餐廳: Harbour Grand Café
優惠: 食飯都有得賺里數 ? 仲要每消費HKD1就有1里 ?
星期一: HKD1 = 1里數,星期二至日: HKD2 = 1里數! (結賬時記得出示QR code/ 條碼,並告知職員「我要賺里數!」) 優惠受有關條款約束。
條款及細則:
  • 惠顧滿認可消費額(最低300港元,最高10,000港元)可賺取「亞洲萬里通」里數
  • 額外「亞洲萬里通」里數將於餐膳後4至8星期入會員賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2018-08-12 1899 瀏覽
未有錢飛去韓國惟有係香港食住韓國野頂住個種想飛既衝動雖然小既話呢餐係韓流襲港(其實係主打日韓系)=P同時都有唔少多國菜前菜冷盤除左煙三文魚、巴馬火腿多左韓式粉絲同小魚仔呀@@刺身方面有吞拿魚、八爪魚、阿根廷七寸長大蝦、三文魚帶子、海膽、希露魚同赤貝原先仲有長蟹腳同麵包蟹不過有時食野比較懶,今次無食 =P因為今期仲有每人有一盅韓式人參雞湯<3盅野真係好新鮮、好熱 (哈)好彩有人送過黎翻一翻湯底真係有枝參係底,無呃人架仲真係有雞同米飯係下面十足搬左個韓國廚房黎另外,都提一提飲品都竟然有個韓式紅棗茶意外地,連飲品都可以玩埋一份今次話得玩日韓風當然都自己砌返碟黎食食一開始試左炸日本生蠔先入口竟然會種蠔既鮮味湧出黎原先諗住炸蠔通常都應該用次一等既蠔意外地炸蠔都唔馬虎之後試左個日式墨魚咀感覺有D 似以前係火炭大排檔食過個種係有少少咬口,又幾過癮既感覺日式飯釀燒汁魷魚筒食入口會首先食到燒汁既甜度另外夾埋木魚入口口感同味道又多左少少層次韓式牛仔骨我呢D 衰人都係鍾意食個蘿蔔因為蘿蔔會吸晒牛他骨煮個汁加埋個肉汁同本身既蘿蔔既甜味之後去食下個雞軟骨棒 @@呢個幾正,一個人食左幾條將雞軟骨打碎做棒棒
未有錢飛去韓國
惟有係香港食住韓國野
頂住個種想飛既衝動

雖然小既話呢餐係韓流襲港
(其實係主打日韓系)=P
同時都有唔少多國菜

前菜冷盤除左煙三文魚、巴馬火腿
多左韓式粉絲同小魚仔呀@@

刺身方面有吞拿魚、八爪魚、阿根廷七寸長大蝦、三文魚
帶子、海膽、希露魚同赤貝
原先仲有長蟹腳同麵包蟹
不過有時食野比較懶,今次無食 =P

因為今期仲有每人有一盅韓式人參雞湯<3
盅野真係好新鮮、好熱 (哈)
好彩有人送過黎
翻一翻湯底真係有枝參係底,無呃人架
仲真係有雞同米飯係下面
十足搬左個韓國廚房黎

