32
13
3
等級4
669
0
2020-06-26 0 瀏覽
難得平日放假當然要同朋友揀啲想去嘅Cafe食下野啦!今日同朋友嚟到黃埔呢個小天地其實隱藏咗好多意想不到嘅cafe呢份平凡中突顯不平凡嘅蛋治用上丹麥麵包感覺麵包有略為烘烤過咬落帶有些少脆身感覺配上簡單嘅日式滑蛋雞蛋並非做到流質感覺而係平時食到嘅厚厚蛋治食落去有種好滿足嘅感覺😋.除此之外伴上沙律菜醬汁比較少,幸好嘅係沙律菜都幾新鮮不過如果有多啲醬汁半碟就更加好啦.呢份嘅厚厚蛋治同朋友一齊share另外仲食咗佢哋嘅咖喱雞扒飯日式嘅咖喱雞扒飯外型唔算太過吸引所以都冇刻意影相味道中規中矩,日式咖喱味道都唔錯💕.不過最估唔到嘅係平日晏晝時間都幾多人就算平日去食Cafe都未必可以感受到一片寧靜不過整個環境都好舒服有機會都會再過嚟食下野嘅☺️
更多
難得平日放假
當然要同朋友揀啲想去嘅Cafe食下野啦!
今日同朋友嚟到黃埔呢個小天地
其實隱藏咗好多意想不到嘅cafe

0 瀏覽
0 讚好
0 留言


0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

呢份平凡中突顯不平凡嘅蛋治用上丹麥麵包
感覺麵包有略為烘烤過
咬落帶有些少脆身感覺
配上簡單嘅日式滑蛋
雞蛋並非做到流質感覺而係平時食到嘅厚厚蛋治
食落去有種好滿足嘅感覺😋
.
除此之外伴上沙律菜
醬汁比較少,幸好嘅係沙律菜都幾新鮮
不過如果有多啲醬汁半碟就更加好啦
.
呢份嘅厚厚蛋治同朋友一齊share

0 瀏覽
0 讚好
0 留言
另外仲食咗佢哋嘅咖喱雞扒飯
日式嘅咖喱雞扒飯外型唔算太過吸引
所以都冇刻意影相
味道中規中矩,日式咖喱味道都唔錯💕
.
不過最估唔到嘅係平日晏晝時間都幾多人
就算平日去食Cafe都未必可以感受到一片寧靜
不過整個環境都好舒服
有機會都會再過嚟食下野嘅☺️
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-06-26
用餐途徑
堂食
人均消費
$150 (午餐)
等級2
25
0
2020-05-31 572 瀏覽
評分:🐷🐷🐷🐷(5🐷滿分)日系cafe向來都係以森林作為主題,&green都唔例外,由外(個名)到內(裝飾)都洋溢着森林風。&green既另一特色就係空間感,寬闊既空間讓食客可以好好享受self time。如果想做下野諗下野搵下靈感,建議較早既時間黎,人小小唔洗趕住走。講番食物先,好中意佢地set既配搭,好清新、份量岩岩好,冇腸仔唔怕肥唔怕熱氣,蛋、牛油果同三文魚都好新鮮,加埋杯americano,cafe黎講好抵食啊~
更多
評分:🐷🐷🐷🐷(5🐷滿分)


日系cafe向來都係以森林作為主題,&green都唔例外,由外(個名)到內(裝飾)都洋溢着森林風。&green既另一特色就係空間感,寬闊既空間讓食客可以好好享受self time。如果想做下野諗下野搵下靈感,建議較早既時間黎,人小小唔洗趕住走。

