2023-11-30 236 瀏覽
Euro Go Go的早餐較其他餐廳的價錢較為高,不過餐廳環境幽靜同埋整潔蕃茄香腸通粉配牛角包飲凍檸茶牛角包味道非常出色,一口咬下去牛角包非常鬆脆,牛油的香味在口中四溢,非常喜歡。點餐時可以另外加配牛油和果醬,但我覺得唔係太match所以沒有加。蕃茄湯香腸通粉,蕃茄湯同平日在茶餐廳吃到的蕃茄湯底有點不一樣,Euro go go 的蕃茄湯底是加入了西芹和其他香料,可惜蕃茄味唔夠濃郁,所以我覺得這個通粉味道一般。檸檬茶味道一般。早餐嘅價錢來說,這裏的早餐性價比不算太高。如想吃西式早餐。這裏是一個ok的選擇。

蕃茄香腸通粉配牛角包飲凍檸茶

2023-10-26 207 瀏覽
薯蓉是真薯仔,田螺口感好又大粒,比薩利亞品質好好多。好特別係個個店員都好有禮貌,其中有位長者員工好勤力,執枱抹枱噴消毒好爽手,重順手掃埋個地🥹店面整體好乾淨,亦冇趕人走,可以慢慢飲完杯咖啡,食物、環境同服務都好又唔貴既地方真係好難得。
2023-10-26
今日下午無聊搭🚇去油塘,行過大本型見到前面有間裝修得頗為高檔嘅餐廳,原來係Euro go go,見到餐牌又令我食指大動。白汁香腸火腿蘑菇意粉醬汁不多不少,剛好cover整碟意粉,每一條意粉都剛好掛滿忌廉汁,有著濃郁的忌廉香味,配搭著有少許鹹香味的香腸和火腿,簡直完美。價錢都十分便宜,意粉+熱咖啡都係$45。蘑菇肉醬意粉熱辣辣的肉醬意粉洋溢著甜酸的味道,令人胃口大開,雖然係肉碎,但仍然口感十足,意粉不淋不硬,恰到好處。價錢都十分便宜,意粉+,熱檸檬水都係$45。

白汁香腸火腿蘑菇意粉

蘑菇肉醬意粉
2023-08-02 265 瀏覽
⭐️ 今日同朋友仔出油塘大本營行街響嗰頭搵嘢食,想搵間舒服啲嘅餐廳,所以決定去呢一間,呢間油塘嚟講算係幾靚,外貌都幾好坐。======= ======= ======= =======我哋叫咗:兩杯黑咖啡☕️☕️未到略嫌苦咗少少,聞落去係香嘅火箭菜pizza 🍕第一次食火箭菜嘅Pizza ,感覺好清新,Pizza底都好鬆化,呢個唔錯喎焗薯味道淡咗少少,感覺唔夠香口整體嚟,餐廳環境坐得好舒服,價錢非常便宜,都可算係一間性價比高嘅餐廳

我哋叫咗:
兩杯黑咖啡☕️☕️
未到略嫌苦咗少少,聞落去係香嘅

火箭菜pizza 🍕

焗薯
味道淡咗少少,感覺唔夠香口

2023-08-02 99 瀏覽
⭐️ 今日同朋友仔出油塘大本營行街響嗰頭搵嘢食,睇見呢間餐廳門口好靚,決定入去食個Tea.😄。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。呢間餐廳下午茶價錢牌超級平,😂選擇好多好吸引。我哋叫咗:兩杯熱咖啡☕️☕️味道很香濃,不過略嫌苦咗少少🤏,如果輕輕減少少苦就好啦火箭菜pizza 🍕🍕呢個好特別,第一次食火箭菜嘅Pizza ,味道好清新唔錯。另外,叫咗啲雞翼,覺得好好味,調味唔錯,覺得呢間餐廳性價比算高,油塘嚟講都算係高質。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

呢間餐廳下午茶價錢牌超級平,😂選擇好多好吸引。我哋叫咗:

