屯門友聚餐選擇了韓式烤雞 🍗 提前預約訂枱,當日小店都坐滿客人,座位之間都有點擠擁,連放袋既位置都無 😅 而且入座計起用餐 90 分鐘,感覺上會有點趕🍗 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗮𝗻𝗱 𝗛𝗮𝗹𝗳 (𝗯𝗼𝗻𝗲-𝗶𝗻 𝗼𝗻𝗹𝘆.) 𝗛𝗞𝗗𝟮𝟰𝟴烤雞味道款式眾多,但如果想要半半烤雞卻只有四種選擇,而且只限有骨,最後要 🌶️ 甜辣烤雞和 🍯 蜜糖蒜香烤雞。份量都算多,甜蜜烤雞灑上花生碎(好似係🤭) ,整體味道少少甜但唔辣。而蜜糖蒜香烤雞就灑上蒜片,蒜香同蜜糖味都唔夠。其實兩款味道有點相似 😂 雞肉亦唔算嫩滑,整體一般🧀 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟮𝟴見到隔離枱好邪惡蛋卷就心思思叫埋一份 🤭 沙律醬滿瀉,切開仲有拉絲芝士,唯一美中不足就是蛋卷煮得有點過熟,不夠流心 🍳🌶️ 鐵板辣炒豬肉 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟱𝟴雖然味道比較重口味,少少辣但愈食愈上癮 🤤 而且除了辣豬肉,仲有年糕、洋蔥、蘿蔔、大蔥等配料,啖啖滋味!🥘 砂鍋魚糕湯 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟱𝟬同印象中的魚糕湯有出入,串串魚糕去左邊呢?🥹 至於味道,頭湯味精味濃,魚丸魚糕都偏重粉🦈 鯊魚之淚 𝗛𝗞𝗗𝟴𝟴十分有噱頭的一杯打卡飲品🥤可以選擇有酒精或無酒精,十分方便揸車人士!👧🏽

半半烤雞

蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷

🧀 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟮𝟴

鐵板辣炒豬肉

🌶️ 鐵板辣炒豬肉 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟱𝟴

砂鍋魚糕湯

🥘 砂鍋魚糕湯 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟱𝟬

🦈 鯊魚之淚 𝗛𝗞𝗗𝟴𝟴
十分有噱頭的一杯打卡飲品🥤可以選擇有酒精或無酒精,十分方便揸車人士!👧🏽 選擇了無酒精,檸檬與香桃 𝗆𝗂𝗑 的,喜歡甜吃的都覺得太甜 🍬 沙冰稍微溶化先中和了過多甜度

藍梅特飲

🫐 藍梅特飲 𝗛𝗞𝗗𝟱𝟬
正常的一杯果汁梳打

🌟 枝裝啤酒有優惠|買二送一

未訂枱前見到有食評話店員服務態度差,當日兩位韓裔老闆夫婦和店員都有禮貌 ❤️ 只不過上菜慢係真的,飲品亦都係食到一半先有;另一個傳聞就是當食完後店員急急腳收走碗碟都是真,不過都係受到老闆 𝗈𝗋𝖽𝖾𝗋 😂 然後送上帳單~

鐵板辣炒豬肉
藍梅特飲
2023-11-22 575 瀏覽
老友突然話想食韓國炸雞,推薦黎呢間韓國過江龍烤雞專門店,睇返資料原來係香港都幾多分店,今日就黎一試,話說我地星期日晚上6點鬆d到都仲好多位,坐坐下都開始爆場,感覺都幾受歡迎。入去坐底睇餐牌環境,店員就係香港人黎,1男1女既店長就係韓國人黎,周不時聽到佢地用韓文溝通,增加左自己係韓國既感覺,又會播下kpop,岩晒鍾意kpop既朋友,店內坐位就唔算好多,坐滿都應該30人左右,另外發現一張韓女團le sserafim既掛畫,小弟都幾鍾意佢地。韓式雞蛋卷先黎個韓式雞蛋卷,賣相好靚,蛋卷中間包住醃蘿蔔,青瓜,酸酸甜甜又幾爽脆,本身都加左芥末醬同茄汁,另外仲有份芝士醬俾我地另加,食落係唔錯既,不過餐具得叉就有d唔太方便,用筷子會好d。UFO芝士火鍋今日既主角就係主要食呢份芝士火鍋烤雞,雞可以揀2種味道,我地要左果味醬油蒜香烤雞同甜辣烤雞,各8件一共有16件雞,上枱時店員會幫我地溝勻d芝士,再自己將d芝士加落雞度食,非常邪惡,店家用既係烤雞不是炸雞,食落會無咁熱氣,同埋烤雞既火候控制得好好,外皮香脆內裡都唔乾,果味醬油烤雞比較好,甜甜地,甜辣就得個甜字食唔出辣,想食辣既朋友就揀另一隻火山烤雞吧。牛排

