Hami Harmony

身為太子小地膽既我好耐無去認真搵好野食啦,今日放假約埋朋友搵食。由於鍾意往深水埗方向行多過旺角個邊,有時都會留意到不同的橫街小巷都有野食,但係想搵間安靜些少又舒服的談談心確實不易,後來經過一間【Hami Harmony】下午吃西餐的好奇心駒使我同朋友去試試看。這邊附近都是一連串的酒吧餐廳,唯獨是呢一間用白色木框的玻璃門面, 加以花藝點綴, 與周邊的餐廳相比下甚為突出。內裡更有不少精緻的擺設, 而且充滿田園風的風格,明顯地花過心思同埋都會覺得老闆是女主人!環境仲十分舒服寫意。還有我最喜愛的木製家品為主桌子上鑲上色彩繽紛的瓷磚!歐美得來又有一點民族風,拍照會特別漂亮。午餐時段看一看餐牌餐牌色彩不算豐富又不多圖片但價錢不貴...所以又散叫又點了LunchSet!牆上都有推介到一啲特別嘅主打招牌菜。我地點了以下食物 :-         美國安格斯肉眼扒(7安士)配薯蓉 (Lunch Set)-         北海道軟殼蟹配黑松露意大利意粉 -         海膽車打芝士焗大啡菇-         燒一口鵝肝多士-         自家製拖肥醬的香蕉拖肥批-         哈蜜瓜菠蘿梳打

下午吃西餐的好奇心駒使我同朋友去試試看。

同埋都會覺得老闆是女主人!環境仲十分舒服寫意。

還有我最喜愛的木製家品為主

午餐時段看一看餐牌

牆上都有推介到一啲特別嘅主打招牌菜。

我地點了以下食物 :
-         北海道軟殼蟹配黑松露意大利意粉
-         海膽車打芝士焗大啡菇
-         燒一口鵝肝多士
-         自家製拖肥醬的香蕉拖肥批
-         哈蜜瓜菠蘿梳打

飲品先上:
哈蜜瓜菠蘿梳打 ($38)
漂亮的飲品啊,顏色好美,有驚喜的,是因為用鮮果蓉製作,飲落去真係飲到哈蜜瓜蓉,味道自然而甜度適中算是清新可口!
哈蜜瓜菠蘿梳打

好快就飲完,非常易入口呢!

哈蜜瓜菠蘿梳打

燒一口鵝肝多士 ($73)
鵝肝配多士係絕配組合!

燒一口鵝肝多士

鵝肝味香濃,煎到火喉恰到好處,一啖入口,油分慢慢滲出來,咬落去好多汁。
厚厚的鵝肝,口感食落入口即溶,多士烘到脆卜卜都幾超滿足!

燒一口鵝肝多士

北海道軟殼蟹配黑松露意大利意粉  ($)
欣賞原隻軟殼蟹鋪上面,因為咁樣可以保持到軟殼蟹好脆身

而且炸粉唔會過厚,熱辣辣好好食!
北海道軟殼蟹配黑松露意大利意粉

意粉方面飄散著濃郁黑松露味道同埋意粉入面配料有不少...
「手工」之意,在於每個細節都一絲不苟...

不論是意粉、醬汁、調味料、以至所用的食材,自家製作,用人手去細心去烹調。
北海道軟殼蟹配黑松露意大利意粉

但呢隻酥脆可口的軟殼蟹,意粉沾滿醬汁真係好香好好食!

北海道軟殼蟹配黑松露意大利意粉

Lunch Set 到了!

美國安格斯肉眼扒(7安士)配薯蓉 ($98
Order五成熟,出到嚟真係岩岩好!望落好厚身!
肉眼扒底下及旁邊都有試配菜同薯蓉,如果係薯角就好了!薯角吸引一點~
肉眼扒脂肪比例較多,經煎過後,油香被煎了出來!
夠焦香,好好食!入口肉質比想像中嫩!唔會好韌
美國安格斯肉眼扒(7安士)配薯蓉

薯蓉在肉眼扒下面吸了肉汁,都算不錯的!
美國安格斯肉眼扒(7安士)配薯蓉

✨✨其次店主特別推介海膽車打芝士焗大啡菇同自家製拖肥醬的香蕉拖肥批...

