2020-10-22 1369 瀏覽
今晚係粉嶺做完野之後就同朋友去左GoodTimes到食晚餐, 記得對上一次嚟已經差唔多一年前, 而最令小妹留下深刻印象嘅就係佢地嘅龍蝦湯🦞🥣! 今次`重遊舊地', 環境裝潢依舊走輕工業路線, 簡單劃分左兩個區域, 一邊係酒吧區🍷🍸, 一邊係午餐晚飯區🍴, 兩邊都有大大嘅螢幕播住英超, 適合情侶👫🏻三五知己👭🏻或者家庭👨‍👩‍👧👨‍👩‍👧‍👧! Passion🍹E杯係mocktail嚟, 水果味重, 味道酸酸甜甜幾開胃!沙律🥗(Set Dinner)南瓜湯🥣(Set Dinner)質感濃稠, 南瓜味重, 味道清甜!龍蝦湯🦞🥣依舊的美味, 入口先係好濃嘅龍蝦味, 之後慢慢會飲到鮮味, 到最後會有微微苦澀味, 好似食左成隻龍蝦咁, 非常有層次感!黑糖麵包🍞黑糖麵包散發住濃濃嘅黑糖香味, 口感鬆軟美味😋意式炸綜合海鮮綜合海鮮有蝦🦐, 魷魚🦑, 魚柳🐟, 樣樣都炸得外皮酥脆, 炸嘅時間⏳同溫度🌡岩岩好, 特別係魚柳, 口感仍然十分鮮嫩, 附上嘅cocktail source酸酸辣辣🌶, 味道清新解膩, 推介👍🏻!極·厚安格斯漢堡🐂🍔🍟竹炭麵包夾住牛肉🐂🥩, 煙肉🥓, 微酸茄蓉🍅, 爽脆沙律菜🥬同

Passion🍹

沙律🥗(Set Dinner)

南瓜湯🥣(Set Dinner)
質感濃稠, 南瓜味重, 味道清甜!

龍蝦湯🦞🥣

黑糖麵包🍞
黑糖麵包散發住濃濃嘅黑糖香味, 口感鬆軟美味😋

意式炸綜合海鮮

極·厚安格斯漢堡🐂🍔🍟
竹炭麵包夾住牛肉🐂🥩, 煙肉🥓, 微酸茄蓉🍅, 爽脆沙律菜🥬同芝士🧀, 牛肉鮮嫩多汁帶有煙肉嘅油脂香, 一啖咬落去爆哂汁, 而且多重口感, 非常滋味! 薯條炸起熱辣辣十分脆口!

梳乎里配雲呢拿醬
梳乎里表面焗至金黃色, 裡面質感蓬鬆, 空氣感極重, 食落口感綿密軟彈, 味道香甜不膩, 由於雲呢拿醬係另上的所以可以自行調教個人口味😊!

士多啤梨慕絲🍓(Set Dinner)
士多啤梨味唔算重, 口感軟滑creamy, 上面鋪上薄薄脆片, 令整體口感更豐富😊!
2020-10-19
  • 意式炸綜合海鮮
  • 極·厚安格斯漢堡
  • 龍蝦湯
2021-01-14 73 瀏覽
第一次光顧這間餐廳,午餐$58-$108,包餐湯/沙律+主菜+餐飲,另加$15有甜品。星期一至五免加一。沙律菜鮮甜,加上芝麻醬十分美味,份量也頗多,是整餐最滿意的食物;燒春雞皮脆肉嫰很不錯,只是份量較少;紅酒燴牛肋條比較失色,牛肋條沒有牛味,醬汁又淡而無味,令人失望。加$15叫了是日甜品焦糖燉蛋,蛋味不足而且不夠嫰滑,可能甜品不是這間餐廳的強項。值得一讚的是餐廳環境舒適座位闊落,整頓午餐吃得十分順心。餐廳附設酒吧區,晚上和朋友在這裡嘆返杯應該幾chill
田園沙律
燒春雞
紅酒燴牛筋條
焦糖燉蛋
田園沙律
燒春雞
2021 一起身就覺得應該好好食個all day breakfast 而聯和墟既cafe選擇都唔多 就即刻諗起Good Times💛揀左GT Breakfast A ($68) 同另一個餐唔同既就係有煙三文魚同埋紐倫堡腸 我覺得呢兩樣都係all day breakfast 既精髓🤣另外我地仲嗌左個牛油果煙三文魚牛角包配薯條 ($62)牛角包烘到岩岩好 仲係熱熱地又好鬆軟 配住凍既煙三文魚同沙津醬真係好match 好好食唯一美中不足既係見到牛油果有少少唔新鮮

