無睇錯呀 點解會有酒吧開業?錯。錯。錯。只系我之前太忙遲遲未post而家回憶中想介紹一下較早前同朋友諗住去食burger,我哋早咗到坐低左一段時間開始店內爆滿,望出店外多咗好多人等位,幸運的事我哋早到唔系要等好耐.❥ ❥ ❥涼拌花椒麻醬雞絲芝麻面 $108呢個中西合璧嘅芝麻面,用咗花椒麻,味道唔算太辣加咗芝麻醬仲要好香添, 重點芝麻面軟硬適中好香芝麻嘅味道,越食越滋味,值得推介.❥ ❥ ❥慢煮烤西施牛柳酸忌廉漢堡 $158長時間慢煮西施牛柳豐富嘅層次感加上用咗酸忌廉秘制醬汁,頂層面新鮮蛋黃穿破後流入牛柳同漢堡系Juicy嘅,但系唔系太大驚喜,有少少失望.❥ ❥ ❥港男 stout $98港男手工啤聽落去好搞笑,朋友叫咗一支嚟試嚇,睇顏色系純黑色,酒味特別甘醇仲加咗少少辣味,刺激味蕾 .❥ ❥ ❥城釀CitibrewHK $88手工啤酒近幾年熱潮,城釀有一陣果香味散髮出嚟,啤酒味比較淡,好適合女士飲最大驚喜就系魔術師見我同朋友傾得太大聲,走過嚟我哋一枱表演魔術表演,帶動到氣氛嘅🤹🏼‍♂️令到我哋高漲既
無睇錯呀 點解會有酒吧開業?

錯。錯。錯。只系我之前太忙遲遲未post

而家回憶中想介紹一下

唔系要等好耐

涼拌花椒麻醬雞絲芝麻面 $108
呢個中西合璧嘅芝麻面,用咗花椒麻,味道唔算太辣加咗芝麻醬

慢煮烤西施牛柳酸忌廉漢堡 $158

港男 stout $98

城釀CitibrewHK $88

2020-06-20
2020-07-10 578 瀏覽
前年偶爾喝過城釀的苦瓜啤後一試愛上,和好友相約每年都要結伴一嚐。今年尚未推出,但剛巧得知舊店已搬及轉名,先來支持一下。星期五必須訂位,一行五人被安排至房內的梳化座,與世隔絕般暢談得好過癮。薯條叔叔 配腐乳醬 腸粉醬 燒鵝醬 $88薯條香脆薯味濃,三款醬汁各有特色,同伴喜歡鹹香的腐乳,而甜酸的酸梅較得我歡心。脆炸麥香啤酒單骨雞翼 $88雞翼開邊炸,新鮮熱辣有肉汁,不過調味近乎零,額外灑些鹽巴其美味程度即時大大提升。花椒雞軟骨 $88雞軟骨卜卜脆,四川風味,送酒一流。麻婆豆腐MAC & CHEESE $128整個菜單最吸引我的就是此道,豆腐滑溜,芝士拉絲鹹香,加上麻辣肉碎好惹味,底下的通粉沒有芝士醬撈過算不上MAC & CHEESE,整體還是創新得來好合襯。涼拌花椒麻醬雞絲芝麻麵 $118雞絲頗嚡,調味不錯,價格略進取。最後還幸運的被駐場魔術師選中,近距離欣賞了數個魔術表演,氣氛十足,和好友們看/玩得拍䅁叫絕,幾杯到肚,開懷滿足。
薯條叔叔 配腐乳醬 腸粉醬 燒鵝醬 $88
脆炸麥香啤酒單骨雞翼 $88
花椒雞軟骨 $88
雞軟骨卜卜脆,四川風味,送酒一流。
麻婆豆腐MAC & CHEESE $128
涼拌花椒麻醬雞絲芝麻麵 $118
雞絲頗嚡,調味不錯,價格略進取。
2020-06-26
假如世間真係有神明存在,佢比個機會你擁有一種特異功能,你會想得到乜野?如果話魔幻係一種自然力量,能夠融入潛意識當中,令你產生好多想像空間。而魔術就將魔幻貫穿人與人之間,觸發呢種互動性,呢個亦係佢既在在價值。而能夠將酒吧同魔術兩樣無關係既元素滙聚,的確令人眼前一亮,講緊既係呢間太子酒吧「「神若有知,都應該給你作詩。」」,創新諗頭瞬間將帶動成個氣氛,我都要感受下呢個Vibes先!👇📌Sparkling Beverage - ▪ Draft CitibrewHK Mead - $98 (300ml)▫ 由香港本地酒廠主打既自家製「香港城釀 · 蜂蜜酒」,以純天然無添加,配搭百花蜜、法國香檳酵母釀製而成。入口清甜滋潤,蜂蜜味突出,口感有少少似飲緊champagne,但比較清爽易入口;加上外觀帶淺金色,奢華奪目,值得一試!📌F l o r a l -▪ Frangipani Pale Ale - $88 (0.4L)▫ 餐廳新推出既「緬梔 · 雞蛋花」,用左屬於五花茶成份之一既雞蛋花,顏色睇落啡黃色;就咁聞落花香十足,而甜中帶一點澀,份外清幽解膩,配搭即炸薯片一齊食,口感特別夾!📌Appetit