海膽車打芝士焗大啡菇($)
賣相好精美!即焗蘑菇鋪滿香濃車打芝士及海膽,自創海膽小食,來吸引海膽迷的歡心

海膽車打芝士焗大啡菇

海膽熟咗食落好似蟹膏,但保留到鮮味,切開盡是半融芝士,而隻大啡菇好juicy啊!
但整體菇味較突出,略略蓋過海膽鮮味。
海膽車打芝士焗大啡菇
我最愛的甜品來了...

主打西式菜系之餘, 當然甜品也成焦點。

自家製拖肥醬的香蕉拖肥批 ($)
店主本身為資深的甜點師傅,【Hami Harmony】盡力施展她的創意甜品功力,呢個香蕉拖肥批個個食完都係有讚冇彈
...個香蕉拖肥枇,用玻璃瓶裝著,賣相非常不錯!整個玻璃杯的層次同顏色視覺享受一流。
細心的附上小匙給你去品嚐。
自家製拖肥醬的香蕉拖肥批

每層材料的分佈從玻璃瓶外清晰可見, 甜忌廉中間夾雜了香蕉切片、消化餅碎和杏仁粒, 還有面層超邪惡的拖肥醬,, 拖肥那種甜甜的味道因為份量不多所以接受到!但假如忌廉份量可以減去一些而消化餅碎和杏仁粒多一點相信會更好吃!

自家製拖肥醬的香蕉拖肥批

味道別緻,非常考心思。

總體來說係到坐得耐會覺得幾溫馨舒服,因為裝潢吸引,小小的盆栽擺設都散發歐洲田園風格既感覺,讓人望見心情都放鬆下來。真正的「慢。活」。坐下來慢慢品嚐食物是一件人生一大好事呢
題外話/補充資料: ✨呢度餐牌會不定時更換,可以令客人保持新鮮感!
2018-09-14 3989 瀏覽
下雨天,來到太子一間滿有情調的Cafe,倆口子共送一頓豐富又美味的晚餐⋯Hami Harmony面積雖然不是很大,但簡約裝潢之中看出老闆也花上不小心思,天花上掛著簡單的塑膠花,裝上以相框及鏡不規則的排列著,配上木枱櫈,彷彿身置小花園一樣⋯餐牌上不少食物也很吸引,價錢也不算貴⋯西湯之中我最喜歡龍蝦湯,這裡的龍蝦湯無論賣相與品道也帶來很大的新鮮感,而且價錢非常超值,$98龍蝦湯配蟹肉,竟然是二人份量,龍蝦湯用透明玻璃茶壺盛載著,另外一對透明玻璃杯中舖上蟹肉,讓客人非常優雅地品嚐著龍蝦湯的美味,細嚐龍蝦的鮮,蟹肉的嫩,湯的濃郁⋯醬燒七味特級牛脷,這個小食非常值得一試再試,牛脷的濃烈牛味,表面燒得香脆,內裡肉汁豐富而且口感軟腍,加上惹味的醬料,令人非常回味﹗西班牙黑毛豬扒肉質非常鮮嫩軟滑,油脂甘香,兩邊煎香,就算不沾醬汁都很好吃啊﹗安格斯有骨肉眼扒份量不小,可以滿足對牛扒的渴望,我點的是七成熟,看上去有點生,但放送咀裡就剛剛好,肉質腍而且沒有筋,牛扒厚切增加口感,肉汁回甘,好像很久沒有吃過好味的牛扒了,大滿足啊﹗Nosir點了一杯凍朱古力,朱古力味道OK濃,口感滑滑的⋯我點了一杯粉紅石榴香檸檬

餐牌上不少食物也很吸引,價錢也不算貴⋯

龍蝦湯配蟹肉(二人用)

