睇下個餐牌幾攪笑🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣未叫野食開心左先啦!今時今日唔係淨係好食有服務咁簡單,呢間餐廳創意無限,基本上你叫左個食物,都有機會唔知係咩泥囉!你睇下其中有個小食叫咩話?「求其是但乜都炸D啦!」$98你夠唔夠膽叫吖哪?但心仔弱少少都唔敢叫!但你在食野過程,就知道你有無吉士啦!😂😂😂😂😂😂【美利堅合眾國草飼牛扒沙律 $168】燒牛扒口感質量 9/10沙律菜新鮮度 8/10味道 👅醬汁配料配搭8/10賣相擺盤 9/10份量 包足感 10/10整體⭐️ 9/10成件事係回味同性價比超高的,抵食!抵讚!⭐️⭐️⭐️💪🏼💪🏼💪🏼👍🏼👍🏼👍🏼🤭🤭🤭【有蟹Go又有蟹肉蟹蟹蟹扁意粉 $138 】個名長到呢😆😆😆😆…………..蟹肉蟹柳蟹蚶口感質量 9/10意粉香軟硬度 9/10味道 👅香醬汁配料配搭9/10賣相擺盤 9/10份量 包足感 10/10整體⭐️ 9/10每條意粉都會有蟹肉去貼緊的,無話可說啦🤭🤭🤭⭐️⭐️⭐️💪🏼💪🏼💪🏼👍🏼👍🏼👍🏼🤭🤭🤭【渾身是海膽虎蝦比薩 $240 】海膽,虎蝦口感質量 9/10比薩軟硬度 8/10味道 👅醬汁配料配搭9/10賣相擺盤 9/10份量 包足感 10/10整體⭐️ 9/10成件
睇下個餐牌幾攪笑🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
「求其是但乜都炸D啦!」$98

【美利堅合眾國草飼牛扒沙律 $168】
燒牛扒口感質量 9/10
沙律菜新鮮度 8/10
味道 👅醬汁配料配搭8/10

【有蟹Go又有蟹肉蟹蟹蟹扁意粉 $138 】
個名長到呢😆😆😆😆…………..
蟹肉蟹柳蟹蚶口感質量 9/10
意粉香軟硬度 9/10
味道 👅香醬汁配料配搭9/10

【渾身是海膽虎蝦比薩 $240 】
海膽,虎蝦口感質量 9/10
比薩軟硬度 8/10
味道 👅醬汁配料配搭9/10
整體⭐️ 9/10
成件事靚仔,用料上盛,啖啖海膽同蝦肉抵食!抵讚!⭐️⭐️⭐️💪🏼💪🏼💪🏼👍🏼👍🏼👍🏼🤭🤭🤭

【豆腐豆腐豆腐咖啡 $56】
好香咖啡加左奶再加一球豆腐雪糕,好味好玩好好好好好好好啦!

