2021-07-03 494 瀏覽
餐廳是裝修以白色為主調 , 每個角落都放上小型盆栽, 充滿小清新的風格。美國安格斯肉眼扒(7安士) 配 薯蓉$108厚切的美國安格斯肉眼扒,表面深褐色, 帶柔柔的焦脆肉香,用刀輕輕好容易切開, 看到內裡肉質保持嫰紅, 七成熟剛剛好, 入口軟腍,跟配的薯蓉, 香甜滑溜,越吃越過癮。香烤檸檬香草石斑配忌廉汁$108煎香了的石斑魚柳, 魚皮十分香脆可口, 香氣十足, 魚肉輕輕一叉便散開,魚肉鮮味軟嫰,連同脆卜卜魚皮一起吃,啖啖好滋味, 確實不錯, 與跟配的忌廉汁,味道搭配。忌廉蘑菇餐湯(追加+$10)蘑菇餐湯,香稠順滑,每口還有啖啖蘑菇的碎粒,十分享受。小食拼盤$138小食拼盤十分豐富, 有芝士 條、BBQ 雞翼、 芝士蔥餅及甜薯條。每件都炸到金黃香脆 ,香噴噴, 令人垂涎,香脆的芝士條, 大口咬下,竟然有拉絲的效果, 美味又邪惡。 BBQ 雞翼, 雞皮上的bbq醬, 酸酸甜甜, 配上滑溜的的雞肉, 更添惹味。 烤得香脆的 芝士蔥餅, 中間夾著甘香的芝士, 別有一番風味。金黃色的甜薯條, 香甜軟糯,滋味吸引。粉紅石榴香檸檬梳打(跟餐半價優惠+$21.5)粉紅色石榴香檸檬梳打,色彩夢幻, 啜

美國安格斯肉眼扒(7安士) 配 薯蓉$108

香烤檸檬香草石斑配忌廉汁$108

忌廉蘑菇餐湯(追加+$10)
蘑菇餐湯,香稠順滑,每口還有啖啖蘑菇的碎粒,十分享受。

小食拼盤$138

粉紅石榴香檸檬梳打(跟餐半價優惠+$21.5)
粉紅色石榴香檸檬梳打,色彩夢幻, 啜一口清新冰爽, 慢慢沁出淡淡的果香, 冰涼透心。

鮮果士多啤梨檸檬薄荷(跟餐半 價優惠 +$24 )
士多啤梨檸檬薄荷, 杯內放上 滿滿新鮮士多啤梨及檸檬點綴 , 充滿夏日色彩, 啖啖士多啤梨果香瀰漫口腔, 香甜迷人。

2021-06-20 653 瀏覽
非常悠閒的一個下午,來到和朋友享受午餐,喜歡陽光灑進玻璃,柔和的光線,心境也舒適。先來頭盤小食白酒忌廉煮青口$98, 除了青口,原來還配有很多沙律。白酒味很突出,香氣揮發至青口,加上忌廉汁的幼滑,真的要連湯汁都一起喝掉,鮮甜又香!配青口爽滑,雖然青口size 較細,但也很美味。炭燒鰻魚意大利飯$88,加配飲品熱朱古力$21。鰻魚軟滑又香,意大利飯口感煙韌,喜歡白汁煮得夠香濃,又有木魚絲增添香味,整個飯有意式風情,又fusion日式鰻魚口味, 內裏還有翠玉瓜增添爽口感覺,朋友都讚口不絕。熱朱古力,選用法國朱古力豆,味道超級香濃,比起一般朱古力即沖飲品,這是上佳質素的朱古力味。香烤檸檬香草石斑配忌廉汁$108, 要讚石斑 雖然薄身,但卻煎得火侯均勻,外層帶點香脆,吃下口感又香又有鮮味,配上忌廉芝士香草汁,味道超好又不會膩。薯蓉份量多,夠香滑,又有一大堆沙律菜,整個餐其實十分豐富又飽肚呢!餐湯忌廉蘑菇湯,味道香濃,蘑菇碎增添口感,而且煮得夠濃稠,味道鹹淡適中,很好味啊!吃著食物都很滿意,又喜歡這裡閒逸舒適的環境,有時間一定再約朋友來飯聚。

