2020-11-16 2142 瀏覽
放題系列 – JK Brother’s🥘多次既限聚令延長及火鍋群組既出現☹️小店多次宣佈告急,並一度要靠賣食料’吊命’💉今次開返晚市,第一時間去懲罰一下💰------------------------------環境:全埸大約20枱左右,普遍都係4人座位依家每枱2人,坐落唔會太逼😋每枱中間都有布簾隔住,防疫意識做到足🧹------------------------------食物: M6澳洲和牛肩胛任食套餐坐低後店員推呢個套餐做緊買一送一🎉(加一收返正價同2位,只可以收現金)亮點一: 即撈即淥新鮮海鮮🦪大頭蝦,大蜆,沙白任你撈,青口扇貝任你夾撈完夾完加冰保鮮,即時再淥黎食亮點二: 名牌Movenpick雪糕食到飽🍦放題要任食Movenpick,埋單每人起碼$400UP亮點三: 剌身大件唔吝惜🍣每次ORDER刺身個數都出齊,仲要大大件亮點四: 麻辣凍鮑魚10小辣既程度,但非常入味,小編Encore左好多次😋至於其他火鍋配料,湯底,牛肉等等都係正常水平不過不失,對得住個價錢有餘總括黎講, CP值絕絕對係高分💯------------------------------服務:店員FILL食
放題系列 – JK Brother’s🥘
多次既限聚令延長及火鍋群組既出現☹️
小店多次宣佈告急,並一度要靠賣食料’吊命’💉
今次開返晚市,第一時間去懲罰一下💰
環境:
全埸大約20枱左右,普遍都係4人座位
依家每枱2人,坐落唔會太逼😋
每枱中間都有布簾隔住,防疫意識做到足🧹
食物: M6澳洲和牛肩胛任食套餐
坐低後店員推呢個套餐做緊買一送一🎉
(加一收返正價同2位,只可以收現金)
亮點一: 即撈即淥新鮮海鮮🦪

大頭蝦,大蜆,沙白任你撈,青口扇貝任你夾
撈完夾完加冰保鮮,即時再淥黎食
亮點二: 名牌Movenpick雪糕食到飽🍦

放題要任食Movenpick,埋單每人起碼$400UP
亮點三: 剌身大件唔吝惜🍣

每次ORDER刺身個數都出齊,仲要大大件
亮點四: 麻辣凍鮑魚

10小辣既程度,但非常入味,小編Encore左好多次😋
至於其他火鍋配料,湯底,牛肉等等都係正常水平

不過不失,對得住個價錢有餘
總括黎講, CP值絕絕對係高分💯
服務:
店員FILL食材速度都算快🚀
每次出去拎野食都唔會見到有吉盤
店員都好有禮貌,忙碌時都唔黑面😄

環境: 6.5/10
食物: 7.5/10
服務: 5.5/10

地址: 尖沙咀彌敦道180號寶華商業大廈3樓
人均消費: $200-$400
2021-04-02 0 瀏覽
員工超有禮貌, 餐廳勁忙但員工態度勁好, e方面真係好驚喜。 食物中上, 牛肩胛好軟淋有牛味, 不過覺得醬油蝦鮑魚/地獄辣湯底 都甜左d, 可能個人口味吧。周5晚連加1$270/位 有焗蠔/新鮮游水蝦/醬油鮑魚/蝦 任食2hr 都抵的, 總恬而言~~絕對值得1 去
2021-04-01
  • 甜品
2021-03-27 0 瀏覽
聽講呢間有新鮮海鮮食就同朋友晚市去咗試下我地叫咗個$258 個個牛板腱配壽喜燒湯底1. 牛就麻麻 已經叫貴啲個款點知個日都係食到牛筋攝牙罅 2. 海鮮方面都好新鮮 啲蝦放咗入兜都會跳出黎個啲 但啲蜆就有沙3. 刺身冇乜選擇 啲三文魚切完都仲連住 所謂嘅韓式就係醬油蝦同鮑魚兩個選擇 味道都好一般4. 火鍋料多數都係丸類同魚糕 選擇唔夠多元化5. 熟食就不了 串燒柴到乜咁又凍冰冰 餐廳就標榜日韓刺身海鮮火鍋放題好似乜都有,但我覺得就乜都做到半桶水咁,如果focus番有gimmick嘅海鮮火鍋放題仲好,雖然唔算好貴但同等價錢我覺有其他更好嘅選擇我上網再睇睇中午原來好平lol 中午個價先係佢食物質素嘅價錢 晚市黎食真係麻麻
聽講呢間有新鮮海鮮食就同朋友晚市去咗試下
我地叫咗個$258 個個牛板腱配壽喜燒湯底

