2021-04-29 161 瀏覽
#銅鑼灣 😎竟然比友人喺銅鑼灣搵到一間好 chill 嘅西日韓Fusion 創意料理餐廳! 據聞呢間Cafe係香港第一間以韓國男團為主題的café…周圍都係靚仔相🤤🤤🤤, 食都食得開心啲! 💁‍♀️店員介紹, 所用醬料都係自家醃製, 用料新鮮, 仲用上日韓進口食材, 食咗又可以當去咗 lu! ✈🧀🥚芝士泡菜玉子燒 $58 ~ 唔錯喎, 好少小店整玉子燒整得好! 唔硬有蛋香, 蛋液中仲有香蔥, 泡菜及芝士令到玉子味道提升不少!!🤤🌶韓式炒年糕 $88 ~ 無喺韓國食咁辣, 醬汁甜甜哋, 年糕煙煙靭靭, 如果有埋魚糕就好喇…幾時先可以返鄉下呢? 🐖味噌豚肉長通粉 $98 ~ 店員推介的, 當時話: “呢個通粉係西日fusion, 日式慢煮豚肉🐷, 味噌同牛油帶出西日式碰撞”😌😌…令到我好想試下係點碰撞, 果然撞得幾好🤣😂…豚肉超好食, 好有豬肉味但唔羶, 好夠腍! 長通粉軟硬適中, 味噌原來同長通粉好夾! 🫐🍰藍莓芝士蛋糕 $48 ~ 質感同美國 Cheese Cake 相似, 但奶味重一點, 這跟韓國食到的一樣! 🍓🫐士多啤梨藍莓奶昔, 🍍菠蘿沙冰! 首先…靚🥰! 紫色乃我的至愛! 靚之

🍓🫐士多啤梨藍莓奶昔, 🍍菠蘿沙冰! 首先…靚🥰! 紫色乃我的至愛! 靚之餘好味, 味道唔太甜唔假, 飲得出新鮮生果味, 唔係用糖水調出來的, 讚! 👍

2021-04-28 101 瀏覽
餐廳食物走西日韓fusion風,整體賣相不錯,味道食落亦唔太重味精,擺設、裝飾抑或背景音樂都係充斥住男團氛圍,不過餐廳嘅上菜速度偏慢,較適合同朋友relax下、休閒地chill成個下午👍🏻蜜糖柚子茶 $42 8/10呢杯柚子茶沖得好好味😋本來以為加左蜜糖會好甜膩,但反而中和左柚子嘅酸味,兩種材料味道好夾,飲完喉嚨都幾舒服。芝士泡菜玉子燒 $58 7.5/10玉子燒聞落有微微嘅滑蛋味,都幾香☺️蛋嘅頂部放左泡菜,玉子中間夾住少量芝士同蔬菜,食落味道均勻,唔會太油膩。韓式炒粉絲 $98 7.5/10粉絲炒得不會太乾身,油份岩岩好,紅蘿蔔絲、香菇等配料同粉絲都炒得好入味😋牛肉拌飯 $108 7/10牛肉拌飯嘅配料好足,有齊紅蘿蔔絲、海帶、泡菜、青瓜、牛肉、炸南瓜,牛肉口感唔會韌,撈埋配有嘅韓式辣醬食,都算惹味。藍莓芝士蛋糕 $48 7.5/10兩款切餅口感不算軟身,頂部均加左朱古力醬。藍莓呢款食落芝士味不濃,但藍莓醬就好足🥰味道岩岩好,唔會好滯焦糖朱古力芝士蛋糕 $48 7/10呢款唔會太甜,但同樣芝士味唔太出,主要都係食到少量朱古力味同埋焦糖味

