瑰麗酒店嘅呢間中菜廳 以新派港式茶餐廳做主題🍴高樓底搭配黑白格仔瓷磚牆 復古摩登 華麗高級 打卡最啱🖤🤍不過我就覺得俾人吹捧得太誇張 食地道經典野 都係去返茶記好啲🙈.📌麵包籃每人會有軟硬麵包各一 軟包係甜餐包 啖啖香甜同牛油香 但似隔夜 較實同乾🍞硬包係法棍 外層硬脆 內裏煙韌 重麵粉香🥖建議兩款都要搽牛油 食落油潤香口好多🧈.📌神級叉燒飯 $288呢到嘅名物 講到神級咁勁 諗都唔諗即刻嗌返個😎腍叉燒用上西班牙黑毛豬梅頭肉🇪🇸肉質軟嫩 有焦脆邊 夠豬香 不過口感好單一 就係腍 冇爽口/甘香肥膏位🐷流心燶邊煎蛋幾香口🍳最驚喜係個山形大米蔥油飯底 用左日本珍珠米 粒粒分明 飽滿有咬口🍚撈埋豬油, 古方秘製陳年醬油同流心蛋黃 味道甘香 仲啲切粒洋蔥碎 食落更爽甜🧅同平時鹹嘅燒味飯唔同 幾好食🙌🏻不過就略嫌有啲油膩 都幾滯👀.📌鮮茄焗西班牙黑豚豬扒飯 $290用原個瓦煲放焗爐度焗 都幾加分🔥豬扒係西班牙黑豚肉🇪🇸有炸過 炸皮厚薄適中 但炸得過火左 偏硬🥩肉質軟嫩 不過唔新鮮 有啲騷味🥺茄醬唔會太重口味 酸酸甜甜 仲有啲三色豆 味道清新 份量剛好 啱啱撈晒個飯🥫焗飯係絲苗米 有炒底 粒粒分明

📌麵包籃

📌神級叉燒飯 $288

📌鮮茄焗西班牙黑豚豬扒飯 $290
鮮茄焗西班牙黑豚豬扒飯

用原個瓦煲放焗爐度焗 都幾加分🔥豬扒係西班牙黑豚肉🇪🇸有炸過 炸皮厚薄適中 但炸得過火左 偏硬🥩肉質軟嫩 不過唔新鮮 有啲騷味🥺茄醬唔會太重口味 酸酸甜甜 仲有啲三色豆 味道清新 份量剛好 啱啱撈晒個飯🥫焗飯係絲苗米 有炒底 粒粒分明 乾爽唔油膩 幾香口 蛋花多啲就更好🍚加埋隻燶邊流心太陽蛋🍳就係高級版嘅普通焗豬扒飯🤓

📌咕嚕猴頭菇 $210
咕嚕猴頭菇

咕嚕猴頭菇加埋爽脆香甜三色椒同菠蘿一齊炒 整到咕嚕肉咁🫑🍍炸衣較似天婦羅皮 唔夠硬脆 粉漿感都有啲重🤏🏻猴頭菇軟嫩中帶點韌實 口感有幾分似肉👅冇另加調味 酸甜醬分開上 好夠酸 清新醒胃✨整體覺得平時素食店做得更出色 不過呢度就可以食到猴頭菇嘅原汁原味🍄

