2023-08-20 304 瀏覽
🍰🍑甜蜜美味蛋糕,為生活加添趣味😘😋。❤️幸福時刻!品嚐Italian tomato 🍅 新推出的「白桃仲夏祭」🍑日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕。🇯🇵Japan White Peach Cheese Cream Cake蛋糕面鋪滿🍑水潤日本鮮白桃及粉紅色 晶瑩剔透嘅啫喱,好似含苞待放嘅花🌸💮🏵️,散發夏日芳香。🍰內裏黃桃果蓉醬和血桃果蓉體完美平衡白桃與蛋糕的甜美,桃香滿滿😋💕💰日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕 11cm: $180; 15cm: $350; 21cm: $560, $56/件
🍰🍑甜蜜美味蛋糕,為生活加添趣味😘😋。

💰日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕

11cm: $180;

15cm: $350;

21cm: $560,

$56/件

2023-08-20 21 瀏覽
🍰🍑甜蜜美味蛋糕,為生活加添趣味😘😋。

💰日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕

11cm: $180;

15cm: $350;

21cm: $560,

$56/件

2023-05-04 346 瀏覽
經過見到新出左桜花系列既蛋糕,賣相超吸引,所以買黎試試!桜花白桃焦糖忌廉蛋糕蛋糕有三層,內層係白桃海綿蛋糕同白桃片,加上海鹽焦糖忌廉夾心,配埋桜花麻糬味忌廉、白桃同桜花啫喱,味道好豐富!日本正宗白桃好優質,好甜又多汁,同焦糖忌廉配得好啱啱好,令味覺更加層次分明。而且,佢哋嘅桜花味道好香甜,令整個蛋糕嘅味道更加迷人,可以滿足味蕾桜花意式奶凍奶凍奶味香濃,最特別嘅係佢哋加入咗桜花味,味道好香甜,又唔會太甜,恰到好處
經過見到新出左桜花系列既蛋糕,賣相超吸引,所以買黎試試!

桜花白桃焦糖忌廉蛋糕

桜花意式奶凍

2023-02-18 364 瀏覽
大家對Italian Tomato應該唔陌生,當中一定有一兩款自己較喜歡的,而Italian Tomato亦不定期會推出期間限定蛋糕,只要有當造既水果,就會有驚喜🍰士多啤梨麻糬開心果杏仁撻 $120頂層鋪滿香氣馥郁的士多啤梨片,內層加入白玉麻糬粒粒,融合士多啤梨慕斯及吉士忌廉,配搭自家製開心果杏仁撻底,酸甜滋味讓人沉醉😋韓國雪香貓士多啤梨麻糬脆脆 🍓選用韓國直送雪香貓士多啤梨鋪滿於蛋糕面層的香滑士多啤梨煉乳忌廉之上,雪香果肉細緻、質感軟滑多汁,入口有如雪般融化。三層朱古力蛋糕注入士多啤梨果醬及焦糖脆脆,再結合煙韌黑糖麻糬,口感豐富,香甜味美👍🏻