另外,都提一提
飲品都竟然有個韓式紅棗茶
意外地,連飲品都可以玩埋一份

今次話得玩日韓風
當然都自己砌返碟黎食食

一開始試左炸日本生蠔先
入口竟然會種蠔既鮮味湧出黎
原先諗住炸蠔通常都應該用次一等既蠔
意外地炸蠔都唔馬虎

之後試左個日式墨魚咀
感覺有D 似以前係火炭大排檔食過個種
係有少少咬口,又幾過癮既感覺

日式飯釀燒汁魷魚筒
食入口會首先食到燒汁既甜度
另外夾埋木魚入口口感同味道又多左少少層次

韓式牛仔骨我呢D 衰人都係鍾意食個蘿蔔
因為蘿蔔會吸晒牛他骨煮個汁
加埋個肉汁同本身既蘿蔔既甜味

之後去食下個雞軟骨棒 @@
呢個幾正,一個人食左幾條
將雞軟骨打碎做棒棒,但又保留左口感
另外個薯仔都好好食,有少少香草味

甜品竟然預左我地玩窩夫 x movenpick
呢個都算幾細心
但個晚唔係好想食雪糕
羅左個蛋撻同心太軟
再沖埋紅茶送 = ]
2018-07-30
這夜,首次到油街的Harbour Grand Café 咖啡廳酒店享用自助晚餐。餐廳門口,蛋糕櫃內,放著各款誘人的蛋糕。其中,小妹被青綠色的「香印提子慕絲蛋糕」所吸引﹗ 酒店的樓底挺高的,天花板上,掛著白黃相間的燈泡,好不美麗的﹗ 時值六點半,近維港一側的玻璃窗,可遠望尖東一帶的黃昏景致。邊吃著自助餐,邊欣賞落日的餘暉。天空,由金黃色,至,漆黑一片,燈火點點,各具美態。 繞場一周,這一期的「日韓自助晚餐」,主打日韓美食,如韓式BBQ汁豬腩肉、韓式炸豬手和炸雞、日式雜錦天婦羅、韓式沙冰等。必食之選,除了3款新鮮生蠔和數款甚有水準的刺身如三文魚、帶子、希靈魚外,當然少不了波士頓龍蝦、麵包蟹、加拿大蟹腳、凍蝦、扇貝、青口、黃金螺等矜貴海鮮凍盤。此外,12款口味的Mövenpick雪糕和即製甜品專區 ,也不容錯過!據說,星期五、六晚,更有海膽無限量供應。 首輪,先有三款即叫即開的生蠔各一隻,再加半隻波士頓龍蝦、半邊麵包蟹和一隻凍蝦,構成一幅美輪美奐的圖片。愛爾蘭蠔(中)、美國太平洋石蠔(大)和法國芬廸加蠔(小),三者均飽滿肥美,吃罷,口中盡是海水的鹹鮮味。 半隻波士頓龍蝦肉質鮮爽彈牙,且夾雜

半隻波士頓龍蝦肉質鮮爽彈牙,且夾雜了不少硬實豐腴的金黃蝦膏;半邊麵包蟹內,一半是香軟細滑的啡色軟膏,一半是金黃硬實的紅色蟹膏;凍蝦鮮嫩味美。
第二輪,主致熱葷也。這一碟,有富咬口嚼勁的雞軟骨串、香脆的雜錦天婦羅、惹味軟腍的椒鹽豬扒、脆卜卜的炸魷魚、中規中矩的燒賣、口感層次豐富的片皮鴨,而蛋拋餅稍感一般而矣。
第三輪,要來了一碟油潤豐腴的三文魚刺身、鮮嫩細滑的帶子刺身、邪惡又滋味無窮的鵝肝多士,以及適量消膩解滯的清爽沙律菜
稍作休息,友人取回了一盅熱辣辣、且滋補無比的韓式人參雞湯給小妹品嚐。搯出湯渣一看,燉盅內盡是雞肉、人參和米粒,香氣四溢。呷一口,韓式人參雞湯滲透出頗為濃烈的苦澀味,繼而,苦後回甘。
壓軸的甜品環節,友人取回了一碟酥脆且甜蜜的迷你蛋撻雜果Crepe共享。
當然,少不了一嚐Mövenpick雪糕的滋味。士多啤梨海鹽焦糖味雪糕甜筒,為晚餐劃下了完美的句號﹗
友人的自選三色Mövenpick雪糕球,加上朱古力碎與M&M作點綴,也甚為誘人也﹗
細心的友人,早已為壽星公準備了生日蛋糕。一看,竟是小妹心儀的「香印提子慕絲蛋糕」!看來,小妹這夜有食神了﹗
不客氣地,取了一粒翡翠綠香印提子一嚐,皮薄香脆, 果肉爽甜多汁,食味濃郁。
2018-07-17
優惠券
這陣子看到網絡上面的報導,見到這家位於北角的港島海逸君綽酒店正在做主題自助餐,在說的是Harbour Grand Cafe,餐廳正在推廣「嘗鮮滋旅自助晚餐」,餐廳每日供應新鮮麵包蟹、加拿大雪花蟹腳、美國波士頓龍蝦、三款新鮮生蠔及阿根廷七吋長大蝦,星期五、六晚更有海膽無限量供應。記得當日來這邊是星期三,剛好在星期中為工作打打氣,儲足能量為星期四、五的工作作為鼓勵。 先來看看前菜,這邊有不少Cold Cut跟芝士供食客享用。再者,這邊的任何一款前菜均用上海鮮作為配料,例如摩洛哥金倉魚杯、青木瓜蝦沙律等等,款款都醒胃,忍不住一吃再吃呢。 在供應凍海鮮的地方把不同的海鮮拿到我們的台上,真的有這幾款海鮮,如:美國波士頓龍蝦、加拿大雪花蟹腳、麵包蟹、青口、鮮蝦、螺等。款款都鮮生味美,每一款海鮮都讓人大讚好,加入點點檸檬汁,把鮮味進一步再突出,叫人回味呢。 除了海鮮之外,這邊還有即開的新鮮生蠔,有美國、法國、愛爾蘭的生蠔。 每一隻生蠔都相當肥美,叫我這個生蠔愛好者忍不住吃了再吃,也忘了最後吃了多少,總之就是不能錯過的美食。 熟食方面,也有不少選擇,這邊有皮片鴨,也是不少食客排長龍

