伯爵菠蘿包🥐呢款菠蘿包外脆內軟,表面嘅糖皮烤得金黃酥脆,咬落去有啲微微嘅香甜。內裡嘅奶油同伯爵茶味結合得恰到好處,清香中帶有茶香,食完之後令人心情大好,簡直係一個完美嘅下午茶選擇!☕️榛子朱古力牛角酥🥐呢款牛角酥口感鬆軟,配合榛子同朱古力,真係每一口都充滿驚喜!榛子嘅香脆同朱古力嘅濃郁互相輝映,令人唔自覺想再食多一件。特別適合朱古力控,一定唔可以錯過!🍫 開心果千層撻🥜呢款甜品層次分明,千層皮薄脆,內裡嘅開心果醬香濃可口,配上輕盈嘅奶油,味道非常清新。每一口都好有滿足感,甜而不膩,真係一個好選擇!✨海鹽朱古力鬆餅🧇鬆餅外脆內軟,搭配海鹽同朱古力醬,味道超級豐富!鹹甜嘅平衡感令人驚喜,讓人回味無窮,真係好好味!❤️
伯爵菠蘿包🥐

榛子朱古力牛角酥🥐

開心果千層撻🥜

海鹽朱古力鬆餅🧇
用餐優惠
試食活動
2025-08-12 0 瀏覽
人氣Hashtag B開到旺角喇🤘🏻經過充滿麵包牛油香,會忍唔住買番個😆必試千層蛋撻同貝果🥯夏季限定白桃蜂蜜蛋撻酥皮有水準,香脆而不膩,裡面蛋漿滑溜,有淡淡蜜香,清新又fresh,好有夏天感覺☀️
🧡開心果蛋撻開心果碎滿滿,賣相超吸睛😍開心果幾濃,呢款勁受歡迎,想食真係要早啲去排隊!🧡伯爵茶貝果麻糬+乳酪,煙韌帶住茶香,慢慢細嚼茶香更出,茶控必like☕️。
🧡咖啡味菠蘿包菠蘿包加熱之後會更好食,coffee味啱啱好,夾牛油/配凍咖啡超正☕🧈。
人氣Hashtag B開到旺角喇🤘🏻
經過充滿麵包牛油香,會忍唔住買番個😆
必試千層蛋撻同貝果🥯