士多啤梨麻糬開心果杏仁撻 $120

韓國雪香貓士多啤梨麻糬脆脆 🍓
2022-08-06 713 瀏覽
《白桃清香蛋糕🎂》———————————————#italiantomato 🇮🇹-夏天來臨,又到咗白桃當造嘅季節,白桃好食就大家都知,原來仲有養顏美容功效☺️ 而白桃蛋糕一直是Italian Tomato最受歡迎嘅期間限定系列,由即日起到9月18號又有得食啦☺️-🍑 茉香桃脆開party 就揀咗呢款大蛋糕,10個人食都夠🥰 佢最頂層味道清新嘅白桃血桃乳酪mousse,夾一層海棉蛋糕,全新系列仲特別加咗茶嘅元素,呢款嘅中間就有茉莉朱古力cream,令食落略帶花香🌺 法國忌廉口感幼滑,裡面仲滿佈香甜嘅白桃果肉,底層係朱古力蛋糕同海鹽焦糖脆脆,層次相當豐富🍰-其他蛋糕都好吸引,同樣加入各款特色茶,例如日本玄米茶、玫瑰果洛神花茶、斯里蘭卡伯爵茶、烏龍茶、蜜桃茶等等🫖-⭐價錢參考:茉香桃脆:$420 (21cm)🍌抵deal 指數:7/10
《白桃清香蛋糕🎂》
———————————————
#italiantomato 🇮🇹
🍑 茉香桃脆
⭐價錢參考:
茉香桃脆:$420 (21cm)
🍌抵deal 指數:7/10
2022-08-03
一直都好喜歡Italian Tomato既白桃系列蛋糕🤍 因為味道夠晒甜美😋 趁着夏日白桃當造☀️今次嘅白桃系列又返嚟啦🥰今次仲特別加咗茶既元素🍵 清甜嘅白桃加上唔同特色茶品 例如玄米茶 玫瑰洛神茶等等🌹 加上白桃有營養同美顏嘅功效🌸 真係好適合夏天食呀 其他白桃系列嘅蛋糕都好吸引 今次蛋糕推廣日期由7月15日到9月18日 記住要黎試啦🤪⭐️ 桃氣伯爵 🤵🏼‍♂️呢款蛋糕比較特別💕 白桃嘅清甜一定唔少得🍑 水漾蜜桃茶啫喱 白桃乳酪Mousse🍼加上豐富嘅白桃同黃桃果肉🤩 令你食到唔同層次嘅白桃💕 中間既雪芳蛋糕仲Infuse左斯里蘭卡伯爵茶🇱🇰 茶味香醇 增加了一種貴族嘅優雅氣質🎨⭐️ Italian Tomato (太古城中心) (太古)📍 太古太古城道18號太古城中心地庫Apita

⭐️ 桃氣伯爵 🤵🏼‍♂️

📍 太古太古城道18號太古城中心地庫Apita

2022-01-30 554 瀏覽
薄荷綠色嘅蛋糕好eye catching,原來係薄荷朱古力味嘅雪芳蛋糕,再配上清淡口感薄荷忌廉。個cream好Light又香滑,配上淡香薄荷味,令到個蛋糕好Refreshing,如果太濃薄荷味我相信會似食緊牙膏🤪,所以個Favor好到位。內層有士多啤梨及朱古力脆珠,食起嚟更有口感層次。面層又有日本多啤梨及紅桑子馬卡龍做裝飾,酸酸甜甜平衡蛋糕嘅甜味。成個蛋糕個味道組合都好匹配。如果鍾意薄荷朱古力雪糕,我相信都一定愛上尼個咁清新嘅蛋糕😍。

多啤梨薄荷朱古力雪芳蛋糕
🍓日本士多啤梨芝士撻 $450✨-有冇人都鍾意食士多啤梨?🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️Italian Tomato最近推出左【幸福滿溢】冬日士多啤梨祭系列既甜品🍓🍓精選各地優質當造食材,精心設計出6款精緻蛋糕🍰及1款甜品杯🍨,打造出一個甜蜜滿瀉既冬日士多啤梨祭!令大家可以陷入緋紅下的甜蜜🥰🥰-而我今次就試左呢個日本士多啤梨芝士撻~~面頭鋪滿香甜士多啤梨🍓,再配以兩種芝士🧀焗成內餡,口感豐富!!撻底就選用Lotus餅乾同烘烤腰果製成,咬落十分香脆🤤🤤仲有鮮忌廉同凍乾紅桑子粒作裝飾,賣相好吸引呢!!最特別係中間夾住吉士忌廉同士多啤梨醬,每啖都食到士多啤梨,味道香甜😋😋新年買返個返去同屋企人share都唔錯❤️❤️
🍓日本士多啤梨芝士撻 $450✨
有冇人都鍾意食士多啤梨?🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
令大家可以陷入緋紅下的甜蜜🥰🥰
而我今次就試左呢個日本士多啤梨芝士撻~~
撻底就選用Lotus餅乾同烘烤腰果製成,咬落十分香脆🤤🤤
仲有鮮忌廉同凍乾紅桑子粒作裝飾,賣相好吸引呢!!
新年買返個返去同屋企人share都唔錯❤️❤️
2022-01-22 287 瀏覽
冬日士多啤梨祭 沉醉於緋紅下的甜蜜 士多啤梨開心果蛋糕(15cm) $320蛋糕足足有7層🤩層次感滿滿🤤士多啤梨控必買之選😍士多啤梨好香甜開心果同士多啤梨好夾🤪開心果忌廉好滑🥳中間仲有士多啤梨忌廉🤗外層鋪滿住開心果碎😍濃厚嘅果仁香味😚增加口感😝海綿蛋糕好軟熟🥰如果多人一齊食可以訂購21cm 嘅蛋糕架😚Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟

