2021-07-17 146 瀏覽
失望至極!回想第一次打算幫襯係週末中午,餐廳空空如也,但係因為冇訂位,waitress叫我地等… 梗係走人啦。今次係book咗位前往,見到個menu已經好失望,食物選擇少(亦可能係因為唔啱食)我地全部點熱門且安全嘅菜色:黃金海膽意粉、卡邦尼意粉、凱撒沙律、辣肉腸芝士pizza、和牛肉丸,全部鹹到暈!冇錯,連個沙律都鹹到死🤪🤪 意粉又硬又杰撻撻,海膽意粉完全冇海膽味… 個pizza係現做,不過師傅功力太弱,個餅底好韌… 和牛肉丸未食過咁鞋😞😞唯一唔需要差評係個提拉米蘇,叫做不過不失,但係都絕對唔會因為佢而再次幫襯。

2021-07-16
2021-07-14 193 瀏覽
估唔到樂富都有間幾好氣氛同格調嘅餐廳平日夜晚黎人唔多,坐得又舒服但職員質素就有啲參差我地由地下入去,同floor staff講我地book左枱,佢呆左問我地book左幾點我地答完佢幾點,佢問返我地而家幾多點又冇指示我地要去邊個職員好似唔知應該要點做我地仲不知所措究竟安排我地坐邊,最後我地觀望左一陣再問返個staff係咪上樓上,佢先答係完全唔知樓下個staff想點上到樓上嘅職員就正常啲比較熱情有禮貌但當佢地問我地想要咩水嘅時候,冇講明唔同水會加錢,我地係叫左spakling water,到埋單先知要比多幾十蚊有點不悅2個人叫左3樣野食蒜蓉焗田螺:個蒜蓉味唔勁,唔會食完臭親隔離哈哈個薯蓉整得幾好食幾creamy呢個食香味俱全明太子意粉:忘記了價錢,但意外的份量太少了明太子味好出,又唔係太辣太咸,可惜2個人share完唔多夠呢個意粉好推薦係可以encore嘅如果份量同價錢可以再調整下更好唔係好夠飽嘅情況下,我地叫左巴馬火腿火箭菜薄餅呢個pizza同個意粉份量有好明顯嘅對比但呢個pizza雖然大份,價錢偏貴而且唔好食一來是厚批,每一口都好似食緊面包咁二來焗太燶了,食到好多炭屎嘅味道成個味蓋左原
估唔到樂富都有間幾好氣氛同格調嘅餐廳
平日夜晚黎人唔多,坐得又舒服
但職員質素就有啲參差
我地答完佢幾點,佢問返我地而家幾多點
又冇指示我地要去邊
個職員好似唔知應該要點做
完全唔知樓下個staff想點

上到樓上嘅職員就正常啲比較熱情有禮貌

2個人叫左3樣野食
蒜蓉焗田螺:個蒜蓉味唔勁,唔會食完臭親隔離哈哈
個薯蓉整得幾好食幾creamy
呢個食香味俱全
蒜蓉焗田螺

明太子意粉:忘記了價錢,但意外的份量太少了
明太子味好出,又唔係太辣太咸,可惜2個人share完唔多夠
呢個意粉好推薦係可以encore嘅
如果份量同價錢可以再調整下更好
明太子意粉

唔係好夠飽嘅情況下,我地叫左巴馬火腿火箭菜薄餅
呢個pizza同個意粉份量有好明顯嘅對比
但呢個pizza雖然大份,價錢偏貴而且唔好食
一來是厚批,每一口都好似食緊面包咁
二來焗太燶了,食到好多炭屎嘅味道
成個味蓋左原本pizza嘅味道
食到最後只知道自己食緊舊面粉
巴馬火腿火箭菜薄餅

雖然個pizza唔好食,但唔想浪費嘅情況下最後都慢慢食哂,成餐飯係好飽嘅
總體黎講,呢間餐廳唔算太貴,環境氣氛都好好,有機會會再黎,同朋友係度吹下水坐得又舒服
但下次會認真做下功課邊d菜式好食同有冇伏
2021-07-04
蒜蓉焗田螺
明太子意粉
住在這區,週五難得放假,所以想吃個fine lunch. 至於吃了什麼,價格就不詳細了,可以看圖。味道是不錯,我很喜歡。 但價錢在這區不算親民,害怕這間店做不下去。晚巿記得是單點的,每次經過人也不多,希望把平日set lunch 餐牌的價錢也做去dinner menu 和 weekend 啦