醬燒七味特級牛脷

西班牙黑毛豬扒

安格斯有骨肉眼扒

凍朱古力
Nosir點了一杯凍朱古力,朱古力味道OK濃,口感滑滑的⋯

粉紅石榴香檸檬梳打
我點了一杯粉紅石榴香檸檬梳打,酸酸甜甜非常清香,開胃又提神,感覺很Fresh﹗

整體食物質素高,味道非常好,又有特色,原來還可以購買Hami Harmony自家制的小曲奇,多款口味,能夠打造一間具有個性的餐廳確實不易,食物能夠令人回味與想念更是不簡單,下次一定要再來喝龍蝦湯^^
2018-08-22
龍蝦湯配蟹肉(二人用)
醬燒七味特級牛脷
西班牙黑毛豬扒
安格斯有骨肉眼扒
粉紅石榴香檸檬梳打
呢小店位於太子,我之前係附近食過飯也有經過,當時已被門面的小清新感覺吸引了,想下次來試試,今次終於和朋友來食,餐廳雖然細細,不過入面裝修清新,走田園風得來又具溫暖感,氣氛舒服閒適。🍴小食拼盤$138份量都幾多,包括有芝士條,bbq汁雞翼,甜薯條,芝士蔥餅,我最喜歡芝士條,真的可以拉絲拉到好長,芝士味又好香濃☺️!🍴軟殼蟹黑松露意大利粉 $88軟殼蟹炸得好鬆化又熱辣辣,好香口,配上黑松露醬味道好夾,令整個意粉都好好味😋!🍴美國安格斯肉眼扒配法式薯蓉 $98肉眼扒煮得唔錯,扒用料唔錯👍🏻可惜薯蓉竟然煮得唔太好味🤔💖蛋白脆餅伴熱情果汁$65賣相精美,蛋白餅顔色粉粉的,好少女feel,而且好鬆脆,上面加上鮮果,cream和酸酸甜甜的熱情果汁,好看又好吃!🧡伯爵紅茶法式焦糖燉蛋$45面頭有香脆焦糖,而入面的燉蛋都幾香滑,帶有濃郁的伯爵紅茶香~💛香蕉拖肥批$52原本以為這個批是酥皮包住的那種,而這裏的是裝在玻璃小瓶的,香甜的拖肥加香蕉和脆脆餅底,口感好香同豐富,甜度適中,又不會感到膩,吃完好滿足!

呢小店位於太子,我之前係附近食過飯也有經過,
當時已被門面的小清新感覺吸引了,
想下次來試試,今次終於和朋友來食,
餐廳雖然細細,不過入面裝修清新,
走田園風得來又具溫暖感,氣氛舒服閒適。

🍴小食拼盤$138
份量都幾多,包括有芝士條,
bbq汁雞翼,甜薯條,芝士蔥餅,
我最喜歡芝士條,真的可以拉絲拉到好長,
芝士味又好香濃☺️!

🍴軟殼蟹黑松露意大利粉 $88
軟殼蟹炸得好鬆化又熱辣辣,
好香口,配上黑松露醬味道好夾,
令整個意粉都好好味😋!

🍴美國安格斯肉眼扒配法式薯蓉 $98
肉眼扒煮得唔錯,扒用料唔錯👍🏻
可惜薯蓉竟然煮得唔太好味🤔

💖蛋白脆餅伴熱情果汁$65

賣相精美,蛋白餅顔色粉粉的,
好少女feel,而且好鬆脆,
上面加上鮮果,cream
和酸酸甜甜的熱情果汁,
好看又好吃!

🧡伯爵紅茶法式焦糖燉蛋$45
面頭有香脆焦糖,
而入面的燉蛋都幾香滑,
帶有濃郁的伯爵紅茶香~

💛香蕉拖肥批$52
原本以為這個批是酥皮包住的那種,
而這裏的是裝在玻璃小瓶的,
香甜的拖肥加香蕉和脆脆餅底,
口感好香同豐富,甜度適中,
又不會感到膩,吃完好滿足!
2018-09-09 2033 瀏覽
和阿妹行花市,太累啦,搵間餐廳飲下午茶先,門口好靚喎,就這間啦環境裝修特別,擺好多花的飾物,叫野食先呈上濃郁的湯,飲落好香南瓜味酥脆可口的軟殼蟹,意粉沾滿鹹蛋黃,好香好好食這個英式早餐令人滿足,惹來食慾—好香脆流心芝士牛角包啊—牛仔腸外脆內嫩—黑松露炒蟹,好香黑松露味—好香煙肉,肉質彈牙—焦糖香蕉好特別,薄薄焦糖脆蓋在焦面上,好食啊—什菜沙律,醒胃忌兼味濃,飄出香醇香酒味,青口肉嫩肥美多滋朱古力味重,甜度適中好香玫瑰荔枝味,清甜帶有果味好香伯爵茶味,蛋滑香醇心形朱古力蛋糕,好甜美,好食好多選擇,坐得舒服

