叫得做“手搖界嘅老字號”,梗係有返咁上下歷史啦🤣,睇返最早留食評嘅係2012年,開咗係同一舖位11年,可想而知係手搖界始祖啊😆⠀講返正題先,雖然嚟買嘢飲買咗唔少次,但係總大部份都係買呢杯!就係“Oreo脆脆蛋糕深焙奶茶”啦💛!好中意杯內嘅Oreo同黃色cream加埋嘅口感同甜味,我習慣嗌微糖/走甜,兩種甜度都飲到奶茶味,加埋Oreo同蛋糕,我比10分啊!🌟🈵⠀另外,之前嗌過“岩鹽芝士經典綠茶”,on top嘅芝士好好味🧀,如果想好好獎勵自己一番,不妨嗌一杯Oreo脆脆奶茶加芝士😆

Oreo脆脆蛋糕深焙奶茶
Oreo脆脆蛋糕深焙奶茶
2023-08-10 162 瀏覽
近排喺旺角做野 約左朋友食飯但又未到時間所以自己行新之城旺中(´・ω・`)喺地下見到freshtea by happylemon 勾起回憶以前好鍾意飲 ( 以前係直接叫happylemon架≧ω≦OREO脆脆深培奶茶 大杯$35佢有啲蛋糕醬?圍住個杯邊飲落去令我諗起以前有杯野飲叫蛋糕奶茶係招牌飲品黎 我諗呢杯野飲應該有8成似一飲落去係果種味道啊~\(≧▽≦)/~ OREA同奶茶又幾夾 有啲啲野食下咁又蛋糕又OREO又奶茶以為飲完會有痰 點知出奇地冇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)揀左冰同甜度正常 又唔會太甜 唔係死甜值得一試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
近排喺旺角做野 約左朋友食飯但又未到時間
所以自己行新之城旺中(´・ω・`)
以前好鍾意飲 ( 以前係直接叫happylemon架≧ω≦

OREO脆脆深培奶茶 大杯$35
佢有啲蛋糕醬?圍住個杯邊
飲落去令我諗起以前有杯野飲叫蛋糕奶茶
係招牌飲品黎 我諗呢杯野飲應該有8成似
一飲落去係果種味道啊~\(≧▽≦)/~
OREA同奶茶又幾夾 有啲啲野食下咁
又蛋糕又OREO又奶茶
以為飲完會有痰 點知出奇地冇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
揀左冰同甜度正常 又唔會太甜 唔係死甜
值得一試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2023-07-06 157 瀏覽
呢間檸檬茶真係好出色,一飲就會愛上,自此想飲手搖檸檬茶就會諗起佢,可以話係每次經過旺角都會買!✨手榨檸檬蜜香紅茶($25)佢有唔同既茶底可以選擇,例如綠茶、紅茶、四季春茶、黑烏龍茶,不過我嘗試過四季春茶後覺得檸檬配紅茶係最夾,檸檬既酸可以抵消紅茶既澀味,而紅茶本身係最濃味既茶底,簡直係最佳拍檔。我認為佢獨特既地方在於檸檬茶裏面除咗有我地常用既黃檸檬片之外,佢會加埋切開咗既小青檸係裏面,令到味道有別於其他地方買到既檸檬茶,有咗青檸既味道之後層次升咗一級,而佢既蜜香紅茶飲落去口感好順滑,唔會有任何苦澀既感覺,所以不論係茶底、配料方面都非常出色!暫時都未搵到其他品牌既檸檬茶係比佢好飲,真心推薦呢杯比大家❤️

✨手榨檸檬蜜香紅茶($25)

手榨檸檬蜜香紅茶
2022-12-01
3 分鐘 (外賣自取)
手榨檸檬蜜香紅茶
2022-10-07 387 瀏覽
檸檬仔呢間台式飲品鋪嚟講,我最鍾意飲嘅一定係🍑水蜜桃果茶🍑 ,由於果茶嘅甜度一般都比較甜,所以我建議一開始最好要少甜少冰,個果茶係用茶包沖,然後入面仲加咗鮮橙粒、蘋果粒同啫喱,所以口感幾豐富,鍾意飲果茶嘅一定要試。
水蜜桃鮮果茶
2022-09-12
5 分鐘 (外賣自取)
水蜜桃鮮果茶
2022-09-14 249 瀏覽
經過檸檬仔忍唔住買左一杯oreo深焙奶茶,有足料既oreo餅料,跟奶茶好夾,雖然略略蓋過左奶茶既香味,奶茶茶味都唔算出,但係奶茶甜味適中,恰到好處,而唔係死甜。對於奶茶控仍然係一大滿足,下次經開都會再買
外賣自取
2022-08-28 196 瀏覽
由細到大都好鍾意飲呢杯Oreo cream茶佢啲cream同依家普遍嘅奶蓋好唔同有一種好特別嘅味道每次經過都一定會買嚟飲尤其夏天🤩真係好好味😋🤩.細杯好快飲哂🤣
由細到大都好鍾意飲呢杯Oreo cream茶
真係好好味😋🤩