蜜糖柚子茶 $42 8/10

芝士泡菜玉子燒 $58 7.5/10

韓式炒粉絲 $98 7.5/10

牛肉拌飯 $108 7/10

藍莓芝士蛋糕 $48 7.5/10

焦糖朱古力芝士蛋糕 $48 7/10
2021-04-27
2021-04-25 74 瀏覽
銅鑼灣休閒韓式cafe韓國男團為主題的cafe,有個大電視播着韓星音樂MV等。座位寬敞,非常休閒舒適~特色裝修配木系桌椅,還有很多精品購買。餐廳走西日韓fusion路線,大部份是創意料理~小店坐位不多,需要預約~另收加一服務費用料新鮮,菜式即叫即整製作需時~#士多啤梨藍莓奶昔 $52微酸甜的奶昔,草莓和藍莓味很夾,上層有忌廉和朱古力醬增加層次,外觀漂亮適合打卡之餘還很好飲,不會太甜😃推介#韓式甜酸雞翼 $48酸酸甜甜還有清新的柚子味~微辣雞翼肉質厚實,配上脆脆的白芝麻增加口感,而且不會生,安心食用#泡菜雞肉燴飯 $98西韓fusion菜,是泡菜+意大利飯,感覺很新鮮有創意~雞肉嫩滑,燴飯軟硬適中,口感不錯👍🏻配合泡菜微辣不會膩~#牛肉拌飯 $108秘製醬料甜而不辣,有很多材料而且很新鮮:青瓜絲、蛋絲、海帶、胡蘿蔔絲、南瓜片。甜甜的肥牛非常入味,味道濃郁,撈飯一流~#薄荷咖啡 #☕️ $44漂亮的圖案的泡沫咖啡,微微的薄荷味,很易入口~#藍莓芝士蛋糕 #🍰 $48藍妹醬混合結實的芝士蛋糕,灑上朱古力脆脆和朱古力醬增加口感,適合打卡和share食~#焦糖朱古力芝士蛋糕 $48口感較軟熟,味道
銅鑼灣休閒韓式cafe

小店坐位不多,需要預約~另收加一服務費

用料新鮮,菜式即叫即整製作需時~

#士多啤梨藍莓奶昔 $52

#牛肉拌飯 $108
牛肉拌飯

#薄荷咖啡 #☕️ $44
薄荷咖啡

漂亮的圖案的泡沫咖啡,微微的薄荷味,很易入口~

#藍莓芝士蛋糕 #🍰 $48
藍莓芝士蛋糕

#焦糖朱古力芝士蛋糕 $48
口感較軟熟,味道像焦糖朱古力味糖,甜甜的
焦糖朱古力芝士蛋糕

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2021-04-25
士多啤梨藍莓奶昔
泡菜雞肉燴飯
2021-04-18 68 瀏覽
琴日大食妹去探韓迷朋友班, 咁啱到食晏時間, 就一齊去Exodus Cafe食飯<芝士泡菜玉子燒>好耐冇食過玉子燒, 見到有就忍唔住嗌左一份韓式嘅玉子燒冇日式嘅咁甜, 但蛋香十足, 加上泡菜後更加開胃<朱古力咖啡>因為前一晚瞓得唔係咁好, 大食妹就嗌左杯朱古力咖啡咖啡濃度都幾高, 朱古力味都算重, 質素唔錯<榛子朱古力>朋友飲嘅呢杯榛子朱古力朱古力味超重, 足料有誠意係等緊嘢食嘅時候, 仲可以望住店主嘅收藏, 超級養眼<韓式炒粉絲>食韓國嘢一定要食韓式炒粉絲Exodus Cafe嘅粉絲超足料, 裏面加入左蔬菜、冬菇同午餐肉, 味道唔錯, 仲有好香嘅麻油味添<韓式海鮮煎餅>韓式海鮮煎餅嘅海鮮種類好多元化, 有蝦、蜆、八爪魚同蟹柳, 都幾香口<焦糖朱古力芝士蛋糕>大食妹係焦糖控, 最後嗌咗份甜絲絲嘅焦糖朱古力芝士蛋糕芝士蛋糕比較軟身, 食落就冇咁滯<柚子芝士蛋糕>鍾意fresh少少嘅朋友, 可以試吓呢個柚子芝士蛋糕, 味道酸甜
<芝士泡菜玉子燒>
好耐冇食過玉子燒, 見到有就忍唔住嗌左一份

