餐廳: HeSheEat
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-01-18 1566 瀏覽
小弟生日,老婆話請食飯,加上呢個月幫襯啲「亞洲萬里通」嘅餐廳,會有額外生日獎勵300里數,所以,就搵咗儲到里數,價位屬中低檔嘅「HeSheEat」,既儲到里數,又唔使佢太破費嘛。我哋揀咗荃灣店,兼避人潮專登食早啲,所以,嚟到餐廳,座位任坐。一室粉紅少女系,樓底又唔矮,睇落亦好似好闊落,但若坐滿客,其實有點逼,尤其中央張共用大餐枱,坐咗人之後,會同兩旁嘅位剩下唔多空間作通道。 雖然我貼咗個晚餐餐牌出嚟,但我哋就唔喺點晚餐,喺「被」散叫。事緣我哋大概5:50pm入座,侍應A放低個主餐牌(即喺散點餐牌),大概10分鐘後,落單點餐,之後才見到隔離枱有張晚餐餐牌。晚餐嘅食物當然比散點嘅平少少,亦有唔少加配嘅優惠。當我哋向侍應B查詢,只喺查詢啫,佢已經即時強調要6:00pm先可以擺晚餐餐牌出嚟,因為落咗單喺唔可以改(就算未出食物)。我嚟食生日飯,唔想被啲咁嘅服務影響自己心情,只喺覺得啲管理可以好啲囉,你落茶記,去快餐店,阿姐未夠鐘都換定啲下午茶餐牌出嚟啦。再者,我落單時喺5:59pm,因為佢有張落單紙俾番個客,有常理嘅侍應都會提一提啲客。炸珍寶蟹棒&芝士年糕配日式蛋黃醬 $48賣得48蚊,你就唔好
炸珍寶蟹棒&芝士年糕配日式蛋黃醬 $48

賣得48蚊,你就唔好諗裡面喺有真蟹肉啦,唔喺嗰啲好粉嘅劣貨蟹棒我都OK架喇,再者,炸得金香脆口,又唔喺好油;之但喺,啲日式蛋黃醬絕對喺就咁唧出嚟嘅沙律醬,無搵蛋黃搓碎混合過,唔收貨啦。而芝士年糕嘅芝士部份好綿密,但年糕部份唔知何解好似未夠煙糯。
扒虎蝦芝士汁鮮蛋意大利麵 $95

晌餐牌中,有好多意大利麵款式,而其中有一系列嘅芝士汁鮮蛋意大利麵比較吸引到我,所以,當中就揀咗扒虎蝦。
賣相幾靚仔,仲刨咗啲巴馬臣芝士落去。咪睇佢樣好似好大碟,其實現場睇實物份量唔算多,女生無問題,男生可能唔喺太夠。
扒虎蝦芝士汁鮮蛋意大利麵
不過,啲鮮蛋意大利麵真喺好得,咬口而有蛋香,單喺睇色澤鮮黃有力已覺得好唔同。個汁又調得啱啱好,厚薄適中,唔會太黏、太杰,有芝士香
扒虎蝦芝士汁鮮蛋意大利麵
虎蝦唔喺話超大隻嗰啲,但煎得爽口、彈牙,又足蝦鮮味,用料着實不賴。不過,都喺覺得啲鮮蛋意大利麵至喺亮點
黑松露雜菌春雞燴意大利飯 $98

我不時都話,意大利飯喺最能試到個煮嘅手勢,因為要煮到啲飯粒有煙韌感,但又唔會有種好生嘅感覺,確實喺唔容易。故此,揀嚟呢一道燒春雞燴意大利飯,又可以試埋啲春雞得唔得。
春雞嘅外觀燒得極具吸引力,而且,相對碟意大利麵,個飯嘅份量就足啲。
黑松露雜菌春雞燴意大利飯
先試啲春雞,剛好半隻軋為兩件,老婆就醒我食隻脾位,食味的確一流,外皮焦脆唔油膩,雞肉滑嫩非常,夠入味
;不過,老婆所食嘅雞胸位,就明顯比下去,入口確喺有少少嚡。
黑松露雜菌春雞燴意大利飯
飯粒單講口感,煮得恰到好處,有煙韌感,又夠濕潤,既有松露嘅香氣,又有芝士嘅鹹香,啲雜菌亦食得出唔喺罐頭貨。之但喺,最敗筆喺個飯過鹹,小弟都算喺較為食得鹹嘅人,都覺得偏鹹
朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕 $58

