2021-04-08 164 瀏覽
餐廳位於上環地鐵站附近,非常方便 。今晚坐在一角的窗邊位,環境非常舒服開揚, 加上醉人的燈飾夜景, 令人悠然舒暢!落地大玻璃景色開揚,座位寬敞舒適 , 空間感大。兩杯Signature 各有特色, 在柔和的燈光下與男朋友把酒談心 ,氣氛浪漫!EARLGEY BITTERS $78~奶黄色非常搶眼,酒味較濃,苦中帶甜!STRAWBERRY BLOODY MARY $78~ 顏色鮮豔奪目,味道清新淡雅,最啱女士! 芝士煙肉焗大啡菇$98~面層鋪滿嫩滑芝士,焦香沒有奶羶味。大啡菇份量十足,充滿獨特的芝士煙肉香氣,份外好味!牛肝菌雜菌忌廉湯$78~細碎雜菌粒口感豐富, 牛肝菌的獨特味道令人難忘,配上自製鬆軟麵包, 滋味滿分!香煎鵝肝伴白松露烤菇意大利飯 $188~至愛鵝肝及白松露濃郁香惹,飯底 軟身入味!脆焗豬手伴密糖芥末醬 $238~份量同樣十足, 豬手外脆內嫩,味道不太鹹,香脆得來又好留到肉汁! 朱古力布朗尼伴雲呢拿雪糕 $88~嘩! 好喜歡這個賣相,非常吸引! 軟綿綿的雲呢拿雪糕配朱古力醬,絕配! 朱古力Brownie精緻小巧,香軟鬆綿,甜度適中! 一邊嘆酒一邊享受美食兼欣賞街外景色,

落地大玻璃景色開揚,座位寬敞舒適 , 空間感大。

香煎鵝肝白松露烤菇意大利粉

脆焗豬手

朱古力布朗尼伴雲呢拿雪糕

一邊嘆酒一邊享受美食兼欣賞街外景色, 渡過了一個浪漫的晚上!

2021-04-06
香煎鵝肝白松露烤菇意大利粉
脆焗豬手
朱古力布朗尼伴雲呢拿雪糕
2021-04-04 277 瀏覽
全間餐廳可望向街景,當然我哋早訂位,可以靠近窗邊😃😃,餐廳燈光、擺設佈局,營造了很好聊天的氣氛! 忌廉白酒煮青口帶有陣陣酒香,再加上香濃忌廉和新鮮肥美青口,味道十分配合👍🏻 牛肝菌雜菌忌廉湯健康牛肝菌含豐富營養,濃郁可口,加入蘑菇蓉,帶出濃湯的芳香美味。 蘇脆香草碎果仁焗羊架羊架有四肋骨,食落有點香草味,羊肉不是全熟,估計八成左右啦,但軟硬度就剛剛好,外皮還帶點脆口😋😋。 脆焗豬手伴密糖芥末醬每次去到餐廳,一看餐牌之後,看到焗豬手,很自然就會點上🤣🤣,脆皮德國豬手伴蜜糖芥末醬,德國豬手與啤酒、餐洒簡直是首選美食。ROSE ST PETER我特意點來一杯酒味香濃,而且帶有迷迭香味,清幽雅致☺️ 心情都正好多!PINEAPPLE MARGARITA果味較濃,最適合我高貴、優雅又有氣質的朋友淺嘗酒意。 雲呢拿雪糕酥盒士多啤梨黑醋醬美食當前,今晚又係啟動我的第二個胃,好好品嘗我好至愛。酥皮、軟軟外層盛滿了雲呢拿雪糕,可隨意添加黑醋醬送食,味道和視覺藝術已經取得滿分。😘😘😋滿足到呢!

