2022-07-14 246 瀏覽
早幾日去開聯和墟,之前經過呢間小店已經想試下佢既熱狗套餐。當日5點左右,又未食午餐就叫咗一個套餐食。套餐如下:1熱狗,1包薯條,1杯飲品。小店等10-15分製造,只要出品好味,要等食絕對不是問題😊😊見佢啲薯條即叫即炸,已經滿心歡喜。 拎咗之後就去個friend屋企,嗰日天氣好熱,所以飲啖冰凍飲品先,然後就享用即炸薯條,見薯條係幼身版,同圖有啲唔同,諗住問題不大,點知薯條原來炸到over晒,超超脆口仲有啲苦味,食多幾條覺得好 鹹好苦,所以放棄咗。個熱狗都有啲啲失望,因為唔夠爆料同有少少乾知道小店需要用心經營,希望下次會更好。
知道小店需要用心經營,希望下次會更好。
外賣自取
2022-02-27 456 瀏覽
🌭Hungry Monster🌭📍:粉嶺聯捷街榮福中心商場地下87及110號舖⏰:12:00pm-9:30pm⭕️:現金、八達通、Alipay聯和墟不嬲都係粉嶺滿佈美食嘅地方 最近呢間新開嘅熱狗店 就係我之前中學附近😍 難得經過呢一邊 一於試吓佢先! 呢間小店主打熱狗、小食炸物、茶飲 價錢唔貴 食物都高質素同創新 即叫即製 但係都唔使等太耐👍🏻🐟怪獸炸魚柳包呢個炸魚柳包係新出嘅 睇張圖好吸引所以叫咗 大大塊生菜包住塊厚實嘅魚柳 好新鮮 啖啖肉 醬汁好惹味 令到個魚柳包口感更加豐富 熱狗有烘過 好脆口👍🏻🇰🇷韓風狂熱熱狗呢款熱狗有驚喜 比我想像中好食 泡菜唔會特別辣 比較甜為主 泡菜Mix熱狗既做法好創新 再加埋熱狗腸 幾惹味👍🏻🐥金莎雞軟骨(8粒)呢個真系必叫!叫套餐只係加$12就可以轉配 呢個真係好邪惡 雞軟骨熱辣辣 炸得好香脆 加埋鹹蛋黃鹹香味十足 鹹蛋黃一啲都唔吝嗇 布滿晒成個雞軟骨 好熱氣但係超級正😍🧋冬瓜鮮奶最近天氣好唔穩定 我個日去既中午差啲熱到暈低 即刻叫反杯冬瓜鮮奶消暑 冬瓜茶好解渴 再加上好滑嘅鮮奶 溝埋一齊飲 唔會太甜😍 消暑一流👍🏻#香港美食 #平民美食 #聯和墟
🌭Hungry Monster🌭

📍:粉嶺聯捷街榮福中心商場地下87及110號舖

⏰:12:00pm-9:30pm
⭕️:現金、八達通、Alipay

食物都高質素同創新 即叫即製 但係都唔使等太耐👍🏻

🐟怪獸炸魚柳包

🇰🇷韓風狂熱熱狗

🐥金莎雞軟骨(8粒)

🧋冬瓜鮮奶

#香港美食 #平民美食 #聯和墟 #粉嶺美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #聯和墟美食 #熱狗 #漢堡包 #hungrymonster
2022-02-26
5 分鐘 (外賣自取)
  • 金莎雞軟骨
2022-02-10 211 瀏覽
▶️難得三兄弟姊妹都同日在家工作🙈一齊lunch叫foodpanda🐼呢間熱狗店之前都見到開咗一段日子,不過一直無機會試,今日終於一試🤤衷心感謝外賣員既辛勞運送🙇🏻‍♂️韓風狂熱熱狗🇰🇷🌭感覺佢d熱狗🌭無齊柏林咁大隻💪但相對價錢平啲🤣熱狗加泡菜真係未食過,係幾惹味,不過略嫌兩者味道唔係好融合到一齊,只係熱狗味同泡菜味好分開咁一齊放入口🙈熱溶芝士熱狗🧀🌭好少見芝士入面會有幾粒粟米,成隻熱狗食落重芝士同埋甜甜地,原來入面有千島醬,咁嘅配搭係幾好食🤤鐵板燒熱狗🌭平時食開嗰種加芥末同茄汁🥫既熱狗🌭唔知係唔係因為條腸係鐵板燒,食落口非常香😋金沙薯條🥚🍟 / 薯條🍟成日覺得鹹蛋黃嘅嘢食真係冇得輸,不過可惜佢嘅鹹蛋黃味太淡,反而普通薯條嘅薯仔味🥔好出好香👍白桃汽泡飲🍑🥤開頭以為熱狗店既飲品都係配菜同好一般,反而幾好飲,甜度適中同好夠氣,爽🤣

