其實已經食完已經超過一個禮拜,都係覺得有啲唔忿氣呢個質素及環境,和唔值得這個價錢。當日叫咗兩個set餐 ,其中一個威靈頓牛 ,個牛冇牛味 ,肉質有點韌 。另外叫咗個乳鴿飯 ,味道一般。

其實已經食完已經超過一個禮拜,
都係覺得有啲唔忿氣呢個質素及環境,和唔值得這個價錢。

另外叫咗個乳鴿飯 ,味道一般。
紀念日
2024-08-25 178 瀏覽
好耐冇試過一間咁用心對經營嘅餐廳,餐廳雖然係一個唔明顯嘅位置我哋叫咗兩個set lunch餐湯係忌廉甘筍南瓜湯配備熱辣辣嘅多士外脆內軟,連唔鍾意食包嘅我都食晒呢一個豬鞍扒配上蕃茄醬真係好開胃,豬鞍煎到啱啱好愛咩啊?少少香口裏面啲肉質好Juicy慢煮雞胸配上黑松露醬,雞胸散發着淡淡嘅酒香而肉質亦好鮮嫩最後到呢個甜品,即場製作香脆嘅焦糖表面配上好鬆軟蛋香味嘅疏乎厘,簡直係食指大動配上呢個甜而不膩嘅焦糖醬Prefect matchP.S最欣賞係店員用心對待每位客人,會留意客人是否用餐完畢,詢問同主動收起餐具👍🏻
慢煮雞胸配上黑松露醬,雞胸散發着淡淡嘅酒香而肉質亦好鮮嫩
Prefect match
2024-08-25
生日
  • 騎士鬆餅
  • 低溫雞胸黑松露扁意粉
  • 豬鞍扒配薯蓉
2024-08-08 390 瀏覽
Honor Knight Restaurant 🔅Australia Grass-Fed Ribeye($298)🔅我哋揀咗5成熟🥩,口感啱啱好,肉質鬆軟嫩滑,切開多肉汁,作為配菜既薯蓉都好好味!🔅 Scallop & Portobello Sauce Linguine ($188)🔅 扁意粉既口感好好🍝,份量好足夠,蘑菇汁🍄‍🟫好濃好香,配意粉一流!帶子煎到金黃色啱啱好,表皮香口得嚟又食到內裏帶子既嫩滑😙。🔅Spring’s First Kiss ($58)🔅係杯既外面黐咗好多玫瑰🌹花瓣,令成杯野好靚好啱打卡!飲落清爽,味道自然不會假🤩。🔅Butterfly Pea Passionfruit Soda ($48)🔅Soda好清涼🧊,加上蝶豆花同熱情果有少少酸酸地,非常消暑開胃✨!餐廳位於輕鐵屯門泳池站🚃隔離,非常易搵。今次特別預早book位同朋友慶祝生日🥳,餐廳前一日會預先wts confirm寫碟🎂($50),除咗寫生日祝福外,店員都會幫我哋影即影即有留念📸,好適合紀念日💕或者慶祝🎇。餐廳周圍都係落地玻璃,景觀開揚✨,餐廳環境都好靚好舒服。
Honor Knight Restaurant

