2019-07-29 852 瀏覽
今日收工早左,又可以走去tea一tea✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️呢間之前食過環境同味道都合我心意,所以又去食個下午茶👍👍👍小食拼盤——-(薯條、洋蔥圈、魷魚圈、沙律菜、粟米粒)配上沙律醬同茄汁👍魷魚圈皮脆魷魚有口感,點沙律醬或茄汁都一樣甘好食✌️洋蔥新鮮又有益,食物全部新鮮炸,炸得脆,脆粉夠薄,食落零捨脆口又好食。咖啡香味濃郁,合我心意。服務,女侍應都ok,但男侍應比女侍應較nice同有禮貌D😊😊
魷魚圈皮脆魷魚有口感,點沙律醬或茄汁都一樣甘好食✌️
咖啡香味濃郁,合我心意。
2019-07-26
下午茶
2019-04-20 452 瀏覽
以前食過 不過吾系依間 記憶中d嘢食吾系甘架 嗌個意粉 加左湯同嘢飲 明太子魷魚意粉 d汁好水 意粉好硬 咸爆 系甘飲嘢先得 d汁完全同意粉分離左😰😰 呀 食完冇下次 真系質素差左d😭😭😭
2019-03-23 237 瀏覽
好多日都無舒舒服服甘嘆反杯咖啡,係上水想搵間食肆好,又吳使趕又吳使迫又坐得舒適,呢間算吳錯,食物味道,環境,服務都可算係👌,上水實在太多強國人,好多食肆做強國人生意吳休做,入去食嘢慘過受罪,呢間好彩無呢D甘既嘢,可以再去😂齋啡——-都算合我口味,夠熱又夠濃郁😋小食拼盤———風乾火腿👍三文魚——👍雞翼——-👌洋蔥圈—-👍尤魚圈—-👌薯條—吳好食又吳脆又硬,所以成杯無食😛沙律菜——👍
齋啡——-都算合我口味,夠熱又夠濃郁😋
小食拼盤———風乾火腿👍
三文魚——👍
雞翼——-👌
洋蔥圈—-👍
尤魚圈—-👌
薯條—吳好食又吳脆又硬,所以成杯無食😛
沙律菜——👍

今日星期日一點左右,唔想同啲大陸人食快餐,諗住搵間好啲嘅餐廳坐一陣,點知......叫咗個焗豬肉飯,相都唔記得影低,是一坐低張枱已經不平衡,個女職員想放低杯水就走;挑着佢知係咁以攞張好薄的receipt 仔攝住枱腳,都未攝到又想走!叫住佢比厚D嘅紙巾佢,結果不領情不特止發晒爛渣,最終堅持用佢紙仔攝到。食物到咗,撥開啲肉,下便啲飯散修修!一啲質素都冇!$82蚊冇嘢飲!一定吾會再嚟,

2018-04-25 800 瀏覽
其實嚟親呢間食嘢,無論係食lunch,食tea,定係食晚餐,都一定會嗌件cake嚟食,因為佢哋嘅cake真係性價比高,味道一流,質素高今次係tea time嚟食,當然少不免又嗌cake啦…今次揀咗朱古力同海鹽焦糖,一樣都係好好味,蛋糕夠軟熟,啲cream又滑,又唔太甜,因為我好怕啲勁甜嘅cake,次次食完一定要飲一大杯飲品先解到啲甜品~另外今次嗌咗pizza同雞翼薯條,味道就一般般啦…不過都係全部即炸即焗嘅而家仲可以儲分做會員,60日內儲夠1千分就得,1蚊1分,好快可以成為會員

2018-04-02 512 瀏覽
披薩味比唔到自己屋企焗 牛扒一係幾乎生嘅 一係硬到一個點 店員隨時都係呆滯狀態講所有野都要重複三次俾佢先明未選完野食已經急住拿走菜單揀咗二人套餐 仲要扮唔知套餐有蛋糕 埋單打算拎走時問起先講永遠唔會再黎體驗實在太差
披薩味比唔到自己屋企焗

