2024-04-09 0 瀏覽
行完K11 就出星光大道行下,  去左沿海餐廳Ink, 可以一邊食一邊享受180 海景.  買左2款期間限定小食和牛漢堡 + 肉眼牛排三文治. 味道出奇好味!  個Promotion 係澳洲新南威爾斯州牧場優質肉牛, 分別係澳洲Ranger valley 和牛漢堡  , Bindaree肉眼牛排三文治.  超足料肉味濃, 個包仲要係餐廳自己焗, 熱辣辣!
Bindaree肉眼牛排三文治
Rangers Valley 和牛漢堡
2024-03-29
Bindaree肉眼牛排三文治
Rangers Valley 和牛漢堡
2023-10-06 1016 瀏覽
杯Tropical Sunset好難飲⋯好似溝左水咁,勁淡味⋯完全唔值$50😭陣味好怪⋯欣賞不來以後唔會再黎😅🙏🏻blacklisted啊啊啊啊啊啊啊完全唔值⋯唔好食又收得貴不如去第二間好過 幾時湊夠200字?It tastes horrible…very bland like added 80% of water inside, holy!!!!!!!!!It’s unacceptable!!!! Won’t come here anymore!
杯Tropical Sunset好難飲⋯
好似溝左水咁,勁淡味⋯完全唔值$50😭
陣味好怪⋯欣賞不來
以後唔會再黎😅🙏🏻blacklisted
啊啊啊啊啊啊啊完全唔值⋯唔好食又收得貴
不如去第二間好過 幾時湊夠200字?
2023-10-06
宵夜
2023-09-26 739 瀏覽
第二次食這間就係因為他是最近海皮的餐廳亦都是最正中可以望到海邊及船的餐廳,而且價錢亦都不是最貴,亦有雪糕食雖則次次去都沒有開。我食的是炸魚薯條,通常晏晝食就會新鮮一啲沒有那麼乾身。有驚喜的係一粒粒的墨魚炒飯非常之乾爽,如果想食粒粒分明亦都係乾的飯這一個是首選推薦給你們的。主要這一間我都是食景可以看到帆船可以看到好多遊客來來往往十分有趣。##ink #尖沙咀海旁美食 #hkfoodie #foodie #foodkol #foodie@hk

2023-06-10 1238 瀏覽
🍹Canned Cocktails (mix鹹檸七)— $70✅酒精味唔濃,容易入口✅青檸令cocktail飲落好清新🍷Rosé — $75✨酒精濃度明顯比Canned Cocktail濃✨粉紅色好適合打卡❌新手可能會覺得難入口🍟Black Lava Salt Fries(黑熔岩鹽薯條)— $60✅幾脆口,唔太霖身✅分量都算多-----個人評評分❤️:8/10性價比💸:8/10環境📷:8/10回頭🤓:會總結:因為位於星光大道,所以都較多遊客/旅行團經過,而坐喺度嘅人比較多係外國人。由於全室外座位,所以如果夏天去嘅大家小心熱呀☀️但海旁景真係好chill~
✅酒精味唔濃,容易入口
✅青檸令cocktail飲落好清新

環境📷:8/10
回頭🤓:會

Canned Cocktails
Rosé
Black Lava Salt Fries (黑熔岩鹽薯條)
Canned Cocktails
2023-04-27 997 瀏覽
Ordered Classic Cheeseburger & Fries for lunch with Hong Kong harbour! Cheeseburger contains 生菜, 蕃茄, 芝士, 牛肉漢堡, 煙肉。 成個burger 份量都好大, 一口無可能食晒所有料。 成個配搭都唔錯, 牛肉漢堡好厚。 但咬到煙肉都覺得太硬。 薯條份量多, 味道中規中矩。 成個set $120 唔包野飲。 主要係貴在睇住個景食野
成個burger 份量都好大, 一口無可能食晒所有料。
成個配搭都唔錯, 牛肉漢堡好厚。 但咬到煙肉都覺得太硬。
薯條份量多, 味道中規中矩。
成個set $120 唔包野飲。
主要係貴在睇住個景食野
2023-03-27 1075 瀏覽
2023-3-26我在尖沙咀碼頭海旁寫生,是日天氣不佳,又剛下過雨,週圍濕漉漉,要找個地方不容易,我不經覺走到香港藝術館地下的「Ink - seafood bar」,她是一間多國菜/海鮮/酒吧,開放式小店鋪,店鋪外設置高腳式椅桌,而且有簷篷及太陽傘,十分適合我在這裏習畫。我在小店幫趁購買一份早餐,泡沫咖啡和檸檬撻盛惠$90,將很具畫意的醒神早餐,放在桌子上開始動筆!經過個多小時後大功告成!我可以大快卉頤!檸檬撻不是熱或凍的食物,因此放久了也無妨口感,檸檬布甸饀甜酸度很温和,撻皮口感較鬆軟,紅色的小點兒是甜酸的半乾果,很醒胃,很有畫龍點睛之感,非常適合早餐與下午茶享用。泡沫咖啡放久了!她的美麗圖案走了樣,但她的麗影却從我的筆尖下走進畫册,妳的美味也留痕在我的品蕾!很多謝「Ink - seafood bar」沒有把我請走,幫趁一份早餐逗留三個半小時,讓我寫畫兩張。
2023-3-26

