Green Orange

2025-01-09 178 瀏覽
今日在上環食lunch, 餐廳係都好容易搵到 。最近天係有點涷,想食飽肚一點 。於是乎選擇咗食risotto. 點完餐上菜都好快,菜沙律前菜必定有,個南瓜湯滿滿是薑味,十分暖胃 👍👍仲配有多士可以在等的時候食住等主菜 。我今日揀了牛肝菌意大利飯配布拉塔芝士。呢個飯5會煮到太淋,好香好濃的芝士味 。食完暖粒粒 。最後飲番一杯咖啡,全日都好滿足 今日在上環食lunch, 餐廳係好容易搵到 。最近天係有點涷,想食飽肚一點 。於是乎選擇咗食risotto. 雖然餐廳都坐滿人,但是點完餐上菜都好快 。前菜沙律🥗都5會好細,個南瓜湯滿滿是薑味,十分暖胃 👍👍仲配有多士可以在等的時候食住等主菜 。我今日揀了牛肝菌意大利飯配布拉塔芝士。呢個飯5會煮到太淋,好香好濃的芝士味 。食完暖粒粒 。最後飲番一杯咖啡,全日都好滿足 。如果夜晚黎食,可以飲番杯酒,有機會再黎 。
今日在上環食lunch, 餐廳係都好容易搵到 。
最後飲番一杯咖啡,全日都好滿足

今日在上環食lunch, 餐廳係好容易搵到 。

最後飲番一杯咖啡,全日都好滿足 。
如果夜晚黎食,可以飲番杯酒,有機會再黎 。
2025-01-09 141 瀏覽
位於上環鄰近地鐵站A2出口🚇由出口行去2分鐘就到經Openrice 訂枱可享85折‼️ 11週年優惠🎉🔸1蚊1️⃣隻蠔 每人最多5隻 法國生蠔1蚊隻,性價比極高👍🏻 *需每位一份主食或每兩位惠顧套餐—————————————————————🔸法式千層薯伴三文魚籽 $108一層層嘅薯仔🥔好香脆,配埋沙律醬同三文魚籽,口感好豐富😋🔸虎蝦海鮮濃湯 $108個湯有原隻虎蝦,帶子,青口, 勁豐富😍味道好濃郁蝦嘅鮮甜味,帶子都大粒🦐🔸是日精選鮮魚 - 香煎三文魚 $258外皮煎到酥脆,內裡鮮嫩多汁🐟🔸10安士 鮮紐西蘭肉眼牛扒配阿根廷青醬 $328煎到5成熟🥩外層肉質微微焦香入面保持粉嫩肉質,配埋青醬帶香草味令牛扒味道更昇華🔸朱古力心太軟伴呍呢嗱雪糕 $85估唔到連甜品都有得畫碟😋只要提前預訂時,甜品畫碟無額外收費仲有埋chiikawa😍😍心太軟好濃郁朱古力味,配埋雲呢拿雪糕同生果冷熱交融同增加咗層次🍫🍨
位於上環鄰近地鐵站A2出口🚇