揀左GT Breakfast A ($68)

另外我地仲嗌左個牛油果煙三文魚牛角包配薯條 ($62)
唯一美中不足既係見到牛油果有少少唔新鮮

2020-11-30 304 瀏覽
放假就要好覓食好好休息,享受生活時光,今日特意來到聯和墟「Good Times」嘆個午餐,就是貪這裡舒服好坐。😁🍴今日都係選擇比較輕食的凱撒沙律,不過都有點肉好口感點所以係配雞扒的,烤過的雞扒比香煎來得健康😋,上檯個陣仲有煙,入口軟嫩有肉汁口感不錯,凱撒菜比較多左沙律醬,菜仲有點銹可能都準備左一段時間。🥄是日餐湯是粟米忌廉湯,香濃粟米仲有好多粟米粒非常高纖維。🤣☕️餐飲咖啡完美午餐。閒日免加一 $58 抵食👍

☕️餐飲咖啡完美午餐。

閒日免加一 $58 抵食👍

2020-11-30
2020-11-25 257 瀏覽
一行四人去到呢間食,睇一睇餐牌set dinner每個都過兩舊水,平時就未必會食,見今日係慶祝,就闊佬一次去食啦。叫左兩份扒一份軟殼蟹意大利飯,扒就不過不失啦,飯就熱辣辣,頭幾啖係幾好食既,但係愈食愈濟。飽就未飽但就唔太想繼續食。好彩share食,都食得晒既。個甜品係士多啤梨毛士,不太甜,一流!但個裝飾都幾頂癮,係個杯底到劃碟😂都唔知食唔食個醬好😂 性價比就不太高,太貴喇!未必有第二次了.....

性價比就不太高,太貴喇!未必有第二次了.....
2020-11-07 453 瀏覽
剛剛開就已經黎過,💛近近地想飲野就會諗起~今次食晚餐飲野~set dinner都幾多野揀兩個人一人一set~🥢沙律份量幾好!甜甜酸酸開胃👍🥢忌廉豆豆湯幾cremay~有點cream喺上面睇得下上黎嘅時候仲熱熱地,讚~🥢餐包個包幾有outbxxk既感覺,熱烘烘~軟熟又香香~😋🥢辣肉腸Pizza皮薄香口又脆~又多芝士~好滿足基本上辣肉腸pizza是最簡單的~🥢極厚安格斯漢堡真係成吋厚,竹炭黑包做到型格feel~用咸香的bacon包住安格斯牛~有層次也提供一個更豐富嘅口感☺️份量黎講,真心厚同大件~一個人食會好飽😂🥢Bee's knees去酒吧唔係唔飲返杯~點左我最愛的Gin~加了檸檬汁及蜜糖Bee's knee~😌開心開心唔鍾意太重酒味嘅朋友~呢杯都易入口同fresh, drink list仲有好多揀~cocktail mocktail都有~👍現場有大螢幕播波,match day可以走一轉😂
剛剛開就已經黎過,💛近近地想飲野就會諗起~
今次食晚餐飲野~set dinner都幾多野揀

