2020-03-16 41 瀏覽
粉嶺雖然話就話多餐廳,但其實以茶餐廳/連鎖快餐店為主,所以食物嘅種類同選擇真係唔太多,尤其想喺返區內食西餐/鋸扒,更加係寥寥可數!自從囍逸起好之後,終於多咗幾間餐廳!其中一間就係Good Times Restaurant And Bar!亦係幾間之中最大,因為佢分開咗一邊係酒吧,座位以高枱為主,仲有吧枱位同大電視。而另一邊就係餐廳,環境比酒吧嗰邊更大更闊!.Sangria $68去到Bar And Restaurant 當然點都要點返杯酒飲下,佢地每日都有不同優惠。當日星期三就係「All Day Happy Hour」Red Wine Sangria 帶有果香,入口甜甜地,酒味適中,一向係我至愛!豬肋骨 (星期三優惠)$40/4條同樣都係星期三優惠,豬肋骨每條$10蚊,最少點一份4條。有BBQ同牛油蒜香兩款口味,肋肉唔算好多,BBQ會較為濕潤,牛油蒜香就比較乾身同香口,各有特色。澳洲草飼牛肉眼扒8oz(牛肝菌汁) $208牛扒佢有好幾個等級同選擇,有熟成牛柳、USA Prime西冷/肉眼、澳洲M6和牛、英國斧頭扒等⋯我就揀咗中價嘅澳洲草飼牛肉眼扒~5成熟控制得啱啱好,肉質夠嫩淋,富肉香

Sangria $68

豬肋骨 (星期三優惠)$40/4條

澳洲草飼牛肉眼扒8oz(牛肝菌汁) $208
牛扒佢有好幾個等級同選擇,有熟成牛柳、USA Prime西冷/肉眼、澳洲M6和牛、英國斧頭扒等⋯我就揀咗中價嘅澳洲草飼牛肉眼扒~5成熟控制得啱啱好,肉質夠嫩淋,富肉香~其實唔洗點牛肝菌汁都好夠味!

經典辣肉腸薄餅 $138
辣肉腸薄餅可以+$10加多啲芝士~滿滿嘅芝士做到拉絲效果,對我嚟講薄餅真係唔須要太多配料,簡簡單單一片辣肉腸提味,再配上大量嘅芝士已經好足夠!

黑松露野菌意大利飯 $158
最後嚟個相對飽肚嘅飯類,黑松露野菌意大利飯,份量都幾足。飯粒算有口感,唔會太淋,不過對我嚟講就可以再硬身啲。忌廉同芝士味都幾濃,所以都幾撐胃,食完依個即刻飽晒~

Good Times Restaurant And Bar (粉嶺)
粉嶺聯和墟和豐街28號囍逸地下G06-G07A號舖
星期六假日在粉嶺遊了大半天,在黄昏時間有點餓,就先吃個早飯才歸家。路過這間餐廳連酒吧,門外的餐牌打出$10一隻蒜蓉牛油扇貝,好似🤔 ...幾抵吃。裡面原來頗大間,我們先選了近bar 枱附近的餐枱坐,後來侍應哥哥說入邊還有位置,今晚沒客人包場,兩邊也可選擇,裡邊擺設了外國的明星懷舊相片,舒服的色調,空間感高。我們點了四隻❮蒜蓉牛油扇貝❯@$10每次下單最少四隻和雙數,安全計,先按最低要求試試。 輕蒜牛油夠微鹹的小扇貝,沒有沙,煙韌彈牙,很美味。故再點多四隻,雖沒第一輪的大隻,味道依然不錯。田園沙律$98沙律有多款生菜,車哩茄,櫻桃蘿蔔片,醬汁用乳酪加檸檬汁,酸酸甜甜的,好一個開胃頭盤,食店自家製的醬汁,沒外來醬與味精。辣肉腸薄餅$128熱辣辣薄餅,香濃的芝士可以一絲絲拉出,帶香草味,薄批底很香脆,2人吃一個批,份量剛剛好。西班牙無激素栗飼法式豬鞍架$228全熟的豬肉仍帶輕輕的粉嫩色,切下還流出肉汁來,滿滿的豬肉味 , 有嚼勁,濕潤,只需加鹽吃便很足夠。我們選了自家製的青胡椒醬汁,辣味略輕,當咬到胡椒粒時釋出更香味道來。伴菜有幼豆角,翠肉瓜,茄子片,沙律菜,黑松露薯蓉,薯蓉滲滿了濃香的黑松