50 瀏覽
0 讚好
0 留言


講番食物先,好中意佢地set既配搭,好清新、份量岩岩好,冇腸仔唔怕肥唔怕熱氣,蛋、牛油果同三文魚都好新鮮,加埋杯americano,cafe黎講好抵食啊~
Set 
$86
31 瀏覽
0 讚好
0 留言
Americano 
26 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-05-30
用餐途徑
堂食
人均消費
$86 (午餐)
推介美食
Set 
$ 86
Americano 
等級3
32
0
2020-05-24 382 瀏覽
呢排為左慳口罩😷一星期出兩次街咋~.返兜呢間之前去過既cafe💕 好有文青feel同日本風 當去左旅行同幫襯下小店😂💛 ..strawberry pancake ($75).🍓🍓好甜!!pancake 係煎到外脆內軟咁好正😛😛 個blueberry jam 好足料 有好大粒藍莓係果醬入面 靚野黎! 但係pancake得兩塊🤣大胃王就唔夠食la🤣New York cheesecake ($45)caramel latte($40)💕芝士甜而不膩 caramel latte既 caramel就係個花花 pattern 🌸 果度!好有技巧~畫得好對稱 好靚🤪值得一試!
更多
呢排為左慳口罩😷一星期出兩次街咋~
.
返兜呢間之前去過既cafe💕 好有文青feel同日本風 當去左旅行同幫襯下小店😂💛 .
.
strawberry pancake ($75)
.
🍓🍓好甜!!pancake 係煎到外脆內軟咁好正😛😛 個blueberry jam 好足料 有好大粒藍莓係果醬入面 靚野黎! 但係pancake得兩塊🤣大胃王就唔夠食la🤣


New York cheesecake ($45)
caramel latte($40)💕
芝士甜而不膩 caramel latte既 caramel就係個花花 pattern 🌸 果度!好有技巧~畫得好對稱 好靚🤪值得一試!
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
36
0
這間Cafe 已在黃埔開左一段時間日式的咖啡店唔係我的First Choice 咖啡店 少少怕日式的西餐不過我中意佢前鋪後Office 既概念 將中意既野融入生活簡單既生活 工作於生活 非常和諧.Smoked Salmon Sandwich 煙三文魚三文字👍用左丹麥麵包 比較奶香口感似牛角包 我一直都好中意的麵包👉三文魚正正常常 這個配搭唔會太差推介指數: ⭐⭐⭐/5.Mentaiko Pasta Salad 明太子意粉沙律👍夏日最岩食冰冰涼涼的野 話係意粉其實係素麵👍柚子醋加D海鮮 明太子的味道 非常開胃 可以食多2口👍日式煮法的意粉沙律 唔係沙津汁 都幾好食清新爽口 麵質唔太淋推介指數: ⭐⭐⭐⭐/5.💁服務: 半自助 自己落單 有人送上你張枱⛲環境: 日式木系設計Cafe 燈光柔和 好舒服 後面仲係Office 我都想擁有這樣的辦公室 
更多
這間Cafe 已在黃埔開左一段時間
日式的咖啡店唔係我的First Choice 咖啡店 少少怕日式的西餐
不過我中意佢前鋪後Office 既概念 將中意既野融入生活
簡單既生活 工作於生活 非常和諧
.
Smoked Salmon Sandwich 煙三文魚三文字
👍用左丹麥麵包 比較奶香口感似牛角包 我一直都好中意的麵包
👉三文魚正正常常 這個配搭唔會太差
推介指數: ⭐⭐⭐/5
.
Mentaiko Pasta Salad 明太子意粉沙律
👍夏日最岩食冰冰涼涼的野 話係意粉其實係素麵
👍柚子醋加D海鮮 明太子的味道 非常開胃 可以食多2口
👍日式煮法的意粉沙律 唔係沙津汁 都幾好食清新爽口 麵質唔太淋
推介指數: ⭐⭐⭐⭐/5
.
💁服務: 半自助 自己落單 有人送上你張枱
⛲環境: 日式木系設計Cafe 燈光柔和 好舒服 後面仲係Office 我都想擁有這樣的辦公室 
24 瀏覽
0 讚好
0 留言
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
16 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
73
0
2020-05-07 415 瀏覽
原本去NOC,太多人排隊最後轉左去呢間。都係諗住搵個地方坐低做吓嘢食下野,所以佢係一個好重要嘅元素,點知去到嘅時候Wi-Fi入唔到有啲失望,去到中途無啦啦又入得返。食咗少少野先去所以叫咗pancake,聽聞個飯好食,然後同行嘅叫咗沙律個樣都唔錯。不過係佢普通麻麻哋,個cream嚟到就已經好似用溶哂咁。
更多
原本去NOC,太多人排隊最後轉左去呢間。
都係諗住搵個地方坐低做吓嘢食下野,所以佢係一個好重要嘅元素,點知去到嘅時候Wi-Fi入唔到有啲失望,去到中途無啦啦又入得返。
食咗少少野先去所以叫咗pancake,聽聞個飯好食,然後同行嘅叫咗沙律個樣都唔錯。不過係佢普通麻麻哋,個cream嚟到就已經好似用溶哂咁。
32 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
66
0
2020-04-29 464 瀏覽
黃埔區的coffee shop唔多,平時亦都好少黎呢區,NOC已經去過兩次,今次有事路過黃埔即管睇下有無其他啱食既cafe,就發現左呢間&green。早上11點開門,做完野過到黎啱啱好。買嘢食嘅時候先至發現原來自己冇現金😂 小店又唔收卡,焗住去OK㩒錢。第一次黎就叫左個egg salad sandwich,一杯skim milk latte。未到12點無得叫set,價錢方面偏貴,咖啡一杯都40幾。餐廳的環境唔錯,夠大又舒適,上餐時仲連濕紙巾送上。Egg salad sandwich 的炒蛋好厚身,啱哂我呢d蛋控😍啖啖都係滑蛋,滿足的感覺!三文治的包底都好特別,第一次食呢一種包,好似方包形的牛角包咁,外皮係牛角包嘅酥皮,白色麵包的部分同樣好似牛角包入面甘鬆軟,無諗過個三文治係用呢種包,配出黎好好食😋👍🏽 至於呢杯偏貴的咖啡,味道都唔錯既,飲落去都順滑,雖然依然係覺得真係有啲貴😂😂整體來講都算唔錯,係一個休息chill下的地方。
更多
黃埔區的coffee shop唔多,平時亦都好少黎呢區,NOC已經去過兩次,今次有事路過黃埔即管睇下有無其他啱食既cafe,就發現左呢間&green。