📌Sparkling Beverage -

配搭百花蜜法國香檳酵母釀製而成。入口清甜滋潤,蜂蜜味突出,

奢華奪目,值得一試!

📌F l o r a l -

配搭即炸薯片一齊食,口感特別夾!

📌Appetites -
Fresh-Fried Potato Chips · Handmade Onion Tartar Sauce - $88

▫ 有draft beer就一定要配搭返chips是常識吧,呢個「即炸鮮薯片 · 手製他他醬」,
用上新鮮薯仔切片再經油炸,食起上黎特別脆口;加上用左海鹽黑椒一齊炸,

份外惹味。而他他醬用左德國酸青瓜新鮮紫洋蔥、香草混合而成,
味道獨特,係其他酒吧好少食到既。

📌B u r g e r -
Australia Wagyu Beef · Grilled Cheese · Hand-crafted Tartar Burger - $138

▫ 輪到主食方面我會推介呢款「澳洲和牛 · 烤芝士他他漢堡」,的確以burger
做主食既酒吧餐廳多不勝數,但今次係我食過相對較高質一次。事關裡面既

澳洲和牛份量夠大塊,食落肉汁鮮嫩又多汁,完全唔乾,特別香口;
而配上芝士醬汁,口感同層次都做到好到位,認真唔錯!

📌P a s t a -
The Classic Carbonara - $118

▫ 當然要試埋招牌之一既「正宗意大利 · 卡邦尼意粉」啦,

就咁睇賣相都知係心機之作,入口蛋香豐富之餘,

仲分別食到鹹香同埋芝士香。中間既蛋黃晶瑩剔透,
再將蛋汁均勻沾上麵條,食落濃而不膩,果然夠正宗呀!
2020-07-06
  • 澳洲和牛 · 烤芝士他他漢堡
  • 即炸鮮薯片 · 手製他他醬
  • 正宗意大利 · 卡邦尼意粉
  • 緬梔 · 雞蛋花
  • 香港城釀 · 蜂蜜酒
2020-09-28 47 瀏覽
一行三人難得一聚 需盡訴於疫情間的大小軼事 最後來到這間在太子的手工酒吧 .環境給人「英倫秘堡」風的感覺,彷彿置身圖書館,又猶如聚首Hogwarts 學院塔內交誼廳。音樂音量適中,而且雖然場內滿座,卻沒有感到嘈吵,適合三五知己小酌聊天。.手工啤方面有不少特色口味 有Tough Ladies (港女) 又有Gentlemen(港男) 或者簡單一杯be water 可能也是不錯的選擇.友人在試酒後選了Dutches 很喜歡其醇厚的後勁 我則選了仙人掌梨cider 口感清爽 小食方面點了紫薯片配牛油果醬 薯片即炸 卜卜脆 .中間有魔術表演,仨人金睛火眼近距離盯住所有魔術師的一舉一動,特別記得銅幣與玻璃杯的魔術,厲害厲害👍🏻.離開時友人囑咐必須留個好評!

小食方面點了紫薯片配牛油果醬 薯片即炸 卜卜脆
離開時友人囑咐必須留個好評!

