2023-08-01 158 瀏覽
媽咪又帶蕃薯🍠又去左飲好野💕媽咪👩🏻以前行旺角必買🤣#好介紹#freshtea@freshtea.hk 熱情果梳打🧃感覺好清新,超級適合夏天☀️茶味好香 酸酸甜甜 又開胃🤤入面仲話粒熱情果間鑽 又爽又彈牙😍大愛👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Oreo鮮奶朱古力加布丁🍮+奶蓋🥤爸爸話呢個五太甜 口感好豐富好特別,下次要再飲咼😆😆..薯媽以前勁中2happy lemom ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️又出賣年齡😂.
媽咪又帶蕃薯🍠又去左飲好野💕
媽咪👩🏻以前行旺角必買🤣#好介紹#freshtea
@freshtea.hk

熱情果梳打🧃

Oreo鮮奶朱古力加布丁🍮+奶蓋🥤
爸爸話呢個五太甜 口感好豐富好特別,下次要再飲咼😆😆
2023-07-10 80 瀏覽
近日非常炎熱 忍不住要喝手搖飲品店舖位於商場中庭 非常顯眼而且售賣款式眾多 這次點了2款不同系列的飲品⍢金桔熱情果晶鑽梳打(半甜) $38 整體味道少甜但入口回甘每啖充滿酸酸甜甜的熱情果肉粒加上氣泡感十足的冰涼梳打 清新解膩之選乳酸芝士莓莓蛋糕鮮奶 $40少冰半甜 (布甸+$5及Oreo+$5)整體味道濃郁 甜而不膩 亦喝得出有少量微酸的士多啤梨果肉芝士蛋糕微鹹 布甸柔軟滑溜 加上濃厚Oreo 口感相當豐富⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐📍freshtea by happylemon土瓜灣新碼頭街38號翔龍灣廣場地下G35號舖#foodiegoodie_tkw
近日非常炎熱 忍不住要喝手搖飲品
店舖位於商場中庭 非常顯眼

而且售賣款式眾多 這次點了2款不同系列的飲品⍢

金桔熱情果晶鑽梳打(半甜) $38
整體味道少甜但入口回甘
每啖充滿酸酸甜甜的熱情果肉粒
加上氣泡感十足的冰涼梳打 清新解膩之選

乳酸芝士莓莓蛋糕鮮奶 $40
少冰半甜 (布甸+$5及Oreo+$5)
整體味道濃郁 甜而不膩
亦喝得出有少量微酸的士多啤梨果肉
芝士蛋糕微鹹 布甸柔軟滑溜 加上濃厚Oreo 口感相當豐富

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5

📍freshtea by happylemon
土瓜灣新碼頭街38號翔龍灣廣場地下G35號舖

#foodiegoodie_tkw
2023-07-09 48 瀏覽
依兩日熱死辣辣🥵真係要飲番啲冰涼飲品消下暑讀書時期已經成日飲happylemon而咁岩今日行過見到有間freshtea就9秒9去買啦⭕️ 菠蘿熱情果晶鑽梳打🍍嘩正! 一入口勁fresh😍香甜嘅菠蘿味 加有咬口嘅椰果仲配埋梳打base 勁gur😌當中仲有真材實料嘅菠蘿肉同熱情果無得輸💯⭕️ Oreo脆脆深焙奶茶(加布甸)😱勁足料有一半都係布甸咁濟 好瘋狂飲落重奶味 好香濃👍🏻底部仲有啲oreo碎 啜埋落去豐富到味蕾😋
依兩日熱死辣辣🥵