熟食方面,也有不少選擇,這邊有皮片鴨,也是不少食客排長龍也要取到的美食之一。

還有即煎的鵝肝多士。

廚師即烤即食的小食,這邊的雞翼烤得香脆可口又Juicy,相當不錯呢。當然還有其他雜菜,烤完之後味道也不錯。

這個沒記錯是西班牙蝦吧,味道也不錯,十分蠻惹味的。

這是海膽蟹肉烚蘿白,海膽甘甜可口,蘿白相當清甜,這樣子的配搭入口原來也蠻新穎的,不錯。

還有不少熱食如泰式炒蟹、法式燴海鮮及花旗參燉竹絲雞等,款款都讓人垂涎。

日式美食這邊有不少刺身供食客享用。

刺身也蠻鮮甜的,至於我最期待的阿根廷七吋長大蝦,嘩,吃過以後整個人為之一震,心心眼得很厲害。阿根廷七吋長大蝦很甜且膠質相當豐富,一食就會忍不住再去拿,沒記錯每人最多可以取一隻,要求的話可取兩隻。幾多隻都好啦,吃完要再去拿就是了。(現在想起又想再吃啦)

來一個大合照吧XD

甜品方面,也有不少選擇,除了西式的蛋糕之外,還有中式的美點。今次廚師更在甜品上面用上不少甜酒,令甜品又靚又香又美味,當中更加入一點清新的感覺。

白酒浸菠蘿是不可不吃的其中一款甜點。這樣子浸的菠蘿原來很香生的說,加入金箔更顯矜貴。

白酒啫喱入口也蠻清新的,有酒的香甜,亦有水果的鮮味。

見到會心心眼的馬卡龍呀!不會過甜,我Encore了幾次呢。

不得不吃的當然是Mövenpick雪糕啦,一共十二款口味,每種味道取一款,回來跟好友們一同分享就最開心不過了。

這是甚麼?大家都以為是南瓜湯又或者是甘荀湯。其實….這是廚師們即席為大家炮製的芒果沙冰,我再加入開心果碎,把大家嚇到了吧XD
話說回來,這個芒果沙冰也蠻香的,芒果味相當濃郁,讓人忍不住整碗喝完。

每位食客更可享用一客花膠天山雪蓮燉鮮奶,飲飽食醉再來一客滋潤的甜品,這一晚很滿足了。
2018-05-16 5025 瀏覽
今次揀咗呢度補祝一年一度母親節,餐廳除咗有靚景,食物款式唔算多但質素真係唔錯,雖然飲品任飲,但職員亦勤幫客人加水,收碟快,有禮貌,唯一係龍蝦Refill得好慢,而且每次只拎少量出嚟。海鮮類全部都新鮮。呢度即開生蠔係近呢幾年嘅自助餐最啱我口味,蠔肉新鮮,唔太鹹,算肥美,唔係爽脆嗰種。龍蝦比較細隻,肉質彈牙,蟹腳唔太鹹。翡翠螺好大隻,有啲會有少少沙,蝦同青口都唔錯。五款刺身都好鮮甜,赤蝦好大隻,三文魚同帶子最欣賞。西冷對我嚟講太鞋唔太啱我口味,羊都可以,唔肥亦算嫩滑。鵝肝未做到入口即溶,配蘋果蓉可抵消油膩感。蝦天婦羅好脆,裏面仲係熱辣辣。燒味就一般,雞無味,叉燒有啲過瘦。點心類嘅粉菓有啲似蒸餃,燒賣係難食嘅。甜品質素夠平均,全部都幾好。焦糖燉蛋同木糠布甸唔錯,芝士蛋糕亦唔會太滯,芒果拿破崙唔夠脆同層次較少。麵包布甸有啲實。豆腐花好滑。紅豆沙同紅棗桂圓糖水有啲淡,適合較清淡嘅客人。即製Pancake,職員會有禮貌咁問客人想加咩味雪糕球。每位客人送一盅花膠牛奶燉雪梨,味道偏淡。食埋有12種味嘅Movenpick雪糕,完滿嘅一餐畫上句號。
,雖然飲品任飲,但職員亦勤幫客人加水,收碟快,有禮貌
,唯一係龍蝦Refill得好慢,而且每次只拎少量出嚟