我們點了四隻❮蒜蓉牛油扇貝❯@$10

田園沙律$98

辣肉腸薄餅$128

西班牙無激素栗飼法式豬鞍架$228

全熟的豬肉仍帶輕輕的粉嫩色,切下還流出肉汁來
,滿滿的豬肉味 , 有嚼勁,濕潤,只需加鹽吃便很足夠。我們選了自家製的青胡椒醬汁,辣味略輕,當咬到胡椒粒時釋出更香味道來。伴菜有幼豆角,翠肉瓜,茄子片,沙律菜,黑松露薯蓉,薯蓉滲滿了濃香的黑松露味,輕輕的鹹,好味。

2020-03-07
  • 西班牙無激素栗飼法式豬鞍架
2020-03-08 803 瀏覽
自從這一區多了屋苑,美食的種類再不局限於快餐和米線了~ 聖誕節期間和同事在 Good Times 試過在這裡搞 party,質素非常高,值得一來再來。佔地甚廣,分開一邊是酒吧,一邊是餐室,氣氛不俗。疫情期間,可以不用身貼身的食飯,感覺份外放心。餐廳每天有限定優惠,今天是 $10 1條豬肋條,一枱最少要點4件,每人兩件剛剛好!可以選蒜香或bbq醬,一客內只可選一款醬(即是不可以兩條蒜香兩條bbq這樣。)我們點了蒜香,上桌時超級香~不錯不錯~跟據上次用餐經驗,我們就點了非吃不可的菜。重點推介芝士薯條~真是吃不停口啊!大量芝士,超級comfort food!份量頗大,3~4人share會少點熱氣,多點歡樂(笑)上次聖誕節來的時候好像沒有這款牛油果軟殼蟹漢堡,今次試一試~一份內包括薯條和黑醋沙律菜,很豐富呢。牛油果直接放半個進去,牛油果控表示好滿足!軟殼蟹上面有融化了的芝士,我覺得調味方面稍稍鹹了一點,重口味人仕應該會覺得沒問題(笑)黑松露忌廉雜菌意大利飯,汁和飯的比例剛剛好,飯粒外軟內硬,看似細細一碟,其實份量很多的,吃了一半我就投行了(笑)幸好同行的是大胃王!我們另外還點了一份凱撒沙律的,

黑松露忌廉雜菌意大利飯,汁和飯的比例剛剛好,飯粒外軟內硬,看似細細一碟,其實份量很多的,吃了一半我就投行了(笑)幸好同行的是大胃王!我們另外還點了一份凱撒沙律的,清新爽口,但我覺得稍稍貴了一點。其實就價位內說,這裡真的追得上尖沙咀,不過如果住這一邊,或是架車人士,good times是多一分質素和寧靜的。
2020-02-29 638 瀏覽
星期六放假去粉嶺聯和墟食個靚lunch! 餐廳非常寬敞,加上極高樓底,有好chill嘅感覺!芝士焗墨西哥脆片配墨西哥辣椒 $118Cheesy Nechos with Jalapeno本身自己都好鍾意食墨西哥脆片,加上芝士、墨西哥辣椒,再點少少酸忌廉和肉醬,真係好正呀!澳洲(S級)草飼牛肉眼扒 $198Grilled Australian Grass-fed Rib Eye (8 o.z.)肉眼扒外層煎得好香啊,內裡肉質仍然好juicy 柔軟!這件肉眼扒脂肪含量較少,但帶少許筋,牛肉味香濃!配菜相當豐富,有又香又滑嘅薯蓉,沙律菜、煎翠玉瓜、茄子、車厘茄、豆角,都唔好錯過呀!香煎蘇格蘭三文魚配黑松露忌廉汁 $148Pan-Seared Scottish Salmon with Black Truffle Cream Sauce三文魚魚皮煎至金黃香脆,魚肉保持嫩滑多汁,加少少黑松露忌廉汁,真係回味無窮!鮮奶咖啡 $40Latte奶味和咖啡味都香濃細滑!泡沫咖啡 $40Cappuccino泡沫豐盈,咖啡味更滑一點!