【夏日熱辣辣好熱好熱降溫椰子沙冰 $56】好香椰子味,有球椰子雪糕係藍色,無錯係啊係藍色啊!點啊!好飲啊大力推介!💪🏼💪🏼👍🏼👍🏼😍😍❤️❤️

【日本柚子芝士蛋糕 $68】
味道 👅甜酸配料配搭9/10
份量 包足感 8/10
抵讚!⭐️⭐️⭐️💪🏼💪🏼💪🏼👍🏼👍🏼👍🏼🤭🤭🤭
  • 美利堅合眾國草飼牛扒
  • 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2022-06-20 173 瀏覽
食過MAMADAY既人都知道,玩味十足,食物質素不俗,最新開左兄妹台goodday badday係尖沙咀,menu既名仍然係攪笑得來你又估佢唔到!睇Instagram 佢就寫仲係試業中,但當日lunch去到都已經9成full🫣🫣是但求其乜都炸啲啦 $98呢個都幾驚喜因為唔知會係炸咩,炸雞翼炸蠔炸薯條仲有炸魚,最緊要脆口得來唔多油渾身是海膽虎蝦pizza $240第一次食海膽pizza!感覺新穎之餘又幾好味,薄底pizza邊脆卜卜,中心位舖了薯蓉但唔膩,外面勁多芝士,芝士控表示滿足!麻卵飯 $125呢碟一上台朋友有少少唔睇好因為唔知係咩😂 上面舖滿飛魚子加下面辣辣地既蘑菇炒飯,估唔到咁match 比佢食哂 lol童年既朱古力加威化外層 估到未 $56你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀?$56兩杯都超好飲,各飲左一半,柚子益力多沙冰開胃超refreshing,mocha加上繽紛樂同朱古力蛋卷!勁有童年回憶—————————————————GoodDay BadDay (尖沙咀)尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #h

是但求其乜都炸啲啦 $98

渾身是海膽虎蝦pizza $240

麻卵飯 $125

童年既朱古力加威化外層 估到未 $56
你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀?$56

—————————————————

GoodDay BadDay (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相機食先 #尖沙咀美食
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
2022-06-15
之前食過mamaday已經印象深刻👍🏻所以對呢間姊妹店都抱有好高期望👀想講無論裝修同menu都真係同mamaday幾似下🤣✨有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵✨ $138🦀睇圖同食入口一樣都係咁出色👏🏻有大量蟹子蟹肉😌醬汁好香好濃厚好味😋✨好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉比蕯✨ $138🍕一上枱已經香到痴線☺️咸蛋黃真係會食到欲罷不能🍳pizza好聰明咁喺中間加左堆沙律醋🥗嘅菜所以就算d咸蛋黃芝士幾咁rich都唔會話食到好膩😋宜家講起都想食(大癲~)🤤✨擺烏龍嘅lychee✨ $48🥃好多口咁叫左少甜好後悔😂因為好似走左甜咁個杯擺左條我好憎嘅肉桂🙈加灑左d肉桂粉落粒茘枝度好彩個茶底無乜肉桂味😅下次我會叫其他野飲🤭✨豆腐豆腐豆腐咖啡✨ $56☕️賣相好靚仔👏🏻友人話係正常咖啡味加球雪糕😂個底有少量豆腐碎咁

之前食過mamaday已經印象深刻👍🏻

個底有少量豆腐碎咁
  • 咸蛋牛油果蟹肉pizza
  • 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2022-06-10 1632 瀏覽
聽聞mamaday開左兄妹店喺位於尖沙咀嘅「Goodday Badday」,去到見到佢嘅裝修都同Mamaday一樣玩味十足,單睇佢個menu都笑到肚痛,佢啲菜名真係好抵死嫁🤣渾身是海膽虎蝦pizza $240呢個Pizza餡料十足,就算係海膽都一啲唔少,Pizza有兩個唔同嘅口味:1.上有海膽嘅Pizza底下有爆多邪惡嘅芝士再加上脆薄嘅Pizza 皮食落去一啲都唔膩。 2.上面有虎蝦嘅Pizza底下配有芝士及少許薯蓉,虎蝦咬落彈牙,相比海膽嘅味道呢個會稍為清淡少少但我反而幾鍾意呢個口味。麻卵飯 $125 👅面頭有黑色一粒粒嘅黑魚子係希靈魚嘅卵,再配上較辣嘅菇菇炒飯,完全食唔出黑魚子嘅腥味,反而食落去黑魚子嘅脆口令個飯多一重口感,呢個飯真係好推薦大家試下!求其是但乜都炸啲啦 $98(內有四款炸物)每次嘅炸物都會唔同,炸蝦香脆,仲有薯條、炸魚同炸雞翼。唔算基本嘢:海洋生物沙律🐟$122沙律幾新鮮,唔會太多汁🫶海洋生物有炸蝦同炸帶子,個沙律都幾有心思。日本柚子芝士蛋糕 $68識落柚子味都幾重,可以中和到芝士蛋糕嘅油膩感,配搭得幾好。豆腐豆腐豆腐咖啡 $56難怪佢講咁多個豆腐,超濃郁嘅豆腐味😍
都笑到肚痛,佢啲菜名真係好抵死嫁🤣