既然生日飯,當然要嗌埋道甜品先夠滿足啦,甜品選擇唔少,但厚焗鬆餅喺今次嘅心水。4款鬆餅中,焦糖香蕉較啱老婆口味,同埋做起嚟較花巧。
嚟到嘅成品,果然跟足餐牌個樣,以朱古力及花生醬晌碟面畫上粗線紋,好有美感;香蕉嘅焦糖化亦做得相當出色,薄脆焦香,整體嚟講,跟餐牌嘅賣相一樣。
朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕
厚焗鬆餅嘅質感確喺唔錯,外層有點脆,餅心軟綿綿,最鍾意喺朱古力漿同糖漿都可以自主落幾多就淋幾多,再伴一小件焦糖香蕉同軟滑富奶香嘅杏仁雪糕,一啖放入口,滿足感爆燈
。不過,花生醬嘅元素就真喺丁「點」到即止!
鮮奶咖啡 $26

一早已諗定配甜點就要番鮮奶咖啡,但見佢一杯鮮奶咖啡只賣$26,都諗住可能喺全機沖嗰隻,但送上成品,真喺喜出望外。唔單拉花靚,花紋細膩,圖案對稱,入口更喺均勻柔滑,咖啡味醇香,真心抵飲
鮮奶咖啡
若非晚餐餐牌一事留下少少唔好印象,服務一環應該喺幾好;順帶講埋,落單前先問清楚喺咪喺可能儲里數,但個侍應A問過好幾個人先肯定可以儲,所以,可見管理方面仍有好多改善空間。而食物嘅綜合嘅打分,亦因為個炸嘢及意大利飯拉低咗分,否則,喺一頓完美嘅生日飯。故此,整體嚟講,仍有好多位要執一執漏。
2020-01-11 194 瀏覽
久仰HeSheEat大名,一直未有機會食佢🤣肥🐽見我想食好耐於是趁今日返工前帶我去食🥳.HeSheEat裝潢係一系列嘅粉紅Pink Pink睇到我少女心大爆發💕相都影多幾張😂真係岩哂閨蜜或情侶去食🙆‍♀️.餐牌方面,以西式為主每款都附上參考圖,張張圖都好吸引呀😍.🔸黑松露薯條 $52滿滿嘅一筒,份量真係好爆呀!粗身薯條,炸得好香脆用油紙包裹住,吸哂多餘嘅油份💕黑松露醬嘅味道好突出,入口香滑~.🔸煎香辣雞肉意式蕃茄水牛芝士意粉 $85意粉伴入左大量嘅鮮茄醬,食落好Juicy!雞塊香煎過,外脆而內嫩上層仲鋪滿大量嘅芝士碎同辣椒粉每啖都帶有芝士香😍酸酸辣辣,又惹味👍.🔸Go Green $90以八款組成嘅Brunch炒蛋嫩蛋富蛋香薯仔沙律入口好Fresh裡面仲有青瓜碎同洋蔥粒大磨菇Keep有水份,滑溜又多汁😘脆薯餅係三分迷你薯餅,香脆可口😎炒BB菠菜,口感乾爽😏口感綿密嘅牛油果蓉配上酥脆嘅牛角包,一流💕.🔸沖繩黑糖菠蘿沙冰 $38入口冰涼,菠蘿味突出甜味自然吾會假頂部灑上黑糖粉做點䮕呢~.🔸紫薯鮮奶 $30紫薯味夠香濃,吾會好甜奶香味濃郁仲有十一連心嘅拉花,好靚呀🥰.🔸宇治金時 $58飯後當然
久仰HeSheEat大名,一直未有機會食佢🤣
肥🐽見我想食好耐
於是趁今日返工前帶我去食🥳
HeSheEat裝潢係一系列嘅粉紅Pink Pink
睇到我少女心大爆發💕
相都影多幾張😂
真係岩哂閨蜜或情侶去食🙆‍♀️

