2024-05-01 1319 瀏覽
《HABO室內釣蝦場 - 沙田》間唔中,我細佬都有嘢益我喎😳前排細佬就帶咗我去沙田體驗吓釣蝦,原來佢成日自己一個人走去呢個蝦場度釣蝦嘅🤔睇嚟男人的浪漫都有好多選擇🤗正當我笑我細佬自己一個去咁毒毒子時😳原來都好多人鍾意自己一個安安靜靜咁釣蝦🤫當晚有四五個人都係自己一個人,仲有啲人帶埋私伙釣具嚟👍🏻除咗釣蝦之外,其實嗰度都仲有好多嘢玩🤓有得夾公仔又有得扭蛋,小朋友嚟到都唔驚會悶,最緊要係釣完之後可以食埋啲戰利品😋自己晚餐自己釣☺️好彩當日我細佬喺度,如果唔係晚餐未必有着落😂初初未上手嘅時候,我以為好容易chok佢上嚟就得啦😅點知原來係有蹺妙引佢行過嚟然後快手chok佢上嚟😳試玩咗一陣,我都開始摸得到竅門啦💪🏻當日我嘅貢獻係四隻大頭蝦🤫其餘嘅就得我型仔嘅細佬😜就算當日無收獲都好,HABO入面都有不少小食可以選擇😌而蝦都有不同既煮法可以揀,最抵食嘅話一定係鹽燒,唔使任何加工費,又可以保持返蝦嘅原汁原味💪🏻個人覺得最抵食,不過細佬就話麻辣同埋營地醬油燒大蝦嘅味道都唔錯,加工費都只需要$30一斤,如果收穫豐富嘅話建議三樣都試吓😎小食方面我就覺得營地醬油雞翼好入味好好食🥸推介推介總括嚟講,我覺得呢度有
《HABO室內釣蝦場 - 沙田》

總括嚟講,我覺得呢度有得食又有得玩,適合一家大細過嚟體驗嘅活動,就算自己一個人都唔使擔心,開始明白點解咁多男士都鍾意自己單拖過嚟釣蝦😜我相信我細佬自己釣一定收穫更加豐富
2024-04-25
【沙田區】【HABO室內釣蝦場】我同同事振華哥都係住沙田,最近聽講有間喺石門嘅室內釣蝦場好受歡迎,所以就一齊去試吓玩。以前我從來都冇去過呢啲場所玩,極其量都係喺燒烤場玩嗰啲釣龍蝦、撈金魚嘅遊戲,船 P 嗰啲我就一次都冇去過。所以知道沙田附近開咗之後,就去試下喇。入到去就見到兩個大缸,都幾多人喺度玩緊,大部分都係啲一家大細,都係一個唔錯嘅親子活動。店員一開始會派發「蝦皮」做餌,有技巧地串入釣鈎裡面之後,就可以開始釣蝦。店員唔知係咪同啲蝦夾埋,佢哋一釣就釣到,我就「捉到鹿都唔識脫角」,啊。之後喺有外援嘅協助下,都成功咗,大約有斤半左右嘅蝦可以即場整嚟食,預設嘅係「鹽燒鮮蝦」,亦都可以加 $30 轉「營地醬油」、「開邊椒鹽」或者「蝦堡麻辣」 。我哋各試咗啲,個調味吊得個鮮味幾出,好味,而 $50 嘅「秘製醬油燒雞翼」都幾正。我哋玩咗一個鐘,每位 $140,釣到幾多就幾多。聽講熟客因為好熟手,甚至有自己嘅釣具,係可以釣到幾斤嘅。對於新手嚟講,店內嘅店員支援亦都非常足夠,不單止教我哋點樣釣蝦,而且又要整蝦畀我哋食,服務唔錯。另外,飲品 $10 件,按需要先買。。。(地址:沙田石門安群街1號京瑞廣

(地址:沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #石門 #HABO室內釣蝦場 #鹽燒鮮蝦 #營地醬油鮮蝦 #開邊椒鹽鮮蝦 #蝦堡麻辣鮮蝦 #秘製醬油燒雞翼 #1am1338 #1ambackup
2024-03-26
有得玩🎣 有得食👅 即釣即燒室內蝦場🦐..室內釣蝦場🦐 你地又玩過嗎❓今晚約左朋友去左沙田石門一間親子主題既室內蝦場,集娛樂 & 用餐體驗於一身,釣完蝦可以即席煮蝦來吃,確係一處休閒聚會好場所。由放餌到釣到蝦🦐,個種成功感真的棒!釣完即席由店員烹調,配以不同調味【豉油皇蝦】更香口惹味🖤。而且釣到有記號既蝦仲有特別獎品,有空可以來玩玩喔!..×××××ש沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖..