仲要扮唔知套餐有蛋糕 埋單打算拎走時問起先講
永遠唔會再黎
體驗實在太差
2018-02-24 430 瀏覽
又有隊友調走,佢哋都有心去買散水餅,我又好衰成日掛住口邊想試新野!佢哋都好頭痛!今次呢間雖然唔係新野!不過我都試到未食過嘅口味!想講佢嘅包裝盒真係好實淨,但又好難打開攞餅!每件切餅都用透明膠紙包裹,係封好切面同餅面!用小膠紙黏好交接位!全方位保護又好易打開!特濃朱古力芝士撻🍫($36)賣相靚,蛋糕面灑上朱古力粉好似磨砂咁,朱古力味好濃,微甘唔酸,紅桑子酸味平衡朱古力膩口!唔過甜好味!其他款式:宇治抹茶蛋糕🍵($36)日本栗子蛋榚🇯🇵🌰($36)法國海鹽焦糖純米蛋糕🇫🇷🍚($$38)意大利芝士蛋榚🇮🇹🧀($32)祝隊友新職位順順利利!
今次呢間雖然唔係新野!不過我都試到未食過嘅口味!

其他款式:
宇治抹茶蛋糕🍵($36)
日本栗子蛋榚🇯🇵🌰($36)
法國海鹽焦糖純米蛋糕🇫🇷🍚($$38)
意大利芝士蛋榚🇮🇹🧀($32)

祝隊友新職位順順利利!

2018-02-22
外賣自取
2017-12-12 235 瀏覽
同事有喜事請食餅,佢好有心揀間靚餅店!去到係連埋咖啡館嘅,向商場有個開放式大櫃臺可以淨係買餅!款式幾多,賣相又靚!報咗件數後店員好快攞咗個盒,我哋一路講出要邊款餅,佢好快執好!紙盒好硬淨!每件餅都用透明膠片包裹!唔會乾!店員會問要不要提供叉!宇治抹茶蛋糕($36)綠色忌廉蛋糕,忌廉幾滑,不過無乜茶味,蛋糕鬆軟,夾雜炆淋咗嘅紅豆,增加咬口,原粒栗子炆煮得淋!唔太甜好味同事食:芒果芝士蛋糕($38)意大利利芝士蛋糕($32)日本栗子蛋糕($36)栗子千層朱古力夾心餅($38)藍莓芝士撻($38)店員雖然無乜笑容,不過爽手斯文!執餅好爽!會展示一次確認無錯先封盒(自己覺得呢個動作好尊重客人)價錢同連鎖店差不多!質素又好啲!希望好事陸續有
紙盒好硬淨!
每件餅都用透明膠片包裹!唔會乾!店員會問要不要提供叉!

同事食:
芒果芝士蛋糕($38)
意大利利芝士蛋糕($32)
日本栗子蛋糕($36)
栗子千層朱古力夾心餅($38)
藍莓芝士撻($38)

價錢同連鎖店差不多!質素又好啲!

希望好事陸續有
2017-12-09
外賣自取
2017-11-25 385 瀏覽
11月嘅壽星媽話想食呢間,我當然舉腳贊成啦!因為近晒我,呵呵~平時經過驟眼望覺得呢間吾算大,但入到去座位都幾闊落。3點半,我到嘅時候,幾位靚媽已經叫晒野👍所以我坐低無耐就可以開餐😆南瓜菠菜忌廉意粉~健康首選,面頭有芝士粉,撈埋一齊食,香口美味小食拼盤~特別中意食洋蔥圈,配埋白色醬,酸may may 好開胃。雞亦面層嘅炸粉夠薄身,食起黎吾油膩👍芝士煙肉雞肉長通粉~最中意食呢個,因為有3種吾同嘅芝士,增加左吾同層次嘅豐富口感三文🐟海鮮🍄忌廉飯~平時食親嘅海鮮飯都好咸,呢個吾咸,吾錯廚師🍕~餡料足餅底薄,味道正常餐加配🍓🍰~蛋糕大大件軟綿綿,🍓鮮又甜,cream 好幼滑。食到十成飽都要食埋呢個😂😂😂
平時經過驟眼望覺得呢間吾算大,但入到去座位都幾闊落。