餐牌方面,以西式為主
每款都附上參考圖,張張圖都好吸引呀😍

🔸黑松露薯條 $52
滿滿嘅一筒,份量真係好爆呀!
粗身薯條,炸得好香脆
用油紙包裹住,吸哂多餘嘅油份💕
黑松露醬嘅味道好突出,入口香滑~

🔸煎香辣雞肉意式蕃茄水牛芝士意粉 $85
意粉伴入左大量嘅鮮茄醬,食落好Juicy!
雞塊香煎過,外脆而內嫩
上層仲鋪滿大量嘅芝士碎同辣椒粉
每啖都帶有芝士香😍
酸酸辣辣,又惹味👍

🔸Go Green $90
以八款組成嘅Brunch
炒蛋嫩蛋富蛋香
薯仔沙律入口好Fresh
裡面仲有青瓜碎同洋蔥粒
大磨菇Keep有水份,滑溜又多汁😘
脆薯餅係三分迷你薯餅,香脆可口😎
炒BB菠菜,口感乾爽😏
口感綿密嘅牛油果蓉配上酥脆嘅牛角包,一流💕

🔸沖繩黑糖菠蘿沙冰 $38
入口冰涼,菠蘿味突出
甜味自然吾會假
頂部灑上黑糖粉做點䮕呢~

🔸紫薯鮮奶 $30
紫薯味夠香濃,吾會好甜
奶香味濃郁
仲有十一連心嘅拉花,好靚呀🥰

🔸宇治金時 $58
飯後當然少不了甜品啦🙈
鬆餅外脆內鬆軟,上層香酥,裡層鬆軟
吾會黏口黐牙~
面層放左宇治金時雪糕,紅豆蓉
白玉同麻薯,款式豐富😋
仲可以加入黑糖漿架😍
2020-01-08
2020-01-11 111 瀏覽
好朋友生日梗係要同佢去我哋最鍾意嘅港女西餐廳慶祝啦,之所以話佢港女係因為入面嘅裝修全部都係粉紅色,啱晒影相打卡用前菜叫左份沙律,沙律材料有牛油果、蟹肉、生菜、麵包粒、芝士片,一次過滿足幾個願望,口感好豐富,感覺清新!雞翼肉質非常入味,而且肉質嫩口, 蜜糖醬味道恰到好處程度墨魚汁扁意粉帶有少少辣味, 蒜味比一般淡, 魷魚口感爽滑彈牙, 味道唔錯。個漢堡份量就超足,配料都有番咁上下重!尤其係個牛肉,係超厚超重份量,不過真係厚左少少,切都有d困難😂同埋佢個肉質係較硬個種,比較heavy,食都要多點時間。薯條我就好中意,薯味好夠,好香脆的,正,呢d咪真薯囉!沙律菜都好正,新鮮,靚菜,火箭菜好食。甜品擺盤吸晴, 檸檬味道酸味味, 配焦糖粒十分搭配, 雪糕乳酪配檸檬味道出奇搭配。另一款甜係以朱古力為主題,分別有心太軟,朱古力特飲,朱古力慕絲,真係一次過滿足我三個願望飲品裏面應該是用忌廉和牛奶打成的, 忌廉的味道很濃郁, 帶點燕麥味, 入面亦有朱古力脆脆增添口感, 非常好喝, 但喝到最後一啖便開始覺得有點兒飽。
Avocado and crab Ceasar salad
Crab  stick  with  cheese  rice
雞翼肉質非常入味,而且肉質嫩口, 蜜糖醬味道恰到好處程度
Honey wings