韓風狂熱熱狗🇰🇷🌭

2022-02-10
外賣送餐
午餐
2022-02-08 144 瀏覽
今日嚟到聯和墟站🤣🤣趣致嘅裝修係聯和墟嘅屋邨中間顯得特別搶眼食物以熱狗為主. 食物嘅包裝亦都有放心機🥰🥔怪脆熔岩薯條熱熔芝士多到暈❤️加埋千島醬香得來唔會好膩薯條放咗一陣依然脆卜卜. 搞到食唔停口🍗千島雞棒雞棒香脆不油膩. 肉質嫩滑有肉汁條條都大大條🌭鐵板燒熱狗配白桃氣泡飲+薯條熱狗大大隻. 麵包有烘過唔會淋法蘭克福腸有肉汁較爽脆嘢飲同薯條嘅包裝都好可愛❤️味道亦唔錯總括來講呢間舖頭性價比都幾高. 質素亦都好好. 如果可以開多幾間分店就腳啲就好啦
今日嚟到聯和墟站🤣🤣

熱狗大大隻. 麵包有烘過唔會淋
法蘭克福腸有肉汁較爽脆

嘢飲同薯條嘅包裝都好可愛❤️味道亦唔錯

2021-10-24 218 瀏覽
買左三隻熱狗返屋企試下,A餐鐵板燒熱狗只係29蚊,腸仔加塊生菜都幾抵食。屋企人鐘意食吞拿魚醬,同老細傾偈,佢同我講吞拿魚醬係佢哋自己秘製嘅,十份足料,所以都買咗1個嚟試吓。見到加$19可以升級做套餐,有一個小食同埋品,所以就加左其中一個熱狗做套餐。叫左薯條同冬瓜茶,薯條行返屋企個時食左,影唔到相,但個粗薯條好好食好脆,唔係麥當勞個啲又幼又林即叫即整,都係等左五、六分鐘。薯條即炸,麵包即焊,拎到返屋企嗰陣時都仲熱,咬落個包都仲脆脆地。吞拿魚熱狗個拿魚醬好好味,咬落好有口感,個醬撈左新鮮洋蔥粒,同條白色香腸好夾,又唔會搶曬成啲味,呢款熱狗會再encore