店鋪

環境裝修特別,擺好多花的飾物,叫野食先
南瓜濃湯

呈上濃郁的湯,飲落好香南瓜味

軟殼蟹鹹蛋忌廉汁意粉

酥脆可口的軟殼蟹,意粉沾滿鹹蛋黃,好香好好食
流心牛角英式早餐

這個英式早餐令人滿足,惹來食慾
—好香脆流心芝士牛角包啊

—牛仔腸外脆內嫩

—黑松露炒蟹,好香黑松露味

—好香煙肉,肉質彈牙

—焦糖香蕉好特別,薄薄焦糖脆蓋在焦面上,好食啊

—什菜沙律,醒胃
白酒忌廉煮青口

忌兼味濃,飄出香醇香酒味,青口肉嫩肥美多滋
凍朱古力

朱古力味重,甜度適中
玫瑰荔枝紅桑子梳打

好香玫瑰荔枝味,清甜帶有果味
伯爵紅茶式焦糖燉蛋

好香伯爵茶味,蛋滑香醇
焗無麵粉特濃朱古力蛋糕伴紅桑汁

心形朱古力蛋糕,好甜美,好食
好多選擇,坐得舒服
伯爵紅茶式焦糖燉蛋
焗無麵粉特濃朱古力蛋糕伴紅桑汁
  • 餐牌
2018-09-07 2309 瀏覽
又係優閒西餐小店系列😆唔去搵食唔覺,原來真係有唔少呢類細細間、令人感覺優閒嘅西餐廳🙈今次呢間就位於太子,間店唔大,最多容納到二十零個客人吧。.意大利飯上有朵用煙三文魚卷出嘅花花🌸 煙三文魚唔會太咸。煙三文魚花入面有好多飛魚籽。我會鐘意再creamy少少再味道濃郁少少嘅risotto😛.一份豬仔骨有六條骨,骨肉都幾易分離。招牌醬其實都係BBQ醬吧,食落甜甜哋,就咁食都唔會覺得好重口味。食落都多肉,肉質唔嚡,整體唔錯😌而且一上枱嘅時候,我俾豬仔骨下面嘅薯條嚇親😹有好多薯條呀!!!menu寫燒豬仔骨係配「特脆」薯條😂其實都係我地平時食到嘅薯條啦😹薯條即炸夠熱,食落薯條外層脆脆哋,咁已經夠了😚.其實我一向鐘意食炸魚薯條,所以一見到有炸魚薯條已經心郁郁😛由於燒豬仔骨本身已經配薯條,所以炸魚呢到我地決定加$10將薯條轉做蕃薯條🍠蕃薯條當然都係即炸,所以食落都係熱嘅。我覺得蕃薯條同薯條一樣都要點茄汁食先係最正嘅食法😙而炸魚就一共有四件,唔算非常厚肉嗰種,外層炸漿厚度適中,炸得幾脆而食落唔油膩。.香蕉拖肥批係呢到嘅Signature Dessert,當然要試吓!落單時店員話一罐香蕉拖肥批唔算好大,所以
又係優閒西餐小店系列😆
今次呢間就位於太子,間店唔大,最多容納到二十零個客人吧。

意大利飯上有朵用煙三文魚卷出嘅花花🌸 煙三文魚唔會太咸。
煙三文魚飛魚子意大利飯

煙三文魚花入面有好多飛魚籽。
我會鐘意再creamy少少再味道濃郁少少嘅risotto😛
一份豬仔骨有六條骨,骨肉都幾易分離。
招牌醬燒豬仔骨拼特脆薯條

食落都多肉,肉質唔嚡,整體唔錯😌
薯條即炸夠熱,食落薯條外層脆脆哋,咁已經夠了😚
其實我一向鐘意食炸魚薯條,所以一見到有炸魚薯條已經心郁郁😛
啤酒炸漿炸魚配甜薯條