1. 牛就麻麻 已經叫貴啲個款點知個日都係食到牛筋攝牙罅

4. 火鍋料多數都係丸類同魚糕 選擇唔夠多元化

5. 熟食就不了 串燒柴到乜咁又凍冰冰

2021-03-26 166 瀏覽
JK 做開晚市打邊爐,之前疫情期間多次要停晚市轉過賣凍肉,難得而家開番晚市即過支持下。本身訂位時對野食都無太大期望,因為真心想支持下,後黎睇下D相先知原來都多野選擇。去到餐廳,選擇左Prime 牛板腱任食,食物有分QR CODE落單同自助區兩部分;牛肉就要同職員另加先有。QR CODE 落單選擇既唔算多,有刺身、芝士撻、奶皇牛角包、醬油鮑魚同蝦等等;自助區有丸類、蔬菜類、海蝦(蝦、青口、蜆等貝類)、燒蝦同燒蠔、炸物、飲品同甜品。湯底方面選左人參雞湯,唔知點解愈食愈咸,用呢個湯底會令你唔洗點醬油就可以食。牛板腱推介,幾好食,唔會過肥/瘦,油脂比例剛好,個人十分喜愛。刺身就無咩特別,不過不失醬油鮑魚有少少辣。貝類食物幾唔錯,有鮮味,但食到有少少沙。燒蠔少失望,Cream多,隻蠔燒到好細粒。飲品方面超多選擇,仲有燒酒飲👍🏻另外十分推介芝士撻、奶皇牛角包,雖然食咁多野食到好飽,但真係要必食,仲要忍唔住叫多兩個食,送上黎熱辣辣,奶皇牛角包仲有少少流心既效果,超好食!最後甜品方面,有好多好多雪糕食,今次雖然無Mövenpick,但都有Haagen dazs,仲有好多唔同牌子既雪糕同雪條,想試曬但真

刺身就無咩特別,不過不失

飲品方面超多選擇,仲有燒酒飲👍🏻

最後甜品方面,有好多好多雪糕食,今次雖然無Mövenpick,但都有Haagen dazs,仲有好多唔同牌子既雪糕同雪條,想試曬但真係飽到傻左。❤️❤️❤️❤️
2021-03-16
  • 火鍋
今日試JK打邊爐放題😊,食17:00-19:00.$228免加一👍比想像中多野食,特別正係海鮮池自己撈,好大隻游水蝦🦐,另外蒜蓉燒生蠔,燒牛肋肉亦好味,至正甜品流心奶皇牛角包🥐芝士撻。特別推介係醬油蝦🦐,應該係用韓國醬油蟹🦀方法去做甜蝦,呢個真係比想像中好食😉,食咗好多,其實食完佢出邊嘅嘢之後,已經食唔到幾多火鍋嘅嘢,所以其實真係唔需要加錢食特別貴嘅牛肉🥩,佢一上枱畀咗兩大盤我,其實我食咗一盤已經飽左,另外一盆唔想嘥野夾硬食,但係佢牛肉嘅質素我覺得都ok.缺點係環境有d迫,地方吾大,湯底味道一般,醬料唔好味。同埋有一个阿姐有d惡,叫佢執枱有d黑面🙈,不過E个價錢比咁多野食,算係好抵,會再去😂
2021-03-17 1248 瀏覽
好耐無同屋企人出街食飯,今次就黎呢間JK Brother's 食海鮮火鍋放題。餐廳最大賣點係任食大頭蝦,仲有蟶子同幾款蜆,全部响出面魚缸即撈即淥黎食。大頭蝦非常新鮮隻隻爆膏,蝦肉爽口彈牙,大啖肉大啖膏超級滿足!🤗至於其他火鍋料我地好少食,都係啲基本款式選擇吾多。佢仲有刺身同其他小食供應,刺身質素一般吾使食太多,而醬油蝦同醬油鮑魚亦係我地主攻嘅回本菜,醬油鮑魚爽口,醬油蝦都好鮮甜一啲都吾腥,我地不斷食不斷叫,已經數吾到食左幾多碟了!🤣兩小時其實都好夠時間食兼且回本無難度,只係餐廳安排我地坐最入角度張枱,出出入入好吾方便,後尾懶得騰出去咁辛苦,提早收工😅,否則我會食得更多!😎整體來說,呢間值得推介,係張枱細左d,食起上黎有啲亂,但要食好西就吾會計較呢啲小問題架啦,餐廳而家仲做緊某信用卡優惠,仲吾快啲去試下!😁