早上11點開門,做完野過到黎啱啱好。買嘢食嘅時候先至發現原來自己冇現金😂 小店又唔收卡,焗住去OK㩒錢。

第一次黎就叫左個egg salad sandwich,一杯skim milk latte。未到12點無得叫set,價錢方面偏貴,咖啡一杯都40幾。

34 瀏覽
0 讚好
0 留言

餐廳的環境唔錯,夠大又舒適,上餐時仲連濕紙巾送上。
Egg salad sandwich 的炒蛋好厚身,啱哂我呢d蛋控😍啖啖都係滑蛋,滿足的感覺!

14 瀏覽
0 讚好
0 留言

三文治的包底都好特別,第一次食呢一種包,好似方包形的牛角包咁,外皮係牛角包嘅酥皮,白色麵包的部分同樣好似牛角包入面甘鬆軟,無諗過個三文治係用呢種包,配出黎好好食😋👍🏽

15 瀏覽
0 讚好
0 留言

至於呢杯偏貴的咖啡,味道都唔錯既,飲落去都順滑,雖然依然係覺得真係有啲貴😂😂
整體來講都算唔錯,係一個休息chill下的地方。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
111
0
2020-04-02 643 瀏覽
And green 前排約咗朋友小聚黎到紅磡呢間穩世cafe暫時離開市區輕鬆食一餐下午茶-呢度環境確實非常清靜裝修簡樸舒服坐位寬敞岩曬小聚傾偈-******************************-🔅Egg salad sandwich $62厚厚嘅雞蛋非常幼滑蛋香濃郁麵包鬆軟配以沙律好醒胃-🔅Pork Udon$88豬肉片有好多片豬肉嫩滑唔靭烏冬幼滑🔅Salted caramel Banana Pancake $75班戟鬆軟香蕉配焦糖醬好味一貫甜品水準-*****************************
更多