芝士焗墨西哥脆片配墨西哥辣椒 $118
Cheesy Nechos with Jalapeno

澳洲(S級)草飼牛肉眼扒 $198

香煎蘇格蘭三文魚配黑松露忌廉汁 $148

鮮奶咖啡 $40
Latte

奶味和咖啡味都香濃細滑!

泡沫咖啡 $40
Cappuccino

泡沫豐盈,咖啡味更滑一點!

2020-01-10 1114 瀏覽
放假約朋友去粉嶺行街食飯, 聯和墟出名多食肆,這間Good Times Restaurant & Bar在新落成樓宇的地鋪,看來又大又舒服,就選這裡食飯吧!一進門口是酒吧區域,走進裏面就是餐廳雅座。 裏面有大電視可以看球賽,微黃燈光 加上極高樓底,令人感覺放鬆,也沒有吵鬧的感覺。原來這裡可以包場,搞私人派對做Event, 怪不得裝修得頗有格調。既然有酒吧,這裏的飲品自然也有自己的特別吧! 先來一杯Mocktail, 選了Passion。喜歡裏面有多款果汁調製,菠蘿味最突出,其次是橙汁味, 再有荔枝和梨的香甜味道,層次很豐富,飲完口腔很清新,感覺像夏天已到了,成個人精神曬!而且有一片菠蘿和橙裝飾,賣相很漂亮!Set dinner有6款選擇, 配有餐湯、沙律和甜品, 覺得幾抵食,因為當知道主菜分量超大的時候,絕對令你大滿足。是日餐湯是蘑菇湯,蘑菇蓉份量超多, 質地夠濃,質地爽滑,香氣滿溢,很好味啊!沙律已事先拌勻了沙律醬,份量剛好,不會覺得太多醬汁,能突出沙律菜的新鮮,吃完真的很開胃了,期待主菜的到來。美國天然穀飼西冷扒$278, 主角西冷牛扒煎得很香啊!隨個人口味上海鹽和黑椒,味道更好。

美國天然穀飼西冷扒$278, 主角西冷牛扒煎得很香啊!隨個人口味上海鹽和黑椒,味道更好。配有燒汁,喜歡味道再濃一點的話 可以加多一點醬汁。

雖然點了七成熟,因為不愛吃太生的肉,但肉質仍然很juicy 柔軟,牛肉味很香,每口牛扒都充汁液,覺得不用點醬汁也很好吃呢!

最驚訝的是配菜份量多得不得了,除了沙律菜,還有煎翠玉瓜、茄子、薯蓉和原個香煎薯仔。薯仔真要特別推介,因為以牛油香煎過,令外層微微香脆,食落充滿牛油味,又香甜。我把整道主菜吃得乾乾淨淨了。

西班牙無激素穀飼法式豬鞍架$208, 朋友覺得這個豬鞍架十分好吃,因為他是食肉獸,大大的分量,令他看到也有滿足感。

而味道也真的不錯,本身沒有特別調味,就是自己灑上海鹽,令豬鞍架肉的鮮味更突出, 豬肉雖然瘦,但食落不會覺得很嚡口。就是這麼簡單,食材新鮮就是好吃!