渾身是海膽虎蝦pizza $240

麻卵飯 $125 👅

求其是但乜都炸啲啦 $98
(內有四款炸物)
每次嘅炸物都會唔同,炸蝦香脆,仲有薯條、炸魚同炸雞翼。

唔算基本嘢:海洋生物沙律🐟$122

日本柚子芝士蛋糕 $68
識落柚子味都幾重,可以中和到芝士蛋糕嘅油膩感,配搭得幾好。

豆腐豆腐豆腐咖啡 $56
難怪佢講咁多個豆腐,超濃郁嘅豆腐味😍😍on top仲有一個豆腐雪糕濃到好似食左粒豆腐咁呀,好正呀!係你意想不到咁夾,正!

• 豆腐豆腐豆腐咖啡
  • 麻卵飯
位於尖沙咀既一間玩味十足既西餐廳,餐廳係mamaday既姐妹店,入面都貫徹佢既作風一樣咁有風格,而且餐牌既食物名稱好搞鬼^_^*唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚飯 $125 加$28升級全條魚*我本身就真係無抱好大期望,但其實可以抱少少🤏期望架。鰻魚全條好肥美,唔多細骨真係啖啖肉。個蛋好滑,不過應該落左唔少牛油所以食落有少少膩,但加埋紫菜燒汁同會郁既木魚幾唔錯😛。*有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹🦀意大利扁麵 $138*👍🏻👍🏻超推薦嘅意大利麵,個人最愛呢個😻,先講麵條,咬勁十足,見到真係加左蟹肉去煮,啖啖蟹味,而蟹柳同蟹鉗大大條,成碟份量亦好多,大滿足😛。*美利堅合眾國草飼牛扒 $168*我哋叫咗半成熟嘅牛扒,所以肉質都好Juicy同埋唔會韌,不過美中不足嘅地方係牛扒份量唔算好多。另外隨碟有沙律菜同埋一口凍芝麻醬烏冬,仲有脆卜卜蝦片。*點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿) $𝟷𝟹𝟾*真係成隻軟殼蟹放喺Pizza上面🤪,軟殼蟹係新鮮炸起,香脆得來唔會太油。pizza有香濃嘅芝士醬汁淋喺面,加埋甜甜地嘅菠蘿食落感覺唔會太油膩。*普通到無得再普通既炸魷魚🦑圈 $68*炸得香口,而且炸粉唔多。*童年嘅朱古力

*唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚飯 $125 加$28升級全條魚*

*有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹🦀意大利扁麵 $138*

*美利堅合眾國草飼牛扒 $168*

*點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿) $𝟷𝟹𝟾*

*普通到無得再普通既炸魷魚🦑圈 $68*
炸得香口,而且炸粉唔多。

*童年嘅朱古力加威化外層…估到未? $56*
有繽紛樂同朱古力蛋捲做裝飾,好睇又好食。latte本身都唔係好甜,所以夾埋朱古力一齊食甜度就啱啱好。

*75.3%朱古力最好味 $48*

*豆腐豆腐豆腐咖啡 $56*
豆腐同咖啡☕️原來又幾夾架喎,最上面係豆腐味雪糕,而最頂有粒豆,本身以為係咖啡豆,一食落,原來係朱古力🍫黎架!而雪糕上碟既時候算硬,所以慢慢嘆都得😌,唔洗一上枱就急住食雪糕,不過餐廳冇額外俾個細匙羹食雪糕令到有少少狼狽🤣
4天前 0 瀏覽
好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩🍕咩叫減肥加左鹹蛋嘅比薩真係好好食呀⋯⋯蟹肉係有真蟹鉗又靚又鮮味,仲有拉絲芝士添😍好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵🍝啖啖龍蝦肉配埋芝士🤤白汁意粉好味😋美利堅合眾國草飼牛扒🥩牛扒五成熟啱啱好,好濃牛肉味,沙律菜又新鮮,簡簡單單份量啱啱好。芒果布甸乳酪🍰層次分明,一層布甸、一層乳酪、一層蛋糕主要更係芒果🥭口感好好唔太甜好好食。豆腐豆腐豆腐咖啡☕️豆腐雪糕🤤咖啡比較濃,撈埋雪糕飲就啱啱好。我黑芝麻你個奶🥛好重芝麻味,加埋奶又香又好飲。
好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩🍕咩叫減肥

好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵🍝
啖啖龍蝦肉配埋芝士🤤白汁意粉好味😋

美利堅合眾國草飼牛扒🥩

芒果布甸乳酪🍰

豆腐豆腐豆腐咖啡☕️
豆腐雪糕🤤咖啡比較濃,撈埋雪糕飲就啱啱好。

我黑芝麻你個奶🥛
好重芝麻味,加埋奶又香又好飲。
6天前
6天前 0 瀏覽
本來抱住好大嘅期望試下gooddaybadday,點知都幾令人失望。首先佢個蟹膏蟹肉意粉完全唔香,而且佢嘅冷氣開得非常之大,上菜五分鐘左右,已經到咗完全唔熱。冇creamy嘅感覺,亦食唔到蟹膏香。另外,再叫咗個牛扒嚟,呢個本身都冇好大嘅expectation,但係牛扒嘅份量係少到難以置信。牛扒口感幾好,但完全牛味,本身以為沙律係一個伴菜,點知上菜之後覺得根本佢就係一個主菜,牛扒先係伴菜,唔怪得寫係沙律個section😂其實環境係幾好嘅,但完全唔推介以上兩個菜式,搞到都冇興趣再試其他菜式。

2022-06-18
6天前 0 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑有follow開我IG嘅朋友應該都知我自己好鍾意Mamaday呢間餐廳👍🏻依家佢出咗姊妹餐廳梗係要支持吓!呢度秉承住Mamaday嘅創意,我甚至覺得係青出於藍添💙Menu仲不斷改良緊,相信遲啲會有越來越多創新又好食嘅菜式出現✨✅美利堅合眾國草飼牛扒聽落去似主菜但其實係沙律,而且相當豐盛同種類豐富🥗牛扒顏色粉嫩,肉質軟腍冇乜筋🐮旁邊有爽口嘅芝麻醬沙律菜同雜莓🍓再配埋兩大塊香脆嘅蝦片🦐而旁邊仲有碗一口烏冬添🍜❇️直豎拇指牛小排比薩Pizza係薄脆批🍕面層鋪滿哂芝士,啲芝士係幾乎厚過個餅底🧀入口芝士味香濃又有拉絲,口感有少少似薯蓉嗰種軟綿,配埋薄薄嘅牛小排更加滋味😋✅白飯魚奶醬多咁嘅味嘅意大利扁面又一創新力作🤯意大利就扁面食落有一種好香嘅花生醬味🥜雖然聽落好奇怪但其實意外地夾,加埋炸得酥脆嘅白飯魚成個配搭非常神奇✅黑芝麻芝士蛋糕入口綿滑,有黑芝麻香但恰到好處唔會搶過芝士嘅味道🍰同埋味道唔會太濃或者膩,食多幾啖都唔覺得肥✅你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊益力多加埋柚子果肉,兩種酸甜互相配搭非常新奇又開胃🍊❇️豆腐豆腐豆腐咖啡每次嚟必點,佢嘅豆腐雪糕真係好