📌士多啤梨千層酥 $98
之前試過招牌雲尼拿味 就覺得一般🙍🏻今次呢款 三層酥皮都唔夠酥脆 冇乜層次感 牛油味唔算濃 仲有啲焦苦味🥲夾心士多啤梨吉士醬稠杰幼滑 果香味濃🍓應該加左啲忌廉芝士 酸酸甜甜 但份量太多 整體甜膩感太高🧀慶祝生日會有白朱古力生日牌同蠟燭🎂
士多啤梨千層酥
士多啤梨千層酥
假日晚上去到了在Rosewood內的Holt’s cafe跟男友慶祝生日,6時到達時先到類似lobby的位置等候,再由侍應帶位入去,內裡裝修華麗雅致,十分適合慶祝拍照打卡,並且座位寛敝舒適❤️除了有漂亮環境,食物整體都很有質素,提供fusion菜而且選擇好多,由港式茶餐到西餐甚至泰國菜都有( ๑⃙⃘ˊᵕˋ๑⃙⃘ ).▫️神级叉燒飯 $258(8/10)[日本有機煎蛋、山形大米葱油飯配古方秘製陳年醬油]高配版的港式茶餐廳叉燒飯,帶微燶邊的叉燒脂肪比例適中,咬落滿口肉汁及蜜糖味十分惹味;亦加入了日本食材,以珍珠米作飯底,再配上日本蛋及醬汁十分下飯,平常喜愛吃茶餐廳的男友十分喜愛🥰.▫️美國肉眼牛扒(9安士) $398(8/10)[法式蛋黃醬、薯條]口感軟腍,充滿牛油脂香,不用加醬都很美味😋至於薯粉就正常發揮.▫️香煎鱈魚 $325(8/10)[青口、蜆、香檳忌廉汁]鱈魚肉質嫩滑有彈性,細膩溫和略帶甜味,跟忌廉汁十分match❤️.▫️Tahitian Vanilla Millefeuille $92(9.5/10)我最愛的香港拿破崙,吉士濃厚並甜而不膩,酥皮經過一層一層疊壓,很酥脆美味♡ ̖́-.▫️香檳Ca'd

▫️神级叉燒飯 $258(8/10)
[日本有機煎蛋、山形大米葱油飯配古方秘製陳年醬油]

▫️美國肉眼牛扒(9安士) $398(8/10)
[法式蛋黃醬、薯條]

▫️香煎鱈魚 $325(8/10)
[青口、蜆、香檳忌廉汁]

▫️香檳Ca'di Rajo Terre di Rai - PROSECCO $88(7/10)

▫️餐包(7/10)

如果喜歡我的𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)請收藏並𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
2024-01-29 799 瀏覽
事隔差不多兩年再來到Holt’s 依舊感覺裝修典雅有氣派,早在官網預約時間,所以很快便安然入座。。。午市分別有套餐,當然亦有單點~我們總共三人用膳,兩個人分別要上套餐,而自己就叫上單點~當日分別叫上了一份中及一份西嘅套餐HK$358.餐包中有法包亦有甜包, 可能天氣凍法包比從前吃過的沒有那麼脆身★★★中餐包括前菜,芝麻蝦多士芝麻蝦多士,入口脆卜卜,而且完全不覺油膩,抵讚⭐️⭐️⭐️⭐️主菜蒜香黑椒汁炒澳洲牛肉粒配白飯這份主菜就略嫌失色在黑椒汁太過於辣,席間每人試一口都同出此言,朋友一邊吃一邊要喝水來沖淡⭐️⭐️甜品揀選了士多啤梨楊枝甘露這份楊枝甘露充滿了士多啤梨香氣,推翻了我們以往一貫用芒果的做法,甜度剛好⭐️⭐️⭐️⭐️西式方面選擇了牛油果吞拿魚沙律這一份上枱我們都感覺有點驚訝,因為份量十分之大,半煎香的吞拿魚夾雜在沙律及牛油果身上清新又健康⭐️⭐️⭐️⭐️主菜香烤雞配羊肚菌汁西式嘅烤雞亦都沒有令人失望,熟性到剛剛好,而且夠入味整個配搭都很好吃,加上兩個剛剛細細件的伴菜薯仔,夠晒飽肚⭐️⭐️⭐️⭐️甜品方面選擇了法式香梨撻甜品也做得不錯,總括而言甜品不過於甜,我都會比滿分⭐️⭐️⭐️⭐️自己單點了一份個人獨享是海南雞飯HK$2