晚餐還有甜品呢!是日甜品是奶凍,賣相超漂亮,完全值回票價,驚喜到不得了!有個小薑餅人朱古力放在曲奇碎上,旁邊的奶凍也有一朵白朱古力小花,拌有士多啤梨,看到令人少女心大發!奶凍很香滑,不消一會已被我消化掉了。

Set dinner 真的抵食大份又好味!食到好飽,埋單加一共$609,職員服務非常好,環境也舒適,很滿意的一餐。如果有機會搞生日會,或者約一大班朋友節日聚會,也可以考慮下包場呢!
2020-01-09
2020-05-21 8 瀏覽
聯和墟近排開咗好多新餐廳,而呢一間餐廳係比較特別既, 因為佢有別於聯和墟一般嘅西餐廳淨係食扒,佢有多啲選擇,例如pizza意粉仲有唔同小食畀你揀餐廳環境好新穎,唔似聯和墟一般餐廳好普通嘅裝修, 我諗如果成大班人嚟一齊飲下啤酒都幾好feel👍🏻今次嗌咗兩個set,同埋兩款小食,一個意粉水牛雞翼係好惹味辣辣地好好味, 而佢隻醬酸酸地好開胃,係全餐飯我覺得最吸引嘅食物扇貝普普通通,但十蚊隻抵食墨汁意粉好乾身麻麻地Ribs幾好味,薯條亦炸得岩岩好羊架7成熟都唔錯, 但可惜既係佢無一啲好似薄荷汁既sauce點,種感覺有少少肥膩🥺喺聯和墟有間咁嘅西式餐廳都算係沙漠入面嘅綠洲 埋單都唔平㗎,但良心無價架嘛😝

今次嗌咗兩個set,同埋兩款小食,一個意粉

扇貝普普通通,但十蚊隻抵食

墨汁意粉好乾身麻麻地

Ribs幾好味,薯條亦炸得岩岩好

喺聯和墟有間咁嘅西式餐廳都算係沙漠入面嘅綠洲

埋單都唔平㗎,但良心無價架嘛😝
2020-05-16
2020-04-19 62 瀏覽
聯和墟係粉嶺出名多野食既地方,今日經過見到一間未試過既西餐廳!入面仲要好闊落,氣氛唔錯,一於試下啦!——————Good times and good people————-午市餐單我地嗌左兩個set lunch0️⃣餐湯 或 沙律 我地揀左餐湯-雜菜湯1️⃣椰香酥炸軟殼蟹意大利飯 ($73)齋食飯好甜,但有咸咸地加脆脆地既軟殼蟹配埋又甜又creamy既飯,就岩岩好啦!蟹殼仲有膏tim,用個殼裝飯都好好食架😊2️⃣竹炭安格斯牛黑松露醬漢堡配薯條 ($98)呢個係🌟🌟🌟🌟🌟推薦!雖然我地係衝住黑松露而黎,而最後又冇咩黑松露味,但脆既竹炭包、juicy既牛,再加上好fresh又match既酸瓜洋蔥蕃茄同醬,係好好食,稱得上係粉嶺最好食既burger!!! 3️⃣餐飲粉嶺都有間咁舒服咁chill既西餐廳🤤🤤,好推薦同朋友黎度過一個寫意既下午!* $200先可以用卡付款*假日lunch要加一