7 分鐘 (外賣自取)
  • 香蔥吞拿魚熱狗
  • 薯條
2021-08-31 133 瀏覽
呢間小店hungry monster好似今年年頭開嘅,之前間唔中都會去幫襯,通常都係叫泡菜或者芝士熱狗,加薯條。咁岩嗰日去到見老闆喺度,又幾好傾,就邊食邊傾了🤣試埋個田園熱狗餐,份量好夠,比以前進步左,等候的時間不長,應該只係等了5分鐘。熱狗配埋千島醬,味道清新,食材都好新鮮,唔油膩,食完都無乜罪惡感😂另外,相片冇影到嘅係老闆請我食佢哋新出嘅shark shark薯條🤣勁好食,我本身唔食辣,所以試咗個蕃茄味,敢講話好食過金栱門多多聲🤩🤤強烈推薦!聯和墟終於多反一啲比較年輕嘅小店👍🏻同樣地呢d街坊小店真係好有人情味☺️會再幫襯的!
咁岩嗰日去到見老闆喺度,又幾好傾,就邊食邊傾了🤣
2021-08-29
5 分鐘 (堂食)
  • shark  shark薯條
  • 田園風熱狗
2021-07-02 228 瀏覽
呢間野 我喺foodpanda落外賣自取所以有8折,$37.6Order左一個熱溶芝士熱狗話10mins拎得,去到最後過多3mins先拎得佢話有芝士,粟米,芝士腸,千島醬一打開…個包其實唔太大個,個盒就大,唔吸引同出面熱狗鋪Z字頭果間 或其他都好大分別再望熟….同食落….粟米只有4粒….太過份了…少得很個包有d over dry…佢個芝士有d硬身…唔知係整得未夠時間 個芝士唔溶定overcook已令個芝士硬啦…但成個包比我既感覺好差,芝士唔好食 粟米得4粒個包都唔太好食 乾左d以為新開就做好d, 以為分店又好d,點知….失望不可一不可再….
呢間野 我喺foodpanda落外賣自取
所以有8折,$37.6
Order左一個熱溶芝士熱狗
話10mins拎得,去到最後過多3mins先拎得
佢話有芝士,粟米,芝士腸,千島醬
一打開…
個包其實唔太大個,個盒就大,唔吸引
同出面熱狗鋪Z字頭果間 或其他都好大分別
再望熟….同食落….
粟米只有4粒….太過份了…少得很
個包有d over dry…
佢個芝士有d硬身…
唔知係整得未夠時間 個芝士唔溶
定overcook已令個芝士硬啦…
但成個包比我既感覺好差,
芝士唔好食 粟米得4粒
個包都唔太好食 乾左d
以為新開就做好d, 以為分店又好d,
點知….失望
不可一不可再….
熱溶芝士熱狗
2021-06-19 182 瀏覽
ℍ𝕌ℕ𝔾ℝ𝕐 𝕄𝕆ℕ𝕊𝕋𝔼ℝ 熱狗🌭小食店,即叫即整🤤泡菜控當然必食韓風狂熱熱狗🇰🇷,芝士🧀+匈牙利腸+泡菜,脆皮juicy 嘅匈牙利腸,少少辣嘅泡菜,同略帶甜味嘅熱狗包,好惹味🤤,如果個包再烘脆少少更好!我地通常都加 $18,有埋飲品🍹,同小食,小朋友最愛薯條🍟,我就覺得炸芝士波最好味🤣!

ℍ𝕌ℕ𝔾ℝ𝕐 𝕄𝕆ℕ𝕊𝕋𝔼ℝ 熱狗🌭小食店,即叫即整🤤

2021-05-12 266 瀏覽
聯和墟新開嘅熱狗小食店,最鍾意試新野嘅我緊係即刻去試試啦!!!夜晚想食得清爽啲,就揀咗幾特別嘅韓風狂熱熱狗($36),酸酸辣辣嘅泡菜中和左芝士嘅油膩,夜晚食都好似無咁有罪惡感🙊🙊 不過我覺得麵包可以再烘耐少少,香口啲會再好食啲加左$24配左薯條同柚子蜂蜜烏龍茶。薯條炸得都好脆,分量都唔少🍟🍟🍟而柚子蜂蜜烏龍茶可以飲到啖啖嘅柚子蜜味,晚夜想無咁油膩或者唔想飲奶茶咁飽肚,都可以揀烏龍茶不過由於岩岩開業,都幾多街坊去試,等候時間都比較長😉😉

不過由於岩岩開業,都幾多街坊去試,等候時間都比較長😉😉

20 分鐘 (外賣自取)
2021-04-25 200 瀏覽
我點選鄉村風味熱狗($34)另加$18變套餐有一杯白桃氣泡飲及小食(3條炸雞條),飲品要將底部白桃蜜搖勻(味道不太甜,我喜歡),炸雞條既脆又不乾,熱狗味道一般,不過麵包夠軟熟,腸仔不太鹹,醬汁剛好。不過,奉勸大家千萬不要在很肚餓的時候去買,因為製作時間由下單到取貨時間超過半個鐘,整間鋪有5個人(包括收銀),但出食物時間太長。還有,我下單時是沒有收銀員,是一邊製作食物的員工幫忙下單,並帶著製作食物的手套替我收費及找續,希望她們往後能分工清晰,否則大家會對食物衛生有所懷疑!

外賣自取