兩杯熱咖啡☕️☕️
味道很香濃,不過略嫌苦咗少少🤏,如果輕輕減少少苦就好啦

火箭菜pizza 🍕🍕
呢個好特別,第一次食火箭菜嘅Pizza ,味道好清新唔錯。

😋$92 意粉午市套餐+追加+double chesses ,euro go go 大本形,唔止嘢食好,堪稱最好禮貌分店.裝潢也舒適雅緻.歡迎你好byebye之聲充斥巨全店👍今天中午胃痛吃不下太硬的東西就scan qr code 點了double cheese 海鮮意粉+$多些cheese 配蒜蓉多士+$蜜桃茶午餐,不消一會就有,適合上班族趕緊,creamy and rich double extra cheese 覆蓋 意粉麵 己經很吸睛,魚柳軟滑嗒嗒肉也有小小蝦仁,蜆/青口之類等,意粉不會像一般港式茶餐廳快餐店過腍,卻又未去到外國人喜歡al dento 很有嚼勁般比較硬,間乎兩者之間比較localise 啱我今日個胃!真的要讚蒜蓉包香脆😋呢個品牌飽餅比較出色!
歡迎你好byebye之聲充斥巨全店👍

真的要讚蒜蓉包香脆😋呢個品牌飽餅比較出色!
題外話/補充資料: 呢個品牌飽餅比較出色! 很可惜也敵不過疫市, 荃灣分店好似closed😐 希望大家繼續 支持吓誠意店舖!
2023-03-11
  • double cheese 海鮮意粉
  • 蒜蓉多士
2023-02-25 664 瀏覽
舒適中的餐廳🌸蜜糖🍯雞翼👑$58🌟🌟🌟🌟🌟送上黎熱辣辣,到放入口同樣熱辣辣,保溫超勁,食晒所有野,都仲係熱!蜜糖味超足,拉起還有蜜糖絲,雞翼肥喐喐,入口小心肉味呀!肉雞超嫩口,完全唔癡牙。🌸芝士🧀鮮茄汁🥫海鮮闊條麵 $80🌟🌟🌟超香蕃茄汁能掛汁在闊條麵,麵質太易斷開,但沒有芝士味,海鮮有2舊魚柳,少量蜆肉。🌸紅酒🍷炆燉牛脷🍝意粉👑$88🌟🌟🌟🌟牛脷有5塊,炆得夠淋同入味,意粉煮得剛剛好,拌埋醬汁同紅腰豆🫘,口感不錯。🌸半千島海鮮薄餅👑$60🌟🌟🌟🌟半個千島海鮮薄餅有3塊,薄餅底夠薄身,配千島醬、海鮮(蜆、魷魚鬚)、菠蘿等等,口感相當豐富。🌸凍蜜桃🍑茶 Iced Peach Tea ❄️$28🌟🌟🌟🌟🌟蜜桃茶內有數塊果肉,配冰凍蜜桃茶真的不錯。🌸凍朱古力 🍫Iced Chocolate Milk ❄$36🌟🌟🌟🌟🌟厚身的朱古力,小編每次都必飲,朱古力夠滑夠濃郁。=============詳情===============euro go go (油塘)油塘高超道38號大本型MTR層M10號鋪==============================#yummy #香港美食指南 #香港美食
舒適中的餐廳