2021-03-10
  • 大頭蝦
2021-03-05 3001 瀏覽
我同朋友就嗌咗268任食個餐,用指定信用卡就免除了加一。食物任食,有熟食、牛肉、刺身用app下單。刺身一般啦,但想推介熟食鮑魚!鮑魚仔來講算幾大隻!仲幾稔幾入味!我叫了兩轉encore (對唔住我忘記了影隻鮑魚)牛質素還好。出去攞的食物有基本嘅腸呀,丸呀果d,餃有個泡菜餃幾好味想狂推佢嘅任食海鮮!有聖指、大蜆、細蜆、生猛到跳的蝦⋯⋯仲可以自己去水簇箱撈,仲有冰在旁邊比你𢳂來保持海鮮新鮮度!可想而知,d海鮮有幾新鮮!咁嘅海鮮任食,兩舊幾水,抵啦!雖然,係難啲book位個鍋叫咗壽喜燒味
我同朋友就嗌咗268任食個餐,用指定信用卡就免除了加一。
牛質素還好。
出去攞的食物有基本嘅腸呀,丸呀果d,餃有個泡菜餃幾好味

咁嘅海鮮任食,兩舊幾水,抵啦!雖然,係難啲book位

個鍋叫咗壽喜燒味
2020-12-03 3964 瀏覽
JK Brother’s 💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:M6澳洲和牛肩胛放題$233(平日,已連加一 )餐廳M6澳洲和牛肩胛放題做緊買一送一!好抵啊!••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:套餐主打嘅M6澳洲和牛肩胛有明顯雲花,但太薄,唔算好重牛肉味。後來追加嘅牛肉都保持到頭輪水準,都算滿意。火鍋湯底普通,今次揀咗壽喜燒湯底,偏咸,可以試其他湯底。火鍋配料唔算多,比較特別嘅係有清酒醉雞同韓國泡菜餃子。醉雞食落好重酒味,而且有啲苦,唔太推介。而韓國泡菜餃子就有泡菜味,未食過都可以試吓嘅。熟食方面大部分都唔錯,炸物保持到溫度而唔會油,最得意係有流心芝士撻同奶黃牛角酥!流心芝士撻超級流心而且好有芝士味,撻皮唔硬,好食到想encore!奶黃牛角酥非常酥脆,奶黃唔係有咸蛋黃嘅奶黃,味道輕盈。兩樣都好好食,嚟到一定要叫喔!蝦絕對係必食之選,不論係出面撈嘅蝦、燒蝦定醬油蝦都好大隻肥美同有膏!雪糕櫃有Movenp
JK Brother’s 💛
♥️餐點:M6澳洲和牛肩胛放題$233(平日,已連加一 )
餐廳M6澳洲和牛肩胛放題做緊買一送一!好抵啊!

火鍋湯底普通,今次揀咗壽喜燒湯底,偏咸,可以試其他湯底。

蝦絕對係必食之選,不論係出面撈嘅蝦、燒蝦定醬油蝦都好大隻肥美同有膏!雪糕櫃有Movenpick雪糕同一啲比較罕見嘅韓國雪條,都幾唔錯喔!而甜品試咗芒果布甸同牛奶布甸,如果唔係特別想試可以留肚食其他嘢!
♥️特色:餐廳同一般火鍋放題好唔同!一個價錢已經包晒火鍋湯底、火鍋配料、火鍋醬料、刺身、熟食、燒烤、炸物、飲品同甜品雪糕!真係啱晒一次過想食多款種類食物嘅人啦。

餐廳仲設有生猛海鮮俾你自己撈,想食幾多自己撈!種類都幾多,大頭蝦、蜆、蟶子等,隔離亦有青口同扇貝夾!鐘意食海鮮嘅話呢到真係無去錯!