冬日士多啤梨祭 沉醉於緋紅下的甜蜜

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2021-10-13 504 瀏覽
朋友送咗兩件黑森林蛋糕比我 ,最初望落個樣都尚算ok,,點知準備拆開嚟食,見到側邊,好奇怪,咁多白色位嘅⁉️ 心諗,可能cream 入面係蛋糕呢。。。嘩‼️ 事實係,「半件」蛋糕都係忌廉,真係冇誇張,忌廉cheap成咁,唔駛錢咁;係半件‼️ 感覺好似唔夠蛋糕同cherry咁,用 cheap cheap嘅cream 填滿佢,雖然係叫忌廉蛋糕姐,都唔駛填咁多掛,而且,啲cream仲非常難食。我真係見識少,一路以為靚嘅黑森林,係一層cream、一層蛋糕,先叫做靚,原來咁先叫「靚」蛋糕‼️

2021-10-10
2021-10-04 332 瀏覽
【和風滋味】ITALIAN TOMATO 秋の味覚蛋糕系列《紅酒香梨撻 Red Wine Pear Mousse Tart》🍐🍷 以秋季最時令甜品《紅酒香梨》切片舖滿果撻面層中間位置,軟綿🍐香梨多汁爽口,仲帶有淡淡嘅🍷紅酒香氣。最中間位置放上白酒寒天粒粒。面層外圍用鮮忌廉圍住 中間層夾著海綿蛋糕、吉士忌廉,最底層係香梨乳酪慕絲加香梨果肉🍐,質地軟滑。用咗自家製嘅撻底,食落口感豐富有層次感 散發著優雅嘅秋天氣息,秋天就嚟啦🍁係時候同屋企人、成班好友一齊食 太古太古城道18號太古城中心二期Apita百貨公司地庫一層

太古太古城道18號太古城中心二期Apita百貨公司地庫一層

2021-10-04
2021-10-04 222 瀏覽
朋友生日,想買個特別啲嘅蛋糕,諗咗好耐,決定揀italian tomato,因為佢有個新嘅芝麻味蛋糕--黑金芝麻焙茶雪芳蛋糕,而朋友就勁鍾意芝麻味嘅嘢,所以見到蛋糕嗰一刻,好興奮🤣嗰蛋糕好靚,最上面係新鮮嘅無花果,中間係好厚一層培茶朱古力味嘅慕斯,有茶香又唔會好甜,無花果下面就有層勁香芝麻味嘅cream,層cream唔會漏,反而切開仲有流心嘅感覺,好正。下面就係朱古力cream包住焙茶雪芳蛋糕,同樣甜度偏低。成個蛋糕會食到幾種唔同嘅味,由清香嘅茶味,到香濃嘅芝麻味,仲有朱古力味,好有層次。鍾意芝麻味嘅朋友一定要試啦😊