海鮮類全部都新鮮。
呢度即開生蠔係近呢幾年嘅自助餐最啱我口味
,蠔肉新鮮,唔太鹹,算肥美,唔係爽脆嗰種。
龍蝦比較細隻,肉質彈牙,蟹腳唔太鹹。

翡翠螺好大隻,有啲會有少少沙,蝦同青口都唔錯。
五款刺身都好鮮甜,赤蝦好大隻
,三文魚同帶子最欣賞

西冷對我嚟講太鞋唔太啱我口味,羊都可以,唔肥亦算嫩滑。
鵝肝未做到入口即溶,配蘋果蓉可抵消油膩感。
蝦天婦羅好脆
,裏面仲係熱辣辣。

燒味就一般,雞無味,叉燒有啲過瘦。
點心類嘅粉菓有啲似蒸餃,燒賣係難食嘅

甜品質素夠平均,全部都幾好。
焦糖燉蛋同木糠布甸唔錯
,芝士蛋糕亦唔會太滯,芒果拿破崙唔夠脆同層次較少。

麵包布甸有啲實。
豆腐花好滑

紅豆沙同紅棗桂圓糖水有啲淡,適合較清淡嘅客人。

即製Pancake,職員會有禮貌咁問客人想加咩味雪糕球

每位客人送一盅花膠牛奶燉雪梨,味道偏淡。
食埋有12種味嘅Movenpick雪糕,完滿嘅一餐畫上句號

2018-05-15
母親節
2018-05-11 7567 瀏覽
香港有兩家海逸君綽酒店,一間位於九龍紅磡,另一間設址北角油街,同樣是五星級酒店,同樣擁有無敵海景!北角海逸君綽的大堂高貴宏偉,非常配合英文名稱有很 “grand” 的感覺,樓底極高,巨型水晶吊燈,更有經典貴族樓梯,是多少人夢寐以求的婚照理想場地。41樓的 Le 188 餐廳酒廊,名副其實擁有 188度開揚景緻,飽覽維港景色。3樓的咖啡廳毫不遜色,門面得體,自助餐區內裝潢時尚,尤其欣賞這兒的前衛燈飾。也許最佳位置就是這一角,圓形大枱且有90度開揚景。返回正題,我們是來吃自助餐的,是日主題:嘗鮮滋旅自助晚餐,一聽就知道海鮮是主角,正合心意。繞場一周尋覓特色,先被爆膏的美國波士頓龍蝦及 麵包蟹吸引了。繼而在刺身吧台發現亮點,獨有的阿根廷七寸長大蝦絕對是回本位,甜美之外,膠原豐富,多吃無妨。逢週五及六方有的海膽,點會只吃一兩件。新鮮生蠔今晚有三款,最巨型的是 Pacific Rock (America),小巧但海水味最濃的是 Fine de Clarie Oyster (France),最後一款 Irish Rock,新鮮肥美,蠔迷滿足。熟食方面,我先來一壺花旗參燉竹絲雞 ,果然清潤甜美。鵝肝

也許最佳位置就是這一角,圓形大枱且有90度開揚景。

逢週五及六方有的海膽,點會只吃一兩件。

熟食方面,我先來一壺花旗參燉竹絲雞 ,果然清潤甜美。

鵝肝多士即煎即吃。

還有泰式炒蟹、海膽蟹肉烚蘿白、龍蝦墨魚意粉配紅花汁、西班牙蝦、法式燴海鮮、炸廣島蠔。

終極開心新發現,星洲喇沙湯頭非常香濃醇厚,就是吃不下粉麵都要灼一碗雜菜,真美味,原來喇沙湯麵是餐廳的長期招牌,怪不得!

