2020-01-23 619 瀏覽
每次去食 ,老闆對每枱客都招呼周到,員工親切服務好。食物質素滿分,環境氣氛都好夠浪漫,枱上仲有小蠟燭,十分滿意!!上年同男朋友慶祝四周年!今次 booking 帶閨蜜去試下!其實六日夜晚去 都經常full house,會見到好多人係到聚餐,慶祝都會選擇係到食。希望餐廳可以繼續加油!!Keep住好既食物質素👍🏻😝同優質服務。我已回頭好多次la。我閨蜜好嘴刁,經常試吾同既餐廳,今次佢第一次黎食,佢話JC room好食過OutBxxK好多倍😂食物超高質!!出乎佢意料之外。嗌左一個辣肉腸菠蘿芝士pizza ,一份扒配薯條$248(吾記得咩名),2杯酒,仲有飯後甜品,心太軟必食,焦糖朱古力布丁!Total: $650左右,由於老闆員工服務太好,每款食物味道,都令人回味,每次埋單我都會比$20-$50tips,好欣賞同好中意呢間餐廳。

2020-01-21
  • 餐前麵包
  • 蘑菇忌廉湯
  • 肉眼扒
2020-01-19 213 瀏覽
旺角食肆選擇繁多,有時候都不知怎樣選,走到廣華街,心血來潮想吃扒,又見門口菜單寫著配薯蓉,便推門入座了。點了一個7oz的黑椒汁草飼肉眼配薯蓉,可選餐湯或沙律,我選了餐湯,另外還有飲品,不想喝凍飲便隨便選了熱柚子茶。本來不想吃黑椒汁,但店員說他們只有黑椒汁,我很想吃牛扒,那便儘管試試看。先來的是蕃茄湯,這湯我非常欣賞!濃濃的蕃茄味道,而且還能吃到蕃茄肉碎,酸酸的很開胃!接著是牛扒,我要了七成熟。煎得表面有點脆口,顏色很吸引,吃下去味道也不錯。薯蓉則太蓉了,是很滑的那種,沒有薯仔的口感,不是我杯茶。還好黑椒汁做得不錯,是用小盤另外盛載的而不是預先淋在上面的那種,再配幾棵西蘭花,吃完全份餐也不太飽,過後我還要再去吃下午茶安撫心靈😅味道中上,但由於星期六日要收加一,又沒吃飽,感覺便有點貴了。店員人手太少,後來越來越多客人時看見她有點手忙腳亂,但還是有禮貌的。下次或許會再幫襯吃其他菜式,看見對面枱那個漢堡好像也不錯☺

2019-12-25 284 瀏覽
聖誕節路經呢間餐廳,外面睇來黑漆漆,入咗去發現原來有隱世美食!頭盤點咗松露磨菇湯,雖然松露味不重,但啖啖磨菇碎,真係好正!麵包新鮮,配上自家製忌簾醬,味道令人難忘!主菜sea bass 好大塊、啖啖肉!同行朋友嘅主菜都好食。羊架都整到啱啱好,配上特製薄荷汁,一流!牛扒配芥末,味道不錯,只係牛扒有部分比較多肥膏。跟餐仲送西柚soda 聖誕特飲(或茶、咖啡)和朱古力甜品。聖誕特飲甜得來有少少西柚嘅苦澀,都幾特別。朱古力甜品非常精緻,有濃郁嘅朱古力味,啱晒熱愛朱古力嘅我!有機會一定會再去呢間高質西餐廳!
2019-12-25
  • 香烤香草紐西蘭羊架
2019-10-15 539 瀏覽
回味指數 : 👅👅👅👅/5✨✨ 時令海鮮盤✨✨ 精選生蠔時令海鮮盤🦞令人好impressive ,海鮮好新鮮,一大隻麵包蟹蓋放係面🦀望到已經垂涎三尺🤤整盤海鮮睇得岀有心思排放🐙🦑🦐🦀加上廚師👨🏻‍🍳將海鮮簡單處理好,等我地食得方便又快捷🤙🏻 蟹鉗既殼一拔岀就食得🥰生蠔creamy 又大隻,想encore再encore 😛😛仲有其他熱食都好岀色,推介呢間隱世高質店💥 食 物 ⭐️⭐️⭐️⭐️環 境 ⭐️⭐️⭐️服 務 ⭐️⭐️⭐️⭐️性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
回味指數 : 👅👅👅👅/5

✨✨ 時令海鮮盤
✨✨ 精選生蠔

食 物 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環 境 ⭐️⭐️⭐️
服 務 ⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