牛排沙律
上得最慢既一道菜,沙律就比較普通無咩好講,牛排本身係幾靚,肉味都好濃,不過well done左,扣晒分。

牛排沙律

鯊魚之淚
我要有酒精,老友要無酒精,飲落非常之甜,無酒味,打下卡可以,88蚊杯太貴了。

濟洲橘子茶
老友B揀杯熱飲,佢話好香橙味,唔錯喎。

濟洲橘子茶

3個人叫左3份野食,主要係烤雞份量多所以好快濟,食物質素係唔錯,環境都好韓國feel,價錢方面相對係偏貴,同埋有樣幾奇怪既係聽到隔黎枱食食下想加單時店員話繁忙時段唔俾加單,想加野食都唔俾令我覺得有d怪,除左呢點外整體都ok既。

2024-04-07 77 瀏覽
朋友想食韓國野,屯門都得幾間可以揀,就決定試呢間,落餐時叫左三樣野,一路食一路等,個玫瑰炒年糕一直都未到,試過催單兩次,但都係未出餐😂😂 就黎食完時,搵另一個待應再催單,先知原來一直冇幫我地落到😂 白等左半個鐘等緊途中,都見到😂 男店主(?)韓國人黎,佢為左執啲位出黎比人入,有台客食緊無啦啦幫佢執埋同一碟😂 見到個食客都o左咀😂 又冇啦啦比個外賣兜佢,但重點佢地一直仲食緊😂😂😂 仲有另一台想合成8人台,都係有催另一台人埋單走咁 態度真係麻麻地炸雞都滑既 但無雞髀肉有啲唔係咁開心個粉太厚啦!未必有下次!

炸雞都滑既 但無雞髀肉有啲唔係咁開心

海鮮煎餅

個粉太厚啦!

未必有下次!
在網上外賣平台落單,我準時去到,去到門口已經好多人等緊外賣,等極都未有。結果話我張單俾人拎咗。有冇搞錯? 企喺度等咗就嚟成個鐘。你哋人為嘅錯誤,點解要我哋食客負責?超級過分。仲誣蔑我,問我係咪有朋友拎咗。如果有CCTV,都會見到我企咗喺門口等咗好耐。同埋我已經同佢多次強調,完全冇將個code俾家人或者朋友拎。真係好過分。呢間餐廳真係需要檢討,處理外賣單嘅程序。有乜理由我呢張單會俾人哋拎咗都得? ? 你哋冇個程序去檢查人哋客人訂單嘅咩?
有冇搞錯? 企喺度等咗就嚟成個鐘。
你哋人為嘅錯誤,點解要我哋食客負責?
超級過分。仲誣蔑我,問我係咪有朋友拎咗。
真係好過分。

2024-03-24
60 分鐘 (外賣自取)
2024-01-06 261 瀏覽
第二次嚟因為係dinertime 見餐廳周圍都坐滿晒人老闆娘好好即刻專登攞咗幾張櫈比我哋坐住等住先雞肉好juicy 滑嫩即叫即整嘅 等咗有dd 耐但冇失望到如果下次要來嘅話可能真係要預啱啲時間
第二次嚟
雞肉好juicy 滑嫩
即叫即整嘅 等咗有dd 耐
但冇失望到
如果下次要來嘅話可能真係要預啱啲時間

就嚟聖誕,同屋企人出去食餐飯。屋企人發現屯門呢家韓國烤雞舖,就嚟試下。未入到去門口就見到裝飾好靚,非常有聖誕氣氛!入咗去,員工就用韓文同我哋打招呼,店內播住韓文歌,覺得自己好似喺韓國旅遊咁。嘢食都幾好味,下次會再嚟試下其他嘅雞同side menu。
嘢食都幾好味,下次會再嚟試下其他嘅雞同side menu。
2023-12-08 313 瀏覽
有手臂紋身 服務勁差。首先我1815入座等齊3位屋企人。8分鐘後同我講落單先。因為焗野耐d... 10分鐘後屋企人到齊。想再落單。同我講落單時間得30分鐘。前後20分鐘。絕對趕客。無下次如果想係到同朋友gathering...佢地絕對唔歡迎。只係想你入黎即刻食完起身
有手臂紋身 服務勁差。
絕對趕客。無下次