夏季限定白桃蜂蜜蛋撻

🧡開心果蛋撻

🧡伯爵茶貝果

🧡咖啡味菠蘿包

外賣自取
.據知 🟩 綠色本土撻舖 🟩 @hashtagb 係📍MK旺角兆萬開 🆕 新舖 🎉今次店面走【 簡約風 】招牌三色分佈係店面⬜️ 大理石白靠左邊 配橙色 #tastebetter🟩 元始綠 配 橙色 #b 公整斜體字🟧 圓形通透玻璃窗 配 橙色框 再配橙色框邊店內內置焗爐|即烤即出爐 新鮮熱辣感 🆙.近年大癲既開心果口味|幾乎烘焙產品都可crossover❌ 但聯成口味都唔一定合大眾口味 🤔 趁朝頭早剛開舖 |款式齊全就揀開心果🥉重奏combo .🔺 開心果牛角酥|Pistachio Croissant 🧩 開心果朱古力|法國麵粉牛角酥空氣感強 咬後回彈|加熱外脆內軟 有保證開心果朱古力偏甜|大大粒開心果碎 就係滿足.🔺 開心果酥皮窩夫|Pistachio Croffle🧩 開心果醬脆脆|開心果碎格仔窩夫 翻熱香脆|內夾一層開心果醬添上一半朱古力醬 同 大大粒開心果碎一手拿起 就係小確幸下午茶.🔺 開心果千層撻|Pistachio Tart🧩 開心果醬|開心果碎🟩 開心果蛋漿 配 開心果碎 🟩 開心聯手 微甜之餘 開心果味濃厚鬆脆千層撻皮|口感爽脆|一口之後 難以停底.🔺白粟米酥|Wh
據知 🟩 綠色本土撻舖 🟩 @hashtagb
鬆脆千層撻皮|口感爽脆|一口之後 難以停底
🔺白粟米酥|White Sweet Corn Danish
🧩 白粟米|吉士|純蜂蜜
長形酥皮包底|配上火灼白粟米片|吉士醬成為兩者黏合劑
估唔到入口甜到爆|翻熱後酥皮仍然鬆脆 值得再買 👍🏻私推👍🏻
🔺拿破崙焦糖千層撻|Napoléon Tart
招牌之選|同傳統蛋撻唔同 三兩啖食晒|大大份酥皮厚底
焦糖甜 同 蛋漿 完全💯無違和感|涼左撻皮會軟 但焗爐翻熱更佳
⭐️ 期間限定 ⭐️ 黑糖麻糬撻|Black Sugar Mochi Tart
蛋漿一樣堅挺| 但有黑糖粉微甜加持
撻中央有煙韌麻糬 反差口感好特別|聚底黑糖甘甜 同 蛋漿有加乘
P.S. ⭐️ 期間限定 ⭐️ 仲有【 特濃開心果雪糕|Rich Pistachio Soft Cream 】$56
白栗米酥
白粟米粟
開心果千層撻
2025-08-10
外賣自取
$75 (早餐)
白栗米酥
白粟米粟
開心果千層撻
  • 拿破崙焦糖千層撻
  • 白粟米酥
2025-08-12 0 瀏覽
旺角分店多好多款呀!!唔洗點排隊,即刻叫幾件黎滿足下❤️我地今次叫左吞拿魚酥❤️一咬落去外皮香脆,吞拿魚餡料夠惹味,帶啲微微鹹鮮,岩哂做下午茶小食。白粟米酥❤️口感鬆化,啲粟米香甜自然,唔會太膩,食落好輕盈,記得趁熱食,味道更加突出。拿破崙焦糖千層撻❤️層層酥皮非常鬆化,濃濃焦糖香氣,但食落又唔會過甜,甜味同酥皮夾得好好。藍莓忌廉芝士貝果❤️貝果軟硬適中,藍莓酸甜提味,忌廉芝士口感滑溜。焗返熱食,更好味!

Hashtag B係旺角兆萬中心有分店啦! 之前喺銅鑼灣想買黎食, 次次都排長龍,今次經過旺角分店唔洗排隊馬上買黎試吓先,佢用高級材料整出嚟嘅麵包, 特別好食, 而且烘焙方式十分新派, 無論熱食定室溫食係完全唔影響品質味道, 相反佢用材料本身最原始嘅味道。HashtagB招牌嘅人氣拿破崙焦糖千層撻, 食極都唔會厭呀! 而家仲出咗新嘅焦糖布甸, 我本身是開心果Fans,下次都要買黎試下先。`拿破崙焦糖千層撻 - $18原味係最好味! 千層撻花花型嘅外觀已經好吸引, 咬落個撻皮超香脆, 焦糖味勁香配上軟滑蛋, 起初以為一定要等到新鮮出爐才好食,點知室溫溫度食一樣好食,頂呱呱💯腸仔竹炭飽- $20咪睇佢外表竹炭質感,竹炭味其實淡口唔太食得出,飽面掃咗一層芝士, 中間擺放了人氣熱狗長香腸上與芝士味道好夾,肚餓用嚟做下午茶就啱哂!開心果牛角酥- $30呢個人氣開心果味牛角酥果然有驚喜, 酥皮層次分明, 食落好香牛油味,面層有一層厚厚開心果醬及開心果碎粒.甜度啱啱好香濃而不膩的, 一個包有雙重口味, 雙重享受呀!伯爵茶菠蘿油- $21我最鍾意食菠蘿油 , 伯爵茶的香氣超濃,同菠蘿包的酥脆口感好鬼夾

拿破崙焦糖千層撻 - $18

腸仔竹炭飽- $20

開心果牛角酥- $30

伯爵茶菠蘿油- $21
我最鍾意食菠蘿油 , 伯爵茶的香氣超濃,同菠蘿包的酥脆口感好鬼夾,鍾意茶味嘅朋友,千祈唔好錯過,估唔到伯爵茶冇蓋過菠蘿油,茶味在菠蘿皮內,再嚟一杯黑咖啡或紅茶簡直就係人生一大享受☕