炭燒鰻魚意大利飯$88,加配飲品熱朱古力$21。

2021-06-17
經過太子肚仔餓,想食個西餐,就諗起幾個月前黎過一次呢間叫Hami Harmony既西餐廳。試過d野幾好食,不如再黎encore下。好似同上次黎一樣,午市套餐有7款,有扒,魚,All Day Breakfast,意粉,意大利飯,同沙律。價錢由$68到$108不等。套餐包餐湯或熱檸茶檸水咖啡。可加$3轉凍飲,或半價轉其他飲品,又可加$8配沙律,又或者加$5加個餐湯或熱檸茶檸水咖啡。呢度設加一服務費。由於我地都好肚餓既關係,所以叫多個小食分享。炭燒鰻魚意大利飯 $88 另加一炭燒鰻魚大約半條一開三件,質素唔錯,食落彈牙啖啖肉,加埋啲木魚碎食好味道。意大利飯好有嚼勁,係我鍾意嘅al dente質感,個飯嘅忌廉汁好豐富,令個飯好滑。個飯又加左青瓜粒,黃瓜粒,菇片同洋蔥絲,增強口感,仲加左芝士,有少少拉絲效果。唔錯,係一個好味嘅意日fusion菜式。香烤檸檬香草石班配忌廉汁 $108 另加一香烤檸檬香草石班魚兩塊,熱辣辣上枱,煎得塊皮超香脆,而魚肉就好嫩滑。廚師貼心咁俾塊檸檬你自己再加汁,加左檸檬汁之後酸酸地幾好味。兩塊魚下面有一大pat滑溜薯蓉,伴碟仲有少少加左沙律醬汁嘅新鮮沙律菜同車厘茄。忌廉

由於我地都好肚餓既關係,所以叫多個小食分享。

炭燒鰻魚意大利飯 $88 另加一

香烤檸檬香草石班配忌廉汁 $108 另加一

香烤檸檬香草石班配忌廉汁

香烤檸檬香草石班魚兩塊,熱辣辣上枱,煎得塊皮超香脆,而魚肉就好嫩滑。廚師貼心咁俾塊檸檬你自己再加汁,加左檸檬汁之後酸酸地幾好味。兩塊魚下面有一大pat滑溜薯蓉,伴碟仲有少少加左沙律醬汁嘅新鮮沙律菜同車厘茄。忌廉汁另上,我無加都夠好味。

忌廉蘑菇湯 (跟餐)

跟餐餐湯係忌廉蘑菇湯,菇味濃,好滑,又夠熱,好飲。
白酒忌廉煮青口

白酒忌廉煮青口 $98 另加一

小食叫左白酒忌廉煮青口。青口一共有十五六隻左右,全部連殼,雖然size細細粒,不過都好嫩口。個白酒忌廉汁味道幾好,非常滑溜而白酒味道適中,仲加左d鮮甜洋蔥絲吸哂啲汁好邪惡。伴碟有少少加左沙律醬汁嘅新鮮沙律菜同車厘茄。

今次叫嘅三道菜都好食,加埋上次食嗰三道,基本上樣樣都好食,而價錢又唔算貴。呢度裝修以白色為主調,感覺好外國feel,枱面有d mosiac 磚仔,影食物相都幾好。入面得十張枱左右,繁忙時間應該要等位。
2021-06-11
香烤檸檬香草石班配忌廉汁
白酒忌廉煮青口
2021-05-16 383 瀏覽
太子除咗酒吧之外 最近都開咗好多有feel嘅餐廳仔💁🏻‍♀️今次就去咗Hami Harmony😋😋一入門口就已經見到白雪雪環境好靚 而且枱面仲有啲民族風裝飾好適合打卡👏餐廳位置唔多 所以想試就真係要盡早Book位或者排隊😋.🎈芝士醬雞翼 ($58)一份有五隻而且仲配埋芝士醬 性價比可以話好高啦👏而且擺盤仲好靚 啱晒打卡😋😋雞翼每隻都炸得好香脆 加埋面頭一片片既Parmeson cheese😋.🎈美國安格斯牛排 配 薯角 ($108)我哋叫咗五成熟 果然係煎到剛剛好😋牛排裏面係粉色 外面焦脆👏薯角炸得香脆而且調味適中 唔洗點茄汁就咁食都得😎旁邊既沙律亦好有誠意 加左油醋汁撈過.🎈香煎刺身帶子青醬意粉 ($78)意粉硬度啱啱好 唔會煮到太淋👏一上碟就已經聞到好香嘅青醬味同雞翼一樣 面頭都有人手刨既巴馬臣芝士 帶子都煎到剛剛好 入面係透明😋😋.🎈總括而言整體性價比唔錯 作為set lunch仲可以揀要嘢飲或者湯👏而且環境幾舒服 好適合三五知己過嚟chill下😎
今次就去咗Hami Harmony😋😋
一入門口就已經見到白雪雪環境好靚