法國生蠔1蚊隻,性價比極高👍🏻
*需每位一份主食或每兩位惠顧套餐
—————————————————————
🔸法式千層薯伴三文魚籽 $108
一層層嘅薯仔🥔好香脆,
配埋沙律醬同三文魚籽,口感好豐富😋
🔸虎蝦海鮮濃湯 $108
個湯有原隻虎蝦,帶子,青口, 勁豐富😍
味道好濃郁蝦嘅鮮甜味,帶子都大粒🦐
🔸是日精選鮮魚 - 香煎三文魚 $258
外皮煎到酥脆,內裡鮮嫩多汁🐟
🔸10安士 鮮紐西蘭肉眼牛扒配阿根廷青醬 $328
煎到5成熟🥩外層肉質微微焦香
入面保持粉嫩肉質,配埋青醬帶香草味令牛扒味道更昇華
🔸朱古力心太軟伴呍呢嗱雪糕 $85
估唔到連甜品都有得畫碟😋
只要提前預訂時,甜品畫碟無額外收費
仲有埋chiikawa😍😍
心太軟好濃郁朱古力味,配埋雲呢拿雪糕同生果
冷熱交融同增加咗層次🍫🍨
新的一年來臨,來到這家位於上環的西餐廳,環境高雅、有情調,上菜依序,可以慢慢品嚐每一道美食,享受環境的寧靜,渡過一個愉快的夜晚🎑。法式千層薯伴三文魚籽🥔一層一層的馬鈴薯🥔,用火槍在馬鈴薯四周炙燒後,更顯得香脆,淋上沙律醬和三文魚籽,放上花朵點綴。香煎北海道帶子沙律🥗北海道帶子略煎,帶點香氣,沙律菜加入了芒果🥭、青蘋果🍏、三文魚籽,味道帶酸酸的,非常開胃。法國生蠔🦪產自法國,品質高質鮮甜,只要點2人餐或2客主食就可以用優惠價$1加購,最多可點10隻生蠔,性價比高😍法國黃油雞髀蕃茄汁意大利飯🍅🍚雞髀煎香,帶點鹹鹹的味道,番茄義大利飯味道濃郁,米飯粒粒分明。10安士紐西蘭特選肉眼牛扒🥩厚厚的肉眼牛扒🥩,煎香5成熟,清晰可見粉紅的肉,肉質鮮嫩多汁,還可蘸上芥末醬調味。焙茶焦糖燉蛋🍮焙茶味濃郁,加入了焦糖,讓燉蛋的口感增添一份脆脆滑滑的口感。

法式千層薯伴三文魚籽🥔

香煎北海道帶子沙律🥗

法國生蠔🦪

法國黃油雞髀蕃茄汁意大利飯🍅🍚

10安士紐西蘭特選肉眼牛扒🥩

焙茶焦糖燉蛋🍮

2025-01-01 340 瀏覽
大癲!$1隻法國N2生蠔?!無錯,位於上環嘅Green Orange,而家做緊慶祝11周年優惠👍🏻,每人叫一個主食,就可以用$1加配原價$68一隻嘅法國N2生蠔🦪,最多每人可以點5️⃣隻~或者叫Dinner for Two套餐,就可以加配生蠔到1️⃣0️⃣隻。Deluxe Dinner Set $998🌟House Wine白酒🍾清爽解膩,好適合食完肉之後飲用😋。🌟StarterBlack Truffle & Crab Meat Toast黑松露蟹肉多士底層係香脆多士,表面加咗蟹肉🦀、車厘茄🍅、青瓜🥒,味道好鮮甜,加埋黑松露,口感豐富。Honey Roasted Pear with Parma Ham salad烤蜜糖啤梨🍐伴巴馬火煺沙律簡單又清爽既沙律,鹹香巴馬火腿,加埋烤啤梨,帶有果香,口感清新😋。🌟SoupSeafood Soup海鮮湯湯底濃郁,加古好多海鮮,配料豐富,加埋蝦油提鮮,零舍好飲😋。🌟1st MainSlow Cook Langostinos Spaghetti with Kale Pesto Sauce慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵意大利麵質地好爽彈,掛滿濃郁醬汁香味,加

Deluxe Dinner Set $998

🌟House Wine
白酒🍾
清爽解膩,好適合食完肉之後飲用😋。

🌟Starter

烤蜜糖啤梨🍐伴巴馬火煺沙律

🌟Soup
Seafood Soup

🌟1st Main
慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵
意大利麵質地好爽彈,掛滿濃郁醬汁香味,加上搭配慢煮既紅蝦🦐,爽彈鮮甜,帶有焦香,香草醬味道好濃郁。

🌟2nd Main
10oz USDA Prime sirloin steak
10oz美國頂級西冷牛扒
牛扒🥩外焦內嫩,五成熟剛好,控制火候🔥控制得好好 肉質軟腍,充滿牛味😋。

🌟Dessert
Hojicha Cream Brûlée
焙茶蕉糖燉蛋
表面層焦糖面燒到香脆,焙茶茶味突出,燉蛋蛋味濃郁,質地絲滑,甜而不膩😋。

Lava Cake with Vanilla Ice Cream
心太軟伴呍呢嗱雪糕
必試👍,心太軟流心狀態,口感柔滑,搭配香濃呍呢嗱雪糕,一熱一凍,幸福感滿滿😍。