粒粒肥美

牛肝菌雜菌忌廉湯

蘇脆香草碎果仁焗羊架

脆焗豬手伴密糖芥末醬

PINEAPPLE MARGARITA
果味較濃,最適合我高貴、優雅又有氣質的朋友淺嘗酒意。

雲呢拿雪糕酥盒士多啤梨黑醋醬
美食當前,今晚又係啟動我的第二個胃,好好品嘗我好至愛。

滿足到呢!
2021-04-02
粒粒肥美
1K
2021-04-02 202 瀏覽
今個月我生日,因為有限聚令,朋友們都不敢大多人一起同我慶生,分別約時間各自請我食飯,其中一個朋友揾到一間位於上環的Green Orange,佢話呢間餐廳裝潢簡潔,用上木製桌椅,除可增添一份古典氣色外,更能帶出一份歐陸感覺。安坐於這個悠閒舒適的環境下享受精緻美食,自然令人心情開朗,讓我們盡情放鬆。先來杯紅酒恭喜我生日!Mojo 02 Shiraz Barossa Valley Australia 2018 :深紅色的色澤,香醇口感豐富而結實。牛肝菌雜菌忌廉湯:濃滑忌廉湯加入了牛肝菌 ,可以品嚐到牛肝菌的香氣及濃郁口感。芝士煙肉焗大啡菇:啱啱上枱已經好香, 肉質爽滑厚身,菇味清香,加埋煙肉和芝士特別好味道!切開蘑菇汁漏哂出嚟, 好juice呀! 焗脆豬手伴蜜糖芥末醬:豬手焗至金黃色,廚師已經將豬手切開方便進食,入口皮脆肉嫩,配上蜜糖芥末醬味道更佳,很好吃!棒子朱古力蛋糕:蛋糕帶有濃濃的棒子朱古力香,再伴上一大球雲尼拿雪糕,絶佳的飯後甜品!Cappuccino香濃滑溜,邊飲邊傾下計,享受一下餐廳的優雅寧靜環境,一樂也!
先來杯紅酒恭喜我生日!
2021-03-22
2021-04-02 135 瀏覽
應朋友邀請,約在上環永樂街的"Green Orenge"意大利餐廳。 餐廳氣氛不錯,坐在窗旁拿着酒杯,透視街外行人往來有寫意感覺……。朋友稱這家餐廳食物味道好,飲品多選擇,尤其是Cocktail是她最喜歡的……還爲我點這杯PINEAPPLE MARGARITA面層的雪芭冰冰的,微微酸甜,充滿酒香和菠蘿香氣,口味清新。這杯EARLGREY BITTERS $ 78酒味比我那杯濃一點,顏色柔和漂亮!自家製熱乎乎的餐包特別鬆軟!牛肝菌什菌忌廉湯 $ 31非常順滑菌味香濃, 滿口餘韻!芝士煙肉焗大啡菇煙肉和芝士溶爲一體!甘香柔滑啡菇爽滑啖啖肉!口感豐富!酥脆香草碎果仁焗羊架 $ 288面層果仁香脆,點上醬汁味更鮮!切開呈粉紅色的肉質嫩滑甘香!脆焗猪手伴蜜糖芥苿醬 $ 238外皮卜卜脆肉質鬆軟咸香,點上醬汁更滋味!雲呢拿雪糕酥盒配士多啤梨黑醋醬$ 78很漂亮的甜點~下層香脆的酥盒與軟滑雪糕加上黑醋醬汁令味蕾有多重感受!令人回味的晚餐!美酒佳餚!大滿足!是一間有質素的餐廳!

還爲我點這杯PINEAPPLE MARGARITA
面層的雪芭冰冰的,微微酸甜,充滿酒香和菠蘿香氣,口味清新。

這杯EARLGREY BITTERS $ 78
酒味比我那杯濃一點,顏色柔和漂亮!

自家製熱乎乎的餐包特別鬆軟!

牛肝菌什菌忌廉湯 $ 31
非常順滑菌味香濃, 滿口餘韻!

芝士煙肉焗大啡菇
煙肉和芝士溶爲一體!甘香柔滑啡菇爽滑啖啖肉!口感豐富!

酥脆香草碎果仁焗羊架 $ 288
面層果仁香脆,點上醬汁味更鮮!

切開呈粉紅色的肉質嫩滑甘香!

脆焗猪手伴蜜糖芥苿醬 $ 238
外皮卜卜脆肉質鬆軟咸香,點上醬汁更滋味!

雲呢拿雪糕酥盒配士多啤梨黑醋醬
很漂亮的甜點~
下層香脆的酥盒與軟滑雪糕加上黑醋醬汁令味蕾有多重感受!