2020-09-12
$140 (其他)
  • Beer
2020-08-11 211 瀏覽
講過會再翻食 今次拉多幾個friend 黎🥳今次點咗唔同嘅嘢食🤓.🍔慢煮烤西式牛柳酸忌廉漢堡$158🍔好壯觀 仲要有個流心蛋🍳慢煮牛柳非常軟淋 牛味都濃香酸忌廉creamy中帶微酸 所以唔膩牛柳份量好多 建議2-4人share咁食🤣·🍟薯條叔叔 (腐乳醬 腸粉醬 燒鵝醬)$88🍟本身想叫鮮薯片 但冇曬 大家一定要點呀😭呢個薯條都唔錯 厚切 帶薯片 3款醬好特別 亦出奇地夾🥰·🧀焗麻婆豆腐芝士通心粉$128🧀呢個必點 好好食 好有記憶點😍熱辣辣上台 就算攤凍咗都唔會結硬塊芝士味夠香濃 但唔過咸 夾埋麻婆豆腐嘅微辣好正🥳通心粉熟度剛好 幾有咬口面頭豆腐又好滑味道同口感都好精彩👏🏻·🍗啤酒單骨雞翼$88🍗酒味好出 雞翼都大隻 酒控一定鐘意🍻
講過會再翻食 今次拉多幾個friend 黎🥳

味道同口感都好精彩👏🏻
🍗啤酒單骨雞翼$88🍗
酒味好出 雞翼都大隻 酒控一定鐘意🍻

2020-08-09 136 瀏覽
➖➖太子良心店🔸推介高質漢堡+手工啤➖➖。.🤩漢堡包係近期食過最高質,好想回頭再去🤩.全部黃店告急,大家要繼續支持💪🏻餐廳以魔術為主題,係飲手工啤酒嘅好地方🤩記得到訪當日,成間手工啤酒餐廳得我一個客人🙈。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🔸日本飛驒牛烤芝士他他漢堡$106 (堂食有折,折後$106))Lunch set +手工啤酒加$40🔸城釀 (香港城釀蜂蜜酒)..麵包:呢個漢堡包令我驚艷了❤️100分麵包已經好有誠意,即叫即烘,熱辣辣,帶點焦脆.芝士:好奇打開麵包一睇,芝士份量令人wow左聲。漢堡牛肉:飛驒牛牛味濃,超juicy,食到一手都係肉汁,所以之後已經唔方便再影相啦😂。手工啤酒:城釀超讚,呢一款手工啤酒好啱我嘅心水,甜甜地,好容易入口。。。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.🔸小總結:餐廳整體質素好滿意,值得支持同朋友傾偈都坐得舒服。餐廳雖然主打手工啤酒,不過食物質素好有水準。餐廳並不是位於大街大家行過都可以留意下啊特別一提老闆嘅服務態度超級好❤️.
➖➖太子良心店🔸推介高質漢堡+手工啤➖➖

🤩漢堡包係近期食過最高質,好想回頭再去🤩
全部黃店告急,大家要繼續支持💪🏻
餐廳以魔術為主題,係飲手工啤酒嘅好地方🤩
記得到訪當日,成間手工啤酒餐廳得我一個客人🙈

Lunch set +手工啤酒加$40
🔸城釀 (香港城釀蜂蜜酒)

麵包:
呢個漢堡包令我驚艷了❤️100分
麵包已經好有誠意,即叫即烘,熱辣辣,帶點焦脆
芝士:
好奇打開麵包一睇,芝士份量令人wow左聲

漢堡牛肉:

手工啤酒:
城釀超讚,呢一款手工啤酒好啱我嘅心水,甜甜地,好容易入口。

🔸小總結:
餐廳整體質素好滿意,值得支持
同朋友傾偈都坐得舒服

餐廳雖然主打手工啤酒,不過食物質素好有水準

餐廳並不是位於大街
大家行過都可以留意下啊
特別一提老闆嘅服務態度超級好❤️
2020-07-07 215 瀏覽
𓎐𝑯𝑨𝑵𝑫𝑺𓎐要同大家大推呢間良心小店!!首先店員態度服務好好 而且最重要野食好食 佢地其實係一間bar但係妟就會提供野食burger嗰啲 雖然你都可以妟就就飲酒😂.【軟殼蟹牛油果漢堡】w/ 洋蔥圈𓄹𓄹 講左先所有野食都即叫即整 所以要等一陣嘅 首先牛油果用左半個熟得岩岩好 軟殼蟹炸到好香脆 包係烘過個種有蒜蓉包感覺 配上特製芝麻醬汁 好matchymatchy~ 洋蔥圈可以叫必食 係超脆我食到最後都仲係脆的 而且份量又多 點茄汁食好正.【麻婆Mac & Cheese】呢個好驚喜 我以為會芝士搶曬啲味 點知麻嘅程度超乎我想像 唔食得辣嘅人可能會接受唔到 而且好多芝士拉絲好正 芝士充滿鹹香 上邊仲有成串花椒 只係一定要同朋友share食到最後有啲膩.大推呢間 夜晚飲野應該都幾chill~💛
𓎐𝑯𝑨𝑵𝑫𝑺𓎐
【軟殼蟹牛油果漢堡】w/ 洋蔥圈𓄹𓄹

