2024-03-27 13 瀏覽
同朋友都好掛住呢個雪糕所以一見到都要即刻食返杯先雖然未去到唔好食但都令人有啲失望CREMIA SOFT CREAM - $38牛乳軟雪糕好甜好甜唔太食到牛奶味但口感都係好幼滑嘅個Cone係曲奇皮好重好香嘅牛油味但好似有啲淋而唔係鬆脆不過都係要食快啲因為雪糕好快融
同朋友都好掛住呢個雪糕

不過都係要食快啲
因為雪糕好快融
2024-02-15
2024-01-10 79 瀏覽
聖誕節期間,同小朋友去尖沙咀睇燈飾,佢哋話要食雪糕,最尾我哋去咗K11度睇甜品,最後竟然睇中咗呢度嘅軟雪糕。我哋揀咗鴛鴦味扭紋,cream味好濃同埋嗰個雪糕好滑好軟腍腍,甜度適中,唔會話太甜。可能因為我哋食鴛鴦味扭紋,所以朱古力味都唔太濃。特別一提係嗰個雪糕筒,唔係平時啲窩夫皮,係好似有少少糖味嘅脆皮,我都唔知點形容,但係佢有好處就係,唔會好容易好快就淋晒,啱小朋友食,因為佢哋食得好慢。下次經過,想再試純朱古力味。

下次經過,想再試純朱古力味。
2023-10-03 131 瀏覽
之前都有經過過見到唔洗排隊就打算一試見到又有賣雪糕又賣咖啡Shop只有take away冇座位以為都係打卡野冇特別太多期望叫左杯iced americano ☕️比預期中好飲 偏苦但唔澀唔酸唔知偏苦係唔係因為為左要配反雪糕但個人覺得可以接受 一試無妨
之前都有經過過見到唔洗排隊就打算一試

2023-10-02
下午茶
Iced  americano
2023-04-12 323 瀏覽
晏晝行街行到攰,一見到,就忍唔住買嚟食🙈Creamia牛乳軟雪糕 $38超級濃郁嘅牛奶味🤤甜度啱啱好,口感非常順滑,好creamy!! 雪糕筒嘅質感同味道非常似白之戀人嘅曲奇,亦都比較易碎。但咁好味,相信大家都會好快就食晒🤣
晏晝行街行到攰,一見到,就忍唔住買嚟食🙈

Creamia牛乳軟雪糕 $38
牛乳軟雪糕
牛乳軟雪糕
2023-04-10 189 瀏覽
每次去 @k11musea 經過呢間 George Coffee 每次都想試☺️唔係試咖啡 而係 佢嘅Cremia 🙈每次經過都會想買 但因為貴錢都唔算平 就一直無試🙈但最近身邊好多人都去左旅行🙈但機票太貴啦 👉🏻👈🏻 所講今個假期都係係香港🙈 於是買黎食下開心下😏Cremia 有3種口味 有soft chocolate 同 Mix🙈小朋友先選擇 我當然要both🙈姐係Mix 甘就38蚊啦🙈🙈(如果想試 就記得帶卡/電子支付) 佢地唔收Cash 🙈🙈影完相 就即食🙈 食左一啖mix 之後 一啖soft 一啖 chocolate 發現我揀左mix 係岩嘅😏因為chocolate 太出 成個都係chocolate 會覺得 太甜 Soft 較為普通 但當mix 嘅出現 中和番大家嘅問題🙈重點 一樣HKD 38 Mix就一次食曬2種味 👍🏻
每次去 @k11musea 經過呢間
George Coffee 每次都想試☺️
唔係試咖啡 而係 佢嘅Cremia 🙈

每次經過都會想買 但因為貴錢都唔算平 就一直無試🙈

但最近身邊好多人都去左旅行🙈

小朋友先選擇 我當然要both🙈姐係Mix

甘就38蚊啦🙈🙈(如果想試 就記得帶卡/電子支付)

佢地唔收Cash 🙈🙈

影完相 就即食🙈 食左一啖mix
之後 一啖soft 一啖 chocolate

發現我揀左mix 係岩嘅😏
Soft 較為普通

Mix就一次食曬2種味 👍🏻
2022-08-14 407 瀏覽
George Coffee - 尖沙咀行K11 mesea想買杯野飲下坐下,經過見到呢間george coose於是買杯ICED AMERICANO雖然見到menu iced coffee 冇寫AMERICANO,點知原來唔只23$…有種被騙的感覺,不過照買左。 咖啡味道偏苦味重還好,但應該不會幫襯
George Coffee - 尖沙咀