令人回味的晚餐!美酒佳餚!大滿足!
是一間有質素的餐廳!
2021-04-01
  • 牛肝菌雜菌忌廉湯
  • 脆焗豬手伴蜜糖芥末汁
2021-04-01 123 瀏覽
好友生日,搵間好坐,好味道又有酒飲嘅地方同佢慶祝吓! 同事介紹左[ Green Orenge]俾我,係西餐廳有酒飲,喺上環永樂街,內街唔嘈都幾易揾到。 燈光柔和我地坐喺窗邊位望街景,幾 舒服。 先叫两杯 Cocktail同好友乾吓杯先!一杯ROSE ST PETER 78元有香草同酒香,入囗甜甜地,我點左杯~EARLGREY BITTERS 78元酒精比例唔重,有葡萄柚子嘅苦瀝味,甘中帶微甜, 幾清新!牛肝菌什菌忌廉湯 31元非常幼滑!陣陣菌香樸鼻!好 creamy ,份量比一般餐廳嘅大碗。忌廉白酒煮青口 128元覺得口味幾新鮮,平時淨係白酒或清酒煮,原來忌廉加白酒都咁好味,除咗酒香多左一重忌廉嘅香滑, 青口好鮮甜彈牙!香煎鵝肝伴白松露烤菇意大利飯 188元鵝肝甘香肥美同菇好夾,飯粒糯中帶爽每口 散發菇香!甜品~朱古力布朗尼伴雲呢拿要糕88元賣相好靚!朱古力布朗尼熱辣辣同雪糕冷熱對比好特別嘅囗感!羊架好香!肉質嫩滑外皮果仁好鬆脆香口!有四條骨份量,真係好滋味! 好滿意,食物好有質素!埋單仲有20%折扣,好抵食!性價比高餐廳!
好友生日,搵間好坐,好味道又有酒飲嘅地方同佢慶祝吓!
燈光柔和我地坐喺窗邊位望街景,幾 舒服。

先叫两杯 Cocktail同好友乾吓杯先!
一杯ROSE ST PETER 78元
有香草同酒香,入囗甜甜地

我點左杯~
EARLGREY BITTERS 78元
酒精比例唔重,有葡萄柚子嘅苦瀝味,甘中帶微甜, 幾清新!

牛肝菌什菌忌廉湯 31元
非常幼滑!陣陣菌香樸鼻!
好 creamy ,份量比一般餐廳嘅大碗。

忌廉白酒煮青口 128元

香煎鵝肝伴白松露烤菇意大利飯 188元
鵝肝甘香肥美同菇好夾,飯粒糯中帶爽每口 散發菇香!