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅美利堅合眾國草飼牛扒

❇️直豎拇指牛小排比薩

✅白飯魚奶醬多咁嘅味嘅意大利扁面

✅黑芝麻芝士蛋糕

✅你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊
益力多加埋柚子果肉,兩種酸甜互相配搭非常新奇又開胃🍊

❇️豆腐豆腐豆腐咖啡
每次嚟必點,佢嘅豆腐雪糕真係好好食🍨順口滑溜又充滿口腐香氣,而且微苦嘅咖啡加入咗豆腐雪糕嘅甜係成個層次昇華左☕️令到成杯咖啡更加好飲
GoodDay BadDay (尖沙咀)GoodDay BadDay一直都好出名,野食好好食,餐牌菜式好特別,環境都好靚🥰今日終於可以同朋友嚟試下☺️黑過墨汁三文魚比薩 🍕$138 呢間比薩水準好高,pizza薄脆或做得好好😚厚薄適中,餅底脆口,表面好想鋪上一層墨汁,令味道層次提升😋三文魚好好食,整體好夾,好特別🥰鵝肝槓上肝菌飯講十次 🍛$188好驚喜嘅意大利飯,好好食😋鵝肝嘅香味好濃,但又唔會好膩,黑松露令到成個飯提升左去令一個層次😍仲有大量嘅雜菌,呢個真係必叫!!!美利堅合眾國草飼牛扒 🥩 $168牛扒叫左五成熟,熟度啱啱好☺️肉質好,牛味重,仲有特調醬汁,所以好好食❤️沙律好多,好Fresh,底下仲有烏冬😉表面有蝦片做配搭,美感提升❤️73.5%朱古力最好味 ☕️ $48呢杯朱古力甜度剛好😋表面有棉花糖,好邪惡😝好啱一直中意飲朱古力既我🍫你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?🍹 $56夏天飲沙冰最正,仲要見到咁特別嘅沙冰緊係要試下🤣估唔到柚子同益力多嘅味又配搭得幾好,酸酸甜甜嘅味道好好飲❤️日本柚子芝士蛋糕 🍰 $68柚子芝士味好重😝餅底薄,表面有柚子肉,仲有士多啤梨藍莓做裝飾,好食又睇得🥰野食質素
GoodDay BadDay (尖沙咀)

黑過墨汁三文魚比薩 🍕$138

鵝肝槓上肝菌飯講十次 🍛$188

美利堅合眾國草飼牛扒 🥩 $168

73.5%朱古力最好味 ☕️ $48

你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?🍹 $56

日本柚子芝士蛋糕 🍰 $68

野食質素高,真係幾推薦大家嚟😚

地址:尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5
2022-06-21 0 瀏覽
朋友介紹我食呢間玩味十足既餐廳🤪門口同裝修都好特別,令人入去都覺得可以放鬆一下心情估唔到每碟菜式既名都好搞笑🤣🤣直豎拇指牛小排pizza($220)名副其實係直豎拇指,本身擔心牛小排會好鞋,估唔到焗完都夠嫩滑juicy,另外我都好鐘意個批底,好薄似餅乾,超級香脆可口黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯($128)墨汁好香,燉飯入晒味😋😋魷魚圈同墨魚滑都係炸過,外皮好香脆求其是但乜都炸啲啦($98)有雞翼、薯條同炸蠔,個人好鍾意個雞翼,有少少辣好惹味78%Chocolate latte($48)朱古力味相當香濃,真材實料酒先啦係咁先啦($98)覺得好得意就嗌黎試吓,其實係好易入口既果酒,酒精濃度唔算高,啱晒啲酒量一般既女仔飲

朋友介紹我食呢間玩味十足既餐廳🤪

門口同裝修都好特別,令人入去都覺得可以放鬆一下心情
估唔到每碟菜式既名都好搞笑🤣🤣

直豎拇指牛小排pizza($220)

黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯($128)