兩個人一人一set~

🥢沙律

份量幾好!甜甜酸酸開胃👍

🥢忌廉豆豆湯

幾cremay~有點cream喺上面睇得下
上黎嘅時候仲熱熱地,讚~

🥢餐包

個包幾有outbxxk既感覺,熱烘烘~
軟熟又香香~😋

🥢辣肉腸Pizza

皮薄香口又脆~又多芝士~好滿足
基本上辣肉腸pizza是最簡單的~

🥢極厚安格斯漢堡

真係成吋厚,竹炭黑包做到型格feel~

🥢Bee's knees

現場有大螢幕播波,match day可以走一轉😂
2020-11-05 334 瀏覽
今日去完粉嶺哥爾夫球場打波,順便喺聯和墟附近食飯,經過見到呢間餐廳酒吧好似幾有特色同幾高級,剛剛門口又可以停到車。佢哋嘅套餐係四個course,$218 起,我相信喺粉嶺區都算係高級幾間餐廳之一,而佢個裝修同埋氣氛都有水準,所以都值返呢個價錢。今次試吓未食過嘅水煮豬手,平時炸豬手、脆皮豬手、焗豬手等都食得多,見到佢有呢個咁特別嘅水煮豬手,便決定試吓。頭盤係清蘑菇湯,呢個湯幾特別我都係第一次飲。清清淡淡但係都好滋味。水煮豬手最好嘅係少油加上唔熱氣,味道又唔會太咸,所以食多啲豬手都冇問題。因為水煮嘅關係,啲肉好林啲肉汁好索味,個豬皮亦減少肥膩感,我都食咗差唔多半份豬手皮,加上酸酸甜甜嘅酸菜,同埋佢哋獨有嘅酸醋汁,令肥膩感覺更減低,可以放肆食多啲。澳洲肉眼扒,燒得幾均勻,火爐控制得幾好,完全做到七成熟嘅情度,令到啲肉更淋,牛肉味更香,有水準。順便嗌左杯特色Mocktail passion ,飲落去亦係酸酸甜甜,完全幫助到減低油膩感覺,同今晚嘅豬手同牛扒好夾。

2020-11-02
2020-11-04 203 瀏覽
明明住北區 但之前飲嘢成日都要去到旺角尖沙咀呢一啲酒吧 今日終於發掘到依一間位於粉嶺聯和墟嘅酒吧 餐廳都幾大氣氛都幾好我哋就咁嗌左個小食拼盤同埋兩杯cocktail chill 下 好難得嘅係嘢食又好味嘢飲又好飲 大力推薦呢一間酒吧西餐廳 唔洗下下都要出九龍chill
明明住北區 但之前飲嘢成日都要去到旺角尖沙咀呢一啲酒吧

啲人成日都話北區冇嘢好食 今日就決定去聯和墟搵吓嘢食 點知就比我發現咗呢一間好有feel既bar餐廳環境好靚好悉心佈置 岩哂我地依d港女影相打卡😆😆餐廳除咗散嗌之外 都仲有dinner set既 我哋就嗌一個set再加散嗌小食同飯dinner set 嘅沙律餐包同埋湯份量都唔細㗎 都幾好飲咁main course就係呢一個厚安格斯漢堡嘩一上枱真係好大份個漢堡 大個我手掌 都幾juice 至於散嗌方面就嗌左呢個軟殼蟹椰香意大利飯 呢個飯好有驚喜 好好食椰香味好突出仲有啲蟹肉喺度 軟殼蟹都好足料 大讚!!!小食就嗌左呢個小食拼盤 份量都好多啊!飲品方面就嗌左一杯普通嘅凍檸茶同埋一杯mocktail 叫passion 係類似水果茶咁 都幾好飲

餐廳環境好靚好悉心佈置 岩哂我地依d港女影相打卡😆😆

咁main course就係呢一個厚安格斯漢堡
嘩一上枱真係好大份個漢堡 大個我手掌 都幾juice

小食就嗌左呢個小食拼盤 份量都好多啊!

2020-11-03 100 瀏覽
Good times💕 to have a break now☕️💫..放假就想入遠少少,遠離繁囂的鬧市,所以今次就入左粉嶺。一個平日很少去既地方喝杯咖啡吃個tea。本想吃個Afternoon Tea,但卻賣光了,那就吃個極厚三文治吧。.(極.厚蛋三文治 配薯條 Brioche)呢度下午茶必點選的啊😍。極厚蛋🥚真的極厚呢,嫩滑細膩滿有牛油香💛,加上厚底toast🍞 烘至金黃色,鬆脆口感加上超豐富餡料好滋味。.ll $62Tiger Prawn & Cod Roe Mayo虎蝦仁🦐 大大隻又爽口,配上帶咸香味明太子Mayo🧡,好夾。.ll $58Truffle & Truffle Mayo黑松露🖤 跟滑蛋本來就最佳配搭,松露味道融入滑厚蛋🥚,口口淡淡松露香。.ll $78Mini Burger Trio (Beef, Pork, Mushroom)細細個🍔🍔🍔 好可愛💕。有齊三款口味,岩晒我個貪心鬼👻,可以試勻晒菇🍄 牛🐮豬🐽。..餐飲方面,午後來杯Coffee☕️ 特別捨意。跟套餐只需+$20 榛子咖啡 Hazelnut / 朱古力咖啡 Mocha,2杯都夠香濃可口,就是午後的節奏。..×