午市分別有套餐,當然亦有單點~
我們總共三人用膳,兩個人分別要上套餐,而自己就叫上單點~
當日分別叫上了一份中及一份西嘅套餐HK$358.
餐包
中餐包括前菜,芝麻蝦多士
芝麻蝦多士
主菜香烤雞配羊肚菌汁
香烤雞配羊肚菌汁
甜品方面選擇了法式香梨撻
法式香梨撻
自己單點了一份個人獨享是海南雞飯HK$290.曾經好想比拼半X酒店及君X酒店的海南雞飯衝着而去,今次見到餐牌有當然不能放過,(有雞胸及雞髀選擇)自己當然揀雞髀,上枱間拆肉的雞髀看似有兩隻,啖啖肉且入味,油飯亦做得恰到好處,沒有過於油,用上廣東米粒粒分明,加上廚師的餐湯,今次的海南雞飯絕對值得(回購)⭐️⭐️⭐️⭐️
海南雞飯
二杯餐飲是正常表現,由於早年叫過熱咖啡,甚為不濟,所以今日就算叫上單點都係要上凍咖啡,出來的效果屬正常⭐️⭐️⭐️

今次嘅用餐體驗推翻了早兩年在此熱咖啡的不快感,自己覺得以食物/招呼及裝修都是值一再回頭⭐️⭐️⭐️⭐️
此店是有加一服務。
芝麻蝦多士
士多啤梨楊枝甘露
牛油果吞拿魚沙律
香烤雞配羊肚菌汁
法式香梨撻
海南雞飯
2023-12-12 1135 瀏覽
坐位舒適,酒店價錢,5星級服務態度,食飯傾計唔錯。煙三文魚冷盆冇太大驚喜,略咸,肉質厚淋,同早餐用既係一模一樣,唔錯。安格斯牛肉他他肉質鮮軟,上枱溫度偏凍(唔夠凍,驚食左會肚痛),調味帶微酸,咸味及其他調味適中,配埋蛋王+兩舊脆既麵包+沙律菜,兩人食半份當前菜岩岩好又開胃,如果一個人食就太大份。香烤雞胸/羊肚菌忌廉汁雞胸煎得夠香,肉嫩多汁,羊肚菌汁香濃,估唔到烹調得咁好,少食西餐唔多比較,我覺得好好食。燒阿根廷帶骨肉眼牛扒好鍾意食牛扒,想嚟試好耐,有朋友推介過,薯蓉極之軟滑可口,牛肉烤得剛好5成,但卻不是最好,睇相真係冇得輸,但係呢款肉,我個人推薦7成口感應該比較好,總括嚟講5成熟度,略略扣分。2人份,如果好似我比較大食,份量唔算好多。薯蓉就好好食+有d膩(我估:薯蓉要軟滑應該要加好重牛油/忌廉去做)配菜:巴馬臣芝士薯條+意式香草炒磨菇兩樣都幾好食,不過唔好一次嗌晒,真係唔夠食先好嗌,上菜速度唔算慢,假如傾下計慢慢食,d食物好快凍,會扣晒分,兩樣上枱既時候都好好食,擺耐左就嘥晒。涷咖啡及啤酒就普普通通
坐位舒適,酒店價錢,5星級服務態度,食飯傾計唔錯。

