27
16
5
等級4
2020-06-01 13773 瀏覽
好多朋友吃過荃灣的Feather & Bone也有不錯評價,尤其户外用餐區環境聽說很不俗,趁著這天不太熱便去一嚐戶外假日午餐! 店子入口是販賣區內裡有著各式蔬菜、芝士、肉類、調味料等出售,愛弄西餐的朋友可在此尋寶呢! 往前走便是室內用餐區中間附設開放式酒吧,這陳設絕對有鬼佬吧的感覺! 而我們則選擇在戶外享用這頓午餐,須然天色有點陰暗但餐桌大多有太陽傘就算下雨也不用太擔心! 其實好想坐吊椅的位置可惜已坐滿了人,剛巧有客人走時但又已經開始下毛毛雨所以亦沒法轉坐!唯有望著帶點淒美的下雨海景午餐吧! 午餐餐牌選擇也有不少我們各自選了心水的食物,之後欣賞著週遭美景之餘等待美食臨。 車爸爸選了全英式早餐$148,內裡包括有煎蛋、英式早餐腸、煙肉、焗豆、磨菇、薯餅及酸種麵包,好豐富的英式早餐而且整體味道也教人滿意。 酸種麵包被蛋汁滋潤過口感更強還添上一份蛋香,英式早餐腸、煙肉味道屬正常,而焗豆則是自家製好好吃非一般罐頭貨可比媲,另外磨菇菌香十分濃郁質素很高,唯獨薯餅就不夠薯香和脆口了! 而我則選了邪惡的黑松露芝士通心粉、香草沙律$148,一上檯
更多
好多朋友吃過荃灣的Feather & Bone也有不錯評價,尤其户外用餐區環境聽說很不俗,趁著這天不太熱便去一嚐戶外假日午餐!
384 瀏覽
0 讚好
0 留言


店子入口是販賣區內裡有著各式蔬菜、芝士、肉類、調味料等出售,愛弄西餐的朋友可在此尋寶呢!
433 瀏覽
0 讚好
0 留言



357 瀏覽
0 讚好
0 留言



299 瀏覽
0 讚好
0 留言

往前走便是室內用餐區中間附設開放式酒吧,這陳設絕對有鬼佬吧的感覺!
254 瀏覽
0 讚好
0 留言

而我們則選擇在戶外享用這頓午餐,須然天色有點陰暗但餐桌大多有太陽傘就算下雨也不用太擔心!
322 瀏覽
0 讚好
0 留言

其實好想坐吊椅的位置可惜已坐滿了人,剛巧有客人走時但又已經開始下毛毛雨所以亦沒法轉坐!唯有望著帶點淒美的下雨海景午餐吧!
214 瀏覽
0 讚好
0 留言



162 瀏覽
0 讚好
0 留言

午餐餐牌選擇也有不少我們各自選了心水的食物,之後欣賞著週遭美景之餘等待美食臨。
160 瀏覽
0 讚好
0 留言

車爸爸選了全英式早餐$148,內裡包括有煎蛋、英式早餐腸、煙肉、焗豆、磨菇、薯餅及酸種麵包,好豐富的英式早餐而且整體味道也教人滿意。
248 瀏覽
0 讚好
0 留言

酸種麵包被蛋汁滋潤過口感更強還添上一份蛋香,英式早餐腸、煙肉味道屬正常,而焗豆則是自家製好好吃非一般罐頭貨可比媲,另外磨菇菌香十分濃郁質素很高,唯獨薯餅就不夠薯香和脆口了!
147 瀏覽
0 讚好
0 留言


而我則選了邪惡的黑松露芝士通心粉、香草沙律$148,一上檯真的有點眼突因為實在好大份啊~
159 瀏覽
0 讚好
0 留言

通粉會附上一份香草沙律內裡由多款的雜香草混合而成,簡單配橄欖油和檸檬汁便足以令我一吃傾情!
78 瀏覽
1 讚好
0 留言

黑松露芝士通心粉以黑松露蛋黃醬加上香氣撲鼻的煙燻芝士來焗製,吃下通心粉口感煙韌味道鹹香好滋味喔!可惜真係好大份無奈要吃剩少許未能清碗!
117 瀏覽
0 讚好
0 留言

