2015-12-11 731 瀏覽
早兩天入冬後漸凍,還下著毛毛細雨,友人提議追韓風,再在本港食蜂巢雪糕。好細舊蜂巢擺左係雲呢拿雪糕上面,先講雪糕,係滑既,而且有奶味,甜就唔係好甜,叫做正常雪糕味不過偏淡。至於蜂巢呢個主角賣相靚仔,一格格,大舊d就好啦。舊蜂巢都幾硬,印象中首爾既蜂巢好軟熟。唯有將雪糕混埋蜂巢一齊食啦,有口感既,不過蜂巢無乜蜂蜜,太乾身啦。呢度既雪糕始終食唔返首爾既韓風味
呢度既雪糕始終食唔返首爾既韓風味
2015-12-07 609 瀏覽
真係唔知點解,明明唔肚餓,但經過都緊係忍唔到口要入去幫襯係總多款之中,俾海鹽黑朱古力雪糕呢個名吸引咗,明明海鹽應該係鹹鹹地,黑朱古力應該帶有苦味,而雪糕又應該係甜甜地嫁唔知呢3樣野一溝埋係咩味嫁呢忍唔住喇,就食呢款啦因為太多人排緊隊喇,我都要等15分鐘先有得食,一路等一路睇住人地食得噤滋味,真係好辛苦呀 終於到手喇朱古力醬俾冰凍嘅雪糕整到凝結咗,食落脆脆地其實唔係好食得出係黑朱古力,因為一啲都唔苦!雪糕仍舊 keep住奶味濃加上原來海鹽食落唔係想像中嘅鹹味!原來溝埋係好正嫁食食下先發現杯底仲有好多朱古力醬,液態嘅朱古力醬食落較脆身嘅甜,混埋雪糕到真係要俾個佢呀朱古力迷真喺唔好MISS呢個呀!
真係唔知點解,明明唔肚餓,但經過都緊係忍唔到口要入去幫襯
唔知呢3樣野一溝埋係咩味嫁呢
海鹽黑朱古力雪糕
佢呀朱古力迷真喺唔好MISS呢個呀!

2015-08-30
海鹽黑朱古力雪糕
2015-12-06 524 瀏覽
見groupon有hit左一排的honey creme的優惠就買左張coupon試試。要左最hit的蜂巢味再另加左長畸蛋糕。個雪糕細細杯,雪糕base係牛奶味, 都幾滑, 牛奶味濃。個蜂巢d蜂蜜都ok好味。原來連個巢都食得, 個巢唔會好硬不過食到尾都有D渣。我最鍾意反而係個2舊長畸蛋糕,好香好軟熟。如果唔用coupon,呢杯細細雪榚要$48…真係有d貴!不過再有coupon都可以再買黎試下第二款囗味gei~
2015-12-01 476 瀏覽
入冬後更想去試下食雪糕,係銅記當然要試蜂巢啦。雪糕是雲呢拿味道,大小與老麥既新地差不多,當然味道有分別,起碼吃落無老麥咁甜,可能要就返蜂巢既甜味。主角當然係蜂巢啦,但蜂巢就比較細少,與手指公差不多大小,睇落真係原條蜂巢黎,蜂巢本身都唔會好甜,反而要借助雪糕既甜味。而蜂巢係幾實淨,所以臨尾食到少許痴牙,哈哈。的確比想象中無咁好,因為蜂巢好難溶,可能蜂蜜會更好。
入冬後更想去試下食雪糕,係銅記當然要試蜂巢啦。
的確比想象中無咁好,因為蜂巢好難溶,可能蜂蜜會更好。
2015-11-13 489 瀏覽
前一排雅虎有半價coupon,所以買左兩張同朋友試下試左岩鹽巧克力淋醬口味,同培根巧克力口味。睇落去兩個好似,岩鹽朱古力好普通,食唔多出岩鹽味,反而朋友的培根朱古力搭配幾得意總體嚟講性價比唔高,無咩驚喜,更加鐘意富豪雪糕車的軟雪糕咯
前一排雅虎有半價coupon,所以買左兩張同朋友試下