飲品方面,多款酒精飲品包括韓國燒酒、啤酒、白桃小姐、梅酒同清酒全部任飲,其餘一般紙包飲品、汽水、無糖茶都齊全。
M6澳洲和牛扁胛
醬油蝦
迷你刺身帶子丼
奶黃牛角酥(左)及流心芝士撻(右)
刺身
燒生蠔及蝦
M6澳洲和牛扁胛
醬油蝦
奶黃牛角酥(左)及流心芝士撻(右)
刺身
燒生蠔及蝦
2020-11-27 3342 瀏覽
今個月已第三次光顧,今晚特別帶好友來試,結果失準了,也令朋友失望了。入埸見魚缸內只有幾隻死蝦,照撈,但原來肉也霉了。聖子放在底層給上層筲箕壓著,差點看不到,要搬開上層的筲箕才發現,不肯定是否不想讓客食到。M6澳洲和牛也跟月初的品質有差異,月初有明顯均勻雪花,口感較滑,今次較像美國肥牛的1/3邊是全脂肪,級數像不同了。簡單如粟米,也沒有了上次的超甜粟,是普通粟米甜度。奇怪而恰巧的連服務員也變了,不見了月頭那一兩個溫婉有禮而廣東話又字正腔圓的女孩子。月初月中,跟月尾像極了兩間店。生意難做,要保持初衷,不要蝕本,但如何經營與平衡,老闆要想想。
簡單如粟米,也沒有了上次的超甜粟,是普通粟米甜度。
月初月中,跟月尾像極了兩間店。
2020-11-27
2020-11-20 2367 瀏覽
去年吃過覺得CP值很高因此今次再帶朋友一起光顧,今次除了食物水準下降了之外,有一位店員貌似老闆娘的態度也十分惡劣,臨近放題時間結束前她多次瘋狂催促我們交枱,且態度無禮,但明明是店家漏了我們很多張單 ,時段結束前十分鐘才說叫廚房馬上做給我們,且不帶歉意,要我們短短十分鐘時間內進食完畢,我們多次有禮地表示完成枱上少量食物便會交枱,但該店員還是氣急敗壞地說:唔係等陣架,你而家要即刻走!態度實在令人相當不舒服,食物質素都其次,身為香港人第一次在餐廳遭受如此惡劣態度對待,還要是所謂的「良心店」....應該不會再光顧了(我是特地登記openrice會員寫這篇評論的,因為店家社交平台也關閉了評論功能)
2020-11-17 2107 瀏覽
支持小店行動 (佢n年前既前身係觀塘食韓國野的) *$488 +10% - 抵食! 因為有買一送一優惠!- 澳洲m6牛~ 好有澳洲牛既味(如果你有食開你就會明),牛味好重,肥膏少、如果你係大胃王可能可以食到好多!值得一試😋- 湯底 : 隻大菇係巧巧味既~叫左個麵豉湯底,略咸、都係蕃茄岩我多d~ 湯底好多料!- 芒果味啤酒 : errrr... 芒果lassi 岩我飲多d 😅- 仲有新鮮草蝦,一堆貝殼比你自己撈 ; d蝦好新鮮,d肉係好實好有質感既🤣(掛住食唔記得影相)- 仲有雪糕/條任食😊食完又要行多幾萬步
支持小店行動 (佢n年前既前身係觀塘食韓國野的)

*$488 +10% - 抵食! 因為有買一送一優惠!