走時發現門口有兩架BB購物車真係好可愛,大唔透的我更忍不住要影張相先肯走呢哈哈.......
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-05-23
用餐途徑
堂食
用餐時段
午餐
等級4
166
0
2020-11-02 954 瀏覽
今天下午因有公事所以到荃灣走一轉,朋友推介這餐廳給我,我便二話不說直踩過去食lunch, 怎知一坐下來便中伏!餐牌上各款美食價錢頗高,如果是晚餐我絕對覺得無問題,但對只有不足60分鐘食lunch的我來說實在可惜,因為不能慢慢享受這午餐,有點唔抵😅我翻看餐牌,最終點了辣蟹肉烤餅。賣相不錯,蟹肉蛋堆得厚厚的,但底部那片明顯係包,不明為何叫烤餅。不過不打緊,因為我至愛食包😆蟹肉其實味道不濃,始終係雪藏蟹肉,但蛋炒得不錯,不過$158略嫌貴了點,配菜也沒有。Long Black細細杯,味道香濃,不錯。餐廳最吸睛的是他們的小型market, 即使再趕時間都忍不住抽少少時間買點東西,咖啡豆、蝴蝶粉及一盒Red currants便是戰利品。一餐lunch便這樣用上$4xx. 多謝晒!朋友!
更多
今天下午因有公事所以到荃灣走一轉,朋友推介這餐廳給我,我便二話不說直踩過去食lunch, 怎知一坐下來便中伏!餐牌上各款美食價錢頗高,如果是晚餐我絕對覺得無問題,但對只有不足60分鐘食lunch的我來說實在可惜,因為不能慢慢享受這午餐,有點唔抵😅
13 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言


我翻看餐牌,最終點了辣蟹肉烤餅。賣相不錯,蟹肉蛋堆得厚厚的,但底部那片明顯係包,不明為何叫烤餅。不過不打緊,因為我至愛食包😆蟹肉其實味道不濃,始終係雪藏蟹肉,但蛋炒得不錯,不過$158略嫌貴了點,配菜也沒有。
15 瀏覽
0 讚好
0 留言


Long Black細細杯,味道香濃,不錯。

餐廳最吸睛的是他們的小型market, 即使再趕時間都忍不住抽少少時間買點東西,咖啡豆、蝴蝶粉及一盒Red currants便是戰利品。一餐lunch便這樣用上$4xx. 多謝晒!朋友!
10 瀏覽
0 讚好
0 留言
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-10-31
用餐途徑
堂食
用餐時段
午餐
等級2
9
0
2020-11-01 630 瀏覽
生日想食牛扒,特別去了專食牛扒的餐廳🥩好想試下在肉雪櫃自己揀牛扒,然後即煮這裡又可以直接買走生牛扒,價錢會比堂食平法式洋蔥湯🧄🍲📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️💬 我非常鍾情洋蔥湯,基本上去到任何餐廳,如果menu有都會order😚呢度洋蔥湯味道香濃😋湯充滿洋蔥甜味,重點是個包上面的半溶芝士🧀非常好味😋夠鹹香,芝士味好濃Dry aged wagyu ribeyes 🥩📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ 📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ 💬第一次食dry aged牛扒😆覺得肉味特別香濃,medium rare 烤得剛剛好,ribeyes 部位偏向淋身,雖然都叫wagyu但絕對沒有日本和牛入口即溶的感覺🤪驚喜是蘑菇汁又濃又好味,配上牛扒一流,只可惜蘑菇汁份量太少,牛扒吃到一半,已經沒有汁🙄烤牛骨髓🦴📍賣相 ⭐️ ⭐️ 📍味道 ⭐️ ⭐️ 💬牛骨髓味道好淡,好似食緊一啖油一樣無乜seasoning, no good👎🏿仲要配炸薯角油膩加上油膩白酒煮青口📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️ 📍味道 ⭐️ ⭐️ 💬味道一般,不太好食,但又不是難食青口不夠鮮甜,有時會有渣可以在雪櫃即揀即煎,是一個賣點餐廳裝修美觀,有室內室外餐廳外面有一
更多
生日想食牛扒,特別去了專食牛扒的餐廳🥩
好想試下在肉雪櫃自己揀牛扒,然後即煮
這裡又可以直接買走生牛扒,價錢會比堂食平
12 瀏覽
0 讚好
0 留言