2021-07-11 119 瀏覽
見過往評價不錯,特意與老婆想嘗試一下,價錢非便宜,心想定與食物質素掛鈎成正比,奈何食物質素極為一般,嚴格來講可以說是難吃。水果茶無水果味,連茶味也稱不上,普通一杯茶可以做到如此難飲,完全不合格。叫了兩個意粉,兩個意粉都是微暖的,離譜。味道方面,該入所謂滿分推介的意粉,差過我在超市買的幾十元肉醬意粉,但這裡的價格是超過150元還要加一,對1得住客人嗎?根本沒有心做好。簡單來講,浪費肚子,浪費金錢,浪費時間。

簡單來講,浪費肚子,浪費金錢,浪費時間。

2021-06-21 491 瀏覽
今次嚟到樂富食嘢😚冇諗過原來樂富都有隱世手工意粉店😋我哋首先叫咗三個意粉😗分別係黃金海膽意粉🍝自家製肉丸和牛意粉同埋明太子意粉😛佢哋都係手工意粉嚟嘅🙈食落真係幾’al dente’ 但係又唔會過分煙靭🤩🤩應該幾啱香港人口味🥰所以我哋都幾鍾意佢嘅意粉🤤黃金海膽意粉嘅海膽味幾濃😚醬汁都幾多同creamy🤤🤤食落都幾掛汁😋不過就略嫌味道比較單調🤨如果可以多啲層次感更加好🤫而明太子意粉明太子味都幾重😋食落帶少少辣🌶最有趣嘅係佢落咗啲薯仔粒🙈不過就略嫌佢少咗d明太子粒粒分明嘅口感🤫女小編最推介食佢嘅自家製肉丸和牛意粉‼️佢嘅蕃茄醬汁酸酸甜甜幾開胃🥰肉丸係一大粒🤩係偏向淋身個種嘅肉丸😛幾好食😋最後我哋仲叫咗佢嘅tiramisu🍮佢嘅mascarpone cheese幾滑😚再配埋浸過咖啡嘅lady finger🙈食落苦味同甜味平衡得幾好🤤不過就略嫌mascarpone cheese 嘅味道可以再香濃d同口感可以再light d🤫呢間餐廳其食物都幾好食😋而佢嘅環境都幾好😚坐得幾舒服同埋幾有情調😝大家嚟開樂富不妨一試🥰😋 好味:8.02/10🤑 價錢:7.99/10🤗 服務:7.55/10😝 環境:8.0
今次嚟到樂富食嘢😚冇諗過原來樂富都有隱世手工意粉店😋

香草肉丸意粉
  • 黃金海膽意粉
  • 自家製肉丸(和牛)手工意粉
2021-06-16 210 瀏覽
食物質素好,但那幾個年輕侍應服務態度很差,首先問我要唔要兒童餐具,我說要,但由頭至尾都沒有拿來,坐了10分鐘都沒人供應水,餐牌,到點餐後20分鐘都沒任何餐湯/飲品,要求侍應跟進他擺出一副不願意不耐煩面口,結果原來是漏單,到食物到達後,要求侍應給予紙飲筒又扮聽唔到。其實如此食物質素高,環境好的餐廳,老闆真的要正視服務態度問題,不要被那幾個年輕侍應拖垮自己的生意。