甜品~
朱古力布朗尼伴雲呢拿要糕
88元
賣相好靚!朱古力布朗尼熱辣辣同雪糕冷熱對比好特別嘅囗感!
[IMG:7
酥脆香草碎果仁焗羊架
288元

好滿意,食物好有質素!埋單仲有20%折扣,好抵食!
性價比高餐廳!
2021-03-29
  • EARLGREY BITTERS
  • ROSE ST PETER
  • 牛肝菌雜菌忌廉湯
  • 忌廉白酒煮青口
  • 朱古力布朗尼伴雲呢拿雪糕
2021-04-10 0 瀏覽
今日同朋友上環食飯,佢帶咗我去一間上樓餐廳,離地鐵站出口10分鐘,上到去見到餐廳裝修幾精緻幾舒服,坐落地玻璃旁望住街上嘅行人路過,都幾寫意,見到呢度有個酒吧,叫了他們推介的一杯德國嘅白酒,酒味道有啲複雜,帶少少甜,果味好重。前菜煎鵝肝配紅酒燴梨,鵝肝煎得好香口,加上紅洒醃製過嘅梨,酸酸甜甜有解膩嘅作用,旁邊嘅黑醋味道好配合,堤升層次。芝士明太子焗大啡菇,啡菇入口好濕潤,一啲都唔乾,配埋融化咗嘅芝士同埋少少明太子嘅鹹香,味道好豐富!點了松露雜菌忌廉湯,松露香氣十分豐富,整個湯入口充滿菇嘅香味。配上他們意式及芝麻味餐包,非常好味,而包仲係熱辣辣非常鬆軟。黃金蟹肉意大利燉飯,飯入口非常清甜,充滿南瓜的味道,鹹蛋黃的顏色非常之艷麗,加上少少蟹肉同埋啲香菇點綴,味道不錯,飯本身粒粒分明,形狀圓潤,最緊要有米香又不會太過硬身。醬燒美國豬仔骨,入口味道非常之香濃有種BBQ醬的味道,酸酸甜甜有啲辣,豬仔骨分量非常之多,肉質剛剛好,不會太冧,黐骨嘅位置依然爽口。最後點了火焰香蕉配雪糕,上枱淋上火焰,賣相好吸引,甜品有焗熟了的香蕉加上雪糕,再加上蛋白再用火槍火炙表面,整體配合唔錯,唔太甜,香蕉焗熟了帶出不
最後點了火焰香蕉配雪糕,上枱淋上火焰,賣相好吸引,甜品有焗熟了的香蕉加上雪糕,再加上蛋白再用火槍火炙表面,整體配合唔錯,唔太甜,香蕉焗熟了帶出不一樣的甜味。
餐廳整體幾舒服,裝修幾雅致,食物比預期中更出色。
2021-04-10 7 瀏覽
本身已經喺中上環返工,其實放工通常都想去第二區搵食,但同事介紹上環地鐵站附近有一間叫Green Orange的西餐質素唔錯,咁就一於試吓。6:30到達餐廳時,人數不算多,我們被安排坐在落地玻璃位置,環境開陽感覺舒服,餐廳氣氛走輕鬆路線,燈光昏暗,最啱飲一杯慢慢等食嘢。於是就點左杯店員介紹嘅德國白酒,Fresh一下等開餐。前菜分別點咗香煎鵝肝伴紅酒燴梨及芝士煙肉焗大啡菇。鵝肝火候煎得剛剛好,外脆內軟,而梨就用紅酒浸過夜,吸收咗紅酒嘅香味,配以鵝肝食可以中和當中的油膩感。而大啡菇就將炒香的煙肉,加芝士再焗,散發出濃濃的菇香。再配以大量沙律菜,感覺都算清新。再嚟就飲返個牛肝菌雜菌忌廉湯,這個湯沒有想像中的很重的菇味,反而配合忌廉香滑,口感剛剛好。主菜點了醬燒美國豬仔骨,上枱時已將骨切條,方便我們 Share食。豬仔骨的份量非常多,上面鋪滿燒烤醬汁,甜甜酸酸,還帶有輕微的辣味,同樣配以沙律菜食,感覺健康一點。最後還點了黃金蟹肉意大利飯,一上枱看見黃黃的意大利飯,原來是加入了南瓜蓉,使整個飯充滿南瓜的甜香味,但亦食到啖啖的蟹肉,食完這碟飯後,飽肚感覺啱啱好。但店員推介的甜品還是心郁郁想試一試:火

於是就點左杯店員介紹嘅德國白酒,Fresh一下等開餐。

前菜分別點咗香煎鵝肝伴紅酒燴梨及芝士煙肉焗大啡菇。

但店員推介的甜品還是心郁郁想試一試:火焰香蕉配雪糕。首先是將整條香蕉連皮烤焗,所以香蕉的表皮已經全黑,裏面就軟糯,所以甜味就更加突出。上面還鋪滿雲呢拿雪糕及蛋白,上枱時再淋上點火的甜酒,將蛋白烤出多一份炭香,使整個甜品視覺上都加了很多分👍

整體而言餐廳的環境氣氛及食物都很不錯,而地點亦非常方便,相信下次會約朋友一齊再試其他東西。
2021-04-07
2021-04-09 0 瀏覽
好朋友生日,當然要搵間有水準又有情調的餐廳請佢食餐生日飯。同事介紹上環永樂街有間Green Orange ,裝修設計都好有情調,食物高質,好適合聚會用餐!餐廳招呼週到,知道朋友生日,還介紹一枝Robertson Wine,白酒帶有水果甜味,酸甜度適中,容易入口。焗蟹肉酥皮,蟹肉鮮味十足,加埋焗得香脆又有牛由香味既酥皮盒,真係好食到停唔到口。蟹肉南瓜濃湯,南瓜的味道很甜也很濃,湯底的鮮甜厚實,加入蟹肉可為南瓜湯濃郁的澱粉質地增添多層次的口感。香煎鵝肝伴白松露烤菇意大利飯,鵝肝肥美嫩滑、入口即化。濃郁的菇菌香氣,清新怡人,飯粒綿軟而香濃 。甜品榛子朱古力蛋糕,口感細滑,楱子味香濃,拼雲尼拿雪糕香甜美味!Cappuccino牛奶比例少,咖啡的味道較明顯,牛奶、咖啡混著綿密奶泡充滿口腔的感覺,不加糖也能感覺到甜味。