And green

前排約咗朋友小聚
黎到紅磡呢間穩世cafe
暫時離開市區
輕鬆食一餐下午茶
-
呢度環境確實非常清靜
裝修簡樸舒服
坐位寬敞
岩曬小聚傾偈
-
******************************
-
🔅Egg salad sandwich $62
厚厚嘅雞蛋非常幼滑
蛋香濃郁
麵包鬆軟
配以沙律好醒胃
-
🔅Pork Udon$88
豬肉片有好多片
豬肉嫩滑唔靭
烏冬幼滑

🔅Salted caramel Banana Pancake $75
班戟鬆軟
香蕉配焦糖醬好味
一貫甜品水準
-
*****************************
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
26 瀏覽
0 讚好
0 留言
29 瀏覽
0 讚好
0 留言
20 瀏覽
0 讚好
0 留言
31 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
31
0
2020-02-17 835 瀏覽
今日想抖下chill下,但係九龍真係好難搵到一間舒舒服服嘅Cafe俾你休息。呢間就唔同啦,唔單止環境好chill,日系嘅裝修,飲品,甜品都好唔錯架!我地叫左兩個唔同嘅飲品Sweet potato latte ($42) & Passion orange squash ($52)Latte 有蕃薯味但唔會太甜,又唔會太膩,真係好好味。Squash 都唔錯,但朋友話個味比以前淡左,無咁好味。甜品方面,我地叫左Homemade Berries sauce pancake($72)Homemade sauce 係藍莓為主,有藍莓嘅原味有有果jam嘅感覺。 pancake真係好好味,食得出係牛油煎嘅,香得黎又夠鬆軟,唔錯!
更多
今日想抖下chill下,但係九龍真係好難搵到一間舒舒服服嘅Cafe俾你休息。
呢間就唔同啦,唔單止環境好chill,日系嘅裝修,飲品,甜品都好唔錯架!