2023-12-04 207 瀏覽
又係忘記影相2個人12點剛開舖入座,可能太早,得1個員工,未訓醒咁,位自己搵坐,睇完餐牌有個嬸嬸番工,就諗住叫佢落單,跟住開口講普通話,以為係同胞,原來係韓國人,知道之後改用英文同佢溝通,問佢係咪韓國人時,佢態度好嚴肅咁用英文答,呢度韓國店,當然係韓國人,呢點我有d反感,即係我都係問句,方便睇下以咩形式溝通者~同埋你咁講,我係咪可以話呢度香港,用番廣東話啦?咁?其實大家友善少少,唔好一黎就起槓囉~因為最近睇完韓劇超想食,就叫到成枱野,反正食唔哂打包~芝士火鍋烤雞2個味共16件,泡菜餅,炒粉絲午餐,炒年糕,2渣馬格利,1藍莓1桃味味道真心100%好味,至少係好岩我胃口😀🥰,-烤雞配芝士,需邪惡但真心正,不過美中不足係,雞冇想像中脆口-泡菜餅又香又脆,味道夠,唔會太咸冇泡菜味,又唔會淨係得泡菜味,食得出有層次感☺️-炒粉絲又係我好鐘意既味,唔會好似韓米咁又乾又淨係得黑椒味,肉又冇味餸又少,咸、麻油、黑椒3隻味平衡,餸又足夠-炒年糕軟硬適中,又多配料,汁好味但我個人感覺汁多左d,鐘意食汁人士就岩哂-馬格利,係酒同一d果汁呀汽水呀個類既混合,有d仲會加冰blend下,呢度就應該係加果味糖漿加冰b
又係忘記影相
因為最近睇完韓劇超想食,就叫到成枱野,反正食唔哂打包~
味道真心100%好味,至少係好岩我胃口😀🥰,
-馬格利,係酒同一d果汁呀汽水呀個類既混合,有d仲會加冰blend下,呢度就應該係加果味糖漿加冰blend左下既個種,口感一流,味道都好,但係酒味係幾乎飲唔出,平時掂走即紅既我飲左2渣都冇反應
Overall,成件事都好爽既,因為係平日,又一早去,可以好清靜咁享受呢餐

咁樣就成1200蚊,其實唔算抵食,不過味道好份量夠,大集團形式黎講,真係已經非常好
**ps 我係食唔哂打包,因為全部都飽肚野,淨低既,夠2個人食多餐🫠🫠
  • 泡菜餅
  • 炒粉絲
三個人來吃Goobne, 都知道咁小人叫唔到好多款野架啦!但估唔到最後係飲野仲貴過食野😂我地點左個UFO Fondue,超邪惡又大愛既芝士😋這裡的店員好專業,望住佢煮芝士煮到好似玩雜技咁👍🏻十六件雞三個人食,每人平均最小要食五件😏真係食到我地眼鯨鯨,甜辣烤雞比蜜糖蒜香烤雞更好食,最意想不到我地點了渣蜜桃韓國米酒可以咁好飲,酸酸甜甜,不停續杯,最後還要再encore多渣,真係好痴線😂🤣,我地係咪去左居酒屋呀?😅 P. S酒精濃度只有0. 8%!🙈
三個人來吃Goobne,
都知道咁小人叫唔到好多款野架啦!
但估唔到最後係飲野仲貴過食野😂
我地點左個UFO Fondue,
超邪惡又大愛既芝士😋
這裡的店員好專業,
望住佢煮芝士煮到好似玩雜技咁👍🏻
十六件雞三個人食,
每人平均最小要食五件😏
真係食到我地眼鯨鯨,
甜辣烤雞比蜜糖蒜香烤雞更好食,
P. S酒精濃度只有0. 8%!🙈