🔅Spring’s First Kiss ($58)🔅

碰巧跟男友來到屯門泳池站覓食,在炎炎夏日也不想再四處尋找,便來到馬路口的一間西式餐廳。餐廳外觀時尚,四周落地玻璃,也有室外座位。內裡冷氣充足,光線明亮,牆上掛著玩味掛畫。甫入內,冷氣驅散暑熱,店員很快安排我們落座,也注意著客人反應,效率很好,很快為我們下單。午餐餐牌如下:下單時,店員為我們介紹了不在餐牌上寫著的三色蛋糕,就是分別三個小蛋糕,最適合我們這種想吃多種蛋糕又吃不了太大份量的人了。餐點挺快送到。是日餐湯是蘑菇湯。麵包香脆鬆軟,蘑菇湯質感濃稠,帶有蘑菇蓉,味道濃郁,伴著忌廉的香滑。美國豬鞍扒配薯蓉 $138豬鞍扒份量很足,蕃茄醬汁酸甜,肉質尚可,外層帶有脆香,近骨位的肉較嫩,有韌性。薯蓉味道很好,口感綿滑,味道適宜。低溫雞胸黑松露扁意粉 $108低溫雞胸挺有驚喜,並不像一般吃到的肉質,反倒有點滑嫩,味道方面濃淡相宜。黑松露扁意粉搭配香菇,碎洋蔥,醬汁與扁意粉融為一體,味道濃厚。接下來是朱古力咖啡。綿密的氣泡搭著朱古力粉,咖啡味道微甜,朱古力味濃郁。主食後便是甜品,三色蛋糕。蛋糕分別是芝士蛋糕、藍莓芝士蛋糕及香芒芝士蛋糕,每樣亦份量不多,很適合選擇困難又吃得不多的女士們。整

午餐餐牌如下:

餐點挺快送到。

是日餐湯是蘑菇湯。

美國豬鞍扒配薯蓉 $138
美國豬鞍扒配薯蓉

低溫雞胸黑松露扁意粉 $108
低溫雞胸黑松露扁意粉

接下來是朱古力咖啡。
朱古力咖啡

綿密的氣泡搭著朱古力粉,咖啡味道微甜,朱古力味濃郁。

主食後便是甜品,三色蛋糕。

蛋糕分別是芝士蛋糕、藍莓芝士蛋糕及香芒芝士蛋糕,每樣亦份量不多,很適合選擇困難又吃得不多的女士們。整體芝士味道甜而不膩,口感軟滑。相比帶有香芒香甜跟藍莓莓果甜,我個人更喜歡經典芝士蛋糕。

整頓西式午餐由餐湯到甜品質素也有著一定的水準,環境相宜,衛生良好,挺適合在假日吃個飯放鬆的享受悠閒假期。而就西式午餐而言,價錢尚算適宜。個人挺推薦喔。
美國豬鞍扒配薯蓉
朱古力咖啡
2024-06-23 354 瀏覽
💬 附近冇咩餐廳,見到呢間Google map評價唔錯就試吓。就係輕鐵站隔離,而且有大玻璃,望住出面都幾舒服 (雖然其實冇咩景😂).叫咗個lunch set #香煎盲鰽配蕃茄牛油飯 $128 .跟餐嘅蘑菇湯ok,嗰片麵包我想講好好食😳 出面係薄脆嘅口感,入面好鬆,同埋就咁食已經夠味,唔駛點湯。餐飲叫咗凍檸茶,個茶底幾好飲有陣香味~.主菜盲鰽煎得好脆,但啲肉都好滑好juicy,不過比較淡口,加多少少調味會更好。蕃茄牛油飯口粒粒分明,口感係我鍾意嘅偏硬身,不過蕃茄味都係有啲唔夠,可能呢間餐廳嘅嘢食都係稍為偏淡🤓
叫咗個lunch set #香煎盲鰽配蕃茄牛油飯 $128
2024-06-22
2024-06-01 388 瀏覽
⭕️香煎蔓草魚配蕃茄牛油飯🐟賣相非常吸引,打卡一流。不過煎魚冇乜味道,而且偏乾身。如果用多少少鹽醃一醃或者用其他醬汁吊一吊個味就會好啲。蕃茄牛油飯有啲似茶餐廳唔好食嘅炒飯🫣,份量大,但真係冇味道,剩係得個顏色,唔建議試。⭕️低溫雞胸黑松露扁意粉🐓🍝一嚟到,上菜擺盤一流,雞胸幾嫩滑,不過黑松露唔算突出,意粉除了面對有啲汁,下面好乾身,無乜味😔。坦白講,其實有少少似茶餐廳嘅撈意粉咁覺,冇乜味道。🫢整體嚟講,味道麻麻。不過賣相出色,如果單單係打卡就可以試。😂
⭕️香煎蔓草魚配蕃茄牛油飯🐟
香煎盲鰽配蕃茄牛油飯