2022-04-29
2022-07-24 237 瀏覽
天氣咁熱最岩就係食返杯雪糕❤️咁岩經過George Coffee☕️ 見到有我最鐘意嘅Cremia雪糕💕咁就當然要食返杯!😝🍦Cremia the Mix $38❤️The Mix係原味加朱古力味~雪糕好軟滑!牛奶味好香濃🐮唔會過甜🍫朱古力味方面~佢嘅朱古力味係岩岩好 👍🏻唔會過重遮蓋左牛奶嘅香濃😋💕其實我食雪糕唔太鐘意食Cone!因為好多Cone都太硬/過淋唔好食😥但Cremia嘅Cone就唔同!用餅乾整成嘅Cone夾埋牛奶味好重嘅軟雪糕一齊食~食每一啖都覺得好幸福🤤好食指數👅: 9/10推薦指數👍🏻:10/10

🍦Cremia the Mix $38
Cremia  the  mix

好食指數👅: 9/10
推薦指數👍🏻:10/10
2022-07-20
Cremia  the  mix
2021-08-19 590 瀏覽
我本來一早已經計劃好光顧位於「尖沙咀」海傍大型購物商場「K11 Musea」 地庫的咖啡甜品店「George Coffee」,但是當時的我發現原來「George Coffee」不接受現金,但是當時我的「八達通」只用作坐車,所以最後沒有光顧「George Coffee」。但是我後來又發現原來「George Coffee」除了接受「八達通」繳費之外,原來也接受銀行提款卡裡面的「銀聯」作為「非現金」繳費付款方式。恰巧我之前在「鑽石山」「荷里活廣場」光顧食店時,就曾經使用過「銀聯」作為「非現金」繳費付款方法。所以我決定了今次星期日在「西貢」乘坐巴士來到「K11 Musea」之後,就嘗試光顧「George Coffee」。來到「George Coffee」之後,我還猶豫應該使用「銀聯」,還是使用「八達通」付款購買「Cremia」牛乳軟雪糕咖啡甜品「Affogatto」才對。於是我硬着頭魚先詢問「George Coffee」店員,「George Coffee」除了接受「八達通」付款繳費之外,還會否接受其他「非現金」付款繳費方式。結果「George Coffee」店員回答我可以使用「銀聯」付款,當時

於是我硬着頭魚先詢問「George Coffee」店員,「George Coffee」除了接受「八達通」付款繳費之外,還會否接受其他「非現金」付款繳費方式。結果「George Coffee」店員回答我可以使用「銀聯」付款,當時的我立刻「撥開雲霧見青天」。

最後我利用「銀聯」方式,購買了一杯含濃厚甜味「Cremia」牛乳軟雪糕在裡面的軟雪糕咖啡甜品「Affogatto」,「George Coffee」在我付款後,很快就開始埋首製作「Affogatto」裡面「Espresso」濃縮咖啡飲品的工作。

反而「George Coffee」廚房製作「Cremia」牛乳軟雪糕的實際過程,比濃縮咖啡「Espresso」來得容易簡單得多,只需要在廚房裡面的製作「Cremia」軟雪糕的雪糕機面前開動機器,擠出甜味濃厚牛乳軟雪糕「Cremia」就行了。

「George Coffee」的濃縮咖啡牛乳軟雪糕甜品「Affogatto」實際製成品,甜味牛乳軟雪糕「Cremia」跟濃縮咖啡「Espresso」分開用不同外賣紙杯盛載,讓食客自行斟「Espresso」咖啡進入「Cremia」軟雪糕裡面。

雖然「Espresso」濃縮咖啡裡面的實際咖啡豆味道偏濃,「Espresso」裡面的甜味感覺不算濃厚,反而被濃縮咖啡裡面的偏向甘澀的咖啡味道掩蓋過去,直接加入「Cremia」牛乳軟雪糕甜味之後,濃縮咖啡味道才開始變甜。

而且「George Coffee」廚房店員從軟雪糕機器裡面,一次過擠出大量甜味「Cremia」牛乳軟雪糕出來,擠滿在外賣紙杯裡面,即使「Cremia」軟雪糕跟甘苦濃縮咖啡「Espresso」互相混合起來,仍然剩下不少「Cremia」甜味牛乳軟雪糕可以享用。

「Cremia」牛乳軟雪糕跟甘香「Espresso」濃縮咖啡互相融合之後,「Cremia」牛乳軟雪糕甜味裡面,在不知不覺間滲透了一股濃厚咖啡香味,彷彿變成濃縮咖啡口味的甜味「牛乳咖啡」口味軟雪糕。
Affogatto

相反地,濃縮咖啡飲品「Espresso」在加入甜味牛乳軟雪糕「Cremia」之後,彷彿變成了牛乳軟雪糕負責調味,甜味牛乳軟雪糕代替淡奶,或者煉奶作為調味料的甜味牛乳咖啡「啡走」飲品。