2024-12-09
2024-12-30 422 瀏覽
餐廳裝修是傳統西餐廳格局,以長枱為主,仿如置身歐洲一樣,很有氣氛。餐牌上有多款精美午市套餐可以選擇,內容包括餐湯、麵包、沙律、主菜、咖啡或茶,還可以升級甜品及飲品。“摩洛哥式紐西蘭羊肉醬意大利麵”--羊肉醬香而不羶,跟香草的香味十分合配,特別滋味。意大利麵蔫韌彈牙,口感不錯。“慢煮10OZ鮮紐西蘭肉眼牛扒配阿根廷青醬”--厚切肉眼扒,外面微微燒焦,更香口。裏面肉色紅潤,腍軟可口,肉味濃郁,能食出牛肉的鮮味。附上阿根廷青醬,肉味更加提鮮。配菜有車厘茄、西蘭花及薯仔等蔬菜。餐湯:番茄濃湯,味道天然,酸甜醒胃。餐包:蒜蓉牛油多士,脆卜卜,蒜香牛油味濃。廚師沙律,有多款新鮮蔬菜,清新爽口,是開胃的前菜。香濃的咖啡,醒腦又提神。餐廳食物質素高,午市時段都坐無虛席。

“摩洛哥式紐西蘭羊肉醬意大利麵”--
“慢煮10OZ鮮紐西蘭肉眼牛扒配阿根廷青醬”--
餐湯:番茄濃湯,味道天然,酸甜醒胃。
餐包:蒜蓉牛油多士,脆卜卜,蒜香牛油味濃。
廚師沙律,有多款新鮮蔬菜,清新爽口,是開胃的前菜。
香濃的咖啡,醒腦又提神。
餐廳食物質素高,午市時段都坐無虛席。

羊肉醬意大利麵

蒜蓉牛油多士
廚師沙律
咖啡及茶
2024-12-30 322 瀏覽
平時很少到上環吃什餐, 朋友帶我去一間她認為性價比高的餐廳——Green Orange。它的Lunch Menu有7款套餐選擇, 價錢中等由百多元到二百多元, 有燒大蝦及牛扒選擇, 還不錯的。幸好事前我們訂了座位, 入到餐廳看到每張枱早已坐滿了客人, 外國人更有約三成, 真的不乏客源及深受上班一族的愛戴啊!我跟朋友點了一客「燒大蝦扁意粉配蟹膏忌廉汁」及一客「牛肝菌意大利飯配布拉塔芝士」, 味道不錯, 意粉如果大蝦多一點便會更好, 嘻嘻。套餐包括蒜溶多士、沙律及時日餐湯, 當天是薑味南瓜湯, 材料十分足夠, 特別是薑味特別強烈, 在冬天喝特別暖和。最後來一杯Cappuccino, 享受一下美好的一天。

最後來一杯Cappuccino, 享受一下美好的一天。
今日經過上環,係地鐵站一分鐘距離見到有間樓上西餐廳,上網搵口碑都唔錯😌,見佢地午市套餐平平地已經包前菜、主菜同飲品,即刻上去試試先!餐廳氣氛幾溫馨,細細地但係好cozy🫧,見到晚市食物同酒嘅種類亦更豐富,下次一定嚟試下晚餐🍾-Lunch Set Menu▫️前菜:是日餐湯、餐包及廚師沙律(套餐包括)今次餐湯係甘荀湯,好creamy!! 配埋超香脆嘅牛油烘底包真係超級夾🥹沙律亦都好fresh🥗▫️燒大蝦扁意粉配蟹膏忌廉汁 $218 ★★★★★一上嚟就比佢大大條燒大蝦吸引🍤,肉質鮮嫩彈牙,燒得亦好焦香🤩蟹膏忌廉汁偏濃稠,而扁意粉都好掛汁,每一啖都有濃郁嘅海鮮香味🥰超級好食❕▫️ 牛肝菌意大利飯配布拉塔芝士 $238 ★★★★★呢個risotto超級正宗📣飯嘅軟硬程度同我以前係意大利食過嘅差唔多,醬汁係好香濃嘅菇菌味,餐廳亦將牛肝菌切成薄片,配合埋Burrata,帶出淡淡奶香味🧀