香甜嘅菠蘿味 加有咬口嘅椰果
仲配埋梳打base 勁gur😌
當中仲有真材實料嘅菠蘿肉同熱情果
無得輸💯

⭕️ Oreo脆脆深焙奶茶(加布甸)
😱勁足料
有一半都係布甸咁濟 好瘋狂
飲落重奶味 好香濃👍🏻
底部仲有啲oreo碎 啜埋落去豐富到味蕾😋

freshtea by happylemon 🥤@freshtea.hk📍土瓜灣新碼頭街38號翔龍灣廣場地下G35號舖夏日炎炎🔥好需要飲返杯冰凍飲品🥤消消暑🧊~去左@freshtea.hk買返2杯飲品。金桔熱情果晶鑽梳打 用上酸甜熱情果😋配上獨特甜酸味金桔🍊酸酸甜甜~好開胃加上氣泡梳打~同口感Q彈晶鑽+ 果凍(另外)~好飲。爆粒晶鑽繽紛鮮果紅茶 獨創粒粒鮮檸果肉🍋配上多款新鮮雜果🍎茶底清香~水果鮮甜~我另加乳酪芝士🧀️同布甸🍮味道好夾~感覺似食緊甜品😆非常滿足💯😋又好味#freshteabyhappylemon #happylemon #freshteahk #檸檬仔 #熱情果 #passionfruit #新飲品上市 #金桔 #土瓜灣#freshtea #apm #手搖茶 #紅寶石洛神花系列 #洛神花 #紅寶石 #茶類飲品 #foodies #foodlover #hkfoodies #觀塘 #觀塘美食#手搖店 #洛神花 #烏龍茶 #茶飲店

📍土瓜灣新碼頭街38號翔龍灣廣場地下G35號舖

夏日炎炎🔥好需要飲返杯冰凍飲品🥤
消消暑🧊~去左@freshtea.hk買返2杯飲品

。金桔熱情果晶鑽梳打
用上酸甜熱情果😋配上獨特甜酸味金桔🍊
酸酸甜甜~好開胃加上氣泡梳打~
同口感Q彈晶鑽+ 果凍(另外)~好飲

。爆粒晶鑽繽紛鮮果紅茶
獨創粒粒鮮檸果肉🍋配上多款新鮮雜果🍎
茶底清香~水果鮮甜~
我另加乳酪芝士🧀️同布甸🍮
味道好夾~感覺似食緊甜品😆
非常滿足💯😋又好味

外賣自取
呢間舖頭真係細細個飲到大,特別係個logo離遠就認得,而夏天出街手上面一定少不了一杯台式飲品。熱情果梳打夏日炎炎當然要來一杯梳打,熱情果嘅味道好芬香又清甜,而且明顯見到粒粒百香果籽,飲落絕對係透心涼又解渴。底部加入左晶鑽,口感更加豐富!乳酪芝士草莓芒果鮮奶餐廳提供乳酪芝士或者岩鹽芝士奶蓋,質地好濃好厚稠,忍唔住直接食幾啖。用上芒果同士多啤梨嘅配搭,果香都幾突出,底部更啜到果肉粒粒,叫左少甜,甜度剛好。

熱情果梳打

乳酪芝士草莓芒果鮮奶

2023-04-27 241 瀏覽
食完午餐有d口乾,見到附近有野飲買,即刻點番2杯過下口癮🧋。🍹🆕洛神花乳酸梳打(L)$38※晶鑽+$8岩鹽芝士+$3珍珠✏️一見到有新野出就想試吓🤩,呢個紅寶石洛神花系列好吸引呀,而且個樣望落幾清新!洛神花仲有助提升免疫功能! +$8岩鹽芝士🧀️真係超正!先飲上層岩鹽芝士個層,芝士味幾濃,帶少少鹹味,打得好柔滑creamy,好有奶味🥛,再飲多啖下層,酸酸甜甜同奶蓋勁夾😋!超好飲呀💗💗!飲品可以揀埋加晶鑽或者果凍,我揀咗晶鑽,即係有寒天同埋椰果💛。再+$3珍珠,成杯都好有咬口😚,珍珠新鮮煮幾煙韌,食到尾會發現有整朵洛神花🌷。🧋OREO脆脆深焙奶茶(L)$35+$5 布甸+$8 岩鹽芝士+$3 珍珠✏️Oreo控必點🤎🤎等左幾分鐘拎得,賣相好吸引又邪惡🤩!真心Happy lemon嘅芝士奶蓋真係好好味,配搭埋奶茶🧋一齊飲一樣甘正!+$5 布甸🍮香滑美味😋,搭配清香的既奶茶,整體真係好香奶味又啖啖OREO味🍪飲完勁飽又味蕾上覺得好滿足💗💗。📍 freshtea by happylemon (翔龍灣廣場) (土瓜灣)土瓜灣新碼頭街38號翔龍灣廣場地下G35號舖