<朱古力咖啡>
因為前一晚瞓得唔係咁好, 大食妹就嗌左杯朱古力咖啡
咖啡濃度都幾高, 朱古力味都算重, 質素唔錯

<榛子朱古力>
朋友飲嘅呢杯榛子朱古力朱古力味超重, 足料有誠意

係等緊嘢食嘅時候, 仲可以望住店主嘅收藏, 超級養眼

<韓式炒粉絲>
食韓國嘢一定要食韓式炒粉絲

<韓式海鮮煎餅>

<焦糖朱古力芝士蛋糕>
大食妹係焦糖控, 最後嗌咗份甜絲絲嘅焦糖朱古力芝士蛋糕
芝士蛋糕比較軟身, 食落就冇咁滯

<柚子芝士蛋糕>
  • 芝士泡菜玉子燒
  • 榛子朱古力
  • 韓式炒粉絲
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥳 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗙𝘂𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗖𝗮𝗳𝗲 @ 🌟 Exodus Cafe《👽食神大媽愛韓食》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:芝士泡菜玉子燒 HKD 58韓式炆牛仔骨飯 HKD 108韓式炒粉絲 HKD 98日本柚子芝士蛋糕 HKD 58朱古力心太軟 HKD 68牛油果奶昔 HKD 52朱古力咖啡 HKD 46.👽 大媽今次黎到全港第一間以韓國男團為主題嘅休閒CAFE,重點係所有食材都由日韓進口,主打西日韓FUSION路線,提供大家一直懷念返鄉下感覺嘅創意料理!😍.🥚 芝士泡菜玉子燒韓食點可以無泡菜玉子燒呀?呢款上碟唔油膩,泡菜唔算太濃味,加分項目係有芝士呀!🧀.🐂 韓式炆牛仔骨飯作為傳統韓式家庭料理,比到我地鄉下嘅感覺,一定要叫黎試下。咬落牛仔骨好嫩唔韌,重點係個汁夠濃味,超級好送飯 😂.🥘 韓式炒粉絲但如果你問大媽最鍾意邊款,真心最鍾意呢個粉絲!一來本身大媽係超級鍾意食韓式粉絲,二來呢款超彈牙,同埋超級多配菜!以為佢全部都係菜會無咩味,但調味又幾恰到好處喔,呢碟堅正!👍.😚 甜品總類以CAFE黎講都幾多口味,今次揀左 🍊 日本柚子芝士蛋糕

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
🥚 芝士泡菜玉子燒

🐂 韓式炆牛仔骨飯

🥘 韓式炒粉絲

韓式炒粉絲

😚 甜品總類以CAFE黎講都幾多口味,今次揀左 🍊 日本柚子芝士蛋糕同 🍫 朱古力心太軟。兩款都無咩需要挑剔,但比較特別係柚子味芝士蛋糕,因為柚子味超級突出。

日本柚子芝士蛋糕
日本有子芝士蛋糕
朱古力心太軟

反而飲品大媽覺得真係非常多選擇,仲好特別。例如有 🥑 牛油果奶昔,質地非常CREAMY又唔會過甜,健康小清新之選 👍 朱古力咖啡香濃,仲要有靚靚LOGO 😍

牛油果奶昔 HKD 52 朱古力咖啡  HKD  46

👀 食完幾個鐘之後突然發現,完全無口渴,平時食韓食例牌會覺得口渴要灌水落口。證明呢間餐廳聲稱全部醬料都係自家醃製無味精係真架。市面上咁關注食品質素而又CHILL嘅CAFE真係唔多,值得支持 ❤️
🌟 依家餐廳做緊推廣:學生哥有九折,外賣自取仲有七折!!!

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

日本柚子芝士蛋糕
日本有子芝士蛋糕
  • 牛油果奶昔
2021-06-07 0 瀏覽
假期例必外出搵食,全職媽媽日煮夜煮都要放下假,relax下架嘛!最鐘意去樓上cafe,環境relax,與小朋友同行,食飯速度慢都唔怕被吹交檯。今次呢間cafe以韓國男團做主題,一路食飯伴隨節奏感十足嘅音樂,連仔仔都忍唔住一路食一路隨音樂擺動身體。我地行街行到好肚餓,叫左一個前菜,兩個主食。芝士泡菜玉子燒 $58 🔹️清清地嘅玉子燒,一d都唔乾身,蛋香味濃,配上芝士泡菜响蛋面~味道即刻豐富左。🔹️一向唔食得辣嘅我,呢度嘅自家泡菜又幾合我胃口,唔太辣之餘仲好開胃。味噌豚肉長通粉$98 🔹️小朋友大愛嘅菜式,仔仔一吃再吃,添食再添食😜🔹️自家味噌醬汁醃製豚肉,粒粒豚肉粒嘅肥瘦剛好。✅最重要成碟長通粉唔油(對長期嘴巴說著要減肥嘅女生來說:最怕見到碟底一大灘油,食完會好罪惡架🤣)牛肉拌飯 $108 🔹️賣相讚👍讚👍讚👍🔹️色彩豐富,睇得出廚師用心製作。🔹️伴埋飯一齊食,好食到停唔到口。焦糖咖啡 $44特濃朱古力 $44 🔹️兩杯飲品都打左高高嘅cream响面,成杯飲品成即變得夢幻左,打卡一流。甜品心太軟 $68🔹️必食嘅一項甜品❗🔹️眼見每檯食客都有點❤心太軟❤🔹️心太軟 +雪糕,一冷一熱 and一脆一軟,心太軟新鮮