Lemon crepe roll
Chocolate   Trio
Oat yoghurt milkshake
2019-12-21 527 瀏覽
以粉紅色作主調設計嘅cafe🌸🌸HeSheEat🌸🌸今晚我哋嚟到啦👭餐廳清新優雅, 令人感覺舒適寫意😊好好彩坐到靚靚嘅打卡位📸📸, 心情靚靚揀嘢食,研究咗好耐至決定到,因為樣樣都好吸引ar~😜牛油果蟹肉沙律🥗份量幾多,新鮮嘅生菜充滿芝士嘅鹹香味,如果鮮甜嘅蟹肉多啲啲會更加好😆蒜香辣椒番茄大蝦+牛油蒜蓉多士醬汁酸甜微辣非常開胃,大蝦爽口彈牙, 加埋香脆既多士,好好味😋燒烤醬bb豬肋骨豬肋骨烤得非常軟腍,輕輕用力就可以切開,達到離骨既效果👍唔使另外點醬已經好濃郁惹味😋朱古力花生醬焦糖香蕉Hotcake香噴噴蛋香味撲鼻而來,🥞 熱辣辣,外層脆皮,裏面鬆軟綿密,加埋🍯同朱古力醬係好配搭😍雲呢拿雪糕也好香滑, 夾埋一齊食,woo~真係唔同層次好滋味🤤宇治金時心太軟雙手奉上嘅心太軟, 抹茶紅豆幾時都係好拍檔😚 輕輕一界,抹茶流心醬汁急不及待地湧出ing, 係好自癒呀😍 豆腐雪糕味道清淡,中和左啲甜膩感👍湯圓就失色咗少少, 有啲實,唔夠軟糯😑飲品西柚錫蘭紅茶👌白桃白茶~ 白桃冇乜桃味😑👩‍⚖ 由食頭盤至到甜品,服務細心周到,食物用心製作,甜品仲係即叫即整需時20分鐘,係值得等待嘅,一個有heart嘅

牛油果蟹肉沙律🥗

蒜香辣椒番茄大蝦+牛油蒜蓉多士

燒烤醬bb豬肋骨

朱古力花生醬焦糖香蕉Hotcake

宇治金時心太軟

飲品
西柚錫蘭紅茶👌
白桃白茶~ 白桃冇乜桃味😑

👩‍⚖ 由食頭盤至到甜品,服務細心周到,食物用心製作,甜品仲係即叫即整需時20分鐘,係值得等待嘅,一個有heart嘅cafe呀👍👍

2019-12-19
  • 朱古力花生醬焦糖香蕉hotcake
  • 宇治金時心太軟配豆腐雪糕
2019-12-15 458 瀏覽
晚飯後再食甜品,確定十分奢侈,十分邪惡,但卻深得我喜愛。我女朋友當然,更好此道。今晚的目標正是,位於荃灣的HeSheEat。由於,預先已同女朋友說明,盡管食,我埋單。女朋友十分體貼先叫了一款沙律,再叫了四款甜品,美其名一人兩款。沙律是蕃茄蟹肉牛油果莎莎,配墨西哥脆片,名字很長,價錢亦不便,盛惠85元,不過味道不差,蕃茄配蟹肉再配牛油果,口味清爽,略帶甜味很開胃,配上脆脆,層次感更豐富,牛油果更是我和女友的至愛,所以評價絶不會差。主角亦開始上菜,先品嚐朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅,配杏仁雪糕,餅質鬆軟,口味略甜。法式香橙班㦸,女友的評價是味道略酸,不太喜歡,但我卻認為不錯,橙味很香,亦不會太膩,配搭得不錯。壓軸出場的是,宇治金時心太軟及朱古力心太軟。宇治金時心太軟,配合碟子,形成相當有趣的擺盤,猶如雙手奉上美味的甜點。先用匙羹,把心太軟分開,心還是流心的,試一口,抹茶味很濃。朱古力心太軟,72元,一客三食,心太軟,凍朱古力及朱古力雪糕。朱古力心太軟,比抹茶味更香更甜,再配上朱古力及雪糕,邪惡致極,亦令女朋友及本人十分滿足。HeSheeat的甜品種類雖然比以前少了一點,但幸好品質仍能夠保持

晚飯後再食甜品,確定十分奢侈,十分邪惡,但卻深得我喜愛。

HeSheeat的甜品種類雖然比以前少了一點,但幸好品質仍能夠保持,心太軟亦十分有趣,特別推薦朱古力心太軟,一客三食,三種口感,互相配合相得益彰。

HeSheEat
人均消費205元
地址: 荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下G15-16舗