我地叫左兩個唔同嘅飲品

Sweet potato latte ($42) & Passion orange squash ($52)
12 瀏覽
0 讚好
0 留言

Latte 有蕃薯味但唔會太甜,又唔會太膩,真係好好味。

Squash 都唔錯,但朋友話個味比以前淡左,無咁好味。

甜品方面,我地叫左Homemade Berries sauce pancake($72)
11 瀏覽
0 讚好
0 留言

Homemade sauce 係藍莓為主,有藍莓嘅原味有有果jam嘅感覺。 pancake真係好好味,食得出係牛油煎嘅,香得黎又夠鬆軟,唔錯!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-12-01
用餐途徑
堂食
人均消費
$75 (下午茶)
等級1
1
0
2020-02-16 540 瀏覽
今日去黃埔 the green食野,我同我先生坐左係張四人檯, 當時仲有其他空枱, 冇人坐 。有個聽唔明廣東話的黃皮膚人行埋黎, 佢啲食物未嚟到之前已冇戴口罩,坐喺我隔離。 非常時期,大家就避忌啲可可少少啦,唔該! 但係佢唔係囉。 仲要我一個女人仔出聲, 我講: 我有朋友嚟㗎, 你可唔可以坐第二到?佢就呆咗秒,然後答我: 哦之後坐咗喺我先生隔離,其實都係同一張枱。然後佢開始咳左一聲。 我頂你個肺呀, 你有病就唔該及早治療啦!我同我先生怕咗佢,我地搬咗佢後面另外張枱度坐, 急急食埋餘下嘅食物就走。食緊途中,條 pk 除咗冇戴口罩咳之外,仲打咗個乞痴,當然冇掩蓋把口同埋冇帶口罩啦。我忍唔住同當時候的沖咖啡哥哥仔講, 大佬呀!你有嗰啲咁嘅客,你叫其他人點係度食嘢呀? 係咪有啲嘢你要做呀?最後尾我唔知哥哥仔, 結果有冇做過任何嘢,因為我唔想多留一刻中。the Green d 野係尚算好食, 但因為近理大宿舍,實在太多唔聽廣東話嘅黃皮膚人出沒。大家小心。
更多
今日去黃埔 the green食野,我同我先生坐左係張四人檯, 當時仲有其他空枱, 冇人坐 。有個聽唔明廣東話的黃皮膚人行埋黎, 佢啲食物未嚟到之前已冇戴口罩,坐喺我隔離。 非常時期,大家就避忌啲可可少少啦,唔該! 但係佢唔係囉。 仲要我一個女人仔出聲, 我講: 我有朋友嚟㗎, 你可唔可以坐第二到?
佢就呆咗秒,然後答我: 哦
之後坐咗喺我先生隔離,其實都係同一張枱。
然後佢開始咳左一聲。 我頂你個肺呀, 你有病就唔該及早治療啦!
我同我先生怕咗佢,我地搬咗佢後面另外張枱度坐, 急急食埋餘下嘅食物就走。食緊途中,條 pk 除咗冇戴口罩咳之外,仲打咗個乞痴,當然冇掩蓋把口同埋冇帶口罩啦。

我忍唔住同當時候的沖咖啡哥哥仔講, 大佬呀!你有嗰啲咁嘅客,你叫其他人點係度食嘢呀? 係咪有啲嘢你要做呀?

最後尾我唔知哥哥仔, 結果有冇做過任何嘢,因為我唔想多留一刻中。

the Green d 野係尚算好食, 但因為近理大宿舍,實在太多唔聽廣東話嘅黃皮膚人出沒。

大家小心。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
42
0
2020-01-12 735 瀏覽
第一次黎呢間Coffee shop,雖然今日星期日tea time,都唔係等左好耐位就坐低左。整體環境都好舒適,十分干淨,仲播住啲日文歌,超有去左日本既感覺!呢度係先比錢,再由員工送餐過黎。收銀哥哥超nice同有禮貌,仲推介咗佢地既人氣pancake,終是我就決定試一試!叫左個Roasted beef sandwich ($78) 同埋Caramel Banana Pancake ($75) 加一杯Mocha($45)。等左都唔算好耐,大概15分鐘就送到!Mocha 4.5/5口感好滑,個朱古力味道都好特別,唔係沖劑個啲朱古力味,唔會好甜,值得一試!拉花圖案都好特別,唔係普通個啲心形拉花,睇得出有花心思去拉!Roasted beef sandwich 4/5兩份三文治加有沙律伴碟,睇落好似好細份,但食哂都幾飽下!牛肉三文治咬落有層次,醬汁都好特別,包底係用丹麥toast,有烘過,但可能放左一陣,唔係脆卜卜個啲,包既口感係比較軟熟,我幾中意!同埋我最中意係沙律個醬,有啲甜甜的味道,似係用咗蜜糖芥末醬,幾特別!Caramel Banana Pancake 4.5/5Pancake十分精緻,
更多
第一次黎呢間Coffee shop,雖然今日星期日tea time,都唔係等左好耐位就坐低左。整體環境都好舒適,十分干淨,仲播住啲日文歌,超有去左日本既感覺!呢度係先比錢,再由員工送餐過黎。收銀哥哥超nice同有禮貌,仲推介咗佢地既人氣pancake,終是我就決定試一試!叫左個Roasted beef sandwich ($78) 同埋Caramel Banana Pancake ($75) 加一杯Mocha($45)。等左都唔算好耐,大概15分鐘就送到!
Mocha 4.5/5
口感好滑,個朱古力味道都好特別,唔係沖劑個啲朱古力味,唔會好甜,值得一試!拉花圖案都好特別,唔係普通個啲心形拉花,睇得出有花心思去拉!