(極.厚蛋三文治 配薯條 Brioche)

l[虎蝦仁明太子蛋黃醬三文治]l $62
Tiger Prawn & Cod Roe Mayo

l[黑松露蛋黃醬三文治]l $58
Truffle & Truffle Mayo

l[迷李竹炭漢堡三寶配薯條]l $78

×××[Good Times Restaurant And Bar]×××
©粉嶺聯和墟和豐街28號囍逸地下G06-G07A號舖
2020-10-25 196 瀏覽
粉嶺有唔少嘅餐廳,我今次見到有新開嘅商場,地下都有唔少餐廳選擇,今次就嚟咗呢一間喺外面望上去都覺得好chill既餐廳試下環境🌟🌟🌟🌟🌟由於呢一間餐廳同一時間其實係一間bar,所以成個環境嘅設計都好chill,如果坐喺旁邊嘅位置全部都係有梳化,而且仲有好大嘅螢幕播着波添!真係啱晒一班男士嚟呢一度睇波飲嘢!食物🌟🌟🌟🌟食物方面今次叫咗晚市嘅set dinner,包左餐湯、黑糖麵包、沙律、主菜、飲品、甜品。主菜方面我哋揀咗一個安格斯漢堡同埋肉眼扒配羊架。先講吓佢嘅漢堡,一上菜就見到好厚嘅漢堡,熱上面有芝士同埋茄醬,食得出入面仲混入左薯蓉增加返漢堡嘅口感。不過我最欣賞嘅係佢嘅羊架同埋牛扒,就算羊扒係叫咗七成熟,肉質亦都好鮮嫩,而且有肉汁,仲有好香嘅烤肉味,推薦大家一試!飲品🌟🌟🌟🌟飲品方面今次嗌左一杯威士忌同埋白酒。望吓佢嘅menu淨係白酒都有超過十種, 真係啱晒鍾意飲酒嘅你!下次有機會再嚟都想試一試佢哋嘅cocktail!整體來講,呢度嘅侍應態度積極,而且好有禮貌,有興趣想搵間餐廳chill下可以黎試下

環境🌟🌟🌟🌟🌟
食物🌟🌟🌟🌟
飲品🌟🌟🌟🌟
2020-10-23 148 瀏覽
Good times環境:成間餐廳行英國🇬🇧風,情調一流😌樓底超高,梳化位置都好多,坐得十分舒適👍🏻餐湯、沙律:餐湯係西餐晚餐既例牌,但一啲都唔馬虎,飲落十分足料👍🏻最驚喜既反而係餐包😍係黑糖味餐包,上枱仲熱辣辣,十分鬆軟,正💛💛健力士黑啤烤豬件:呢個推介!乳豬皮烤完後十分香脆😍😍超香口,配啤酒🍻一定好正😍乳豬肉質唔會太乾👍🏻極。厚安格斯漢堡:安格斯唔洗介紹都知肉味濃郁啦🤣難得係漢堡扒厚得黎,生熟程度控制得岩岩好,仲保留到肉汁😋😛Bee’s knees:酒鬼叫左cocktail😏呢杯bee’s knees對女仔黎講都算易入口,因為係用gin做基酒,加蜜糖同檸檬汁,酸酸甜甜,都飲到gin獨特既香氣🤩
Good times

2020-10-23
2020-10-23 158 瀏覽
一年後再同男朋友黎到粉嶺食good times 同一年前唔同 今年多左疫情 好彩佢都捱得住更新左menu 俾大家參考下口乾乾 叫左杯mocktail 係侍應推介 幾清新 唔錯 🍷 軟殼蟹椰香意大利飯 老實講 個軟殼蟹麻麻哋 太油🙈🙈不過個意大利飯好驚喜 真係有淡淡的椰子味 幾清新 幾特別 fusion 得唔錯☺️安格斯漢堡 塊漢堡用咗煙肉包住 鎖住咗裏面嘅肉汁 而且塊漢堡 勁厚 加埋個竹炭包 勁飽勁滿足😄😄😄最後就係個甜品啦 疏乎厘 入口即溶 好似食緊空氣咁 而且唔會太甜 就算食到咁飽再食甜品 都啱啱好總括而言 今餐真係好滿足 有得一路睇波 一路享受美食 簡直係疫情下嘅一大樂事 🥳🍷
一年後再同男朋友黎到粉嶺食good times
同一年前唔同 今年多左疫情 好彩佢都捱得住