⭕️低溫雞胸黑松露扁意粉🐓🍝

跟餐嘅湯、包
跟餐嘅湯、包
2024-05-26 339 瀏覽
今日星期日,想chill下又唔想去咁遠又想食好d,選擇左屋企附近一間唔錯的西餐廳。呢間餐廳久唔久都有幫襯,食物係唔錯的,但價錢偏貴少少,我就揀咗個lunch set..豬鞍..$138,要杯latte..埋單加埋一$168個湯唔記得係咩,好似有少少似薯蓉味既湯?! 杰杰地幾好飲架!豬鞍伴薯蓉,有幾粒西蘭花。好夠飽。中午人唔多,唔洗等,餐廳全落地玻璃夠光猛,環境舒服,乾淨,慢慢食,邊食邊碌電話,咁又過咗一個小下午😀

呢間餐廳久唔久都有幫襯,食物係唔錯的,但價錢

豬鞍伴薯蓉,有幾粒西蘭花。好夠飽。

2024-05-26
2024-05-10 337 瀏覽
附近不算很多餐廳,特別喜歡這間西餐廳!今次點了酸種包,份量相對輕省,蛋沙律的味道剛剛好,加上蔬菜沙律,如果想吃一個輕便的午餐,非常合適。這份餐點有附上濃湯,而且定期會轉變,可以試不同口味。餐廳是落地玻璃設計,可以靜靜地望住陽光同附近的植物擺動,稍稍地讓自己在忙碌的生活中放鬆,對自己好點,食個輕鬆的午餐!餐牌仲有其他好吸引的美食,可以試下其他,夜晚仲會變身成酒吧,間唔中見到佢有Ladies Night。仲有一件有趣的事,餐廳內有部大投映機,有時會播歌,甚至試過播足球賽,可以約朋友一齊享受下!
附近不算很多餐廳,特別喜歡這間西餐廳!

間唔中見到佢有Ladies Night。

Crab and Egg Salad on Italian Sourdough Bread
2024-05-03
  • 蟹肉蛋沙律意大利酸種包
#全自費食評週末遠征屯門,和朋友們享受了一個輕鬆又美味的下午茶Girls Date!Honor Knight Restaurant & Bar位於屯門泳池站,由輕鐵站步行去Cafe只需要3分鐘。預先在OpenRice上預訂位置可以獲得積分和其他獎賞。侍應安排了我們坐在窗邊的位置,落地玻璃設計使光線非常好。週末下午四點還有午市套餐供應。套餐價格從$82起,包含餐湯、餐包一個主菜和飲品。另外,再加$20就可以選擇甜品,可選擇藍莓芝士餅和紐約芝士餅。我們三個女仔每人點了一份套餐,大家一起分享食物:SMOKED SALMON CAESAR SALAD 煙三文魚凱撒沙律($82):分量十足,煙三文魚卷搭配玫瑰花的擺盤非常漂亮。新鮮的沙律菜和美味的醬汁完美地搭配在一起。SOU-VIDE CHICKEN BREAST WITH BLACK TRUFFLE LINGUINI 低溫雞胸黑松露扁意粉($108):雞胸以慢煮方式烹調,口感剛剛好,肉質嫩滑且入味。黑松露醬汁濃郁,意粉的味道也很美味。唯一的遺憾是意粉稍微偏軟,個人更喜歡有嚼勁的al dente口感。USA PORK LOIN WITH MASH
#全自費食評