最驚喜的是惠顧自助晚餐,每人免費可享用一份花膠天山雪蓮燉鮮奶,湯頭香滑,骨膠原豐富,花膠天山雪蓮份量十足。

甜品方面別是芒果沙冰,可以自由配搭珍珠、椰果、爆爆珠、蘆薈、百香果,香甜美味。

任食無憂,唔使急,唔會缺貨,我共吃了五球不同款式,超開心!

必吃今期特色兩款,金箔菠蘿超甜,紅酒梨子有特色。

把握機會,喝時令的洛神花茶。

還有豆腐花及款式多樣的甜點。

聰明的消費者,記得用埋呢個優惠,下載及列印 OpenRice 優惠卷或者上去酒店網商店預購,可享65-69折。
2018-05-04
2018-10-06 99 瀏覽
生日諗住去食下buffer.滿懷希望可以對住海景,點知比左個位係冇得望海景,仲要d位擺得勁窄,食物方面熱食品種小,而且冇味道,甜品得movenpick 比較吸引,品種亦都好小、movenpick亦都好快溶的,冷盤有刺身同生蠔,龍蝦,長腳蟹,唔知邊度出問題,刺身唔新鮮,食完痾左8次兼胃痛要睇醫生,最終係腸胃炎、同行者亦都有肚痾,睇返原來2016年有74人中毒!🙄🙄🙄以後唔會再幫襯🤬🤬🤬🤬
2018-10-03
因為早book位,所以安排坐在窗口位置酒店離地鐵都一段路。餐廳濶落,有一個ballroom咁大。而食物種類非常多款式,而補给也非常快食多幾件巳回本, 但又怕脂肪超標。鵝肝大大件,配香脆多士。無限量供應任食,只怕無本事挑戰燒牛仔肉,燒羊脾片皮鴨,但口感和質素麻麻。海鮮區選擇也勁多,生蠔, 翡翠螺,鮮蝦,青口, 蟹腳,龍蝦,花多眼亂飲品任飲高質雪糕Monvenpick,款式超多,配料也超多,可以伴著薄餅同食韓國人參雞湯,非常足料
因為早book位,所以安排坐在窗口位置