更新左menu 俾大家參考下

2020-10-21 180 瀏覽
平時好少去粉嶺,呢日去完壁畫村,就決定搭小巴嚟聯和墟呢度睇吓有咩好嘢食。見到呢間Good Times Restaurant and Bar有好多人食,就決定試吓啦。佢個鋪位好闊落,樓底夠高,兩邊都有個大螢幕,夜晚可以一邊飲酒食小食,一邊睇波,應該好正,晏晝嚟嘅話就有好多款lunch set揀。Lunch set可以免費揀餐湯或者沙律,我哋一人要咗一款。餐湯係蕃茄濃湯,以為會似羅宋湯,但原來係好creamy嘅濃湯,有好香番茄味,一啲都唔酸,好開胃。沙律嘅材料好豐富,除咗有沙律菜,仲有蟹籽、蟹柳同埋蕃茄仔,全部都好新鮮,同佢用嘅麻醬好夾。之後我哋就share兩個主菜。香煎羊髀扒伴黑松露薯蓉及青瓜乳酪汁好少見lunch會有得食羊,所以見到就即刻決定要嗌呢樣。羊脾扒都幾大份,一上枱就聞到好香嘅羊味,食落好林好多汁。店員特登介紹咗佢個青瓜乳酪汁,因為佢個汁好清新,同嗰羊嘅味真係好夾。個人都好中意佢嘅黑松露薯蓉,有好香黑松露味,但食落又唔會話太濃味,真係好正。竹炭藍芝士煙肉安格斯牛漢堡配薯條漢堡包嘅size都幾大,藍芝士、煙肉同埋牛漢堡嘅配搭好好,牛漢堡好厚身,切開就見到佢好多汁勁juicy。重點

之後我哋就share兩個主菜。

香煎羊髀扒伴黑松露薯蓉及青瓜乳酪汁

竹炭藍芝士煙肉安格斯牛漢堡配薯條
漢堡包嘅size都幾大,藍芝士、煙肉同埋牛漢堡嘅配搭好好,牛漢堡好厚身,切開就見到佢好多汁勁juicy。重點係佢個汁都好好味,越食越開胃。粗薯條嘅份量都幾多,好香口。

兩個餐lunch來講都算大件夾抵食,因為都已經好飽肚,所以就冇再嗌甜品。最後每人有一粒綠茶味嘅雪米糍作結。

下次如果有機會,都想試吓佢嘅啤酒同小食。
2020-10-19 117 瀏覽
之前路過成日都想試下呢間餐廳搵個happy Friday就去試下嚕餐廳都幾大 仲有分飲嘢區同食野區兩邊氣氛都好好呢野食方面有散嗌有餐咁啱想食嘅野餐都有 咁就唔駛諗 快靚正✨餐湯&沙律湯同沙律都正常水準值得一提嘅係個湯幾清同埋沙律有茄子😆個包就略嫌唔夠熱✨澳洲肉眼扒 (五成熟) $218賣相唔錯 配菜有露筍意大利茄子同車厘茄而牛扒下面仲有黑松露薯蓉牛扒煎得好靚 五成熟剛剛好肉質唔錯但個調味就有啲鹹咗啲 遮咗個肉味而個薯蓉係好好食嘅✨水煮德國豬手 $268個豬手相當巨型😮個皮有別於一般脆脆嘅德國豬手 係滑捋捋嘅肉質好嫩 醬汁有醋同芥辣 個芥辣係幾辣嘅🙈筆者就鍾意點醋 好似食緊燻蹄咁😆😆😆✨Mojito $72賣相又係好靚😙味道就係好正常嘅mojito 酒味唔算特別突出啱晒啲想過下口癮嘅人✨跟餐甜品以為係士多啤梨雪糕 點知係士多啤梨cream呢個筆者真係唔識欣賞🙈🙈🙈😂總結嚟講都好難得可以喺粉嶺搵到間咁好氣氛 食物又唔錯嘅餐廳有時唔想出市區 呢間都係個好選擇~
之前路過成日都想試下呢間餐廳

跟餐甜品

以為係士多啤梨雪糕 點知係士多啤梨cream
呢個筆者真係唔識欣賞🙈🙈🙈😂

總結嚟講都好難得可以喺粉嶺搵到間咁好氣氛 食物又唔錯嘅餐廳
有時唔想出市區 呢間都係個好選擇~
水煮德國豬手
Mojito