我們三個女仔每人點了一份套餐,大家一起分享食物:
USA PORK LOIN WITH MASHED POTATO 美國豬鞍扒配薯蓉($138):超級推介!豬鞍扒的份量十足,切開後肉質嫩滑,蕃茄醬的味道很平衡。
最令人驚喜的是甜品,我們點了一份藍莓芝士餅和一份紐約芝士餅。朋友提前告知了生日訊息,餐廳在甜品上寫下了生日祝福,字體寫得很漂亮。當甜品端上桌時,餐廳還播放了生日歌,非常有趣。此外,餐廳還為我們免費拍攝了照片,讓我們留下了美好的回憶。
總結起來,很少有機會去屯門,但在這家Cafe有了一次非常愉快的用餐體驗。環境舒適,價格合理,食物質量也很好。我強烈推薦給屯門和元朗的朋友,或者計劃去屯門一日遊的人!
2024-03-24
生日
  • 美國豬鞍扒配薯蓉
2023-11-21 1046 瀏覽
Lunch同朋友搵地方garthing 見到依間餐廳好似唔錯而且又有多款set lunch 揀我哋揀咗👇🏻雙重芝士焗肉丸蝴蝶粉肉丸好大粒,肉質好juicy,芝士份量好多,配蕃茄醬絕配夾埋蝴蝶粉一齊食,so yummy蜆肉香蒜橄欖油意大利麵一上碟個賣相已經覺得好好味,香蒜好惹味,配橄欖油煮帶出蜆肉既鮮味意粉煮得啱啱好有口感,yummy紐西蘭肉眼扒(8oz)7成熟岩岩好,唔un,肉好juicy跟餐會有一個餐湯+飲品忌廉蕃茄湯配麵包 咖啡☕️有驚喜凍檸茶,正常另外我地加左炸薯條($15)薯條係有香草既味道,唔會係一般普通解凍既薯條炸雞翼($20)呢個炸雞翼不得了,一定要叫,炸得非常好味道一流,外層非常之脆,肉質好嫩夠juicy呢度絕對可以同朋友傾到計,環境舒適💯💯💯
Lunch同朋友搵地方garthing
見到依間餐廳好似唔錯而且又有多款set lunch 揀

我哋揀咗👇🏻

雙重芝士焗肉丸蝴蝶粉

蜆肉香蒜橄欖油意大利麵
意粉煮得啱啱好有口感,yummy

紐西蘭肉眼扒(8oz)
7成熟岩岩好,唔un,肉好juicy

跟餐會有一個餐湯+飲品

忌廉蕃茄湯配麵包

咖啡☕️有驚喜
凍檸茶,正常
另外我地加左炸薯條($15)

薯條係有香草既味道,唔會係一般普通解凍既薯條
炸雞翼($20)