Lunch Set Menu

▫️前菜:是日餐湯、餐包及廚師沙律(套餐包括)

▫️燒大蝦扁意粉配蟹膏忌廉汁 $218 ★★★★★

▫️ 牛肝菌意大利飯配布拉塔芝士 $238 ★★★★★
上網睇到好多人介紹上環呢間西餐廳做緊慶祝11周年優惠👍🏻 每人叫一個主食,就可以用$1加配原價$68一隻的法國N2生蠔🦪,每人可以點5️⃣隻!或者叫Dinner for Two套餐加配可以叫1️⃣0️⃣隻!梗係即刻同老公去試吓啦🍽️!生蠔水準真係有驚喜✨,每隻都係大大隻,蠔肉飽滿爽口,真係好抵食阿😍❣️❣️❣️🍽️晚市二人套餐 $988 per set🤍House Wine for Two🥂可以揀紅/白/氣泡酒,我地點咗白酒同氣泡酒配生蠔,白酒可以帶出生蠔嘅鮮甜👍🏻🤍Starter🦀黑松露蟹肉多士 脆卜卜嘅多士上面放咗片生菜,放有黑松露蟹肉醬、車厘茄同青瓜,入口食到絲絲嘅鮮甜蟹肉帶有黑松露香氣!🥗烤蜜糖啤梨伴巴馬火腿沙律啤梨烤製過之後,散發出濃濃嘅果香。仲有唔少巴馬火腿、芝士同新鮮嘅沙律菜,口感好豐富!🤍Soup🥣海鮮湯湯質感creamy帶有香濃鮮甜嘅蝦味,落咗蝦油係落裏面,令蝦味更加香!🤍Main🍝慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵有三隻剝咗蝦殼嘅阿根廷紅蝦,輕輕煎過表面,煎完唔會過熟,肉質仍然保持軟嫩,仲有蝦頭嘅蝦膏非常鮮甜美味😍。意粉用咗羽衣甘藍香草醬去烹煮,入口有清爽嘅羽衣甘藍香氣。🐑摩洛哥燉羊膝

🍽️晚市二人套餐 $988 per set

🥣海鮮湯

🤍Main
🍝慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵

🐑摩洛哥燉羊膝
羊膝燉到好軟腍,帶有蕃茄嘅酸甜味。配上熱辣辣嘅薄餅同清新嘅乳酪醬食,味道幾特別。

🤍Dessert
🍮焙茶蕉糖燉蛋
上面層焦糖面燒到脆卜卜,燉蛋濃郁嫩滑,入面仲有粒粒嘅雲呢拿籽添,仲有好香嘅焙茶味,好滋味阿!
2024-12-12
2024-12-21 537 瀏覽
細路仔生日,我哋全家去了上環的Green Orange 餐廳慶祝,餐廳由一班喜歡周遊列國的朋友開設,最吸引我們的除了浪漫的氛圍之外,柔和的燈光外,估唔到食客可以優惠價$1換購原價 $68 法國時令生蠔一隻 ,每兩位可以換購10隻!生蠔拼盤的質素非常高質,又大又新鮮,令人回味無窮,蠔肉非常厚身,而且非常鮮甜。我們叫了一個二人餐👩‍❤️‍👨DELLUXE DINNER SETHouse Wine for Two(Red/White/Sparkling Wine) 可選擇紅/白/氣泡酒🍷Starter黑松露蟹肉多士這個當時細細塊非常香脆,有蟹肉同黑松露醬,加上車厘茄非常開胃,作飯前小食非常適合。烤蜜糖啤梨伴巴馬火腿沙律巴馬火腿加上配上烤蜜糖啤梨及沙律菜,清新醒神Soup海鮮湯有大大隻青口肉的海鮮湯又甜又香濃1st Main日本蠔炸伴南瓜忌廉汁意大利飯日本蠔非常大隻厚肉炸至非常香脆,外脆內軟,南瓜意大利粉,非常煙靭可口。2nd Main
摩洛哥燉羊膝羊膝非常嫩滑,份量十足,配上特色醬汁非常美味。
Dessert (Choose Two)心太軟伴雲呢拿雪糕這個鮮太軟亦都非常出色,心太軟的朱古力流心