墨汁好香,燉飯入晒味😋😋魷魚圈同墨魚滑都係炸過,外皮好香脆

求其是但乜都炸啲啦($98)

有雞翼、薯條同炸蠔,個人好鍾意個雞翼,有少少辣好惹味

78%Chocolate latte($48)

朱古力味相當香濃,真材實料

酒先啦係咁先啦($98)

2022-06-21 0 瀏覽
朋友請食生日飯,菜式新穎:海膽大蝦薄餅😋蟹肉扁意粉😋牛扒沙律😋柚子芝士蛋糕😋全部都好好味!環境舒適, fusion不同國家的藝術品:南美骷髏頭、中國李小龍、梵高Starry Night,侍應穿美式/日式棒球服⚾️2點坐到5點都無被趕走!驚喜!讚👍🏽
2022-06-21
2022-06-21 0 瀏覽
吃美食對我來說沒有Good Day, Bad Day,只要好味,合胃口。呢間餐廳名字特別,裝潢亦有心思,餐牌上的菜名也另人摸不着頭腦…😅。素食者沙律沙律🥗賣相好健康,新鮮脆綠,醒胃。有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利🇮🇹扁麵餡料好豐富,蟹肉香濃,鮮味顯著。麵條軟硬適中,正。渾身是海膽虎蝦比薩🍕薄薄的餅底,卜卜脆。海膽是主角,綿綿又甘香,跟芝士醬料好夾。蝦隻也不遜色,有嚼口。非一般的檸檬🍋果皮烏龍茶🍹沙冰🧊有檸檬嘅清香,又有烏龍茶嘅醇香,夏天最啱飲料。

素食者沙律
沙律🥗賣相好健康,新鮮脆綠,醒胃。

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利🇮🇹扁麵
餡料好豐富,蟹肉香濃,鮮味顯著。麵條軟硬適中,正。

渾身是海膽虎蝦比薩🍕
薄薄的餅底,卜卜脆。
海膽是主角,綿綿又甘香,跟芝士醬料好夾。
蝦隻也不遜色,有嚼口。

非一般的檸檬🍋果皮烏龍茶🍹沙冰🧊
有檸檬嘅清香,又有烏龍茶嘅醇香,夏天最啱飲料。
2022-06-21
2022-06-20 0 瀏覽
呢間長駐喺openrice熱門排行榜嘅打卡店bookmark左好耐 終於有時間去試下由樓梯位開始已經好用心設計好玩野 啱晒打卡美利堅合眾國草飼牛扒呢個沙律份量都幾多 仲有蝦片同一口木魚烏冬沙律菜mix埋啲水果好豐富牛扒揀左五成熟 rest得夠 肉汁鎖晒喺入面好juicy渾身是海膽虎蝦pizzaPizza底好薄好脆 好似食餅乾咁上面鋪滿芝士 海膽同虎蝦都好得海膽夠creamy 虎蝦都好爽口麻卵飯呢個超級好食 今餐嘅第一名👍🏻👍🏻上面鋪滿魚子 下面係辣辣地嘅炒飯再加埋沙律醬 成件事好惹味好match 真係必食!焙茶蛋糕口感比較結實 茶味好重 口味偏甜兩個人share一件啱啱好你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?O~Lam一Lam 浸一浸 Reeo沙冰呢度啲飲品名真係好鬼長唔知你地order時係咪都會讀晒全名呢😂點左兩杯沙冰整體都唔錯我覺得益力多柚子好味啲Lam一Lam就影相靚啲
呢間長駐喺openrice熱門排行榜嘅打卡店

海膽夠creamy 虎蝦都好爽口

麻卵飯
呢個超級好食 今餐嘅第一名👍🏻👍🏻
上面鋪滿魚子 下面係辣辣地嘅炒飯
再加埋沙律醬 成件事好惹味好match 真係必食!