法式洋蔥湯
18 瀏覽
0 讚好
0 留言

法式洋蔥湯🧄🍲
📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️
📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
💬 我非常鍾情洋蔥湯,基本上去到任何餐廳,如果menu有都會order😚呢度洋蔥湯味道香濃😋湯充滿洋蔥甜味,重點是個包上面的半溶芝士🧀非常好味😋夠鹹香,芝士味好濃


Dry aged wagyu ribeyes
16 瀏覽
0 讚好
0 留言

Dry aged wagyu ribeyes
19 瀏覽
0 讚好
0 留言

Dry aged wagyu ribeyes 🥩
📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
💬第一次食dry aged牛扒😆覺得肉味特別香濃,medium rare 烤得剛剛好,ribeyes 部位偏向淋身,雖然都叫wagyu但絕對沒有日本和牛入口即溶的感覺🤪驚喜是蘑菇汁又濃又好味,配上牛扒一流,只可惜蘑菇汁份量太少,牛扒吃到一半,已經沒有汁🙄


烤牛骨髓
8 瀏覽
0 讚好
0 留言

烤牛骨髓🦴
📍賣相 ⭐️ ⭐️
📍味道 ⭐️ ⭐️
💬牛骨髓味道好淡,好似食緊一啖油一樣
無乜seasoning, no good👎🏿仲要配炸薯角
油膩加上油膩


白酒煮青口
9 瀏覽
0 讚好
0 留言

白酒煮青口
📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️
📍味道 ⭐️ ⭐️
💬味道一般,不太好食,但又不是難食
青口不夠鮮甜,有時會有渣


可以在雪櫃即揀即煎,是一個賣點
餐廳裝修美觀,有室內室外
餐廳外面有一個小小的雜貨店,可以買到外國食物
唯獨是服務員💁‍♂️不夠專業,食物會送錯
以價錢來說,服務不對位
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
法式洋蔥湯
Dry aged wagyu ribeyes
Dry aged wagyu ribeyes
等級4
105
0
對住日落食飯,環境真係一流位於荃灣西海之戀新商場喺外圍其實完全諗唔到佢個入口係一間超市可以坐室內同室外室外冇冷氣食物價錢都唔算貴,可以接受煎三文魚扒不過不失,肉質都算唔錯,不過真係太多油牛肉漢堡夠多汁juicy 仲有配上薯角,價錢同份量都叫合理由於呢間餐廳主要係食牛嘅所以牛肉漢堡都唔算差烤焗牛骨髓開頭唔知,原來牛骨髓的油脂咁勁很容易就把牛骨髓的油脂推出來配上多士食配埋沙律菜食,就冇咁油膩但聽說對健康很好,所以試一試
更多
對住日落食飯,環境真係一流
位於荃灣西海之戀新商場
喺外圍其實完全諗唔到佢個入口係一間超市
可以坐室內同室外
室外冇冷氣