本人以簡單的飲食隨筆為主,有興趣請follow我~緣食魔宮。

朱古力太軟

2019-12-09
$205 (宵夜)
朱古力太軟
2020-02-02 15 瀏覽
之前在旺角店食過這家店舖 看到荃灣也有分店決定進去食東西才行 坐小房子位置打卡一流😍上面有個心型被鏡射出來❤ 很好拍照片的位置整間店舖也是粉紅色🤭 很喜歡這個色調的裝修耶·單骨蜜糖芥末雞翼 HKD$55·巴馬臣火腿意粉 HKD$78 ·牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律 HKD$78 ·法式香橙班戟配雲呢拿雪糕(含橙酒) HKD$58 · 宇治金時心太軟配豆腐雪糕 HKD$62 我們點很多食物😆 雞翼很脆口味道酸酸甜甜很開胃意粉點了喜歡的味道 蕃茄做出來的食物難以抗拒😉飯後再來甜品大滿足😍 這次的法式香橙班戟很喜歡面頭有幾片帶點酸的橙🍊 可以消除一點膩的口感😗再配帶橙酒的醬汁來食味道不錯 而且挻香的味道😋
之前在旺角店食過這家店舖 看到荃灣也有分店

面頭有幾片帶點酸的橙🍊 可以消除一點膩的口感😗
再配帶橙酒的醬汁來食味道不錯 而且挻香的味道😋
2020-01-30
2020-02-02 19 瀏覽
新年前朋友坐東鐵時巧遇另一位朋友,她們說很久沒見,不如找天一吃東西聚一聚,於是我們約了年初五去荃灣HeSheEat吃下午茶,大家都想念這裡的甜品嘛。黑松露薯條除了富有黑松露的香氣外,薯條的香味跟口感值得表揚,薯條使用新鮮薯仔油炸,炸得金黃香脆,毫不油膩,配上黑松露後薯條滋味大爆發。這裡的單骨水牛城雞翼推薦大家必點,水牛城雞翼帶有高度的酸與微微的辣,非常的開胃且不膩味,重點是單骨水牛城雞翼好啃食,醬汁完美包覆雞翼裡頭。朋友念念不忘法式香橙班戟配雲尼拿雪糕,班戟上的雲呢拿雪糕濃香細滑,一旁被甜美的香橙醬和鮮橙肉包圍,與班戟非常相襯,朋友讚賞有加。宇治金時抹茶心太軟配豆腐雪糕又是一道驚喜,配角白玉軟糯,抹茶蕨餅甘香彈牙,絕不輸給主角心太軟。抹茶心太軟上頭紅豆香甜綿密,心太軟切開後緩緩流出濃稠的抹茶流心,抹茶味濃厚,甘香無比,心太軟搭配紅豆或豆腐雪糕品嚐一樣好吃。檸檬控的朋友一眼看上檸檬忌廉班戟卷,班戟卷厚薄適中,包裹著酸香甜滑的檸檬忌廉,清新怡人。伴隨班戟的牛油拖肥脆粒鹹香微甜,脆不可擋,可口極了。燕麥乳酪奶昔看似普通,如白雪般,奶昔採用乳酪和燕麥打成,乳酪味酸酸甜甜不錯的喝,燕麥令奶昔口感
黑松露薯條