而且枱面仲有啲民族風裝飾好適合打卡👏
餐廳位置唔多 所以想試就真係要盡早Book位或者排隊😋
芝士醬雞翼

🎈芝士醬雞翼 ($58)
一份有五隻而且仲配埋芝士醬 性價比可以話好高啦👏
而且擺盤仲好靚 啱晒打卡😋😋
美國安格斯牛排 配 薯角

🎈美國安格斯牛排 配 薯角 ($108)
我哋叫咗五成熟 果然係煎到剛剛好😋
牛排裏面係粉色 外面焦脆👏
薯角炸得香脆而且調味適中 唔洗點茄汁就咁食都得😎
旁邊既沙律亦好有誠意 加左油醋汁撈過
香煎刺身帶子青醬意粉

🎈香煎刺身帶子青醬意粉 ($78)
意粉硬度啱啱好 唔會煮到太淋👏

芝士醬雞翼
美國安格斯牛排 配 薯角
  • 安格斯有骨肉眼扒
2021-05-12 1091 瀏覽
/𝐻𝑎𝑚𝑖 𝐻𝑎𝑟𝑚𝑜𝑛𝑦 🇭🇰💛/#sa太子篇 #sa良心小店篇➖➖➖<lunch set 都頗多選擇> ➖➖➖有時cafe會想食正餐但又唔想下下食包今次同樣係酒吧街嗰邊附近另一間cafe Lunch set 大概$78-$108 不等有basic 嘅沙律 、pasta 連扒都有!而且個set 亦包湯或熱茶/熱啡 另外可以以半價轉其他飲品➖➖➖1️⃣流心芝士牛角英式早餐 $98 🌟間唔中食cafe 都會食下all day 配料方面係幾豐富較特別嘅係流心芝士牛角包🥐 牛角包頗酥脆、鬆化 入面芝士幾流心同濃郁不過就唔算好多醬🤭仲有黑松露炒蛋、煙三文魚、牛仔腸同沙律 呢啲配料正常 都幾鍾意個黑松露炒蛋!黑松露食落唔算好龍但係聞落去幾香亦有微微蛋香😂➖➖➖2️⃣美國安格斯肉眼扒(7oz) $108 平時少餐廳嘅lunch set 有扒食!可以揀五成/七成熟!我地揀左五成切開如常會見到粉嫩色 有少少血水滲係薯蓉牛味都算重 有嚼口 帶少筋~➖➖➖3️⃣小食拼盆 $138 個拼盆同樣有啲少見啲嘅種類 見有啲人用木板上 我諗唔夠所以用普通碟 主要係水牛芝士條、BBQ 汁雞翼、甜薯條同芝士蔥餅 水
/𝐻𝑎𝑚𝑖 𝐻𝑎𝑟𝑚𝑜𝑛𝑦 🇭🇰💛/
#sa太子篇 #sa良心小店篇
<lunch set 都頗多選擇>
有時cafe會想食正餐但又唔想下下食包
今次同樣係酒吧街嗰邊附近另一間cafe
Lunch set 大概$78-$108 不等
有basic 嘅沙律 、pasta 連扒都有!
而且個set 亦包湯或熱茶/熱啡
另外可以以半價轉其他飲品

1️⃣流心芝士牛角英式早餐 $98 🌟
間唔中食cafe 都會食下all day
配料方面係幾豐富
較特別嘅係流心芝士牛角包🥐
牛角包頗酥脆、鬆化 入面芝士幾流心同濃郁
不過就唔算好多醬🤭
仲有黑松露炒蛋、煙三文魚、牛仔腸同沙律
呢啲配料正常 都幾鍾意個黑松露炒蛋!
黑松露食落唔算好龍但係聞落去幾香
亦有微微蛋香😂

2️⃣美國安格斯肉眼扒(7oz) $108
平時少餐廳嘅lunch set 有扒食!
可以揀五成/七成熟!我地揀左五成
切開如常會見到粉嫩色 有少少血水滲係薯蓉
牛味都算重 有嚼口 帶少筋~