Hashtag #香港蛋撻 #香港烘焙 #香港美食 #香港探店 #香港必吃 #香港打卡

2025-08-10
2025-08-11 0 瀏覽
旺角掃街又有新選擇!超人氣麵包店 Hashtag B殺入兆萬中心,主打酥皮拿破崙焦糖千層撻,開幕期間仲有「任何消費送招牌撻」優惠! 🔥 必試招牌:✔ 拿破崙焦糖千層撻($18)— 酥皮鬆脆,焦糖蛋漿香滑,熱食流心、凍食似燉蛋,打卡必點! ✔ 開心果千層撻($30)— 濃郁開心果醬+果碎,堅果控最愛。 ✔ 韓式芝士蒜蓉包($24)— 蒜香+拉絲芝士,邪惡到爆! 🍞 限定推薦:- 黑糖麻糬撻(期間限定,$28)— 撻皮酥脆,內餡滿滿黑糖醬勁滋味,黑糖控必食!- 薄荷朱古力窩夫($30)— 酥脆窩夫+微涼薄荷朱古力醬,新口味驚喜。 Hashtag B 旺角店延續品牌高質路線,千層撻、創意包點款款吸引,係甜品控同麵包迷嘅新據點!

🔥 必試招牌:
✔ 韓式芝士蒜蓉包($24)— 蒜香+拉絲芝士,邪惡到爆!

🍞 限定推薦:

係旺角附近番工既我,終於等到Hashtag B係旺角開啦!咁多間酥皮蛋撻我自己最鐘意Hashtag B❤️次次見到琳瑯滿目嘅酥同埋撻多會心大心細唔知揀咩好😋😋😋今日見到佢地既新撻係黑糖麻糬撻就即刻去試☺️黑糖麻糬撻驚喜連連🤭🤭🤭外殼一如既往香脆而不油膩,入面既黑糖麻糬濃郁帶有黑糖甜,麻糬口感柔軟彈牙,咬落係獨特既咀嚼感。上層既蛋撻令成個甜點增添左豐富層次蛋撻滑順口感同埋淡淡奶香,同黑糖麻糬完美結合,每一啖都充滿驚喜❤️❤️❤️每一啖都感受到黑糖香氣同埋麻糬既Q彈,加上軟滑蛋撻,味道非常正,絕對值得一試!建議唔係即刻食嘅朋友,要氣炸或者焗返熱嚟食,效果會好好多😆呢款白粟米酥望超級精緻,我見前面幾組客人都有買😝果然咬落外皮酥脆,入面既粟米甜美多汁,仲帶有微微燒烤香味每咬一啖都有濃郁香甜感,係完美既小吃選擇!吉士餡亦都非常滑順,食落有濃厚奶香,令白粟米酥增添左豐富風味。每一啖都令人感受到吉士既醇厚,同粟米🌽既甜味相互輝映😋😋😋佢哋嘅鬆餅有好多特別嘅味道,今次就揀咗泰式奶茶鬆餅試吓呢款泰式奶茶scone都唔錯👍👍外酥內鬆,奶茶香氣濃郁,有淡淡的甜味。除左泰式奶茶既香之外仲落左啲朱古力,搭配一杯熱茶一齊食
係旺角附近番工既我,終於等到Hashtag B係旺角開啦!
咁多間酥皮蛋撻我自己最鐘意Hashtag B❤️

次次見到琳瑯滿目嘅酥同埋撻多會心大心細唔知揀咩好😋😋😋

今日見到佢地既新撻係黑糖麻糬撻就即刻去試☺️

黑糖麻糬撻驚喜連連🤭🤭🤭

上層既蛋撻令成個甜點增添左豐富層次

建議唔係即刻食嘅朋友,要氣炸或者焗返熱嚟食,效果會好好多😆

呢款白粟米酥望超級精緻,我見前面幾組客人都有買😝
果然咬落外皮酥脆,入面既粟米甜美多汁,仲帶有微微燒烤香味

每咬一啖都有濃郁香甜感,係完美既小吃選擇!

