2天前 0 瀏覽
開業多年嘅happylemon茶飲店不時會出新品,仲會比新口味比客人嘗試😙🌟乳酪芝士莓莓4.3鮮奶 $40上層係味道帶酸嘅乳酪芝士,飲落唔會太膩,用左4.3鮮奶,同士多啤梨果肉好配搭,士多啤梨嘅酸甜完美遮蓋左牛奶嘅騷味。每一啖都好香濃好好飲,加埋底層嘅粒粒椰果,成整杯飲品口感好豐富🥰 🌟暢快芒橙百香四季春 $32香醇嘅四季春入口回甘,帶有茶澀味,濃度恰到好處,加上芒橙、金桔、百香果當中嘅酸味同甘甜,令飲品甜中帶酸,加上百香果嘅籽,增添了不少口感。

🌟乳酪芝士莓莓4.3鮮奶 $40

🌟暢快芒橙百香四季春 $32
3天前 0 瀏覽
🔥夏天炎炎,一定要叫返杯凍飲消暑。🥵 飲品種類豐富,實有一杯岩你心水🤩✦喪打檸檬鴨屎香✦ ($34)🍋清爽之選,行到身水身汗,飲返一啖即刻精神返哂。🥳 茶底清新,加上檸檬香氣,十分解渴🤤⋄✦ OREO脆脆蛋糕深焙奶茶✦ ($37)🍰 蛋糕Cream同奶茶好夾,入邊既Oreo碎增加唔少口感😋 非常飽肚,又有得飲又有得食!🤗📌店名:Happy Lemon📍地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖

✦喪打檸檬鴨屎香✦ ($34)

✦ OREO脆脆蛋糕深焙奶茶✦ ($37)

📌店名:Happy Lemon
6天前
2024-08-28 29 瀏覽
happy Lemon真係中學嘅回憶,嗰陣成日都會買,今日經過買咗杯招牌檸檬菠蘿對對碰,叫咗少冰少甜,點知飲落有少少酸😂😂習慣咗平時飲其他廢水都係少冰微糖,好彩今次係叫咗少甜,如果唔係應該會酸到飲唔到🙊不過整體嚟講都幾好味,裏面仲有椰果,有咬口👍🏻👍🏻
不過整體嚟講都幾好味,裏面仲有椰果,有咬口👍🏻👍🏻
2024-08-28 31 瀏覽
Happy lemon算係香港珍珠奶茶界始祖,十幾年前已經有,個時好多分店,依家好似執剩幾間。但係出品每況愈下,價錢就不斷加價,一杯普通野飲出面賣二十頭既野飲,係Happy lemon買要三十幾蚊。但係價錢同品質完全是反比。依家買Happy lemon絕對不是為杯野飲,只能當係回憶下以前既歲月。【Oreo 脆脆奶茶】$32同一杯飲品,我係旺角買只需廿幾蚊。價錢貴都唔緊要,但Happy lemon沖到好淡,即使撈均哂啲蛋糕Cream,都係好似溝左水咁,最後只有甜味。幫襯左咁多年,對佢依家既表現有啲失望,希望第日再飲會改進啦!完!
【Oreo 脆脆奶茶】$32

完!
職員話唔可以問客人要唔要少冰少甜你唔記得咗講嘅話冇得改又話電腦出單又呢樣嗰樣正常甜又甜到咩咁根本就唔係人類可以飲到試過一次以後唔會再試簡直係中伏都不得了大家如果要去嘅話,記得自己緊記要少甜,嚴重過買樓,一買就冇得改
職員話唔可以問客人要唔要少冰少甜
你唔記得咗講嘅話冇得改
又話電腦出單又呢樣嗰樣

正常甜又甜到咩咁
根本就唔係人類可以飲到
試過一次以後唔會再試
簡直係中伏都不得了

大家如果要去嘅話,
記得自己緊記要少甜,
嚴重過買樓,一買就冇得改
2024-07-21 149 瀏覽
天氣咁熱 最好就係飲返杯凍飲🍋Happy Lemon 最近推出咗好多季節性飲品決定買多幾杯 返去同同事一齊分享大滿貫布甸奶茶 不嬲都知道係呢度最出名嘅鎮店飲品 一杯飲品已經飽咗 因為有非常多嘅布甸而且有香滑奶茶 絕對係下午茶之選!黑糖珍珠4.3鮮奶 黑糖珍奶係台式飲品嘅主打 可以揀甜度同冰度 適合唔同嘅人士仲可以加唔同嘅配料 大大杯啱晒我 醉人Oreo脆脆奶茶 Oreo脆餅加入奶茶 味道特別 充滿口感唔會太甜 好適合想keep fit嘅返工一族喪打檸檬三兄弟最近都好興飲檸檬茶 佢用上多款檸檬炮製而成味道清甜解渴 十分醒神!
天氣咁熱 最好就係飲返杯凍飲🍋
Happy Lemon 最近推出咗好多季節性飲品
決定買多幾杯 返去同同事一齊分享

大滿貫布甸奶茶 不嬲都知道
係呢度最出名嘅鎮店飲品
一杯飲品已經飽咗 因為有非常多嘅布甸
而且有香滑奶茶 絕對係下午茶之選!