煙三文魚冷盆
冇太大驚喜,略咸,肉質厚淋,同早餐用既係一模一樣,唔錯。

安格斯牛肉他他

2023-12-01
  • 安格斯牛肉他他
  • 香烤雞胸/羊肚菌忌廉汁
2024-04-08 51 瀏覽
Rosewood開業五年去年更獲選為The World‘s 50 Best Hotels為慶祝酒店成立五周年前排酒店就舉辦咗一連串慶祝活動其中最驚喜嘅合作個人認為係Holt’s Cafe x 合時小廚於西灣河開業嘅本地著名餐廳合時小廚以其招牌鑊氣小菜而聞名適逢已有好一陣子無到訪合時今次有機會喺Holt‘s Cafe食到權哥炮製嘅道地美食實在沒有不去嘅道理🥢📍 懷舊蝦多士多士炸得爽口酥脆蝦肉非常厚實好足料厚厚嘅蝦膠彈牙飽滿內裡仲會夾多隻蝦喺入面口感層次非常豐富本體香脆鬆化唔油膩熱辣辣好好味🥢📍 懷舊咕嚕肉必點之一豬肉炸到外脆內軟醬汁甜酸度適中件件咕嚕肉都掛滿醬汁唔會死酸🥢📍 焗少爺豬扒飯伴煎荷包蛋豬扒飯又係一味招牌菜今次份量係平時嘅袖珍版雖然係二人份量但都非常足料啲豬扒多到食唔晒豬扒飯芝士同醬汁都勁多蕃茄汁好香好濃甜甜酸酸而豬扒亦好淋脂肪分布均勻食時將啲芝士同醬汁同飯完全撈埋先好食咁每一啖都係濃濃嘅番茄醬同芝士味豬扒飯配埋蛋黃一齊食真係超邪惡🥢📍 焗西米蓮蓉布甸咁經典嘅甜品點可以唔食蓮蓉香滑布甸帶有濃濃嘅吉士同椰香味非常唔錯🥢📍 燕窩楊枝甘露今次五週年活動嘅限定飲品粒粒鮮甜芒果肉每一啖都
Rosewood開業五年
粒粒鮮甜芒果肉
每一啖都飲到鮮甜芒果肉
加上矜貴養顏嘅燕窩
非常清甜爽口
Holt’s Cafe位於香港瑰麗酒店內,靈感源自香港獨特的茶餐廳文化,供應香港地道及世界各地的熱門美食🙈🤍為慶祝朋友生日,預訂了平日晚上6點半來到Holt’s Cafe,人流不算多,寧靜舒適😌店員安排了卡位給我們,私隱度高,坐得很舒服呢~🤍餐廳裝潢華麗高級,高樓底的設計盡顯氣派!😍特別喜歡黑白格仔牆身,時尚摩登,很適合打卡呢🖤🤍我們3人點了一份晚市套餐及單點了幾款菜式share🙈整體食物味道很不錯,很有驚喜!🤩特別推薦“神級叉燒飯”及”雲呢拿千層酥”☺️🩷神級叉燒飯叉燒肥瘦均勻,肉質鮮嫩且多汁,外皮燒至焦香🤤米飯用上了山形大米葱油飯,粒粒分明!配上秘製陳年醬油,再把蛋汁撈勻,非常好吃!!🫣🤍雲呢拿千層酥外層非常酥脆鬆化,雲呢拿奶油幻滑,而且亦不會過甜呢~👍🏻Holt's Cafe地址: 尖沙咀梳士巴利道18號香港瑰麗酒店2樓