2021-06-15
☆𝘎𝘰𝘤𝘩𝘪 🍕Lunch weekend $138/pax: 包括前菜+麵包+主菜+凍水果茶inc. Starter + Bread Main + Iced fruit tea-🥗前菜 Starter是日餐湯(南瓜忌廉湯)或精選沙律𝙎𝙤𝙪𝙥 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙙𝙖𝙮 (𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙥𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣 𝙨𝙤𝙪𝙥) 𝙤𝙧 𝙨𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩𝙚𝙙 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙🥖麵包 Bread法國麵包(配黑醋橄欖油或牛油)𝙎𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝 𝙗𝙖𝙜𝙪𝙚𝙩𝙩𝙚 (𝙫𝙞𝙣𝙖𝙞𝙜𝙧𝙚𝙩𝙩𝙚/ 𝙗𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧)-皇后薄餅𝙈𝙖𝙧𝙜𝙝𝙚𝙧𝙞𝙩𝙖 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖作為pizza愛好者,大大份的薄餅是去西餐廳必點的~pizza上鋪滿新鮮蕃茄醬同水牛芝士,食落超滿足🍕餅底方面厚度剛剛好,略嫌餅底焗得偏焦燶,但口感仍然鬆脆可口,作為一人份來講cp值高🤤(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.特色烤雞 (半隻)𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 (𝙃𝙖𝙡𝙛)烤雞製作得頗出色,雞肉醃得入味之餘亦能做到外皮酥脆內裏嫩滑多汁😍最加分的是用了烤焗烹調方式,相對起來冇咁熱氣🔥另外薯條炸得非常香脆,加上沙律菜伴碟,整體份量充足,絕對值得一試!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

𝘎𝘰𝘤𝘩𝘪 🍕
🥗前菜 Starter
是日餐湯(南瓜忌廉湯)或精選沙律

🥖麵包 Bread
法國麵包(配黑醋橄欖油或牛油)
前菜

𝙈𝙖𝙧𝙜𝙝𝙚𝙧𝙞𝙩𝙖 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
皇后薄餅

特色烤雞 (半隻)
𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 (𝙃𝙖𝙡𝙛)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
特色烤雞(半隻)

𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖
意粉好creamy掛汁,忌廉汁內加入很多明太子,on top亦放上大大顆的魚子,口感豐富🍝雖然份量相較以上兩樣餐點偏少,但是一個不想食得太飽肚的好選擇~
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
明太子忌廉手工意粉

❁please support + like + share❁
午餐
特色烤雞(半隻)
2021-06-13 154 瀏覽
位於樂富廣場 一出地鐵站上一條扶手電梯就到一間比我想像中大既餐廳佢個lunch menu好豐富有餐包又有湯 個湯都好好味😋餐包仲可以揀牛油或者橄欖油不過如果叫意粉嘅話佢唔算好大碟 咁嘅size加埋前菜其實個份量係啱啱好有朋友係素食者 佢叫咗個素pizza如果一個女仔食應該會食唔晒因為真係好勁大個食唔晒唔好浪費唯有打包餐飲default就係水果茶 不過都可以叫其他咖啡之類鐘意fruity d甜啲既我 一定會揀返水果茶
位於樂富廣場 一出地鐵站上一條扶手電梯就到