我地行街行到好肚餓,叫左一個前菜,兩個主食。

芝士泡菜玉子燒 $58

味噌豚肉長通粉$98

🔹️小朋友大愛嘅菜式,仔仔一吃再吃,添食再添食😜
🔹️自家味噌醬汁醃製豚肉,粒粒豚肉粒嘅肥瘦剛好。
✅最重要成碟長通粉唔油

牛肉拌飯 $108
🔹️賣相讚👍讚👍讚👍
🔹️色彩豐富,睇得出廚師用心製作。
🔹️伴埋飯一齊食,好食到停唔到口。

焦糖咖啡 $44
特濃朱古力 $44

甜品
心太軟 $68

🔹️必食嘅一項甜品
🔹️眼見每檯食客都有點❤心太軟❤
🔹️心太軟 +雪糕,一冷一熱 and一脆一軟,心太軟新鮮焗出又香又脆,下次一定要一人一客先夠喉😉。

🎈環境
🔹️餐廳座位有限,最好預先訂位
🔹️氣氛輕鬆,有大電視播住韓國男團音樂,邊食邊睇,暫且可以收埋電話,好好享受一餐飯。

🎈服務
🔹️食飯除左味道質素,我比較著重服務,呢間cafe全女班侍應,服務周到,有禮貌。

• 朱古力心太軟
2021-06-06 1 瀏覽
耀華街百樂中心不嬲都多嘢食今次試咗呢間以韓國男團為主題嘅cafe環境唔算好大,不過裝修好有心思有得一路食一路睇MV佢食囉選擇都幾多,走西日韓fusion路線主要做創意料理全部所用醬料都為自家醃製,用料新鮮而且嚴格選用日韓進口食材雞翼味道唔錯,醃得幾入味酸酸甜甜幾開胃韓式炒年糕份量都幾多,有啲辣口感煙煙韌韌牛肉拌飯幾足料,啲牛肉夠濃味食落唔會覺得好肥膩最鍾意就係佢嘅甜品佢嘅心太軟係即叫即焗,熱辣辣配埋雪糕同cream好正飲品方面試咗牛油果奶昔同埋薄荷賓治牛油果奶昔唔會好漏食辣野飲幾好,配搭幾夾薄荷賓治顏色幾靚,但略嫌有啲太甜整體唔錯,得閒同朋友傾吓計chill下都幾正
耀華街百樂中心不嬲都多嘢食
今次試咗呢間以韓國男團為主題嘅cafe
環境唔算好大,不過裝修好有心思
有得一路食一路睇MV
佢食囉選擇都幾多,走西日韓fusion路線
主要做創意料理
全部所用醬料都為自家醃製,用料新鮮
而且嚴格選用日韓進口食材
雞翼味道唔錯,醃得幾入味
酸酸甜甜幾開胃
韓式炒年糕份量都幾多,有啲辣
口感煙煙韌韌
牛肉拌飯幾足料,啲牛肉夠濃味
食落唔會覺得好肥膩
最鍾意就係佢嘅甜品
佢嘅心太軟係即叫即焗,熱辣辣配埋雪糕同cream好正
飲品方面試咗牛油果奶昔同埋薄荷賓治
牛油果奶昔唔會好漏
食辣野飲幾好,配搭幾夾
薄荷賓治顏色幾靚,但略嫌有啲太甜
整體唔錯,得閒同朋友傾吓計chill下都幾正
.📍Exodus Cafe📍香港銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101室想跟朋友找個地方聊天,來到香港首間以韓國男團為主題的cafe,走到門口已經可以聽到店裏在放Kpop😍而且餐廳的烹調方式是主打西日韓創意料理,醬料都是自家製的,用的食材也是日韓進口的,十分新鮮。這次的用餐點了芝士泡菜玉子燒,玉子燒很軟嫩完全不會乾柴,加上泡菜的酸辣跟爽脆的口感提升了層次味噌豚肉長通粉,想到用味噌跟長通粉做搭配,居然有意想不到的搭配效果,而且豚肉也是很軟嫩喔牛肉拌飯,牛肉拌飯用的蔬菜很新鮮,肉烤的也很剛好,拌飯醬是微微辣的,怕辣的朋友也可以試試看,顏值跟味道兼具❣另外還點了個牛油果奶昔、薄荷巧克力跟心太軟配冰淇淋,原本以為奶昔會很膩很厚重,但卻出奇的滑順,牛奶味道很濃,連本身不太喜歡牛油果的我也很喜歡,但本場最出色的肯定是心太軟,份量很足,流心效果也很明顯,絕對是必點的邪惡品項❣#foodiblum韓式
📍Exodus Cafe

