2016-01-20 1114 瀏覽
買左團購平成半!點左個蜂巢雪糕再加長崎蛋糕!個蛋糕好軟好鬆軟!雪糕好滑好味!唯獨個蜂巢又硬又痴牙唔知想點!要刷幾次牙先清得曬d漿!所以建議唔好簡蜂巢!再有團購都會再買試其他口味!
蜂巢雪糕加長崎蛋糕
蜂巢雪糕加長崎蛋糕
2016-01-20 577 瀏覽
當人唔開心或有心事,食甜品就最好,冬天就要食雪糕是常識,潤喉當然要蜜糖,呢間雪糕店就一次滿足晒3個願望,我地分別點了蜂巢和蜂蜜雪糕,基本上味道應該一樣,蜂巢就會有口感,我自己就覺得呢種新西蘭蜜有好香花味,而雪糕就超滑同好香鮮奶味,食過一定覺得40元係值得主打的蜂巢
當人唔開心或有心事,食甜品就最好,冬天就要食雪糕是常識
同好香鮮奶味,食過一定覺得40元係值得
主打的蜂巢
其他
2015-11-17 348 瀏覽
我成日係旺角個間食, 雖然知道元朗開左, 但係都未食過...位置係對住千色大門左轉既角落, 係千色向街地舖...我地叫左 原味雪糕, 加一蚊多一杯原味雪糕呢個優惠... 原味雪糕: 雪糕交到我手既時候, 雪糕個peak已經溶緊 ...雪糕唔係死甜, 奶味幾重, 無碎冰 , 係溶得快d者 ....而且唧雪糕個時雪糕係中空, 所以份量少左 ...食完仲可以食多幾杯 ...無左蜂巢同綿花糖, 雪糕更加無咩特別...好似m記雪糕咁lor ...店面好黑, 好細...唔係太吸客...店面有個急口令, 唔知幾多秒讀到有雪糕食...如果唔係食蜂巢同綿花糖雪糕, 我會選擇行多幾步去買m記雪糕...

位置係對住千色大門左轉既角落, 係千色向街地舖...

我地叫左
原味雪糕, 加一蚊多一杯原味雪糕呢個優惠...
原味(杯裝)
原味雪糕
: 雪糕交到我手既時候, 雪糕個peak已經溶緊
...雪糕唔係死甜, 奶味幾重, 無碎冰
, 係溶得快d者
....而且唧雪糕個時雪糕係中空, 所以份量少左
...食完仲可以食多幾杯
...

2015-10-06
原味(杯裝)
2015-08-11 352 瀏覽
#鴛鴦波霸👯👯$38聽個名咁有氣勢😈 原來係鴛鴦雪糕同珍珠🍦 用港式野飲整雪糕係幾有創意既👍😌 珍珠比一般珍珠奶茶果啲既更chewy👅/喺clipper既優惠原來係fake嫁😒😒 店員已經澄清左係假🌚🌚/#餵食小tips🙆🙆: 5秒讀完急口令 會送綿花糖雪糕嫁😁 大家可以練下先yo xdd /🍦蜂巢雪糕HoneyCreme🍦🍦新鮮製造滑又靚🍦🍦超多topping超級正🍦 🍦個個食到嘴lamlam👅
#鴛鴦波霸👯👯$38

