2020-06-16 303 瀏覽
係沙田河畔開左間 細細間既西餐廳 價錢唔貴 但食物好高質😆😆😆😆 午市有配麵包 沙律 汽水或餐湯.煙三文魚菠菜意大利麵 $65好高質呀😆😆佢唔會加好多cream 所以唔油膩 意粉煮得啱啱好 而且好多三文魚😆 啖啖都係肉 唔腥 不過菠菜比較少 但好就好再佢會配沙律😆佢每日既湯都唔同,今日係甘筍蘋果汁沙律😆可以叫佢走醬👍🏻佢既lunch set😆其實啲價錢都好合理最鐘意佢既服務 老板會同呢到附近嘅居民都好熟 好有人情味❤️
煙三文魚菠菜意大利麵 $65
煙三文魚菠菜意大利麵

佢每日既湯都唔同,今日係甘筍蘋果汁

沙律😆可以叫佢走醬👍🏻

佢既lunch set😆其實啲價錢都好合理

2020-06-06 201 瀏覽
想吃很久的餐廳终於有機會一嘗。餐廳服務,食品賣相、味道非常好。很喜歡晚餐的頭盤,賣相很吸引也十分好吃。餐湯誠意十足,蘑菇湯的蘑菇及蕃茄湯的蕃茄都是磨爛煮的,十分濃厚。只是,著茄湯較甜,味道太濃郁。另外點了晚餐餐牌的黑毛豬,很厚身,很嫩,十分入味。餐廳另有更高级數的黑毛豬相信應更美味。海膽意大利飯,意粉也好吃。最後甜品亦精緻,跟餐的甜品稍為小了一點,但可自行叫甜品。最後餐廳有自制的威靈頓牛柳,一道要很用心制的菜式,下次再去一定會試食。
2020-04-12 535 瀏覽
昨日同朋友第1次嚟食呢間餐廳,店員好好, 好nice, 同埋d野食都好正軟殼蟹意粉個軟殼蟹冇諗過咁大隻出面既軟殼蟹通常好細/or散件上,但呢間餐廳既軟殼蟹係原隻上,真係比較少見,真係好surprise呀!!其實店員有同我講隻蟹係邊度嚟,同埋唔知咩6隻(解釋緊隻蟹既size, 不過我忘記了😂Btw我同我朋友都好滿足個價錢都好合理個意大利飯都好creamy, 我覺得幾好食最後個甜品都好正, 非一般燉蛋,係佢法式, 好好食呀
昨日同朋友第1次嚟食呢間餐廳,
店員好好, 好nice, 同埋d野食都好正

軟殼蟹意粉個軟殼蟹冇諗過咁大隻

出面既軟殼蟹通常好細/or散件上,
Btw我同我朋友都好滿足

個價錢都好合理
個意大利飯都好creamy, 我覺得幾好食

最後個甜品都好正, 非一般燉蛋,係佢法式, 好好食呀
意大利飯, 軟殼蟹意粉
燉蛋
2020-04-11
意大利飯, 軟殼蟹意粉
燉蛋
  • 軟殼蟹意粉
2020-02-14 465 瀏覽
最正係德國咸🐖🖐,香脆又有質感,真係好食到停唔到口。加埋各款用心菜式,真係有驚喜。個區大部分都係茶餐廳,有咗呢啲另類選擇,真係冇咁悶。仲有佢哋啲甜點都唔差,好有心思。
仲有佢哋啲甜點都唔差,好有心思。
  • 德國咸豬手
OK
2020-01-13 506 瀏覽
之前就想試下呢間餐廳,位置唔太當眼,但怕假期人多,所以今日閒日黎,舖頭得另外一枱客人,舖頭細細,燈光暗暗地,坐得幾舒服,自己就本身鐘意食菇菌類,最後揀左個黑松露蘑菇意大利飯再配一份炸薯條,薯條好快炸起,好脆好有薯味,份量都OK,唔會淨係得幾條咁樣飯就要等耐少少,薯條差唔多食到一半先到,賣相都唔差,但口感同平時食開ge意大利飯比硬左少少,有少少生但整體調味都唔錯,唔會太油膩食到好滯咁樣值得讚ge係服務一流!店員非常friendly,不斷加茶,非常好!
薯條好快炸起,好脆好有薯味,份量都OK,唔會淨係得幾條咁樣
但整體調味都唔錯,唔會太油膩食到好滯咁樣
2019-12-19
威靈頓牛柳好好味, 鴨髀好juicy, 鱈魚扒一啲都唔乾,服務周到!坐位舒適,一定會再去或節日前後包場玩樂,好適合沙田友小聚,附近又有停車場,內設洗手間非常乾淨!!!
2019-10-23
  • 自家製威靈頓牛柳
2019-09-12 864 瀏覽
今晚三人行同其中一人預祝🎂食晚飯,很滿足。Fantasy√ Kitchen已來過好幾次食飯,好值得回味的餐廳😄。每次來到這裡必然會食黑毛豬,每次都保持到水準,外脆內juicy😍😋,再伴自家製紫薯蓉,甜而不漏又飽肚💯
2019-09-11
蒜香鐵板蝦
西班牙大墨魚 二食之燒烤
西班牙大墨魚 二食之蒜蓉伴意粉
Dry Aged 黑毛豬
  • 西班牙大墨魚半隻(燒烤)
  • 西班牙大墨魚半隻(伴意粉)
  • Dry Aged黑毛豬
2019-07-31 668 瀏覽
位置係河畔附近,唔係旺區,舖面細細,入面位置唔多,但估唔到好有驚喜。我地兩個人,所以叫左兩樣野姐叫左個set dinner,比目魚柳($208,可以配飯/意粉/薯菜),冇影到相魚皮燒得好脆,魚肉好嫩,不過個汁就唔夠多,比較dry,但味道幾好😎威靈頓牛柳($268)比時出面既威靈頓牛柳起碼都400幾蚊起跳,呢度咁平,都驚伏架,不過試左又覺得唔錯。牛柳好好食,好冧,略嫌個酥皮有啲咸🤪但整體我覺得係驚喜!雖然舖頭細,但有好多食物選擇。淨係餐湯都有三款,跟餐甜品有5款。餐牌仲有好多食物想試,下次會再去。