鍾意芝麻味嘅朋友一定要試啦😊
2021-09-25 200 瀏覽
精緻抵食蛋糕仔🌸👐🏻蕃茄仔呢間蛋糕舖冇人唔識啦😍正正就係佢咁多分店,又周圍都有~有時突然想食蛋糕,佢啲蛋糕又有切件咁樣好方便🥳價錢合理之餘個樣又睇得又食得😋😋🍫野莓朱古力芝士撻草莓嘅味道都好突出,酸酸地但又唔會太酸,會令人覺得唔好食嗰種!配合朱古力會中和左嗰種甜味🖤朱古力同芝士都好夾🤍最欣賞係佢個餅底,芝士撻嘅部份做得好好❣️好實在,會好有滿足感嗰種,但唔係肥膩容易令人濟嘅感覺~~唔好睇佢細細舊但其實都幾足料㗎!🍫特濃朱古力芝士撻比起頭先我更加鍾意食呢一款😋顧名思義佢嘅朱古力真係好濃郁,每一啖都食到好多朱古力!朱古力控嘅話一定好鍾意!一樣,朱古力同芝士嘅味道好融合,好好食~餅底都係好食果一種🙌🏻不過呢食呢個就真係會有啲濟啦,同埋都比較甜~同人分享應該會更好😋
精緻抵食蛋糕仔🌸👐🏻

有時突然想食蛋糕,佢啲蛋糕又有切件咁樣好方便🥳
價錢合理之餘個樣又睇得又食得😋😋

🍫野莓朱古力芝士撻
唔好睇佢細細舊但其實都幾足料㗎!

🍫特濃朱古力芝士撻
餅底都係好食果一種🙌🏻
不過呢食呢個就真係會有啲濟啦,同埋都比較甜~
同人分享應該會更好😋

2021-07-27 324 瀏覽
【當蜜桃成熟時】ITALIAN TOMATO 白桃盛夏祭🍑夏天黎la,蜜桃成熟la😍香甜又多汁既白桃係邊度揾?Italian tomato就揀左最香甜清爽既白桃設計8款唔同既白桃甜品俾你品嚐🥰我就揀左其中一款白桃蛋糕買番屋企同屋企人嘆la🤩順便預祝埋生日😂為食餐單:白桃之丘.日本白桃米粉雪芳蛋糕🍑 $268最上面已經有一大舊香甜多汁白桃果肉,表面仲有塊紫蘇菜做點綴添😍沿住白桃果肉有粉紅色既寒天粒粒圍住,好靚好夢幻之餘,口感仲好軟滑又清爽🤤而蛋糕中間就有滿滿香甜白桃粒同白桃煉乳忌廉,好香甜又creamy🥰蛋糕則是用日本米粉整成既白桃米粉雪芳蛋糕,口感好綿密細緻,而且甜度剛剛好呢😋蛋糕既外表就以白桃煉乳忌廉團團圍住,再有少少粉紅色既細粉點綴,成個蛋糕好有美感😍
【當蜜桃成熟時】ITALIAN TOMATO 白桃盛夏祭🍑

為食餐單:
白桃之丘.日本白桃米粉雪芳蛋糕🍑 $268

2021-07-26
1K
2021-07-24 149 瀏覽
當蜜桃成熟時🍑ITALIAN TOMATO白桃盛夏祭🎏宜家就係蜜桃熟透嘅時候📆今次訂嘅係白桃·真味·日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕🎂用上日本直送新鮮白桃🇯🇵食落爽甜多汁😋表面怖滿寒天粒粒❤️擠上白桃煉乳忌廉😍而海綿蛋糕夾層分別有新鮮日本白桃片同芝士忌廉🍰口感層次豐富#イタリアントマト #幸福滋味 #幸せの味 #愛與夢想 #愛と夢を創る #whitepeach #白桃 #白桃蛋糕 #白桃盛夏 #whitepeachcake