不過都可以叫其他咖啡之類
鐘意fruity d甜啲既我 一定會揀返水果茶
  • 卡邦尼手工意粉
2021-06-09 179 瀏覽
空間感好大💫性價比好高.pasta好好食叫完一碟唔夠喉🍝𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 & 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 醬汁好creamy同厚身🤤意粉係粗身 手工feel😋好多黑松露片🤩驚喜位係仲有豬腩肉條 煎到香脆 overall好好食🥰.🍝𝐁𝐨𝐥𝐨𝐠𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚蕃茄醬汁較薄身 酸味岩岩好☺️和牛肉丸好淋,一吉就會散果種🙈好似手打咁~牛肉味重.極力推薦畀大家既一間餐廳,今日晚上黎就比較多人,有D嘈平日lunch set仲會再平啲哦,而且無咁多人哦😋
空間感好大💫性價比好高
pasta好好食
叫完一碟唔夠喉
🍝𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 & 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚
醬汁好creamy同厚身🤤意粉係粗身 手工feel😋
蕃茄醬汁較薄身 酸味岩岩好☺️
和牛肉丸好淋,一吉就會散果種🙈
好似手打咁~牛肉味重
極力推薦畀大家既一間餐廳,今日晚上黎就比較多人,有D嘈
平日lunch set仲會再平啲哦,而且無咁多人哦😋
2021-06-04 215 瀏覽
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝐼𝓉𝒶𝓁𝒾𝒶𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝐿𝑜𝓀 𝐹𝓊𝘎𝘰𝘰𝘥 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘯𝘪𝘤𝘦 𝘦𝘯𝘷𝘪𝘳𝘰𝘯𝘮𝘦𝘯𝘵, 𝘰𝘯𝘭𝘺 2 𝘮𝘪𝘯𝘴 𝘸𝘢𝘭𝘬 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘓𝘰𝘬 𝘍𝘶 𝘔𝘛𝘙 𝘴𝘵𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯. 𝘛𝘩𝘦 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘴 𝘱𝘳𝘦𝘵𝘵𝘺 𝘧𝘢𝘴𝘵.-𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧-𝘍𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘷𝘪𝘯𝘦𝘨𝘢𝘳, 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘢 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘤𝘵𝘦𝘥𝘛𝘩𝘦 𝘱𝘶𝘮𝘱𝘬𝘪𝘯 𝘴𝘰𝘶𝘱 𝘸𝘢𝘴 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘦𝘭𝘪𝘤𝘪𝘰𝘶𝘴-𝙈𝙖𝙞𝙣-• 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 • • 𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 • 𝘛𝘩𝘦 𝘩𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘸𝘢𝘴 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘩𝘪𝘨𝘩𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘣𝘶𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘯𝘰𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘮𝘢𝘻𝘪𝘯𝘨. 𝘛𝘩𝘦 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘪𝘴 𝘲𝘶𝘪𝘵𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘸𝘺 𝘣𝘶𝘵 𝘪𝘵 𝘴𝘩𝘢𝘭𝘭 𝘤𝘰𝘮𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦, 𝘰𝘵𝘩𝘦𝘳𝘸𝘪𝘴𝘦 𝘪𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘥𝘦𝘦𝘮𝘦𝘥 𝘵𝘰𝘰 𝘥𝘳𝘺. 𝘈 𝘭𝘪𝘵𝘵𝘭𝘦 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘯𝘴𝘪𝘷𝘦 𝘧𝘰𝘳 𝘵𝘩𝘦 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘢.• 𝙈𝙖𝙧𝙜𝙝𝙚𝙧𝙞𝙩𝙖 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 • 𝘛

-𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧-

-𝙈𝙖𝙞𝙣-
• 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 •
• 𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 •

• 𝙈𝙖𝙧𝙜𝙝𝙚𝙧𝙞𝙩𝙖 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 •
𝘛𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘴𝘵 𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰𝘦𝘴, 𝘮𝘰𝘻𝘻𝘢𝘳𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘣𝘢𝘴𝘪𝘭. 𝘛𝘩𝘦 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢 𝘴𝘮𝘦𝘭𝘭𝘴 𝘴𝘰 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘸𝘩𝘦𝘯 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥. 𝘛𝘩𝘦 𝘤𝘳𝘶𝘴𝘵 𝘪𝘴 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘣𝘶𝘵 𝘯𝘰𝘵 𝘷𝘦𝘳𝘺 𝘵𝘩𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘰𝘶𝘨𝘩. ☺️𝘞𝘩𝘪𝘭𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘰𝘱𝘱𝘪𝘯𝘨𝘴 𝘸𝘦𝘳𝘦 𝘢 𝘣𝘪𝘵 𝘶𝘯𝘥𝘦𝘳𝘤𝘰𝘰𝘬 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘰𝘮𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰𝘦𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘸𝘢𝘴 𝘴𝘵𝘪𝘭𝘭 𝘪𝘯 𝘮𝘰𝘭𝘵𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘢𝘵𝘦. 🍕 𝘐𝘵 𝘴𝘩𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘣𝘦 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵 𝘪𝘧 𝘪𝘵 𝘸𝘦𝘳𝘦 𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘧𝘰𝘳 𝘢 𝘧𝘦𝘸 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘮𝘪𝘯𝘶𝘵𝘦𝘴.