🌸蜜糖🍯雞翼👑$58🌟🌟🌟🌟🌟

🌸芝士🧀鮮茄汁🥫海鮮闊條麵 $80🌟🌟🌟

🌸紅酒🍷炆燉牛脷🍝意粉👑$88🌟🌟🌟🌟

🌸半千島海鮮薄餅👑$60🌟🌟🌟🌟

蜜桃茶內有數塊果肉,配冰凍蜜桃茶真的不錯。

厚身的朱古力,小編每次都必飲,朱古力夠滑夠濃郁。

euro go go (油塘)
油塘高超道38號大本型MTR層M10號鋪
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #肥老虎吃貨 #相機食先 #油塘好去處 #蜜糖雞翼 #海鮮 #闊條麵 #eurogogo #大本型 #凍朱古力
  • 蜜糖雞翼
  • 凍朱古力
2023-02-13 235 瀏覽
蘑菇肉醬意粉餐,包括蒜蓉包/田園沙拉加埋熱朱古力都係$70。另外仲可以加配香蕉班戟😋堂食:堂食份量大碗啲,今次食呢個蘑菇肉醬意粉,醬汁比外賣的還要多,意粉的軟硬度,唔會太淋同太硬有口感。熱朱古力上加上cream,令到感覺提升左 ,層次感豐富左。由於中午時間到餐廳,不用等位直接可以搵到位坐低,點餐係個位到直接掃QRcode 自行下單。店內環境舒適令人放鬆,主打木色系,好有農村味😝 外賣: 外賣份量比較少,可能係因為外賣容器較細,如果太餓的朋友仔可能就要留意。
另外仲可以加配香蕉班戟😋

堂食:
熱朱古力上加上cream,令到感覺提升左 ,層次感豐富左。
外賣:

2022-08-31 714 瀏覽
由於地理原因(離屋企有D遠),本人通常平均每2-3個月先食一次(每次都保持水準!)今次人多所以叫多咗野食,同大家分享下第一次寫評論 ~不喜勿插~菇好新鮮又彈牙,食菇人士必食芝士好食而不膩!薯皮拼算盤有齊3隻味,煙肉芝士、吞拿魚芝士&蒜香雞味。3隻味都係咁好食!(個人口味更認雞翼~唔記得影相。。。)焗得好,不輸PIZZA HUT(薄批嚟)可根據口味簡乾/濕意粉為咗令評論更貼切,會以個人口味及附近餐廳作比較食物質素好: 4.5/5粒星〉口味道不錯,每次都食到相若品質(飲品較X丁飲,意粉較XHUT好食)服務質好:4.5/5粒星〉向位同事有叫就有應&很有禮貌,特別是經理YOYO。之前見有外藉人士問PIZZA是否有牛肉?豬肉?她很耐心的講解(因發音關係沒聽清楚)重有-0.5分係因為有次有員工忙記咗回應要求整體而言:4個 字,性價比高
第一次寫評論 ~不喜勿插~
煙肉磨菇
菇好新鮮又彈牙,食菇人士必食
煙肉磨菇芝士
芝士好食而不膩!
千島海鮮PIZZA
焗得好,不輸PIZZA HUT(薄批嚟)

可根據口味簡乾/濕意粉

為咗令評論更貼切,會以個人口味及附近餐廳作比較
食物質素好: 4.5/5粒星
服務質好:4.5/5粒星
重有-0.5分係因為有次有員工忙記咗回應要求

整體而言:4個 字,性價比高
題外話/補充資料: 其實甜品都唔錯,唔多講啦~今次食評到呢度~各位有興趣可以試下~
2022-08-30
煙肉磨菇
煙肉磨菇芝士
千島海鮮PIZZA
2022-08-15 441 瀏覽
今日同老公二人去咗油塘euro go go食午餐,我哋嚟呢度已經好幾多,一到店,職員有禮,主動帶位,食物水準都保持到,我哋點了兩款lunch set,價錢合理推介之選~半份牛油果🥑火箭菜pizza+新鮮沙律菜+熱泡沫奶茶,另加蜜桃pancake(加+$9)啱晒我呢個牛油果控不過不失~意式蘑菇肉醬意粉+新鮮沙律菜+冰凍蜜桃茶,另加磨菇湯(加+$9)蜜桃茶好香蜜桃味,冰冰凍凍,好啱夏天飲👍整體來說,味道不錯,環境都ok,油塘區內選擇不多,呢間都值得試

推介之選
啱晒我呢個牛油果控

不過不失
蜜桃茶好香蜜桃味,冰冰凍凍,好啱夏天飲👍

2022-03-14 740 瀏覽
下午茶熱香餅有驚喜呢間餐廳有好多款式套餐,星期一至日下午2-6pm有下午茶餐供應,可以選通粉🍲、意粉🍝、薯蓉🥔、雞翼🥠、薯皮🍠、班㦸、熱香餅、香蕉酥、香蕉船🍌⋯⋯。下午茶餐均配歐陸咖啡/美式咖啡/奶茶/檸檬茶☕️或汽水🥤,如果凍飲🧋加$5,加$10 可轉欲特式果茶/Cappuccino 等特飲。今次試左熱香餅🥯配牛仔腸🥖,2塊熱香餅,2條腸,配熱檸水☕️$38。熱香餅暖笠笠,好軟熟🥰,加埋cream、糖漿食,好好味,有口感😉 。平時好少呢種腸,味道唔錯。我覺得呢個價錢來講算有質素。呢間餐廳下午茶有好多種類,下次會試香蕉船😋
下午茶熱香餅有驚喜