間中就會幫襯的好味韓國烤雞店。今次1點半黎到屯門店人唔多,可以直接入座。店舖以簡潔裝潢,播住韓國歌,等大家置身係韓國食烤雞咁,部份侍應係韓國人添~餐廳餐點份量較大,人少食就記住唔好眼闊肚窄啦。兩個人食一隻雞都幾飽。餐點以韓國炸雞、烤雞、主食、沙律、小食為主。雙拼烤雞(有骨)🍗 $248鴛鴦烤雞一次食倒兩個口味~烤雞即叫即製,香脆又熱辣辣,肉汁滿滿,十分惹味清清口腔解肥膩。每款味道約6-7件。甜辣烤雞🌶️|酸甜辣醬,微微香辣蜜糖蒜香烤雞🍯|蜜糖黑蒜汁配上炸蒜片韓式雞蛋卷🥚 $148份量十足的玉子燒,餡料豐富。有青瓜、醃紅蘿蔔、餐肉、海苔同芝士,蛋卷好厚實,質感嫩滑,滿足感滿分💯。柚子蜜雞尾酒🍸 $150以清新的柚子蜜調製,酒精味道唔太濃,好似飲緊果汁咁,容易入口,用黎配烤雞食就最啱啦~唔覺唔覺會愈飲愈多,飲到有少少醉。

雙拼烤雞(有骨)🍗 $248
甜辣烤雞🌶️|酸甜辣醬,微微香辣
蜜糖蒜香烤雞🍯|蜜糖黑蒜汁配上炸蒜片

韓式雞蛋卷🥚 $148

柚子蜜雞尾酒🍸 $150
柚子蜜雞尾酒
2023-08-13
柚子蜜雞尾酒
  • 甜辣烤雞(有骨)
  • 蜜糖蒜香烤雞(有骨)
2023-10-30 164 瀏覽
我地喊左個蜜糖蒜香炸雞同埋甜辣烤雞。佢係即時焗既,所以都要等一段時間。等待既時候有一碟白蘿蔔,酸酸甜甜,都好開胃。上烤雞既時候有提供手套同濕紙巾,好貼心。烤雞肉質鮮嫩多汁,熱烘烘,加上店家特製既醬汁,簡直係垂延三尺,食唔停。蒜香烤雞唔係話太重蒜味,唔鍾意食蒜既人都可以食,如果有一碗白飯就好滿足啦!
等待既時候有一碟白蘿蔔,酸酸甜甜,都好開胃。
2023-10-24 151 瀏覽
-今次來到韓國過江龍Goobne🇰🇷🍗🧀🍕,同朋友食咗呢個「韓式玫瑰醬炒年糕」,同我自己都嗌多咗一杯「藍莓特飲」。簡單一句,ok wor,都不錯。食物:-「韓式玫瑰醬炒年糕」,講下個玫瑰醬,比我嘅感覺係都幾特別,甜甜地又有輕微些少辣,但係又唔會互相沖突,反而係互補不足,太甜會好快就「漏」😮‍💨,太辣又會好快食到成身㷫烚烚🥵,但係佢地搵到個平衡點🤤🤤。裏面唔單止有傳統嘅炒年糕,仲有魚糕,麫條,番茄同火箭草,每一擔口感都可以話係好豐富,唔會齋食年糕食到牙骹軟👏🏻👏🏻-「藍莓特飲」,呢野飲可以話係神來之筆,清甜嘅藍莓同清爽嘅有氣水撞埋好清新,可以大大幫味蕾重啟😇😇,可以再重新體驗主菜嘅味道。環境:當日我地係星期一嘅晚上,唔算多人,d位又唔會好迫,店員亦都唔會好趕客🙈🙈,好啱情侶或者朋友慢慢傾。小總結(_/5):食物味道:👅👅👅👅食物外觀:👅👅👅👅環境衛生:👅👅👅👅👅環境氣氛:👅👅👅👅👅店員服務:👅👅👅👅👅可以話係 - 「ok wor, 可以再來wor下次」

食物:

環境:

小總結(_/5):
食物味道:👅👅👅👅
食物外觀:👅👅👅👅
環境衛生:👅👅👅👅👅
環境氣氛:👅👅👅👅👅
店員服務:👅👅👅👅👅

可以話係 - 「ok wor, 可以再來wor下次」
2023-10-19 125 瀏覽
太耐冇去,今次再到Goobne食飯,竟然聽到好多韓文,店員好多都係韓國人,感覺上真係返咗韓國咁今次叫咗2樣嘢食1.原味烤雞+蜜糖香滑烤雞 $248呢都啲烤雞真係好滑,而且有肉汁,感覺上比炸雞好似更健康。個人嚟講更鍾意蜜糖味,更加香口2.辣炒年糕 $145呢個唔算好辣,年糕夠軟,而且有好多魚板,不過有啲會有少少腥味,冇話特別推介
今次叫咗2樣嘢食
1.原味烤雞+蜜糖香滑烤雞 $248