2021-04-08 7 瀏覽
同事最近慶祝生日,推薦了一間樓上西餐廳給我,住在港島,當然快快找一個晚上去試試。一入餐廳門口,很古色古香的,深木色為主,昏暗的燈光,吊燈吊扇,很有情調。店員十分殷勤,為我們送上暖水和餐包。餐包熱烘烘,沾上橄欖油和黑醋,黑芝麻很香。蟹肉南瓜湯,南瓜湯濃郁,每一匙羹都有蟹肉。我們點了燒芝士明太子大啡菇,芝士炙燒很香,一切開流出很多醬汁,明太子汁和洋蔥粒。燒豬肋骨,燒烤醬汁香甜惹味,豬肋骨十分腍,加上沙律菜,焗薯,滋味無窮。番紅花蟹肉海鮮意粉,蟹肉份量十分多,而且忌廉相當厚重,味道濃郁,蕃紅花粉增添了顏色。飲品選了熱紅棗茶,滋潤養生,最適合我這些中女😂fruit punch甜甜生果香。最後當然要吃甜品。檸檬雪葩,十分之冰凍。酸酸的,去油解膩。

蟹肉南瓜湯,南瓜湯濃郁,每一匙羹都有蟹肉。

飲品選了熱紅棗茶,滋潤養生,最適合我這些中女😂
fruit punch甜甜生果香。

最後當然要吃甜品。檸檬雪葩,十分之冰凍。酸酸的,去油解膩。
2021-03-23
2021-04-05 18 瀏覽
今日喺中區出job,放工就約個朋友喺上環食飯。哩間餐廳我以前都有幫襯食lunch,唔訂位都幾難食得到,今次係第一次食dinner。坐低冇耐就叫咗兩杯餐前酒,我試左 Liebfraumilch,非常易入口,最啱女生飲。Starter 叫左焗蟹肉酥皮 - 酥皮好鬆化,而且超多蟹肉,推介!蟹肉南瓜濃湯 - 勁多蟹肉,而且南瓜味好出,好濃郁虎蝦海鮮濃湯 - 呢個湯真係好濃,又多海鮮蟹肉意大利飯 - 我最鍾意試香港餐廳嘅意大利飯,哩個好啱香港人口味,唔會好硬,忌廉香濃多汁焗豬手 - 皮脆肉滑,配菜都好出色,份量好大,兩個人食唔晒火焰香蕉伴雪糕 - 個火都好強勁,但由於好多雪糕,唔會話燒到啲雪糕溶晒另外叫左杯Lychee Martini同Shiso Greeny
今日喺中區出job,放工就約個朋友喺上環食飯。

蟹肉南瓜濃湯 - 勁多蟹肉,而且南瓜味好出,好濃郁

虎蝦海鮮濃湯 - 呢個湯真係好濃,又多海鮮

焗豬手 - 皮脆肉滑,配菜都好出色,份量好大,兩個人食唔晒

2021-03-23
  • 焗蟹肉酥皮
  • 蟹肉南瓜忌廉湯
2021-03-31 107 瀏覽
同事約我放工一齊食飯,但我唔想去太遠,佢帶我嚟Green Organe,餐廳位於上環的一鐘商業大廈2樓全層,裝飾帶點格調,有落地玻璃可看望街景,帶點氣氛感✨。我哋先點兩杯雞尾酒及生蠔做頭盤。🍸我的ROSSY ST PETER $78,口感清新怡人,以整條Rose Mary香草做裝飾🌿,幾靚~🥃同事的EARL GREY NIGRONI $78,以伯爵茶為主,微微甜橙嘅香氣配以較濃烈嘅酒精,她很喜歡。🦪時令生蠔$116今日嘅時令生蠔係法國生蠔,珍寶size,豐滿,而且很鮮甜。好舒服談天說地一會後,開始我哋美味的晚餐:🦀蟹肉南瓜濃湯 $78香甜美味嘅南瓜濃湯,入口順滑,加上鮮甜嘅蟹肉,即時變得很豪華。🍖醬燒美國豬仔骨 $238原條豬仔骨配以秘製嘅醬汁,醬汁口感帶甜,豬仔肉肉質十分嫩滑而且好入味😋。🍝煙燻蟹肉明太子忌廉汁闊條麵 $178以煙燻蟹肉、明太子、忌廉、橄欖油製成,口味簡單細膩,很掛汁,微微的煙燻味還令我增加食慾。🔥🍦火焰香蕉配雪糕 $88我哋見到隔離枱點咗呢個甜品,好靚,我哋兩個即刻點一客。甜品上枱後,店員淋上冧酒,整個甜品即時變成火焰雪山,我倆好像小朋友一樣,好開心😂。面層係用蛋白