Roasted beef sandwich 4/5
兩份三文治加有沙律伴碟,睇落好似好細份,但食哂都幾飽下!牛肉三文治咬落有層次,醬汁都好特別,包底係用丹麥toast,有烘過,但可能放左一陣,唔係脆卜卜個啲,包既口感係比較軟熟,我幾中意!同埋我最中意係沙律個醬,有啲甜甜的味道,似係用咗蜜糖芥末醬,幾特別!


Caramel Banana Pancake 4.5/5
Pancake十分精緻,有糖霜粉同焦糖醬裝飾,好睇得黎又幾好食!pancake做到外脆內軟既感覺,加埋個Cream超好食!佢唔係出面個啲梳呼里pancake咁空氣感,幾有咬口,同埋比較足料,食左一塊已經好有飽肚感。一個Tea黎講叫一份加一杯野飲,絕對係已經好full!


最後呢度係有自助回收位,食完之後係要自己放返落去果度,所以係唔需要加一咖😆😆真係好抵食!估唔到呢間Coffee shop咁有驚喜!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-01-12
等候時間
15 分鐘 (堂食)
人均消費
$100 (下午茶)
推介美食
  • Salted  Carmel  Banana  Pancake
  • Roast  Beef  Sandwich
等級1
1
0
2019-12-28 601 瀏覽
聖誕節放假同老婆去黃埔酒店休息一下 。午餐之後希望找一間有quality 的咖啡店。上網看到呢間有不錯的review 便專程去試一試. 環境是很不錯的 。可惜店員是一點笑容都没有的 。當時店內係無乜客人的。等了15分鐘咖啡還未到. 我們問一問店員。後來應該是一個沒有經驗的咖啡師做我們的咖啡 . 其他客人的咖啡有coffee art 的 我地嗰杯完全沒有coffee art . 味道也好一般 。只係覺得不可以因為趕住出一杯咖啡就求其整杯垃圾出嚟 不會再去
更多
聖誕節放假同老婆去黃埔酒店休息一下 。午餐之後希望找一間有quality 的咖啡店。上網看到呢間有不錯的review 便專程去試一試. 環境是很不錯的 。可惜店員是一點笑容都没有的 。當時店內係無乜客人的。等了15分鐘咖啡還未到. 我們問一問店員。後來應該是一個沒有經驗的咖啡師做我們的咖啡 . 其他客人的咖啡有coffee art 的 我地嗰杯完全沒有coffee art . 味道也好一般 。只係覺得不可以因為趕住出一杯咖啡就求其整杯垃圾出嚟 不會再去

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2019-12-27 328 瀏覽
Came here all the way because of the photos posted on OpenRice, coffee art and review of how good the coffee is. I came in after lunch hour and wait for over 10 mins for a coffee, poorly done and bad attitude. Never again
更多
Came here all the way because of the photos posted on OpenRice, coffee art and review of how good the coffee is. I came in after lunch hour and wait for over 10 mins for a coffee, poorly done and bad attitude. Never again
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級2
20
0
2019-11-12 777 瀏覽
男朋友想來這裡試,找了個禮拜六下午來吃午餐。人不算少但未至於坐滿,有家庭也有獨自開電腦工作的,喜歡那種靜靜的氣氛。環境十分寬敞,因為空間感夠大,加上燈光微黃,感覺更和暖舒適。點了以下餐點:喜歡他們用上充滿牛油香的danish bread,夾著roast beef和清甜的紫洋蔥,比起白洋蔥沒那麼辛和大口氣。沙律菜能去麵包的油膩。男友吃的是岩鹽焦糖班戟,不算特別但味道不錯。咖啡還好,梳打玫瑰比荔枝味濃,不甜,適合不愛甜的我很好打發時間的咖啡店
更多
男朋友想來這裡試,找了個禮拜六下午來吃午餐。人不算少但未至於坐滿,有家庭也有獨自開電腦工作的,喜歡那種靜靜的氣氛。環境十分寬敞,因為空間感夠大,加上燈光微黃,感覺更和暖舒適。