「George Coffee」的牛乳軟雪糕濃縮咖啡雪糕甜品「Affogatto」售價為港幣六十一元,當中有港幣三十八元來自於牛乳軟雪糕「Cremia」,「Affogatto」剩下的港幣二十三元,則來自於「Espresso」濃縮咖啡裡面。同時購買「Cremia」加「Espresso」,價錢跟「Affogatto」幾乎完全一樣。

或者下次我來到「K11 Musea」地庫光顧「George Coffee」的時候,我可能會嘗試分開購買「儂格酥」脆筒盛載起來的「Cremia」牛乳軟雪糕,以及「Espresso」濃縮咖啡飲品,看看兩者混合享用跟「Affogatto」比較下,誰的性價比較高。
2021-07-25
Affogatto
2021-06-06 409 瀏覽
中午係K11 musea B2 樓層food court 食完飯,想搵杯野飲,就揀左同層呢間coffee。店入面無座位,買完唯有拎去food court 位置飲。因為呢個時間無咩客人,都好快沖好飲品。💛Iced mocha ☕️望落個樣正正常常,但飲落真係嚇左一跳😥入面既可可粉完全冇溶解到,飲完之後成口都係粉狀黐住🥲 可以講係我飲過最難飲既mocha。。。 無諗過會係K11 musea入面飲到甘差既質素👎🏻 飲左兩啖,我寧願飲番水了。。推薦:❌

💛Iced mocha ☕️

Mocha

望落個樣正正常常,但飲落真係嚇左一跳😥
Mocha

飲左兩啖,我寧願飲番水了。。

推薦:❌
2021-04-25 304 瀏覽
黎K11 Musea行街,突然間好想食雪糕!經過呢間George Coffee門口擺左大大嘅廣告好似好好味,價錢$38亦都合理,其他大概都$60起跳買左一隻朱古力x牛奶嘅甜筒,底層揀左朱古力曲奇話說creamia之前好似紅左一陣擠出黎好靚,非常適合影相花紋好似忌廉蛋糕,份量亦都好多雪糕嘅質地好綿滑,朱古力味濃郁,但陣味唔算特別反而牛奶嘅味道就被蓋過,要單獨食先會食到淡淡奶味底層嘅朱古力曲奇好鬆脆曲奇唔會太甜,配雪糕啱啱好~
好似好好味,價錢$38亦都合理,其他大概都$60起跳
買左一隻朱古力x牛奶嘅甜筒,底層揀左朱古力曲奇
話說creamia之前好似紅左一陣

擠出黎好靚,非常適合影相

花紋好似忌廉蛋糕,份量亦都好多
雪糕嘅質地好綿滑,朱古力味濃郁,但陣味唔算特別
反而牛奶嘅味道就被蓋過,要單獨食先會食到淡淡奶味

底層嘅朱古力曲奇好鬆脆
曲奇唔會太甜,配雪糕啱啱好~
2021-04-24
外賣自取
2020-11-01 558 瀏覽
路過見到有Matcha Latte的coffee shop @ K11 Musea,抹茶控當然要一試。初初還擔心,佢會奶既比例多於抹茶,一開蓋,香濃的抹茶味已經飄擁而上。見其色,亦已經感到呢次濃度必定讓人滿意。試入口,真的既creamy,又夠抹茶香。是試過咁多次,抹茶甘苦味最濃的一次(怕苦的人就不太岩了)!即是有這種甘苦味,亦不致苦澀難入口。完全是一杯值回票價的Matcha Lette。必定要再來多喝一杯!

必定要再來多喝一杯!
Matcha  Latte
2020-11-01
Matcha  Latte
2020-10-29 331 瀏覽
行開K11。見到有北海道乳牛雪糕出售。價錢$38。合理。我個人揀咗黑白朱古力兩種味。個cone都可以揀朱古力味或冰之戀人味。個名改到好日本Feel。我點咗冰之戀人。個北海道乳牛雪糕好軟好滑。食落好重朱古力味。個冰之戀人曲奇cone。好重白朱古力味。間舖無椅坐。只供外賣。我將個雪糕同個樣版比較。一模一樣。
題外話/補充資料: 個冰之戀人曲奇cone。好重白朱古力味。
2020-10-28
2019-11-19 1100 瀏覽
K11 Musea的Food Playground發現這家咖啡這家的咖啡味道不錯 看到就買一杯試試素質如何此店沒有堂食座位提供 只有外賣服務有點美中不足·Cuppchinno HKD$42/大杯咖啡味道與其他分店差不多 飲品素質沒有很大分別打開發現有心型拉花🤭 這家咖啡值得再回購🐿📸❤這家分別環境一般 店員的服務態度不過不失吧出餐速度算是快的 希望店家對奶使用量控制好一點有一些奶沒有貨了 所以選擇了其他奶來做咖啡
這家的咖啡味道不錯 看到就買一杯試試素質如何
此店沒有堂食座位提供 只有外賣服務有點美中不足