午市餐單

我地嗌左兩個set lunch
0️⃣餐湯 或 沙律
我地揀左餐湯-雜菜湯
餐湯

1️⃣椰香酥炸軟殼蟹意大利飯 ($73)
椰香酥炸軟殼蟹意大利飯

2️⃣竹炭安格斯牛黑松露醬漢堡配薯條 ($98)
竹炭安格斯牛黑松露醬漢堡配薯條

3️⃣餐飲
餐飲

* $200先可以用卡付款
*假日lunch要加一

2020-04-19
椰香酥炸軟殼蟹意大利飯
竹炭安格斯牛黑松露醬漢堡配薯條
今日我與兩名家人到Good Times Restaurant And Bar食飯,這次乃第一次光顧並滿心期待有愉快滿足的一夜,到達後開始點餐我點了一份威靈頓牛柳,但侍應生表示今日無貨所以未能提供,但為何不在餐牌上把上述菜色用紙遮掩,引致客人失望而且客人點餐亦不在客人點菜前表示上述菜色已停供,而其中一位家人點了一份豬肘,於是等候用膳期間不時有蒼蠅在餐廳飛來飛去,令人食欲大減及討厭!及後用膳1時後家人的豬肘還未上菜於是詢問侍應生,侍應生竟然用輕挑的態度回應表示無落單但家人肯定有點菜,侍應生還說諷刺性說話"好快啫"現在落單,但家人心情已非常失望決定拂袖離去不在此餐廳用餐。
2020-04-15
2020-03-31 88 瀏覽
今次小編入左粉嶺出名嘅聯和墟😎😎想同friend吹下水 所以揀左一間好坐嘅餐廳😻😻😻我地分別叫左個dinner set 有沙律 餐湯做前菜 唔錯我中意個蕃茄湯 好濃好好飲我地仲點大菠菜芝士焗蠔好多料 重點隻蠔好大!入到主菜......Truffle Mushroom Risotto with Halibut好出色 個飯好香 唔會好濕個魚都好食 唔腥!!!!Grilled Lamp T-bone steak叫7成熟岩岩好 加上佢個燒汁perfect match !
今次小編入左粉嶺出名嘅聯和墟😎😎
想同friend吹下水 所以揀左一間好坐嘅餐廳😻😻😻

我地分別叫左個dinner set
有沙律 餐湯做前菜 唔錯
我中意個蕃茄湯 好濃好好飲

我地仲點大菠菜芝士焗蠔
好多料 重點隻蠔好大!

入到主菜......

好出色 個飯好香 唔會好濕
個魚都好食 唔腥!!!!

Grilled Lamp T-bone steak
叫7成熟岩岩好 加上佢個燒汁perfect match !

2020-03-30 70 瀏覽
平日都經常路過,成日見無乜人唔敢入去試。今日終於第一次嚟呢間餐廳,結果喜出望外,野食質素唔錯,環境又舒服,侍應服務都好好。靜靜地,又有格調,同朋友食完仲坐多咗成個鐘,認真唔錯!!特別係佢有個優惠,有得$10隻試食菠菜芝士焗蠔,好抵~最衰只可叫4隻張單仲寫住「香港人加油」

張單仲寫住「香港人加油」
2020-03-30 75 瀏覽
上次黎完都係幾個月之前既事,見到有新menu,又有新優惠,就專登黎試下🥳🥳[凱撒沙律]前菜當然叫個沙律refresh下先,沙律醬份量岩岩好,唔會太多太膩,開胃之選👍🏻[美式焗薯皮]另外頭盤仲叫左焗薯皮,配埋酸忌廉食更有美式風味😋[美國USDA PRIME肉眼扒]朋友叫左肉眼扒,肉味香濃,肉眼扒唔算好厚,反而更考師傅控制火喉既功架,果然無令到我地失望!5成熟岩岩好,外層有燒烤香味,又保留到肉汁,正!推薦👏🏻[西班牙法式豬鞍架拼盤]因為今次幾個朋友都係食肉獸,所以再叫左個豬鞍架拼盤,有雞翼、豬鞍架同豬肋骨。份量十足,岩曬同朋友叫黎share食🙌🏻[蒜片辣椒欖油扁意粉]食左咁多肉,叫返個清啲既意粉平衡返🤪雖然意粉淨係用蒜片辣椒調味,但係一啲都唔寡,味道層次鮮明,有驚喜😻[Tropical Delight]餐廳有一邊係做酒吧,一於就試下呢度既cocktail🤩果味都幾重,甜甜地易入口,女仔都岩飲😙