有得玩🎣 有得食👅 即釣即燒室內蝦場🦐

由放餌到釣到蝦🦐,個種成功感真的棒!

釣完即席由店員烹調,配以不同調味【豉油皇蝦】更香口惹味🖤。

而且釣到有記號既蝦仲有特別獎品,有空可以來玩玩喔!
×××[HABO室內釣蝦場]×××
©沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖
2024-06-03 351 瀏覽
拍拖假期唔知去邊好,出街又驚熱,男朋友搵到呢度又好玩又有野食,都幾得意!一去到職員就會安排我哋位置,然後比蝦餌,再教點樣去釣。釣到幾多就睇最後抽上黎果下,話難唔難,易又唔易。特別係釣左咁耐,數到店員總共放左3次蝦。每次放都會大啲機會。最後都成功釣到2隻,最主要都係傾下又玩下。時間到,店仲會用唔同方法炮製大頭蝦。好細心提供紙巾同手套。醬汁好惹味,幾乎每一隻蝦頭都有膏,另外仲叫左雞翼$50@5隻。店入面無正餐,唔好諗住會食好飽,主要係玩下又有啲野咬下咁。

最後都成功釣到2隻,最主要都係傾下又玩下。

時間到,店仲會用唔同方法炮製大頭蝦。好細心提供紙巾同手套。

2024-06-01 293 瀏覽
近排成日落雨,出街玩要揾下啲室內地方~ 前幾日去咗呢個位於石門嘅釣蝦場玩,第一次玩釣蝦覺得幾有趣呀!雖然係第一次玩,但都成功釣到蝦😍 有少少滿足感😆 推薦去玩吓呀~呢度幾啱親子活動,夜晚嚟到見到有父女、母子玩緊,亦都啱情侶一齊玩~ 釣完蝦仲有得食燒大頭蝦,都幾正!每個鐘$140,玩耐啲除返開就更抵!見到長者有優惠,都幾抵!一開始店員會教點樣鈎蝦餌,同埋點樣用支竿,之後就要有耐性慢慢等蝦上釣啦😂 店員話就算釣唔到,每支竿都會有5隻蝦送返,都幾好👍🏻 釣完蝦,可以等食啦~ 招聘鹽燒蝦免加工費,其他煮法就要收$30~ 🔸營地醬油燒大頭蝦推薦🌟 比想像中好食好多!大頭蝦好新鮮,肉質爽口彈牙,用鼓油燒好惹味,又唔會太鹹,好好食!而且啲蝦已經剪晒蝦鬚同爪,好方便食!

🔸營地醬油燒大頭蝦
  • 營地醬油燒大頭蝦
嘆住冷氣釣蝦! 收費仲要$110! 抵到爛!😱😱放假唔知去邊,又唔想曬到黑晒! 室內約蝦就啱晒大家。 現場眼見一家大細,或者情侶,釣蝦發燒友。🧍🏻‍♀️🧍🏻🧍‍♂️👫👶🏻👩🏻👨🏼果然釣蝦活動係啱唔同嘅人!沙田呢間蝦堡,室內釣蝦專門店~呢度嘅蝦池非常之乾淨,完全睇到啲蝦行去邊,咁就可以容易啲去到蝦群度釣蝦! 加工方面,選擇相對比較較多👍🏻👍🏻🌟⭐️椒鹽燒大頭蝦:鹽炒到脆卜卜,超級入味,又保持到個蝦晚鮮味🌟🌟🌟蝦寶麻辣燒大頭蝦: 招牌口味麻辣, 口感新鮮,滋味無窮! 值得一試🙌🏻⭐️營地醬油燒大頭蝦: 好似大排檔嘅茄汁大頭蝦😻最欣賞係加工嘅手勢,將大頭蝦剪開開邊,同事剪走蝦頭嘅so ,非常快功夫,可見用心十足💖餐廳資料Habo釣蝦場(石門京瑞廣場地址:沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖Openrice:https://bit.ly/4aHIBVq#沙田#大頭蝦#Habo釣蝦場#石門京瑞廣場嘆住冷氣釣蝦! 收費仲要$110! 抵到爛!😱😱
嘆住冷氣釣蝦! 收費仲要$110! 抵到爛!😱😱