【麻婆Mac & Cheese】

大推呢間 夜晚飲野應該都幾chill~💛
2020-07-03 172 瀏覽
以魔術表演為主題的酒吧 HANDS環境舒適 店員好nice好fun 見到隔離枱真係會有魔術師同客人玩啤牌 可能係我地五個女人完全講唔停既關係 今次就體驗唔到魔術環節HANDS有多款本地啤酒品牌 城釀 釀製既本土手工啤酒 仲有推岀抗爭主題既啤酒 8點前都有Happy hour▪️麻婆Mac & Cheese $128芝士份量毫不吝嗇 超級拉絲第一啖食落去完全感受到陣麻香味 花椒味道突岀 估唔到同芝士 煙肉 又幾夾通心粉唔會過熟過冧 當中仲有唔少滑嫩豆腐呢道fusion菜好惹味 超適合重口味人士 真心幾推薦▪️即炸鮮薯片 配 手製他他醬 $88薯片好薄好脆身 乾爽唔油膩 擺耐左都幾脆 配啤酒真心一流 略嫌手製他他醬味道偏淡 份量偏少⠀⠀▪️澳洲和牛烤芝士他他漢堡 $138最想試既西施牛柳酸忌廉漢堡賣晒 唯有試下餐廳推介既和牛漢堡和牛質地偏厚實 尚算juicy 牛味濃郁麵包鬆軟 表面經烘過 帶小小脆身中間夾有番茄同菜 他他醬同芝士份量唔算特別多 略嫌有少少乾整體中規中矩 最有驚喜係旁邊嘅沙律 因為有我好鍾意嘅芝士碎⠀⠀▪️So9sad 黯然銷魂堡 $128黯然銷魂堡完全係黯然銷魂飯嘅變奏版 有齊叉燒
以魔術表演為主題的酒吧 HANDS

麵包鬆軟 表面經烘過 帶小小脆身
中間夾有番茄同菜 他他醬同芝士份量唔算特別多 略嫌有少少乾

▪️So9sad 黯然銷魂堡 $128
So9sad 黯然銷魂堡

黯然銷魂堡完全係黯然銷魂飯嘅變奏版 有齊叉燒菜心同蛋 叉燒厚切 味道中規中矩
每道配料水份都唔算特別多 醬汁亦偏少 所以食落有啲乾 個人就唔太鍾意呢款配搭

▪️Kasteel - Barista Chocolate Qued $98
聞落好香朱古力 飲落係一杯好易入口既啤酒 最後會有小小朱古力既餘韻 幾特別

▪️城釀 - 我城正在指示 $88
城釀岀品既draft beer 入口啖啖果香 朋友表示幾鍾意呢款

整體而言 Mac & Cheese有驚喜 burger食落有啲失望 建議大家可以飲手工啤 再嗌Mac & Cheese做小食
當日跟2位朋友,一行3人諗住搵間餐廳食飯傾計。在#和你eat#見到此黃店,見到相片的環境,食物及飲品都ok, 所以一心諗住支持下。預早一天電話預約3位 7:30pm,但到達後竟安排入座一張非常小的1-2人枱仔。因為實在太迫嘅原故,朋友要經多次要求及翻被拒絕,才能被安排調到正常的4人枱位置。各人到齊後,我們如常order 幾款不同的食物及2L 啤酒。店員說食物的準備時間較耐,我們都很合作,一次過order, 並表示體諒。食物到達後,我們如常傾下計,慢慢用餐及享受啤酒。到8:30 左右,我們的食物只食到一半,已經開始有店員不斷問我地食完未,幫我地收走佢。我地不以為意,只表示未食完,就繼續享受我地嘅食物。但由此時起,我們開始感受到壓力。開始有位中年阿叔店員不斷走到我地桌前望住我地,感覺係睇我地食完未,想趕我地走。亦有另一位店員強行走前強行幫我地斟酒,好像迫使我地盡快完成用餐。我地好奇望一望門外,並沒有見到客人等待,而餐廳內亦有空置的4人枱,我地覺得好奇怪,點解要趕我地走? 再過多一陣,有另一位店員更直接地主動俾張單我地說幫我地埋單。果一刻,我地3個真正著左火。我地問店員要我地即時埋單嘅原因,店員回答一般俾客人都係食兩個鐘,所以我地可以埋左張單佢先,但如果想再叫嘢食,都可以埋完單之後再叫。但我地表示,電話預約及進店時均沒有店員說過此項條文,如果你講左,我地一定會遵守,或者一早唔會選擇呢度。最後,店員只支悟而對離開左。在我地而言,根本就係一堆不合理嘅解釋,講到尾都係打完齋唔要和尚,你地叫完嘢食好快啲走,唔好阻住我做下一枱生意 (但事實我地啲酒根本未飲完)。到最後埋單時,中年阿叔店員果種差劣嘅咀臉,根本唔配做服務業。