3️⃣小食拼盆 $138
個拼盆同樣有啲少見啲嘅種類
見有啲人用木板上 我諗唔夠所以用普通碟
主要係水牛芝士條、BBQ 汁雞翼、甜薯條同芝士蔥餅 水牛芝士條做到拉絲效果 bbq 雞翼香脆 番薯條較幼身 幾甜 芝士蔥餅比較特別 係咸點
中間有芝士夾心 不會太油膩

4️⃣鮮果士多啤梨檸檬薄荷梳打 $24
本身都想飲咖啡😛但嗰日都飲左啦~
又想飲啲清新啲嘅~ 就飲左梳打
士多啤梨會佔重 味道唔會太假
食完咁多炸野之後都幾清爽 酸酸甜甜 幾開胃
5️⃣黑加侖子薄荷熱情果梳打 $21.5
薄荷味較突出 搞勻之後好紫🤭
整體唔算太甜
如果熱情果同黑加侖子味濃啲就好!

📍Hami harmony
  • 流心芝士牛角英式早餐
  • 馬蘇里拉芝士條
2021-07-09 5 瀏覽
細細間小店,環境好warm 好舒適~平日lunch set 價錢唔貴,野食又好味!Lunch set香煎刺身帶子青醬意粉 帶子刺身好鮮甜,青醬+洋蔥+香椒+蘑菇+蒜蓉炒到香,好味!加$8轉沙津,個source好fresh 沙津菜都好爽!
加$8轉沙津,個source好fresh 沙津菜都好爽!
2021-07-04 36 瀏覽
假日下午緊係要食好D啦,所以就周圍搵下有邊間餐廳午餐好食,最後就揀左Hamiharmony 啦!Hamiharmony 已經黎過3次了,但每次都係食晚餐,今次就試下佢午餐啦!午餐我地叫左個炭燒鰻魚意大利飯同香烤檸檬香草石斑配忌廉汁。由於是午市套餐,所以附送龍蝦忌廉湯,如需要再叫飲品則可加5元加購。龍蝦湯須然唔夠creamy,但有好香龍蝦味。香烤檸檬香草石斑配忌廉汁個石斑溫度掌握得幾好,令到外皮香脆,而肉質嫩滑。最後炭燒鰻魚意大利飯都幾特別,有種日式同意式食材crossover feel,而同時出來味道又幾夾幾特別,都可以一試。

龍蝦湯須然唔夠creamy,但有好香龍蝦味。

香烤檸檬香草石斑配忌廉汁
香烤檸檬香草石斑配忌廉汁
2021-07-02 40 瀏覽
黎到Hami Harmony,點都要叫翻佢個All Day Breakfast食下。見過好多人食,望落去又大份又靚又好食咁,而且lunch set價錢唔算好貴🤤Join佢地既會員仲可以有迎新禮物添!送左個二人份既沙律比我地,好抵!  1⃣️流心芝士牛角英式早餐($98)有流心芝士牛角包🥐、黑松露炒蛋、煙三文魚、牛仔腸、雜菜沙律同埋焦糖香蕉。份量都幾大!牛角一切開,啲芝士就開始流出黎🧀見到都流曬口水🤤炒蛋唔算好滑但係都好多同埋黑松露醬都比得夠。煙三文魚有兩大片😋牛仔腸偏鹹少少但係同埋其他嘢一齊食都ok。雜菜沙律有落到少少醋,食落幾開胃😌最後個焦糖香蕉🍌好少見All Day Breakfast入面會有香蕉,面頭係一層脆脆既焦糖,食落甜甜地好似食緊甜品咁👍  成個All Day Breakfast 好豐富,而且呢個價錢食到All Day Breakfast唔算貴,仲要咁多種類咁大碟,最特別係個流心芝士牛角包,好正!  2⃣️香煎刺身帶子青醬意粉($78)青醬唔算creamy,醬汁偏少,感覺比較light啲,食落有淡淡既青醬味道。意粉入面除左兩大粒微微煎過既帶子之外,仲有啲菇😌  3⃣️煙三文魚凱撒沙律(

