2018-12-12 1601 瀏覽
食物超好味,由其是波蘿雞翼🤤,同pizza 環境氣氛超好,服務好有善,會因客人喜好推薦酒類飲品👍👏👏👏👍👍主打飲品flying fruit punch 👍👏同埋紅酒而地理位置方便,好近地鐵站,好客易搵到💁‍♀️一班朋友傾計係個好好既地方如果係節日就要早d打去book 位,因為上次除夕都要waiting list 先有位😂而且景觀都唔錯😆有需要做大型活動仲可以包場搞活動,有極大既私人空間🤓🤓
食物超好味,由其是波蘿雞翼🤤,同pizza
主打飲品flying fruit punch 👍👏同埋紅酒
而地理位置方便,好近地鐵站,好客易搵到💁‍♀️
一班朋友傾計係個好好既地方

而且景觀都唔錯😆
有需要做大型活動仲可以包場搞活動,有極大既私人空間🤓🤓
  • 菠蘿雞翼
早兩日同好姊妹相約happy hour ,每次都係她提議好地方比我,今次都唔例外!呢間酒吧位於銅鑼灣亨利中心,即利園附近,由銅鑼灣地鐵站出來大約行2分鐘就到,超級方便!一上到去見到全部座位都是梳化位,好意外,因為而家都好少酒吧有放咁多張梳化椅,返左一日工上到黎可以坐得咁舒服感覺都幾好。而且有大玻璃可以睇到窗外環境,感覺無咁焗促, very good!之後就到點酒環節,呢間酒吧個menu都有好多fine wine,一眼掃過d價錢都唔係離地,我覺得都算合理,問過職員意見後,經介紹下我就點左一支中價的。的確唔錯唔錯!當然佢都有其他野飲,啤酒,cocktail ,香檳等等都有!同好姊妹一直傾唔停,都唔記得去食晚飯....呢度都有一D小食可以嗌。我地就點了一客無骨雞亦串,我個人係非常鍾意嘅!因為是無骨,中間仲釀了菠蘿,食起上黎勁方便,配菠蘿感覺好新鮮!另外仲點左一客雞軟骨同薯條!小食整體都不錯!價格跟份量都合理!由happy hour 時段坐到十時多,係度同好姊妹傾計傾到唔捨得走,可惜第二日大家仲要返工,唯有再約下一次!整體黎講十分推薦呢間酒吧,論環境,價格,酒同小食各樣都滿意!我覺得如果同閨密

由happy hour 時段坐到十時多,係度同好姊妹傾計傾到唔捨得走,可惜第二日大家仲要返工,唯有再約下一次!整體黎講十分推薦呢間酒吧,論環境,價格,酒同小食各樣都滿意!我覺得如果同閨密,甚至帶你有意思的那一位黎都好適合!有一個咁舒服嘅環境,配埋fine wine,大家真係可以有傾唔完既話題!

而且我仲問埋佢地可唔可以包場,因為黎緊生日要搵地方慶祝,佢個場嘅大細都幾岩我,問過價錢又ok喎,希望我搞得成haha
2018-12-05
  • 無骨雞翼串
  • 雞軟骨
2018-12-03 753 瀏覽
有日收工,同幾個同事上左Henry house 17/F flying lounge ,坐落長sofa,簡直舒服,成塊大玻璃,完全放鬆曬。收工後肚餓,叫左第1round小食,班餓鬼食到放題甘,食左3round。(不過又真係幾好味,推介雞翼,pizza,雞軟骨,薯條)食飽就飲,啤酒,白酒,紅酒,應有盡有。(我自己就要左staff介紹嗰支香檳,staff仲話會有不定時推介,服務態度幾好👍🏼)飲飽食醉後就到左重要環節........啤牌,居然有呢樣設備,班賭神全部即刻起勢set頭,玩玉介指,食朱古力,總之玩左成晚,好開心,玩到人地收工,真係唔好意思😂
2018-11-30
$500 (宵夜)
2018-11-30 488 瀏覽
場內環境大多數是sofa,所以坐得舒服,旁邊是落地大玻璃,直望時代廣場和Lee Gandred等,景觀不錯,而夜晚氣氛都浪漫,合適朋友傾計吹水or拍拖好地方,紅酒選擇都好多款,朋友覺得Fine Wine價錢吾算貴,我們點了支推介的中下價位酒都好幾好,而野食方面試了一款菠蘿蘆荀無骨雞翼串好好食,入面無骨的,一口過食一隻,口感好好,直得推薦試一試,每款各2串,共4串。另外都試了Pizza,可以。整體覺得銅鑼灣上樓黎講性價比都不錯,環境和境觀都滿意,會再上。
  • 無骨雞翼串
2018-11-30 385 瀏覽
我好鐘意星期五晚上同朋友一齊聚會,大家傾下計,搵過好多地方,去過好多間酒吧,都係呢間最好,梳化又好坐,好舒服,環境華麗😍😍佢哋有個玻璃櫃放咗好多唔同牌子的紅酒🍷叫求其一枝都超級好味,我們成班女仔唔知飲咩好,服務員都好友善幫我們介紹,佢哋啲零食好好味😂😂我們狂加因為越飲就越餓,叫咗雞翼食,勁好味,完全無骨頭,仲有菠蘿係裹面,pizza 都好正,佢個pizza 好好食,唔係次次都有得叫,因為太多人叫。
2018-11-23
2018-11-30 130 瀏覽
昨晚食完飯同3個朋 friend 左 Henry House 17/F 嘅 Flying Lounge傾計飲野。有長 sofa 加落地大玻璃銅鑼灣景,情調一流,可惜我同3條仔去 🤦🏻‍♂️。野飲都係個啲,但唔貴,三個人賣單 beer tower 連一份小食都係 $500 左右。叫左 1664 beer tower + 雞軟骨,份量唔細,味道唔錯。我見仲有其他野食,不過太飽無叫到。地點我覺得好就腳,應該算易搵 🤔 (我都搵到的話 🤣)推介俾想喺銅鑼灣搵個地方坐得舒服,有情調飲野的朋友。

推介俾想喺銅鑼灣搵個地方坐得舒服,有情調飲野的朋友。
2018-11-27
  • 1664  Beer  Tower
  • 雞軟骨
2018-11-29 74 瀏覽
環境舒服,地點方便,服務週到,又多一個好地方選擇!雞翼,pizza,薯條,雞軟骨都幾好!(仲有蝦片,出面無咩地方有得食,上去幾次都食唔停)不過希望有更多選擇,可以飽肚
環境舒服,地點方便,服務週到,又多一個好地方選擇!
雞翼,pizza,薯條,雞軟骨都幾好!
(仲有蝦片,出面無咩地方有得食,上去幾次都食唔停)
不過希望有更多選擇,可以飽肚

B
2016-11-17 3422 瀏覽
Great service, great atmosphere! Beer pong table available in lounge. Chillaxing place to hang out with frds for a drink after work