Happy Lemon

Happy Lemon (已結業)

Happy Lemon (已結業)
hungilam
我有少少掛住呢間Happy Lemon!!!
hungilam
2012-04-16
關注
近排行經呢到好幾次,先發現原來呢間Happy Lemon執左笠!估計係抵受唔住貴租而要搬遷既!呢到有我同朋友一齊hea既回憶,諗番起,有丁點兒既可惜!:(烤珍珠奶茶Happy Lemon 所有咖啡奶茶入面,我最鍾意烤珍珠奶茶(同女朋友一齊飲仲特別開心添)隻味好特別,珍珠又好煙韌 !呢杯絕對係我同女朋友既推介!紅豆布丁抹綠呢個係我同家姐既'飛佛'飲品!有紅豆既甜,又有黃布丁既香同抹綠既清新!十分享受!呢杯好適宜向懶洋洋既夏日下午飲用!:)相片係2010年4月5日影既!如果我搵到其他舊相,會再上傳!最後,我希望HappyLemon 會有一日重臨馬鞍山,繼續服務馬鞍山既居民,而我亦可以得閒落去買番杯慢慢享受啦!哈哈哈哈!查看更多
永遠懷念此情此境!MOS Happy Lemon !
正!烤珍珠奶茶!
烤珍珠奶茶
紅豆布丁抹綠
楓櫻
happy happy lemon
楓櫻
2011-12-28
關注
Happy Lemon d野飲都ok既因為有不同size擇,唔洗驚飲唔曬或者唔夠飲之前飮岩鹽芝士可可既時候覺得好怪:(因為朱古力系勁甜lor 但系d芝士又幾鹽吓lor配起咪好怪lor但系OREO曲奇奶茶就唔同啦OREO曲奇餅好香脆啦 同d奶茶配起黎系勁夾架lor檸檬水晶薄荷蜜都ok既:)不過好似少左d咩咁lor:(查看更多
OREO曲奇奶茶
* 莎拉
窩心熱飲
* 莎拉
2011-01-07
關注
天寒地凍:(經過Happy Lemon當然要買返杯熱飲啦Menu唔算好多款熱飲...咁晏又唔想飲茶(雖然佢的matcha好正)最後揀左朱古力布丁朱古力好熱 正!!! 即時暖晒叫左少甜但都係幾甜下... 不過剛剛好布丁就係凍的(室溫)甜甜地有少少蛋香味,但食得多會覺得好甜兩樣撈埋一齊就剛剛好可以即刻飲! 店內有一張檯仔可以坐下! 唔錯!不過得一張,所以手快有手慢無查看更多
menu
hot chocolate
陳真
開心的檸檬
陳真
2010-11-17
關注
是一個開心的星期六, 因為開始不用星期六上班 (老細有急事或要事要人除外). 早上, 把寶寶交給由爺爺嫲嫲照顧. 二人便放下假, 出去為BB添些衣裳, 同食下野.太太近日迷上台茶, 行過Happy Lemon, 她就介紹我飲這兒的岩鹽系列. 一人一杯, 她的是岩鹽可可, 我的是岩鹽咖啡. 用岩鹽, 豈不是咸的. 不過, 咸味只是少少的吊一吊. 最重要既味道, 都是面頭層cream既奶油味. 奶油味重, 蓋過哂其他味道. 我飲落去, 除頭幾啖沒攪勻之外, 我飲的, 似是一杯有咖啡味的cream. 岩鹽可可, 一樣, 不過可可的味道比咖啡重, 沒有被奶油搶哂D味, 我覺得更好飲. 說回台茶, Happy Lemon早在熱潮之前已經出現. 味道好, 服務也好. 而且可以有大中細三個份量. 不像新派的永遠要你飲70cl....查看更多
細粒仔
好普通的珍珠奶茶
細粒仔
2010-07-12
關注
今日本來係想試下新開的台北站,點知搵唔到,於是到happy lemon 買了一杯珍珠奶茶。唔洗等好耐就已經沖好!其實味道係好普通的! 感覺奶味濃過茶味! 不過好欣賞 happy lemon 的變通,包括:1) 以前只有細粒珍珠,而家有大、細選擇;2)以前係比其他店細杯的,感覺上無禁抵,而家分左3個size,唔同 size 唔用價錢以供選擇! 其實出面的都好大杯,雖然覺得抵飲,但係有時候飲一杯已好飽,反而有細杯size 會喏女仔飲d。雖然味道係一般,但不斷變通配合市場需要就係店子的生存之道!查看更多
akira0716
好開胃~
akira0716
2010-01-03
關注
一直都想試下佢既彈珠!之前買都忘記左!檸檬彈珠!自己一向喜歡食檸檬好有口感!仲有好開胃清新,唔會好甜:)查看更多
一到了七點幾啦!想買杯荔枝珍珠奶茶!又買哂、,之後叫其他奶茶又買哂!Ma On Shan D奶茶係唔係唔夠奶茶呢?不過我都知係真係好多人買黎飲,有時係八點九點旺角間Happy Lemon仲有奶茶買架!點解Ma On Shan成日都咁快無哂奶荼架?:(:(
2010-03-27
回覆
每天開心笑=]
綠色下面一粒粒就係彈珠!好靚~
晶瑩剔透!good!