🍹🆕洛神花乳酸梳打(L)$38

✏️Oreo控必點🤎🤎

土瓜灣新碼頭街38號翔龍灣廣場地下G35號舖

2023-04-26
外賣自取
📍土瓜灣附近的商場↗️一入去就見到👧🏻兒時愛飲的手搖茶飲店🥤即刻買杯❄️凍飲解渴先🥵🌟新推出「紅寶石洛神花系列🌹」洛神花✔️清心降火✔️養顏✔️提升免疫力🔸岩鹽芝士洛神花雪冰絲(L) $36 7/10🟰洛神花🌹+🧊攪拌成沙冰洛神花顏色好靚, 莓果紅🩷☺️味道酸酸甜甜清熱解膩😆仲見到啲洛神花瓣碎😙岩鹽芝士更勝一籌😋層奶蓋真係好好味, 一啲都唔膩🥳🙌🏻增加整體層次, 鹹甜混為一體👍🏻🔸爆粒晶鑽熱帶鮮果紅茶(L) $37 7/10🍊生果片俾得十分慷慨😚🍋檸檬3片|🍊鮮橙3片|🍎蘋果3片|熱情果籽|椰果|🌱薄荷葉因為本身生果有天然果糖😳所以就直接叫走甜, 都已經好夠味👌🏻味道偏酸少少, 但可接受~😌
📍土瓜灣附近的商場
↗️一入去就見到👧🏻兒時愛飲的手搖茶飲店🥤
即刻買杯❄️凍飲解渴先🥵

🌟新推出「紅寶石洛神花系列🌹」
洛神花✔️清心降火✔️養顏✔️提升免疫力

🔸岩鹽芝士洛神花雪冰絲(L) $36 7/10
🟰洛神花🌹+🧊攪拌成沙冰
洛神花顏色好靚, 莓果紅🩷☺️
味道酸酸甜甜
清熱解膩😆
仲見到啲洛神花瓣碎😙

岩鹽芝士更勝一籌😋
層奶蓋真係好好味, 一啲都唔膩🥳
🙌🏻增加整體層次, 鹹甜混為一體👍🏻

🔸爆粒晶鑽熱帶鮮果紅茶(L) $37 7/10
🍊生果片俾得十分慷慨😚
因為本身生果有天然果糖😳
所以就直接叫走甜, 都已經好夠味👌🏻
味道偏酸少少, 但可接受~😌

2023-04-11 16 瀏覽
🚙舊地重遊💕原來翔龍灣呢邊已經變咗咁多嚕☺️係商場入面仲見到呢間小清新嘅茶店🧋咁就買兩杯試吓先🥳💕鋪頭係正商場入口嘅中間位置📍又新又好搶眼👍佢哋仲🈶️好多唔同款色嘅茶選擇 ☺️今次就揀咗紅寶石洛神花系列同埋OREO系列😚兩款都唔錯👍原來佢哋仲🈶️好多分店㗎😋下次經開葵廣就可以再試埋其他嚕🥳🌼爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶 $36🌈見到佢個紅寶石洛神花系列好吸引呀😍就叫咗呢個爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶試吓🌼洛神花仲有助提升免疫功能添👍呢杯可以揀埋加晶鑽或者果凍🥳我地揀咗晶鑽❤️即係🈶️寒天同埋椰果💕成杯都好有咬口😋特別鍾意佢地無椰果😚少甜少冰🧊嘅口味就啱曬我地喇😜🧋OREO 脆脆深焙奶茶 $32🌈另一杯我地就叫咗熱嘅OREO系列脆脆深焙奶茶☕️呢杯OREO脆脆深焙奶茶係用香烤味嘅深焙奶茶☕️奶茶嘅茶味好香而且仲有濃厚嘅朱古力味添😋呢杯我都揀咗少甜👍

🌼爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶 $36

🧋OREO 脆脆深焙奶茶 $32

• 爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶
  • OREO 脆脆深焙奶茶
2023-04-06 29 瀏覽
接完小朋友放學之後近近地係樓下買杯珍奶見到有新野出就試吓紅寶石系列嘅岩鹽芝士洛神花雪冰斯漸變色 色澤幾鮮紅先飲上層岩鹽芝士個層,芝士味幾濃,打得好柔滑,洛神花雪冰飲落去酸酸地帶微甜,雪冰唔會令茶飲淡左,味道幾清甜可口深焙黑糖奶茶 忘記左冇叫少甜原來可以自選兩款配料,我揀咗仙草同埋珍珠都幾好,珍珠幾煙韌,仙草都幾多,不過飲前都已經將杯身上下搖晃,但黑糖缺乏左炭燒嘅焦香味,茶比較淡,茶味濃厚會更好但整體唔錯,唔會過份甜
接完小朋友放學之後
近近地係樓下買杯珍奶
見到有新野出就試吓
紅寶石系列嘅岩鹽芝士洛神花雪冰斯
漸變色 色澤幾鮮紅

