2020-12-29
上星期到中環Holly Brown食lunch!好正呀!😋其實呢間Holly Brown最近有個朵好響叫做「國泰專門店」,又有好多人叫佢做「空姐Cafe」,因為之前國泰遣散左大批嘅空勤,Holly Brown 嘅老闆預咗蝕錢都堅持請咗好多國泰嘅前空勤,呢啲咁有良心嘅餐廳💛超級值得我哋去支持💪.我嗰日試咗佢嘅lunch set,我點左個西班牙慢煮乳豬($198)連沙律餐飲同埋甜品,個慢煮乳豬真係不得了👍已經唔係入口即溶咁簡單,係拎上手已經開始上隻手度溶化,煮到啲肉超級嫩滑, 但係同時又做到外皮香脆,一啖咬落去仲爆汁勁Juicy!一個人食晒一份乳豬髀可能會有少少漏,佢仲附咗菠蘿醬去解油膩!成件事清新晒!乳豬食得多,原來慢煮可以黎到呢個咁高境界,呢份慢煮乳豬髀我俾超高分👍😋.餐飲方面我點咗杯Cappuccino, 個拉花勁靚而且都真係幾香濃,奶泡都打得好幼滑👍😋甜品可揀一球不同口味意大利雪糕Gelato,我見佢有藍色雲呢拿口味幾特別就揀咗呢一款!睇上去藍色嘅雪糕真係好夢幻,食落去係濃濃嘅雲呢拿味,同埋我好鍾意Gelato嗰種黏稠嘅感覺,食落去零舍有口感😋.其實講真我以為佢哋係咖啡好飲,但估唔
其實講真我以為佢哋係咖啡好飲,但估唔到佢嘅食物質素咁高質!當然佢哋嘅服務態度都係相當殷勤親切嘅,可能好多都係國泰前空勤訓練有素☺️我知道佢哋除咗中環之外,響荔枝角D2 Place都有分店,一間咁有良心同埋高質嘅餐廳絕對值得我哋去支持下佢哋吖呀!💪💛