店員安排了卡位給我們,私隱度高,坐得很舒服呢~🤍

餐廳裝潢華麗高級,高樓底的設計盡顯氣派!😍
特別喜歡黑白格仔牆身,時尚摩登,很適合打卡呢🖤🤍

我們3人點了一份晚市套餐及單點了幾款菜式share🙈
整體食物味道很不錯,很有驚喜!🤩
特別推薦“神級叉燒飯”及”雲呢拿千層酥”☺️

🩷神級叉燒飯
叉燒肥瘦均勻,肉質鮮嫩且多汁,外皮燒至焦香🤤

🤍雲呢拿千層酥
外層非常酥脆鬆化,雲呢拿奶油幻滑,而且亦不會過甜呢~👍🏻
海鮮羹

地址: 尖沙咀梳士巴利道18號香港瑰麗酒店2樓
海鮮羹
香滑燉奶
2024-03-12 67 瀏覽
食物選擇非常多有中式有西式就算成餐飯係打算點中式開頭嘅餐包亦都會附上😆😆神級叉燒飯果然冇令人失望叉燒嫩滑有Juicy用嘅山形米好有咬口醬汁有兩款一款比較薄身另一款比較厚加上少少汁係成個飯既靈魂下多士亦都做得十分唔錯蝦好爽脆多士亦都好薄只係奇怪沒有附上沙律醬😂😂另外酒店嘅服務當然係一流又貼心
  • 神級叉燒飯
  • 芝麻蝦多士
2024-01-27 218 瀏覽
終於有機會去嗰家餐廳試食啦!大家都話佢家嘅菜式啱晒口味,叫我點可以唔心郁郁?入到去,第一印象就係環境舒服得黎。揼咗一張四人枱,準備開大戰。首先送上嚟嘅係蘑菇忌廉湯,一啖落去,滿口菌香,絲滑得黎又唔算太稠,撈埋啲湯底嘅蘑菇粒粒,齋飲都得!然後試埋蕃茄布拉塔芝士沙律,芝士同新鮮蕃茄嘅組合真係一絶,清新啖啖肉!主菜方面,我揀咗香煎鱸魚,個皮煎到啱啱好,脆口得嚟唔油膩,肉質彈牙,真係夠晒水準。朋友試咗鮮茄焗西班牙黑豚豬扒飯,講起個豬扒,呢個一定要讚下,口感軟熟,肉汁充足,同番茄醬汁搭配得好有層次。甜品上嚟,係雲呢拿千層酥同芒果布甸。千層酥夠哂香,層層酥皮夾著幼滑忌廉,入口即溶。至於芒果布甸,攪拌得幼滑之餘,芒果味又香甜,真係食到停唔到口。今次食完真係歎到五體投地,足足滿足到我對美食嘅所有想象!🍴👍🏻😋

🇭🇰遍布香港的茶餐廳,大多吃的那叫一個接地氣,而瑰麗將地道的煙火氣再度昇華,在富麗堂皇的Holt’s Cafe品味獨特的茶餐廳文化,視覺與味蕾的雙重享受不得不誇一誇餐廳的環境,懷舊經典港風配合復古年代感傢具,帶入感太強了!我們點了➡️🌟四道式lunch set🌟🐟頭盤選了瑤柱魚肚海鮮羹,晶瑩剔透清澈見底的湯羹真是好鮮美,暖暖下肚瞬間胃口被打開🍤蝦吐司和炸鮮蝦雲吞,火候控制的恰到好處,蝦肉鮮甜配合炸至酥脆的表皮🍚期待已久的神級叉燒飯😍這叉燒絕了,入口甜甜的醬汁包裹住大大塊叉燒,肉質多汁入味超級嫩!流心蛋和拌均勻,米飯顆粒分明很有嚼勁,一碗油潤香口的叉燒飯全部吃完!名副其實👍🥭芒果布甸和香滑燉奶都是港式經典糖水,甜而不膩,奶香綿密,回味無窮🥤港式奶茶和鴛鴦茶味濃郁,玻璃樽里緩緩倒出🫗這儀式感💯

🌟四道式lunch set🌟
🥤港式奶茶和鴛鴦茶味濃郁,玻璃樽里緩緩倒出🫗這儀式感💯
2023-12-12
  • 神級叉燒飯
  • 芝麻蝦多士
2023-08-11 2597 瀏覽
這幾年對餐廳周的興趣不大…因為「它」失去了原有意義。但今年J先生突然話好想試一些新餐廳正在尋找新餐廳之中…再次見到這餐廳 - Holt’s Cafe 是日與好姊妹M小姐慶祝生日餐廳安排了這個卡位給我倆好好品嘗美食夏季香港餐廳周之餐單服務員送上麵包藍左邊麵包:香而鬆軟右邊麵包:外脆內軟配上牛油三文魚四大片入口鮮味,加少許檸檬汁多一個層次。再配上薄薄多士,增添脆口口感!M小姐話:沙律帶少許酸…幾好食!香濃的蘑菇湯她說:材料好足喎…幾好飲!(另加$80)煎到五成熟剛剛好的口感!濃郁而嫩之牛扒,再配上法式蛋黃醬外脆內軟薯條炸到金黃色,外脆內軟;配上一支迷你版蕃茄醬,好精緻!左邊:接骨木氣泡飲 $100蘋果汁、檸檬、接骨木、薄荷、梳打水味道帶微甜右邊:柚香杏仁氣泡飲 $100柚子、杏仁、梳打水味道帶酸!我倆點了兩杯無酒精飲品酥脆千層酥外層;內𥚃雲呢拿雪糕;配上香滑忌廉!幼幼的朱古力條作為點綴M小姐話:全晚最驚喜最好味就是這道甜品Holt’s Cafe 總結:值得一試!