[凱撒沙律]

[美式焗薯皮]
另外頭盤仲叫左焗薯皮,配埋酸忌廉食更有美式風味😋

[美國USDA PRIME肉眼扒]

美國Prime牛扒
焗薯皮
威靈頓牛扒
2020-03-29 55 瀏覽
老婆大人生日,近近地去左間附近既西餐廳慶祝。餐廳樓底較高無壓迫感,梳化座位又夠舒服。撞正星期三係全日Happy Hour,唔飲酒對唔住自己!Tipsy Good Times,因為加左蜜糖同蘋果汁既關係,所以飲落係甜既紅酒。Bellini,桃味幾香,唔錯。凱撒沙律加牛油果,醬稍為落多左,菜都好爽夠水份,牛油果夠熟。辣肉腸薄餅,餅底好脆,滿滿既芝士加上少許辣既腸,好好味!香烤龍蝦尾及肉眼扒,放低就散發住好香既烤味,龍蝦肉好彈牙亦都好重龍蝦味,而5成熟既肉眼好濃既牛味,本身兩款肉都已經夠哂味道!
老婆大人生日,近近地去左間附近既西餐廳慶祝。

餐廳樓底較高無壓迫感,梳化座位又夠舒服。

撞正星期三係全日Happy Hour,唔飲酒對唔住自己!
Tipsy Good Times

Bellini,桃味幾香,唔錯。
Bellini

凱撒沙律+牛油果

辣肉腸薄餅,餅底好脆,滿滿既芝士加上少許辣既腸,好好味!
經典辣肉腸薄餅

經典辣肉腸薄餅
香烤波士頓龍蝦尾及澳洲草飼牛肉眼扒
  • TipsyGoodTimes
2020-03-27 53 瀏覽
粉嶺高質西餐廳😍朋友屋企附近嘅呢間西餐廳,一直都好想黎食!今次終於有機會兩個人黎試吓🤤🤤🤤由於店舖空間感好大!就算坐滿人人同人之間嘅距離都唔會好近㗎👍🏻😌 可以放心傾吓計😌食物選擇都好多,有前菜、小食、扒累或者意粉甚至係Pizza都應有盡有🤩!花多眼亂最後我哋叫咗兩個明main share 黎食!🎈溫泉蛋卡邦尼意粉($138)爆漿流心溫泉蛋🤤撈埋卡幫你意粉食,好足料嘅卡幫你意粉無論係煙肉、火腿、蘑菇!每一啖嘅意粉都包住龍龍嘅忌廉汁味同埋食配料! 好重嘅奶油味😊🤤🤤🎈美國肉眼扒-10安士($308)+牛肝菌汁($10)叫咗五成熟嘅牛扒😍!肉眼扒相對多啲脂肪所以食落去好似食棉花糖咁柔軟又滑!!配埋薯菜沙律!當然唔少得係加嘅牛肝菌汁🤤🤤🤤濃濃既菇菌汁仲有洋蔥🧅同埋蒜味!配合牛肉原來都好夾㗎😍!10安士!其實真係想一個人食晒佢啊!唔夠喉🤤🤤👍🏻👍🏻🎈Mocha 朱古力咖啡 ($48)&Caramel 焦糖咖啡☕️ ($42)朱古力咖啡本身想叫少甜,問咗店員之後原來佢哋話佢嘅甜味都係嚟自朱古力粉,所以相對其實唔會好甜都幾啱我口味!朋友係甜甜星人,焦糖咖啡就啱晒佢!焦糖咖啡上面仲有一層厚厚既泡沫!無
粉嶺高質西餐廳😍

朋友屋企附近嘅呢間西餐廳,一直都好想黎食!
今次終於有機會兩個人黎試吓🤤🤤🤤

花多眼亂最後我哋叫咗兩個明main share 黎食!