酒店離地鐵都一段路。
餐廳濶落,有一個ballroom咁大。
而食物種類非常多款式,而補给也非常快

食多幾件巳回本, 但又怕脂肪超標。
鵝肝大大件,配香脆多士。無限量供應任食,只怕無本事挑戰

燒牛仔肉,燒羊脾

片皮鴨,但口感和質素麻麻。

飲品任飲

韓國人參雞湯,非常足料

2018-08-20 613 瀏覽
今次揀咗炮台山呢間嘅自助餐,有免費生日蛋糕,仲要係忌廉蛋糕,係媽媽至愛佢自己差不多食咗半個,但而家啲buffet多數係得慕絲蛋糕唔係咁吸引,食物種類普通多,有龍蝦,刺身,生蠔及其他熱盤,算係唔錯嘅一餐。
2018-05-27
  • 生日蛋糕
今次去食晚餐,一行9人,有折扣後$457一位,我去前覺得好底食,有咩加價,點知一入去食感覺不到是大酒店的自助餐,所有食物質素下降,熟食款式少,我當晚去該酒店焦點菜式係星期五六有海膽食,我排隊攞一次是尾指甲的份量,第二次攞要三份才有以下相這麼多少少,但不到8點話冇晒啦!當晚自助餐係6點半至10點,即開蠔有三款,但開蠔師傅慢慢開,所以又係排隊慢慢等,等到回來的蠔係超唔新鮮,一早以開邊的龍蝦都要排隊,不是多人,而是酒店請師傅來配級,每一人排到會放一隻等你攞,重點是龍蝦瘦削到冇咩肉,蟹腳正常唔駛排隊,所以我食蟹腳多,煎鴨肝都係要排隊,每人限兩件,這個限兩件是正常,因要時間煎,這樣可確保人人都食到,而之前所提的海鮮就是酒店縮皮,甜品款好少,拿破崙就走左氣林架,這樣食物質素+縮皮,而收折後$457係唔底食,4百幾有好多好選擇,因我好唔鍾意唔捨得比人食,要配級,我地覺得好似乞兒輪米咁,如果你以前冇食過,會覺得我過份挑剔,但真的好有問題這酒店自助餐
2018-08-10
2018-08-08 549 瀏覽
這裡最吸引我的是刺身及凍海鮮,每次來總是吃過不停。今次到訪除了因為它的「鮮」外,另一原因是今次的其中一個主題韓式食品(身邊不乏韓粉友人)。凍海鮮是回本必吃的,食物的新鮮度及種類多少至為重要,這裡有法國麵包蟹、加拿大雪花蟹腳、多膏鮮甜的美國波士頓龍蝦、智利藍青口、爽甜的法國翡翠螺、大蝦及三款生蠔[Irish Rock Oyster(Irish)、Pacific Rock Oyster(America)、Fun Ada Cyster(France)],種類也不算少,亦維持到一貫的水準;如每樣也吃上一兩件,離回本已不遠了。剌身也是這裡的重點之一,有7吋長的阿根廷赤蝦刺身、海膽(逢星期五、六晚)、帶子、三文魚、吞拿魚、八爪魚及希靈魚,鮮甜味美,尤其是赤蝦及海膽,更是必食首選。每位客人更可獲贈一客「韓式人參雞湯」,熱辣辣的一盅透出甘甜的參香與雞肉鮮香。是次日韓自助晚餐有點題的韓式BBQ汁豬腩肉、韓式豬手、韓式牛仔骨、日式飯釀燒汁魷魚筒、日式墨魚咀及日式咖哩炸豬扒,食肉獸滿足吧!還有更多熱葷可供選擇:印度飯、印度咖哩牛肉、印度淡咖哩魚、印度椰菜花薯仔、印式脆餅、青葱拋餅、蛋拋餅、片皮鴨加麼

還有更多熱葷可供選擇:印度飯、印度咖哩牛肉、印度淡咖哩魚、印度椰菜花薯仔、印式脆餅、青葱拋餅、蛋拋餅、片皮鴨加麼麼、燒味拼盤、麵檔(三款湯底可選擇,馬來喇沙湯、豬骨湯、雞清湯)、泰式蒸魚、泰式扎肉、泰式辣雞肉、豬肉燒賣、蓮蓉包、素菜餃、龍蝦湯、什錦天婦羅、椒鹽肉排、海鮮炒時菜、日式海鮮蒸蛋、星洲蟹箝、海哲、牛展、紅燒豆腐、燒羊脾、燒烤西冷扒、香煎鴨肝配蘋果醬、雞腎申、雞軟骨串、青椒串、鮮菇串、日式餃子、燒薯仔、烤雜菜、日式醃菜、枝豆、冷麵湯.....等等。

飲品除了咖啡或茶外,還有蘋果汁、橙汁、韓國紅棗茶及凍茶。

沙律區同樣精彩:泰式粉絲海鮮沙律、韓式紅椰菜蘋果沙律、日式蟹子沙律、韓式牛肉青蔥沙律、韓式紅薯粉沙律、雞肉沙律、日式凍豆腐、印度雞心豆沙律、辣豆腐、冰菜三文魚沙律,自助沙律Bar (三款沙律菜、栗米、番茄、青瓜)

芝士有四種選擇,包括:Blue Cheese、Emmenthal、Brie 及 Assorted Cheese Plaltter。

鹹食吃到差不多了,立即轉戰甜品區:朱古力噴泉、四季鮮果拼盤、士多啤梨瑞士卷、黑芝麻芝士蛋糕、熱情果芒果蛋糕、木糠布甸、什錦甜壽司、拿破崙蛋糕、生果壽司、意大利芝士蛋糕、白朱古力綠茶慕絲、紫薯朱古力撻、法式軟朱古力達、糯米糍、軟啫喱、龍眼紅棗糖水、花生糊、豆腐花、牛油麵包布甸、韓式沙冰(可選擇:紅豆、牛油粒、黃豆粉、蕨餅)及蛋撻;看得人眼花瞭亂。

生果也有四種口味,菠蘿、西瓜、火龍果和龍眼。

最開心見到Movenpick 雪糕,還有十二種味道,且還有多種Topping 可供選擇,最少三球是少不免的了。