• 𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 (𝙃𝙖𝙡𝙛) •
𝘛𝘩𝘦 𝘤𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘴 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘨𝘰𝘰𝘥! 𝘞𝘦𝘭𝘭 𝘴𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘦𝘥, 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘴 𝘸𝘦𝘳𝘦 𝘸𝘦𝘭𝘭 𝘣𝘢𝘭𝘢𝘯𝘤𝘦𝘥. 𝘐𝘵 𝘤𝘰𝘮𝘦𝘴 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘢𝘳𝘶𝘨𝘶𝘭𝘢 𝘢𝘯𝘥 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘢𝘴 𝘴𝘪𝘥𝘦𝘴. 𝘙𝘦𝘤𝘰𝘮𝘮𝘦𝘯𝘥𝘦𝘥!

📍 𝐆𝐨𝐜𝐡𝐢
𝘓104𝘈&𝘉, 𝘓211-214, 𝘜𝘎1/𝘍, 𝘡𝘰𝘯𝘦 𝘈, 𝘓𝘰𝘬 𝘍𝘶 𝘗𝘭𝘢𝘤𝘦, 𝘞𝘰𝘯𝘨 𝘛𝘢𝘪 𝘚𝘪𝘯, 198 𝘑𝘶𝘯𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘙𝘥, 𝘓𝘰𝘬 𝘍𝘶
𝘾𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖
Roasted  Chicken
Fresh  bread  with pumpkin  soup
2021-06-02
Roasted  Chicken
2021-05-23 1276 瀏覽
佛誕假期,朋友約埋一齊食下lunch,我哋㨂咗樂富呢間餐廳,地鐵站附近大家都方便,之前我有入過去視察環境,感覺空間感非常好,舒適寬敞,最適合大家坐低傾偈,享受美食,有慢活生活既感覺。因為假期原因,1點已經排晒長龍,好彩我哋一早喺Openrice 訂咗位,登記安心出行就直接入坐,幸運地安排咗坐喺閣樓位,好似只有4-5張枱,好安靜舒適,只是我哋太耐無見話比較多,呢日我哋足足傾咗5個鐘到晚市先走,疫情下真係難得有個咁好既地方,其間員工用餐休息都喺呢度,我哋可能佔用咗佢哋既用餐空間,感謝餐廳員工體諒畀我哋可以盡情享受。我哋叫咗lunch set share豬肉,雞肉,意粉,薄餅,樣樣都試下。餐湯為南瓜湯,濃而不膩,而且混合有麵包脆粒增添層次,再配埋兩細塊法包加黑醋欖欖油一流😋香烤豬里肌配薯條沙律菜,調味及醬汁一應俱全,好體貼,薯條外脆內食到薯仔原味,豬里肌不會過火,煙靭度剛好,加入檸檬汁中和肥膩感,沙律菜為火箭菜加蕃茄仔新鮮可口。辣肉腸芝士薄餅,個人不是薄餅愛好者,食咗一塊料足,餅底不厚不薄,一個人要食晒呢份薄餅真係有難度,一齊share就啱啱好。特色烤雞半隻上,對於刀工唔好既朋友,可能比較考
南瓜湯
香烤豬里肌
辣肉腸芝士薄餅
特色烤雞半隻上,對於刀工唔好既朋友,可能比較考功夫,如果獨食就可以粗爆點手撕,原汁原味,雞肉嫩滑唔會嚡口,讚!
特色烤雞
卡邦尼手工意粉,呢個份量一個你食可能啱啱好,我哋share只能每人細嚐,好濃厚既口感,檸檬汁可以中和肥膩,總覺得好貼心,再配少許烤肉條唔單調。
卡邦尼手工意粉
餐跟百香果水果茶,忘記影相,因為我想試甜品,所以無加錢叫咖啡,留返下次。
甜品我㨂招牌tiramisu 感覺餅底可以再多點,個人喜愛,cream cheese比例比較多,面頭既朱古力粉大家食時要小心點好容易嗆到,先用匙羹壓下再食會好點。
招牌提拉米蘇
極力推薦畀大家既一間餐廳,平日lunch set仲會再平啲哦,而且無咁多人哦😋
2021-05-19
南瓜湯
香烤豬里肌
特色烤雞
卡邦尼手工意粉
2021-05-23 201 瀏覽
星期六同frd去咗試呢間餐廳!138蚊(未加一)嘅weekend lunch包湯/沙律、飲品同主食質素出乎意料地好!特別大推明太子忌廉手工意粉!手工意粉偏粗身食落好有口感又索曬忌廉味!食落口明太子味都好重!係非常有驚喜嘅一樣菜式!和牛漢堡蕃茄意粉就正常發揮,無乜好出眾嘅地方。,一般蕃茄意粉嘅味道!pizza方面,就叫咗三重芝士味同辣肉腸味。薄餅唔叫得厚批或薄批,佢口感有啲似印度薄餅但pizza版,個皮係煙韌,側面睇面團係半透明有少少似麻糬!個人覺得辣肉腸味好食啲!三重芝士無乜三重嘅感覺!除咗主食,佢嘅南瓜忌廉湯同水果茶都唔錯!如果住附近真係好推薦大家去試吓lunch set!仲有餐廳環境都好靚同坐得好舒服,服務都係唔錯!會好主動幫你收起食完嘅碟!整體來講,呢間餐廳嘅性價比真係幾高,鍾意意粉嘅大家可以一試!
星期六同frd去咗試呢間餐廳!
質素出乎意料地好!
特別大推明太子忌廉手工意粉!