每一啖都令人感受到吉士既醇厚,同粟米🌽既甜味相互輝映😋😋😋

佢哋嘅鬆餅有好多特別嘅味道,今次就揀咗泰式奶茶鬆餅試吓

呢款泰式奶茶scone都唔錯👍👍
外酥內鬆,奶茶香氣濃郁,有淡淡的甜味。

除左泰式奶茶既香之外仲落左啲朱古力,搭配一杯熱茶一齊食更完美!☺️☺️☺️

最後係Mixed Cheese Bagel
同樣焗番熱食,外皮金黃酥脆,入面係濃郁既芝士,食落奶香四溢。
咬落去食到唔同既芝士,非常有層次感,而且口感滑順又不膩。

Bagel嚼勁恰到好處,既不過於硬亦唔會軟爛,令人啖啖都好滿足🫶🏻
下班跟朋友去吃晚飯,奶仔說要買甜品給他吃!經過人氣麵包店,進去看看!Hashtag B 主打重新詮釋港式麵包,堅持少糖少鹽、每天手工新鮮製作,味道創新又吃得健康!🔸 拿破崙焦糖千層撻造型像花一樣的千層撻是必點的!酥皮焦香鬆脆,蛋漿香濃軟滑,甜度適中。趁熱吃裏面的焦糖有流心嘅效果,冷藏吃會有法式燉蛋口感,兩種吃法都好好吃!🔸 開心果酥皮窩夫這個也是超級吸引!期待值很高!咬下去鬆脆的酥皮夾住香濃又爆滿嘅開心果醬脆脆,好像在吃夾心餅一樣,開心果醬的味道在口腔裏游走,好好吃!🔸士多啤梨牛角酥小朋友的愛!士多啤梨朱古力外層灑上士多啤梨乾塊,底層的牛角酥也超級酥脆,酸酸甜甜的感覺,確實很不錯!🔸 提拉米酥外層灑滿可可粉,內餡是超濃郁的咖啡芝士醬,有微微帶苦,淡淡的奶油香平衡得剛剛好,口感十分豐富!

🔸 拿破崙焦糖千層撻

拿破崙焦糖千層撻
士多啤梨牛角酥
提拉米蘇
2025-08-08 0 瀏覽
前日,我跟閨蜜一起來到旺角逛街,經過 Hashtag B時,發現店外排起了長隊,吸引了不少遊客和本地人。我對這家店並不熟悉,但朋友告訴我這裡的甜點及麵包非常好吃,於是我決定進去買了一些回家。我選擇了幾款特別的甜點,包括拿破崙焦糖蛋撻、士多啤梨牛角酥、開心果酥皮窩夫和開心果酥。首先,拿破崙焦糖蛋撻的外皮酥脆,內餡則是香滑的蛋奶醬,輕輕一咬,濃郁的焦糖味道瞬間在口中蔓延,非常美味。還有士多啤梨牛角酥,這款酥皮的口感非常棒,外層酥脆,清新得來不甜膩!然後是開心果酥皮窩夫,外脆內軟的窩夫搭配香甜的奶油,外型很可愛!而開心果酥也是一個驚喜,外層的酥脆感與內裡香濃的開心果餡料都非常夾!

2025-08-05 116 瀏覽
原來旺角都有呢間網絡人氣千層撻😍 梗係唔執輸買返一個撻做下午茶,再買返個包做第二日嘅早餐啦🙈…✨ 白桃蜂蜜撻 ✨星星款嘅千層酥皮好酥脆~ 內餡係酸酸甜甜🥹 軟滑得嚟又食到白桃果肉🤭✨ 開心果酥皮窩夫✨ 窩夫勁勁勁鬆化✨ 其中一邊係有香濃嘅開心果醬,仲撒上咗開心果碎碎添🫣 一個窩夫兩種口感😋✨ 熱情椰撻 ✨係細個嘅回憶~ 不過個size就細咗啦🤣 但味道唔錯的,一人一個就唔會太多又唔會唔夠食,係啱啱好的😝下次想食埋布丁🍮~