蕃薯條當然都係即炸,所以食落都係熱嘅。
我覺得蕃薯條同薯條一樣都要點茄汁食先係最正嘅食法😙
香蕉拖肥批

落單時店員話一罐香蕉拖肥批唔算好大,所以我地決定一人叫一罐🤫
原來唔係我想像中嘅「批」。
佢係以好多好幼滑嘅cream為主,底下就有層香蕉,食落唔會過甜,特別啱鐘意食cream嘅人。

不過因為有好多cream,所以一個人食哂成罐之後會覺得有啲溜🙈都係2人share一罐會好啲😝
兩個人叫咗以上咁多嘢食(要記得香蕉拖肥批仲係叫咗一人一個😹)但最後我地都清哂所有食物🤰🏻
另外我都叫咗杯哈蜜瓜菠蘿梳打($40),係用鮮果蓉製作嘅梳打,味道自然又甜度適中,真係feel到有哈蜜瓜蓉㗎!

口渴嘅話都不妨可以叫杯梳打試試🤣
招牌醬燒豬仔骨拼特脆薯條
啤酒炸漿炸魚配甜薯條
16小時前 3 瀏覽
今日要去花虛買執花,順路係太子附近食飯,行過見到這間餐廳裝修幾舒服,有啲田園風味🤩就入左去食飯啦。睇店細細,但打開餐單都幾多野食,首先我們點煙三文魚凱撒沙拉,沙律菜份量都幾多,加上欖油,三文魚又好咬口,食左好開胃。跟住我們點左啤酒炸魚炸薯條,美國安格斯肉眼扒14oz及日本帶子黑松露野菌意大利飯。首先講炸魚,好香脆,熱辣辣,魚一啲都唔腥,皮炸到卜卜脆,點沙律醬,好有小時候食魚手指感覺,直得一試。老公算是牛魔王,最鍾意食牛扒,這個安格斯14oz 牛扒,夠曬份量,五成熟,帶點牛油香,老公唔覺意就清曬😂帶子黑松露意大利飯,一直對黑松露都情有獨中,黑松露再加上野菌味道就好特出,好容易又清曬😁最後點了二杯凍飲,哈密瓜菠蘿梳打及凍拿鐵咖啡,都唔會太甜,味道唔錯。 這間餐廳幾特色,需唔算好大,但坐得好舒服,食物,服務員都招待得好好,下次要帶埋女女去食😊

4天前 10 瀏覽
死黨介紹就趁今天在附近公幹跟老伴來個特色晚餐。位於内街但門面光猛、窗明几淨就不難找到及順利入座,沒訂座的話就天曉得了!提供的選擇頗特別及具創意,多是意式及法式,價位在這區尚算合理,餐後便覺CP值中上。點了二人套餐,上枱時以為來個特式花茶或飲品之類的東西,但其實是加錢轉飲的龍蝦湯,玩味十足,水準不錯!讚!頭盤的白酒忌忌廉煮青口。主食是加了98元叫的安格斯肉眼扒,烹調得很好,14o z 的份量真的是食肉獸不可錯過!另一主食是黑松露帶子什菌意大利飯,飯粒軟硬適中,黑松露帶子很惹味,份量剛好。是日甜品便是這一款粟子餅,栗子蓉不太甜,餅底脆,很好味!另一款甜品需加錢的香蕉拖肥批也非常美味,清新可口。蕉味濃郁配以忌廉非常配合,讚!讚!讚!另外值得推薦的是double expresso,上桌時的crema滿满,可想而知豆很新鮮,回甘及風味十足,不可錯過。