2.辣炒年糕 $145
辣炒年糕
原味烤雞+蜜糖香滑烤雞
原味烤雞+蜜糖香滑烤雞
2023-09-05 420 瀏覽
最愛嘅韓國餐廳之一😋來自韓國過江龍 香港有多間分店特別喜歡佢地嘅韓式烤雞🍗烤雞外層脆脆的 內裡保持juicy👍🏻份量多 適合一班朋友/家人開心share🤣午市套餐中必食$128半隻烤雞🍗一共有9款口味選擇 套餐包含魚片湯、凱撒沙律、薯角、粟米、汽水🥤非常抵食😆新口味黃金蒜香脆烤雞外層多左種脆脆口感 係加入左蒜泥、米粉同糙米烤製而成 滿滿蒜香味🧄牛排沙律大約7成熟左右 切件上方便食用🥗沙律菜加左芝士同油醋 酸酸地幾開胃 多人食的話必點芝加哥薄餅🍕份量十足 墨魚汁批底 配黑松露奶油醬同三種芝士 襯熱食可以拉芝啊🧀午市套餐嫩豆腐鍋韓式炒牛肉粉絲蓋飯
最愛嘅韓國餐廳之一😋
來自韓國過江龍 香港有多間分店
特別喜歡佢地嘅韓式烤雞🍗
烤雞外層脆脆的 內裡保持juicy👍🏻
份量多 適合一班朋友/家人開心share🤣

午市套餐中必食$128半隻烤雞🍗
新口味黃金蒜香脆烤雞外層多左種脆脆口感
係加入左蒜泥、米粉同糙米烤製而成 滿滿蒜香味🧄
多人食的話必點芝加哥薄餅🍕份量十足
墨魚汁批底 配黑松露奶油醬同三種芝士 襯熱食可以拉芝啊🧀
午市套餐嫩豆腐鍋
韓式炒牛肉粉絲蓋飯
2023-08-01 540 瀏覽
之前係荃灣食過間韓國菜又幾好食,今次同班朋友gathering就試吓屯門嘅同一間分店。預先打電話去book位,限時90分鐘食,以時間嚟計, gathering又好似唔係好夠。book咗5:30 ,去到得一張枱食緊,店舖面積唔太,唔係好多檯,我哋一早預先訂位,都要安排坐門口位,所以唔係好涼。叫咗幾個主菜。❤️UFO芝士火鍋無骨雞$288有七種口味,任選兩款,叫咗果味醬油蒜香烤雞同蜜糖香滑烤雞,兩隻雞嘅味道好似冇乜分別,問職員都分唔出邊隻雞打邊隻雞🤣🤣,雞配芝士好好味,不過啲芝士好快就杰,再加熱都唔會變番之後軟身流體嘅感覺。雞好多,我哋五個人,都食唔晒。❤️韓式雞蛋卷$148雞蛋卷包住青瓜、醃紅蘿蔔、餐肉、海苔同芝士,好似食緊韓式紫菜包飯咁。好食👍!不過就略貴。❤️卡邦尼炒年糕$155有煙肉、意大利粉、年糕同grana padano 芝士再配卡邦尼汁,味道好夾,好好味,不過就唔係好大碟。❤️鐵板泡菜煎餅$115泡菜煎餅唔辣,好好食,又好脆,凍咗都好食👍。💛芒果沙冰$58叫咗杯芒果沙冰,冰太多,未飲得切,就開始溶,溶到成枱都係🤣。服務🤵🏻服務麻麻。環境🌉一般,近門口位較熱。

叫咗幾個主菜。

❤️UFO芝士火鍋無骨雞$288

❤️韓式雞蛋卷$148

❤️卡邦尼炒年糕$155

❤️鐵板泡菜煎餅$115

泡菜煎餅唔辣,好好食,又好脆,凍咗都好食👍。

💛芒果沙冰$58

服務🤵🏻
服務麻麻。

環境🌉
一般,近門口位較熱。