黑糖珍珠4.3鮮奶

唔會太甜 好適合想keep fit嘅返工一族

喪打檸檬三兄弟
最近都好興飲檸檬茶
佢用上多款檸檬炮製而成
味道清甜解渴 十分醒神!

2024-06-20
2024-07-14 71 瀏覽
🌕而家天氣真係熱到行兩步就流晒汗🥵喺條街度行一陣已經頂唔順要入咗商場嘆下冷氣😝喺商場入邊見到有嘢飲🧃就即刻衝過去買返兩杯消吓暑、解下喝先😍🥤爺爺紅豆仙草沙冰:呢個爺爺紅豆仙草沙冰真係好好味🤤入面充滿住濃郁香醇嘅椰奶🥥唔會好甜又勁消暑呀❤️淡淡都啜到紅豆同埋仙草添👍口感非常之豐富🥳🍹馥郁金橘檸檬茶:呢杯馥郁金橘檸檬茶味道偏酸🍋係我最鍾意嘅檸檬茶味道👅佢嘅檸檬味唔會俾啲甜味蓋過✅入口味道好清新💯啱晒而家熱辣辣嘅天氣飲🥳

外賣自取
📍#happylemon (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️happylemon茶飲店主打飲檸檬茶系列,之前飲過都好唔錯,今次反而想試吓奶蓋同水果鮮奶系列😝✨魅力蛋糕珍珠奶茶|+岩鹽芝士 💰$42蛋糕珍珠奶茶有一層好濃厚嘅cream 口感細滑 奶香比茶味更岀,加上岩鹽芝士口感好濃厚,亦帶咸香,整體味道更豐富✨岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶|+布丁💰$48岩鹽芝士配莓莓加鮮奶係好夾,莓主要係士多啤梨味,而且本身已經配左椰果,味道幾清新,而布丁嘅質感都好滑溜,兩者比較個人喜歡布丁多啲~▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#happylemon (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨魅力蛋糕珍珠奶茶|+岩鹽芝士 💰$42

✨岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶|+布丁💰$48

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

2024-06-22 40 瀏覽
夏日炎炎☀️最岩飲返杯手搖飲品消消暑🧊happy lemon 🍋 又出新飲品😆即刻來試下先🥥椰椰紅豆仙草沙冰用上濃郁椰奶打成沙冰配上仙草紅豆🍧材料豐富~簡值係一杯足料糖水甜品🍨🍋喪打檸檬三兄弟用上黃檸檬、青檸、香水檸檬微酸帶甜~飲落清新開胃👏🏻@happylemon.hk @freshtea.hk#happylemonhk #hkig #hkiger #hkfoodie #hkkol #foodiehk #hkfoodblogger #photooftheday #foodporn #foodstagram #香港好去處 #hkfoodguide #likeforlikes #香港美食 #相機食先 #香港美食指南 #手搖茶📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖
夏日炎炎☀️最岩飲返杯手搖飲品消消暑🧊

happy lemon 🍋 又出新飲品😆即刻來試下先

🥥椰椰紅豆仙草沙冰

用上濃郁椰奶打成沙冰配上仙草紅豆🍧
材料豐富~簡值係一杯足料糖水甜品🍨

🍋喪打檸檬三兄弟

用上黃檸檬、青檸、香水檸檬
微酸帶甜~飲落清新開胃👏🏻

@happylemon.hk @freshtea.hk

2024-06-13 36 瀏覽
每個週末都會帶Lisboy周圍去玩,周圍上playgroup🌟☺️今次嚟到觀塘,未夠時間上playgroup,等緊上堂嘅時候見到呢一間童年回憶嘅開心檸檬😆周街都手搖店,但呢一間喺商場入邊去涼住冷氣買住等野飲,同埋由細飲到大!正🌟🍹 岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶我記得童年時間係冇呢啲特別款式,而家happylemon多咗好多唔同嘅款式,所以即刻Order咗呢杯岩鹽莓莓4.3鮮奶,一定要加happylemon出名嘅布甸🍮Lisboy試飲一啖就手不離杯手搖😆4.3鮮奶夠晒Richhhhh~🍹 驚喜粉紅檸檬菠蘿泡泡呢排好興手打檸檬茶,即刻想叫返個歡樂粉紅檸檬繽紛桶🍋點知已經Sold out😆咁唯有叫杯細少少Size嘅驚喜粉紅檸檬菠蘿泡泡加Lisba最愛嘅椰果😋熱辣辣飲杯冰凍檸檬茶~開心死Lisba🌟||