加工方面,選擇相對比較較多👍🏻👍🏻

⭐️營地醬油燒大頭蝦: 好似大排檔嘅茄汁大頭蝦😻

餐廳資料Habo釣蝦場(石門京瑞廣場
地址:沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖

#沙田#大頭蝦#Habo釣蝦場#石門京瑞廣場
嘆住冷氣釣蝦! 收費仲要$110! 抵到爛!😱😱
同女朋友出街經常要諗活動,好多都試過了,不過就之前去過釣蝦就未同佢試過!今次就選左呢間,因為有保底,所以就算釣唔到都可以感受一下氣氛嘛!釣蝦(1小時:140元,2小時:250元:3小時:340元,4小時:410元)收費基本上係愈多愈平既,不過如果只係想過過癮既話,1個小時都夠既,可以先試下自己既運氣同技術!一開始會有店員教你點樣去釣既,其實都好簡單,不過都真係幾巧技巧既,要好有心機咁同D蝦玩遊戲!咁最後我地都成功釣到唔少蝦,釣到特別有成功感,然後就可以選煮法,有免費既,亦有收費既!我地就選左營地醬油味(30元/斤),味道很香,醬油既焦香和蒜香味非常突出,而且蝦肉爽滑,又有蝦膏!另外我地仲食左秘製醬油燒雞翼(50元),一共有6隻,味道很濃郁,雞肉都好嫩滑!出品比好多餐廳都好食!

2024-05-24
之前細佬好鍾意釣蝦,佢叫我哋悶悶地可以去試吓,有得食又有得玩,咁啱見到石門呢邊有個釣蝦場,於是乎就趁happy Friday同老公過嚟玩吓 🤩呢個釣蝦場都幾大,一開始店員好好心機教我哋點樣釣,包括點樣整好 d 餌同埋將佢勾好,釣嘅時候有啲咩注意,同埋真係有蝦上釣嘅時候應該點樣用力先,先至唔會嚇走啲蝦 🙈 就咁聽就好似唔係好難,到真係落手落腳釣嘅時候就發現其實都幾考技巧,首先要好有耐性等蝦上釣,其實當中我哋有幾次都有蝦上釣,但係收桿嘅時候唔識用力,次次都嚇走咗啲蝦 😂 回到呢啲時候,店員就會好有耐性咁教返我哋應該要點樣做;正所謂自己嘅晚餐要靠自己努力,釣唔到就冇飯食 😂 喺我哋嘅努力下,總算叫做有返啲收穫 😆重點嚟啦,釣到嘅蝦可以即整即食,佢有唔同嘅煮法,預設嘅係鹽燒,亦都可以加錢試唔同味,今次我哋就試左營地醬油蝦 😋 營地醬油蝦開邊燒嘅蝦勁香甜,秘製醬油令到蝦嘅鮮味提升咗,亦都十分之香口,蝦頭仲有啲膏可以食,勁滿足 🤤秘製醬油雞翼由於佢嘅醬油實在太好食,於是乎我哋又叫咗啲醬油雞翼,呢個醬油汁鹹鹹甜甜咁,越食越好味,雞翼隻隻都脹卜卜,又唔會太油膩,唔錯 😋

營地醬油蝦

秘製醬油雞翼
2024-05-25 102 瀏覽
📍Habo間唔中冇嘢做就會去釣蝦,係一項非常適合情侶或者朋友嘅消遣活動。第二次去呢間,暫時係我覺得環境最好最易釣到蝦嘅👍🏻首先職員會教你點釣,之後就俾你自由發揮,但當佢哋留意到你姿勢錯嘅時候,會好熱心咁提醒,所以我今次一個鐘都釣到八隻咁多🤣釣到嘅蝦可以拎去烹飪,有唔同嘅味道選擇,今次我試咗醬油同椒鹽味,蝦頭超級多膏😋蝦肉彈牙非常新鮮,果然係即釣即煮🤩醬油味好濃郁,椒鹽都好正,簡簡單單已調出蝦嘅鮮味,不過個人鍾意醬油多啲😝
📍Habo

