招聘中
月薪 (面議)
$14,000-$18,000
月薪 (面議)
4天前 0 瀏覽
一如以往的好吃,叫咗一個筒是兩個味有朱古力味同埋冧酒提子朱古力有朱古力碎味道香濃,香濃幼滑味道朱古力味重🤪🤪🤪提我加咗冧酒提子味入邊有提子乾同埋有濃郁酒味😋走香又滑雪糕😋😋😋都有不少枱凳可以坐舒服
一如以往的好吃,叫咗一個筒是兩個味有朱古力味同埋冧酒提子
朱古力有朱古力碎味道香濃,香濃幼滑味道朱古力味重🤪🤪🤪
2024-04-22 0 瀏覽
✨曲奇奶油味雪糕($55)平時口痕 食一球就滿足了😌👌🏻呢個雪糕好有奶香,質地上 係柔滑細膩,算係溶得快🍪而裏面有啲oreo cookies碎增添咗少少口感🖤
✨曲奇奶油味雪糕($55)
2024-04-21
今日去咗間出名嘅Häagen-Dazs,有種像發現寶藏嘅感覺🍨,撲鼻而來嘅係甜品嘅香味,我正!👃 朋友一臉緊張咁揀,我就任性啲,冇理,直接選擇個比利時朱古力 Belgian Chocolate。嗰種滑得出神,入口即化嘅口感,真係冇得頂,每個味蕾都喊出嚟話感動!😋冧酒提子 Rum Raisin 嗰啖酒香混合微微醺意,同平時嗰啲冧酒糖係兩回事,真係異常吸引。夏威夷果仁 Macadamia Nut,每一啖都有嗰仁香脆度,解膩得嚟又新增口感層次!不過,話咁快就到芒果紅桑子 Mango Raspberry,一啖酸酸甜甜又清新兜得嚟,轉晒個調子,仲有香檸雪葩 Lemon Sorbet,酸酸地,幫助消化,收尾又正。最後,得閒真係要再嚟試吓其他嘅,每一款雪糕都好似有自己嘅故事同性格。同朋友分享一客,無啲咁罪惡,又可以互相試下對方嘅甜品選擇,話時話,一齊分享嘅樂趣真係加咗分!👍🏼

2023-08-13 207 瀏覽
Haagendazs原來有孖住賞雪糕~買一送一既優惠!💖只係$72就有雙球雪糕!比平時平😍真係勁抵呀!我挑選的雪糕口味包括有:比利時朱古力|曲奇|綠茶|士多啤梨味道好香滑!好濃郁!😋💖揀以上口味實冇死!😍🥰要趁着有優惠食😋!#Food #Foodie #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #香港美食 #香港打卡熱點 #雪糕 #雪糕關注組 #雪糕控 #haagendazs

Haagendazs原來有孖住賞雪糕~

買一送一既優惠!💖

只係$72就有雙球雪糕!比平時平😍

真係勁抵呀!我挑選的雪糕口味包括有:

比利時朱古力|曲奇|綠茶|士多啤梨

味道好香滑!好濃郁!😋💖

揀以上口味實冇死!😍🥰

要趁着有優惠食😋!

2023-08-10 100 瀏覽
Although haagen daz is famous for its ice cream, my favourite food from the shop is actually their ice cream cake.Customer can pick two flavours of ice cream if they pre order the cake. There are also some pre-set flavours for the cakes if you do not want to choose.The ice cream is as good as it used to be. Having an ice cream birthday cake always makes me happy!

外賣自取
2023-07-09 149 瀏覽
屋企人生日,想試吓雪糕蛋糕,即時諗起去Häagen-Dazs買。櫥窗都有好多款式,壽星仔揀咗mini cake-Donald Duck, 入面係焦糖餅乾味。有好多款Mini cake都係兩種雪糕味,不過Donald Duck款就得一種。餐廳準備了乾冰,可以冰一小時。晚飯後,攞蛋糕出黎嘆下。大家唱完生日歌,吹左蠟燭,準備切蛋糕。問題黎啦⋯⋯超硬😨好大力都切唔到。最後蛋糕攤左一陣,成家人一人一啖咁 ‘不’ 黎食😂另有一番風味😂
屋企人生日,想試吓雪糕蛋糕,即時諗起去