廣華街一直依個位都有啲小店,一個舖二、三十個位咁,有西、越、台、泰、日好多好多今次午飯就試下望落幾靚幾有心思既JC room店入面裝修其實真係幾靚,精緻得黎帶少少工業風舖唔大但無為左坐多幾個而set到啲位好迫餐牌設計一睇就知係有心機既小店,主打西餐為主既fusion菜先上一個黑松露蘑菇濃湯,有驚喜蘑菇湯夠濃,真材實料,份量都唔會hea比你既主菜第一個叫左澳洲特選草飼肉眼扒(medium),上枱賣相相當不錯份量係9oz,應該其他人會覺得比較細份,我個人黎講ok,切開睇火候,五成掌握得不錯外脆有油香,中間粉紅而有肉汁配上洋蔥炒薯更加係有心機整體係正既唯一真係份量唔多第二道主菜揀左香煎帶子南瓜意大利飯,賣相一流本身我南瓜就唔太好,但加埋忌廉做意大利飯都ok,點知入口有驚喜相當好味,濃厚適中既口感,南瓜香加湯汁既味充滿每啖飯最正應該係香煎帶子,火候極致,外面煎香,肉質保持未到全熟既口感,亦可以肯定用上近刺身級既帶子好正最後以兩杯咖啡作結,賣相ok,因為店舖舒服,最後飲下咖啡傾下計唔急住走都唔錯既味道正常總括黎講,味道係好好既,相對價錢就唔平而份量唔算多,但絶對係有心思去做既餐廳推介食佢既pas
今次午飯就試下望落幾靚幾有心思既JC room
店入面裝修其實真係幾靚,精緻得黎帶少少工業風
舖唔大但無為左坐多幾個而set到啲位好迫

先上一個黑松露蘑菇濃湯,有驚喜
蘑菇湯夠濃,真材實料,份量都唔會hea比你既
外脆有油香,中間粉紅而有肉汁
配上洋蔥炒薯更加係有心機
整體係正既唯一真係份量唔多

黑松露蘑菇濃湯

澳洲特級草飼肉眼扒(9oz)配黑椒汁

草飼肉眼(5成)

第二道主菜揀左香煎帶子南瓜意大利飯,賣相一流
相當好味,濃厚適中既口感,南瓜香加湯汁既味充滿每啖飯
好正

#會有侍應定老闆黎問你啱唔啱食
#值得返食仲有印仔可以好快有甜品

黑松露蘑菇濃湯
澳洲特級草飼肉眼扒(9oz)配黑椒汁
草飼肉眼(5成)
香煎帶子南瓜意大利飯
南瓜意大利飯
香煎帶子
2019-08-02 686 瀏覽
今晚同埋朋友一齊黎到咗呢間JC Room品嘗美味菜式 。餐廳環境好舒適,裝修精緻,座位也比較寬敞,非常適合聚餐的好地方。白酒忌廉汁紐西蘭鑽石蜆意粉食落醬汁豐富又creamy,鑽石蜆好大隻,鮮甜同爽口,加上意粉簡直絕配。香烤香草紐西蘭羊架我地叫左5成熟,成數啱啱好,保持一貫既水準,羊架肉質鮮嫩多汁,沒有羊羶味,另外加15蚊可以試埋推介既芝士忌廉焗薯。这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服務:服務態度好,店員臉上常有笑容。 環境ok,消費有比較親民

2019-07-28
用餐優惠
現金券
2019-06-26 804 瀏覽
一行十人加bb同表姐慶生晨,叫我揀餐廳,梗係揀間食開有信心既,今次有呀姨姨丈👵🏼同bb一齊吃,所以不是點了好多野食,有啲都唔記得影。今次早一日打去訂枱,訂得太急都係訂唔切斧頭扒,要兩天前預訂😭😭😭唯有下次再約過,所以食左t-bone7成熟,表姐不吃太生,肉味好正,好似係美國t-bone; 再叫左beef burger,bb見到薯條眼仔發晒光,粗薯條黎架,另外叫1855肉眼扒轉埋我每次必嗌既黑松露薯條🤤🤤🤤由我第一次食過佢既<<黑松露薯條>>之後,我就成日都掛住佢,放工忍唔住一個人行過黎一支啤酒一藍<<黑松露薯條>>,爽皮🧡🧡仲有叫埋黑松露pizza🤤🤤哈哈,我地既偏好😹最後都係黎到重頭氣表姐既生日甜品,我一口氣叫左三個白朱力wasabi心太軟,點解,因為真係好特別,仲叫姐姐幫我地寫左靚靚字✌🏻總結:大家都表示我今次既選擇安排太好,食物環境氣氛都很舒服😌下次再見👋