三文🐟海鮮🍄忌廉飯~平時食親嘅海鮮飯都好咸,呢個吾咸,吾錯

廚師🍕~餡料足餅底薄,味道正常

2017-11-19
生日
  • 3重芝士煙肉雞肉長通粉
  • 🍓🍰
  • 南瓜菠菜忌廉意粉
2017-07-31 251 瀏覽
今天又到Italian Tomato 吃飯,本來想點三文治的,結果卻停售,於是點了夏日推出的香芒蝦天使面,同行的母親則月點了吉列蝦芝士燴飯(下午茶餐)。 天使面是冷食,黃色的芒果配紅色的車厘茄,加上淺綠色的青瓜和青檸,一上盤就覺得色彩繽紛,很有夏日充滿活力的氣息。雖然芒果帶著微酸,但面條滲入了芒果汁的甜味,配上車厘茄的酸甜,令這道餐點異常開胃。芝士燴飯則是一如往常的芝味十足,牽絲的芝士配上爽脆的炸蝦,雖然熱量有點高,但還是令人無法住口。#Italian_Tomato #飽足的下午茶#每次都吃不下甜點🙃

#Italian_Tomato
#飽足的下午茶
#每次都吃不下甜點🙃
2017-06-25 780 瀏覽
今日來上水探個舊老友......大家諗住食個豐富午餐.....本來想去爭鮮食壽司......點知成30人排隊....之後就落咗去下面搵間餐廳......見到呢間餐廳櫥窗嘅蛋糕好吸引......所以走入去試吓💥💥💥坦白講.....我本來都抱住好期望嘅心態.....點知其實睇裏面嘅環境真係好唔錯.....都幾四正好乾淨....令人感覺良好仲要見到佢櫥窗出面嘅蛋糕.....各適其適真係吸引死人架就算普通行過都想食番件個餐都有幾個午餐俾你揀下首先黎個什菜湯....味道都幾濃郁而且好足料我就點左個豬扒飯我老友就點左個魚留煙肉意粉點知食完先知道大失所望.....我個豬扒飯啲飯麻麻比好食感覺有點乾爭爭至於我老友個意粉....佢話好多油而且好咸至於最期望個蛋糕.....好似隔左好多日...個餅底林到不得了
仲要見到佢櫥窗出面嘅蛋糕.....各適其適真係吸引死人架
就算普通行過都想食番件
個餐都有幾個午餐俾你揀下
首先黎個什菜湯....味道都幾濃郁而且好足料
我就點左個豬扒飯
我老友就點左個魚留煙肉意粉
點知食完先知道大失所望.....
我個豬扒飯啲飯麻麻比好食
感覺有點乾爭爭
至於我老友個意粉....佢話好多油而且好咸
2017-05-29 233 瀏覽
今天久違的和母親到上水Italian Tomato用膳,本來打算吃下午茶的,沒想到要3時才開始下午茶,結果點了午飯套餐。店裡人不多,服務也爾錯,不用招呼店員過來也主動酙水。$66 蕃茄雞扒意粉 + $18熱忌廉咖啡(套餐)$65 黑松露忌廉蘑菇意式燴飯 +$21櫻花鮮奶咖啡(凍,季期限定,跟飯半價)本來以為櫻花咖啡上的是雪花冰,但原來是棉花糖,配咖啡吃不會太甜。黑松露飯一如既往的開胃,雞扒意粉酸酸甜甜,雞皮炸得有點乾,不過味道可以接受。雖說IT的蛋糕挺好吃,但每次吃完正餐都很飽,吃不下甜點呢

店裡人不多,服務也爾錯,不用招呼店員過來也主動酙水。

$66 蕃茄雞扒意粉 + $18熱忌廉咖啡(套餐)

黑松露飯一如既往的開胃
,雞扒意粉酸酸甜甜,雞皮炸得有點乾,不過味道可以接受。

雖說IT的蛋糕挺好吃,但每次吃完正餐都很飽,吃不下甜點呢
2017-01-11 292 瀏覽
dinner, 幾好的晚餐,野食唔錯,但份量如果可多啲就好了。我地叫2個意粉set, 加野飲 加cake, mango cheese cake比想象中好食,野飲也幾好,特別是 榛子cafe.薯容ok, 但份量小。法包唔錯,但細舊。湯就一般 兼 淡了些。
dinner, 幾好的晚餐,
野食唔錯,但份量如果可多啲就好了。
我地叫2個意粉set, 加野飲 加cake,
mango cheese cake比想象中好食,
野飲也幾好,特別是 榛子cafe.