2021-05-22
2 分鐘 (堂食)
  • 明太子忌廉意粉
  • 辣肉腸芝士薄餅
2021-05-12 201 瀏覽
呢間餐廳應該唔係開左好耐好坐 枱同枱之間有距離仲有bar枱 + 咖啡區💕是同區比較少有的裝修靚 氣氛好的西餐廳 🥂Carbonara 蛋汁可以掛到汁 唔太傑唔太稀味道亦夠濃 唔會剩係得芝士的肥膩重點‼️自家製意粉粗條的彈牙的另外點了pizza 好有窯裡烤的感覺但底部黑了一大片覺得有點可惜Tiramisu比想像中失望可能前面食得開心太大期望無乜咖啡味 同埋可能放喺雪櫃太耐 雪到硬左總結:是一班人朋友聚會的好去處是拍拖浪漫的好去處會再encore的~
呢間餐廳應該唔係開左好耐

同埋可能放喺雪櫃太耐 雪到硬左

總結:
是一班人朋友聚會的好去處
是拍拖浪漫的好去處
會再encore的~

Carbonara
Delighted Bday lunch at Gochi😙 性價比高既午餐,包餐湯/沙律,麵包,主菜,水果茶😚可以揀牛油or黑醋olive oil for麵包#辣肉腸芝士薄餅 🍕❣️Pepperoni cheese pizza係餅底帶少少煙韌既意大利薄餅,好多辣肉腸🤩同埋好大個,適合4人share🙈HKD 118#現刨黑松露手工意粉 🍝❣️Mushroom & truffle pasta意粉醬汁似加左黑松露既carbonara,好creamy所以會比較漏,如果鐘意超creamy意粉既就唔好錯過HKD 118 +30#粟米湯 🥣粟米味濃郁,不過湯好稀身,所以唔會飽肚😛#水果茶帶甜味多過酸味的水果茶~#Tiramisu 🍮望落好似pici既Tiramisu, 不過食落就冇pici咁好食🙈冇mascarpone cheese香味,手指餅得一粒好似少左啲,似食緊有coffee味既黃色cream🙈@gochi.hk樂富

#辣肉腸芝士薄餅 🍕❣️
Pepperoni cheese pizza
HKD 118

#現刨黑松露手工意粉 🍝❣️
Mushroom & truffle pasta
HKD 118 +30

現刨黑松露手工意粉

#粟米湯 🥣
粟米味濃郁,不過湯好稀身,所以唔會飽肚😛

粟米湯

#水果茶
帶甜味多過酸味的水果茶~

#Tiramisu 🍮

慶祝紀念
生日
現刨黑松露手工意粉
  • 粟米湯
今日為了預祝 母親節 ,叫了外賣,2盒漁民及 卡邦尼 意粉,1客元祖炸雞翼,一份pizza。意粉尚算可以好食。所謂元祖雞翼,得2隻全翼,又細隻又冇味,係 脆卜卜, 但乾爭爭。值5值108蚊?自己衡量。Pizza 係 辣肉腸芝士,多料但好咸,pizza 餅底尚算可以。
意粉尚算可以好食。

2021-05-01
外賣自取