🎈溫泉蛋卡邦尼意粉($138)

🎈美國肉眼扒-10安士($308)+牛肝菌汁($10)
叫咗五成熟嘅牛扒😍!肉眼扒相對多啲脂肪所以食落去

朋友係甜甜星人,焦糖咖啡就啱晒佢!焦糖咖啡上面仲有一層厚厚既泡沫!無論賣相定係味道都非常好😊
2020-03-23 58 瀏覽
我哋今日大食特食😻😻😻😻Lunch Set-竹炭烤雞胸漢堡配薯條竹炭麵包好鬆軟 芝士全部鋪咗係雞扒上面 但雞扒都仲好鬆脆 薯條熱辣辣咁上枱 有埋沙律伴菜好夠飽 減膩 burger入面都有生菜、蕃茄、生洋蔥同酸瓜係入面Lunch set會送一個餐湯或沙律 我哋就加多咗十蚊 咁就又有餐湯又有沙律🤭😏🤭😏即燒夏威夷串燒牛 好嫩滑既牛 而串燒汁係甜燒汁 大啖大啖肉咁食威靈頓牛柳酥皮好香牛油味 亦索滿咗啲肉汁 🥳🥳🥳鎖肉汁好犀利 牛柳我哋揀咗五成熟一流 雖然要等大約廿五分鐘 但食完之後覺得等咁耐都值得呀🤤🤤🤤佢哋嘅每一碟既伴菜都好有心機整 除咗沙律外 有唔同既蔬菜去燒 好有心機是日甜品- creme brulee燉蛋部分好軟滑 而焦糖好香脆歌劇院每一層既蛋糕都整得好細緻 蛋糕層好鬆軟 朱古力同咖啡加埋好融合
我哋今日大食特食😻😻😻😻

Lunch Set-竹炭烤雞胸漢堡配薯條

burger入面都有生菜、蕃茄、生洋蔥同酸瓜係入面

即燒夏威夷串燒牛

好嫩滑既牛 而串燒汁係甜燒汁 大啖大啖肉咁食

威靈頓牛柳

雖然要等大約廿五分鐘 但食完之後覺得等咁耐都值得呀🤤🤤🤤

是日甜品- creme brulee
燉蛋部分好軟滑 而焦糖好香脆

歌劇院

2020-03-20 60 瀏覽
估唔到喺粉嶺會有一間咁高質嘅餐廳同酒吧,見到門面好靚 ,地方夠寬敞 ,忍唔住入去 一探究竟!!場地算係好大好寬敞 ,聽聞仲可以包場開party!!見到Menu內容好細心, 標注哂邊啲item係廚師推介、辣、素食定生酮菜式, 證明經營者非常跟得上潮流,「 生酮飲食」的確越嚟越多人著重~沙律及雜菜湯~ 跟set dinner嘅質量都非常高,沙律菜屬於新鮮脆口, 雜菜湯香濃夠味。忌廉菠菜$28~ 香濃忌廉嘅幼滑同埋順口嘅菠菜結合,原來可以咁好味!!出色!! 而且28蚊有呢個份量同質素cp值超高!!酸豆檸檬汁雞肉意大利粉$128~ 最近社會氣氛比較沉重, 想叫一啲fresh啲口味既菜式去衝擊一下心情,檸檬!!啱哂~ 有別於例牌嘅蕃茄汁/白汁,呢個汁真係畀到驚喜我!! 意大利粉嘅質感,都食得出係不錯嘅食材,抵讚!西班牙無激素是法式豬鞍架配芥末籽紅酒汁$208~ 豬鞍架size算大,而且肉厚, 肉質非常之香滑 ,一啲都唔騷 ,格仔紋明顯,賣相非常之靚! 配菜方面,亦都非常有heart, 有黑醋沙律, 薯蓉波波 ,同埋啲烤熟嘅蔬菜! 呢個份量, 男仕都絕對夠!!奶凍~ 以set dinner晚餐跟嘅

場地算係好大好寬敞 ,聽聞仲可以包場開party!!