2025-04-01
呢晚想食韓國風味嘅雞,不過又唔想食炸雞咁heavy,友人就帶咗我嚟呢間主打健康非油炸嘅韓式烤雞店🐥自選半半烤雞烤雞有兩個選擇,可以選擇有骨同埋無骨🐥 我哋就揀咗無骨嘅烤雞,貪佢啖啖肉,亦都好方便進食。半半烤雞可以揀兩個口味,蜜糖香滑烤雞,係用上honey muster做調味,烤雞嘅外皮幾香脆,入面嘅雞肉非常嫩滑。三重芝士烤雞,面頭有勁厚嘅芝士粉,芝士同雞嘅味道好夾🧀馬蘇里拉芝士球呢個芝士球係餐廳嘅新出品,外層用上馬鈴薯製作,入面就係mozzarella cheese🫕 啱啱上碟嘅時候搣開芝士球,入面嘅拉絲非常吸引🤩 整啖都係幸福嘅口感。Hoegaarden餐廳做緊promotion ,生啤買二送一,可惜友人唔係好飲得,所以買二送一份量會太多🍻 唯有叫一支支裝,過吓口癮🤣 烤雞同啤酒真係好夾啊 。芒果沙冰烤雞配芒果沙冰都唔錯,芒果沙冰唔會太甜,而且芒果嘅味道好香🥭 餐廳仲有多款沙冰嘅口味可以選擇,下次想試吓草莓沙冰。呢間烤雞真係打破咗我嘅認知,以前覺得烤雞一定好油膩,肉質又柴,但係呢間嘅出品就冇呢個問題啦👍🏻
自選半半烤雞
馬蘇里拉芝士球