焙茶蛋糕
口感比較結實 茶味好重 口味偏甜
兩個人share一件啱啱好

你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?
O~Lam一Lam 浸一浸 Reeo沙冰
呢度啲飲品名真係好鬼長
唔知你地order時係咪都會讀晒全名呢😂
點左兩杯沙冰整體都唔錯
我覺得益力多柚子好味啲
Lam一Lam就影相靚啲
無論係𝐆𝐨𝐨𝐝𝐃𝐚𝐲😊定𝐁𝐚𝐝𝐃𝐚𝐲🥺有好野食就一定係𝐆𝐨𝐨𝐝𝐃𝐚𝐲🥰就算係𝐁𝐚𝐝𝐃𝐚𝐲🥹黎依間餐廳🍽食完都笑到變𝐆𝐨𝐨𝐝𝐃𝐚𝐲🥳因為四周圍🖼佈置🎨 • 菜式名📖 • 餐碟🍽……都有玩味元素😜野又好食😋真係乜𝐁𝐚𝐝都唔記得啦😌~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪渾身是海膽虎蝦比薩 ($240)𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚🍕批底超超超薄🤏🏻中間內圈軟熟🧏🏻‍♀️,外圈邊邊位就好脆💫同行朋友平時最唔鍾意食𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚邊都勁讚😏批底同餡料中間🤌🏻仲加左薄薄一層既薯蓉🥔鋪滿芝士🧀,焗過既芝士真係特別香濃😳海膽🧡 • 虎蝦🦐就隔住隔住咁擺海膽唔係🙅🏻‍♀️𝟏舊仔,係𝟏排🤤虎蝦🦐夠大隻 • 食落爽口🤓.▪麻卵飯 ($125)依個落單📝個時真係好緊張💗,千祈唔好讀錯🤣飯面🍚鋪滿晒黑魚子🖤,唔會有腥味😙再加左白色沙律醬,黑白對比撞晒色🖤🤍底下既炒飯仲加左帶子仔 • 菇菇🍄少少辣辣地🌶,勁惹味😝.▪求其是但乜都炸啲啦 ($98)有𝟒款野,仲排到咁靚,咁都叫是但咩?🫣(炸魚🐟 • 炸蝦🦐 • 炸雞翼🐥 • 炸粗薯條🍟)全部都炸到金金黃黃️🌟 • 脆卜卜💥仲有茄汁🥫 • 沙律醬🤍跟埋可點
無論係𝐆𝐨𝐨𝐝𝐃𝐚𝐲😊定𝐁𝐚𝐝𝐃𝐚𝐲🥺
有好野食就一定係𝐆𝐨𝐨𝐝𝐃𝐚𝐲🥰
就算係𝐁𝐚𝐝𝐃𝐚𝐲🥹
黎依間餐廳🍽食完都笑到變𝐆𝐨𝐨𝐝𝐃𝐚𝐲🥳
因為四周圍🖼佈置🎨 • 菜式名📖 • 餐碟🍽……
都有玩味元素😜野又好食😋
真係乜𝐁𝐚𝐝都唔記得啦😌
▪渾身是海膽虎蝦比薩 ($240)
𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚🍕批底超超超薄🤏🏻
中間內圈軟熟🧏🏻‍♀️,外圈邊邊位就好脆💫
同行朋友平時最唔鍾意食𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚邊都勁讚😏
批底同餡料中間🤌🏻仲加左薄薄一層既薯蓉🥔
鋪滿芝士🧀,焗過既芝士真係特別香濃😳
海膽🧡 • 虎蝦🦐就隔住隔住咁擺
海膽唔係🙅🏻‍♀️𝟏舊仔,係𝟏排🤤
虎蝦🦐夠大隻 • 食落爽口🤓
渾身是海膽虎蝦比薩 ($240)
渾身是海膽虎蝦比薩 ($240)