是日與好姊妹M小姐慶祝生日

配上牛油
煙三文魚冷盤
三文魚四大片
泰式鮮蝦柚子沙律
M小姐話:沙律帶少許酸…幾好食!
香濃的蘑菇湯
金菇瑤柱海鮮湯
她說:材料好足喎…幾好飲!
美國肉眼牛扒
(另加$80)
煎到五成熟剛剛好的口感!
濃郁而嫩之牛扒,再配上法式蛋黃醬

左邊:接骨木氣泡飲 $100
蘋果汁、檸檬、接骨木、薄荷、梳打水
味道帶微甜

右邊:柚香杏仁氣泡飲 $100
柚子、杏仁、梳打水
味道帶酸!

我倆點了兩杯無酒精飲品
芒果熱情果撻
M小姐話:全晚最驚喜最好味就是這道甜品
Holt’s Cafe 總結:值得一試!
2023-07-29
泰式鮮蝦柚子沙律
金菇瑤柱海鮮湯
美國肉眼牛扒
芒果熱情果撻
ʜᴏʟᴛs ᴄᴀғᴇ ʀᴏsᴇᴡᴏᴏᴅ ʜᴏᴛᴇʟ週末半自助午餐環境舒適 座位寬闊 適合家庭/朋友 係尖沙咀sʜᴏᴘᴘɪɴɢ後搵地方坐下傾計🍴頭盤海鮮拼盤 (波士頓龍蝦/生蠔/帝皇蟹/大蝦)餐廳提供數款小食任食當中法式鴨肉批&意式芝士炸飯球比較合口味😌主菜🍽️黑松露炒澳洲牛柳粒澳洲肉眼扒和牛芝士漢堡最有驚喜係甜品環節提供ʙᴜᴛᴛᴇʀғʟʏ ʀᴏᴏᴍ 榛子巴黎圈及招牌71.5%朱古力撻 ❤️中式甜品 楊枝甘露足料👍🏻凍奶茶係每次必點用奶茶冰作冰底 茶味夠濃 冰溶左唔會溝淡 近似港式奶茶🧊食物味道不過不失 比較大眾的中西𝗙𝘂𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗖𝗮𝗳𝗲價錢亦相對上比酒店內其餘幾間餐廳相宜 個人認為想搵一間靜啲坐得舒服 鄰近尖東 可以係呢到下午茶食甜品飲杯野😊
ʜᴏʟᴛs ᴄᴀғᴇ ʀᴏsᴇᴡᴏᴏᴅ ʜᴏᴛᴇʟ
週末半自助午餐

環境舒適 座位寬闊
適合家庭/朋友 係尖沙咀sʜᴏᴘᴘɪɴɢ後搵地方坐下傾計🍴

頭盤
海鮮拼盤 (波士頓龍蝦/生蠔/帝皇蟹/大蝦)

餐廳提供數款小食任食

食物味道不過不失 比較大眾的中西𝗙𝘂𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗖𝗮𝗳𝗲
價錢亦相對上比酒店內其餘幾間餐廳相宜
2023-06-25
2023-06-24 1721 瀏覽
諗住weekend搵個decent啲地方食lunch訂咗12點 大概11:50去到未可以入座 喺門口嘅位置坐住等到咗12點唔會有人approach返你入座坐多一陣覺得唁對路就唯有自己再approach返佢朋友帶咗遮 佢地俾咗個牌佢幫佢keep住把遮最先嚟嘅係麵包勝在夠熱 味道普通最奇怪又唔跟牛油又唔跟油醋要問先有牛油頭盤揀咗薄切油甘魚嚟到比想像中厚 有驚喜但個汁超酸 檸檬汁味完全蓋過晒個魚最後要撥開啲汁先食到主菜揀咗封門柳一心覺得會好淋但唔係想像中嘅嘢而且個味怪怪地甜品叫咗玫瑰荔枝桃膠清清地唔太甜叫咗杯Cappuccino 都係冇咩特別咁成餐都冇咩可以highlight樣樣嘢都好普通有期望就會失望當普通食餐lunch又覺得唔係好value for money走嗰陣俾個牌佢攞返把遮但係竟然搵唔到過咗10分鐘左右一次過攞咗6-7把出嚟直接問邊把係 咁個牌嘅作用係? 得啖笑
諗住weekend搵個decent啲地方食lunch