其實我地叫嘅食物同飲品都唔算少,張單都唔算平。你地係一間酒吧餐廳,唔係一間茶餐廳。我地亦唔係7點坐到打样整係叫杯嘢飲嘅無幫襯。就算係,你地作為服務業都唔應該用呢種方式服務客人。最失望係,我地一心支持黃店先睇到你。就算食物質素,環境有幾差,我地都可以體諒。但你地呢啲惡意的服務態度,真心想同你講句: 如果你唔係黃店,你什麼都不是。支持黃店唔代表要接受埋呢啲差劣態度,以後都唔會再嚟。😡
2020-06-26
2020-06-19 294 瀏覽
今日終於約齊腳出黎聚一聚,大家都鐘意飲返杯吹下水,於是我就建議試下呢間係太子大南街既手工啤酒吧😜地點都幾易揾,太子站C2出口行幾步路就到~茉莉 (Happy Hour $68)都幾清,有花香,非常易入口女伯爵 ($98)酸啤黎,入落去好特別,有d似酸沙可樂糖出面果層酸既感覺~第一啖飲都幾衝擊味蕾🤣但飲多幾啖,就發覺其實都幾鐘意呢種特別既感覺,慢慢dap下dap下又幾過癮喎😁😁麻婆豆腐Mac n Cheese ($128) 最想試呢個!一黎到已經忍唔住叉黎試下先!發覺原來都幾辣下🤭🤭 麻婆豆腐好味,辣得好正宗下 ....反而我嫌Mac n Cheese唔係好夠Mac n Cheese ...感覺上似麻婆豆腐通粉加芝士焗多d🤣🤣🤣但整體係惹味同唔錯的😁即叫即刨即炸薯片 (唔記得睇幾錢,sor🤣) 呢個相當出色!薯片刨到好薄,炸完就拎出黎俾我地食,好新鮮好脆,好好味!至於跟薯片個他他醬,我覺得純個人喜好dip唔dip。兩個朋友覺得個醬好味,要dip; 我同另一個朋友覺得唔dip更食到薯片個原薯味😊總括黎講,呢間都係一間唔錯既酒吧!野食都幾好味,手工啤也可以,而且飲飲下真係有個魔術師走埋黎表演

茉莉 (Happy Hour $68)
都幾清,有花香,非常易入口

女伯爵 ($98)

麻婆豆腐Mac n Cheese ($128)

即叫即刨即炸薯片 (唔記得睇幾錢,sor🤣)

總括黎講,呢間都係一間唔錯既酒吧!野食都幾好味,手工啤也可以,而且飲飲下真係有個魔術師走埋黎表演魔術,都好好睇,好entertaining🤩下次可以同朋友再黎試埋其他食物😁