呢個炸雞翼不得了,一定要叫,炸得非常好
味道一流,外層非常之脆,肉質好嫩夠juicy

呢度絕對可以同朋友傾到計,環境舒適💯💯💯
2023-11-21
2023-10-27 922 瀏覽
因為之前食過呢度既午餐,感覺唔錯,環境也好好,所以今次同朋友黎呢度証試佢既晚餐,同朋友慶祝生日。今次係Open Rice訂位,註明左生日,可能咁當日餐廳就有WhatsApp我確定,同問我需唔需要寫生日碟,最後Order左騎士鬆餅寫上Happy Birthday再帶左個蛋糕去,蛋糕可免切餅費。去到餐廳門口,估唔到已經有萬聖節既佈置,入到餐廳亦佈置得好有氣氛,再加上唔太多人,所以整體環境相當唔錯。但在選擇食物時,覺得食物既選擇比較少,除左椰菜花飯就無其它飯既選擇,感覺差少少。希望可以在餐牌上花點心思,增加多D選擇。最後,性價比方面都覺得午餐較抵食,因為晚上一個Set要$3XX,相對貴左少少。😋威靈頓牛柳 $398酥皮做得唔錯,有口感,再配上味道濃濃的牛,整體味道不錯,可以一試😋雞翼薯條上檯時熱辣辣,雞翼大大的,以為好多粉,但食落唔算太多粉,雞翼亦都Juicy👍😋帶子意大利粉份量大,但略太濃味😋騎士鬆餅自家甜品唔錯,當日食唔晒要帶走,但返到屋企食依然好食,呢個有D驚喜,去呢度食野一定要試下呢個
😋威靈頓牛柳 $398
煎帶子意粉
雞翼薯條
威靈頓牛柳
2023-10-07 600 瀏覽
食物質素比同級餐廳好,最緊要氣氛非常好,員工非常之Nice,能夠帶動全場情緒高漲,啤酒節優惠$380/10杯手工啤,還有啤酒競賽,可以話香港嚟講非常之少有嘅餐廳。
2023-10-07
2023-10-01 495 瀏覽
今天約了朋友共7人到餐廳午膳,要了兩打生蠔,一支白酒,另外自帶一支白酒免收開瓶费,每人一份午餐,生蠔非常鮮味,價錢也很合理,午餐份量足夠,食物質量很好,由餐湯到主菜,都看出㕑師功力深厚,朋友們都不絕口,而且價錢非常合理,服務也很到位,藉得推薦。
2023-09-21 468 瀏覽
發現了一家充滿文青風格的咖啡廳!室外座位被雨淋濕了,只好走進室內享受冷氣涼爽。這間咖啡廳有落地玻璃窗,空間感十足,在窗邊坐著既不曬太陽又能欣賞風景,週末在這裡享用午餐真是太chill了!lunch set上有沙拉、意大利麵、牛排和漢堡等多樣選擇。香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯($128)是一道絕配!煎得香口的魚肉非常嫩滑,而且特別的是飯裡帶著微微的番茄味道和一點點的酸味,牛油味道不會太重,但卻增添了整體的香氣。不如約埋朋友一齊去試吓,立即plan埋次去呢間文青cafe嘅行程啦!💃🏻

香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯
香煎盲鰽柳配蕃茄牛油飯
2023-09-03 357 瀏覽
屯門御海灣高檔住宅區內,食肆選擇少,咁偏僻嘅區域入面最近開左間打卡Cafe,裝修好高級,落地大玻璃及半開放底吧台,空間感及採光度十足,很適合附近打工仔或住客來Chill Chill😎平日午市都有10個Lunch Set揀,有餐湯、餐包及餐飲。價錢上都長期有discount,每隔幾個月會換一換menu,唔怕悶!今次試左低溫雞胸黑松露扁意粉($88)、紐西蘭肉眼扒($128)、蟹肉南瓜意大利飯($88)。餐湯係洋蔥湯配烘多士,味道唔錯,餐湯就偏鹹啲。飲品方面唯一唔推介熱奶茶,奶味偏淡,同茶底唔夾😅低溫雞胸黑松露扁意粉($88)-個人食過幾次,呢款扁意粉性價比高,擺盤幾靚,雞胸肉切成5至6塊,意粉乾身煙韌,炒香粒粒洋蔥、香菇放埋一齊,美中不足係較多油,味道唔錯。價錢:❤️❤️❤️❤️🤍味道:❤️❤️❤️❤️🤍推介:❤️❤️❤️❤️🤍紐西蘭肉眼扒($128)-揀左5成熟,等左20分鐘先上菜比較耐,肉眼扒份量正常,切開多肉汁,肥膏部分較多,過熟以致肉質偏韌😞薯菜只有焗薯仔及烤蕃茄,呢個價錢應該要有菜或者多幾款配搭較為合理。價錢:❤️❤️🤍🤍🤍味道:❤️❤️🤍🤍🤍推介:❤️❤️🤍🤍🤍蟹肉南瓜意大利飯($88)-落單後店面哥哥提示過飯

低溫雞胸黑松露扁意粉($88)-

價錢:❤️❤️🤍🤍🤍
味道:❤️❤️🤍🤍🤍
推介:❤️❤️🤍🤍🤍

蟹肉南瓜意大利飯($88)-
落單後店面哥哥提示過飯粒偏硬身。冇估到硬嘅程度好似未熟咁😞 同想像的意大利飯好有出入,每一啖都要慢慢咬先吞到。蟹肉份量略少,南瓜味濃郁及有南瓜粒。
價錢:❤️❤️❤️🤍🤍
味道:❤️❤️❤️🤍🤍