2024-05-24 60 瀏覽
天陰陰雨濕濕💦最好就是在室內玩啦!這次來到了沙田石門的HABO室內釣蝦場🦐主打即釣即燒,釣完蝦職員會即場把你的蝦獲入廚為你炮製🤩香噴噴超好吃!!內有兩個釣蝦池~兩池中間設有用餐區。費用包括了釣竿、蝦餌、夾子等等的所需用品,以每小時計算👍🏼 每竿保底5隻蝦🦐所以必定有得吃的。第一次來,職員都很好~詳細講解了釣蝦技巧🥳 看到旁邊和對面的人釣完一隻又一隻,我雖是初哥~但也有成功有釣到呢~超有滿足感💗好好玩!職員說一般來玩過兩三次後就會領略到竅門,就會像旁邊的人那樣厲害所向無敵啦🤩釣完準備吃蝦蝦大餐😝鹽燒不需另外收費的,另外只要附加每斤$ 30可選其他煮法,包括椒鹽燒/醬油燒/麻辣燒。大頭蝦肉質鮮嫩啖啖肉,蝦頭有超多蝦膏,簡單的鹽燒都已經很好味~另外我們還有點了😋另外的椒鹽燒開邊蝦,惹味香口,忍不住一隻接一隻。還可加配其他小食&飲品,價格都好親民。秘製醬油燒雞翼($50)肉質嫩滑又入味,充滿醬油香,很不錯哦。🦐釣蝦收費1小時:$1402小時:$2503小時 : $3404小時:$410*以竿收費,每竿保底5隻蝦😋*另外還有長者優惠喔

🦐釣蝦收費
1小時:$140
2小時:$250
3小時 : $340
4小時:$410
*以竿收費,每竿保底5隻蝦😋
*另外還有長者優惠喔

2024-05-24 31 瀏覽
有得玩又有得食,唔知係咪因為我好鍾意食蝦,反而我覺得佢比起釣魚我更加滿足當天去到嘅時間比較晏,相對於蝦嘅數量會比較少,所以我建議早啲去,多蝦自然釣到嘅數量都相對於多,當然技巧都好重要去到店員會先教我哋基本嘅技巧,第一次釣蝦嘅我表示半個鐘內釣到第一隻,我已經好滿足!冇信心嘅我完全冇諗過自己會釣到,但釣到又好開心☺️☺️☺️玩飽食醉之後,就可以食蝦,燒大頭蝦主要有三種味道(椒鹽,麻辣,醬油)除咗椒鹽唔使加工費,其他煮法要加$30一斤本身想試吓佢嘅醬油蝦,但當天因為沽清所以就是佢最基本嘅椒鹽味椒鹽味,可以話原汁原味食到蝦嘅鮮味,燒過嘅蝦唔算話好乾,最鍾意係去蝦頭嘅蝦膏,都算幾鮮甜除咗大頭蝦之外,佢仲有幾款唔同款式嘅串燒小食秘製醬油燒雞翼幾唔錯,味香濃🤤

冇信心嘅我完全冇諗過自己會釣到,但釣到又好開心☺️☺️☺️

除咗椒鹽唔使加工費,其他煮法要加$30一斤

除咗大頭蝦之外,佢仲有幾款唔同款式嘅串燒小食
秘製醬油燒雞翼幾唔錯,味香濃🤤
2024-05-09 68 瀏覽
最近發現石門有個好岩老中青幼玩既地方,又唔怕日曬雨淋,全日任你玩,又唔怕餓,因為釣蝦場有小食同撈麵提供😚😚今次同朋友挑戰一小時睇下可以釣到幾多隻,係場邊見到上一個時段既人釣得好輕鬆,所以覺得自己應該都好快上手🤣點知都有d難度!釣蝦場會有專人黎教你所以程序同釣蝦工具點使用,仲有私人醒你少少既技巧,希望你容易釣到🤩最後結果同朋友加埋都係釣到5隻😅😅好彩釣蝦場會令你最少有5隻蝦,會唔會因應當日既數量而補多過5隻😎😎當體驗完釣蝦,會有專人為你釣既蝦燒烤,如選擇招牌鹽燒蝦就會免收加工費,其他麻辣燒同醬油燒都需要另收每斤$30另外仲有小食,今次叫左兩款小食,秘製醬油燒花枝丸同埋秘製醬油燒雞翼,估唔到咁好食,勁醬油味😍😍蝦堡釣蝦收費:1小時 -$1402小時 -$2503小時 -$3404小時 -$410📍HABO室內釣蝦場 (沙田)🗺️ 沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖

