槤可以試吓榴槤糯米糍,飲品有多款選擇,喜歡飲酒更有韓國燒酒清酒梅酒🍻,整體來講食物新鮮,味道OK。
  • 醬油蝦
本人本來看了某youtuber介紹,看似有很多食物選擇,例如醬油蝦,刺身,即撈海鮮等等,因此有不少期望。但入場後,大大失望。首先食物總類少雖然有即場撈海鮮,但蝦無蝦味,貝殼類有沙,120分鐘未見到燒生蠔出現,和youtube片很大出入。牛肉還好,但下下都要向職員下單,浪費了qr code落單的功能。眼見醬油鮑魚清理得不太乾淨,所以醬油蝦都不敢食了。雪糕方面,雖然有movenpick,但只有咖啡味可選擇。員工服務態度還好。最後感受:性價比很低
首先食物總類少
眼見醬油鮑魚清理得不太乾淨,所以醬油蝦都不敢食了。
雪糕方面,雖然有movenpick,但只有咖啡味可選擇。
員工服務態度還好。
最後感受:性價比很低

• 無特別
2020-09-25 4103 瀏覽
今天去了食午餐放題,只是$68元再加一,十分超值,肥牛任食,還有食物櫃放有蔬菜,金姑,雲吞, 泡菜餃子,貢丸等等。有些食物由台灣及韓國直送。還有些熟食,有些 炸物,都十分好味。還有日式的 螺肉 ,八爪魚,中華沙律等等。又有 響鈴和炸魚皮。食物都好好味,非常超值。還有飲品,任飲,雖然 選擇不多,但都可以,仲有甜品, 豆腐花,牛乳及芒果布甸,和雪糕。所以非常超值,現在日日 爆滿,一定要訂位。自助餐由1:00pm 至3:00pm, 今日大概2:30pm 時,突然見到有位大叔,他因為太貪心,之前從食物櫃取了太多食物,他食唔曬,他景然想將食唔完的食物放回食物櫃,我見唔到有没有店員阻止他,只見他大大聲講" 我食唔曬,唔好浪費", 但現在有疫情,你的口水已經噴曬在食物上, 如果將食物放回食物櫃,十分唔 衛生, 冇人想食你口水尾, 如果自己食唔曬,就唔好攞太多食物,要真惜食物。希望這店可以罰款, 以阻嚇那些貪心的人。
2020-09-25
2020-07-18 7287 瀏覽
因為間店告急所以去支持下但係對呢間黃店真係太失望啦好味是良知呀大佬 再唔改善下比你告急幾百次都唔掂第一,食物質素差叫左個$388買一送一嘅套餐但啲牛未解凍之餘 質素仲差過牛摩完全唔值388呢個價 壽喜燒湯底 甜到飛起 已經瘋狂加水都仲係好甜 第二,環境唔衛生 竟然用白布隔開座位成間醫院咁🌝 我唔知啲白布有冇洗啦但啲食物成日唔小心hi到塊布真係好污糟第三,呀嬸態度差 其他員工都係後生仔女 態度ok唯獨是有個呀嬸 唔知係店長定老細態度真係特別差 黑口黑面一過鐘 明明已經執緊野準備走都要係到啤住哂🤷🏻‍♀️ 不過唯一抵讚係 甜品有movenpick😍😍
因為間店告急所以去支持下

態度真係特別差 黑口黑面
一過鐘 明明已經執緊野準備走
都要係到啤住哂🤷🏻‍♀️

不過唯一抵讚係 甜品有movenpick😍😍
家庭聚會雖然疫情影響下各食肆也人心惶惶!但這間多元化火煱在逆境中令人振憤!買一送一的牛肩胛套餐加任撈海鮮,刺身,酱油鮑鱼及蝦,燒蝦燒蠔炸蠔榴槤糯米糍好出色。吃過好多放題開了一年左右的這店可算最掂啦~大力推介
  • 梅酒',雲吞,榴槤糯米糍,人參雞湯底,牛肩胛,芒果雪條及玄米茶雪糕
  • 刺身
  • 炸物
  • 甜品
2020-07-12 3029 瀏覽
店舖非常多人,建議去之前一定要訂枱!之前與好友一起總共五個人一齊食!雖然環境有少少擠迫,但整體還算乾淨企理沒有大影響。食物非常抵食有新鮮嘅蝦,帶子等,要幾多有幾多!啲新鮮嘅蝦全部都係自己夾上黎,啲蝦新鮮到放咗落火鍋仲跳返上嚟,感覺非常新穎,而且服務員非常有禮貌,非常耐心講解。食物質素油高,醬油蝦非常新鮮好食!而且甜品極高質,唔同其他任食放題,好多韓國甜品、韓國雪條,仲有啲又貴又高級嘅雪糕,食到舔舔脷!