仲有叫埋黑松露pizza🤤🤤哈哈,我地既偏好😹

2019-06-16
  • 美國特級1855肉眼(12安士)伴自家製香草牛油
  • 特濃WASABI白朱古力心太軟
  • 黑松露薯條
2019-06-24 383 瀏覽
辛苦工作當然要吃些好東西慰勞一下自己啦,走來旺角這間餐廳食飯~這間餐廳位置易搵,在地鐵站附近,環境優雅富現代感,燈光昏暗營造浪漫的氛圍。藍芝士卡邦尼意粉 $138必嗌!藍芝士帶出極濃郁極香醇既芝士味,熔化既藍芝士配上香滑既忌廉汁,再加上軟硬適中、掛汁力極強既意大利粉,每啖都係神級好味同享受。個千層麵都好正唔好見佢細細兜,好足料。杯blue mojito有啲似雪碧+牙膏好特別。价格:價格低點最好了,可以多光顧咯;總括來說,我同朋友都覺得還可以,服務員態度好好一點吧。

藍芝士卡邦尼意粉 $138

個千層麵都好正唔好見佢細細兜,好足料。

杯blue mojito有啲似雪碧+牙膏好特別。

价格:價格低點最好了,可以多光顧咯;
總括來說,我同朋友都覺得還可以,服務員態度好好一點吧。
2019-06-23
JC Room係我一直支持既小店之一,一直用心出品,每次同朋友屋企人黎食都捧住肚仔非常滿足👍😋🤤頭盤叫左半打生蠔,生蠔爽口鮮甜,值得推介。今晚叫左兩個dinner set,點了蘑菇湯同煙三文魚沙律🥗,相當開胃。白酒忌廉汁紐西蘭鑽石蜆意粉 $178,店員今晚推介,食落醬汁豐富又creamy,鑽石蜆好大隻,鮮甜同爽口,加上意粉簡直絕配。香烤香草紐西蘭羊架$258,今晚我地叫左5成熟,成數啱啱好,保持一貫既水準,羊架肉質鮮嫩多汁,沒有羊羶味,另外加15蚊可以試埋推介既芝士忌廉焗薯。最後甜品同樣出色,我地叫左tiramisu,tiramisu好香咖啡味,口感豐富同充滿茶味既伯爵茶焦糖燉蛋,甜品原來係老闆親自出馬架👍👍😋PS:店員親切有禮,十分細心,食物有質素,用心小店,值得支持💪💪☺️

生蠔

• 香烤香草紐西蘭羊架
  • 忌廉蘑菇湯
  • 白酒忌廉汁鑽石蜆意粉
2019-06-21 169 瀏覽
前幾日跟朋友慶祝生日,她帶我來了這間jc room,餐廳店面唔大,兩邊嘅枱加埋都唔夠十張!我地兩個人叫左兩個set,又叫左個小食我自己果日想吃白酒忌廉蜆,但原來fd對酒敏感,和職員溝通後,佢話可唔加白酒,咁我地最後order左,個汁很creamy,蜆很嫩口😋記得加蒜蓉包,配埋個汁食,絕配可能我自己鐘意食白汁食物,所以都覺得佢個carbonara好味,亦都係好creamy和夠味!最後朋友和餐廳夾埋送上小驚喜…Thanks !
我地兩個人叫左兩個set,又叫左個小食

藍芝士卡邦尼意粉

最後朋友和餐廳夾埋送上小驚喜…
Thanks !

藍芝士卡邦尼意粉
2019-06-21 143 瀏覽
同朋友慶生,叫左牛扒,白汁煮蜆,腸拼盤牛扒好好食唔「鞋」口白汁煮蜆 唔腥 勁新鮮腸拼盤 有幾款腸,四個女仔 齊齊share 剛剛好!重叫左個甜品做生日蛋糕,提拉米蘇!唔重咖啡/冧酒味,好岩女仔食!分開四份 份量剛剛好!朋友都話好食,可以再去飯聚!價錢,環境都成正比!
同朋友慶生,叫左牛扒,白汁煮蜆,腸拼盤

牛扒好好食唔「鞋」口
白汁煮蜆 唔腥 勁新鮮
腸拼盤 有幾款腸,四個女仔 齊齊share 剛剛好!

重叫左個甜品做生日蛋糕,提拉米蘇!
唔重咖啡/冧酒味,好岩女仔食!
分開四份 份量剛剛好!

朋友都話好食,可以再去飯聚!