呢間酒吧係一間魔術酒吧,夜晚有時會有魔術表演或者busking。不過今次🐷襯晏就呢間酒吧冇咩人,去咗食嘢。個環境好好,幾舒服好有feel。不過晏就野食選擇唔多,而且咁岩有款幾想試下嘅漢堡包(叫慢煮烤西施牛柳酸忌廉漢堡)🍔賣晒。————————————————————舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 8/10抵食指數:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽7/10 ————————————————————軟殼蟹牛油果竹炭漢堡🍔($108)軟殼蟹超好食,而且炸得好好,皮薄餡靚🥰,係食過最好食嘅軟殼蟹。個包烘到好脆,個包入面仲有青瓜🥒,加埋啲牛油果同芝麻醬,食落幾fresh。正宗意大利卡邦尼意粉($78)卡邦尼意粉都唔錯,不過隻醬汁略嫌唔夠重味,但啲煙肉🥓又好鹹,兩樣加埋一齊食就岩岩好。意粉分量唔夠多,食完唔夠飽。香港城釀蜂蜜酒🍸($30)呢個係🐷幾期待嘅酒,見到上網有食評話幾好飲。飲落係酸酸甜甜,有淡淡嘅蜂蜜味,係幾易入口,個陣空肚飲,飲完醉醉地,(ok係🐷太廢),如果蜂蜜味重啲就正。菠蘿味cider🍷($30)🐷唔太鍾意飲,隻菠蘿味麻麻。薯條🍟($15)同洋蔥圈($15)洋蔥圈同薯條都炸得好好!
————————————————————
舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 8/10
軟殼蟹牛油果竹炭漢堡🍔($108)

正宗意大利卡邦尼意粉($78)

香港城釀蜂蜜酒🍸($30)

菠蘿味cider🍷($30)
🐷唔太鍾意飲,隻菠蘿味麻麻。

薯條🍟($15)同洋蔥圈($15)
洋蔥圈同薯條都炸得好好!
2020-06-02 528 瀏覽
咁高質嘅Bar點解會告急😭用餐體驗真係好正 野食又好味又特別❤️仲會有魔術師同你一路玩一路寸政權個日去得3台客人 點解咁嫁🥺誠心推薦俾想吹水+小聚餐嘅大家🥰·🥘焗芝士牛脷牛脷酥$88🥘非常重手嘅拉絲芝士 香味十足🧀下面係脆卜卜嘅牛脷酥🥖同軟熟嘅牛脷🥓口感同味道都好夾 好有驚喜係會膩濟啲 適合3-4人share🤣.🍔唔記得咩名嘅漢堡😭$98🍔淨係知塊牛肉漢堡扒好香好有肉汁🥰佢上面原來係燒芝士 極香🧀仲有生洋蔥蕃茄生菜解膩假如麵包烘一烘先上會仲正😌·🍜涼拌花椒麻醬雞絲芝麻麵$68🍜估唔到Bar都食到中式拌麵🤭仲要係好好食😍佢真係有川味個隻麻 嘴唇會麻麻地非常微辣 仲有麻醬嘅香甜😋醬汁同雞肉份量剛好 芝麻麵條好滑溜 亦有淡淡芝麻味非常開胃 又大份 好推薦😎
咁高質嘅Bar點解會告急😭
非常微辣 仲有麻醬嘅香甜😋
醬汁同雞肉份量剛好
芝麻麵條好滑溜 亦有淡淡芝麻味
非常開胃 又大份 好推薦😎

香港酒吧林立,可去消遣的場所選擇眾多。.HANDS-Craft Beer & Magic與別不同之處在於︰一、主題鮮明︰以手工啤和魔術表演作招徠。今次我是朝著Citibrew香港城醅的龍眼蜂蜜酒 (HK Lungan Mead)而去的 HANDS是其中一間入貨的酒吧 。城釀是香港本地酒廠,主打蜂蜜酒,擅長挑選共種花蜜調製啤酒。蜂蜜酒口感清甜清爽,幾乎沒有苦澀味,十分易入口。上一次去,可能因為疫情關係,未見有魔術師駐場。今次魔術師輪流到每張枱表演,安排很貼心,客人等食物時有娛樂,同時增加與同行朋友的互動和感情。 .二、玩味菜式︰餐牌上有唔少中西合璧的fusion菜選擇。今次揀咗雞絲掹滕(涼拌花椒麻醬雞絲芝麻麵),麻得嚟又唔會太辣,仲要超開胃,好好味! 另外食咗牛油果軟殼蟹漢堡,蟹唔算大,但牛油果好新鮮,配搭清爽。即炸鮮薯片係酒吧主打菜,新鮮可口,不過略嫌薯片太薄。三、環境和服務︰酒吧內的座位比較疏,坐得舒服又唔會太嘈,氣氛休閒,幾啱三五知己坐低傾計。侍應好有禮貌,而且好樂意同主動向客人介紹酒同菜式,相處舒適。
香港酒吧林立,可去消遣的場所選擇眾多。
一、主題鮮明︰以手工啤和魔術表演作招徠。
龍眼蜂蜜酒