2023-06-29 145 瀏覽
平時食開Haagen Dazs 多數都係去7-11買細細杯番屋企食又或者買3球雪糕堂食🥰今個週未剛好一家大細都好想食雪糕🤪但堂食滿座🫢 咁我地唯有外賣啦💖跟著就比我地發現到有$319家庭裝😍😍 兩個大盒+一個細盒🤪 每盒都仲可以溝唔同味道姐係at least 可以食到6種唔同味道👅正到爆呀💕見到職員不停筆不停筆 筆到勁滿😍家庭裝仲有冰袋 拎到番屋企好快就可以有得食我同女女都係最鍾意食比利時朱古力😆 仲叫左brownie, 藍莓, 雲呢拿曲奇等等一個字: 超正 夏天岩晒 大大盒可以食2-3次🥰

姐係at least 可以食到6種唔同味道👅正到爆呀💕
見到職員不停筆不停筆 筆到勁滿😍
家庭裝仲有冰袋 拎到番屋企好快就可以有得食

一個字: 超正

夏天岩晒
大大盒可以食2-3次🥰
外賣自取
2023-06-23 123 瀏覽
手痕真係要多啲轆下k look😅😝碌碌下真係碌到有優惠$108就可以買到兩份八球雪糕💕🥰👍🏻🍦即刻買啦!!食飽晚飯就即刻同老細一齊揀雪糕~見佢今日幾乖🥰😍👍🏻讓多兩球畀佢揀啦!😝佢揀六…我揀二~次次食親Haagen Daz,我一定要食rum raisin,但感覺上好似冇以前咁濃郁~😢咖啡好香!😋老細點都係揀朱古力~佢話一定唔會衰🤭😅😝
2023-04-01 189 瀏覽
八球自選雪糕口味,包括是mango, Cookies n’ Cream, Green Tea, chocolate, cameral and biscuits & cream speculoos, raspberry, strawberry, vanilla,除咗士多啤梨,隻熊會真係有少少唔推介,實在有點感覺似藥水味🥲🥲芒果裏面有少少芒果肉,不錯不錯,焦糖餅乾永遠唔會令人失望!如果唔係朋友要綠茶,真係唔想揀綠茶,實在係有點苦澀
2023-04-01
2023-03-25 129 瀏覽
Häagen-Dazs 做緊$69 (2客雙球雪糕),即係買一送一啦,咁就買嚟食下啦,唔知係咪買一送一關係,好似比平時細杯🧐🍨朱古力杏仁🍫,藍莓撻🫐🍨冧酒提子🍇,抹茶🍵📝朱古力杏仁🍫同藍莓撻🫐都係第一次試😋朱古力杏仁,🍫朱古力香濃甜度適中,杏仁粒香脆👍,藍莓撻🫐偏甜,有淡淡清香;冧酒提子🍇,冧酒味不算濃,提子偏甜,抹茶味正常。整體有買一送一優惠,都可以試。

🍨朱古力杏仁🍫,藍莓撻🫐
🍨冧酒提子🍇,抹茶🍵

整體有買一送一優惠,都可以試。

2023-02-04 160 瀏覽
相信無人唔識 Haagen-Dazs ,但我向來很少食,最近因為朋友有 $50 coupon 所以陪食。不講不知,原來 Haagen-Dazs 都有新產品,就是 Haaburger 麵包裡面放兩球雪糕。但我們認為穩陣起見,選擇普通雪糕。這兩個櫃都無分別,一樣都是雪糕,不是雪芭(無貨)加埋有十六款味道,但款款差不多樣和名,坐下來食時有種「比人睇住」的尷尬感...最終,我們叫了一球曲奇,一球抹茶其實我都沒有太高期望,或太大驚喜。下次,也許這個品牌是時候要加點創新。