牛肉伴飯
牛油果奶昔
心太軟配雪糕
2021-06-01 8 瀏覽
本身是韓飯的我,當知道這是香港第一間以韓國男團為主題的Cafe , 係EXO-L 為EXO 開的cafe, 立刻同朋友去試吓,同店主傾談知道找地方為EXO成員們做應援不易,所以決定開設這間以西日韓fusion菜為主的cafe,同時也可為粉絲們提供聚會地方,當然也藉著cafe 推廣韓國K-pop 音樂給大家, 為偶像付出真係要有heart先可做到。食物方面走西日韓Fusion 路線及創意料理,全部醬料都是自家醃製,嚴格選用日韓進口新鲜食材 ❣️麻醬手撕雞伴時蔬自家製芝麻醬汁混入手撕雞中,採用冇激素雞胸肉,雞肉嫩滑,越食越滋味❣️韓式魚糕泡菜豆腐湯飯🥣魚糕是傳統韓國街頭小食,配以泡菜豆腐湯,湯底並沒有想像中濃和辣,反而凊淡適合送飯❣️芝士泡菜玉子燒🫔 玉子燒蛋味濃,蛋汁流心出嚟,內包住香葱,頂頭鋪滿泡菜芝士,好有層次感🎀終於嚟到甜品時間❣️芒果芝士蛋糕🥭🍰芒果清香同芝士好夾❣️朱古力心太軟朱古力味超香濃,即叫即整❣️薄荷凍咖啡好有薄荷味,加咗好多cream, 感覺好creamy ❣️榛子凍咖啡 飲落有榛子粒,味道不錯Cafe 佈置方面,店主花了不少心思,店中有好多EXO成員的posters, 靚相、週邊

❣️麻醬手撕雞伴時蔬

❣️韓式魚糕泡菜豆腐湯飯🥣

❣️芝士泡菜玉子燒🫔

🎀終於嚟到甜品時間

❣️芒果芝士蛋糕🥭🍰
芒果清香同芝士好夾

❣️朱古力心太軟
朱古力味超香濃,即叫即整

❣️薄荷凍咖啡
好有薄荷味,加咗好多cream, 感覺好creamy

❣️榛子凍咖啡
飲落有榛子粒,味道不錯

Cafe 佈置方面,店主花了不少心思,店中有好多EXO成員的posters, 靚相、週邊紀念品及模仿成員的卡通公仔,今日來到撞正隊長Suho 生日,有他大大的靚仔backdrop 吸引不少粉絲來應援,暫時不能飛去追星可以解一解思念偶像之愁
總結而言,無論你否K-pop 愛好者或喜歡日韓美食的朋友,都藉得一試,既可感受韓流文化又可好chill 慢慢享受韓風美食。