我可以大快卉頤

檸檬撻
2023-03-26
$90 (早餐)
檸檬撻
2022-11-13 1967 瀏覽
A very nice, relaxing, harbour view bar for drinks with friends and family members.Self ordered by QR code, with food/drinks delivery on your table.Apple cider: too light Draft beer: not Gweilo, just the print on glass, but forget the brand nameChardonnay: dry, citrus, medium bodied

Apple cider: too light

2022-10-20 1480 瀏覽
每次經過尖沙咀海邊都好想試吓呢間餐廳 因為坐喺度感覺好Chill 好適合飲酒談心 今日天氣麻麻地但係都比較熱 原本諗住飲杯嘢但係見到佢嘅雪糕好似幾吸引 所以就試下佢既雪糕啦 雪糕唔算太大球 係遊客區嘅價錢 試左Raspberry口味 牛奶味唔算太重但係水果味道OK甜 果醬味道較重如果食到新鮮果肉會更好 座位方面全部都可以有開揚海景的確係唔錯見到其實佢係一間Seafood Bar 下次有機會看住海飲酒食海鮮都係一個唔錯既選擇

外賣自取
2022-10-11 1202 瀏覽
香港天氣轉冷梗係出去行吓海旁 真係好耐冇出嚟行過 其實香港夜景真係好靚 😍 行到咁上下想坐低飲杯嘢 呢一間餐廳不嬲都係度 次次都好多人 咁啱今晚有枱 可以坐低飲杯嘢 🍺 叫咗一杯鬼佬 gwei-lo 啤酒 同一份椒鹽魷魚 🦑 100幾十蚊埋單都算唔貴 如果去其他有海景嘅餐廳 $300至$400都走唔甩椒鹽魷魚 $85份量唔算少 好香口 加少少檸檬汁落去好開胃 當然唔可以同中式椒鹽魷魚比較 但係咁嘅價錢咁嘅環境真係算唔錯Gwei-lo $70

椒鹽魷魚

椒鹽魷魚 $85

Gwei-lo $70
2022-10-10
$100 (宵夜)
椒鹽魷魚
2022-09-30 1109 瀏覽
可以望住維港嘅餐廳,未睇Menu以為好貴,點知都係一百蚊有找,野食仲要好食,必推炸魚薯條 $95薯條夠脆,魚冇雪味,炸得好好食,mayo醬係重點,點埋個醬超級好食。椒鹽魷魚 $80呢個真係必食,平時食魷魚好怕韌,咬到都痛,呢個魷魚唔單止炸得唔韌,仲要又軟又爽口,不得了。可以咁chill望住維港食好野,下次要再幫襯。

炸魚薯條 $95

椒鹽魷魚 $80

可以咁chill望住維港食好野,下次要再幫襯。
2022-09-24
2022-09-19 969 瀏覽
每次收工經過見到都會有勁多外國人喺度聚腳,飲酒chill 1 chill難得今日happy Friday,做完嘢可以早收工,唔黎飲翻2杯真係對唔住自己一坐低,what a great view!嚟哩度, 真正無阻隔維多利亞港海景🌊望海景飲酒食tea, 一個字, chill嘅!見隔離每枱外國人都有最少一set oyster 🦪 , 睇黎都係必試。叫左1 set,本身諗住無乜特別。點知有驚喜! 問過先知,原來係用澳洲生蠔,入口creamy , 海水味偏濃,食得岀新鮮係啱啱開!估唔到一間露天小店有如此表現,絕對合格有突!Fish 🐟 & Chips 🍟 就基本,炸魚肉厚鹹香,炸皮厚薄適中,唔會太油膩先係重點!薯條上枱熱辣辣,入口差d辣親咀仔🤪最後望住海景嘆翻2啖啤,夫復何求?下次經開,必試無錯!