食物價錢都唔算貴,可以接受

9 瀏覽
0 讚好
0 留言

煎三文魚扒
不過不失,肉質都算唔錯,
不過真係太多油

15 瀏覽
0 讚好
0 留言

牛肉漢堡夠多汁juicy
仲有配上薯角,價錢同份量都叫合理
由於呢間餐廳主要係食牛嘅
所以牛肉漢堡都唔算差


6 瀏覽
0 讚好
0 留言

烤焗牛骨髓
開頭唔知,原來牛骨髓的油脂咁勁
很容易就把牛骨髓的油脂推出來配上多士食
配埋沙律菜食,就冇咁油膩
但聽說對健康很好,所以試一試


(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
17
0
2020-10-23 879 瀏覽
好耐之前係西環分店試過一次之後,就已經覺得黎間餐廳食物唔錯,環境又舒服,荃灣開左黎間有埋outdoor area,宜家天氣開始轉涼坐outdoor 真係另一番風味,好似去左外國咁!平時都係去食brunch多,叫返a la carte menu,今次去食晚餐第一次order牛扒🙈真係好正!大家去嘅話記得一定要食扒!!!!/Grass fed ribeye ~$200/黎到食牛扒好特別,係要自己出去butcher’s counter自己揀,聽完介紹之後揀左medium rare 嘅草飼ribeye,肉味比較濃,多肉汁,啖啖肉冇咩筋💯 個人覺得性價比都幾高,二百蚊左右都幾大塊🥰 不過我就覺得黎塊medium rare 有少少overcooked,似係medium 多d,不過整體黎講都ok👌🏻醬汁方面揀左個roquefort butter,芝士控一定鍾意,不過我覺得牛扒都係就咁原汁原味最好食☺️/Spaghetti and meatball $158/黎個意粉我又係覺得好好食😂好鍾意佢個番茄醬,肉丸真材實料好大粒😲整體黎講,食物、服務、環境都好好🥰性價比高!
更多
好耐之前係西環分店試過一次之後,就已經覺得黎間餐廳食物唔錯,環境又舒服,荃灣開左黎間有埋outdoor area,宜家天氣開始轉涼坐outdoor 真係另一番風味,好似去左外國咁!平時都係去食brunch多,叫返a la carte menu,今次去食晚餐第一次order牛扒🙈真係好正!大家去嘅話記得一定要食扒!!!!
56 瀏覽
0 讚好
0 留言

/Grass fed ribeye ~$200/
黎到食牛扒好特別,係要自己出去butcher’s counter自己揀,聽完介紹之後揀左medium rare 嘅草飼ribeye,肉味比較濃,多肉汁,啖啖肉冇咩筋💯 個人覺得性價比都幾高,二百蚊左右都幾大塊🥰 不過我就覺得黎塊medium rare 有少少overcooked,似係medium 多d,不過整體黎講都ok👌🏻醬汁方面揀左個roquefort butter,芝士控一定鍾意,不過我覺得牛扒都係就咁原汁原味最好食☺️
Grass  fed  ribeye
$200
31 瀏覽
0 讚好
0 留言

/Spaghetti and meatball $158/
黎個意粉我又係覺得好好食😂好鍾意佢個番茄醬,肉丸真材實料好大粒😲
Spaghetti  and  meatball
$158
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言

整體黎講,食物、服務、環境都好好🥰性價比高!



(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
Grass  fed  ribeye
$ 200
Spaghetti  and  meatball
$ 158
等級3
57
0
2020-10-23 345 瀏覽
慶祝朋友生日,第一次食呢間餐廳。呢度嘅侍應全部都係外籍人士,感覺佢哋都好有禮貌。食物質素來講普遍都係水準之上。牛肉都幾有驚喜,鹹鹹香香.....好有牛味👍選擇坐咗喺戶外嘅地方,而家秋涼嘅天氣好舒服❤️星期五晚佢都冇限時趕人走。可以慢慢坐舒舒服服咁樣傾偈🎈甜品有寫生日字嘅安排,不錯👌🏻
更多
慶祝朋友生日,第一次食呢間餐廳。呢度嘅侍應全部都係外籍人士,感覺佢哋都好有禮貌。食物質素來講普遍都係水準之上。牛肉都幾有驚喜,鹹鹹香香.....好有牛味👍選擇坐咗喺戶外嘅地方,而家秋涼嘅天氣好舒服❤️星期五晚佢都冇限時趕人走。可以慢慢坐舒舒服服咁樣傾偈🎈
甜品有寫生日字嘅安排,不錯👌🏻
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
12 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
195
0
2020-10-18 350 瀏覽
Restaurant Review📋Food🍽Mussels- Best White Wine Sauce in town👍Rich, Creamy, Savoury with appropriate sense of Garlic🧄and Chili🌶- Mussels were fresh, tender and juicy. Absorbed the flavor from the sauce- the toasts🍞were crispy outside and tender inside. Best sauce's partnerHand-cut Chips🥔- the batter was too thick and hard. Not necessary to apply the batter as the potatoes🥔were tasty enough alreadyBisol Belstar Prosecco🥂- Well Chilled, delicate bubbles, with floral notesAmbience💗- Not much custom
更多
Restaurant Review📋

Food🍽

Mussels
- Best White Wine Sauce in town👍Rich, Creamy, Savoury with appropriate sense of Garlic🧄and Chili🌶
- Mussels were fresh, tender and juicy. Absorbed the flavor from the sauce
- the toasts🍞were crispy outside and tender inside. Best sauce's partner