• 芝士泡菜玉子燒
2021-05-29 3 瀏覽
《Chill 韓食🇰🇷》———————————————-#ExodusCafe ⭐️-呢間小店係香港第一間以韓國男團為主題嘅cafe,睇得出小店好想推廣KPOP文化🇰🇷以音樂為主題,一路聽住韓文歌咁食韓國菜都幾有風味~-我同朋友仔嚟食,都幾適合吹下水,而且都可以坐幾耐,都幾chill🥰 呢間Cafe完全唔hea做,服務都幾親切😉-食物款式走西日韓fusion路線,嚴選用日韓進口食材,醬料都係自家醃製,用料都算新鮮☺️韓式炒年糕同芝士泡菜玉子燒都保持到水準~泡菜雞肉燴飯帶點濕潤,唔會乾爭爭😂-尤其要讚下甜品,心太軟係即叫即焗,熱辣辣,一切開馬上流心爆醬🍫配搭埋雪糕同忌廉一齊食,都幾夾🥰-⭐ 參考價錢︰泡菜雞肉燴飯:$98韓式炒年糕: $88芝士泡菜玉子燒:$58心太軟:$68焦糖朱古力芝士蛋糕:$48伯賢夢龍茶:$52蜜糖柚子茶: $15🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$210
《Chill 韓食🇰🇷》
蜜糖柚子茶: $15
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$210
2021-05-29
帶大家去一間新的韓式cafe 以男團EXO為主題☺️ 喜歡韓食的你一定要留意‼️這裡的菜式都是韓國家常特色小菜~-🔻🔻🔻🔻🔻✨韓式炒粉絲 (HK$98)粉絲好彈牙 而且配菜很多 蛋絲、香菇、芝麻、各式蔬菜 醬汁不會過濃 輕盈之選🍝☺️-✨韓式炆牛仔骨飯 (HK$108)牛仔骨是意外的軟腍 好入味! 而且飯很好吃🍚 (猜想是韓國米?) 值得一提的是餐廳用上韓式鐵碗 匙羹也是有EXO logo 所有小細節都做得好好🥺👏感受到小店的用心🤍-✨韓式甜酸雞翼 (HK$48)👍👍👍大推這個甜酸醬雞翼🍗!! 好吃得我問了店主 原來是用上柚子味道的韓式甜酸醬 醬汁十分濃稠 超惹味開胃🤤-✨士多啤梨藍莓奶昔 (HK$52)餐廳的招牌奶昔!! 頂端的忌廉柔滑 內裡的奶昔喝得出濃郁的草莓藍莓味🍓🫐 感覺幸福🤤 推介~-✨白桃草梅烏龍茶 (HK$52)想要點小清新?朋友選了烏龍茶~ 我們都感歎這麼精緻的茶壺茶杯🫖 (好像去了趟愛麗絲夢遊仙境🎠) 清甜的白桃味 恰好去掉膩感-✨焦糖朱古力芝士蛋糕 (HK$48)最期待的甜品時間~ 蛋糕淋上朱古力醬 芝士蛋糕濃密厚實 旁邊也有exo logo🤎🔺🔺🔺🔺🔺🔸環境:舒適度和

🔻🔻🔻🔻🔻
✨韓式炒粉絲 (HK$98)

✨韓式炆牛仔骨飯 (HK$108)

✨韓式甜酸雞翼 (HK$48)

✨士多啤梨藍莓奶昔 (HK$52)

✨白桃草梅烏龍茶 (HK$52)

✨焦糖朱古力芝士蛋糕 (HK$48)