總體嚟講性價比唔高,無咩驚喜,更加鐘意富豪雪糕車的軟雪糕咯
岩鹽巧克力淋醬
培根巧克力
2015-11-13
培根巧克力
2015-11-12 419 瀏覽
.............煙肉朱古力原味雪糕 $42 💋✌✌✌✌✌.............登登登登 你沒看錯哦#煙肉#朱古力#雪糕 的組合😂#bacon#chocolate#icecream味道會如何?!! 答案是:不錯哦💋根據我至愛表姐既口供💋#朱古力 :醬是會硬身的 根據目測#煙肉 :有燒焦的樣子 脆脆的#雪糕 :沒有選#蜂巢雪糕 上次我食過無乜特別 因此選這個由於依個雪糕係我請既 死忍吾食原先個雪奶同窩夫都想死忍吾食 不過呢 忍不了😂😂😂今日我#親愛的表姐#生日#晚餐#路線 :👉#Nun : 雪奶 同 窩夫 👉 #Blt : Blt burger 👉 #honeycreme : 煙肉朱古力雪糕希望你喜歡哦💋滿足嗎😈😁?
.............
煙肉朱古力原味雪糕 $42 💋✌✌✌✌✌
.............

登登登登 你沒看錯哦
#雪糕 :沒有選#蜂巢雪糕 上次我食過無乜特別 因此選這個
由於依個雪糕係我請既 死忍吾食
原先個雪奶同窩夫都想死忍吾食 不過呢 忍不了😂😂😂

今日我#親愛的表姐#生日#晚餐#路線 :
希望你喜歡哦💋滿足嗎😈😁?
8 分鐘 (外賣自取)
2015-11-09 308 瀏覽
晚飯後選了呢度做飯後甜品,店舖雖然唔太,又冇位坐,而且地點唔就腳,不過勝在味道幾好。今次買咗紅豆綠茶雪糕,$38蚊,加咗$6蚊有棉花糖同加$6蚊有長崎蛋糕,合共50大元,價錢略貴。上層棉花糖唔太甜;長崎蛋糕味道一般;紅豆醬內有原粒紅豆,軟硬適中;綠茶雪糕入口香滑,有淡淡綠茶味,但唔會過甜,好好味
2015-11-08
外賣自取
$50 (宵夜)
  • 紅豆綠茶雪糕
2015-11-09 359 瀏覽
星期六晚,吃完晚飯就到附近走走,突然好想食雪糕食雪糕,肚子很飽但還是很想吃雪糕。走了一會見到雪糕了,要了鋒蜜冰淇淋 $38第一啖就嘗到超濃的蜜糖,但實在太甜了太甜了,雪糕是很軟,濃濃的牛奶味,但我覺得太過甜了,而友人則覺得不錯,但價錢的確是偏貴。
$38 (其他)
2015-11-02 585 瀏覽
"Honey Creme" 中韓合資雪糕店, 以天氣然蜂蜜雪糕吸引無數食客。最近買了張團購, 可以半價食雪糕, 值得一試!銅鑼灣分店, 店子細小, 但對只做外賣的"Honey Creme" 足夠有餘。剛好接近哈佬喂, 店內有少許哈佬喂的佈置。另外, 其天然蜂蜜當然放在當眼位置作招來。雪糕選擇多, 眼花撩亂。望真D, 只是topping 不同。價錢大約三、四十元, 另可以加爆谷、朱古力、杏仁及紅豆等配料把雪糕變得更加豐富。最後揀了岩鹽朱古力淋醬$38, 因團購卷是$50所以加了焦糖爆谷$6及朱古力豆$6。不消一會店員呈上雪糕, 以小膠杯盛載的雪糕上放了金黃色的焦糖爆谷及朱古力粒, 賣相不俗。再望真D, 原來最下層同樣加入了爆谷及朱古力豆。先試老公至愛的爆谷, 沒有期待的焦糖的甜香; 咬下去淋, 沒有睇戲時食爆谷的脆口。朱古力豆的味道不太濃郁, 幸好口感尚算脆口。牛奶雪糕口感綿細滑順,奶香濃郁。食完都唔覺甜, 不錯! 回家途中回想這杯雪糕, 我點的是「岩鹽」味, 但是完全品嚐不到鹽的咸味。上官方綱頁查看一下, 雪糕上應該灑上粉紅色的岩鹽。究竟是店員忘記了? 還是鹽的味道不太足夠?
2015-10-30
宵夜
2015-10-28 495 瀏覽
吃罷一般午餐後便到上回在尖沙咀吃不到的團購honey cream~團購$25買一張$50現金卷都好抵架還有3間分店可揀來兌換分別銅鑼灣,元朗及已摺埋的尖沙咀,之前跟店方電話溝通過如不方便到前兩間分店可以跟團購退款~揀了良久選出各自心水我要時間限定的halloween烏雲雪糕$46加份長崎蛋糕$6,車爸爸要巢蜜雪糕$38加份蜂巢$10~烏雲係香甜綿花糖又幾似喎衰鬼,香滑牛奶雪糕本應味美可惜那士多啤梨汁完完全全破壞了牛奶雪糕的香味攪到兩頭唔到岸咁,長崎蛋味道沒特別可以不理~巢蜜雪糕就勁得我兩歡心車爸爸一吃跟著便兩眼發光,我試一口便明白他為何那麼浮誇那份蜜味正是我大愛翠X的蜂蜜凍檸茶那味好yummy而蜂巢須清香但也被它狠狠地比了下去耶~
2015-10-25
5 分鐘 (外賣自取)
$25 (其他)
2015-10-23 786 瀏覽
Honey Creme 暑假限定最新搞作 紅綿summer floss粉紅色既綿花糖已經好吸睛食落原來有提子味既爆炸糖好特別 哈哈~~牛奶雪糕好滑而且仲食到玫瑰花 充滿驚喜!雖然唔算大杯 但係值得一試 地址:銅鑼灣利園山道34號地下