🍦蜂巢雪糕HoneyCreme🍦
🍦新鮮製造滑又靚🍦
🍦超多topping超級正🍦 🍦個個食到嘴lamlam👅
2015-08-11 314 瀏覽
今日順道來元朗,偶然想起了這間雪糕店,好像挺多人來過的,所以決定來試試。本來打算吃吃想食很久的蜂巢口味,結果竟然沒有,有點掃興所以叫了個朱古力咖啡口味,味道還不錯!👍,表面撒了些朱古力片,內裡就是普通口味雪糕,最低的就是咖啡口味,有三種唔同的口味,而且價錢還可以,是個不錯的選擇,下次來一定要嘗嘗蜂巢口味的!
。本來打算吃吃想食很久的蜂巢口味,結果竟然沒有,有點掃興
,下次來一定要嘗嘗蜂巢口味的
2015-08-10
外賣自取
$40 (其他)
2015-07-21 482 瀏覽
加蜂巢既野食早排都好hit,不過一直都未有機會試去,起屋企附近既honey creme 今日終於有機會去試下。點左最普通蜂巢軟雪糕,$45蚊。食落蜂蜜都唔算太甜果類,而且蜂巢偏軟身,味道不濃,膠質甚重。雪糕方面亦未如想像中奶香四溢,味道普通。見到另外有賣一大個蜂巢,價錢亦偏貴,不太抵。總結,潮流的東西,碰碰車邊就好了。
加蜂巢既野食早排都好hit,不過一直都未有機會試去,

起屋企附近既honey creme 今日終於有機會去試下。

點左最普通蜂巢軟雪糕,$45蚊。

雪糕方面亦未如想像中奶香四溢,味道普通。

見到另外有賣一大個蜂巢,價錢亦偏貴,不太抵。

總結,潮流的東西,碰碰車邊就好了。
2015-07-14 204 瀏覽
朝早睇完<康熙來了>,咁0岩又介紹Honey Creme,連小S都話好食!所以要男朋友同我去食!真係好好味雪糕啲牛奶味好濃好滑蜂蜜好清甜雖然蜂巢食到最後會硬左一舊渣咁,咬唔到..XD但都真係值得一試..當然$42,價格有點高..不能常常試吧~不過偶爾食下都唔錯呀其實元朗lee間,開左有一留段時間,仲要日日搭車都經過..但而家先試下次試下佢個煙肉先!(因為小S又讚過..)
所以要男朋友同我去食!
真係好好味

雪糕啲牛奶味好濃好滑

蜂蜜好清甜

雖然蜂巢食到最後會硬左一舊渣咁,咬唔到..XD
但都真係值得一試..
當然$42,價格有點高..不能常常試吧~
不過偶爾食下都唔錯呀

其實元朗lee間,開左有一留段時間,仲要日日搭車都經過..
但而家先試

下次試下佢個煙肉先!(因為小S又讚過..
1 分鐘 (外賣自取)
近想韓流風侵襲,為整個亞洲帶來了不小的衝擊呢,不論音樂,劇集時裝都是一陣濃濃韓風~當然連韓風帶來的食物也不小呢。早陣子已經看到不小朋友人人都在facebook及instagram 打卡吃這個蜂巢冰淇淋, 可惜當時的地址對我出沒的地方十分不利(太遠了...) 加上我如果找我男朋友陪同他一定會給我一個大大的白眼或是不耐煩的樣子(他不喜歡甜食啦)。如今Honey Creme 已經在新界元朗有店子啦,也立馬找同樣愛吃的媽媽嘗試這個蜂巢冰淇淋了。他們的種類也不小,總共有11款口味,我當天就嘗試這最基本基本及招牌冰淇淋蜂巢冰淇淋, 把蜂巢冰淇淋原整的放在冰淇淋上我真的都沒有看過也沒有嘗試過,不過看起上來真的很漂亮,亮晶晶似的好像一顆黃水晶一樣。加上蜂巢發出的香氣令我感到身處的空氣有種甜絲絲的感覺~ 吃之前來感動蜜蜂帶給我們美麗滋潤的蜂巢吧。冰淇淋是十分香軟,入口即溶而且牛奶味也算是濃,配上蜂巢滋味是不錯吃,不過這個就成為人氣招牌就有點名之過實。雖然蜂巢和牛奶這樣其實配得不錯,不過十分香軟,入口即溶也是一大失敗之處,始終Honey Creme 是一個外賣形式的店子,很多人買完直接在街上或邊走邊吃的。