我們叫了一個二人餐👩‍❤️‍👨
DELLUXE DINNER SET

House Wine for Two
(Red/White/Sparkling Wine)
可選擇紅/白/氣泡酒🍷

Starter

烤蜜糖啤梨伴巴馬火腿沙律
巴馬火腿加上配上烤蜜糖啤梨及沙律菜,清新醒神

Soup
有大大隻青口肉的海鮮湯又甜又香濃

1st Main
日本蠔炸伴南瓜忌廉汁意大利飯

2nd Main
摩洛哥燉羊膝
羊膝非常嫩滑,份量十足,配上特色醬汁非常美味。

Dessert (Choose Two)

心太軟伴雲呢拿雪糕
這個鮮太軟亦都非常出色,心太軟的朱古力流心加上冰凍的雲呢拿雪糕,配合得天衣無縫。
$998 PER SET

另外散叫了

🌟燒阿根廷紅蝦伴(海膽)蛋黃醬扁意粉
阿根廷紅蝦超級彈牙,海膽醬非常香濃,加上蛋黃伴扁意粉軟硬適中,味道不錯。

🌟火炙長腳蟹腳配芒果青蘋果沙律
紅色長腳蟹非常吸引,配上黃色的芒果,及青色的蘋果,顏色上非常吸睛,味道亦好清新。

2024-11-28
慶祝紀念
生日
~ $1 法國Gillardeau N2生蠔優惠 (最多10隻)🦪Gillardeau出左名好食,但係1蚊1隻真係無幾可😲。餐廳話兩個人到只要每人叫一個main就可以用一蚊最多叫10隻😝。食左真係好新鮮,滿滿海鮮既味道呀🤤。雖然85折冇得計落去,不過$1唔冼85折啦🤣。~ 法式千層薯伴三文魚籽 ($108)🥔一款幾有fine dining感覺既starter😚,擺盤好精緻📸。千層薯外皮好酥脆又香口,加埋三文魚籽多左份咸鮮,係唔錯既配搭😝。~ 是日精選鮮魚 ($258)🐟今日既精選係三文魚扒🍣,配埋蘆筍汁好清新好健康既感覺🍀。配菜既熟度做得幾好,三文魚做到8成熟左右所以保留左嫩滑既口感👍🏻。~ 燒長腳蟹配蟹膏忌廉汁意大利飯 ($238)🍛哇,呢度D risotto既份量真係好癲😲,兩個人分完都有平日出面一人既份量🫣,夠哂抵食🤑。長腳蟹有完整三條亦都幾甜,蟹膏忌廉汁一睇個名好膩口🫢,但係平衡又估佢唔到做得幾好,奶香味十足又有鮮味🤓。~ 摩洛哥燉羊膝 ($308)🐑燉羊膝依家真係買少見少🙂‍↕️,雖然呢度羊膝既價錢較為進取🫣,但係份量都係超哂班😛。連埋薄餅我諗兩個女仔都唔會食得晒😂。如果鍾意羊

~ 法式千層薯伴三文魚籽 ($108)🥔

~ 是日精選鮮魚 ($258)🐟

~ 燒長腳蟹配蟹膏忌廉汁意大利飯 ($238)🍛

~ 摩洛哥燉羊膝 ($308)🐑
燉羊膝依家真係買少見少🙂‍↕️,雖然呢度羊膝既價錢較為進取🫣,但係份量都係超哂班😛。連埋薄餅我諗兩個女仔都唔會食得晒😂。如果鍾意羊骨髓味道既朋友一定要食埋佢羊骨入面,真係入哂味🤤。