🔺🔺🔺🔺🔺
🔸環境:舒適度和精緻度滿分的主題cafe🤍 到處都有exo的周邊 專輯 還有很多娃☺️ 即使不是粉絲 也會覺得很有心思~

🔸價錢:正常cafe價錢~性價比都不錯
🔸服務:友善的店主們~ 會簡單介紹餐廳和招牌菜
🔸等候時間:平日中午時間無需等候
🔸回頭度:在銅鑼灣鬧市中想找個地方歇腳聊天 這裡是好選擇呀🤍
📍 Exodus Cafe (銅鑼灣)
🗺 銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101室
#exo #佰賢 #baekhyun.寶寶成功被感染😆💞 #唔係肺炎 💙係中韓星毒😂呢間韓星主題餐廳係 EXO 超級粉絲開ga🤩真係好愛好愛先做得出呢個行為🎉.知道佰賢同寶寶一樣係5月生日❣️一齊去慶祝!雖然係韓星主題嘅餐廳,但menu食物感覺都係韓式mix西式💘味道唔算非常出色,正正常常👌🏻但好igable💖岩哂打卡💯.我今次去有birthday menu,[EXO韓式便當]好sweet!封面有超可愛佰賢❣️裡面最好食係韓式年糕&炸雞😋[韓式炒粉絲]傳統味道👍🏻粉絲爽彈煙韌,寶寶都勁中意食!.#上樓小店 環境雖小但真係好sweet周圍都係 EXO 嘅海報&相,仲有個大電視不停播住佢地嘅歌✨店主仲set咗個corner位放咗好多佰賢postcard🙈可以寫信俾baekhyun💞呢度真係 EXO 粉絲們嘅天堂😍.....#ca師奶餐廳_銅鑼灣
#exo #佰賢 #baekhyun
寶寶成功被感染😆💞 #唔係肺炎 💙係中韓星毒😂
呢間韓星主題餐廳係 EXO 超級粉絲開ga🤩
真係好愛好愛先做得出呢個行為🎉
知道佰賢同寶寶一樣係5月生日❣️一齊去慶祝!
味道唔算非常出色,正正常常👌🏻但好igable💖岩哂打卡💯
封面有超可愛佰賢❣️裡面最好食係韓式年糕&炸雞😋
[韓式炒粉絲]傳統味道👍🏻粉絲爽彈煙韌,寶寶都勁中意食!
#上樓小店 環境雖小但真係好sweet
#ca師奶餐廳_銅鑼灣
2021-05-22 6 瀏覽
香港第一間以韓國男團為主題的cafe, 藉著café 介紹好多好正嘅音樂俾大家🎹 🎼 餐廳走西日韓fusion路線, 主打創意料理, 全部醬料都為自家醃製, 食材用料新鮮👍嚴格選用日韓進口食材🥰 韓式甜酸雞翼🐤甜酸味配搭剛好,雞翼好香好野味😋 牛肉拌飯 🥘醬料用十幾種材料精製而成, 材料新鮮 韓式炒粉絲🥗色香味俱存,最鐘意韓國嘅粉絲 甜品🍰藍莓芝士蛋糕柚子芝士蛋糕朱古力芝士蛋糕 唔同味道都好好味😋士多啤梨藍莓奶昔🧋mix 得好好飲,士多啤梨配藍莓最健康😍

韓式甜酸雞翼🐤
甜酸味配搭剛好,雞翼好香好野味😋

牛肉拌飯 🥘
醬料用十幾種材料精製而成, 材料新鮮

韓式炒粉絲🥗
色香味俱存,最鐘意韓國嘅粉絲

甜品🍰
藍莓芝士蛋糕
柚子芝士蛋糕
朱古力芝士蛋糕
唔同味道都好好味😋

士多啤梨藍莓奶昔🧋
mix 得好好飲,士多啤梨配藍莓最健康😍

朋友對韓國🇰🇷事物好有興趣,當然包括韓國🇰🇷料理,所以喺香港 會經常發掘一啲韓國🇰🇷餐廳,佢曾經推介過呢間樓上嘅小餐廳,呢日喺銅鑼灣,就順便上去試吓😆- $48嘅「韓式甜酸雞翼」:雞翼外皮脆脆哋,味道甜甜吔仲有蜂蜜香味,幾好食😋- $98嘅「泡菜雞肉燴飯」:餐牌上嘅英文係「Kimchi Risotto」,我仲諗緊同意大利🇮🇹 Risotto 有乜關係🤔,原來呢個似係意大利🇮🇹式煮法,米飯煮成 al dente,非常啱我胃口😋,個 sauce 超厚身,有韓國🇰🇷泡菜香辣味,似乎仲落咗啲 Parmesan🧀, 呢個韓國🇰🇷➕意大利🇮🇹嘅 Fusion Risotto 非常好食,有小驚喜😋- $58嘅「日本🇯🇵柚子芝士蛋糕🍰」:輕身、有柚子清新香味😋- $52嘅「牛油果奶昔」:又甜又超creamy,有淡淡嘅牛油果🥑香味😋