牛油果軟殼蟹漢堡

即炸鮮薯片係酒吧主打菜,新鮮可口,不過略嫌薯片太薄。
即炸鮮薯片

龍眼蜂蜜酒
牛油果軟殼蟹漢堡
即炸鮮薯片
2020-05-17 335 瀏覽
佢嘅漢堡🍔真係做得唔錯,可以一試!1️⃣慢煮烤西施牛柳酸忌廉漢堡 $138整個漢堡我最欣賞慢煮烤西施牛柳,肉味香濃,而且份量好多。酸忌廉同蛋就望落去好治癒,不過就食唔到有味。漢堡上面嗰層包有少少似食緊蒜蓉包嘅質感,比較脆口。不過漢堡底層嘅麵包就比較鬆軟脆口,底層嘅麵包係我鍾意食嘅質感。🙆🏻‍♀️美味指數:7.65/102️⃣香港城釀蜂蜜酒 $30呢個有少少似蜂蜜tonic,幾適合平時唔係好飲酒嘅女仔飲,好滋潤。🙆🏻‍♀️美味指數:6/103️⃣洋蔥圈 $15洋蔥味比較淡,外層薄脆,油膩感比較重。🙆🏻‍♀️美味指數:6.23/104️⃣薯條🍟 $15薯味好濃郁,食落去比較粉,外層加咗啲紫菜。🙆🏻‍♀️美味指數:6.35/10💡整體來講,坐喺度同朋友傾偈真係唔錯,慢煮烤西施牛柳都幾推介,其他就中規中矩。HANDS - Craft Beer & Magic (太子)地址🐾:太子大南街27-31號富威閣地下1-2號舖
[太子~HANDS - Craft Beer & Magic]
佢嘅漢堡🍔真係做得唔錯,可以一試!
1️⃣慢煮烤西施牛柳酸忌廉漢堡 $138
🙆🏻‍♀️美味指數:7.65/10
2️⃣香港城釀蜂蜜酒 $30
🙆🏻‍♀️美味指數:6/10
3️⃣洋蔥圈 $15
洋蔥味比較淡,外層薄脆,油膩感比較重。
🙆🏻‍♀️美味指數:6.23/10
4️⃣薯條🍟 $15
薯味好濃郁,食落去比較粉,外層加咗啲紫菜。
🙆🏻‍♀️美味指數:6.35/10
地址🐾:太子大南街27-31號富威閣地下1-2號舖
酒吧好多時稔起啤酒 好苦 有煙味 猜枚 聽下音樂咁今日帶你去一間我好中意的清Bar 飲手工啤 有人埋位表演魔術最緊要D野好食 有質素 美酒配美食 如痴如醉啤酒夠黃 香城酒釀系列 我城正在...小食好正 中西合璧 我已經第二次去啦 平時我好小介紹酒吧~青檸龍眼蜂蜜酒👍我特別喜歡蜂蜜味既酒 因為蜂蜜酒唔易做 蜂蜜選材要好👍我再番Call既酒 好清新 淡淡的蜂蜜味👍甜甜地 第一次飲酒既都好岩飲推介指數: ⭐⭐⭐⭐/5薯條叔叔 配腐乳醬 腸粉醬 燒鵝醬👍三個九唔搭八的港式味道 原來同薯條異常地夾 好好食👍腐乳醬-咸咸香香 好過落鹽👉腸粉醬-甜味 冇咁油膩👉燒鵝醬-有梅味 甜甜酸酸好 岩岩好推介指數: ⭐⭐⭐⭐/5佢個即炸鮮薯片都好好食 好香薯仔味 好脆好好食💁服務: 有魔術表演 同你交流 好正 好睇 冇冷場⛲環境: 光亮冇煙味 好岩傾計 酒吧設計 有高枱 正常枱
酒吧好多時稔起啤酒 好苦 有煙味 猜枚 聽下音樂咁
最緊要D野好食 有質素 美酒配美食 如痴如醉
啤酒夠黃 香城酒釀系列 我城正在...
小食好正 中西合璧 我已經第二次去啦 平時我好小介紹酒吧~

青檸龍眼蜂蜜酒
👍我特別喜歡蜂蜜味既酒 因為蜂蜜酒唔易做 蜂蜜選材要好