冰淇淋是十分香軟,入口即溶而且牛奶味也算是濃,配上蜂巢滋味是不錯吃,不過這個就成為人氣招牌就有點名之過實。雖然蜂巢和牛奶這樣其實配得不錯,不過十分香軟,入口即溶也是一大失敗之處,始終Honey Creme 是一個外賣形式的店子,很多人買完直接在街上或邊走邊吃的。溫度和冰淇淋之間是有很大的關係的。在冰淇淋追求香軟的香軟就很容易軟,但當然香軟是好事,因為冰淇淋就是要入口即溶,但honey creme 不免太快了吧!一半都沒有別完都己經溶化成奶昔。當時我吃的只是四月不是最熱的天氣了,如果夏天的話不就會更快的嗎。加上蜂巢其實是十分堅硬,店鋪提供的膠匙只可以說是和愚公移山完全沒有分別的。冰淇淋都已經溶成液體了... 乾吃蜂巢口腔很乾及甜得過份呢....

不得不承認Honey Creme 品牌設計及行銷是做得不錯,因為完全完全掌握了年輕人心態,外表精美新穎令人會在各種社交平台上發佈照片及間接免費的打廣告,最後就擁有現在大熱的韓流風元素。這樣要短時間把一個品牌打響絕不是一件難事,不過這樣的賣點不可能維持永遠,而且服務質數有待改善.... 希望Honey Creme 日後有更多新賣點及口味味哦。

2015-06-01
5 分鐘 (外賣自取)
2015-06-19 286 瀏覽
爆谷雪糕比杯裝份量多咗些小,我覺得爆谷好脆,甜味可以接受,雪糕溶得快 ,吃完一定要立即洗手,我吃完之後成手痴痴立立自從元朗有了分店,我經過千色一定買來吃下,而家天氣咁熱情況之下,一定要買雪糕啦,今次是我第三次光顧,今次吃番爆谷雪糕,我唔要杯裝改要甜筒,價錢都是42元,爆谷份量多過杯裝,雪糕溶得較快,我吃完之後成手痴立立咁情況,爆谷雪糕真是好好味 ,我覺得甜味剛剛好,元朗店的光顧3次,服務十分一般,這裡中午不用排隊,每次中午來光顧冇人排隊,真是不用等太耐,它的雪糕價錢貴咗些小環境元朗店乾淨企理服務我覺得一般價錢42元有些小貴

元朗店乾淨企理

我覺得一般

價錢
42元有些小貴
2015-06-06
  • 爆谷雪糕
2015-06-03 189 瀏覽
炎熱的下午要帶著我家寶貝去辦護照,路過這裡,不知道辦證要待多久,就買客雪糕安撫一下寶貝吧。MENU有很多款雪糕可以選擇,但最後還是要了最基本的蜂巢雪糕,$42。濃郁的奶味加上淡淡的蜂蜜甜味,寶貝吃的津津有味,還將整杯雪糕吃光。但對奶類敏感的媽媽,這似乎並不是我的茶。

但對奶類敏感的媽媽,這似乎並不是我的茶。
2015-06-03
2015-05-05 178 瀏覽
岩鹽朱古力雪糕 $38 (5.5/10)元朗終於有外來的雪糕店進駐啦!牛奶味道挺濃,海鹽巧克力總體而甜居多,不平均分佈使鹹味有點隱約又突然。今天還有涼風太陽不猛,但雪糕融化超快,如是者我也不知它怎抵擋快將來臨的夏天了。* * * * *Honey Creme元朗教育路1號千色廣場地下1號舖 | ☎️ 2327 2329星期一至日 11:30-22:30中環擺花街44-44A號高層地下5A舖 | ☎ ️2598 6969尖沙咀加拿芬道45-47號地下D1號舖 | ☎ ️2794 1928銅鑼灣利園山道34號地下 | ☎️ 3525 1264
岩鹽朱古力雪糕 $38 (5.5/10)