~ Iced Americano ($38)☕️
好有驚喜既Americano🤩,超級nutty又唔會發苦👍🏻,未飲已經有好深沉既香氣👃🏼。飯後黎杯就啱晒啦😚。

✨價錢未計八五折架🤑。
通常去親上環都係搭船去澳門⛴️搭船之前要搵啲嘢醫下肚先!地鐵站附近有間樓上隱世西餐廳,個環境都幾chill!地鐵站一出行1分鐘就到佢哋嘅lunch set已經包咗是日餐湯,餐包、廚師沙律同埋飲品~所以揀主菜就可以了今次餐湯係南瓜湯~南瓜的甜味與柔滑的質感完美融合,搭配剛出爐的蒜蓉包,口感更為豐富。然後佢哋廚師沙律🥗嘅沙律菜都好新鮮好鮮甜。-牛肝菌意大利飯配布拉塔芝士🧀米飯煮得恰到好處,米粒間散發著牛肝菌的濃郁香氣,口感滑順,而且份量都幾多!差啲食唔曬~-香脆杏仁三文魚伴小茴香蕃紅花忌廉汁🐟第一次見三文魚上面會有杏仁!呢個配搭好特別~而且外皮酥脆,內裡鮮嫩,外皮好好食!反而蕃紅花忌廉汁淡淡地,整體唔錯!最後飲品我哋揀咗凍檸茶~平時西餐嘅茶底都係比較淡,但係依度嘅凍檸茶嘅茶底都幾濃郁同香!

今次餐湯係南瓜湯~

-牛肝菌意大利飯配布拉塔芝士🧀

-香脆杏仁三文魚伴小茴香蕃紅花忌廉汁🐟

2024-12-13 475 瀏覽
黎到上環一間樓上西餐廳食晚飯,環境清靜好舒服。揀選咗一個二人套餐,有前菜、沙律、餐湯 、主菜和甜品,非常豐富! 烤蜜糖啤梨伴巴馬火腿沙律新鮮沙律菜配上清甜烤蜜糖啤梨,清新可口,還有巴馬火腿伴有芝士片,令沙律好有層次感!黑松露蟹肉多士 香脆多士上,放滿香濃黑松露醬配鮮味蟹肉,味道好夾,滋味無窮!海鮮湯 濃濃海鮮味,湯裡放有一隻新鮮大青口,令海鮮湯更加鮮甜!慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草意大利麵 有四隻阿根廷紅蝦,鮮甜美味,意大利麵用羽衣甘藍香草醬汁烹煮,味道好特別!10oz美國頂級西冷牛扒 西冷牛扒五成熟剛剛好, 牛肉味濃,肉質鮮嫩! 焙茶焦糖燉蛋 焦糖下面係濃濃茶香味嘅燉蛋,香滑味美,令人回味!

烤蜜糖啤梨伴巴馬火腿沙律

海鮮湯
濃濃海鮮味,湯裡放有一隻新鮮大青口,令海鮮湯更加鮮甜!

慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草意大利麵

10oz美國頂級西冷牛扒
西冷牛扒五成熟剛剛好, 牛肉味濃,肉質鮮嫩!

焙茶焦糖燉蛋
焦糖下面係濃濃茶香味嘅燉蛋,香滑味美,令人回味!

2024-12-07 717 瀏覽
朋友安排了上環一間西餐廳,這裡座位很舒適,坐下來,先來兩杯餐酒,一邊喝一邊傾計等待美食。前菜~黑松露蟹肉多士,脆卜卜的多士上放了香濃的黑松露及啖啖蟹肉,非常好味烤蜜糖啤梨伴巴馬火腿沙律,蜜糖啤梨烤得軟綿綿,暖笠笠,不太甜,巴馬火腿香濃,配埋新鮮沙律,好味海鮮湯,海鮮味非常香濃,上面加了橄欖油,湯內的青口很嫩主菜~慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵,每條意大利麵沾滿羽衣甘藍製成醬汁,味道清新,大大隻的紅蝦,燒得很香10oz 美國頂級西冷牛排,牛肉味香濃,肉質及味道很好,連伴菜都很新鮮好味甜品~焙茶蕉糖燉蛋,非常香濃的茶香,配滑滑的燉蛋,味道很合拍