單骨水牛城雞翼

燕麥乳酪奶昔

燕麥乳酪奶昔看似普通,如白雪般,奶昔採用乳酪和燕麥打成,乳酪味酸酸甜甜不錯的喝,燕麥令奶昔口感更細緻,奶昔冰冰涼涼很解渴。
茉莉花茶

朋友們均選擇喝熱茶,她們說天冷還是喝熱茶好。茉莉花茶有著清澈的茶色,喝前聞到其清香,喝一口回甘順口頗止渴,朋友十分享受這茉莉花茶。
伯爵茶

伯爵茶茶色與茉莉花茶相反,伯爵茶色澤紅韻,茶味濃醇厚實,有另一種茶風味,亦能一解飽膩,伯爵茶絕對是很棒的熱茶之一。
黑松露薯條
單骨水牛城雞翼
燕麥乳酪奶昔
茉莉花茶
伯爵茶
2020-01-29 14 瀏覽
一直都好想試呢間荃灣綠楊既餐廳,仲成日聽朋友講話佢甜品🍮唔錯!終於一試!😋 龍蝦汁芝士焗雜錦海鮮燴飯: 有大蝦🍤、帶子、蜆、魷魚等、上層鋪左龍蝦汁焗到微微焦,飯也焗得好乾身香口~搞勻食非常香!香辣柚子大蝦沙律:由於小妹都幾嗜辣,柚子既酸帶點甜、襯埋少少香辣,真係胃口大開!沙律菜好新鮮、蝦🦐都好大隻!有營得黎又滋味~單骨蜜糖芥末雞翼:整隻雞翼切半成單骨、更入味又易進食,好貼心。炸雞翼配密糖芥少了陣熱氣,又多左份滋味,食到停唔到口。壓軸甜品!朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕鬆餅 :呢款甜品好精緻,焦糖香蕉🍌~香蕉上面鋪左層焦糖甜脆香軟,鬆餅🥞鬆鬆軟軟,口感非常好!嗜甜既朋友可淋上朱古力醬,更香濃~士多啤梨奶昔: 賣相好靚🥰、打卡必備~

壓軸甜品

士多啤梨奶昔: 賣相好靚🥰、打卡必備~
2020-01-13
2020-01-22 27 瀏覽
臨近新年,約埋d朋友一齊團聚下,第一次嚟依間餐廳,裝修好靚,粉紅色做主題,啱曬女仔嚟影下相打咭❤️餐牌好多選擇,推介虎蝦鮮蛋意大利麵,麵質彈牙,充滿蛋香!值得一試燒春雞,即叫即燒,要等20分鐘左右,皮脆肉嫩又有肉汁,千祈唔好忘記個醬汁,一定要試!好味到不得了牛油果蟹肉凱撒沙律,好新鮮,感覺食咗落肚之後身體會又健康🥰🥰不得不提嘅係,店員都好親切有禮,對我嘅提問都好熱衷咁解答,而且所有食物嘅賣相都好靚,可以影好多相呃like😂😂😂

2020-01-14 23 瀏覽
輕盈健康午餐🍽#椰菜花湯 好重好香濃嘅奶味,唔係好飲到椰菜花嘅味道。不過係一個好飲嘅湯👍🏻#香橙煙鴨胸沙律 🥗鴨胸煎得好香😋估唔到沙律入面有紅菜頭,本身以為淨係沙律菜咋👍🏻👍🏻👍🏻-唔只食物好味😋環境都好靚❤️餐枱用咗大理石、雲石紋😍所有食物放上去影相都超靚呀~加上牆身、櫈都以粉紅色為主🎀成件事好少女👱🏻‍♀️完全係啱哂鍾意打卡嘅朋友📍📸
輕盈健康午餐🍽
#椰菜花湯
#香橙煙鴨胸沙律 🥗
唔只食物好味😋環境都好靚❤️
餐枱用咗大理石、雲石紋😍
所有食物放上去影相都超靚呀~
加上牆身、櫈都以粉紅色為主🎀
成件事好少女👱🏻‍♀️
完全係啱哂鍾意打卡嘅朋友📍📸
2019-02-15
2020-01-10 33 瀏覽
這間餐廳地點很便利,餐牌轉換了新的菜單。這裏的價錢也十分大眾化,而且份量也不少,四個人吃得捧着肚子走,每人也不需$200呢,。。黑松露薯條和蜜糖芥末雞翼真的是必點,薯條是即叫即炸,非常香脆,不過黑松露味道不算太濃郁。單骨雞翼進食真的非常方便,非常香口,炸成金黃色的,整齊的排列在木盤上,令人胃口大開。。幾個主菜水準也十分平均,沒有令人失望,個人最喜愛是鮮魷魚火辣墨魚汁意粉,每條意粉也掛上墨魚汁,帶少許辣味,惹味非常。。朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕 $58士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕 $58。這裏的鬆餅🥞做得相當出色,鬆餅的口感非常濕潤,一點也不乾,吃過幾款口味,個人最喜歡抹茶紅豆口味。今天點算要朱古力花生醬焦糖口味,但是個人覺得花生醬好味不太突出啊,士多啤梨醬有點太甜呢。