呢間餐廳下午茶有好多種類,下次會試香蕉船😋
2022-03-07
15 分鐘 (外賣自取)
2022-03-12 379 瀏覽
成日都心思思 要食佢 好食唔食 鐘意食薯皮🤣佢有 4個口味 之前有排得3舊 口味:煙肉、肉醬、tuna & 我唔記得咗餐廳updated menu is nice 唔會 好boring連埋杯野飲 估下大約幾錢俾返多一舊 隨即 提高price 不得不提 佢個 酸忌廉醬 好食絕配薯皮但 佢 $62 我係叫下午茶 都咁貴 就無乜啦!回家凍左 用氣炸 翻熱左 慢慢嘆
成日都心思思
要食佢
好食唔食
鐘意食薯皮🤣

佢有 4個口味 之前有排得3舊
口味:煙肉、肉醬、tuna & 我唔記得咗
餐廳updated menu is nice
唔會 好boring

連埋杯野飲
估下大約幾錢

俾返多一舊 隨即 提高price
不得不提 佢個 酸忌廉醬 好食
絕配薯皮
但 佢 $62 我係叫下午茶
都咁貴 就無乜啦!

回家凍左 用氣炸 翻熱左
慢慢嘆
2022-03-07
  • 酸忌廉薯皮
2022-01-24 255 瀏覽
呢間餐廳嘅精選套餐🍽逢星期一至五 11:00am-6:00pm供應,可以選意粉🍝餐、薄餅🍕餐,薄餅🍕餐又可以選全個或半個。套餐均配蒜蓉🧄包或田園沙律🥗和冷🧋熱☕️飲。另可以加$9配湯🫕。見佢d嘅炆牛脷🐂和pizza🍕幾受歡迎😘,賣相又唔錯,就order  左一份紅酒炆牛脷🐂意粉餐($93),和煙肉蘑菇 🍄 pizza🍕(半個)餐$56。果然無令我失望,牛脷🐂意粉足料,牛脷大大件,牛脷肉質嫩滑,炆到好淋,好濃郁紅酒香味,夠juicy👍🏻👍🏻。意粉彈牙,有口感😉個pizza🍕都唔錯,煙肉、蘑菇🍄佈滿pizza🍕面層,加埋香濃茄醬,pizza脆卜卜,一啖咬落去,好滿足喔🤩呢個套餐好好味,下次再試😋

呢個套餐好好味,下次再試😋
2021-12-20
2021-10-30 541 瀏覽
有時候喺屋企真係會懶得落街,好好彩而家都有好多唔同嘅外賣應用程式,而呢一間eurogogo亦都有得嗌外賣,再有外賣員送上黎,所以都算方便🙈-不過唔知係咪因為嗌外賣嘅關係,所以佢哋嘅味道比起喺餐廳入邊食嘅真係有參差🥺我叫咗一個火腿意粉,但係意粉嘅味道真係好差,好大陣嘅雪櫃味,而且仲要好淋🙈唔知會唔會係佢哋琴日賣唔晒嘅意粉放咗入雪櫃😮‍💨不過佢嘅蜜糖雞翼係幾好食嘅,好夠蜜糖味,同埋雞翼亦都好大隻👏🏻
外賣送餐
2021-08-18 508 瀏覽
今日係食素日,本身諗住是是但但食一餐就算,但係返工企足成日好辛苦,唔想難為自己,所以就食中價既Euro go go😋😋😋今次嗌左煙燻杏仁香草意粉,煙熏杏仁味好香,但係意粉實在太淋身,所以算係一個敗筆😅😅