深焙黑糖奶茶
忘記左冇叫少甜
原來可以自選兩款配料,
我揀咗仙草同埋珍珠
都幾好,珍珠幾煙韌,仙草都幾多,
不過飲前都已經將杯身上下搖晃,
但黑糖缺乏左炭燒嘅焦香味,
茶比較淡,茶味濃厚會更好
但整體唔錯,唔會過份甜
今日起附近食完lunch口渴就買返杯野嚟飲近期新出咗「紅寶石洛神花系列」,聽講洛神花可以增強免疫系統🤫即刻叫返杯嚟試吓~▶️ 爆粒洛神花檸檬綠茶 ($36)成個洛神花系列仲有「洛神花乳酸梳打」、「爆粒洛神花檸檬黑烏龍茶」同「岩鹽洛神花芝士雪冰斯」🌺可以揀果凍或晶鑽,問咗店員兩者分別,佢話果凍係荔枝味嘅啫喱,而晶鑽就係寒天加椰果二話不說揀咗晶鑽🤤椰果長條型,咬落好彈牙滑捋捋,好味過涼粉或啫喱,唔會太甜杯飲品粉紅色好少女💗本身驚有洛神花會酸,但飲落反而中和返果茶嘅甜味入面有幾片檸檬🍋清新又開胃可惜唔記得嗌少甜,所以杯嘢都幾甜🫣蓋過咗綠茶味道,如果少甜左就完美好在冇叫少冰啲冰都唔會落得太多,唔會溝淡味道又唔會太凍🧊▶️ 爆粒晶鑽鮮果黑烏龍茶 加珍珠 ($37+3)朋友揀嘅,同上面差唔多,只係多好多唔同種類嘅水果(主要有橙)🍊都係唔記得嗌少甜,所以朋友話非常之甜,底部有啲似飲緊糖漿,有啲杰,都係蓋過咗黑烏龍茶嘅味道但朋友鍾意珍珠口感🧋話唔會太黏或太硬,好有咬口-佢啲果茶落足生果,味道好清新,啱晒夏天飲😌晶鑽同珍珠都好食不過建議大家一定要叫少甜🙈唔好好似我哋咁……服務唔錯性價比起台式飲品店來講ok,
今日起附近食完lunch口渴就買返杯野嚟飲

▶️ 爆粒洛神花檸檬綠茶 ($36)

杯飲品粉紅色好少女💗
本身驚有洛神花會酸,但飲落反而中和返果茶嘅甜味
入面有幾片檸檬🍋清新又開胃

好在冇叫少冰啲冰都唔會落得太多,唔會溝淡味道又唔會太凍🧊
爆粒洛神花檸檬綠茶

▶️ 爆粒晶鑽鮮果黑烏龍茶 加珍珠 ($37+3)
但朋友鍾意珍珠口感🧋話唔會太黏或太硬,好有咬口
爆粒晶鑽鮮果黑烏龍茶

佢啲果茶落足生果,味道好清新,啱晒夏天飲😌晶鑽同珍珠都好食

不過建議大家一定要叫少甜🙈唔好好似我哋咁……
服務唔錯
性價比起台式飲品店來講ok,佢杯大size都幾大,可以兩個人飲
唔止土瓜灣有分店,觀塘、旺角、葵芳、沙田都有
除咗果茶,仲有超多唔同款式嘅飲品,見唔少人推介佢嘅岩鹽芝士系列或者Oreo系列😍
爆粒洛神花檸檬綠茶
2023-02-14 97 瀏覽
今次又再嘗試新的款式「鮮橙晶鑽爆粒檸檬紅茶」(大杯)(走甜、少冰)HK$37.00今次這杯,跟「鮮果晶鑽...」的分別,就在於「鮮果晶鑽...」有蘋果,這杯只有橙肉、檸檬、椰果... 沒有蘋果。而且,即使叫了「走甜」,還是「很甜」,特別可能來自椰果的糖水,再者,即使叫了「少冰」,飲到最後還是剩低很「多冰」。不過,紅茶本身有點苦澀,所以帶一點點甜味,某程度上是減輕了苦澀的味道。所以,下次可能叫「走甜走冰」比較適合我

今次又再嘗試新的款式

「鮮橙晶鑽爆粒檸檬紅茶」(大杯)
(走甜、少冰)HK$37.00