最終,我們叫了一球曲奇,一球抹茶
其實我都沒有太高期望,或太大驚喜。
下次,也許這個品牌是時候要加點創新。

2022-11-06 180 瀏覽
我哋兩公婆最近都食少咗好多凍嘢,因為中醫都話我哋好濕熱,我哋今個夏天食少左凍嘢之後,手腳都冇以前咁忽冷忽熱。不過有時婚宴都會收落好多餅卡,擺到就嚟到期都係要用下嘅。前兩日我哋去咗Häagen-Dazs度諗住要用左啲coupon,咁就試吓佢一個堂食嘅雪糕,其實佢啲款式都冇試過哂, 無咩新款🤭🤭 但係有coupon就即管再試吓。我哋叫咗兩個雪糕杯, 每個都係可以揀兩球雪糕球嘅。第一個叫情迷朱古力Chocolatier, 佢入邊係有啲朱古力蛋糕類似Brownie咁嘅質地,不過佢上面嘅雪糕球下面嘅Brownie其實都唔係好夾, 唔似有啲tall cake 咁可以融為一體 。 我哋呢款就配合左紅桑子朱古力同比利時朱古力 。 紅桑子朱古力係酸酸味味咁都幾得意不過個樣嘅顏色就衰啲 🥺第二個係叫咖啡物語Coffee Story, 佢就俾咗啲咖啡嘅果醬有啲似提拉米蘇嘅味道。 上面就有攝咗啲梳打餅。 我哋呢個就配合左夏威夷果仁同黑糖奶茶。 夏威夷果仁好似雪得太耐, 有冰碎嘅感覺🥶 而且黑糖奶茶都係得奶茶嘅甜味冇乜黑糖味 。 同提拉米蘇嘅味道都唔算好出。 唯一係梳打餅都係未軟既 🤣🤣

我哋叫咗兩個雪糕杯, 每個都係可以揀兩球雪糕球嘅。

2022-11-03 133 瀏覽
話說今日嚟到apm見到haagen dazs出咗啲新味雪糕🍦緊係入嚟一試啦☺️我同男朋友一人叫左一杯單球😚分別係黑糖珍珠奶茶味雪糕~~呢個味道都幾特別,好重奶茶味😌😌不過有少少甜😩同埋係冇珍珠嘅 😛😛下次就應該唔會再叫呢個味🤪第二杯就叫咗焦糖朱古力蛋糕味😙呢個味都幾似以前嘅焦糖脆餅🥺🥺但係焦糖脆餅已經冇再出了☹️啲蛋糕口感好正🤪🤪下次都會繼續食呢一隻味囉😎apm呢間下午時間嚟到都唔使等位🤓
我同男朋友一人叫左一杯單球😚
同埋係冇珍珠嘅 😛😛下次就應該唔會再叫呢個味🤪
apm呢間下午時間嚟到都唔使等位🤓
2022-10-21 122 瀏覽
10年都唔食一次Haagen Daz, 難得幫襯下,點知㨂左個伏到不能再伏的Haabuger,成$60一個(得一球雪糕),整到不類不倫咁,又甜又鹹,最重要係雪糕溶左滴到四圍係,食到好狼狽..圖片同實物嚴重唔同,不能作參考同埋柯打呢個Haabuger要等10-15分鐘先有,因為要預熱部機先整到。.結論係一定唔會再幫襯,同埋建議唔好再推出呢個食品

圖片同實物嚴重唔同,不能作參考
結論係一定唔會再幫襯,同埋建議唔好再推出呢個食品
Haabuger

2022-10-19
2022-09-09 159 瀏覽
夜晚時間冇人等位落單店員說等大約5至10分鐘都等咗超過10分鐘嘅留意番,食物做好之後店員係唔會攞出嚟俾你嘅佢會企喺自己嘅counter入面大叫個product名等你去拎揀咗冧酒提子雪糕嘅口味首先食物到手我覺得佢同海報嘅樣貌有啲分別海報個樣明明好飽滿佢外層的表面是微脆的但一拎上手已經開始滴雪糕包裝嘅左右面底下各有個窿食佢嘅時候要同時間競賽千祈唔好喺街度企喺度食,你會食到成身都係我食到中途嘅時候佢好似瀑布咁樣滴到成枱成手都係…完全不推薦究竟係產品設計嘅問題?包裝設計嘅問題?定係製作員工嘅問題呢?
夜晚時間冇人等位
落單店員說等大約5至10分鐘
都等咗超過10分鐘嘅
留意番,食物做好之後店員係唔會攞出嚟俾你嘅
揀咗冧酒提子雪糕嘅口味
首先食物到手我覺得佢同海報嘅樣貌有啲分別
海報個樣明明好飽滿
佢外層的表面是微脆的
但一拎上手已經開始滴雪糕
包裝嘅左右面底下各有個窿
食佢嘅時候要同時間競賽
千祈唔好喺街度企喺度食,你會食到成身都係
我食到中途嘅時候佢好似瀑布咁樣滴到成枱成手都係…
完全不推薦
究竟係產品設計嘅問題?
包裝設計嘅問題?
定係製作員工嘅問題呢?