Hand-cut Chips🥔
- the batter was too thick and hard. Not necessary to apply the batter as the potatoes🥔were tasty enough already

Bisol Belstar Prosecco🥂
- Well Chilled, delicate bubbles, with floral notes

Ambience💗
- Not much customers in tea time
- Chill and comfortable environment
- Professional staff

#foodreview #foodreviewer #restaurantreview
#restaurantreviewer #westernfood #frenchrestaurant #seafoodlover #hkrsetaurant #foodstagram #hkfoodblog #hkfood #hkfoodie #feedfeed #foodphotography #foodlovers #foodlife #foodofinstagram #foodblogfeed #foodhk #prosecco #料理好きな人と繋がりたい #グルメ好き #グルメ #グルメ女子 #グルメ好きな人と繋がりたい #香港グルメ #荃灣美食 #荃灣 #海之戀商場
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
35
0
2020-10-10 494 瀏覽
今次係同媽咪行海之戀商場既DONKIDONKI好多人,所以決定先食飯後再行Feather & Bone 環境好優美我坐左出面搖搖椅,好開心但坐到一半落雨,食物一份benedict egg同一份cream buree benedict egg 加錢多一條腸,奉l嚟到即時後悔...乾爭爭cream buree好甜,食完又有quota減磅...
更多
今次係同媽咪行海之戀商場既DONKI
DONKI好多人,所以決定先食飯後再行
Feather & Bone 環境好優美
我坐左出面搖搖椅,好開心
但坐到一半落雨,
食物一份benedict egg同一份cream buree 


benedict egg 加錢多一條腸,奉l嚟到即時後悔...
乾爭爭


cream buree好甜,食完又有quota減磅...
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
34 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
31
0
2020-10-09 544 瀏覽
周年紀念帶住BB吃lunch閒日時間坐戶外座位人煙稀少秋風清爽非常舒適必然一試嘅medium steak嫩度適中side dish叫咗最愛嘅香滑薯蓉另外叫咗一個素食pasta味道清淡長通粉有點煮得太爛但有我最愛的芝士同松子仁最近比較熱氣我叫咗杯椰青水味道清甜值得一讚嘅反而係杯long back非常香濃而且只係$30整體嚟講餐廳嘅飲品/啤酒/茶類係比較抵飲最後一嘗最愛嘅朱古力甜品作結牛油pancake隨心加上一杯焦糖醬甜度自己控制食飽行下舖面都有好多特色商品同食物出返去海旁繼續散步都非常方便同BB享受清風同影相從多事嘅香港過一陣舒心嘅生活大概如此
更多
周年紀念
帶住BB吃lunch
閒日時間坐戶外座位
人煙稀少
秋風清爽
非常舒適
33 瀏覽
0 讚好
0 留言

必然一試嘅medium steak
嫩度適中
side dish叫咗最愛嘅香滑薯蓉
20 瀏覽
0 讚好
0 留言

另外叫咗一個素食pasta
味道清淡
長通粉有點煮得太爛
但有我最愛的芝士同松子仁
11 瀏覽
0 讚好
0 留言

最近比較熱氣
我叫咗杯椰青水
味道清甜
值得一讚嘅反而係杯long back
非常香濃
而且只係$30
整體嚟講餐廳嘅飲品/啤酒/茶類係比較抵飲
20 瀏覽
0 讚好
0 留言

最後一嘗最愛嘅朱古力甜品作結
牛油pancake
隨心加上一杯焦糖醬
甜度自己控制

食飽行下舖面都有好多特色商品同食物
出返去海旁繼續散步都非常方便
同BB享受清風同影相
從多事嘅香港過一陣舒心嘅生活
大概如此

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
33
0
2020-09-30 689 瀏覽
是日朋友生日想試呢間好耐Book左平日6點去到已經有幾台客坐緊呢間都最好book定位7點左右都已經坐滿一坐低飲杯野先7點前有happy hour 好抵玩30-40 蚊一支啤酒平時唔係食飯下晝都可以黎hae 下 環境又舒服天氣涼涼地可以坐outdoor 對住個海添跟住就開始order 野食 叫扒的要行出去個凍肉櫃個到揀返自己想食既扒幾成熟要咩汁轉個頭又送埋黎揀左件普通肉眼加左條腸仔塊牛燒得好好食😋好嫩計返應該都係二百幾蚊非常抵食都好大塊下次會繼續幫襯!服務好環境好野食好又唔貴
更多
是日朋友生日
想試呢間好耐
Book左平日6點
去到已經有幾台客坐緊
呢間都最好book定位
7點左右都已經坐滿