頭盤的白酒忌忌廉煮青口。

2018-10-10
6天前 41 瀏覽
上op搵到一間餐廳個名同我個女英文名一樣,所以就想去試吓,順便話俾呀女知餐廳名同佢一樣。睇餐牌見價錢都唔算平,所以就試下叫咗個二人餐,先來個粟米湯,但係我唔鍾意冇咬口的,粟米都煮到溶哂,而且感覺有少少水,唔夠「傑」,不過可能真係想煮做湯,只係個人口味唔係咁鍾意。烤餅就幾好食,而且賣相都好好睇,感覺就係有調味,我哋爭住食,如果可以多幾塊就好。這個日本帶子黑松露什菌意大利飯都一般般,不過不失,食落去feel到重黑松露味,但係帶子太少,不過正體是可以的,只係覺得不配這個貴價錢。($145)我呢個扒王去到西餐廳都會想試下佢塊安格斯肉眼扒,我叫咗5成熟,血色正常,不過有少少腥味(我食過D即使係5成熟但係都好juicy肉味冇腥味)。而且塊扒有1/3係肥囉,感覺好似食少咗咁,如果散叫都要$278,我覺得同等價錢可以食更好味。最後甜品係紅莓啫喱,不過我都係鍾意食番正常味道多D...

最後甜品係紅莓啫喱,不過我都係鍾意食番正常味道多D...
2018-07-21
2018-10-08 9 瀏覽
一年一度中秋節佳節 又係小胖情侶食西餐鋸靚扒既好日子(中秋食西餐,聖誕食中菜係我地既座右銘) 話晒中秋節 當然都要搵間好d環境既餐廳撐下枱腳呢間Hami Hamony既環境同食物無令我地失望 餐廳既木枱好靚 充滿歐陸文藝氣色我地點左個2人餐 當日既餐湯係濃濃既薯仔湯小食係幾經爭扎下 我地揀左白酒忌廉煮青口 忌廉汁掛係飽滿既青口肉上 望見都令人垂涎三尺Main course當然少不了牛 14oz美國安格斯有骨肉眼扒 5成熟剛剛好幾時都話有骨嘅牛扒都係特別香同有肉味 牛扒下面既薯角亦薯味無窮另一個Main course我地揀左其中一款chief recommandation嘅牛油汁蜆肉自家製蝦米意粉第一次食handmade既意粉 食落去比較有質感 意粉有好濃既蝦米味 味道幾特別不過講到小妹最欣賞 都係佢既甜品 是日精選甜品既熱情果奶凍正中小妹杯茶 酸maymay得黎又相當幼滑 食左都唔覺會肥]另一款揀左推介既香蕉拖肥批 味道比奶凍略甜 但有香濃既香蕉味 混合拖肥,cream等類似木糠布甸嘅質感 小胖男友好喜歡中秋佳節 飲飽食醉就去玩燈籠賞月喇

話晒中秋節 當然都要搵間好d環境既餐廳撐下枱腳

我地點左個2人餐 當日既餐湯係濃濃既薯仔湯

中秋佳節 飲飽食醉就去玩燈籠賞月喇

• 熱情果奶凍
  • 香蕉拖肥批
2018-10-08 40 瀏覽
平日12點半去到,都唔算多人,只有兩枱,但我坐低之後都陸續有人入座。環境清靜,擺設都頗有心思。😊😊內裡擺設以木材為主加上盆栽,營造平靜氛圍,體現到店名的harmony。🐰😊😊佢個risotto好有驚喜😍,好似加左啲芝士?,有拉絲效果,重有好多料,好多類似雞髀菇的菇,有洋蔥,不過啲米偏硬,可能係糙米?友人就嗌左龍蝦意粉,無咩特別。環境好舒服,我同友人坐左5個鐘😂😂😂,期間有待應姨姨不停幫我地換水收碟,好勤力😆一提,廁所都好乾淨,👍🏼廁所絕對反映到間舖嘅衛生情況。