一坐低,what a great view!
嚟哩度, 真正無阻隔維多利亞港海景🌊
望海景飲酒食tea, 一個字, chill嘅!

最後望住海景嘆翻2啖啤,夫復何求?
下次經開,必試無錯!
Oyster
Fish  &  Chips
Oyster
Fish  &  Chips
2022-09-06 771 瀏覽
成日經過呢度,見到好多人係度飲酒,以為呢個地段價錢一定好貴,點知入到黎發現一個餐都係100以內有找,叫左一個餐加一個薯條兩杯酒可以慢慢坐好耐,加埋呢個無敵海景性價比真係超級高。叫左一個炸雞配墨魚飯,炸雞炸得幾酥脆,炸粉亦都唔係太厚,幾好食。炒飯啲飯粒好粒粒分明,好有口感,比起中式炒飯就唔係好惹味,都算好食。推薦呢度既薯條,炸得好好食,外脆內軟,有薯仔既香味,而且全部都無炸過龍既地方。唯一美中不足既地方就可能係室外有啲熱,無乜風,但係係可以接受到既。

去完藝術館找吃的見哩間真正無阻隔望海比上次去的Hue更寫意所以來個early dinner非常熱同曬特意先order雪糕解下暑第一次食rocky road有鹽味試了火炙吞拿魚配冷烏冬完全巔覆咗我對吞拿魚嘅認知還以為落錯order叫三文魚但佢真係tuna…仲要好硬好硬成舊罐頭倒模出嚟既形狀應該煎熟咗好多所以如石頭般硬好得人驚🥶再一次中伏過百元,只食咗個冷烏冬burger就無咁地獄可以入口嚟哩度望海景係chill嘅大概飲啤酒係ok的但千祈唔好叫嘢食🫣
去完藝術館找吃的

應該煎熟咗好多
所以如石頭般硬
好得人驚🥶
再一次中伏
過百元,只食咗個冷烏冬

burger就無咁地獄
可以入口

嚟哩度
望海景係chill嘅
大概飲啤酒係ok的
但千祈唔好叫嘢食🫣
2022-05-09 1236 瀏覽
One of our favorite spots for drinks! Facing the gorgeous Victoria harbour, this bar offers a range of Gweilo drafts and snacks/meals. We had a lager and a Hazy As DIPA, both chilled and rich in flavor. When you visit try the fries too - fries themselves were okay but the yuzu mayo and green curry mayo are 🔥🔥🔥
2021-11-23 2275 瀏覽
每次經過尖沙嘴海邊🏖️都覺得坐係海邊飲啤酒好Chill💙 難得有一個大晴天既星期日☀️ 坐係海邊食個Lunch真係好放鬆😚⭐️ Buttermilk Fried Chicken Thigh with Eggplant Multigrain Rice 🍗⭐️ Lemon and Miso Coleslaw 🥗炸雞調味好美式好香脆🇺🇸 唔會太鹹重口味 肉質都OK唔會太乾身 😋 穀米飯口感有D似糊仔🤔 茄子味唔突出 🍆 反而椰菜沙律好清爽🥬 加上檸檬汁調味特別Refreshing 加錢叫都值得🤣⭐️ Fish and Chips 🍟經典既配搭同味道🤪 鱈魚質感同味道唔算特別 但唔會有雪藏感🐟 反而沾醬幾有特色 💖 Curry Mayo 帶點辣辣既刺激感 🌶Yuzu Mayo 就比較Citrus感 🍋⭐️ American IPA 🍺麥味唔算太重 容易入口👍🏻 可以慢慢飲 嘆下個陽光
Buttermilk  Fried  Chicken

⭐️ Lemon and Miso Coleslaw 🥗