一坐低飲杯野先
7點前有happy hour 好抵玩
30-40 蚊一支啤酒
平時唔係食飯下晝都可以黎hae 下 環境又舒服
天氣涼涼地可以坐outdoor 對住個海添
30 瀏覽
0 讚好
0 留言


跟住就開始order 野食
叫扒的要行出去個凍肉櫃個到
17 瀏覽
0 讚好
0 留言

18 瀏覽
0 讚好
0 留言


揀返自己想食既扒
幾成熟
要咩汁

轉個頭又送埋黎
29 瀏覽
0 讚好
0 留言

揀左件普通肉眼
加左條腸仔

塊牛燒得好好食😋
好嫩

計返應該都係二百幾蚊
非常抵食
都好大塊

下次會繼續幫襯!
服務好
環境好
野食好
又唔貴
68 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
11
0
2020-09-29 508 瀏覽
從外面睇,有Steak, Wine, Sausage....但入去前已比waitress問長問短,坐幾耐,食唔食嘢等等,當時才5点幾,打算Happy hour, 食的snack,結果只可以坐Bar枱還要2小時内還枱,一睇個Menu, 冇乜選擇,只叫個他他牛,炸銀魚仔,他他牛都ok,但炸銀魚仔又唔脆又唔香,結果再問Waitress重有咩好食,佢recommend我地可以出面order,呢問嘢有Steak同Sausage,叫我地同出面講Bar枱食,其實只有3款Sausage同2款寸燒,冇嘢食都要叫,個條友唔係亜州友又唔似西人,同佢講英文唔答,唯有講返廣東話,條友又冇反應,結果佢只問take away or take here,結果叫咗2條Sausage同2份寸焼, Sausage口感幾好但非常咸,寸焼乾到冇朋友。至於的Wine, 第一杯Sauvignon blanc, 淡而冇味,一的特色都冇,之後轉紅酒"Shiraz", 第一口已感到似嘔吐物,最後轉返白"Chardonnay"都超難飲,埋單2個人$8xx,浪費了我Quota.小心中伏,no next time。
更多
從外面睇,有Steak, Wine, Sausage....但入去前已比waitress問長問短,坐幾耐,食唔食嘢等等,當時才5点幾,打算Happy hour, 食的snack,結果只可以坐Bar枱還要2小時内還枱,一睇個Menu, 冇乜選擇,只叫個他他牛,炸銀魚仔,他他牛都ok,但炸銀魚仔又唔脆又唔香,結果再問Waitress重有咩好食,佢recommend我地可以出面order,呢問嘢有Steak同Sausage,叫我地同出面講Bar枱食,其實只有3款Sausage同2款寸燒,冇嘢食都要叫,個條友唔係亜州友又唔似西人,同佢講英文唔答,唯有講返廣東話,條友又冇反應,結果佢只問take away or take here,結果叫咗2條Sausage同2份寸焼, Sausage口感幾好但非常咸,寸焼乾到冇朋友。至於的Wine, 第一杯Sauvignon blanc, 淡而冇味,一的特色都冇,之後轉紅酒"Shiraz", 第一口已感到似嘔吐物,最後轉返白"Chardonnay"都超難飲,埋單2個人$8xx,浪費了我Quota.小心中伏,no next time。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$400 (晚餐)
等級2
26
0
2020-09-23 756 瀏覽
之前寫過 宜家再寫 因為真係好好食💕1. 蟹肉意粉 (唔記得全名🙊)辣既😍辣既😍辣既😍好多蟹肉🦀🦀一放落台就聞到勁香🤭2. 大啡菇薄牛扒💕(大愛)由於本人本身唔太鍾意牛扒,成日覺得好難咬🥺 一係就太生,一係就太熟。。 。but, 嚟到呢間,比佢既大啡菇吸引咗,所以就order啦~個菇就唔洗講啦~超正!❣牛扒。。。我竟然食噻😍😍 容易咬又香又好食🥰🥰3.雞牛串呢間有d特別, 唔係全部嘢食都係裡面order,有d正既扒/串 要自己出去睇,再落order既🥳兩款都好食🤣 牛再好食d😁仲可以叫waiter比個薄荷醬你配牛食😏好似仲有芥末🤔🤔4.靚景 環境舒服💕嘆咖啡☕佢有室內室外揀各有千秋室內有冷氣,不過可能會比較吵/多油煙味室內有靚景,不過熱同埋如果大風就同頭髮一齊共享美食吧~😎😎呀!咖啡都正👍🏻 唔好以為去專門賣咖啡既店d咖啡先好飲呀~呢間呢間正正正👍🏻叫咗杯long black ,咖啡都好濃💞發現自己寫得 介紹得既都一定係正😁😁❤❤❤❤❤最後最後, 入到去見到好多外國人都唔需要驚,有d係中英文都講得聽得🤣🤣🤣本身我講緊英文,無端端個waitress講「有呀」,嚇襯🤣 服務好👍🏻👍🏻👍🏻👍
更多
之前寫過 宜家再寫 因為真係好好食💕