我哋先點兩杯雞尾酒及生蠔做頭盤。

🦪時令生蠔$116
今日嘅時令生蠔係法國生蠔,珍寶size,豐滿,而且很鮮甜。

好舒服談天說地一會後,開始我哋美味的晚餐:
🦀蟹肉南瓜濃湯 $78

🍖醬燒美國豬仔骨 $238

🍝煙燻蟹肉明太子忌廉汁闊條麵 $178

🔥🍦火焰香蕉配雪糕 $88
我哋見到隔離枱點咗呢個甜品,好靚,我哋兩個即刻點一客。
甜品上枱後,店員淋上冧酒,整個甜品即時變成火焰雪山,我倆好像小朋友一樣,好開心😂。面層係用蛋白打成嘅蛋白霜,配以雲呢拿雪糕及香蕉一齊食,為我們這頓晚餐,畫上甜美句號。
2021-03-30 29 瀏覽
本身我什麼都吃,所以收到電話餐牌時亦沒有改動。薯仔沙律切成正方形一小粒,爽口又有蒜香味。蕃茄蒜蓉包麵包條爽脆得來不會刮口,一咬即脆,蒜蓉番茄醬辛辣開胃,粒粒番茄分明。魚湯煮蜆蜆肉本身很重鮮味,魚湯濃郁得來又不會過咸,吃完蜆肉,一啖啖把湯也喝掉。烤墨魚粒在旁的綠色醬汁是用意大利番茜和蒜蓉等材料打成泡沫狀,即席吱出來,辛辣嗆鼻的風味很獨特。墨魚粒每粒都爽口彈牙,很有口感。橄欖油蒜蓉蝦新鮮的蝦肉浸在熱辣辣的橄欖油中間要盡快拿起來食,啖啖的蝦肉又有蒜香味,夾著蒜片一起吃,無得彈!西班牙凍湯凍湯達到恰到好處的冰涼口感。野苺雪芭中間過渡用來清新味蕾,微酸微甜,又冰凍。西班牙海鮮飯今晚的重頭戲,不需要沾檸檬汁,完美的魚湯煮入炒飯中,久違了高質的西班牙炒飯,粒粒飯都是完完全全索滿海鮮魚香味道。另外面頭的鮮蝦和蜆肉都是錦上添花。食物不論食材到烹調方法都是很高質,加上店員會細心解說每道菜,令到我們更加有認識,好圓滿的一餐。
本身我什麼都吃,所以收到電話餐牌時亦沒有改動。

薯仔沙律
切成正方形一小粒,爽口又有蒜香味。

西班牙凍湯
凍湯達到恰到好處的冰涼口感。

野苺雪芭
中間過渡用來清新味蕾,微酸微甜,又冰凍。

2021-03-30 18 瀏覽
朋友約我喺上環食飯,帶咗我嚟呢間喺樓上嘅餐廳,話要同我一齊食高質素西餐😆😋我哋叫咗幾樣食物 share:- $116嘅「時令生蠔 兩隻」:兩隻巨型生蠔幾乎有手掌咁大😋,賣相好掂🤩,生蠔肉質爽滑,有淡淡嘅海水味,一大啖擺落口,非常鮮美,大滿足😋- $98嘅「芝士煙肉焗大啡菇」:焗溶咗嘅芝士🧀同煙肉都有鹹香,更加帶出大啡菇嘅鮮甜😋- $178嘅「煙燻蟹肉明太子忌廉汁闊條麵」:煮得creamy, 意大利闊條麵好軟熟,口味非常大眾化; 仲有唔少嘅蟹肉,差唔多啖啖都食到😋- $238嘅「醬燒美國豬仔骨」:豬仔骨燒得好腍,一咬所有肉就離骨,又juicy,好味😋,配上紅卜卜嘅BBQ Sauce 同茄汁,食落就更加開胃滋味😋- $88嘅「火焰香蕉配雪糕」:上桌嘅時候加燒着咗嘅烈酒,火光熊熊🔥🔥,幾乎燒咗成分鐘,相當吸睛🤩- $78嘅 ROSSY ST PETER :朋友話感覺清新😋- $78嘅 EARL GREY NIGRONI :味道濃郁好飲😋

我哋叫咗幾樣食物 share: