2025-08-19
🎂 老公今年生日仲未食過蛋糕,咁點可以唔安排一場有蛋糕嘅生日飯!上次去完荃灣分店,覺得好正,佢話想試吓其他分店,於是今次嚟到銅鑼灣HYSAN分店,畀老公一個驚喜!😍今次HYSAN分店真是一個大亮點!門口佈置同杯墊都跟商場展品嘅theme走,超可愛!同荃灣分店嘅主題一樣咁吸睛,滿滿少女心💖。雖然晚市超忙,但店員服務態度依然一流,仲同我一齊夾好點樣畀老公一個生日驚喜!🎉 佢哋幫手喺抹茶慕絲蛋糕同雪糕上寫咗「HAPPY BIRTHDAY」,仲好用心畫咗忍者龜,儀式感爆棚!真心多謝店員嘅細心安排🙏。老公平時係牛扒控,但今次為咗就我,佢揀咗海鮮類嘅「香辣蕃茄大蝦波浪粉」。佢話呢個波浪粉造型前所未有咁得意,份量又夠!仲好貼心幫我哋remark要少辣,食落真是一個窩心嘅體驗🦐。我哋仲試咗新出嘅飲品:我點咗酸酸甜甜、賣相超girly嘅Mixed Berry Fresh,超啱我嘅少女心!老公竟然都「入鄉隨俗」,同後面一枱女仔點咗同款唯美嘅Time for Tea-quila,簡單得來有種優雅嘅feel🍹。食飯唔單止係滿足口腹之欲,仲係一個開拓視野嘅機會!How To Live Well喺香港,唔淨係靠自
食飯唔單止係滿足口腹之欲,仲係一個開拓視野嘅機會!How To Live Well喺香港,唔淨係靠自己嘅心去面對挑戰,仲要抱住好奇心,試新嘢,同陌生人互動,感受生活嘅小確幸💫。今次嘅生日飯,唔單止畀咗老公一個驚喜,仲讓我哋感受到HYSAN分店嘅用心同溫暖。