🍹 岩鹽芝士莓莓4.3鮮奶

🍹 驚喜粉紅檸檬菠蘿泡泡

2024-06-12 41 瀏覽
夏日炎炎令人不禁想嘆返杯茶飲🥤來自台灣的happylemon🍋已經進駐香港多年。由旺角新之城店開始幫襯✨呢份酸甜味係回憶的味道🤤✪ 驚喜粉紅檸檬菠蘿泡泡 ✪ 這款驚喜粉紅檸檬菠蘿泡泡帶來了一種新鮮、清爽的口感。檸檬和菠蘿的結合帶來了微酸的風味。粉紅泡泡就增添了視覺上的驚喜。✪ 馥郁金桔檸檬茶 ✪ 金桔的獨特風味和檸檬的酸度相互平衡,帶來了一種鮮明而令人回味的口感。茶的風味也很突出,給整個飲品帶來了層次感。這杯茶既清爽又芳香,非常適合作為一個解渴的選擇。【 happylemon 】📌 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖

【 happylemon 】
2024-06-08 57 瀏覽
係我讀書時期已經有happylemon,以前都係飲珍珠奶茶多。不過近期大熱手打檸檬茶都有,經過apm 見到有喪打檸檬三兄弟,聽個名幾吸引就試下。喪打檸檬三兄弟有3款檸檬🍋,我點咗少冰少甜。飲落味道清新,檸檬同茶香都很突出。甜度亦剛剛好,我見到咁多檸檬忍唔住篤咗幾下,再加多點檸檬酸味,整體幾好飲。朋友點咗新出嘅椰椰紅豆仙草沙冰🥥。以濃郁椰奶配紅豆、仙草、西米、椰果同沙冰,口感豐富又消暑,味道都很好。

• 喪打檸檬三兄弟
  • 椰椰紅豆仙草沙冰
2024-06-07 28 瀏覽
happylemon 📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖今日又來happy lemon 🍋 買野飲好喜歡佢地主打手新鮮製作☀️手搖飲夏日炎炎叫返兩杯酸甜清新飲品🥤🥤馥郁甘桔檸檬茶檸檬🍋同金桔🍊味道好夾飲落清新微酸又醒神~用上茉莉綠茶更清新配埋有Q彈晶凍✌🏻口感十足🥤暢快芒橙百香四季芒果🥭+橙🍊+百香果✌🏻果香味濃😄配埋四季春茶底🩷酸甜香氣充滿在口中好好飲
happylemon

芒果🥭+橙🍊+百香果✌🏻果香味濃
😄配埋四季春茶底🩷酸甜香氣充滿在口中
好好飲
2024-06-06 32 瀏覽
仲係咁多人幫襯嘅happy lemon 細細個飲到大今次再去睇吓有乜飲喪打檸檬三兄弟$40近來火熱嘅手打檸檬茶開到周街都係,見呢到都有就試一試有冇分別,見用咗好多檸檬都食到檸檬肉,要咗少甜較啱我,少少苦澀黑糖珍珠4.3鮮奶$38無得少冰少甜,味道係預設好,珍珠煙韌,黑糖都好多🚩freshtea by happylemon (創紀之城五期(apm)) (觀塘)📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1-17號舖
仲係咁多人幫襯嘅happy lemon 細細個飲到大
今次再去睇吓有乜飲

喪打檸檬三兄弟$40

黑糖珍珠4.3鮮奶$38
無得少冰少甜,味道係預設好,珍珠煙韌,黑糖都好多

2024-06-05 38 瀏覽
同阿女去觀塘apm shopping ,經過一間茶飲店叫happylemon,是連鎖茶飲品牌店,店舖設計清新時尚,以新鮮水果搭配經典配料,創造獨一無二的特殊口感。所有飲品調較好後用機械密封才出售,乾淨衛生唔好會滴漏。馥郁甘桔檸檬茶:青檸檬和青金桔混合再加入茉莉綠茶中,口感清爽,搭配爽甜可口的晶凍,飲落充滿豐富的味覺享受。鴨屎香喪打檸檬茶:將切好的檸檬放入杯內用手揸木棍擠壓出皮同汁的香味出來,飲落味道帶有濃郁的檸檬香氣,以及綠茶風味。甜度剛剛好清新解渴。

所有飲品調較好後用機械密封才出售,乾淨衛生唔好會滴漏。