細杯好快飲哂🤣
外賣自取
2022-07-14 249 瀏覽
岩鹽芝士花生深焙奶茶$29叫左微糖少冰,+$3珍珠珍珠係無味既,呢杯叫深焙奶茶但都冇茶味…?!定我期望太高??飲到淡淡花生醬味,竟然有啲啲似芝麻糊味🧐 似水狀的花生味奶昔,整體失望…
岩鹽芝士花生深焙奶茶$29
叫左微糖少冰,+$3珍珠
2022-03-24 428 瀏覽
📍相隔幾年再飲happy lemon‼️• 芝士花生牛奶有驚喜😍 -- Freshtea by Happy Lemon🍋·Happy Lemon 應該係小編最初接觸手搖飲品嘅舖頭🤣但隨住手搖飲品店越開越多,好似中學畢業之後已經無再買過happy lemon…😂前幾日行過旺中見到佢哋出咗花生芝士系列,好奇之下試下估唔到又唔錯喎‼️------------------------------⭐️岩鹽芝士花生鮮奶 $34芝士奶蓋好厚,質感香滑,鹹香十足‼️🤩花生醬份量都幾多,撈勻牛奶之後啖啖都飲到花生香!😍牛奶奶味都好濃郁🥰整體嚟講都幾有驚喜😆------------------------------賣相:3.8/5味道:4.5/5性價比:3.8/5回頭度:3/5------------------------------店舖資料名稱:Freshtea by Happy Lemon地址:旺角亞皆老街65號新之城地下G21號舖前往方法:旺角站D2出口
⭐️岩鹽芝士花生鮮奶 $34

名稱:Freshtea by Happy Lemon
地址:旺角亞皆老街65號新之城地下G21號舖
前往方法:旺角站D2出口
2022-01-20 280 瀏覽
呢間店喺旺中都一段長時間,今日食完辣嘢整杯爆檸檬紅茶,中杯承惠$29大元,叫左少冰微甜。第一啖覺得好酸檸檬味好出,真係有好fresh嘅感覺,不過茶底個味未夠太出,俾檸檬搶曬,呢度個平衡爭少少服務敗筆位:不過叫左少冰都係太多冰。

服務敗筆位:不過叫左少冰都係太多冰。
2021-12-16 196 瀏覽
Freshtea By Happylemon地址: 旺角新之城地下G21號舖乳酸芝士莓莓鮮奶 $33味道好特別😂,有一種好難形容嘅感覺。芝士軟滑酸酸甜甜,雖然杯野食得出有少少士多啤梨果肉,但係啲味道真係勁似食緊士多啤梨味嘅樂天熊仔餅。#nicefoodie旺角
Freshtea By Happylemon
地址: 旺角新之城地下G21號舖

乳酸芝士莓莓鮮奶 $33

#nicefoodie旺角

2021-10-20 241 瀏覽
習慣熱飲的關係,點了這杯Oreo牛奶朱古力,杯面有一堆 oreo碎,飲下去有很濃的朱古力味道,配 orea餅碎的口感比較豐富,雖然有熱飲杯蓋,還是喜歡打開蓋大大啖飲的感覺,幾好味~
2021-08-08 296 瀏覽
今日叫左杯益力多雪冰斯🙄🙄🙄🙄🙄,叫左之後好快拎得,點知飲飲下見到杯野入面有隻蚊🙄🙄🙄🙄🙄仲見到有啲血係到,即刻掉左佢🤮🤮🤮🤮🤮🤒

2020-09-28 988 瀏覽
今日約左朋友去旺角行街,見朋友未到,還有時間,就上OPENRICE睇下附近有咩飲品店,就選擇了HAPPY LEMON,我在OPENRICE見到特濃益力多綠茶中杯$23,就選擇了呢杯飲品。真係嬲到,成杯飲品都冇咩點飲。落單時,我講明要特濃益力多綠茶,又唔比單據我,我都覺得奇怪點解會收我$30/杯,我重以為係網上自取優惠問題,唔緊要,到杯飲品到我時,就發現多了晶鑽,我就係唔鍾意食晶鑽,所以我先選擇特濃益力多綠茶,好嬲好嬲。最嬲一點是他們晶鑽酸酸地。服務態度又差又黑面,寫就11:00營業,問到職員就講11:30,重要冇珍珠賣。咁既野都收$30 受氣之餘 仲完全唔值,最後飲左一啖就掉了。

真係嬲到,成杯飲品都冇咩點飲。

最嬲一點是他們晶鑽酸酸地。

益力多晶鑽綠茶
特濃益力多綠茶
2020-09-27
5 分鐘 (外賣自取)
2020-01-22 956 瀏覽
OREO脆脆奶茶😛$30比想像中好飲👍而且飲得又食得😂食到Oreo響麥旋風嗰種質感🤤加埋奶茶濃烈嘅香味☺️估唔到兩者又幾夾😝Freshtea By Happylemon (旺角)旺角亞皆老街65號新之城地下G21號舖
OREO脆脆奶茶😛$30

比想像中好飲👍
而且飲得又食得😂
食到Oreo響麥旋風嗰種質感🤤
加埋奶茶濃烈嘅香味☺️
估唔到兩者又幾夾😝

Freshtea By Happylemon (旺角)
旺角亞皆老街65號新之城地下G21號舖
2019-10-06 605 瀏覽
當現在周圍都係芝士乜乜 芝士物物既時候 其實 happy lemon係好多年前已經有岩鹽芝士綠茶🍵以前覺得好好飲 配搭好新鮮 應該真係第1間賣芝士飲品既地方。今日經過再次試一試點知真係同現在既芝士比下起了🥺首先一飲落去 太甜而且太稀了 茶底又貪新鮮點左荔枝桂花 又是比較甜 😩而且加左晶鑽 原來係有椰果 搞到杯野好假甜😭😭最後 飲左1/3杯就放棄了⋯我諗佢唔係真係咁差 可能我既配搭有問題啦 同埋記得以前佢d木瓜抹茶都好飲唔差既 再有機會先再試試啦
今日經過再次試一試
最後 飲左1/3杯就放棄了⋯