1⃣️流心芝士牛角英式早餐($98)
流心芝士牛角英式早餐

2⃣️香煎刺身帶子青醬意粉($78)
香煎刺身帶子青醬意粉

3⃣️煙三文魚凱撒沙律(迎新禮物)
Join會員送既,冇諗到會咁大碟😍沙律好fresh,加左啲沙律醬同埋焗到脆既麵包粒,仲有兩大片煙三文魚,好食😋
2021-06-30 42 瀏覽
今日去咗太子(Hami Harmony)本來想嘆返個 All day breakfast ,可惜賣哂😩!唯有試其他嘢啦!環境舒適,裝修都有風格,好靚🥰!🐟炭燒鰻魚意大利飯 $88半條分量的鰻魚,淋上一點蒲燒醬汁,加了一點木魚碎,甜甜的帶一點魚油香,好好味👍🏻放在忌廉意大利飯上一同食,超滿足😌!🐂美國安格斯肉眼扒 $108賣相好靚,沙律菜亦好新鮮,牛扒點了五成熟,雖然食落似七成熟😅有點咬口,但內裏仍然充滿肉汁,配上滑滑的薯蓉,加埋醬汁,不錯👍🏻!🐔BBQ汁雞翼 $58外脆內肉質嫩滑,沾上BBQ醬汁,香口又惹味!👍🏻👍🏻!☕️焦糖拿鐵 $42自家製焦糖令咖啡特別柔滑香甜👍🏻👍🏻!
唯有試其他嘢啦!

環境舒適,裝修都有風格,好靚🥰!

🐟炭燒鰻魚意大利飯 $88

🐂美國安格斯肉眼扒 $108

🐔BBQ汁雞翼 $58
外脆內肉質嫩滑,沾上BBQ醬汁,香口又惹味!👍🏻👍🏻!

☕️焦糖拿鐵 $42
自家製焦糖令咖啡特別柔滑香甜👍🏻👍🏻!

2021-06-26 17 瀏覽
經常見很多人去hamiharmony 打卡,今天終於來了這裏試一試~ 店子走的是簡約木系風格。是日午餐包一個南瓜湯,再點了炭燒鰻魚飯。南瓜花沒有多餘的味精,是純粹的南瓜味。炭燒鰻魚飯是一個西日配搭,淡淡的忌廉汁沒有搶去鰻魚的炭燒味,相得益彰~
2021-06-25 29 瀏覽
🌎Hami Harmony (太子)好耐無約個中同食野啦 今次簡左靜靜地既Cafe 餐廳環境幾靚 有好好花花草草 而且有好靚既油畫欣賞下 食物方面都ok ▫️流心芝士牛角英式早餐$98材料好豐富 包括有焦糖香蕉 流心牛角包 黑松露滑蛋 腸仔 ……牛角包記得趁熱食 中間芝士會更加流心 好正好食架 細細舊易入口 香港皮面有煎糖 燒得脆卜卜 好香甜 另外滑蛋有濃濃既黑松露份量足夠 ▫️美國安格斯肉眼扒配薯蓉$108肉眼扒正正常常 我叫左7成熟 唔會有血腥味 而且咬都去好鮮嫩 無筋性 但牛肉未唔太重 ▫️蟹肉芝士焗大啡菇$85好重芝士未 好香濃 蟹肉都算新鮮 咬落去大啡菇d汁流曬出黎 好juicy 好食架 但價錢有d貴 ▫️莫卡咖啡$21,熱朱古力$21餐廳朱古力豆都黎至法國 飲落去味道唔錯 好香濃 味道啱啱好 唔會太甜 真心正💵人均消費:$183✨環境衛生:7/10🙋🏻‍♀️推介指數:7/10📍太子西洋菜北街161號地下A舖
🌎Hami Harmony (太子)
好耐無約個中同食野啦 今次簡左靜靜地既Cafe