✨ 白桃蜂蜜撻 ✨

✨ 開心果酥皮窩夫✨

✨ 熱情椰撻 ✨

下次想食埋布丁🍮~
其他
2025-08-01 169 瀏覽
作為一個麵包控,Hashtag B一直都係我個口袋名單,行開旺角成日比個香味吸引左,今日買咗幾個口味試吓🤪開心果酥皮窩夫窩夫酥皮外層酥脆,外層有香濃朱古力醬搭配開心果碎,口感層次豐富,令人一啖接一啖🤤明太子熱狗明太子熱狗獨特之處在於明太子鮮香與熱狗鹹香完美結合。熱狗肉質鮮嫩,淋上明太子醬後,味道更為層次分明👍🏻黑糖麻糬撻濃郁黑糖與Q彈麻糬外酥內軟,口感極佳。黑糖甜味恰到好處,唔會過於膩口,搭配撻皮酥脆,口感唔錯🤩開心果牛角酥開心果牛角酥層次感十分出色,外皮金黃酥脆,舖滿滿開心果醬與開心果碎,香氣撲鼻😍

明太子熱狗

2025-07-26 230 瀏覽
每次經過依間店都見到勁多人排隊.今次特登朝早去佢新開嘅分店, 好彩唔算多人排.我今次揀咗一個撻同3款pastries.白桃蜂蜜撻 (HK$28)一直都好想試佢哋嘅撻.今次終於試到新出嘅白桃撻喇!酥皮有好多層, 食落脆卜卜.咬落有淡淡的蜂蜜同桃味. 底層仲有白桃果肉.酸酸甜甜咁, 味道層次好豐富.一定要試!開心果酥 (HK$28)酥皮層次分明, 食落好香牛油味.開心果醬味道好濃, 但唔膩.甜度啱啱好.超好食!抹茶紅莓鬆餅 (HK$23)紅莓勁大粒.鬆餅口感酥化, 但唔會乾.入口有陣濃郁抹茶香.微微苦澀味同紅莓嘅酸味完美平衡.冇諗過原來抹茶同紅莓都可以咁夾.菠蘿油 (HK$21)見前面嘅客人都買菠蘿包, 諗住跟風試吓菠蘿油.佢係即場製作㗎.佢個酥皮香脆, 唔會一咬就散晒.麵包鬆軟, 口感一流!加埋兩塊冰凍嘅牛油, 真係好好食啊!
每次經過依間店都見到勁多人排隊.
今次特登朝早去佢新開嘅分店, 好彩唔算多人排.

我今次揀咗一個撻同3款pastries.

白桃蜂蜜撻 (HK$28)
一直都好想試佢哋嘅撻.
今次終於試到新出嘅白桃撻喇!
酥皮有好多層, 食落脆卜卜.
咬落有淡淡的蜂蜜同桃味.
底層仲有白桃果肉.
酸酸甜甜咁, 味道層次好豐富.
一定要試!

開心果酥 (HK$28)
酥皮層次分明, 食落好香牛油味.
開心果醬味道好濃, 但唔膩.
甜度啱啱好.
超好食!

抹茶紅莓鬆餅 (HK$23)
紅莓勁大粒.
鬆餅口感酥化, 但唔會乾.
入口有陣濃郁抹茶香.
微微苦澀味同紅莓嘅酸味完美平衡.
冇諗過原來抹茶同紅莓都可以咁夾.