有期望就會失望
走嗰陣俾個牌佢攞返把遮
但係竟然搵唔到
過咗10分鐘左右一次過攞咗6-7把出嚟
直接問邊把係 咁個牌嘅作用係? 得啖笑
2023-06-16
Happy Birthday 🥳我家母親大人嘅大日子 💕當然要好好咁同佢慶祝生日🍾️最近媽咪太多朋友約佢食自助餐😎所以我就嚟食啲特別嘅😚一早喺openrice book 定瑰麗酒店嘅Holt’s Cafe 🥰 🥂 celebrate ~ 我哋叫咗兩個晚市套餐晚市套餐$458/set🥗頭盤:蘑菇忌廉湯蕃茄布拉塔芝士沙律🥘主菜:香煎鱸魚鮮茄焗西班牙🇪🇸黑豚豬扒飯🍮甜品:雲呢拿千層酥芒果布甸職員好貼心有加生日牌喺甜品度🍨仲主動幫我哋影相相紀念吓🥰飲品方面就另外再單點🥂🍸Victoria Garden 🍹 Apple juice
Happy Birthday 🥳

飲品方面就另外再單點🥂

🍸Victoria Garden
🍹 Apple juice
2023-05-18 1583 瀏覽
🍽️Holt's Cafe 採用了復古摩登的裝修,一邊是黑白方格瓷磚比較現代又不失氛圍,而另一邊是紅色絲絨座椅復古優雅,加上由哥倫比亞藝術家創作的水晶孔雀,是約會生日的不錯之選!..🥖一開始先會上一份餐前麵包,牛油又滑又香搭配麵包很完美,不夠吃的可以跟店員再添!🐟酸辣海鮮湯-用料十足,開胃好手,有魚餅好多蝦仁,蝦仁豐富口感,黑醋味很香,酸辣的平衡抓得很好,不會太辣又不會太酸剛剛好~🦐炸鮮蝦雲吞配糖醋汁-炸餛吞一點也不油膩,裡面是一整只蝦,放久了皮依然很脆,不會吃到油的味道,反而很香,點糖醋汁很清爽開胃,一點也不像炸物,大大推薦!🐔砂鍋豆豉雞-一端上桌子就能聞到豆豉味道很濃郁,雞肉鮮嫩多汁,每一粒雞肉都非常的入味好吃。☕️鴛鴦- 先是能喝到濃郁的奶茶味,然後慢慢的品嘗到淡淡的咖啡香味,經典港式味道的飲品。

2023-05-15 994 瀏覽
📍Holts Cafe Was thoroughly impressed by their New Year Eve’s dinner so we came back for their Sunday seafood and oyster brunch. It definitely didn’t disappoint. It started with a huge seafood platter. The oysters and abalone were of great quality. Then came the numerous small dishes. Even though they don’t do unlimited refills any more, the variety and quantity were indeed beyond filling. The scallop ceviche, prawn cocktail and crab cake were good that I am willing to order it as Al carte. At th
📍Holts Cafe

At this point, all of us were already full but then came the main courses. It’s Thai month when we went so we chose their Thai green curry with crab. It’s filled with loads of crab meat all deshelled so you can save the hassle. The seared cod and sautéed Garoupa were ok. Was already too full so we had to pack them home.

Finally, the desserts. You just can’t miss their Vanilla Mille Feuille. Would choose this over others any day any time.

Remember to give their milk tea a try! It’s served with milk tea ice!

One plus point about Holt Cafe is that it’s easy to book! It’s a great option for any last minute dates.

Price: HK$860 pp (brunch)

Revisit: 9/10