* * * * *

Honey Creme
星期一至日 11:30-22:30
銅鑼灣利園山道34號地下 | ☎️ 3525 1264
2015-05-23
2015-05-02 320 瀏覽
蜂巢雪糕,有人話好甜,雪糕點會唔甜,我覺得甜味可以啦,蜂巢太少啦話說我買了蜂巢雪糕,我企了10分鐘,雪糕仲未有,有店員見我未走,先想起仲未整俾我,立即整番俾我早前放假去了元朗行街,又去了千色買雪糕,今次是我第二次光顧,今次買了蜂巢雪糕,蜂巢好似好少,我覺得還可以啦,蜂巢雪糕甜味可以接受,整體就一般,服務都一般,中午時間冇人排隊,夜晚就不清楚,我冇夜晚來買雪糕,我主要日間去買 ,我俾錢之後,等了10分鐘未見我的雪糕,店員見我仲在先發現未整雪糕,只是掛住傾計,這個要改善,45元一杯雪糕稍為貴咗些小,蜂巢雪糕只是一般,蜂巢又要勁小

2015-04-30
10 分鐘 (外賣自取)
2015-04-24 564 瀏覽
元朗也開了Honey Creme!  今晚與家人路經千色廣場,見到這間人氣韓式雪糕龍頭店,幾乎懷疑自己的眼睛! 其實韓風襲元朗也不是新鮮事,繼119 Korea Station、Hong 紅、K-Pan、Woo等韓式店子,韓式雪糕店在這裡插旗也很合理。從來都喜歡這店的出品,就來一杯最經典的蜂巢軟雪糕($42),作為飯後甜品吧~ 這裡的軟雪糕奶香滑溜,水準不錯,加上香甜的蜂蜜,以及入口即融、清甜無渣的高質蜂巢,自然吃得滿意。 而更加開心是店員介紹明天將會全線推出鴛鴦奶茶味雪糕,還給了我一小杯試味;新雪糕口味香醇迷人、味道挺不錯,不過冰感有點重,希望正式推出時會調較得更好啊! 而在付款後,店員還送上一張$5優惠劵,下次再來時又可以用,服務好到加零一,值得一讚。當然,相比行駃優惠劵,更加抵是飛到韓國去吃!!  其實已經看中了行程,會成事嗎? 既期待又有點猶豫不決啊...
元朗也開了Honey Creme!
蜂巢軟雪糕
鴛鴦奶茶味雪糕
當然,相比行駃優惠劵,更加抵是飛到韓國去吃!!
2015-04-24
外賣自取
$42 (宵夜)
蜂巢軟雪糕
2015-03-31 533 瀏覽
早前在IG見到有人報料話honey cream在元朗開了第三間分店,之前見到朋友post它的雪糕,當時好想試,我不會為了雪糕專登坐車去市區,既然而家元朗有分店,我立即去了元朗買來這家雪糕,它開了位於千色廣場後面地下店鋪,我去到時候只有3個人排隊,我點了爆谷雪糕(38元),店員問我要杯同筒,我揀杯裝,我耳聞爆谷會跌落地,我覺得爆谷十分脆口 ,雪糕幾滑,我覺得同普通雪糕冇分別,我覺得試下無妨,搵它同平價雪糕相比,我覺得走它同平價雪糕路線同銷售對象不相同,我覺得不能作比較,我覺得honey cream係幾好味 ,稍為甜咗些小同好快易溶,元朗已經成為甜品店新戰場,真是愈來愈多不同甜品店揀在元朗食物水準爆谷雪糕,今次點了這個雪糕,我覺得爆谷應該整定晒,它不是熱 依然好脆,配合上雪糕,口感好特別,雪糕稍為甜咗些小,可以接受,幾好吃服務我覺得唔錯呀 ,店員問我要杯装同筒裝環境因為外賣店. 十分乾淨企理價錢38元 的確貴咗些小番吃下次試下其他口味

食物水準

我覺得唔錯呀 ,店員問我要杯装同筒裝

因為外賣店. 十分乾淨企理

價錢

38元 的確貴咗些小

番吃

下次試下其他口味
2015-03-29
5 分鐘 (外賣自取)