Honey Creme 暑假限定最新搞作

紅綿summer floss
粉紅色既綿花糖已經好吸睛
食落原來有提子味既爆炸糖好特別 哈哈~~

牛奶雪糕好滑而且仲食到玫瑰花
充滿驚喜!雖然唔算大杯 但係值得一試

地址:銅鑼灣利園山道34號地下
2015-08-28
2015-10-22 479 瀏覽
同朋友食過晚飯,雖然好飽,但仍然想食甜品問店員邊隻雪糕唔會咁漏,店員推介左呢杯affogato將一shot espresso倒落去雪糕度既可中和雪糕漏既感覺,亦可減少咖啡既苦味雪糕幾滑,咖啡都幾香食完果然係冇咁漏
同朋友食過晚飯,雖然好飽,但仍然想食甜品
問店員邊隻雪糕唔會咁漏,店員推介左呢杯affogato

Affogato

將一shot espresso倒落去雪糕度
既可中和雪糕漏既感覺,亦可減少咖啡既苦味
雪糕幾滑,咖啡都幾香
食完果然係冇咁漏
2015-10-22 441 瀏覽
烏雲雪糕🙌🏻🙌🏻✌🏻️✌🏻Halloween限定版雪糕👻👻🎃🎃限定日子去到30/10咋 大家快啲去趁下熱鬧啦❗️❗️一年一次Halloween 我又點會錯過呢🙌🏻食飽飯經過 @honeycremehk 見到萬聖節限定版雪糕 點都要支持下。黑蚊蚊綿花糖 大大舊鋪在雪糕上面😄一啖綿花糖 一啖雪糕, 夠哂霸氣✌🏻️

烏雲雪糕🙌🏻🙌🏻✌🏻️✌🏻
2015-10-22
外賣自取
$40 (宵夜)
2015-10-18 563 瀏覽
蜂巢雪糕之前在香港引起熱潮,一直都未有機會嘗試。本來想試一下最有名的蜂巢雪糕,但聽說因為蜂巢的質地很難咬,就選了蜂蜜雪糕。初以為雪糕上的蜂蜜是好像平時的蜂蜜一樣比較流質,但吃的時候就覺得「煙煙韌韌」,感覺很特別。另外,蜂蜜不太甜,很適合不太喜歡甜食的人,蜂蜜反而為普通的雪糕增加了口感和新鮮感。至於雪糕方面,有牛奶味香,而且也挺軟滑的。整體來說,雪糕的份量都幾多,中間不會是空心的,蜂蜜的份量適中。$38這個價錢有這麼一大杯算是不錯。不過,下次依然想試其他口味,爆谷雪糕看起來很吸引,另外也有奇異果沙冰。^_^
蜂巢雪糕之前在香港引起熱潮,一直都未有機會嘗試。

蜂蜜雪糕

至於雪糕方面,有牛奶味香,而且也挺軟滑的。

蜂蜜雪糕
2015-10-04 452 瀏覽
抹茶軟雪糕 $34 (original price)8.5/10買任何雪糕加1蚊就有呢杯抹茶軟雪糕! 😆 軟雪糕抹茶味比想像中濃郁, 帶點甘苦, 奶味不會太強, 平衡得好, 而且質感幼滑, 不錯! 👍👍只是份量不多, 若無優惠, 價錢略貴, Via Tokyo依然是我的首選! 😙
抹茶軟雪糕 $34 (original price)
8.5/10

買任何雪糕加1蚊就有呢杯抹茶軟雪糕! 😆