價錢,環境都成正比!
生日
  • Tiramisu
  • 美國特級1855肉眼(12安士)伴自家製香草牛油
  • 忌廉蘑菇湯
  • 精選德國腸拼盤
2019-06-18 1393 瀏覽
呢餐生日飯真的是超級不值的...我地叫左兩個set dinner 如下,埋單成七百幾,係旺角Cafe 食呢個價,真的有d堅離地,重點是食物質素真的堅一般,以呢個價錢可以有更多更好的選擇...跟餐嘅湯及餐包...呢個帶子寛條麵餐冇記錯約二百定二百幾!味道ok的,帶子又夠大粒!呢塊肉眼扒餐索價三百幾,話有12安士,但目測就唔覺得有的,跟圖片的Size 差天共地!我地叫左五成熟,但切開中間位都有七成以上熟,邊位更是全熟,食落當然比較鞋身,而且多筋又有渣!呢個價食呢個質素真心失望...跟餐轉沙冰跟原價減HK$10,雜莓沙冰原價HK$48,即補HK$38, 抹茶沙冰原價HK$50, 即補HK$40, 其實即同另外叫飲品冇乜分別!仲要非常之細杯(矮身杯)...叫兩件甜品前已經說明同一隻碟上,同時confirm 左ok的!但第一下攞出黎竟然係分開!我話落order 時已經講好左同一隻碟上先同我地改返!加甜品一件加HK$25, 另一件加HK$48! 而且味道極之普通!左加右加埋單成七百幾,貴如果係好食嘅都叫比得值得!重點係味道及質素真的普通到不能再普通!有無限大的進步空間......
呢餐生日飯真的是超級不值的...

跟餐嘅湯及餐包...

2019-06-03 244 瀏覽
其實之前都有食過好幾次星期日嘅lunch,員工姐姐都好nice 㗎,就係諗佢食物ok,又有bb椅所以Book咗今日下午12:45pm,入到去樓面無人,只見有兩個人喺廚房,ok我當佢唔夠人手就無人來招呼,只好自己找位置,原本喺廚房嘅其中一男拎住幾碗沙律俾客人,行過我哋身邊都無招呼,咁我哋就主動話我哋book咗位,同時想要一張high chair 俾小朋友,嗰位男士第一次係無應我哋嘅,到我再問多次,佢只係望一望我哋,我再問多次有無high chair ,佢用一個完全唔想回應我哋嘅態度答無喎,眼神係望住第二度答嘅!當然咁嘅態度我唔想食餐lunch都要攪到鬧事又唔想忍氣吞聲,就決定離開!無啦啦受氣!😡

無啦啦受氣!😡
2019-06-03
2019-05-30 318 瀏覽
女朋友話之前同friend食過尋番味,同埋存咗啲印仔有得free小食1客,所以我們就黎咗呢間JC Room食dinner餐前包個醬好特別👍🏻免費小食我們揀咗雞翼5隻,好入味又肉質飽滿,唔錯!至於main course就食帶子risotto同薄批pizza,啲飯好creamy呀所以好飽,帶子煎得幾好,而pizza條邊就略嫌燶咗少少,但整體OK既

2019-05-26 377 瀏覽
JC Room 想試好耐,見佢一直都人氣高企。今次去度,剛好唔駛等位,可以即刻入坐。餐包配沙律醬,比起牛油餐包好得多。板燒紐西蘭肉眼扒(9安士), 菜絲沙律.烤粗薯條 $238菜絲沙律普通 ;烤粗薯條份量足,脆皮內軟,正!7成熟既肉眼扒,食落有炭燒香味,牛味濃郁,肉質夠嫩,不過都幾多根,配上黑椒汁好惹味。。香烤香草紐西蘭羊架 $2487成熟既羊架肉質軟嫩多汁,沒有羊羶味,比肉眼扒更出色。
JC Room 想試好耐,見佢一直都人氣高企。
今次去度,剛好唔駛等位,可以即刻入坐。

餐包配沙律醬,比起牛油餐包好得多。
餐包

板燒紐西蘭肉眼扒(9安士), 菜絲沙律.烤粗薯條 $238

菜絲沙律普通 ;烤粗薯條份量足,脆皮內軟,正!

板燒紐西蘭肉眼扒(9安士), 菜絲沙律.烤粗薯條

香烤香草紐西蘭羊架 $248

7成熟既羊架肉質軟嫩多汁,沒有羊羶味,比肉眼扒更出色。

2019-05-25
板燒紐西蘭肉眼扒(9安士), 菜絲沙律.烤粗薯條
  • 菜絲沙律.烤粗薯條
  • 板燒紐西蘭肉眼扒(9安士)