💵人均消費:$183
✨環境衛生:7/10
🙋🏻‍♀️推介指數:7/10

📍太子西洋菜北街161號地下A舖
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【太子清新小Cafe 惹味小食超OK】今日我哋去咗旺角行街,見有啲肚餓就去咗搵吓黃店食飯。路過見到呢間環境好靚嘅Cafe,就決定入去試吓🤓而呢度嘅食物亦無令我哋失望😋~我是Menu~蒜香醬燒一口和牛粒 $85一送到上枱,就見到入面數之不盡嘅牛牛粒,堆到成座山仔咁🗻啲牛煮得啱啱好之餘啲蒜味仲要勁出,食完一粒又一粒😛 我哋仲忍唔住食埋佢個汁入面啲洋蔥同蒜頭🤪 雖然佢仲貴過個主菜,但我覺得個份量都算多,都值得一試嘅☺️香煎刺身帶子青醬意粉 $78呢度嘅意粉硬度剛剛好,同青醬都係好夾,汁就略少,但配料都多,有蕃茄仔🍅、蘑菇同埋切粒嘅翠玉瓜,咁樣配搭又幾清爽喎😌而佢呢度嘅刺身帶子係值得一讚!雖然一碟得兩粒,但亦煮得好好食,只係輕輕咁煎香個面,啲帶子肉一啲都唔會老唔會韌🥺 個口感仲係好似食緊刺身咁好食🤩芒果椰子梳打 跟餐$19佢嘅賣相唔錯之餘,仲要真係幾好飲🥃 最重要嘅係,佢真係夠凍🧊 夏天凍飲唔夠凍真係會嬲😗 而味道方面,芒果味都幾出。佢哋喺Menu就有講到佢哋係用鮮果茸造嘅,唔怪得飲落咁fresh~😎香蕉拖肥批 $52最後呢個批真係值得一讚,佢用個小罐
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【太子清新小Cafe 惹味小食超OK】

~我是Menu~
蒜香醬燒一口和牛粒

蒜香醬燒一口和牛粒 $85

香煎刺身帶子青醬意粉 $78
芒果椰子梳打

芒果椰子梳打 跟餐$19

香蕉拖肥批 $52
最後呢個批真係值得一讚,佢用個小罐子裝,份量亦唔算多🤨但一食,都未嘴嚼,啲香蕉味就已經出曬嚟,食落啲香蕉味真係好濃郁,上面嘅合桃同焦糖粒粒都好夾好好食😛

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻🐻
總分:💛💛💛💛

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:真係幾好食,價錢亦都唔錯,值得推薦🥸
(。・ω・。)ノ:又黃又抵食,一定會再去🥰💯

地址:
Hami Harmony (太子)
太子西洋菜北街161號地下A舖

2021-06-14
$128.5 (午餐)
蒜香醬燒一口和牛粒
芒果椰子梳打
2021-06-17 44 瀏覽
#Hami harmonyAll day breakfast 🍳 沙律菜 腸 焦糖香蕉 黑松露炒滑蛋 煙三文魚 流心牛角包-三文魚唔會好鹹 加埋沙律一齊食😍-焦糖香蕉作為呢個all breakfast 嘅完結係正嘅牛扒set lunch -牛扒好濃味-個牛肉汁好香 牛扒點佢增加左層次感-個薯蓉好滑小食拼盤🤤番薯條 雞翼 芝士條 芝士蔥餅-芝士蔥餅令我喜出望外 芝士同蔥超級match-番薯條炸到出嚟都好脆 熱辣辣#hamiharmony
#

-芝士蔥餅令我喜出望外 芝士同蔥超級match
-番薯條炸到出嚟都好脆 熱辣辣

#hamiharmony
2021-06-12 47 瀏覽
入到去,環境已經覺得好靚且有特色😁Lunch set有幾款選擇,揀左個,鮮三文魚鮮茄醬意大利飯 $72有包埋餐湯,今日係磨菇湯,不差👍而個飯,出到黎已經對佢有信心,唔會話好HEA咁就,味道方面,亦同佢個樣一般,一點都不差😋如果茄醬味再濃點,會更加出色👍
入到去,環境已經覺得好靚且有特色😁

Lunch set有幾款選擇,
揀左個,
鮮三文魚鮮茄醬意大利飯 $72
有包埋餐湯,
今日係磨菇湯,不差👍
而個飯,出到黎已經對佢有信心,
唔會話好HEA咁就,
味道方面,亦同佢個樣一般,
一點都不差😋
如果茄醬味再濃點,會更加出色👍
兩人共點了兩個lunch set和一客甜品,以其食物質素來說,每人150HKD有找,扺食。安格斯肉眼扒廚師拿捏7成熟的煎煮功夫精準,牛扒香嫩而不韌。牛肉味未到最香的程度,但配上店主自家調配的醬料非常好吃!香烤檸檬草忌廉石斑石斑煎得很香口,配上店主調配的醬料忌廉汁令魚柳香而不膩!不論石斑還是肉眼扒皆配上薯蓉和沙律,吃得飽 (我是女生食量啦)香蕉拖肥批很!好!吃!份量比想像中細,開頭覺得5X HKD 有點貴,但吃過他們自家調配的拖肥醬後,覺得絕對值得一試!總括而言, 綜合食物水平`價錢和環境,會令我想encore的餐廳🥰

安格斯肉眼扒

香烤檸檬草忌廉石斑