前菜~

海鮮湯,海鮮味非常香濃,上面加了橄欖油,湯內的青口很嫩

主菜~

甜品
焙茶蕉糖燉蛋,非常香濃的茶香,配滑滑的燉蛋,味道很合拍

2024-12-07 836 瀏覽
Lunch Set 包括湯 餐包 沙律及飲品值得一提係 可以 $68/2pcs $128/4cs 加購法國西朗特級生蠔 鮮甜肥美 🩷 絕對要試呀!燒大蝦扁意粉配蟹膏忌廉汁大蝦煎至金黃 爽口彈牙意大利粉沾滿醬汁牛肝菌意大利飯配布拉塔芝士入口帶有香濃菌味 再加上少許芝士鹹香摩洛哥式紐西蘭肉醬意麵番茄醬汁酸甜開胃 有少許香草味杏仁三文魚配小苗香蕃紅花汁魚皮加左杏仁醉更加香脆 魚肉滑身 口感更加豐富100oz紐西蘭肉眼牛扒配阿根廷青醬牛肉味道非常濃厚 以慢煮方式烹調 Side嘅蔬菜加埋青醬都好好食凡於晚市點每人一份Main /二人Set 均可以加 $1享有原價 $68時令生蠔 (最多可加五隻) 真心好抵!
Lunch Set 包括湯 餐包 沙律及飲品

100oz紐西蘭肉眼牛扒配阿根廷青醬
牛肉味道非常濃厚 以慢煮方式烹調
Side嘅蔬菜加埋青醬都好好食

凡於晚市點每人一份Main /二人Set

餐廳慶祝十一周年,近期推出震撼優惠,可以 $1 就食到法國生蠔咁鐘意食生蠔嘅我,又點可以唔黎嘆住白酒食隻法國生蠔 Chill 返晚餐廳主打現代意大利美食配合創意fusion菜,靠近地鐵站,一分鐘唔駛就行到,位置非常方便店內格局開揚,用餐氣氛悠閒寫意無論情侶晚餐、朋友或家庭聚會都係一個不錯嘅好選擇食物方面ELUXE DINNER SET 包括兩款酒、一款前菜、一款餐湯、兩個主菜及兩個甜品法國生蠔 : 蠔肉飽滿,肉質厚爽,甜味突出,每隻生蠔都已經離殼,店員非常細心,配埋白酒一齊做頭盤,可以 Chill 返晚- House Wine for Two -White Wine : 晶瑩的淡稻草黃色,入口圓潤順滑,配搭生蠔非常配合- Starter -黑松露蟹肉多士 : 滿滿嘅黑松露蟹肉,香氣四溢,味道濃郁,再配上香脆多士及車厘茄沙律菜,清新美味的餐前小食烤蜜糖啤梨伴巴馬火煺沙律 : 烤蜜糖啤梨甜蜜爽口,再配埋新鮮沙律菜、車厘茄、香脆松子仁、巴馬火腿及芝士碎,夠曬豐富,又健康又好味- Soup - 海鮮湯 : 係青口龍蝦海鮮湯,味道係濃濃嘅龍蝦味,再加埋飽滿嘅青口,超美味餐湯- 1st Main

店內格局開揚,用餐氣氛悠閒寫意

無論情侶晚餐、朋友或家庭聚會都係一個不錯嘅好選擇
食物方面:

DELUXE DINNER SET 包括兩款酒、一款前菜、一款餐湯、兩個主菜及兩個甜品

- House Wine for Two -

- Starter -
- Soup -

- 1st Main -

慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵 : 阿根廷紅蝦鮮甜彈牙,仲有三大隻,份量十足,意大利麵用上羽衣甘藍香草醬調味,味道濃郁,口感煙韌
- 2nd Main -

10oz 美國頂級西冷牛扒 : 選擇左五成熟,西冷牛扒煎得金黃,肉質粉嫩,牛味濃郁,蘸少少青醬或芥末更能提升味道,再配上多款新鮮蔬菜,非常完美嘅配合
- Dessert -

焙茶焦糖燉蛋 : 焦糖香脆甜蜜,燉蛋焙茶味濃郁,香氣十足,口感絲滑,為完美嘅晚餐作總結
Ours Tips : 每位客點一份 Main Course 或兩位點選晚市套餐,可以用優惠價 $1 換購原價 $68 法國時令生蠔一隻,每兩位可以換購10隻
2024-11-30