- 仲有雪糕/條任食😊

食完又要行多幾萬步
  • 火鍋
一行2人中午訂位20:30食都好多人食先先講牛肉真心唔係亂來比既.有質素好食.有牛味👍🏻海鮮.任攞.大頭蝦.青口.貝類(都4-5款)👍🏻湯地都足料.是次要左人參雞.來到有參味既👍🏻甜品.有質素👍🏻絕不是是旦既雪糕👍🏻即食.有蠔.有魚頭👍🏻尖沙咀$480.2個人老實說除左環境比較冇咁靚外.真係好👍🏻來野都快準食蝦食牛食甜品都夠回本🤣😂
一行2人中午訂位
老實說除左環境比較冇咁靚外.真係好👍🏻
來野都快準
食蝦食牛食甜品都夠回本🤣😂
2020-11-05 1816 瀏覽
因為朋友生日,所以去咗Brandon之前推介嘅JK brothers食火鍋放題。上到去即刻諗叫邊一個set,不過侍應行咗過嚟同我哋講$388嗰個set而家做緊買一送一,我哋諗都唔諗就即刻揀咗呢個啦。湯底方面我哋揀咗部隊鍋同埋牡蠣湯底。本身一上湯嘅時候覺得都幾香,但係侍應加湯嘅時候係加清湯,即刻溝淡晒啲味😭講吓食物方面,用手機掃QR code可以叫刺身,我哋叫咗每樣少少嚟試吓,覺得個醬油蝦同埋鮑魚都幾好食。火鍋配料方面就略嫌少咗啲啲,我最鍾意食嘅豆腐同埋芋絲都冇😢可能係我食嘅嘢比較揀擇....不過甜品方面就好揼本!去咁抵食嘅火鍋放題,竟然有movenpick!仲有好多韓國甜品,嗰個芒果雪條一定要食,同埋朋友拎咗呢個綠茶鯛魚燒雪糕,佢都非常推介!出面買一個都好貴。最後因為有朋友生日,所以送咗一支香檳俾我哋。非常推介大家去食
湯底方面我哋揀咗部隊鍋同埋牡蠣湯底。

• 甜品
2020-10-27 1967 瀏覽
朋友見到有優惠 帶我地黎試下4個人 叫2人價錢網上見到影片已經覺得好吸引 可以自己出去拎海鮮 有啲似之前韓國食一間店 不過嗰間就係燒烤嘅我勁鍾意食蜆啱晒我平時去任食打邊爐 落親單 蜆都係比幾粒而家鍾意攞幾多都得哈哈 仲有熟食 甜品 飲品自助區好多選擇地方唔算好大 記得要卜位海鮮全部望落去都好新鮮 對熟蝦冇興趣所以就冇拎到蜆就試哂幾款 個人覺得大粒啲白色嗰款比較鮮甜間唔中會有沙 可接受味道到正常 啲野未熟可以食住等有牛味 推薦唔記得影醬油蝦 醬油蝦推薦 好鮮甜 個醬汁就係醬油蟹嗰啲醬汁幾入味 甜甜地 辣辣地相反鮑魚就太辣呀 唔食得辣嘅唔好點鮑魚同埋刺身都一般般 可以每款叫2件試下先我嗰晚食嘅三文魚就太肥 好油芝士撻好味 可惜叫完2個之後就話無哂奶黃流心牛角包 個包本身好食個奶黃餡好流心 但味道有啲怪呢個唔推薦 都幾難食下🤣 千祈唔好拎
朋友見到有優惠 帶我地黎試下

奶黃流心牛角包 個包本身好食
個奶黃餡好流心 但味道有啲怪

呢個唔推薦 都幾難食下🤣 千祈唔好拎

2020-10-22 1921 瀏覽
現澳洲和牛套餐買一送一,兩或四人極抵食,但我最喜歡是有現撈生猛大頭蝦及貝類,蝦新鮮生猛🦐,幾款貝類鮮甜好味,任點的自製醬油蝦及醬油鮑魚亦好味,剌生款式不多但亦新鮮好味,自助吧食材有多款餃子/菜/雞肉,其中清酒雞肉及韓國泡菜餃可以一試,小食有多款炸物,以炸蠔,燒生蠔及串燒蝦最好味,甜品/雪糕都好多選擇,如果喜歡榴槤可以試吓榴槤糯米糍,飲品有多款選擇,喜歡飲酒更有韓國燒酒清酒梅酒🍻,整體來講食物新鮮,味道OK。