蝦堡釣蝦收費:
1小時 -$140
2小時 -$250
3小時 -$340
4小時 -$410

📍HABO室內釣蝦場 (沙田)
🗺️ 沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖
2024-05-09 77 瀏覽
難得可以平日放假咁悠閒,就同家人一齊去釣蝦🦐 去到沙田石門的Habo~場地係商場3樓,樓底好高,一啲都唔焗束!入面有兩個池,可以和其他人一起圍坐在兩個池旁邊,一齊享受釣蝦的樂趣👍🏻 首先揀釣蝦時間,我地揀咗玩一小時🪄釣到幾隻蝦,店家會幫忙加工,可以即釣即食!✪ 招牌鹽燒蝦 呢個製法免收加工費。鹽燒蝦烤得香脆。蝦肉彈牙,鮮嫩多汁。✪ 椒鹽燒大頭蝦搭配椒鹽的調味,帶來了微妙的椒鹽風味。✪ 蝦堡麻辣燒大頭蝦大頭蝦開邊,再塗上麻辣醬。蝦肉鮮嫩,配上辣椒的刺激,辣中帶麻。✪ 營地醬油燒大頭蝦都係大頭蝦開邊,淋上醬油。味道香甜,蝦肉鮮美。釣蝦體驗真係好愉快!好適合與朋友或情侶聚會。耐心地等待,當釣到蝦時的成功感真是令人滿足。就算是其他人釣到,也同樣能感受到興奮!🎉【 Habo釣蝦場 】📌 沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖

✪ 招牌鹽燒蝦
呢個製法免收加工費。鹽燒蝦烤得香脆。蝦肉彈牙,鮮嫩多汁。

✪ 椒鹽燒大頭蝦
搭配椒鹽的調味,帶來了微妙的椒鹽風味。

✪ 蝦堡麻辣燒大頭蝦

✪ 營地醬油燒大頭蝦
都係大頭蝦開邊,淋上醬油。味道香甜,蝦肉鮮美。

【 Habo釣蝦場 】
📌 沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖
2024-05-08 88 瀏覽
今次就同大家嚟到釣蝦場,釣蝦計時($140/1hr)✅。首先一嚟到店員會教你點樣上餌,咁就唔使驚新手嚟到唔識👍🏻。我哋坐低一分鐘已經即刻釣到🤣好好彩!懷疑個蝦條入面都有好多蝦🤩跟住我哋就嗌咗四款唔同口味嘅蝦,分別有蒜香醬油🧄、蝦堡麻辣、椒鹽同埋鹽焗口味👍🏻其中雞髀覺得最好食嘅就係鹽焗口味🤩食到啲蝦嘅鮮甜味,仲要爆曬膏㗎!!整體嚟講,呢個都係個唔錯嘅體驗。就嚟母親節,如果唔知想去邊度嘅話🤔一家人都可以去釣吓蝦,大人細佬都啱玩👍🏻

2024-05-06 51 瀏覽
非常喜歡釣蝦這種室內冷氣活動,不論是炎夏還是近來連日雨,當到達場地後,活動就不受影響了。加上這家分店十分靠近港鐵石門站,從離開車站至踏入京瑞廣場二期,可說近在咫尺。之前喜歡與友人到來聚會玩樂,而後發現釣蝦其實不怎樣需要體力,今回嘗試與長老到來,老人家首次試玩也有收穫,從那笑臉看出也相當喜歡這種玩意呢,簡直老少咸宜!收費以時數計算,1小時$140,兩小時$250,還有更長的時數選擇。釣獲的蝦可選擇帶走,或免費以鹽燒方式由廚師烹調後堂食。若選擇其它汁醬將有附加收費,見圖。若於時限內未能釣到蝦,餐廳將每位送5隻。食物味道方面,游水蝦固然新鮮味美、蝦肉扎實爽彈。這回當然不敢怠慢長老,於是試齊了四款口味的蝦,包括免費的鹽燒、開邊的椒鹽、麻辣和營地醬油,四款皆美味。個人口味特別喜歡營地醬油和椒鹽,加上開邊處理較易食,也較入味。蝦頭多膏,適合嗜膏者。小食方面點了醬油花枝丸和醬油雞翼。力推花枝丸,口感爽滑彈牙,一致公認超級美味!室內環境有兩個釣蝦池,兩個釣蝦池之間是用餐區,有盒裝紙巾、濕紙巾、膠手套等。職員友善熱心,示範如何上餌、如何辨識浮標有蝦上釣、如何戳蝦和解蝦等,對於新手也不算難,都是一學就懂的

釣獲的蝦可選擇帶走,或免費以鹽燒方式由廚師烹調後堂食。
若選擇其它汁醬將有附加收費,見圖。

若於時限內未能釣到蝦,餐廳將每位送5隻。

職員友善熱心,示範如何上餌、如何辨識浮標有蝦上釣、如何戳蝦和解蝦等,對於新手也不算難,都是一學就懂的。職員亦會每小時加蝦到池中,務求讓客人有所收穫!

非常建議各式聚會可考慮釣蝦這個玩意。
  • 秘製醬油燒花枝丸