我地兩個人,所以叫左兩樣野姐

威靈頓牛柳($268)

2019-07-29
2019-06-22 599 瀏覽
之前食過幾次覺得出品非常有水準, 所以今晚帶埋屋企人一齊嚟食.今次前菜嗌咗香煎牛脷, 入口香滑軟淋... 正!主菜叫咗牛扒、咸豬手、海膽意大利飯.牛扒必食之選, 7成熟剛好, 肉質鮮嫩超好食. 咸豬手外脆內軟, 誠意之作.阿女最愛海膽意大利飯, 入口滿滿嘅海膽味, 絶對係真材實料至於甜品我哋最鍾意熱情果慕絲和心太軟真係樣樣都咁好食👍👍👍臨走前隔離枱叫咗龍蝦🦞,淨係聞到都想食,下次必試🤤🤤🤤

今次前菜嗌咗香煎牛脷, 入口香滑軟淋... 正!

主菜叫咗牛扒、咸豬手、海膽意大利飯.
牛扒必食之選, 7成熟剛好, 肉質鮮嫩超好食.
咸豬手外脆內軟, 誠意之作.
阿女最愛海膽意大利飯, 入口滿滿嘅海膽味, 絶對係真材實料

至於甜品我哋最鍾意熱情果慕絲和心太軟

2019-06-21
  • 咸豬手
2019-05-25 557 瀏覽
與家中老闆娘慶祝紀念日,到沙田這家別緻西餐食好嘢,之前食過lunch 都不錯,店不算很大,但食品質數很好,小店格局但酒店級食品水準,一般食同類嘢都要2倍價錢,見有晚餐及食品都好吸引,來一試"貴價晚餐"。頭盤香煎鵝肝香到不得了,太邪惡。焗蠔香口同法國生蠔大隻新鮮帶海水味。主菜龍脷魚煎得剛好,配菜甜紫薯有特色。另一主菜Beef Wellington 五成熟剛好,整法正宗,有火腿磨菇內層,外層酥皮香脆唔油膩。甜品焦糖蘋果批香脆好味,不是一般批底比美。食到大滿足,但銀包都唔係好傷,雙贏。

頭盤香煎鵝肝香到不得了,太邪惡。
焗蠔香口同法國生蠔大隻新鮮帶海水味。
主菜龍脷魚煎得剛好,配菜甜紫薯有特色。
甜品焦糖蘋果批香脆好味,不是一般批底比美。

食到大滿足,但銀包都唔係好傷,雙贏。
2019-05-24
紀念日
  • 自家製威靈頓牛柳
2019-05-25 393 瀏覽
第一次黎係朋友推薦黎試,現在食西餐,我只來這裡了。它是一間由頭盤好食到甜品的西餐廳,現在小有了!我最鐘意食頭盤的紫薯田螺酥皮,真係好有heart♥️超好食另外佢既餐湯同餐包也絕不馬虎!磨菇湯不是外面白色重忌廉那款,是由真磨菇打磨出黎架😋😋置於餐包,我強烈建議大家食黑色那個,是我最愛吃的😍講到主菜,我跟我老公基本上牛、豬、羊、魚既部位都試左大部分,沒有覺得吾好食的最後甜品🍮我最鐘意熱情果慕絲係有果肉架,而且甜酸味適中!真係好好食!!!講起又想食了支持小店💪🏻💪🏻💪🏻
第一次黎係朋友推薦黎試,現在食西餐,我只來這裡了。