菠蘿油 (HK$21)
見前面嘅客人都買菠蘿包, 諗住跟風試吓菠蘿油.
佢係即場製作㗎.
佢個酥皮香脆, 唔會一咬就散晒.
麵包鬆軟, 口感一流!
加埋兩塊冰凍嘅牛油, 真係好好食啊!
2025-06-29
早餐
  • 白桃蜂蜜撻
  • 開心果酥
  • 抹茶紅莓鬆餅
  • 菠蘿油
2025-07-26 217 瀏覽
咦🥰Hashtag B 係旺角都有分店😍舖頭細細😉不過勝在包羅萬有😉夏天炎炎😘夏日限定產品😍 白桃蜂蜜撻🍑 $28撻皮酥脆唔少得🤤加入新鮮白桃果肉😊青檸忌廉芝士做內餡😏仲有甜甜蜜蜜幸福蜂蜜🍯口感豐富😎推😁穀籽德式扭紋棒 🥖 $24健康瑴物麵包😆燕麥片😛亞麻籽😝南瓜籽😜葵花籽🤪黑裸麥片🤠麵包店參考咗德式Pretzel的扭紋😏咬落去比起穀籽方包更鬆軟😎有咬口😁榛子朱古力卷 $28榛子碎🌰加朱古力🍫我就覺得呢個係冇得輸嘅配搭😘韓式芝士蒜蓉包 $24蒜蓉包已經夠邪惡🤓大量蒜蓉🤭香氣四溢😚仲要加入厚厚芝士🧀韓式滋味🤗您岩嗎🫡路過行過唔好錯過😬麵包種類口味繁多😈黑糖麻糬撻同埋雪糕都好吸引😯有機會真係可以試試💗💕💓📍 Hashtag B (旺角)🔍 旺角西洋菜南街1N號兆萬中心地下G1及G2號舖
咦🥰Hashtag B 係旺角都有分店😍

路過行過唔好錯過😬
麵包種類口味繁多😈
黑糖麻糬撻同埋雪糕都好吸引😯
有機會真係可以試試💗💕💓

📍 Hashtag B (旺角)
🔍 旺角西洋菜南街1N號兆萬中心地下G1及G2號舖
😍😍😍😍今日又去咗打卡名店HashtagB,每款都精緻又有創意,齋睇都覺得開心🍞見有夏日限定新產品-白桃撻🍑幾吸引咁🤩🟢 開心果酥皮窩夫香脆外皮配上濃郁開心果醬,窩夫鬆軟唔焗乾提拉米酥- 咖啡味香濃,層次分明,中間啖啖Mascarpone滑得嚟又唔膩🤎☁️🍫 黑森林忌廉包- 朱古力軟包夾著櫻桃醬同鮮忌廉,一啖咬落去超有驚喜黑糖麻糬撻- 撻底香脆,麻糬煙韌得啱啱好,加上黑糖香味令人食唔停手🍯🔥

🟢 開心果酥皮窩夫
香脆外皮配上濃郁開心果醬,窩夫鬆軟唔焗乾

提拉米酥

🍫 黑森林忌廉包
- 朱古力軟包夾著櫻桃醬同鮮忌廉,一啖咬落去超有驚喜

黑糖麻糬撻
外賣都要排隊!Hashtag B嘅酥皮魔法!開心果控必嗌嘅邪惡清單💚Hashtag B兆萬地下嘅小店真係甜品控最開心雖然今次外賣冇堂食但一打開盒就聞到陣牛油香,仲有開心果碎癲咗咁多,忍唔住即刻手機食先📸開心果酥皮窩夫真係驚喜到爆!waffle外賣返到屋企都仲脆開心果醬多到漏,甜度剛好唔膩口感好好, 食完成個口腔都係堅果香🌰藍莓牛油軟包就係邪惡代表💜包體超軟熟藍莓醬多到瀉仲有粒粒果肉牛油cream輕盈得嚟帶微鹹平衡返個甜最浮誇係拿破崙焦糖千層撻🍰佢最出名酥皮疊到成吋高焦糖脆面+吉士醬流心食嗰陣要用盒接住啲碎滿足~開心果酥入面嘅開心果醬多到漏,甜度啱啱好外脆內軟仲有流心開心果醬

Hashtag B兆萬地下嘅小店真係甜品控最開心
雖然今次外賣冇堂食

開心果酥皮窩夫真係驚喜到爆!
waffle外賣返到屋企都仲脆
開心果醬多到漏,甜度剛好唔膩
口感好好, 食完成個口腔都係堅果香🌰

藍莓牛油軟包就係邪惡代表💜

焦糖脆面+吉士醬流心
食嗰陣要用盒接住啲碎
滿足~

開心果酥
入面嘅開心果醬多到漏,甜度啱啱好
外脆內軟仲有流心開心果醬
2025-06-16