▪麻卵飯 ($125)
依個落單📝個時真係好緊張💗,千祈唔好讀錯🤣
飯面🍚鋪滿晒黑魚子🖤,唔會有腥味😙
再加左白色沙律醬,黑白對比撞晒色🖤🤍
底下既炒飯仲加左帶子仔 • 菇菇🍄
少少辣辣地🌶,勁惹味😝
麻卵飯 ($125)
麻卵飯 ($125)

▪求其是但乜都炸啲啦 ($98)
有𝟒款野,仲排到咁靚,咁都叫是但咩?🫣
(炸魚🐟 • 炸蝦🦐 • 炸雞翼🐥 • 炸粗薯條🍟)
全部都炸到金金黃黃️🌟 • 脆卜卜💥
仲有茄汁🥫 • 沙律醬🤍跟埋可點🥢
求其是但乜都炸啲啦 ($98)

▪蜜汁香茅豬頸肉 • 沙律 ($136)
香茅豬頸肉🐷唔係薄薄,係有厚度🤌🏻
香茅味嗅落 👃🏻• 食落👄都好濃,
但又冇蓋過晒豬味,口感爽爽彈彈😛
蜜汁香茅豬頸肉 • 沙律 ($136)

旁邊沙律🥗用日式芝麻醬,份量都幾多,
除左沙律菜,仲有藍莓🫐 • 𝐑𝐚𝐬𝐩𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲♥️ • 蕃茄仔🍅
夠晒𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈
仲有𝟐大塊脆卜卜既蝦片🦐,木魚花麻醬冷烏冬🍜
蜜汁香茅豬頸肉 • 沙律 ($136)

▪野飲▪
▫️德國水蜜桃花茶 ($56)
(水蜜桃🍑 • 蘋果🍎 • 菠蘿🍍 • 洋甘菊🌼 • 太陽花瓣🌻 • 檸檬🍋 • 香桃木🪵)
水蜜桃味勁出,好清甜☺️
入口先係甜甜地,跟住好微微既酸😙
最後有少少木味埋尾🪵
▫️甜甜酸酸的洛神花柚子茶 ($56)
先出洛神花♥️少少酸酸地,
後黎柚子🍊甜甜地,幾開胃🤪
依款比水蜜桃花茶甜🍑
德國水蜜桃花茶 ($56)  & 甜甜酸酸的洛神花柚子茶 ($56)

讚讚位💕
𝟐壺花茶🫖都好飲,我同朋友都各自鍾意自己個款👯‍♀️
店員妹妹幫我地加水之後,仲好窩心咁提醒我地小心熱🙇🏻‍♀️
而且加水後,第𝟐壺都仲好濃,唔會好淡👏🏻
▪是日精選蛋糕 ($68)
焦糖朱古力芝士蛋糕🍰
大廚👨🏻‍🍳好有心思擺盤裝飾
除左用左糖霜,仲有藍莓🫐 • 無花果 • 龍珠果
芝士蛋糕口感偏扎實,但唔係硬😎
揀依個味真係冇錯,旁邊睇分層👀
上面睇又用左朱古力🍫 • 焦糖🤎畫花紋
焦糖🤎份量唔係鋪滿成層,甜度岩岩好🙆🏻‍♀️
是日精選蛋糕 ($68) 焦糖朱古力芝士蛋糕🍰
是日精選蛋糕 ($68) 焦糖朱古力芝士蛋糕🍰

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺店員妹妹們都好有禮貌,又𝐍𝐢𝐜𝐞👍🏻
🔺每張枱既枱面裝飾都唔同,我坐個張係貼滿貓貓狗狗🐱🐶勁可愛😍
🔺成間餐廳🍽都係打卡位,愛因斯坦牆,梵高畫牆,霓虹燈牆......打卡一流📸
🔺𝐌𝐞𝐧𝐮📖仲寫住"全新𝐌𝐞𝐧𝐮正在研發中🧐,好快等多陣啦💨",不斷創新就係成功啦,我等你呀🫡