它是一間由頭盤好食到甜品的西餐廳,現在小有了!
我最鐘意食頭盤的紫薯田螺酥皮,真係好有heart♥️超好食

另外佢既餐湯同餐包也絕不馬虎!

最後甜品🍮我最鐘意熱情果慕絲

係有果肉架,而且甜酸味適中!
真係好好食!!!講起又想食了

支持小店💪🏻💪🏻💪🏻
2019-05-16
今日突然想食正野,中午就點了個dry aged 黑毛豬配意粉,原本肉質已經十二分好,8,9成熟經已能享用,相比起全熟,口感味道各有千秋,喜好因人異議。個人偏好於接近全熟的中間點,金黃色外皮,軟滑多汁既肉質伴隨着熟成黑毛豬獨有的味道,幸福充斥着整個口腔内,一試難忘,回味無窮,溜連忘返。全扒熟度一致,突顯廚師功力,物超所值。點着少量海鹽享用更有另一番風味,若再叫上香煎午舌共同享用意粉的話,絕對能提升至人間聖物,天界仙物。配菜中和着香煎既油膩感,雙輔雙成,雙得益彰。
dry aged 黑毛豬, 餐
dry aged 黑毛豬
題外話/補充資料: 這個豬$248我也是服了,沙田圍、河畔、沙田有比它好食的豬,價格比它平,我個名就倒轉寫
2019-05-21
dry aged 黑毛豬, 餐
2019-05-17 220 瀏覽
老闆用心經營,精心下煮;食品賣相了得,味道一流!這裡的前菜及肉扒很美味,連平日不愛吃肉扒的我,也忍不住追點黑毛豬。少有西餐廳會讓我一來再來,這間隱世小店確實能讓我「食過返尋味」!
老闆用心經營,精心下煮;食品賣相了得,味道一流!

2019-05-17
  • 黑毛豬
  • 前菜
2019-05-15 228 瀏覽
一直喜歡光顧小店!小店一直在樓下,卻常常與它擦身而過。今天,西餐癮起,想食黑毛豬!就跳左入去食,結果驚喜十足。前菜是女士喜愛的紫薯和意想不到的蝸牛、沙律上芭樂和沙律醬好夾,還帶出了芭樂的鮮果味!主菜黑毛豬最考廚師功架,小店廚師也可做到恰到好處,肉質鮮嫩、肉味也得以保存,再配合即磨海鹽,肉味濃郁!最後的甜品,熱情果慕絲不太甜,配合廚師的作畫,是一碟小巧精緻的藝術品!每次來食 都好滿足,今晚食到老闆煮的紅椒三文魚炒飯,真係好好食, 我一口氣食曬啦!因不單是食物烹煮得可口,用料講究,而更加是二口子煮食對服務對賣相那份真誠心意,從看到,聞到以至食到入口都完全感受得到,有種似是到人家滿載温馨客廳和廚房作賓客,樂在其中,所以所付價錢 簡直是物超所值,幸福滿溢�
一直喜歡光顧小店!小店一直在樓下,卻常常與它擦身而過。
今天,西餐癮起,想食黑毛豬!就跳左入去食,結果驚喜十足。
肉味濃郁!
2019-05-13 164 瀏覽
今天食鴨肶非常好食, 又晤肥仲食咗蘋果達非常好味道😀😀一直喜歡光顧小店!小店一直在樓下,卻常常與它擦身而過。今天,西餐癮起,想食鴨肶就跳左入去食,結果驚喜十足。前菜是女士喜愛的紫薯和意想不到的蝸牛、沙律上芭樂和沙律醬好夾,還帶出了芭樂的鮮果味!主菜黑毛豬最考廚師功架,小店廚師也可做到恰到好處,肉質鮮嫩、肉味也得以保存,再配合即磨海鹽,肉味濃郁!最後的甜品,熱情果慕絲不太甜,配合廚師的作畫,是一碟小巧精緻的藝術品!
今天,西餐癮起,想食鴨肶就跳左入去食,結果驚喜十足。
肉味濃郁!