1. 蟹肉意粉 (唔記得全名🙊)
辣既😍辣既😍辣既😍
好多蟹肉🦀🦀
一放落台就聞到勁香🤭

27 瀏覽
0 讚好
0 留言



2. 大啡菇薄牛扒💕(大愛)
由於本人本身唔太鍾意牛扒,成日覺得好難咬🥺 一係就太生,一係就太熟。。 。but, 嚟到呢間,比佢既大啡菇吸引咗,所以就order啦~
個菇就唔洗講啦~超正!❣
牛扒。。。我竟然食噻😍😍 容易咬又香又好食🥰🥰

36 瀏覽
0 讚好
0 留言



3.雞牛串
呢間有d特別, 唔係全部嘢食都係裡面order,有d正既扒/串 要自己出去睇,再落order既🥳
兩款都好食🤣 牛再好食d😁
仲可以叫waiter比個薄荷醬你配牛食😏好似仲有芥末🤔🤔

28 瀏覽
0 讚好
0 留言



4.靚景 環境舒服💕嘆咖啡☕
佢有室內室外揀
各有千秋
室內有冷氣,不過可能會比較吵/多油煙味
室內有靚景,不過熱同埋如果大風就同頭髮一齊共享美食吧~😎😎
呀!咖啡都正👍🏻 唔好以為去專門賣咖啡既店d咖啡先好飲呀~呢間呢間正正正👍🏻叫咗杯long black ,咖啡都好濃💞