環境清靜,擺設都頗有心思。😊😊

友人就嗌左龍蝦意粉,無咩特別。
一提,廁所都好乾淨,👍🏼廁所絕對反映到間舖嘅衛生情況。
2018-10-01 105 瀏覽
最近發現在太子西洋菜北街中開了一間高質的西餐。這餐廳十分就在太子站出走大約5-10分鐘就可到達。這裡裝修得很有心思,有點像在歐洲當地餐廳吃飯的感覺,沒想到在香港還可以令到我有這種感覺。美國14oz安格斯有骨肉眼扒肉眼扒有人臉那麼大,我們是點5成熟,不會太過生,而肉的下面是薯仔,,而肉的每一個位置都在脂肪連著,十分誘人。RIBS份量很多,應該有2-3人份量,RIBS有一點點烤得微蕉,加上燒烤醬,十分好吃。我問店員可否把薯條換作蕃薯條,只要加錢就可換,蕃薯條比薯條健康,脆甜的口感,我個人很喜歡吃。而這裡的梳打是用了果蓉去做的,這杯哈蜜瓜菠蘿梳打的味道不會太甜,但有新鮮水果的味道。

美國14oz安格斯有骨肉眼扒

RIBS

2018-10-01 113 瀏覽
Hami Hamony可是不少少女們在IG上Bookmark的打卡熱門景點商店我也不例外要來嘗嘗鮮、打打卡畢竟我也是少女一枚這種義式風格打動我心弦啊TerrGor必點沒有之一招牌醬其實是BBQ醬甜甜的不會覺得很重口味肉很厚實卻不柴menu寫配菜是特脆薯條可是我們熱愛蕃薯就決定+$20將薯條轉成蕃薯條蕃薯條當然也是即叫即炸上桌時還都熱騰騰的美國14oz安格斯有骨肉眼扒一上枱,我和TerrGor二人都十分驚喜塊肉眼扒的size有兩個手掌大而且還是厚身的喲因為肉眼扒脂肪比例較多煎一煎後,油香被煎出來無論係味覺定嗅覺都好滿足牛舌again伯爵茶哈蜜瓜菠蘿梳打 $40是用鮮果蓉製作梳打味道自然又甜度適中
Hami Hamony
可是不少少女們在IG上Bookmark
的打卡熱門景點商店
我也不例外要來嘗嘗鮮、打打卡
畢竟我也是少女一枚

將薯條轉成蕃薯條
蕃薯條當然也是即叫即炸
上桌時還都熱騰騰的

美國14oz安格斯有骨肉眼扒
一上枱,我和TerrGor
二人都十分驚喜
塊肉眼扒的size有兩個手掌大
而且還是厚身的喲
因為肉眼扒脂肪比例較多
煎一煎後,油香被煎出來
無論係味覺定嗅覺都好滿足

• 美國14OZ安格斯有骨肉眼扒
  • 美國14安士安格斯有骨肉眼扒
  • 卡邦尼長通粉
2018-09-30 72 瀏覽
遊走花墟,經過Hami , 清新自然嘅感覺一望就喜愛,可是小小的店子已坐得滿滿,越是多人越想試,問一下店員,預算半個小時就會有table for two . 餐廳不算大,就是這份田園的感覺,簡約舒適,點了二人晚餐,龍蝦湯用上玻璃壼,自行分配到杯子享用,有份意想不到的新鮮感。龍蝦湯超濃郁,滑溜creamy 中間還有啖啖蟹肉,餐前小點白酒忌廉藍青口,淡忌廉輕拌,散發幽香白酒,是簡單的美味啊😋黑松露帶子什菌意大利飯,什菌菇香,意大利飯輭硬適中,黑松露獨特惹味,配大大隻帶子濃淡調和,有水準👍安格斯有骨肉眼扒,輕煎五成熟,火力恰到好處,除了是邊位肥膏較厚,肉質肉味仍是super😍😍😍不喝紅酒的我,選了這個熱情果菠蘿梳打,清爽怡人,美妙👍 完美嘅一餐當然係甜品作結,少甜朱古力慕絲難不過甜品師,香蕉拖肥批一層一層的,幼滑拖肥配搭輕熟嘅香蕉,想像得到的美味💕今天 認識Hami, 吃了一頓美味嘅晚餐,食物質素高,環境氣氛又好🥂,感覺挺浪漫的,下次再來,一定策略的訂座,期待再次享受這份幸福的感覺💕

不喝紅酒的我,選了這個熱情果菠蘿梳打,清爽怡人,美妙👍