薯容ok, 但份量小。
法包唔錯,但細舊。
湯就一般 兼 淡了些。
2017-01-08
生日
2016-11-23 560 瀏覽
今日同几個寶貝即興來個小聚會,講聚會緊係要去食甜品啦~喺上水區選擇唔多,好快就決定去呢間~入到去可以坐6個人的位置唔多,服務員就示意我地喺門口等一下,冇耐就見佢地幫忙拍好几張卡位的枱給我們坐下了,服務員放下餐牌就不見了~目測客人唔算多,唔知去左邊到忙,我地好快就決定好要點的食品,示意左好耐,終於有人應我地了~~5年蛋糕和几款小食,蛋糕款式算多~樣子都相當吸引~唯食入口就有少少食人失望,海棉蛋糕相信係雪得太耐,已經唔再鬆軟,朱古力mousse的mousse一D都唔mousse,膠粉落得太多,太重質感…藍梅系列似乎係最安心的,因為藍梅醬的香甜己蓋過了其他的味道,檸檬芝士撻只係有點點的檸檬,失去左本來想要的酸咪咪質感,Parma ham 沙律, 沙律菜好新鮮,應該係最可靠的食品,餐牌係寫住凱撒沙津,但上的是法汁,真係唔知佢想點~ 有趣!田螺焗薯蓉 – 大大碗的薯蓉,包著點點田螺肉,相當精緻,味道就係各有各有味,芝士焗肉丸 – 超多水狀的所謂的芝士汁,一D都冇芝士味,肉丸不及宜家家私的有香味焗茄子 -相信係生茄子加少少水,焗左一陣之後,再加上芝士同茄汁再焗,茄子焗到熟與唔熟之間,真係高技巧,
今日同几個寶貝即興來個小聚會,講聚會緊係要去食甜品啦~

喺上水區選擇唔多,好快就決定去呢間~

冇耐就見佢地幫忙拍好几張卡位的枱給我們

海棉蛋糕相信係雪得太耐,已經唔再鬆軟,

檸檬芝士撻只係有點點的檸檬,失去左本來想要的酸咪咪質感,

餐牌係寫住凱撒沙津,但上的是法汁,真係唔知佢想點~ 有趣!

焗茄子 -相信係生茄子加少少水,焗左一陣之後,再加上芝士同茄汁再焗,茄子焗到熟與唔熟之間,真係高技巧, 不過比客人品嚐前冇隔走多出的水,食落唔係咁好味

磨菇忌廉湯 - 磨菇粒粒同忌廉湯係即時結合,就係食緊磨菇,同飲繄忌廉湯,互不識融..

飲品方面~最好最有味的係綠茶系列~又真又濃又滑~凍飲同熱飲都好得~!!

其他一般嘢就一般LA~!!

傾下講下都唔覺時間過~其間服務員好少會出現~連加少都沒有…哈~

過去一直覺得這餐廳的品牌係相當唔錯,可能開舖的地點關係,

無論服務同出品,質素下降了…

店舖本身冇洗手間設備~要解手的話要去商場的洗手間..要行到鬼咩遠.辛苦了

總括黎講...總算係個坐得舒服唔錯的KILL TIME 好地方~!!
2016-10-20
忌廉湯唔算稀……味道一般焗肉醬千層麵肉醬夠多,味道偏鹹麵的口感不錯 最驚喜個飯黑松露好多,未食都嗅到香味,燴飯個忌廉汁好cream,飯軟硬度適中,味道好惹味好靚的紫薯牛奶熱飲味道好重紫薯的香甜味,牛奶好滑,不過甜左少少,但外表100分基本bye bye thank you 都有做到<但落單要等,侍應不足關係>餐廳有限時,想聚餐,傾偈(不適合>
忌廉湯唔算稀……味道一般
焗肉醬千層麵
肉醬夠多,味道偏鹹
麵的口感不錯
最驚喜個飯
好靚的紫薯牛奶熱飲
基本bye bye thank you 都有做到
2016-11-01
$182.6 (午餐)
  • 黑松露忌廉磨菇意式燴飯
  • 紫薯牛奶