29 瀏覽
0 讚好
0 留言



發現自己寫得 介紹得既都一定係正😁😁❤❤❤❤❤

最後最後, 入到去見到好多外國人都唔需要驚,有d係中英文都講得聽得🤣🤣🤣本身我講緊英文,無端端個waitress講「有呀」,嚇襯🤣 服務好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2020-09-18 554 瀏覽
期望過高,食物服務水準一般。起初上網睇過啲食物環境都感覺上幾好,咁當晚點左一個招牌意粉,煎三文魚,同埋一件好乾冇味嘅牛扒(呢款仲要係牛扒吧師傅推介,煎左出嚟完全唔似五成熟,失左水準,呢塊係最貴~$800最失望係呢個)但要講公道說話個小食牛肉乾幾好嘅。服務一般就係有位較為高大嘅男性不斷指示不同的服務員嚟我哋張枱問我哋要唔要酒要唔要再點啲咩。。。喺用餐嘅過程中有少少騷擾,完全唔可以享受朋友之間dinning 。。。所以簡單講唔會再幫襯🙂
更多
期望過高,食物服務水準一般。
起初上網睇過啲食物環境都感覺上幾好,咁當晚點左一個招牌意粉,煎三文魚,同埋一件好乾冇味嘅牛扒(呢款仲要係牛扒吧師傅推介,煎左出嚟完全唔似五成熟,失左水準,呢塊係最貴~$800最失望係呢個)但要講公道說話個小食牛肉乾幾好嘅。服務一般就係有位較為高大嘅男性不斷指示不同的服務員嚟我哋張枱問我哋要唔要酒要唔要再點啲咩。。。喺用餐嘅過程中有少少騷擾,完全唔可以享受朋友之間dinning 。。。所以簡單講唔會再幫襯🙂
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-09-17
用餐途徑
堂食
人均消費
$500 (晚餐)
慶祝紀念
生日
等級3
53
0
今日好友3人來到荃灣feather&bone,因為帶狗狗緣故選擇坐outdoor, 落完雨感覺有微風吹過.推薦grass fed ribeye and satay chicken and meatball Spaghetti.叫左L size 青口 味道中谷中矩,殼大肉小.牛排肉質鮮嫩,配菜份量極少要價78 真係唔值得. happy hour until 19:00.Moroccan beef 感覺太柴 非常一般 不太建議雞肉好入味 值得嘗試
更多
今日好友3人來到荃灣feather&bone,因為帶狗狗緣故選擇坐outdoor, 落完雨感覺有微風吹過.
推薦grass fed ribeye and satay chicken and meatball Spaghetti.
叫左L size 青口 味道中谷中矩,殼大肉小.
牛排肉質鮮嫩,配菜份量極少要價78 真係唔值得.
happy hour until 19:00.
Moroccan beef 感覺太柴 非常一般 不太建議
雞肉好入味 值得嘗試
139 瀏覽
0 讚好
0 留言
86 瀏覽
0 讚好
0 留言
70 瀏覽
0 讚好
0 留言
88 瀏覽
0 讚好
0 留言
47 瀏覽
0 讚好
0 留言
36 瀏覽
0 讚好
0 留言
37 瀏覽
0 讚好
0 留言
62 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
2020-09-05 1110 瀏覽
有天同事叫外賣這間餐廳的炸魚薯條,然後覺得好正咁,今天就出來試試,餐廳幾大,門口行入來先有超市,買凍肉水果等,行入去就分室內同室外,天氣不好在下雨,仕應還問我們坐室內室室外,當然坐室內,仕應不夠細心。四人枱,每枱之間有透明隔板,感覺安全。我們不約而同也叫了炸魚薯條,Menu寫Lunch,仲以為有set,原來只是Main,冇side dish同drink的,這樣分開寫Lunch是否價錢不同??等了一陣就上菜,Wah!!好大碟,條魚好大條,又夠厚身,附上忌廉蛋白醬同檸檬半個。仲有薯角。食了一啖薯角,覺得好粉身,同埋好大舊。。炸魚好味,好鬆脆,魚肉好滑。不過要快食,凍左也有d油膩感覺。可憐的薯角……一d也唔吸引繼續食下去,太粉太實今天有好多人,唔知是否Happy Friday呢仕應服務可以再好d!!
更多
有天同事叫外賣這間餐廳的炸魚薯條,然後覺得好正咁,今天就出來試試,餐廳幾大,門口行入來先有超市,買凍肉水果等,行入去就分室內同室外,天氣不好在下雨,仕應還問我們坐室內室室外,當然坐室內,仕應不夠細心。

四人枱,每枱之間有透明隔板,感覺安全。我們不約而同也叫了炸魚薯條,Menu寫Lunch,仲以為有set,原來只是Main,冇side dish同drink的,這樣分開寫Lunch是否價錢不同??

等了一陣就上菜,Wah!!
好大碟,條魚好大條,又夠厚身,附上忌廉蛋白醬同檸檬半個。仲有薯角。食了一啖薯角,覺得好粉身,同埋好大舊。。炸魚好味,好鬆脆,魚肉好滑。不過要快食,凍左也有d油膩感覺。
23 瀏覽
0 讚好
0 留言

26 瀏覽
1 讚好
0 留言

可憐的薯角……一d也唔吸引繼續食下去,太粉太實
20 瀏覽
0 讚好
0 留言


826 瀏覽
1 讚好
0 留言


102 瀏覽
0 讚好
0 留言


28 瀏覽
0 讚好
0 留言

今天有好多人,唔知是否Happy Friday呢
仕應服務可以再好d!!
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-09-04
用餐途徑
堂食
用餐時段
午餐