這間餐廳地點很便利,餐牌轉換了新的菜單。

朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕 $58
士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕 $58

2020-01-06 48 瀏覽
今日我地選擇左荃灣嘅HeSheEat,我之前間唔中都會去食,佢地d野食同飲品質素都keep到👍🏻我地叫左:⭐️三重芝士大磨菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律 <-呢個超好食,個牛同個菇好juicy,我極力推薦⭐️茅屋芝士菠菜忌廉焗三文魚燴飯 <- 呢個比較淡味,但都ok⭐️黑松露雜菌春雞燴意大利飯 <-呢個個飯好入味,雞都大件而且好食,個皮都脆⭐️Green Tea Latte <- 呢個我鍾意,茶同奶比例都好好,老公話淡,但唔鍾意太甜嘅我就覺得岩岩好⭐️士多啤梨乳酪hotcake配士多啤梨雪糕 <- 呢個hotcake點埋佢嘅士多啤梨jam就好好味無黎一排,都覺得野食都keep到水準。而且值得一讚嘅係佢地服務態度都好好。我地都會再黎❤️

我地叫左:

2020-01-06 31 瀏覽
忙裏偷閑,收工去左綠楊間HeSheEat飲杯野,食餐飯,同朋友傾下謁,真心不錯👍脆薯格$48大大份脆薯格,炸得十分香脆,再配埋泰式辣醬一齊食,十分可口美味單骨水牛城雞翼$55雞翼外皮酥脆,內裏保持肉質嫩滑,再淋上水牛醬汁,酸酸地,辣辣地,非常野味😋辣肉腸火辣墨魚汁意粉$78意粉口感彈牙,有咬口!辣肉腸如果可以薄身啲,口感會更好白菌煙肉溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵$85成碟好creamy☺️但個人唔太好,因為有啲漏🤣🤣沖繩黑糖菠蘿沙冰$38超正👍聞落去已有淡淡既菠蘿🍍香味!飲落去仲好鮮甜,食雞翼薯格配埋杯沙冰,無得彈西柚錫蘭紅茶$25西柚酸甜味道好開胃紫薯鮮奶(熱)$30無乜紫薯味🙈似飲鮮奶總括黎講都係唔錯嘅😊環境舒適,服務ok,野食有質素,價格合宜

脆薯格$48

單骨水牛城雞翼$55

辣肉腸火辣墨魚汁意粉$78
意粉口感彈牙,有咬口!辣肉腸如果可以薄身啲,口感會更好

白菌煙肉溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵$85
成碟好creamy☺️但個人唔太好,因為有啲漏🤣🤣

沖繩黑糖菠蘿沙冰$38

西柚錫蘭紅茶$25
西柚酸甜味道好開胃

紫薯鮮奶(熱)$30
無乜紫薯味🙈似飲鮮奶

• 單骨水牛城雞翼
2020-01-06 35 瀏覽
單骨蜜糖芥末雞翼即叫即炸,雞皮烤得香脆得黎內裡雞肉嫩滑唔會乾,食落依然juicy,配埋蜜糖芥末醬甜甜的蜜糖芥茉醬,非常惹味。龍蝦汁海鮮焗飯嘅龍蝦汁非常惹味,雜錦海鮮非常足料,材料有魷魚、蝦、帶子、蜆等,龍蝦汁上面再加埋芝士,正。檸檬忌廉班戟入面有檸檬吉士醬,不過我就覺得酸左少少咁,再甜返少少會更好。牛油果凱撒沙律口感同味道都清新,牛油果嘅份量都好多,唔錯。火辣鮮魷魚墨魚汁意粉好惹味,墨汁份量好多,食完絕對會成個口黑哂,而意粉亦唔會煮得太淋都幾有咬口。朱古力三重奏有朱古力凍飲, 心太軟, 朱古力雪糕配慕絲蛋糕,岩晒一班朋友開心SHARE, 一切開心太軟入面就有大量流心朱古力係咁湧出黎。三重芝士黑松露大啡菇牛肉漢堡,漢堡排大大塊,而且肉係僅僅熟,烤過嘅包皮勁脆,大啡菇汁都幾多,咬入口有大量汁湧出黎。