點了以下餐點:

Roast  beef  sandwich
49 瀏覽
0 讚好
0 留言


喜歡他們用上充滿牛油香的danish bread,夾著roast beef和清甜的紫洋蔥,比起白洋蔥沒那麼辛和大口氣。沙律菜能去麵包的油膩。

Salted  caramel  banana  pancake
34 瀏覽
0 讚好
0 留言


男友吃的是岩鹽焦糖班戟,不算特別但味道不錯。

Latte
41 瀏覽
0 讚好
0 留言


Lychee  rosella  soda
29 瀏覽
0 讚好
0 留言


咖啡還好,梳打玫瑰比荔枝味濃,不甜,適合不愛甜的我


很好打發時間的咖啡店

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2019-11-09
用餐途徑
堂食
用餐時段
午餐
推介美食
Roast  beef  sandwich
Salted  caramel  banana  pancake
等級3
37
0
2019-11-02 468 瀏覽
This shop is run by a designer house. The cafe is designed in wood theme that all tables and chairs are made of wood and everywhere is decorated with plants. We ordered iced cappuccino and salted caramel banana pancake. The coffee is freshly brewed, it is full of aroma with a fruity taste. The pancake is soft and tastes very good. The sweet pancake is well balanced with the savory caramel sauce. But be prepared to wait over 30 mins for the pancakes.
更多
This shop is run by a designer house. The cafe is designed in wood theme that all tables and chairs are made of wood and everywhere is decorated with plants.
We ordered iced cappuccino and salted caramel banana pancake. The coffee is freshly brewed, it is full of aroma with a fruity taste.
The pancake is soft and tastes very good. The sweet pancake is well balanced with the savory caramel sauce. But be prepared to wait over 30 mins for the pancakes.
89 瀏覽
0 讚好
0 留言
70 瀏覽
0 讚好
0 留言
540 瀏覽
0 讚好
0 留言
Iced  cappuccino 
87 瀏覽
0 讚好
0 留言
Salted  caramel  banana pancake 
62 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
Iced  cappuccino 
Salted  caramel  banana pancake 
等級3
53
0
Located in a quieter area in Hunghom, & green is a cozy Japanese style cafe serving light meals, desserts and of coz great coffee😉The day we ordered their signature egg sandwich~a thick layer of fluffy omelette (topped with a bit of mayo) between soft brioche bread. Delightful.Not too be missed is their pancakes~their pancakes are more of the substantial type, very buttery and eggy😉It’s certainly a great place to spend a slow afternoon🌱偶然想過一個寧靜嘅下午,嚟到呢間位於紅磡嘅咖啡店,吃一份治癒嘅蛋治~鬆軟嘅牛油軟包中間夾咗厚厚嘅蛋,充滿蛋香,上面加咗少
更多
Located in a quieter area in Hunghom, & green is a cozy Japanese style cafe serving light meals, desserts and of coz great coffee😉

The day we ordered their signature egg sandwich~a thick layer of fluffy omelette (topped with a bit of mayo) between soft brioche bread. Delightful.

Not too be missed is their pancakes~their pancakes are more of the substantial type, very buttery and eggy😉

It’s certainly a great place to spend a slow afternoon🌱

偶然想過一個寧靜嘅下午,嚟到呢間位於紅磡嘅咖啡店,吃一份治癒嘅蛋治~鬆軟嘅牛油軟包中間夾咗厚厚嘅蛋,充滿蛋香,上面加咗少少沙律醬,多咗少少油潤感🌱

佢哋嘅pancake都唔錯,實在得嚟鬆軟,好香牛油味😋

平時食嘢好快嘅我,忽然好想份三文治可以食耐啲...
40 瀏覽
0 讚好
0 留言
30 瀏覽
0 讚好
0 留言
24 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食